- Η σημασία της Θυσίας και της Ανάστασης του Ιησού στην σωτηρία του ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ο Σωκράτης και άλλοι πολλοί φιλόσοφοι που δεν γνώρισαν τον Ιησού θα πάνε στην κόλαση;Καλή ερώτηση. Καταρχήν αυτοί που δεν τον γνώρισαν είναι όπως λες καλύτεροι από αυτούς που πραγματικά τον γνώρισαν και τον αρνήθηκαν.
Υπάρχει μια χριστιανική άποψη που λέει πως ο Χριστός κατέβηκε κατά γράμμα στον Άδη και κήρυξε εκεί το μήνυμα της Ανάστασης στους κάτοικους του Άδη.
Δεν θέλω να φανώ κακός, δεν αρνούμαι αυτήν την κυριολεκτική ερμηνεία γιατί είμαι τάχα ορθολογιστής αλλά επειδή πιστεύω πως κρύβεται κάτι βαθύτερο εδώ.
Όπως και να' χει όλοι θα τον γνωρίσουμε. Ακόμη και αυτοί που τον τρυπήσανε.
Διά τούτο κηρύχθηκε και το ευαγγέλιο στους νεκρούς. Λοιπόν, απ' ότι καταλαβαίνω εδώ πέρα δεν αναφέρεται σε μια κατά γράμμα κατάβαση στους κατοίκους του Άδη. Αναφέρεται σε εκείνους που ήταν χαμένοι χωρίς την χάρη μέσω της απολυτρωτικής Θυσίας και Ανάστασης του Ιησού.
Γι' αυτό άλλωστε ο Ιησούς λέει αλλού - Αυτός που πιστεύει σε Εμένα ακόμη και αν πεθάνει θα ζήσει. Αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους. Τί νόημα έχει αν ο άνθρωπος κερδίσει τον κόσμο όλο αλλά ζημιωθεί την ψυχή του; Εγώ είμαι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή. Ο Θεός του Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ είναι Θεός ζώντων και όχι πεθαμένων.
Απ' ότι φαίνεται λοιπόν Άδης είναι εκεί όπου δεν λάμπει το φως της σωτηρίας και της ζωής.
quote:Αποψη;;;
Υπάρχει μια χριστιανική άποψη που λέει πως ο Χριστός κατέβηκε κατά γράμμα στον Άδη και κήρυξε εκεί το μήνυμα της Ανάστασης στους κάτοικους του Άδη.
Ελα, σοβαρέψου...

quote:Δηλαδή φίλε Χρίστο, έτσι κι επιστρέψω στον χριστιανισμό θα μείνω άφθαρτος εις τους αιώνας των αιώνων σαν μούμια; Δεν πρόκειται να αρρωστήσω ξανά; Ούτε και να πεθάνω, κάτι σαν τον Χαϊλάντερ δηλαδή;
Χρίστος Έλ
Μου άρεσε αυτό που ρωτάει ο Σέσοστρις - Από τί να σωθώ;Η απάντηση είναι από την φθορά, την αρρώστια και τον θάνατο.
Κατά πως φαίνεται ο Χριστόδουλος αν και αρχιεπίσκοπος δεν θα ήταν χριστιανός, γιατί δεν απέφυγε κανένα από τα τρία,,,,
*
quote:
Χρίστος Έλ
Γι' αυτό άλλωστε ο Ιησούς λέει αλλού - Αυτός που πιστεύει σε Εμένα ακόμη και αν πεθάνει θα ζήσει. Αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους.
Όμως κάπου αλλού λέει φίλε Χρίστο, "πλὴν τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ᾿ αὐτούς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου". Λουκ. 19,27.
Δηλαδή ή πιστεύεις ή σε παίρνει και σε σηκώνει. Εκεί βασίστηκαν και οι χριστιανοί και εξολόθρευσαν τους εθνικούς στην αρχή, και όταν τελειώσανε μ' αυτούς συνέχισαν με τα άλλα χριστιανικά δόγματα, τις σταυροφορίες, τις νύχτες του αγίοα Βαρθολομαίου, τις ιερές εξετάσεις κλπ, κλπ. Κατά τα άλλα θρησκεία της αγάπης!!! Αν και εδώ που τα λέμε, το "αγαπάτε αλλήλους" απευθυνόταν στους Αποστόλους.
*
Τουλάχιστον όταν το Εβραϊκό λόμπι πίεζε να βγει το θρήσκευμα από τις ταυτότητες εκείνος το υπερασπιζόταν και έπαιρνε θέση σε διάφορα εθνικά ζητήματα
quote:
Πύρινος
Τουλάχιστον όταν το Εβραϊκό λόμπι πίεζε να βγει το θρήσκευμα από τις ταυτότητες εκείνος το υπερασπιζόταν και έπαιρνε θέση σε διάφορα εθνικά ζητήματα
Κατά πως φαίνεται φίλε Πύρινε η προπαγάνδα της εκκλησίας καλά κρατεί!
Επειδή ο Χριστόδουλος είναι νεκρός, και ως γνωστόν ο νεκρός δεδικαίωται, σεβόμενος το γεγονός δεν θ' αναφερθώ στον βίο και την πολιτεία του Χριστόδουλου, αλλά θα περιοριστώ στο να σχολιάσω τα περί ταυτοτήτων που ανέφερες.
Η ταυτότητα ως γνωστόν είναι ένα δημόσιο έγγραφο στο οποίο αναγράφονται τα σταθερά στοιχεία του κατόχου της που ενδιαφέρουν τις αρχές, και όχι οι θρησκευτικές ή άλλες προτιμήσεις του που δεν ενδιαφέρουν την πολιτεία. Γιατί με την ίδια λογική θα έπρεπε στην ταυτότητα ν' αναφέρεται και η ομάδα ή το κόμμα που υποστηρίζεις.
Τώρα το πόσο αποδεκτές έγιναν οι κινητοποιήσεις του Χριστόδουλου από τον ελληνικό λαό, φάνηκε από το περίφημο δημοψήφισμα που ψήφισαν και τα καμπαναριά και έγινε και νούμερο στις επιθεωρήσεις.
Και για να σοβαρευτούμε! Αν εσύ ή κάποιοι άλλοι θέλετε καλά και σώνει,να διατρανώσετε και να κάνετε γνωστό το θρησκευτικό σας συναίσθημα, έχετε κάθε δικαίωμα να απαιτήσετε από την εκκλησία την έκδοση θρησκευτικών ταυτοτήτων, να το κεντήσετε σε καπέλα και μπλουζάκια, να μετατρέψετε τα αυτοκίνητά σας σε εικονοστάσια, ακόμα και να βάλετε φωτεινή επιγραφή στο μπαλκόνι του σπιτιού σας.
Και κάτι ακόμα για την ιστορία την οποία ως φαίνεται αγνοείς. Η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες δεν υπήρχε προπολεμικά. Θεσπίστηκε αργότερα κατ' απαίτηση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής προκειμένου να εντοπίσουν τους εβραϊκής καταγωγής Έλληνες πολίτες.
*
quote:
Όταν μιλάμε για αποδοχή του Χριστού τι εννοούμε; Τι είναι αποδοχή; Πώς γίνεται η αποδοχή;
Τα Εαυγγέλια μιλούν για Χάρη. Δηλαδή σου προσφέρει κάποιος ένα δώρο και εσύ το αποδέχεσαι ή το αρνείσαι. Και αυτό το Δώρο δηλαδή η Αιώνια Ζωή, είναι χωρίς αντάλλαγμα, δεν χρωστάς κάτι ούτε σε εκμεταλλεύεται Εκείνος που στην προσφέρει. Βέβαια οι εκκλησιαστικοί άρχοντες εκμεταλλεύονται δυστυχώς.
Για να δεχθείς το Δώρο, πρέπει βέβαια να δεχθείς Εκείνον που στο δίνει. Γιατί αν Τον αρνηθείς, τότε αρνείσαι και το Δώρο.
quote:
Για να δεχθείς το Δώρο, πρέπει βέβαια να δεχθείς Εκείνον που στο δίνει. Γιατί αν Τον αρνηθείς, τότε αρνείσαι και το Δώρο.
Είναι διαμπερές ή τυφλό?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.