ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/11/2009, 11:14:10
Αν η καθαρά θεωρητική γνώση περιέκλειε μέσα στον εαυτό της και το τέλος της , αν η μεταφυσική έπρεπε να μείνει σ’αυτό το σημείο , ασφαλώς κάτι θα ήταν κι αυτό , αλλά θα ήταν όλως διόλου ανεπαρκές .

Απέναντι στην πραγματική βεβαιότητα , που είναι πιο ισχυρή κι’απ’αυτή που μας δίνουν τα μαθηματικά και που είναι προκαταβολικά προσαρτημένη σε τέτοιου είδους γνώση , γενικά , θα βρισκόταν , σε μια ασύγκριτα ανώτερη τάξη , το ανάλογο εκείνου που αντιπροσωπεύει στην κατώτερή του τάξη , τη γήινη και την ανθρώπινη , η επιστημονική κι’η φιλοσοφική θεώρηση .

Αυτό όμως , δεν είναι εκείνο που πρέπει να είναι η μεταφυσική .

Ας ενδιαφερθούν άλλοι για ένα «πνευματικό παιχνίδι» ή με κάτι που να μοιάζει με τέτοιο πράγμα . Αυτό είναι δική μας υπόθεση . Για μας , αυτού του είδους τα πράγματα, είναι μάλλον αδιάφορα και νομίζω πως εκείνα που ενδιαφέρουν τον ψυχολόγο , πρέπει να είναι τελείως ξένα για τον μεταφυσικό .

Εκείνο που ενδιαφέρει τον τελευταίο , είναι να γνωρίσει εκείνο που υπάρχει και να το γνωρίσει με τέτοιο τρόπο , ώστε να είναι ο ίδιος ο εαυτός του πραγματικά και ενεργειακά όλα εκείνα που γνωρίζει .

Όσον αφορά τα μέσα της μεταφυσικής πραγμάτωσης , γνωρίζομε πολύ καλά , ποια παρατήρηση μπορούν να κάνουν , στο σημείο που τους αφορά , εκείνοι που πιστεύουν πως μπορούν να αμφισβητήσουν τη δυνατότητα αυτής της πραγμάτωσης .

Πράγματι , αυτά τα μέσα πρέπει να είναι προσιτά στις ικανότητες του ανθρώπου .

Πρέπει στα πρώτα τουλάχιστον στάδια , να είναι προσαρμοσμένα στις συνθήκες της ανθρώπινης κατάστασης , διότι μέσα σ’αυτή την κατάσταση βρίσκεται για την ώρα το όν , το οποίο πρέπει να ξεκινήσει απ’αυτήν για να αποκτήσει τις ανώτερες καταστάσεις .

Γι’αυτούς τους λόγους , αγαπητέ ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, συμφωνώ με την άποψη του φίλου wholemind :

quote:
wholemind :
Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι αν όλα αυτά είναι κατάλληλα γιά ένα απλό οπαδό του Εσωτερισμού, αν δηλαδή μπορεί να τα κατανοήσει και να τα εφαρμόσει...
Μην παρεξηγείτε την εμμονή μου στην χρησιμότητα όσων λέμε και κάνουμε, ή το ότι διατυπώνω συνεχώς ερωτήσεις για να διαφωτιστούν τα πράγματα… Πιστεύω πως πραγματικά οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την αλήθεια... όχι απλά σαν θεωρία, αλλά σαν βίωμα και σαν μεταμόρφωση προσωπική και αλλαγή της ζωής τους...
Μπορούμε, παρακαλώ, να μιλήσουμε γιά την «μυστική φυσιολογία», την απόκρυφη δύναμη (κουνταλίνι) και την ενεργοποίηση των τσάκρας... Τι σημαίνει ακριβώς ενεργοποίηση της κουνταλίνι, και τι συμβαίνει όταν ενεργοποιούνται τα τσάκρας (με την σειρά που ενεργοποιούνται, κλπ...)...

Ο Θεός μαζί σας....

Όπως, επίσης, και με την τοποθέτηση της αγαπητής enlightened :

quote:
enlightened :

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε γιά το τι σημαίνει μόνιμη εμπειρία της βαθύτερης ουσίας μας... ή να αναφερθούμε στην δυσκολία που έχουν κάποιοι άνθρωποι να πραγματοποιήσουν αυτή την κατάσταση...
Ακόμα... δεν έχει σημασία από ποιό δρόμο θα φτάσουμε στην μόνιμη εμπειρία της αληθινής ουσίας μας...
Όμως αγαπητέ φίλε, «ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ» πραγματικά μου κινήσατε κι εμένα το ενδιαφέρον (όπως και του φίλου wholemind, και άλλων φίλων πιθανόν, που διαβάζουν), γιά την μυστική φυσιολογία, την κουνταλίνι, τα τσάκρας, την ενεργοποίησή τους, κλπ... Γιατί τα θεωρείτε όλα αυτά χρήσιμα ή απαραίτητα;... Γιά παράδειγμα... εγώ πιστεύω ότι όταν κάποιος βιώνει την αληθινή ουσία του, έχει ήδη ενεργοποιηθεί η κουνταλίνι, έχουν ενεργοποιηθεί τα τσάκρας, από το κατώτερο προς το ανώτερο, και βιώνουμε αυτή την εμπειρία στο σαχασράρα τσάκρα (ή σαχασράρα πάντμα...)...
Μπορούμε να τα διευκρινήσουμε όλα αυτά;... (Έχουν σχέση όλα αυτά με την συνειδητή μεταβασή μας απο το υλικό πεδίο σε άλλα πεδία ίσως;)...
Εύχομαι σε όλους μία καλή ημέρα

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

23/11/2009, 17:36:22
Αγαπητοί φίλοι θα μου επιτρέψετε να απαντήσω σε ένα ένα ξεχωριστά.

Φίλε wholemind

quote:
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω (και θα ήταν χρήσιμη γιά όλους μία απάντηση), γιατί δεν είναι αρκετή η διαλογιστική προσπάθεια (που κατά την γνώμη μου, ενεργοποιεί αυτόματα την κουνταλίνι και διευθυτεί την λειτουργία των τσάκρας), και χρειάζεται μία ιδιαίτερη ενασχόληση με την απόκρυφη δύναμη και τα απόκρυφα κέντρα...
Και στον Ταντρισμό, αλλά και στον Ταντρικό Βουδισμό, υπάρχει ανάλογη διδασκαλία, κι έχω προσωπική πληροφόρηση γι’ αυτά, κι ούτε έχω κάποιο πρόβλημα με αυτή την ενασχόληση...

Δεν είναι αρκετή η διαλογιστική προσπάθεια επειδή αν ήταν.. κάποιος θα φωτιζόταν μέσα από αυτήν. Εκτός αν αυτό που περιγράφουμε σαν σιωπή του νου δεν είναι το αποτέλεσμα του διαλογισμού αλλά κάτι πριν από αυτόν…!

Αυτό το οποίο βλέπω από εμπειρία αλλά και σαν ένας ερευνητής είναι ότι πολλοί άνθρωποι παρόλο που έχουν επιτύχει την σιωπή του νου ή μια χωρίς εγώ κατάσταση ..ξανακυλάνε στα εγώ και στα ελαττώματα μετά από αυτήν την εμπειρία. Αυτό για εμένα είναι μια απόδειξη ότι δεν είναι αρκετή μονό αυτή η προσπάθεια…. Υπάρχουν βέβαια και η εξαιρέσεις.

quote:
Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι αν όλα αυτά είναι κατάλληλα γιά ένα απλό οπαδό του Εσωτερισμού, αν δηλαδή μπορεί να τα κατανοήσει και να τα εφαρμόσει...

Μπορεί αν τα διδαχτεί και βρίσκεται στην ωριμότητα για να το κάνει. Υπάρχουν επίπεδα και επίπεδα. Υπάρχουν όλα για όλους αλλά δεν είναι όλα για όλους!

quote:
Μπορούμε, παρακαλώ, να μιλήσουμε γιά την «μυστική φυσιολογία», την απόκρυφη δύναμη (κουνταλίνι) και την ενεργοποίηση των τσάκρας... Τι σημαίνει ακριβώς ενεργοποίηση της κουνταλίνι, και τι συμβαίνει όταν ενεργοποιούνται τα τσάκρας (με την σειρά που ενεργοποιούνται, κλπ...)...

Η κουνταλινι είναι μια δύναμη που έχει σχέση με την δημιουργία και υπάρχει παντού! Στον άνθρωπο συγκεκριμένα βρίσκετε στο ύψος του Κόκκυγα στο τσακρα ΜΟΥΛΑΝΤΑΡΑ.
Η κουνταλινι είναι μια ηλεκτρο-μαγνητικο-σεξουαλική δύναμη. Αυτή η δύναμη ανεβαίνει μέσα από το έναν κεντρικό αγωγό της σπονδυλικής στήλης που λέγετε Σουσουμνα, (Μπραχμανάντι).

Επίσης υπάρχουν δυο κανάλια που σαν ένα 8 ανεβαίνουν από κάτω προς τα πάνω..το Ιδά και Πινγκαλά. Το πρώτο έχει σχέση με το αριστερό ρουθούνι και το δεύτερο με το δεξί.
Αυτά τα δυο ενεργειακά κανάλια συμβολίζονται με το κηρύκειο του Έρμη ή με τους δυο μάρτυρες της αποκάλυψης.

Αυτά τα δυο ενεργειακά κανάλια έχουν αντιθετη πολικότητα. Όταν η θετική και η αρνητική ενεργεία αυτών των καναλιών κάνουν επαφή στην έδρα κοντά στο κόκαλο του κόκκυγα, τότε από την ηλεκτρική επαγωγικότητα ξυπνάει μία τρίτη δύναμη...την Κουνταλίνι. Η άνοδος της Κουνταλίνι κατά μήκος του σωλήνα του νωτιαίου μυελού πραγματοποιείται πολύ αργά σύμφωνα με τις αξίες της καρδιάς•

Κουνταλίνι σημαίνει το τέλος μιας αρνητικής δύναμης που «κινείτε» προς τα κάτω και λέγετε «Κουνταρτιγκουαδόρ»

quote:
τι συμβαίνει όταν ενεργοποιούνται τα τσάκρας (με την σειρά που ενεργοποιούνται, κλπ...)...

MULHADARA Κουνταλίνι

SWADISTANA Μετατροπή

MANIPURA Τηλεπάθεια

ANAHATA Διαίσθηση, Έμπνευση, Χίνας, Αστρικό

VISHUDA Μαγικό Αυτί, Αντιληπτικός Συνθετισμός

AJNA Διόραση

SAHASRARA Πολυόραση,

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

23/11/2009, 18:08:52
Φίλε Αλεξ

quote:
Όσο για την ενεργοποίηση της κουνταλίνη,αυτό που χρειάζεται είναι η ταντρική γιόγκα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα κάποιων άλλων πραγμάτων που σου έχω πει σε προηγούμενα μηνύματα. Επίσης η ταντρα δεν είναι ένα αστείο.. και για εμένα χρειάζεται μια εφταετία για να μπορέσει κάποιος να πει ότι ξεκινά κάτι τέτοιο.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

23/11/2009, 18:25:44
Αγαπητή φιλη enlightened θα μπορούσα να πω πως αυτό που βιώνεται δεν έχει σχέση με το ανέβασμα της κουνταλινι αλλά με σπινθήρες αυτής! Μπορούν επίσης και κάποια μάντρας να «ενεργοποιήσουν» τα τσακρας..αλλά όχι να τα αφυπνίσουν ολοκληρωτικά!

Έχουμε 7 σώματα φυσικό, ζωτικό, αστρικό, νοητικό, αιτιατό βουδικό, ατμικο. Αυτά τα σώματα λειτουργούν,αλλά όχι ολοκληρωτικά. Π.χ αν το Μουλανταρα έχει 4 πέταλα λειτουργούν τα δυο. Τα αλλά δυο είναι σε λανθάνουσα κατάσταση.

Όταν η κουνταλινι ανεβαίνει σπόνδυλο σπόνδυλο ενεργοποιεί τα τσακρα που με την σειρά τους ενεργοποιούν και τα αντίστοιχα σώματα. Κάθε σώμα έχει 7 κέντρα όταν ενεργοποιηθούν και τα εφτά ξεκινά μια ανώτερη οχτάβα σε ένα ανώτερο σώμα που έχει και αυτό 7 κέντρα ποιο «λεπτεπίλεπτα». Στον αποκρυφισμό αυτό έχει να κάνει με τα μεγάλα Μυστήρια!!

Κάποιος που έχει αφυπνίσει το 5 τσακρα μπορεί να καταλάβει τoν Πυθαγόρα και την μουσική των σφαιρών! Έχει αναπτύξει την διακοη. Ποτέ ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα βγει να κάνει επιδείξει των ικανοτήτων του.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 23/11/2009 19:47:57

23/11/2009, 18:54:44
quote:
Κάποιος που έχει αφυπνίσει το 5 τσακρα μπορεί να καταλάβει των Πυθαγόρα και την μουσική των σφαιρών! Έχει αναπτύξει την διακοη. Ποτέ ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα βγει να κάνει επιδείξει των ικανοτήτων του.

Σίγουρα ισχύει,άν και γω θα ήθελα αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν τις επιδείξεις τους για να πιστούν οι άπιστοι.Επίσης το 5ο τσάκρα συνδέεται στενά με την ικανότητα της συγκέντρωσης.

24/11/2009, 08:28:24
quote:
Ας ενδιαφερθούν άλλοι για ένα «πνευματικό παιχνίδι» ή με κάτι που να μοιάζει με τέτοιο πράγμα . Αυτό είναι δική μας υπόθεση . Για μας , αυτού του είδους τα πράγματα, είναι μάλλον αδιάφορα και νομίζω πως εκείνα που ενδιαφέρουν τον ψυχολόγο , πρέπει να είναι τελείως ξένα για τον μεταφυσικό .
Εκείνο που ενδιαφέρει τον τελευταίο , είναι να γνωρίσει εκείνο που υπάρχει και να το γνωρίσει με τέτοιο τρόπο , ώστε να είναι ο ίδιος ο εαυτός του πραγματικά και ενεργειακά όλα εκείνα που γνωρίζει .

Όσον αφορά τα μέσα της μεταφυσικής πραγμάτωσης , γνωρίζομε πολύ καλά , ποια παρατήρηση μπορούν να κάνουν , στο σημείο που τους αφορά , εκείνοι που πιστεύουν πως μπορούν να αμφισβητήσουν τη δυνατότητα αυτής της πραγμάτωσης .
Πράγματι , αυτά τα μέσα πρέπει να είναι προσιτά στις ικανότητες του ανθρώπου .

Φίλε Κηφεύς μου δίνεται την εντύπωση ότι νομίζεται ότι μιλάμε μονό για θεωρίες. Ενώ στα αρχικά μηνύματα αυτού του τοπικ έχω αναφερθεί σε προσωπικά βιώματα βήμα βήμα και όπως επίσης έχω αναφερθεί στις δυσκολίες αυτών των βιωμάτων.

Αρχικά αυτά που λέω μπορεί να το επιβεβαιώσει ο καθένας μας με έναν πολύ απλό τρόπο και αυτό είναι το να δει το πόσο μηχανικά ζει κάποιος μέσα στην ζωή. Το ότι έχουμε εγρήγορση δεν σημαίνει ότι έχουμε επίγνωση. Αυτό μπορεί να το δει κάποιος ανεξάρτητα από θρησκείες και δόγματα . Μπορεί να το δει ένας υλιστής όσο και ένας θρησκευόμενος. Από αυτό το σημείο και μετά για να ακολουθήσει κανείς πρέπει να θέλει και να αποκτά κατανόηση σε αυτά που βιώνει ώστε να μπορεί να προχωρά.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

wholemindΜέλος
24/11/2009, 13:03:06
Αγαπητέ μου φίλε, «ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ», θα ήθελα (και νομίζω όλοι θα το ήθελαν) να φέρουμε την συζήτηση στο επίπεδο που όλα όσα λέμε να έχουν επαληθευθεί, ή να μπορούν να επαληθευθούν...

Μιλάτε γιά την Οντότητα, ότι λειτουργεί σε επτά πεδία (καταστάσεις), ότι έχει επτά φορείς (επτά σώματα), κλπ.... Μέχρι εδώ συμφωνούν όλες οι θρησκείες και διδασκαλίες... Πως όμως ακριβώς συσχετίζονται αυτοί οι φορείς; Σαν όροφοι μίας πολυκατοικίας; Σαν επτά ταυτόχρονα λειτουργούντα σώματα, το καθένα στο δικό του λεπτό πεδίο;... Εδώ υπάρχει ένα μυστικό που μόνο όσοι έχουν εμπειρία γνωρίζουν...
Όταν μετά λέτε ότι κάθε σώμα έχει τα δικά του , ανάλογα, επτά κέντρα, αυτό δεν έχει διαπιστωθεί... Αυτό είναι απλά μία θεωρία που δεν επαληθεύεται... (ακόμα κι αν το έχει πει η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ...)...
Όσοι έχουν πραγματική εμπειρία διαπιστώνουν ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά... τελείως διαφορετικά...
Αν θέλετε να ακούσετε μία άλλη άποψη για το τι συμβαίνει πραγματικά, κι αν κι οι άλλοι φίλοι ενδιαφέρονται, θα την εκθέσω... πρέπει όμως να σας ρωτήσω...

24/11/2009, 13:06:08
quote:
Αν θέλετε να ακούσετε μία άλλη άποψη για το τι συμβαίνει πραγματικά, κι αν κι οι άλλοι φίλοι ενδιαφέρονται, θα την εκθέσω... πρέπει όμως να σας ρωτήσω...

Θα το ήθελα πάρα πολλύ αυτό.

24/11/2009, 13:09:21
Αγαπητέ φίλε wholemind από εμενα..να την εκθέσετε. Μονό πείτε μας αν είναι από εμπειρία ή αν είναι κάποια θεωρία.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

24/11/2009, 16:31:06
quote:
Όταν μετά λέτε ότι κάθε σώμα έχει τα δικά του , ανάλογα, επτά κέντρα, αυτό δεν έχει διαπιστωθεί... Αυτό είναι απλά μία θεωρία που δεν επαληθεύεται...

Αγαπητέ φίλε wholemind να σας πω ότι κάποιος που βγαίνει στο αστρικό «χώρο» με το αστρικό του σώμα «μπορεί» να καταλάβει ότι το φυσικό του σώμα είναι κάπου άλλου στο χώρο και ότι οι φυσικές αντιστοιχίες των τσακρα όπως και κάποιες από τις λειτουργίες τους.. παραμένουν στο φυσικό σώμα ενώ στο αστρικό λειτουργούν «άλλες» δυνατότητες αλλά και τα κέντρα που έχουν σχέση με το αστρικό σώμα!

Επίσης όταν κάποιος αποχωρίζετε και το αστρικό σώμα τότε μπορεί να έχει την επίγνωση ότι το φυσικό του αλλά και το αστρικό του «τα έχει αφήσει» και παρόλο που φαίνονται δυο διαφορετικά σώματα.. εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα σαν ένα!

Το θέμα της επαλήθευσης είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 24/11/2009 18:51:06

IXIONΝέο Μέλος
12/03/2006, 22:02:51
πως μπορει καποιος να ξαναδιαβασει ενα θεμα το οποιο εχει κλειδωθει παλια?
θελω παρα πολυ να ξαναδιαβασω το θεμα "βρικολακες η αληθεια δεν ειναι αυτο που νομιζουμε"
του ΑΡΗ και δεν το βρισκω, εκτος και αν δεν κανω κατι σωστα ή δεν υπαρχει πια.

ευχαριστω

starflowerΜέλος
12/03/2006, 22:31:13
γεια σου ιξιον.

αυτη την στιγμη το φορουμ ειναι πολυ αργο και μεχρι να σου δωσω το λινκ θα περασει μια βδομαδα.

λοιπον,πηγενε στο ΠΑΡΑΞΕΝΟ στην σελιδα 6,εκει θα βρεις αυτο που θες.

αληθεια,τι ψαχνεις?

ειμαι ο νοσοφορος με νεο νικ.

αν θελεις στειλε μου ενα μειλ να τα πουμε.
(το θεμα που ψαχνεις ειναι το αγαπημενο μου)

When the starflower bloom in the forest's arcane night
then you better turn away...

Edited by - starflower on 12/03/2006 22:36:03

12/03/2006, 22:36:27
Γεια σου φίλε...

Δύο λύσεις υπάρχουν στο "πρόβλημά" σου.

Η "επίσημη" είναι να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία της αναζήτησης του φόρουμ βάζοντας τον τίτλο του θέματος που ψάχνεις, να πας για καφέ, για ψώνια κλπ κι όταν επιστρέψεις να έχεις το θέμα μπροστά σου...

Η πιο σύντομη είναι να πας στο Google και να βάλεις ως λέξεις-κλειδιά τον τίτλο του θέματος, τη λέξη "Esoterica", και κάποιο από τα μέλη που συμμετείχαν, αν θυμάσαι...

Για να μην ψάχνεσαι, σου βρήκα και το θέμα που ψάχνεις...:

ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ η αληθεια ειναι αυτο που δεν φανταζομαστε

13/03/2006, 03:00:10
Και η άλλη λύση είναι να το βρίσκει - "πώς πήγαν τα ψώνια;" - και να στο προσφέρει ο durden_alie "ζεστό και μυρωδάτο" σαν έναν καλό καφέ!

Ευχαριστούμε durden...

Το θέμα αυτό θα απενεργοποιηθεί μέσα στο 24ωρο.

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------
Ζούμε, μέσα στην πλέον αποτρόπαια εποχή,
ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για Ελευθερία
που έχει ποτέ εμφανιστεί!