- τραγούδια ΒΜΠΜ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
http://www.youtube.com/watch?v=p4s6cztKrUw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_JEve_S1BD4&NR=1
https://www.youtube.com/watch?v=YknLbJhmx7k&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=Jh6oKC653DQ&feature=player_embedded#at=84
https://www.youtube.com/watch?v=4NfUSlVCoa0&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=-SaYqQDS0Wo&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=R0jSkSguvJc&feature=related
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

------------------------------------
Απενεργοποίηση Θέματος:
18/5/2011
------------------------------------

Τώρα, το πώς συμβαδίζει, κάποιος ο οποίος -υποτίθεται- προσπαθεί να μας ενημερώσει για το ότι "μας έχουν αποβλακώσει", να επιδίδεται σε τέτοιους ατελείωτους ιδιόμορφους μονόλογους... είναι και αυτό επίσης άξιον απορίας! Φαίνεται πως ο "ποιητής" πιστεύει κι αυτός -όπως και τόσοι άλλοι σ'αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο- πως είναι ο "δικαιοδοτημένος" για να μας ξυπνήσει... Κάτι σα Μεσίας δηλαδή!
Δεν ξέρω βέβαια μέχρι που μπορεί να συνεχιστεί αυτό το -πολύπτυχο- ζήτημα με τη συμπεριφορά του αθεος... στο δικό του το χέρι είναι...
Το παρόν θέμα πάντως νομίζω πως θα πρέπει να απενεργοποιηθεί (σε δεύτερο χρόνο). Όχι γιατί κάποια από τα αντικείμενα των "κλιπακίων" δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχεία φιλοσοφικών συζητήσεων αλλά γιατί το ίδιο το θέμα όπως έχει τεθεί από τον Θεματοθέτη δεν αποτελεί επ'ουδενί έναρξη διαλόγου.

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
quote:
Τι να πω elo, φαίνεται πως ο "ποιητής" μας έχει γραμμένους κανονικά όλους...Τώρα, το πώς συμβαδίζει, κάποιος ο οποίος -υποτίθεται- προσπαθεί να μας ενημερώσει για το ότι "μας έχουν αποβλακώσει", να επιδίδεται σε τέτοιους ατελείωτους ιδιόμορφους μονόλογους... είναι και αυτό επίσης άξιον απορίας! Φαίνεται πως ο "ποιητής" πιστεύει κι αυτός -όπως και τόσοι άλλοι σ'αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο- πως είναι ο "δικαιοδοτημένος" για να μας ξυπνήσει... Κάτι σα Μεσίας δηλαδή!
![]()
Δεν ξέρω βέβαια μέχρι που μπορεί να συνεχιστεί αυτό το -πολύπτυχο- ζήτημα με τη συμπεριφορά του αθεος... στο δικό του το χέρι είναι...
Το παρόν θέμα πάντως νομίζω πως θα πρέπει να απενεργοποιηθεί (σε δεύτερο χρόνο). Όχι γιατί κάποια από τα αντικείμενα των "κλιπακίων" δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχεία φιλοσοφικών συζητήσεων αλλά γιατί το ίδιο το θέμα όπως έχει τεθεί από τον Θεματοθέτη δεν αποτελεί επ'ουδενί έναρξη διαλόγου.
σε εμπόδισα ποτέ να λάβεις μέρος σε κάποια συζήτηση;
όχι
μου απεύθυνες τον λόγο και σε έγραψα;
όχι
καλό λοιπόν είναι να σταματήσεις την λασπολογία περί του ατελείωτους ιδιόμορφους μονολόγους και να τοποθετηθείς αν θεωρείς ότι έχεις να πεις κάτι σε κάποιο θέμα
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Μακάρι βέβαια να μπορούσες... Θα ήταν ένα "κέρδος" αυτό, τόσο για την Κοινότητα όσο και -περισσότερο μάλλον- για σένα τον ίδιο.
Πάντως θα μπορούσαμε να σου συνοψίσουμε το προβληματικό κομμάτι της συμπεριφοράς σου:
Δημιουργείς συνεχόμενα προβλήματα στις Συζητήσεις -όπως και στο παρελθόν. Όπως και στο παρελθόν δεν αποδέχεσαι τους κανόνες που θέτει ο Χώρος για την διεξαγωγή του Διαλόγου. Δεν δέχεσαι δε να δώσεις δίκαιο ούτε τις διαμαρτυρίες των συζητητών σου για τις διάφορες συμπεριφορές σου που τους δημιουργούν πρόβλημα, ούτε και στις σχετικές παραινέσεις των υπευθύνων του χώρου.
Υπάρχει πρόβλημα "συμβατότητας" θα έλεγα και είναι ολοφάνερο.
Εσύ τι λες; Βλέπεις αληθινά να μπορεί να συνεχιστεί αυτή η μορφή της συμμετοχής σου;

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
quote:
Πάντως θα μπορούσαμε να σου συνοψίσουμε το προβληματικό κομμάτι της συμπεριφοράς σου:
Δημιουργείς συνεχόμενα προβλήματα στις Συζητήσεις -όπως και στο παρελθόν. Όπως και στο παρελθόν δεν αποδέχεσαι τους κανόνες που θέτει ο Χώρος για την διεξαγωγή του Διαλόγου. Δεν δέχεσαι δε να δώσεις δίκαιο ούτε τις διαμαρτυρίες των συζητητών σου για τις διάφορες συμπεριφορές σου που τους δημιουργούν πρόβλημα, ούτε και στις σχετικές παραινέσεις των υπευθύνων του χώρου.
Υπάρχει πρόβλημα "συμβατότητας" θα έλεγα και είναι ολοφάνερο.
Εσύ τι λες; Βλέπεις αληθινά να μπορεί να συνεχιστεί αυτή η μορφή της συμμετοχής σου;
εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα, τώρα το ότι κάποιοι δεν έχουν αντεπιχειρήματα στα όσα λέω και θεωρούν καλύτερο την φίμωση από το να σκεφτούν αν οι θέσεις τους είναι σωστές είναι κάτι που δεν μπορώ να το αλλάξω
Φρίντριχ φον Σίλλερ

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ,ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΙ
ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ,ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΩΡΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ
ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΤΡΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΠΟΥ
ΕΡΧΟΤΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΚΜΑΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ
ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ,ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Είναι κανένας απών????
Η προπαγάνδα δυστυχώς για κάποιους δεν θα περάσει. Μπορεί να έχει περάσει καιρός από τότε που είχαμε συναντηθεί τελευταία φορά, μπορεί να μεγάλωσαν και να άλλαξαν εμφάνιση, μπορεί το ξυρισμένο κεφαλάκι τους τώρα να είναι μόδα ΄΄η απλά οι απαιτήσεις της καράφλας, όμως το άρωμα τους παραμένει το ίδιο και εξακολουθεί να μου φέρνει ανακατωσούρα.
Η θρασυδειλία θα έπρεπε να έχει όρια. Τότε περίμεναν να βρουν κάποιον μόνο του, ΄΄η να τελειώσει η πορεία και να διαλυθούν… για να είναι (πιο εύκολο) . αν και πάλι έτρωγαν ξύλο έψαχναν να βρουν το σπίτι σου για να χτυπήσουν εκεί. Άλλες φορές όμως που ακόμα και αυτό το απλό πράγμα καταντούσε δύσκολο για αυτούς τότε εκνευριζόντουσαν και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΣΑΝ.
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ – ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
10 να βαράνε έναν, και μαχαιρώματα. Και τι έγινε??? Ένας αλλοδαπός λιγότερος. Και αν ήταν μαύρος τότε ακόμα καλύτερα. Γιατί κάνουν διακρίσεις ακόμα και στα μαχαιρώματα. Όπως και να το κάνεις ένας μαύρος είναι χειρότερος από οποιοδήποτε αλλοδαπό.
Και μην ξεχνάμε ότι οι αλλοδαποί είναι εστίες μολύνσεως. Όχι όχι …για να το ξανα δουμε για να το απολαύσουμε. Παρακαλώ τον Αdmin να ξανά βάλει το video σε αργη κίνηση για μεγαλύτερη απόλαυση.
quote:
[b] ... Αδιαφορούν για τους Λαθρομετανάστες που έχουν αλλάξει την όψη της πατρίδας μας... Αδιαφορούν για τις ασθένειες που ήταν εξαφανισμένες όπως φυματίωση και ψώρα και που τώρα επιστρέφουν !!
Edited by - ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ on 13/08/2003 19:31:47
ευχαριστω!!! ευχαριστω!! Σας είμαι υπόχρεος.
Αρα σας παρακαλώ πολύ να κάνετε τα εξής απλά πράγματα για να μείνει η ΦΥΛΗ ΜΑΣ γνήσια.
Α/ ποτέ μην ερωτευτείτε αυτά που λέγονται αλλοδαποί.
Β/ η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι υποχρέωση όλων μας. Γι αυτό μην τους πλησιάζετε, και μην τους ακουμπάτε γιατί θα κολλήσετε Λεπρά , Φυματίωση, ψώρα κ.α
Μα επιτέλους που είναι αυτό το κράτος??? Πως θα προστατέψω το παιδί μου?? Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και μερικοί αλλοδαποί που μιλάνε καλά ελληνικά. Πως θα τα ξεχωρίσει το παιδί μου στο σχολείο για να μην τα πλησιάζει???
Να τους βάλουμε ένα περιβραχιόνιο που να έχει το γράμμα Α μέσα σε ένα κύκλο.
Θα σημαίνει ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ. Έτσι το σήμα της Αναρχίας θα παραλληλιστεί με τις Αρρώστιες.
Τι λέτε???
Α συγγνώμη ξέχασα. Την στιγμή που η συζήτηση έχει φτάσει σε αυτό το σημείο και εσείς διαβάζετε όλα αυτά , αποφασίζετε να ξανά γράψετε για τους σερβιτόρους. (καλή μου φίλη AVALON συμφωνώ με αυτά που γράφεις , όμως διαφωνώ με τον χρόνο που διάλεξες να το κάνεις.)το ξερω οτι συμφωνεις μαζι μου. το εδειξες στο θεμα των Ολυμπιακων αγωνων. και μετα το πουλακι εξαφανιστηκε)οπως και τωρα.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ
Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
ΑΛΛΟ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΑΝ ΑΦΟΡΜΗ.
ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΡΕΑΣ ΑΝ ΤΟ ΤΥΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
ΠΑΛΙ ΣΑΠΙΟ ΚΡΕΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.
ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΪΣΟΥΝ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ,
ΟΜΩΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.
ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΠΩΣ ΙΣΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΡΕΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.
ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ
ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
ΟΜΑΛΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ
ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ
ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
εχετε απολυτο δικαιο φιλοι μου,Παν ,ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα.
ειδαμε στις ειδησεις το θεμα που ειχαμε αναφερει περι Ελληνικης σημαιας στα δημοσια και μη κτιρια,αν δεν δινουμε εμεις οι ιδιοι το παραδειγμα της σωστης συμπεριφορας προς οτι θεωρουμε και ειναι ιερο και αξιο σεβασμου,πως θα περιμενουμε απο οποιονδηποτε ξενο ,τουριστα η μη,να μας σεβαστει?
σας ευχαριστω για την υπεροχη παρεουλα σας
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Σέ πολύ μεγάλο βαθμό με κάλυψαν οι δύο προλαλήσαντες.
Απο τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι για σένα τα μεγάλα δεινά του τόπου είναι τα σκουπίδια και ο Ρατσισμός.
Άλλα μέλη αντίστοιχα θεωρούν την ύπαρξη κακού τουριστικού σέρβις.
Επειδή θεωρώ ότι η συμπεριφορά πολλών λαθρομεταναστών όχι Ρατσιστές θα μας κάνει αλλά μισάνθρωπους , καλό θα ήταν να καταλάβουν ότι βρίσκοται σε μιά χώρα έπειτα απο δική τους απόφαση και καλά θα κάνουν να ξεχάσουν την ανθελληνική τους προπαγάνδα και να σεβαστούν το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί.
Δέν γίνεται καλύτερη μια χώρα όταν μενει απαθής στις προκλήσεις του οποιουδήποτε.Δέν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν.
Αν κάποιες χώρες δεν σεβάστηκαν τους κατοίκους τους τι χρωστάει η Ελλάδα ;
Αν φανήκαμε ανεκτικοί, δέν καταλαβαίνω γιατι είμαστε και ραστιστές.
Δηλαδή κανένας δεν πρέπει να έχει ευθύνη έναντι της χώρας που ζεί;
quote:
Εδώ θα είμαι απόλυτα αντίθετος.
Η λογική του "αψογου" σέρβις και η νοοτροπία του "καλού γκαρσονιού"
δέν είναι ένδειξη πολιτισμού αλλά εξευτελισμού για λίγα €.
Μην κάνουμε το λάθος να μετράμε τον αυτοσεβασμό με τον βαθμό καθαριότητας της πετσέτας.
Το καλό δέν είναι πάντα αυτό που θέλουν οι Ευρωπαίοι.
Aπό πότε φίλε steelspring η ευγένια και η εξυπηρετηση γίνανε δειγματα "δουλικότητας"?
Αυτά να τα πεις στους προγόνους μας που προήγαγαν την φιλοξενία σε λειτούργημα και ιερό καθήκον και που όταν φιλοξενούσαν κάποιον άγνωστο οδοιπόρο του έπλεναν τα πόδια και τον "κοίμιζαν" στο καλύτερο κρεββάτι του σπιτιού και στα καλύτερα σεντόνια. Αυτό ήταν θέμα αξιοπρέπειας για κείνους χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση.
Οι άνθρωποι αυτοί εκείνη τη στιγμή δημιουργούσαν φίλε μου πολιτισμό ενώ εμείς σήμερα όχι μόνο σωστή φιλοξενία δεν προσφέρουμε αλλά ούτε και είμαστε σε θέση να παράσχουμε τα πρέποντα στον άμοιρο τουρίστα που έχει πληρώσει για αυτά!
Και βέβαια ο αυτοσεβασμός μετριέται με το βαθμό καθαριότητας μια πετσέτας ή ενός σεντονιού όσο και αν εσύ δεν το έχεις καταλάβει... και αν δεν το καταλάβουμε σύντομα θα το χάσουμε το τρένο...

quote:
Aπό πότε φίλε steelspring η ευγένια και η εξυπηρετηση γίνανε δειγματα "δουλικότητας"?
Από ποτέ.
Εγώ είπα: "Η λογική του "αψογου" σέρβις και η νοοτροπία του "καλού γκαρσονιού"
quote:
Αυτά να τα πεις στους προγόνους μας που προήγαγαν την φιλοξενία σε λειτούργημα και ιερό καθήκον και που όταν φιλοξενούσαν κάποιον άγνωστο οδοιπόρο του έπλεναν τα πόδια και τον "κοίμιζαν" στο καλύτερο κρεββάτι του σπιτιού και στα καλύτερα σεντόνια.
Πιστός στις αρχές των προγόνων μου αλλα και της οικογένειας μου έχω φιλοξενήσει πολλούς Έλληνες και Ξένους.
quote:
Και βέβαια ο αυτοσεβασμός μετριέται με το βαθμό καθαριότητας μια πετσέτας ή ενός σεντονιού όσο και αν εσύ δεν το έχεις καταλάβει... και αν δεν το καταλάβουμε σύντομα θα το χάσουμε το τρένο...
Εγώ αυτό το πράγμα ποτέ δεν το κατάλαβα και ούτε σκοπεύω να το καταλάβω.
Αν το τραίνο λέγεται τουρισμός να το χάσω ευχαρίστως.
Η παιδεία με ενδιαφέρει και αυτή δεν πρέπει να χαθεί.
Σα γυναίκα ξέρω καλύτερα...
Κοίτα γύρω σου... τις σκισμένες σημαίες σε δημόσια κτίρια και αεροδρόμια τις βάζουν οι Τούρκοι Εχθροί μας???
Τις βάζει η ελληνική μας παιδεία... αυτή που μας μαθαίνει να παίρνουμε το μισθό και να καθόμαστε γερά στην καρεκλίτσα μας για να μην τη χάσουμε και ας κρέμεται πάνω από το κεφάλι μας ένα κουρέλι στη θέση της σημαίας...
Τις βάζει η αδιαφορία των αρμοδίων αλλά και οι αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών να επιβάλλουν κυρώσεις στους υπευθύνους για τα χάλια αυτά...
Ας βάζανε κυρώσεις και ας περνάγανε από πειθαρχικό αυτοί οι καρεκλοκένταυροι δημοσιοθεσίτες που τους πληρώνει χρυσάφι ο ελληνικός λαός και θα σου έλεγα εγώ αν θα ξαναφηναν τη σημαία να κυματίζει σε αυτό το χάλι!
Αν επιτέλους καταλάβουμε τα λάθη που έχουμε κάνει και που εξακολουθούμε να κάνουμε δεν πρέπει το θέμα να σταματήσει εκεί αλλά να προχωρήσουμε στη διόρθωση της κατάστασης.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι ούτε για αυτό δεν είμαστε άξιοι!
Αναφέρονται τα κακώς κείμενα για λίγο στα ΜΜΕ, συζητιώνται για λίγο και μετά ξεχνιούνται...

quote:
Φίλε μου παιδεία είναι και η καθαριότητα...
Σα γυναίκα ξέρω καλύτερα...
Αναγνωρίζω τις ιδιαίτερες ευαισθησίες που έχει μιά γυναίκα και καταλαβαίνω ότι είναι ανάγκη κάποια πράγματα πρέπει να νοικοκυρευτούν.
Για τις σημαίες πράγματι δεν πάει άλλο.
Για την παιδεία θα έπρεπε να στηθεί ολόκληρο φόρουμ.
Τα ΜΜΕ όμως λές ότι ποτε-ποτε λένε για κάποιο κακώς κείμενο και μετά ξεχνιέται.
Η γνώμη μου είναι ότι τα ίδια τα ΜΜΕ ανήκουν στην κατηγορία των κακώς κειμένων προβάλοντας ότι πιό άχρηστο και βλακώδες , και δελτία ειδήσεων που σπρώχνουν τους απηυδισμένους σε άλλες λιγότερο επιλεκτικές μορφές ενημέρωσης (Ιντερνετ)
quote:
Φίλε alati13
Σέ πολύ μεγάλο βαθμό με κάλυψαν οι δύο προλαλήσαντες.
Απο τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι για σένα τα μεγάλα δεινά του τόπου είναι τα σκουπίδια και ο Ρατσισμός.
Άλλα μέλη αντίστοιχα θεωρούν την ύπαρξη κακού τουριστικού σέρβις.
Επειδή θεωρώ ότι η συμπεριφορά πολλών λαθρομεταναστών όχι Ρατσιστές θα μας κάνει αλλά μισάνθρωπους , καλό θα ήταν να καταλάβουν ότι βρίσκοται σε μιά χώρα έπειτα απο δική τους απόφαση και καλά θα κάνουν να ξεχάσουν την ανθελληνική τους προπαγάνδα και να σεβαστούν το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί.
Δέν γίνεται καλύτερη μια χώρα όταν μενει απαθής στις προκλήσεις του οποιουδήποτε.Δέν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν.
Αν κάποιες χώρες δεν σεβάστηκαν τους κατοίκους τους τι χρωστάει η Ελλάδα ;
Αν φανήκαμε ανεκτικοί, δέν καταλαβαίνω γιατι είμαστε και ραστιστές.
Δηλαδή κανένας δεν πρέπει να έχει ευθύνη έναντι της χώρας που ζεί;
Πως κατάφερες και έβγαλες ένα τέτοιο φοβερό συμπέρασμα???
Προφανώς διάβασες την τελευταία σελίδα. Διάβασε όλες τις σελίδες και θα καταλάβεις ότι κανένας δεν έγραψε ότι θεωρεί τα μεγαλύτερα δεινά το κακό τουριστικό σέρβις και όσο για εμένα…… από όσα έγραψα , αυτό κατάλαβες??? Ότι θεωρώ τα μεγαλύτερα δεινά τον ρατσισμό και τα σκουπίδια???
Θα σου πρότεινα αν θες να παίρνεις μέρος σε μια συζήτηση να διαβάζεις πριν αυτά που έχουν ειπωθεί.
Αν το κανείς σου υπόσχομαι ότι δεν θα χρειαστεί να σου απαντήσω σε καμία από τις ερωτήσεις που έκανες.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ??? ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ??? Κ.Α
Το καλό με το side είναι ότι μπορείς να δεις και μόνος σου την ταινία ως εκεί που έχει παίξει και μετά να έρθεις να δούμε την συνέχεια μαζί. Αν το κανείς τότε τα ξανά λέμε.
Όσο για αυτό το «αν κάποιες χώρες δεν σεβάστηκαν τους κατοίκους τους τότε τι χρωστάει η Ελλάδα» που έγραψες θα σου απαντούσα ότι επειδή εσύ είχες την απίστευτη τύχη να γεννηθείς σε μια πανέμορφη χώρα χωρίς να σκεφτείς ποτέ ότι
ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ
ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΨΩΜΙ
ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΘΑ ΜΕ ΧΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ OTI ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
ΟΧΙ Γ*******ΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΝΩ ΑΠΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΨΗΛΟΤΕΡΑ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ. ΣΙΧΑΘΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ .
Α ΡΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΧΑΣΑΤΕ. ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΑΝ ΚΑΙ AVALON
quote:
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ
ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
ΟΜΑΛΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ
ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ
ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
quote:
Και βέβαια ο αυτοσεβασμός μετριέται με το βαθμό καθαριότητας μια πετσέτας ή ενός σεντονιού όσο και αν εσύ δεν το έχεις καταλάβει... και αν δεν το καταλάβουμε σύντομα θα το χάσουμε το τρένο..."Τάδε έφη Avallon"
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.

Αν δε σεβαστούμε την πατρίδα μας πως θα τη σεβαστούν οι μετανάστες?
Ε ρε Χούντα που μας χρειάζεται για να έρθουμε στα ίσα μας...

Edited by - Avallon on 19/08/2003 09:15:59
Απάτνησα στο ερώτημά σου, όχι όπως θα ήθελες εσύ φυσικά – δεν πρόκειται η απάντησή μου να έχει τη μορφή «δηλώσεως μετανοίας» - αλλά με την απαιτούμενη ευθύτητα. Είπα και ξανατονίζω ότι οι λαθρομετανάστες αποτελούν μια τεράστια πληγή για το Έθνος και το πρόβλημα δεν λύνεται με το να τους «βαπτίζουμε» μετανάστες, τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι όλοι έρχονται παρανόμως στη χώρα μας και αργότερα το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο, νομιμοποιεί κάποιες χιλιάδες απ’ αυτούς, τους οποίους «ονομάζει» οικονομικούς μετανάστες (!) νομίζοντας ότι έτσι περιορίζει τις ευθύνες του απέναντι στην παρανομία και στην θέληση του λαού!
Το μακροσκελέστατο όπως λές «μήνυμά» μου, ήταν απολύτως σαφές και δεν μπορώ να καταλάβω πάνω σε τί έχεις πρόβλημα! Ο καθένας έχει κι έναν τρόπο γραφής. Ο δικός μου αυτός είναι. Ο προφορικός λόγος πάντα διαφέρει και πρέπει να διαφέρει από τον γραπτό. Το αν σου φαίνεται «καλοφτιαγμένο» και όχι κακοφτιαγμένο, δεν με αφορά. Ο καθένας , με τις δυνατότητές του και τις ικανότητες του. Αν κάποιοι διαπιστώνουν αδυναμίες έκφρασης στους εαυτούς τους, ας τις αναζητήσουν στην «δημοκρατική» εκπαίδευση που τους έμαθε - αν τους έμαθε - ελληνικά και στην προσωπική τους έφεση για μάθηση. Όσο για τον πολιτικό χαρακτήρα του λόγου μου, θα σου υπενθυμισω ότι το ζήτημα είναι ΚΑΙ πολιτικό. Πώς θα κάνουμε την Πατρίδα μας καλύτερη ! Αν η λέξη «πολιτική» προκαλεί - και δικαιολογημένα – αηδία, αυτό δεν οφείλεται στην Πολιτική την ίδια, αλλά στις κοινοβουλευτικές ασημαντότητες που κάνουν κακό στην Πολιτική!
Εγώ έκανα μια συνολική εκτίμηση της καταστάσεως, αλλά πάλι κάποιοι θέλουν να αναφέρονται μόνο στους λαθρομετανάστες. Αλήθεια πώς να τους ονομάσουμε ; Μετανάστες ή Λαθρομετανάστες; Αυτό απασχολεί το Έθνος; Το ζήτημα είναι ότι ο Ελληνικός λαός είναι αγανακτησμένος από την άθλια κατάσταση που επικρατεί, από την εγκληματικότητα, από την ανεργία στις οποίες αναμφισβήτητα κυρίαρχο ρόλο παίζει η ανεξέλεγκτη παρουσία στη χώρα μας των λαθρομεταναστών. Σε μια περίοδο που το Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι δραματικό, τα κόμματα, τα ΜΜΕ και οι Οικονομικοί παράγοντες είναι όλοι τους στην υπηρεσία της «παγκοσμιοποίησης». Η Ελλάδα , με δυο λόγια χάνεται κι όσοι αισθάνονται την ανάγκη να υπερασπιστούν την εθνική, τη φυλετική και την πολιτιστική ταυτότητα του λαού μας, έχουν καθήκον να αγωνιστούν για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες και όχι στους λαθρομετανάστες, που μας φέρνουν χωρίς να μας ρωτήσουν οι εγκέφαλοι της απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης. Το ποτήρι της ανοχής και της υπομονής έχει πλέον ξεχυλίσει. Επιβάλλεται να λάβουμε σαφή θέση.
Και επειδή υπάρχουν και κάποιες διεθνιστικές φωνές από την εκκλησία και από κάποιους νεο-ορθόδοξους, θα πώ ότι καλύτερα ας ασχοληθούν με τα θανάσιμα προβλήματα της Ελλάδος, την ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, τα ναρκωτικά, την εγκληματικότητα, την ηθική διαστροφή, την ανεργία, την προδοσία στα εθνικά θέματα (για μια καλύτερη Πατρίδα), διότι ακριβώς αυτά είναι τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κοινωνία και όχι η... ξενοφοβία!!! Δυστυχώς η Ελληνική Ορθοδοξία προσχωρεί – αν συνυπολογίσουμε τη θεωρητική συμβολή και των προβεβλημένων «ινστρουχτόρων» της, των σπουδαιοφανών «πνευματικών ταγών» της (βλέπε π.χ. Αναστάσιος Αλβανίας, Βαρθολομαίος κλπ) – σε μια διεθνιστική μορφή, ανάλογη των σάπιων προτεσταντικών εκκλησιών της Δυτικής Ευρώπης, οι οποίες ήδη, προ δεκαετιών, είχαν ρίξει και τα τελευταία προσχήματα πατριωτισμού, για να αναλάβουν το ρόλο του Δούρειου Ίππου των εχθρών κάθε εθνοφυλετικής δυνάμεως και αντιστάσεως. Αυτού του τύπου τον ύπουλο , δηλητηριώδη και εθνοκτόνο χριστιανο-μπολσεβικισμό που σήμερα κυριαρχεί και μεταλλάσσει σταδιακά το παθητικό ποίμνιο, οφείλουμε να τον ξεσκεπάσουμε και να τον πολεμήσουμε, αφυπνίζοντας την ναρκωμένη εθνική συνείδηση των συμπατριωτών μας.
Στην εποχή των ομογενοποιημένων πολιτικών που το... «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» ισούται με το «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» και το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ισούτε με τα τρία σχεδόν εκατομμύρια λαθρομετανάστες, σε μια εποχή με ευρωπαϊκά κονδύλια, αριστερές παρόλες και δεξιές τσέπες, με σοσιαλιστές των σαλονιών και με φιλελεύθερους του... μεσαίου χώρου το να οραματιζόμαστε μια καλύτερη Πατρίδα, είναι ίσως κι «επικίνδυνο»... Ο εθνικός κατήφορος συνεχίζεται με πιό πολλά σκάνδαλα, με δήθεν «ομογενείς» , με δάνεια, παροχές και «ελληνοποιήσεις» λαθρομεταναστών! Οι εθνοπατέρες μας, αλλά και οι διάφοροι «δημοκράτες» οπαδοί τους , δεν φαίνεται να ενοχλούνται από το γεγονός ότι η ανεργία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας πεντηκονταετίας, ότι η υπογεννητικότητα σκοτώνει το Έθνος και η εισαγόμενη εγκληματικότητα σπάει ρεκόρ!
Οι άνθρωποι που «κυβερνούν»(;;;) την Ελλάδα , πιστοί στα διεθνιστικά οράματα της νιότης τους αλλά και στα καπιταλιστικά πιστεύω της ωριμότητός τους, αδιαφορούν για το μέλλον του Ελληνισμού και συνεργούν εκουσίως στην τέλεση ενός εγκλήματος, μιας νέου τύπου γενοκτονίας... Σε λίγες δεκαετίες, η Ελλάδα θα υπάρχει μόνο στα χαρτιά, οι κάτοικοί της θα λέγονται «Έλληνες», αλλά δεν θα είναι !!! Ο,τι δεν κατάφεραν να πετύχουν βάρβαροι επιδρομείς που επί χιλιάδες χρόνια έσπαζαν σαν κύματα πάνω στον κυματοθραύστη της Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα, υπάρχει κίνδυνος να γίνει τώρα πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι όλα στη χώρα μας είναι ένα τεράστιο σόου, μια κιτσαρία χωρίς αρχή και τέλος, που αν ο λαός μας είχε απομεινάρια αισθητικής και αντιλήψεως, θα του προσέβαλε και τα δύο! Πώς να γίνει καλύτερη η πατρίδα μας, όταν αυτό που κυριαρχεί παντού στη δημόσια ζωή είναι το κουτσομπολιό, η βλακεία, ο κιτρινισμός, η υποκρισία και η απάτη ! Κι όλα αυτά από τους υπεύθυνους του τόπου μας !!! Και τί κάνουν για το καλύτερο; Τίτλοι ιδιοκτησίας σε καταπατητές κρατικής γής, προεκλογικές φιέστες με δημόσια έσοδα, πλημμύρες και φωτιές και ταυτόχρονα οι πολιτικοί μας στα «μπάνια του λαού» ! Και οι υπέργηροι «ασφαλισμένοι» του ΙΚΑ να περιφέρουν την ταλαιπωρία τους στις τηλεοπτικές κάμερες, τα δημόσια νοσοκομεία να χρεοκωπούν και η Παιδεία να υπολειτουργεί με «πολυπολιτισμικές» τάσεις που όχι μόνο δεν βγάζει μορφωμένους, αλλά ούτε Έλληνες ! Και οι Τούρκοι κάνουν βόλτες στο Αγαίο μετά την νύχτα της ντροπής των Ιμίων ενώ στην Ίμβρο και την Τένεδο ζούν μόνο 250 Έλληνες, όταν το 1922 δε ζούσε εκεί ούτε ένας Τούρκος! Μιλάμε για ένα κράτος άχρηστων , που απευθύνεται σε άχρηστους και όλοι μαζί βουλιάζουν στο βούρκο τους!
Η Παιδεία σίγουρα είναι αποφασιστικός παράγοντας. Ποιοί όμως ευθύνονται για την κατάλυση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ; Ποιοί εθύνονται για τη γλωσσική ρύπανση και την αμάθεια των νέων μας ; Η επίσημη εκπαίδευση, εξ ορισμού υποβαθμισμένη και αποτυχημένη, με ανόητους πειραματισμούς, παράγει ανεύθυνους, αμαθείς και ανόητους «πολίτες» – που τόσο τους χρειάζεται το Σύστημα ! Χαρακτηριστικά τους είναι η απειθαρχία, η θρασεία αυθάδεια, η επιδειξιομανία, η αναίδεια και η αλαζονεία ! Και αντί να γίνει κάτι, οι... «προοδευτικοί» μας εκπαιδευτικοί «κρίνουν»(;;) ότι όλα είναι καλά και αυτό που... χρειάζεται είναι η «αντιρατσιστική εκπαίδευση»... Ασχέτως αν τα ελληνόπουλα δεν γνωρίζουν έναν Σολωμό, έναν Παλαμά, έναν Μαβίλη, έναν Καλομοίρη !!! Ασχέτως αν δεν έμαθαν να τιμούν την Ελληνική Σημαία ( διότι αυτό είναι κακός ... «εθνικισμός») ... Ασχέτως αν δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για τον Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Αγώνες, τη Μεγάλη Ιδέα ( που ακόμα χλευάζουν τα ορφανά του Μάρξ ), το έπος του ’40 (που το «ΟΧΙ» το είπε ένας δικτάτορας ), τον ηρωικό αγώνα της ΕΟΚΑ κλπ. Αλλά είναι γνωστό ότι κι αυτό έχει τις ρίζες του σ’ εκείνα τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης – που υπήρξε πανταχού παρούσα η μόδα της «αριστεράς»... Τότε από το πουθενά άρχισαν να εμφανίζονται κουλτουριάρηδες μουσάτοι διεθνιστές, που μέχρι λίγο καιρό ήταν κρυμμένοι στην τρύπα τους και να παριστάνουν τους αντιστασιακούς και τους... επαναστάτες ! Ταυτόχρονα το κράτος της δεξιάς είχε επιδοθεί σ’ έναν απηνή διωγμό κάθε πατριωτικού στοιχείου που δεν στοιχιζόταν στις τάξεις της προδοτικής Ν.Δ. («η Κύπρος είναι μακριά» - «εθνάρχης»). Και τώρα που όλα έγιναν ... «δημοκρατικά» και η Σημαία είναι ένα πανί που το έραψε μια ράφτρα , ο Μ.Αλέξανδρος έγινε «αδερφή» και τα Πανεπιστήμια έχουν όψη αποχωρητηρίων, ψάχνουμε να βρούμε την αιτία....
Διακρίνω μια ειρωνεία σ’ ότι αφορά τα εθνικολαϊκά κινήματα της Ευρώπης... Είναι φυσικό να εξυβρίζονται και να συκοφαντούνται από τα φερέφωνα του συστήματος ακριβώς επειδή οι απόψεις τους είναι επικίνδυνες για την «πολιτικά ορθή» δημοκρατική διαφθορά και σαπίλα της κοινωνίας μας. Ας μας πούν όμως οι διάφοροι κατήγοροι, τί έχουν καταφέρει αυτοί μέσα στην ανυπαρξία τους; Όλες οι «κατηγορίες» είναι είτε εκ του πονηρού, είτε κινούνται στα όρια της βλακείας... Ας κοιτάξουν κάποιοι να ξεκολλήσουν από την ανυπαρξία και τον απόλυτο πάτο της πολιτικής τους ύπαρξης, ας τολμήσουν να έρθουν σε σύγκρουση με το Σύστημα της Διαφθοράς της κοινοβουλευτικής απάτης, ας κερδίσουν την ψυχή της Νεολαίας βγάζοντάς την από την αδιαφορία και τον απεθνισμό, ας διευκρινήσουν τί ακριβώς πιστεύουν και γιατί τόσες δεκαετίες δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα και ας σταματήσουν να ασχολούνται με την πολιτική των Εθνικολαϊκών Κινημάτων !
Το έχω ξαναπεί. Η Ελλάδα έχει μεταβληθεί στο βασίλειο της λήθης και των παραμυθιών. Κάποιοι μιλούν για περασμένα μεγαλεία μέσα από τηλεοπτικά παράθυρα και νομίζουν ότι «αγωνίζονται»... Όπως τότε που κατέβαζαν τον κόσμο στους δρόμους για την Μακεδονία μας και σε λίγο όλοι ξέχασαν το ζήτημα και τώρα έρχονται και οι ... «Μακεδόνες»(!) της ΣΝΟΦ στην Ελλάδα !!! Το να διεγείρεις το πάθος όταν δεν έχεις σκοπό να δώσεις σ’ αυτό μια διέξοδο είναι διπλά επικίνδυνο, γιατί η οργή πολύ γρήγορα γίνεται πίκρα και αυτό που μένει είναι μια μόνιμη γεύση της ήττας! Δεν θρέφεται η ψυχή ενός λαού με... μνημόσυνα όταν προηγουμένως έχει θάψει αδικοσκοτωμένους νεκρούς! ( Ιμια – Ισαάκ – Σολωμού )
Κάποιοι θα πούν... «Καλά όλα αυτά, μα τώρα δεν γίνεται τίποτε πλέον... Τί, εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο; ». Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι η απάντηση που δίνουν οι επαναστάτες κάθε εποχής στους κουρασμένους και λιγόψυχους που δεν τολμούν το πρώτο βήμα. Η απάντηση είναι μία και μοναδική: Θέλουμε μια νέα Ελλάδα, μια καλύτερη Πατρίδα και για να υπάρξει αυτή η καλύτερη Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει και ολόκληρος ο κόσμος ! Θεωρώ λοιπόν φυσική την εχθρότητα του συστήματος και των υποτακτικών του. Είναι ένα σύστημα που φοβάται και την ύπαρξη – πόσο περισσότερο τη Δράση – εθνικών κινημάτων που απειλούν τα άνομα συμφέροντα όσων εξουσιάζουν τους λαούς. Ένα σύστημα που στην πραγματικότητα το αποτελούν δύο πληγωμένα θηρία στα τελευταία τους και γι αυτό κι επικίνδυνα. Μια χρεοκοπημένη αριστερά που ο μύθος της κατέρευσε σαν χάρτινος πύργος και μια αμερικανόδουλη φιλελεύθερη δεξιά με αποστολή τη διαχείριση της σαπίλας, μια αποστολή που δεν φαίνεται να επιτυγχάνει απ’ ότι δείχνουν οι δείκτες της ανεργίας και της κοινωνικής διαφθοράς που απλώνεται παντού.
Η Παγκοσμια τυραννία είναι εδώ! Και η Εθνική Ιδέα είναι χωρίς αμφιβολία ο πλέον θανάσιμος και αποφασιστικός εχθρός της. Θα πετύχουμε κάποτε ; Δεν το γνωρίζω. Θα πετύχουμε όμως σίγουρα κάποτε να πούμε ότι παραμείναμε αξιοπρεπείς, υπερήφανοι και ασυμβίβαστοι και αυτή ίσως είναι η πιό μεγάλη Νίκη !
Επρόδωσαν την Αρετή κι ήρθαν
οι έσχατοι πρώτοι.
Με χρήμα παίρνεται η καρδιά
κι αποτιμάται ο φίλος,
Αν άλλοτε αντιφέγγιζε στο νού,
στα μάτια, σ’ ό,τι,
Είναι η Ζωή πια σκοτεινή
και ανέφικτη σα θρύλος
Είναι πικρία στο χείλος
Κ.ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ
παιδια ολα αυτα που λετε ειναι σωστα,μεσα απο την συλλογικοτητα και την εκφραση των οσων νοιωθουμε ,αναβλυζει η προσπαθεια για κατι καλυτερο.
μονο που αυτη η προσπαθεια μπορει να γινει σε ενα ομορφο κλιμα,χωρις να ανεβαινουν οι τονοι που υπαρχει φοβος να αποσυντονισουν και να κανουν μια συζητηση καθε αλλο παρα προσιτη σε ολους μας
.
φιλοι μου μπορουμε να εκφραζομαστε με τον τροπο που νοιωθουμε και θελουμε,σκεπτομενοι και τους φιλους μας που θελουν να εισπραξουν μαζι μας τις λυσεις που θα εφαρμοσουν ο καθενας ξεχωριστα και ολοι μαζι για μια Ελλαδα μας ομορφη ,υπεροχη και περηφανη για εμας τα παιδια της![]()
παρμενιων δεν γινεται να αλλαξουμε τους ξενους ,αν δεν αλλαξουμε νοοτροπια εμεις οι ιδιοι.
σας ευχαριστω για ακομη μια φορα που ειστε εδω διπλα μου και μην μου θυμωσετε αν ειπα καποια πραγματα που ισως σας στεναχωρησαν.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
υ.γ παρμενιων γινεται,ηδη εχει ξεκινησει,μην βαζεις αλλα "θα" στις σκεψεις σου:)))))))))
Edited by - manos on 19/08/2003 18:46:04