ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Άγνωστα τέρατα θαλασσών και λιμνών - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Άγνωστα τέρατα θαλασσών και λιμνών - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

xux9972 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
xux99Νέο Μέλος
27/02/2006, 00:03:33
Ένα νέο βίντεο που τραβήχτηκε στη λίμνη Champlain των ΗΠΑ θεωρείται ότι δίνει νέα στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη ενός σαυροειδούς όντος. Υπάρχει η άποψη ότι είναι ένας πλησιόσαυρος, είδος υποθαλάσσιου δεινοσαύρου εξαφανισμένου εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούγονταν σχόλια για το βίντεο καθώς και να παρουσιαστούν πληροφορίες για άλλα τέτοια τέρατα.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο μεγέθους 13 MB.

27/02/2006, 01:03:32
Το θέμα αυτό μεταφέρεται στην ενότητα:
ΝΕΑ, μέσα από το διεθνές Internet

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

27/02/2006, 01:56:19
εγώ δεν κατεβάζω το βίντεο διότι 1)μπορεί να έχει ιο 2)συνήθως κατι τέτοια είναι φάρσες
Θα περιμένω να ακούσω νεότερα και να δω αν θα παίξουν τίποτα οι ειδήσεις, διότι αν δεν γίνει εκτεταμένη αναφορά στα media με αποδείξεις μάλλον θα είναι ακόμα μία φάρσα...και λογικά αν υπάρχει τέτοιο πλάσμα δεν θα είναι μόνο του αλλά θα έχει και μαμά και μπαμπά αλλιώς πως ξεφύτρωσε???

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

27/02/2006, 02:15:12
Εγώ πάλι ήμουν "τολμηρός" και το κατέβασα, αλλά είναι σε format .mp4 και ο Media Player δεν μου το παίζει ως βίντεο, αλλά ως ήχο...Στο Winamp που δοκίμασα τα ίδια...Το ηχητικό κλιπάκι δεν το άκουσα ολόκληρο αλλά σαν απόσπασμα από δελτίο ειδήσεων μου ακούγεται!

Καμιά ιδέα;

Edited by - durden_alie on 27/02/2006 02:15:49

xux99Νέο Μέλος
27/02/2006, 07:22:57
Το βίντεο παίζει με το QuickTime.
27/02/2006, 12:50:24
Ευχαριστώ φίλε xux99...

Λοιπόν, το είδα το βίντεο τελικά...

Είναι απόσπασμα από εκπομπή του ABC με κάποιον να κάνει ένα σύντομο ρεπορτάζ στην περιοχή της "θέασης"...

Μου έκανε εντύπωση πως στην πόλη στην οποία έγινε η καταγραφή έχει αναρτηθεί ολόκληρος πίνακας με μεγάλα γράμματα με το πόσες και ποιες μαρτυρίες υπάρχουν στην ιστορία της θέασης του "τέρατος" (μάλιστα του έχουν βγάλει και όνομα "Champ"...), θυμίζει δηλαδή ένα μικρό και πιο άσημο (που ίσως θέλει να γίνει πιο...διάσημο) Loch Ness... Αυτό φυσικά αφήνει πολλά περιθώρια να σκεφτούμε ότι ίσως υπάρχει και εμπορική εκμετάλευση της φήμης περί της ύπαρξης του "τέρατος" στην περιοχή, κάτι που προσωπικά δεν κατηγορώ...Έχουν πλάκα τέτοιες ιστορίες...

Τώρα, οι ψαράδες που τράβηξαν το βίντεο είναι Newyorkers παρακαλώ (τί λέγαμε; ) και είναι απολύτως σίγουροι ότι το "πλάσμα" που είδαν δεν είναι κανένα γνωστό είδος ψαριού...Βέβαια, το βίντεό τους δεν είναι και τόσο διαφωτιστικό...Αυτό που δείχνει είναι μόνον ένας κυματισμός του νερού σε απόσταση κάποιων μέτρων από το σκάφος τους και σε κάποια στιγμή που αυτός πλησιάζει πολύ, υπάρχει μια υποψία ενός ζώου κάτω απ' το νερό, του οποίου όμως το μέγεθος δεν θα έλεγα ότι είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακό (αν λάβουμε υπόψη μας το μέγεθος που συχνά λαμβάνουν κάποια λιμνίσια ψάρια!). Το βίντεο πάντως εξετάστηκε και λένε ότι είναι αυθεντικό!

Τώρα, πρόκειται απλά για υπέρμετρο ενθουσιασμό από την πλευρά των ψαράδων; Ποιος ξέρει; (Είναι παροιμιώδης άλλωστε ο τρόπος που διηγούνται ιστορίες οι ψαράδες! ). Αυτό που έχουμε πάντως στα χέρια μας είναι οι μαρτυρίες τους και αυτό το καθόλου διαφωτιστικό βίντεο!

Till next time I guess...

Edited by - durden_alie on 27/02/2006 12:52:03

27/02/2006, 14:09:57
quote:
Λοιπόν, το είδα το βίντεο τελικά...

Δεν κάνεις και ένα scan στο pc σου καλού κακού??

quote:
του "τέρατος" (μάλιστα του έχουν βγάλει και όνομα "Champ"...),

εγώ πάντως θα το βάφτιζα "Μπαμπη"

quote:
Αυτό φυσικά αφήνει πολλά περιθώρια να σκεφτούμε ότι ίσως υπάρχει και εμπορική εκμετάλευση της φήμης περί της ύπαρξης του "τέρατος" στην περιοχή

χαχα...ξέρεις καμιά δουλειά να γίνετα τσάμπα αγαπητέ μου durden? Ξέρουν καλά την δουλειά οι "ειδικοί" τερατολόγοι και ακολουθούν το παράδειγμα της εμπορικής ατραξιόν των UFO του Roswell και του Aztec. Εχω UFO πάρε παρε...Εχω υποαθαλάσσιο τέρας πάρε πάρε καλέ κυρία

quote:
Τώρα, πρόκειται απλά για υπέρμετρο ενθουσιασμό από την πλευρά των ψαράδων; Ποιος ξέρει;

εχω βάσιμες πληροφορίες ότι ο γίγαντας Λιακό θα ετοιμάσει σχετικό με το θέμα βιβλίο. Παίζει να ειναι μυστικός αντιβαρυτικός αλλιγάτορας που εκτοξεύει τηλακατευθυνόμενες ρουκέτες τύπου "ΕΛ" ΕΥΛΌΓΗΣΟΝ του Πούτιν για να χτυπήσει το αμερικανικο κατεστημένο!!!
Μα τι ωραία που περνάμε εδώ στο esoterica

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

06/03/2006, 19:38:58
Τι έγινε ρε παιδιά? Κανα νέο από το τερατάκι δεν έχουμε ακόμα? Μπας και πήγε να πετάξει χαρταετο??

xux99Νέο Μέλος
03/04/2006, 00:35:36
Εδώ μπορείτε να δείτε άλλο ένα βίντεο του τέρατος της λίμνης Champlain.
TuorΝέο Μέλος
05/04/2006, 17:03:14
Εγώ πιστεύω ότι δε μπορούμε να μιλάμε για άγνωστα πλάσματα σε λίμνες διότι έχουνε περιορισμένο χώρο και 8α είχανε εύκολα ανιχνευτεί με τα σύγχρονα μέσα.
Αντίθετα τα βάθη των ωκεανών μπορούν να κρύβουν και υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για ύπαρξη όντων άγνωστα ακόμα στους επιστήμονες.
Πολύ καλό σε αυτό το θέμα, παρότι είναι πια παλιό ειναι το βιβλίο του Άρθουρ Κλαρκ¨"Τα μηστήρια του κόσμου" όπου μεταξύ άλλων θεμάτων θίγει και αυτό
thothΙδρυτικό Μέλος
31/10/2003, 22:11:02
Ξεκινώ μια μίνι σειρά με την επιλογή κάποιων αποσπασμάτων από το κλασικό έργο του Ερμητισμού, τα "Ερμητικά Κείμενα".

Αυτή η επιλογή θα περιλαμβάνει λίγα αποσπάσματα (συνοδευόμενα με κάποια προσωπικά σχόλια) που εμένα μου έκαναν προσωπικά εντύπωση από το έργο του.... παππού μου του Αιγύπτιου ΤΗΟΤΗ ή όπως αλλιώς είναι γνωστός ως Ερμής ο Τρισμέγιστος.

Είναι αποσπάσματα φιλοσοφικής μελέτης που μπορούν να χρησιμεύσουν σε κάποιον ώστε να ασχοληθεί σοβαρότερα με το έργο και την σοφία του Ερμητισμού. Αν έστω ένας κερδίσει από αυτό, εγώ θα είμαι ευχαριστημένος. Προτείνω όπως σε κάθε Σειρά Γνώσης να αγοράσετε και να μελετήσετε το ίδιο το βιβλίο και να μην αρκεστείτε σε αυτά τα "ψιχουλάκια" που παραθέτω.

Ξεκινώ λοιπόν με κάποια λόγια για το τι είναι τα Ερμητικά Κείμενα...

Τα «Ερμητικά Κείμενα» είναι ένα έργο το οποίο εμφανίστηκε γύρω στον 1 μ.Χ. αιώνα, αλλά που, αξιόπιστες πηγές, αναγάγουν την αρχή της διαμόρφωσής του στον 4ο π.Χ. αιώνα. Η εσωτερική παράδοση αναφέρει ότι η ουσία και το πνεύμα αυτών των κειμένων αποδίδεται σε μία πολύ πιο αρχαία εποχή, στον ίδιο τον ιδρυτή της Αιγυπτιακής θρησκείας, τον Ερμή τον Τρισμέγιστο.

Ο Μανέθωνας, ένας αρχιερέας της εποχής των Πτολεμαίων (4ος - 1ος π.Χ. αιώνας), σε μία αφιέρωση στο βιβλίο Σώθιος προς τον Πτολεμαίο Β΄ Φιλάδελφο, γράφει ανάμεσα στα άλλα: «Σύμφωνα με την εντολή σας θα δοθούν τα ιερά βιβλία που γράφτηκαν από τον προπάτορά μας τον Ερμή τον Τρισμέγιστο».

Η μορφή αυτών των κειμένων, φαίνεται ότι δεν είναι γραμμένη από έναν συγγραφέα. Επίσης πολλά κείμενα μας προβληματίζουν για το αν έχουν επηρεάσει τα κείμενα της ελληνικής φιλοσοφίας ή αν έχει συμβεί το αντίστροφο, δηλαδή αν η ελληνική φιλοσοφία έχει επηρεάσει τα «Ερμητικά Κείμενα». Γεγονός είναι ότι, στο μεγαλύτερο μέρος, τα «Ερμητικά Κείμενα» συμβάλλουν στην μελέτη του εσωτερισμού και αποδεικνύουν ότι η ίδια ουσία και οι ίδιες αρχές υπάρχουν και στην αρχαία μυστηριακή Αίγυπτο όπως και σε όλες τις αρχαίες μυστηριακές παραδόσεις.

Αποσπάσματα:

Συνύπαρξη ύλης-πνεύματος στην αρχή της δημιουργίας.
Η ύλη ως παγκόσμια μητέρα.

«Στην αρχή υπήρχε ο θεός και η ύλη (με τον όρο αυτό προσδιορίζουν οι Έλληνες τον κόσμο που υπάρχει αντικειμενικά). Το πνεύμα βρισκόταν μαζί με την ύλη, ή καλύτερα μέσα στην ύλη αλλά δεν ήταν το ίδιο με εκείνο που βρισκόταν στο θεό, δηλαδή δεν ήταν η αρχή με την οποία δημιουργήθηκε ο κόσμος. Γιατί αν και δεν είχαν ακόμη δημιουργηθεί τα πράγματα υπήρχαν, όμως, σε κατάσταση να δημιουργηθούν (...) Η ίδια η ύλη παρόλο που δεν έχει γεννηθεί, περιέχει μέσα της την αρχή κάθε γέννησης και προσφέρει σε όλα τα πράγματα ανεξάντλητο και γόνιμο στήθος. Είναι ικανή να γεννάει παρόλο που η ίδια δεν έχει γεννηθεί.» Ασκληπιός 14,15

(...)

Η Ύλη είναι αθάνατη. Ύλη και Σώμα.

«Και κάνοντας αυτό έγινε και η ύλη αθάνατη, έχοντας αιώνια την υλική της υπόσταση. Και πέρα από αυτό, ο πατέρας σκόρπισε τις ιδέες-μορφές πάνω στην σφαίρα και τις έκλεισε μέσα σε αυτήν σαν σε σπήλαιο.... Κάθε σώμα το περιέβαλε με την αθανασία έτσι που να μην μπορεί η ύλη να αποσπαστεί και να διαλυθεί στην αταξία της. Τέκνο μου, όταν η ύλη ήταν ασώματη, ήταν άτακτη.» Λόγοι, VIII, 4.

Σχόλιο:. Σε αυτά τα αποσπάσματα αναγνωρίζουμε αυτό που λέει ο Πυθαγόρας, ο Πλάτωνας, και η Ε. Π. Μπλαβάτσκυ στην «Μυστική Δοξασία». Δηλαδή ότι το πνεύμα και η ύλη, το πέρας και το άπειρο, η τάξη και το χάος το «μεριστό» και το «αμέριστο», ο «πατέρας» και η «μητέρα», το πουρούσα και η πρακρίτι της Σαμκύα Βεδάντα στην Ινδική Φιλοσοφία, συνυπήρχαν στην αιωνιότητα.

Δεν ήταν βέβαια το Απόλυτο, το Αγαθόν, το Ένα χωρίς δεύτερο αλλά μία κατάσταση υποδεέστερη από αυτό. Η ύλη είναι αγέννητη, είναι η παγκόσμια μητέρα που δέχεται τις ιδέες ως «σπόρους» και δίνει την τροφή και την ανάπτυξη έτσι ώστε αυτό που βρίσκεται σε εν δυνάμει κατάσταση, να «ξεδιπλωθεί» και να πάρει διαστάσεις, χώρο και ύπαρξη.

Στο επόμενο:
Δεν υπάρχει Κενό. Ο Χώρος δεν υπάρχει αφ’ εαυτού,
δεν είναι απόλυτο μέγεθος αλλά σχετικό.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

01/11/2003, 10:59:08
thoth :)))))))

πες μου αν γνωριζεις σε παρακαλω ,ο πτολεμαιος ο πρωτος ,μεχρι την κλεοπατρα την εβδομη,αν ηταν ελληνικης καταγωγης,ετσι ωστε αν το επιβεβαιωσουμε ,δεν θα εχουμε απορια για το ποιος επιρρεασε ποιον:)))))

επισης δεν ξερω ποιος ελληνας ειχε πει ,πως τα παντα προυπηρχαν ως ιδεα ,βοηθησε με ,μαλλον ο ηρακλειτος :)

σε ευχαριστω για ολα:)))

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Edited by - manos on 01/11/2003 11:03:03

thothΙδρυτικό Μέλος
01/11/2003, 11:28:48
Γεια σου Μάνο.

Ο Πτολεμαίος ο Α' φυσικά ήταν Έλληνας γιατί ήταν Μακεδόνας στρατηγός του Μ. Αλεξάνδρου.

Αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αυτό δεν μπορεί από μόνο του να αποδείξει τίποτε. Το μόνο που μπορεί να δείξει (μελετώντας την επίδραση των Πτολεμαίων στην ανάπτυξη Ελληνιστικής Εποχής) είναι ότι οι Μακεδόνες στρατηγοί σεβάστηκαν τον πολιτισμό και την θρησκεία των αρχαίων Αιγυπτίων και προσπάθησαν να συγκεράσουν τον Ελληνικό πολιτισμό με την Αιγυπτιακή θεολογία και μαγεία.

Αλλά τίποτε ξεκάθαρο ιστορικά δεν μπορούμε να έχουμε. Σίγουρα πάντως ο τρόπος γραφης και ανάπτυξης των Ερμητικών Κειμένων είναι ελληνικός αλλά οι ιδέες που περιέχουν πολλές φορές είναι πολύ πρωτότυπες και δεν βρίσκουμε όμοιες στην ελληνική γραμματεία. Άρα υπάρχουν γνώσεις και δόγματα που μάλλον έχουν την προέλευσή τους στην Αιγυπτιακή σοφία.

Ο φιλόσοφος στον οποίον αναφέρεσαι είναι μάλλον ο Πλάτωνας. Αυτός ανέπτυξε την Θεωρία των Ιδεών. Πιο πριν από αυτόν ήταν μάλλον ο Αναξαγόρας πιο κοντά σε αυτήν την θεωρία παρά ο Ηράκλειτος.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

01/11/2003, 12:13:52
RYCHE XAIRETA THOTH!!!!
ΑΨΟΓΗ Η ΣΕΙΡΑ ΓΝΩΣΗΣ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ...
thothΙδρυτικό Μέλος
01/11/2003, 12:25:47
Γεια σου Ryche. Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στο... Matrix μας.

Συνεχίζω...

Δεν υπάρχει Κενό. Ο Χώρος δεν υπάρχει αφ’ εαυτού,
δεν είναι απόλυτο μέγεθος αλλά σχετικό.

«Όπως είναι απίθανο να είναι κάποιο πράγμα κενό, έτσι δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το χώρο σαν κάτι ξεχωριστό και μόνο του. Γιατί αν φανταστούμε ένα χώρο χωρίς το αντικείμενό του, τότε ο χώρος θα φανεί κενός. Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει κενό στον κόσμο. Κι αν δεν υπάρχει κενό, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να υπάρξει χώρος αφ’ εαυτού, στον οποίον να προσδώσουμε όπως στο ανθρώπινο σώμα τους προσδιορισμούς του μήκους, του πλάτους, του ύψους.» Ασκληπιός, 34

Σχόλιο:

Το παραπάνω απόσπασμα, θεωρώ ότι είναι από τα πιο πολύτιμα για την μελέτη της αρχαίας γνώσης. Είναι πολύτιμο διότι καταρρίπτει τις επιπόλαιες και επιφανειακές απόψεις πολλών σύγχρονων διανοούμενων και επιστημόνων ότι η αρχαία φιλοσοφία δέχεται έναν απόλυτο, άπειρο ,«αφ’ εαυτού» χώρο, στον οποίον κινούνται τα πάντα σε μία ευκλείδεια - νευτώνεια γεωμετρία. Ο συντάκτης του παραπάνω αποσπάσματος όχι μόνο απορρίπτει αυτήν την άποψη αλλά τολμάει να πάει κόντρα στην κοινή λογική που δεν μπορεί να αντιληφθεί τον Χώρο ως ένα δημιούργημα που εξαρτάται από τα αντικείμενα που υποτίθεται ότι εμπεριέχει. Αυτή η επαναστατική και υπέρλογη θεωρία βρήκε την επιστημονική της επιβεβαίωση στον αιώνα μας μέσω της θεωρίας της σχετικότητας. Αυτή η άποψη στα «Ερμητικά Κείμενα» υπάρχει και στον «Τίμαιο» του Πλάτωνα όπου κι εκεί ο Χώρος ή η «χώρα» παρουσιάζεται ως ένα πλάσμα της φαντασίας, ως μία ψευδαίσθηση, ως μία μητέρα που δέχεται τα όντα κι έτσι μόνο μπορεί να αποκτήσει μια σχετική ύπαρξη κι εμφάνιση.

Αυτή η θεωρία μπορεί να οδηγήσει και στην Παρμενίδεια και Ζηνώνεια θεώρηση του κόσμου ως όντας φαινομενικός, αλλά και την Ινδική αντίληψη του Κόσμου ως Μάγια (ψευδαίσθηση)

Στο επόμενο: Αρσενικοθήλυκος Νους. Νους-Δημιουργός.
Επτάδα και Ειμαρμένη. Αιώνια Περιστροφή. Πρώτος Θεός και Δεύτερος Θεός.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

01/11/2003, 13:04:11
ευχαριστω:)))))))))

πιο κατω γραφουν τα κειμενα περι κακου,απο οτι φαινεται η δεν γνωριζε την απαντηση και αναφερε πως "δεν αξιζει να δωθει απαντηση στους ανθρωπους" η γνωριζε;;;;

επισης αναφερει πως το κακο εγινε μερος του κοσμου,χωρις να μπορει ο θεος να κανει κατι,παρα να παρει μετρα

thoth ,πες μου ,βοηθησε με ειναι καποια κενα που εχω αποριες

τι θελει να μας πει ,πως το "κακο" ,ειναι ανεξαρτητη πηγη; και αν ναι τοτες στον χωρο που υπαρχει το μη υλικο,συνηπαρχουν και αλλα ;;;

τα οποια δεν υπηρχαν,αλλα γεννηθηκαν -ξεχωρα απο τον θεο και στα οποια δεν υπαρχουν μετρα ;;;

πιο κατω αναφερει τον αιδη, ο οποιος και αυτος μεσα στην σφαιρα των ελληνων προυπαρχει ,περιμενωντας τους υπολοιπους θεους;;;

τι εννοει;;;

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

01/11/2003, 18:33:11

Sometimes u read my mind..dear :)

VANDE!

thothΙδρυτικό Μέλος
01/11/2003, 19:16:58
Γεια σου ΑΤΜΑ μου.

Μάνο, μέσα στο άγχος είσαι κι εσύ όπως κι εγώ πάνω στο ζήτημα του κακού και την σχέση του με τον Θεό και την δημιουργία. Δεν έχουμε και άδικο.

Παρακάτω θα έχω κάποια αποσπάσματα από τα Ερμητικά Κείμενα που μιλάνε για το κακό.

Αλλά έχω μια σειρά συγκεκριμένη με κάποια κρυμμένη συμμετρία, οπότε θα σε παρακαλέσω να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι να φτάσουμε εκεί.

Ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο θέμα. Με ενθαρρύνει να συνεχίζω.

Ας κάνουμε λίγη υπομονή

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

zezmpergΜέλος
01/11/2003, 19:50:56
Φίλοι σας χαιρετώ.
Καλέ μου φίλε, θέλω να με συχωρέσεις που επεμβαίνω στην πολύ όμορφη διδαχή και σοφή ανάλυση των κειμένων του μεγάλου Ερμή, του επονομαζόμενου και Τριμέγιστου. Μα μια μικρή προσθήκη θέλω να κάνω της προσευχής που σε μια πνευματική έξαρση, ο Ερμής βέβαιος ότι το σύμπαν το κυβερνά ένας παντοδύναμος Νους-Θεός,γονάτισε μπροστά στο άγνωστο ως προς την ουσία της ύπαρξης του θεό, και με όλη την δύναμή της ψυχής και της καρδιάς του προσευχήθηκε τ΄ακόλουθα:

<<Ανοιγήτω μοι πας μόχλος του κόσμου.Πάσα η φύσις προσδεχέτω του ύμνου μου την ακοή.
Ανοίγηθι γη "τα δένδρα μη σείεσθαι" υμνεί μέλλω τον της κτίσεως κύριον και το παν και το εν.
Ανοίγηθι ουρανοί "άνεμοι σταθήτε" ο κύκλος ο αθάνατος προσδεξάτω μου τον λόγο.Μέλλω γαρ υμνείν τον κτίσαντα τα πάντα τον πήξαντα την γην και ουρανόν κρεμάσαντα.
Αι δυνάμεις αι εν εμοί υμνείται το έν και το παν.
Γνώσις αγία φωτισθείς υπό σου, δια του νοητό φως υμνών χαίρω εν χαρά.>>

Μια μοναδική προσευχή για όσους μας καταφέρουμε να γίνουμε άξιοι κοινωνοί των διδασκαλιών του Ερμή !
Με συγχωρείς για την παρέμβαση.
Φίλοι σας χαιρετώ.

thothΙδρυτικό Μέλος
01/11/2003, 20:04:27
Ευχαριστώ zezmperg.

Είναι πολύ όμορφη η προσευχή.

Μου θυμίζει το παρακάτω:

«Ο Θεός είναι το παν. Και το παν διαπερνάει και περιβάλλει τα πάντα. Αυτόν τον λόγο, τέκνο μου, προσκύνησε και λάτρευε. Και μία είναι η θρησκεία του Θεού: να μην είναι κάτι το κακό». Λόγοι, X, 16

Ζezmperg μείνε κοντά μας.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"