ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι "Αγανακτισμένοι" ... πίθηκοι ? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Οι "Αγανακτισμένοι" ... πίθηκοι ? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
19/11/2011, 17:22:43
quote:
Ή πιο απλά μπορείτε να παρακολουθείτε τα θέματα (αυτή δεν είναι η δουλειά σας;) και να τηρείτε την τάξη.

Αν πρέπει σε κάθε πρόβλημα να στέλνουμε και από ένα μήνυμα ζήτω που καήκαμε.

Εγώ συμφωνώ μαζί σου, X!
Και για αυτό το λόγο θα αιτηθώ προσωπικά στον Admin να κόψει τα ένσημα της amalias και να παρακρατήσει το 50% του μισθού του elo, του Agnostic και του δικού μου επειδή δεν κάναμε σωστά την δουλειά μας.
Δεν ξέρω πως τα έχεις αντιληφθεί τα πράγματα, επειδή όμως κάτι μου λέει ότι τα έχεις αντιληφθεί εντελώς λανθασμένα, οφείλω να σου πω ότι η ανάληψη του συντονιστικού ρόλου στις Συζητήσεις του Esoterica δεν αντιμετωπίζεται ως "δουλειά".
Είναι κάτι που απορρέει από την αγάπη προς έναν Χώρο ο οποίος δίνει το βήμα σε εμένα, σε εσένα, στον Α και στον Β να εκφράζει τις θέσεις τους, να μοιράζεται τους προβληματισμούς του, να συνδιαλλέγεται με τους υπόλοιπους συνομιλητές του που έχουν την ίδια επιθυμία και την ανάγκη που σου δημιουργείται για την φροντίδα του.
Σίγουρα όμως δεν αντιμετωπίζεται ως "δουλειά".

Δυστυχώς αυτή η οπτική που απορρέει από το μήνυμα σου - τουλάχιστον όπως την εκλαμβάνω εγώ - είναι αυτή η οποία έχει φέρει τον σημερινό άνθρωπο κι ακόμη και ολόκληρα κράτη μπροστά σε σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη νοοτροπία.
Τη νοοτροπία ότι αν δούμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας ένα αρνητικό γεγονός ή ένα γεγονός το οποίο δημιουργεί ένα χ, ψ πρόβλημα, εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα για να το περιορίσουμε ή να το αποτρέψουμε επειδή κάποιοι άλλοι θα έρθουν να καθαρίσουν για εμάς.
Βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω αλλά όταν το αντιληφθούν αυτοί που είναι επιφορτισμένοι να το αντιμετωπίσουν και το περιορίσουν, εμείς θα βγούμε και θα παραπονεθούμε για τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετώπισαν, με την ταχύτητα με την οποία έδρασαν, θα τους κατηγορήσουμε ως μη δραστικούς κι αποτελεσματικούς, θα φωνάξουμε λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχαν επιλέξει άλλον τρόπο κλπ κλπ.
Από τη μία δεν ασχολούμαστε εμείς γιατί θα φροντίσουν οι άλλοι αλλά από την άλλη γνωρίζουμε να κρίνουμε, να επικρίνουμε και να κάνουμε υποδείξεις.

Με την ίδια λογική λοιπόν κι εσύ όταν δεις μπροστά σου να ξεσπάσει μια φωτιά, μην κάνεις κάτι για να την σβήσεις, μην ειδοποιήσεις την Πυροσβεστική, μην καλέσεις βοήθεια αλλά περίμενε να έρθουν οι πυροσβέστες να την σβήσουν κι ό,τι γίνει!
Αναγνωρίζω φυσικά ότι ο σωστός τρόπος για να επισημάνεις ένα θέμα που σου φαίνεται προβληματικό κι άσχετο με την θεματολογία του Χώρου είναι να μπεις σε αυτό και να ειρωνευτείς, να σαρκάσεις τον θεματοθέτη, να σπάσεις πλάκα και να πετάς ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι.
Είναι πολύ δύσκολο να επισημάνεις το πρόβλημα δημοσίως με ευγενικό τρόπο, να απέχεις από αυτό εφόσον σου φαίνεται άσχετο κι ανούσιο και να στείλεις ένα e-mail σε κάποιον από την ομάδα Συνεργατών και να τον ειδοποιήσεις ότι πιθανώς να υπάρχει πρόβλημα....

In anticipation of my resurrection...

ΧΜέλος
19/11/2011, 17:32:45
Μπλα, μπλα, μπλα...
quote:
Δεν ξέρω πως τα έχεις αντιληφθεί τα πράγματα,
Θα σου πώ τι αντιλήφθηκα τώρα. Έχεις προβλήματα κατανόησης κειμένου.
quote:
επειδή όμως κάτι μου λέει ότι τα έχεις αντιληφθεί εντελώς λανθασμένα, οφείλω να σου πω ότι η ανάληψη του συντονιστικού ρόλου στις Συζητήσεις του Esoterica δεν αντιμετωπίζεται ως "δουλειά".
Ούτε και εννοούσα κάτι τέτοιο. Πιάστηκες από μια λέξη και έγραψες ολόκληρο δοκίμιο. Ουδέν σχόλιον.

19/11/2011, 17:42:28
X, οι εξυπνάδες που προσπαθείς να πουλήσεις κι οι εντυπώσεις που ενδεχομένως θέλεις να δημιουργήσεις λυπάμαι αλλά δεν περνάνε σε εμένα.

Εάν μπορείς να κάνεις έναν ώριμο διάλογο με επιχειρήματα και χωρίς να επιχειρείς να υποτιμήσεις τους συνομιλητές σου σα να είσαι ο μοναδικός που έχει την άριστη αντίληψη, έχει καλώς.
Εάν δε μπορείς, καλό θα ήταν αφενός να μάθεις να το κάνεις κι αφετέρου να προσπαθήσεις να το περιορίσεις εκτός των Συζητήσεων.

In anticipation of my resurrection...

ΧΜέλος
19/11/2011, 18:01:58
quote:
X, οι εξυπνάδες που προσπαθείς να πουλήσεις κι οι εντυπώσεις που ενδεχομένως θέλεις να δημιουργήσεις λυπάμαι αλλά δεν περνάνε σε εμένα.

quote:
Εάν μπορείς να κάνεις έναν ώριμο διάλογο με επιχειρήματα και χωρίς να επιχειρείς να υποτιμήσεις τους συνομιλητές σου σα να είσαι ο μοναδικός που έχει την άριστη αντίληψη, έχει καλώς.
Ώριμο διάλογο κάνω πλέον μόνον με όσους αξίζουν τον χρόνο μου. Βέβαια εν προκειμένω δεν φταίς εσύ. Βλέπεις η αντοχή μου και η ανοχή μου στις ανοησίες έχει εξαντληθεί προ πολλού από κάποιους άλλους γελοίους.

Αν λοιπόν εσύ αρπάζεσαι από μία μόνον υποτιμητική επισήμανση, να μου επιτρέψεις και μένα να απαντώ αναλόγως όταν έχω διαβάσει του κόσμου τις μπαρούφες (κάποιων άλλων υπενθυμίζω).

YUGI-OHΜέλος
19/11/2011, 20:16:32
quote:
RedArrowZ
Συχνά είναι οι ίδιοι που δεν έχουνε καταλάβει ότι οι ΙΔΙΟΙ που φέρανε τη χούντα είναι οι ΙΔΙΟΙ που την κατήργησαν και οι ΙΔΙΟΙ που δημιούργησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου - για την οποία μας λένε ένα σωρό μπαρούφες μέσα από τα σχολεία και τα media - η οποία μάζεψε αρκετό αθώο και ανώριμο ίσως κοσμάκη σε fashion σημερινών "αγανακτισμένων".

Και οι ιδιοι που δημιουργησαν το υπερογκο δημοσιο χρεος και οι ιδιοι που μας εχουν φερει στη σημερινη κατασταση μετα τις τελευταιες δεκαετιες
Οι λεγόμενοι κράχτες
Σε ενα απο τα πολιτικα τοκ-σοου στη tv περιπου ενα μηνα πριν ειχε πει ενας γνωστος δημοσιογραφος-οικονομικος αναλυτης οτι τα τελευταια 30 χρονια δοθηκαν στην Ελλαδα απο την Ευρωπαικη Ενωση χαριστικα ως δωρο 1,8 τρις ευρω ή 1.800 δις ευρω περα απο τα κοντα 400 δις ευρω μεχρι σημερα που δανειστηκε μονη της ξεχωρα η Ελλάδα.
Οταν οι αλλες χωρες εχουν δωσει χαριστικα-δωρο τόοοσο πολυ χρημα σε μια χωρα και αυτη βγαινει και καταχρεωμενη, ε τι συζηταμε τοτε;
Tέτοιοι κράχτες ομως υπάρχουν παντού οχι μόνο στη πολιτική και ο κοσμακης πολλακις παρασύρεται.
Αν δε γινει εσωτερικη δουλεια ατομικα στο καθενα απο εμας δε προκειται να αλλαξει τιποτα εις τον αιωνα των απαντα αμην.
Ο κοσμος να γυρισει αναποδα ή ολο το συμπαν να πεσει στο κεφαλι μας μια απο τα ιδια θα ειναι.
Οσο συνεχιζει να υπαρχει αυτη η νοοτροπια να αγεται και να φερεται ο κοσμακης απο τον καθε κραχτη επειδη του το επιτρεπει ο ιδιος ο κοσμακης να τον παρασυρει, θα λεμε του κυριου δεηθωμεν και εις άλλα με υγεια και η ιστορια θα επαναλαμβανεται ανα καποιες δεκαετιες.
Εσωτερικη δουλεια ατομικα στο ψυχισμο του καθενος η μονη λυση.
Αν αλλαξει ο καθενας μας ατομικα και γινει πιο υπευθυνος στη ζωη και στις επιλογες του τοτε θα αλλαξουν ολα.

quote:
RedArrowZ
(ποοοοοόσοι με καλέσανε σε γιορτούλες κουζίνας στους "αγανακτισμένους" δεν το φαντάζεστε), να δούμε κόσμο και γκομενάκια κ.λ. ...

Αμα μπλέκουν στη μέση και γκομενάκια
αυτοί είναι οι λεγόμενοι πέφτουλες!

to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal

Edited by - YUGI-OH on 19/11/2011 20:20:18

YUGI-OHΜέλος
19/11/2011, 20:50:52
quote:
X
Ή πιο απλά μπορείτε να παρακολουθείτε τα θέματα (αυτή δεν είναι η δουλειά σας;) και να τηρείτε την τάξη.

Κατά τη δική μου γνώμη, παρόμοιες φράσεις προτροπής για να ληφθούν επιτακτικά κάποιες ενέργειες όποιες κι αν είναι αυτές, είναι σα το νόμισμα που έχει δύο όψεις.
Αν μετά τις προτροπές αυτού του τύπου το αποτέλεσμα είναι της αρεσκείας μας τότε όλα μια χαρά και όλα μέλι γάλα.
Αν όμως το αποτέλεσμα είναι αντίθετο και μάλιστα αν τυχαίνει να έχει εμάς αποδέκτες τότε αρχίζουμε τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες περί λογοκρισίας και μη ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, μη ελεύθερης έκφρασης του λόγου και τα σχετικά.
Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μεγαλύτερη κατανόηση και επιείκια για να μη πέφτουμε στο τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών...παρά του Κυρίου δεηθώμεν!

to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal

Edited by - YUGI-OH on 19/11/2011 20:55:18

RedArrowZΜέλος
22/11/2011, 00:49:54
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
RedArrowZ απ' ότι κατάλαβα, έχεις αγανακτίσει με τους αγανακτισμένους. Ηρέμισε, και μη βλέπεις παντού μασόνους και "εχθρούς".

Έχω αγανακτίσει με την αρρωστημένη λογική του κόσμου και κατ' επέκταση με τους "αγανακτισμένους" οι οποίοι ανταποκρίνονται σε ένα κάλεσμα χωρίς καμία ανάλυση της κατάστασης.

Οι εχθροί είναι παντού και έχουμε γεμίσει με μασόνους. Ο νέος πρωθυπουργός είναι μασόνος όπως και ο προηγούμενος.

Γιατί λοιπόν να κάνω κάτι τόσο ηλίθιο και να μην τους βλέπω ή να ηρεμήσω όταν το μέλλον μας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού;

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Το γεγονός ότι το κράτος συνεχώς προσπαθεί να διαλύει τις διαδηλώσεις, πώς το ερμηνεύεις;

Θα σου δώσω το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι ίδιοι που έφεραν τη χούντα, οι ίδιοι έστησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου με το γνωστό σύνθημα και οι ίδιοι την κατήργησαν τη χούντα... Ώρες ώρες αναρωτιέμαι γιατί δε χρησιμοποίησαν το δικό τους συνθηματάκι "ελευθερία ισότης αδελφότης"...

...οπότε είναι να αναρωτιέσαι γιατί έκαναν οι ίδιοι την εξέγερση. Φυσικά για τα μάτια του κόσμου ώστε να καταγραφεί το γεγονός λογικά στην ιστορία και όχι ως κάποιο μυστήριο...δηλαδή να καταγραφεί το ότι "ο λαός επαναστάτησε και τελικά έφυγε η χούντα". Επίσης, επειδή ήθελαν να αντικαταστήσουν τον Παπαδόπουλο.

Οι μασόνοι χρησιμοποιούν συνέχεια τέτοιες αντιθέσεις για να πετύχουν τους σκοπούς τους και να δημιουργήσουν σύγχυση. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά είναι ο καπιταλισμός και ο κομμουνισμός που δημιουργήθηκαν από τραπεζίτες, αλλά φαίνονται να συγκρούονται σαν χουντικοί με φοιτητές του Πολ.

Το κράτος δεν προσπαθεί να διαλύσει τις διαδηλώσεις των "αγανακτισμένων" αφού εκείνο τις δημιούργησε. Προσπαθεί να τις κρατάει ελεγχόμενες και να δίνει την ψεύτικη ελπίδα στον κόσμο και την εντύπωση ότι κάτι κάνει. Θύματα σε αυτό το σκηνοθετημένο έργο είναι και οι αστυνομικοί αφού τους βάζουν να πλακώνονται με τον κόσμο για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Ό,τι έκτροπα γίνονται από πλευρά της αστυνομίας οι ρεπόρτερς βρίσκονται σε συνεννόηση ώστε να τα καταγράφουν και έπειτα να μας τα δείχνουν στην τηλεόραση για να συγκεντρώνεται όλο το μίσος στην αστυνομία και όχι στη μαφία που μας κυβερνά. Εκείνοι δεν πλήγονται οικονομικά από τις διαδηλώσεις. Αντιθέτως, εκείνοι που δίνουν οδηγίες στον Παπανδρέου βγάζουν τρις ευρώ παίζοντας στο χρηματιστήριο τα σκαμπανεβάσματα του ευρώ.

Το αίσθημα δικαιοσύνης υπάρχει μέσα σε όλους μας. Γι' αυτό λοιπόν σκηνοθετούν εκείνοι τις διαδηλώσεις για εμάς ώστε να μη χρειαστεί να οργανώσουμε κάτι εμείς...που αν καταφέρναμε κάτι τέτοιο, σαφώς θα ήταν πιο επικίνδυνο από το να μουτζώνουμε τη Βουλή στο Σύνταγμα.

Το επόμενο βήμα είναι να μας πούνε ότι ο λαός έδιωξε τον προδότη Παπανδρέου και να το γιορτάζουμε σαν επέτειο κάθε 11/11.................

23/11/2011, 09:28:36
RedArrowZ μου έδωσες φοβερή έμπνευση.

Γενικά, δεν διαφωνώ με το ΤΙ λες, αλλά διαφωνώ με τον τρόπο αντίληψης που σε έκανε να φτάσεις σε αυτά τα συμπεράσματα.

quote:
Οι εχθροί είναι παντού και έχουμε γεμίσει με μασόνους. Ο νέος πρωθυπουργός είναι μασόνος όπως και ο προηγούμενος.

Οκ..
Μπορείς να μου απαντήσεις όμως στα εξής: Τι είναι μασονία;
Και δεύτερο: Πού ξέρεις ότι ο Παπαδήμος και ο Παπανδρέου είναι μασόνοι; Ήσουν εκεί, τους είδες;

quote:
Οι μασόνοι χρησιμοποιούν συνέχεια τέτοιες αντιθέσεις για να πετύχουν τους σκοπούς τους και να δημιουργήσουν σύγχυση. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά είναι ο καπιταλισμός και ο κομμουνισμός που δημιουργήθηκαν από τραπεζίτες, αλλά φαίνονται να συγκρούονται σαν χουντικοί με φοιτητές του Πολ.
Ισχύει. Αλλά σχετικά με ΠΟΙΟ πράγμα να δημμιουργήσουν σύγχυση; Προς τα πού μας πάνε και προς τα πού θα έπρεπε κανονικά να πηγαίνουμε;
quote:
Το αίσθημα δικαιοσύνης υπάρχει μέσα σε όλους μας. Γι' αυτό λοιπόν σκηνοθετούν εκείνοι τις διαδηλώσεις για εμάς ώστε να μη χρειαστεί να οργανώσουμε κάτι εμείς...που αν καταφέρναμε κάτι τέτοιο, σαφώς θα ήταν πιο επικίνδυνο από το να μουτζώνουμε τη Βουλή στο Σύνταγμα.
Αν προτείνεις αυτό που νομίζω ότι προτείνεις είναι πολύ καλό. Πλην όμως είναι και αυτό στην κατεύθυνση που θέλει να κοιτάς το σύστημα χεχε. Γίνε όμως πιο συγκεκριμένος τι εννοείς εδώ...

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 23/11/2011 10:11:00

RedArrowZΜέλος
24/11/2011, 14:00:12
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Οκ..
Μπορείς να μου απαντήσεις όμως στα εξής: Τι είναι μασονία;
Και δεύτερο: Πού ξέρεις ότι ο Παπαδήμος και ο Παπανδρέου είναι μασόνοι; Ήσουν εκεί, τους είδες;

Η μασονία ιστορικά και θρησκευτικά είναι πολλά πράγματα. θα μπορούσα να γράφω για ώρες τα συμπεράσματά μου από τη δική μου έρευνα, παραθέσεις από λεγόμενα και έγγραφα τρίτων (αξιόπιστα ή μη σύμφωνα με την κρίση του κάθε αναγνώστη) αλλά και καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα συνδεδεμένα μεταξύ τους, αλλά θα αρκεστώ στο να αναφέρω - επειδή είναι σχετικό με το σήμερα - ότι η μασονία είναι παιδί των Ναΐτών (των ιπποτών του Ναού του Σολομώντα), οι οποίοι ήταν οι πρώτοι τραπεζίτες που δάνειζαν με κλασματικό αποθεματικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Με παρόμοια τακτική δανεισμού δημιούργησαν οι απόγονοί τους την παγκόσμια οικονομική κρίση της εποχής μας.

Αλλά αυτά και άλλα πολλά δεν απασχολούν ούτε τα ίδια τα μέλη της μασονίας, γιατί σε τοπικό επίπεδο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας συνασπισμός συμφερόντων ενάντια στους υπόλοιπους πολίτες. Κάποιος γίνεται μέλος κυρίως επειδή ελπίζει σε επαγγελματική και κοινωνική άνοδο.

Και γι' αυτόν το λόγο οι ίδιοι οι μασόνοι δεν επιδιώκουν να κρατούν την ύπαρξη της μασονίας μυστική. Μυστική είναι μονάχα η λειτουργία της, ακόμα και για τα ίδια της τα μέλη που ποτέ δε μαθαίνουν τι συμβαίνει στους ανώτερους βαθμούς, διαδίδουν ψευδώς όμως ότι είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Φροντίζουν να φαίνεται ότι έχουν διάσημα μέλη (είτε τα έχουν είτε όχι) και να βγαίνει προς τα έξω το ότι μέσα από τη μασονία αποκτάς επαγγελματικά ανοίγματα. Όσο για το αν ισχύει αυτό, εγώ το ξέρω καλά με βιώματα και ιστορίες από το δικό μου περιβάλλον. Ισχύει. Προωθούν ο ένας τον άλλον και διατηρούν την ομερτά σε κάθε είδους λαμογιά. Επειδή δημοσιοποιούν τις λίστες των μελών τους , 100% ειλικρινείς ή όχι, αλλά και στα περιοδικά τους κατονομάζουν μέλη, είναι γνωστό ότι πολλοί πρωθυπουργοί κ.α. σημαντικές προσωπικότητες διαφόρων χωρών υπήρξαν μέλη, όπως και σχεδόν όλοι οι απεβιώσαντες πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών (τους αναφέρουν στις λίστες μετά το θάνατό τους...) π.χ. ο Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Οπότε, οι κοινωνικές αδικίες του μασονοκρατούμενου κράτους μαζί με τα παραπάνω δολώματα, αλλά και την έμφυτη ανθρώπινη περιέργεια και τη ματαιοδοξία, οδηγούν κάποιον στο να γίνει μέλος τους. Μέλος γίνεται κάποιος έπειτα από πρόσκληση άλλων μελών από το περιβάλλον του και φυσικά ο νεοσύλλεκτος πρέπει να κατέχει κάποια θέση και/ή μορφωτικό επίπεδο για να φανεί χρήσιμος στην οργάνωση (π.χ. πτυχιούχος ή φοιτητής οικονομικών, π.χ. όχι μπετατζής). Αλλά για να μην αντιδράσεις με πλήρη έκπληξη όταν κάποιος σου ζητήσει να γίνεις μέλος, σίγουρα θα είσαι πιο ψαγμένος από το μέσο πολίτη. Απατώνται όμως όσοι νομίζουν ότι θα φτάσουν τόσο ψηλά στην ιεραρχία ώστε να παίρνουν καθοριστικές αποφάσεις για την ίδια την οργάνωση ή και για τις τύχες των λαών και ξεχνάνε ότι όλοι μας είμαστε αναλώσιμοι. Όπως και ο Παπανδρέου που προσπαθεί να κερδίσει μία θέση στην παγκόσμια διακυβέρνηση, ίσως να μην έχει καταλάβει ότι πάντα θα είναι το πιόνι των τραπεζιτών...

Εκτός από συνασπισμός συμφερόντων, η μασονία είναι και ένα εργαλείο stealth για τα αφεντικά της, τα οποία είναι άγνωστα στα ίδια της τα μέλη. Καθώς έχουν καταφέρει να μαζέψουν μέλη οποιασδήποτε ειδίκευσης και εργασιακής θέσης και άτομα σε θέσεις κλειδιά, ελέγχουν όχι μόνο το κράτος αλλά και την μαζική πληροφόρηση, οπότε επηρεάζουν την κοινή γνώμη σχετικά με το ποιος ευθύνεται και κρύβεται πίσω από κάθε λαμογιά. Έχουν στις στοές τους πολιτικούς, κληρικούς, δικαστικούς, αξιωματικούς, διευθυντές τραπεζών, βιομήχανους, δικηγόρους, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, δημόσιους υπάλληλους...και όλοι τους έχουν πάρει όρκους στη μασονία σχετικά με την συμπεριφορά τους έξω και μέσα σε αυτές. Εκτός αυτού, έχουν και δικό τους σύνταγμα και δικαστές και συμπεριφέρονται ως κράτος εν κράτει.

Σε παγκόσμιο επίπεδο όμως είναι πολύ περισσσότερα και ευτυχώς δε χρειάζεται να αποδείξω την εξάπλωσή τους γιατί φανερώνονται οι ίδιοι μέσα από τις ιστοσελίδες τους π.χ. http://www.grandlodgescotland.com/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=111 . Ούτε χρειάζεται να αποδείξω ότι είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο, γιατί πάλι φαίνεται η μεταξύ τους στενή επικοινωνία. Στο παραπάνω site τους για παράδειγμα, θυμάμαι ότι είχα διαβάσει στα "Events", ότι είχαν μαζευτεί στην Αγγλία ή Σκωτία μασόνοι από διάφορες στοές του κόσμου για την επέτειο του (δήθεν) εβραΐκού ολοκαυτώματος.

Ο Παπανδρέου και ο Παπαδήμος δεν ξέρω ότι είναι μασόνοι. Ξέρω ότι δεν μπορεί να μην είναι μασόνοι. Δεν μπορώ όμως να το εξηγήσω απλά αυτό.

Φαίνεται μέσα από μακροχρόνια έρευνα, συνδέοντας γνώσεις και γεγονότα για να φτιαχτεί το παζλ της αλήθειας. Έπειτα ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο και αν δεν έχεις παραπλανηθεί στην έρευνά σου, όλα πια αρχίζουν και βγάζουν νόημα.

Οπότε συνηδητοποιώ ότι σε μία μασονοκρατούμενη χώρα (είναι ένα συμπέρασμα αυτό, αλλά δεν το έβγαλα μόνο ψάχνοντας στο internet ή χρησιμοποιώντας τη φαντασία μου, γιατί γνωρίζω αρκετούς μασόνους προσωπικά), ότι σε έναν κόσμο που συμβαίνει αυτό και εκείνο μπορώ να βγάλω αυτό και εκείνο το συμπέρασμα π.χ. για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού.

Επίσης, το ότι είναι μασόνοι, φαίνεται από τις θέσεις τους, από αρκετές πράξεις τους - μερικές φορές μικρής σημασίας (π.χ. από τον τρόπο της χειραψίας του Παπανδρέου με άλλους) - και από τις παρέες τους.

Είναι και οι δύοι μέλη της λέσχης Bilderberg, η οποία είναι function της ίδιας τραπεζικής μαφίας που ελέγχει τη μασονία και η οποία δημοσιοποιεί τη λίστα των παρευρισκόμενων στα συνέδριά της. Ευτυχώς δε χρειάζεται να κουραστώ να το αποδείξω γιατί λέγεται και στην ελληνική τηλεόραση. Π.χ. για τον Παπαδήμο είπε στη συζήτησή του ο Καρατζαφέρης με έναν δημοσιογράφο ότι είναι μέλος της λέσχης Bilderberg και της τριμερούς επιτροπής του Ντ. Ρόκφελερ, ο οποίος είναι συνιδρυτής της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Η λέσχη αυτή προσφέρεται μόνο για κάποια ελίτ ανθρώπων που κατέχουν θέσεις κλειδιά και δεν είναι σφουγγάρι όπως η μασονία. Αλλά μπορείς να βρεις και άλλες πολλές αναφορές για τις θέσεις του Παπαδήμου π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=3gUBHp5AhPQ

Επίσης, ο Παπαδήμος ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Το διοικητή τον επιλέγει ο πρωθυπουργός. Στην Τράπεζα όμως, η οποία είναι ιδωτική, μόνο οι μέτοχοι είναι πάνω από το διοικητή. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, μεγαλομέτοχοι με πάνω από το 50% των μετοχών της Τράπεζας της Ελλάδος, ήταν η οικογένεια Ρότσιλντ. Συνεπάγεται ότι ο Παπαδήμος είχε στενή επικοινωνία με τους Ρότσιλντ και εργαζόταν για εκείνους. Οι Ρότσιλντ, εκτός του ότι είναι από τα αφεντικά της μασονίας, είναι και εκείνοι στους οποίους χρωστάει η Ελλάδα και όλες οι άλλες χώρες. Γνωρίζω επίσης για τον Παπαδήμο ότι μαγείρευε κατά συνείδηση τα στοιχεία που στέλναμε στην ευρωπαΐκή ένωση για την ένταξή μας στο ευρώ, επειδή ένας οικογενειακός φίλος δούλευε στενά με τον Παπαδήμο στην Τράπεζα της Ελλάδος την περίοδο της προετοιμασίας μας (1999 - 2001) για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ. Το μαγείρεμα είναι γνωστό καθώς το έχουν παίξει και σε ελληνικές εκπομπές στο παρελθόν και υπάρχουν και πολλές πηγές στο διαδίκτυο - με μια γρήγορη αναζήτηση -> http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2011/11/o-loukas-papadimos-mas-paei-gia-founto.html

Το είπε και ο Τριανταφυλλόπουλος ότι μεγαλομέτοχοι είναι εκείνοι - και ας μην τον πάω - σε μία από τις τελευταίες εκμπομπές του για τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και ένας καλεσμένος του τόνισε ότι η οικογένεια αυτή είχε και το εκδοτικό προνόμιο του νομίσματός μας. Δες στο σχετικό βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=xZAlKEdmjCY&hd=1&t=24m από 0:24:00 έως 0:26:30.

Το λένε και μερικοί βουλευτές π.χ. ο Βελόπουλος (δεν σημαίνει αυτό ότι τον 'πάω') και κανείς δεν τους αμφισβήτησε ποτέ, αλλά υπάρχουν και ξένες πηγές στο διαδίκτυο που το υποστηρίζουν. Π.χ. θυμάμαι ότι σε αυτή τη σελίδα http://www.facebook.com/pages/Operation-Rothschild/193355584028845 είχα διαβάσει την άποψη ότι ο Παπανδρέου έλαβε για το ρόλο του δισεκατομμύρια ευρώ σε ελβετικό λογαριασμό από τους Ρότσιλντ. Δηλ. για να μας λέει ό,τι κατεβάσει η κούτρα του και να το παίζει 'κινέζος' και ηλίθιος ενώ αντικειμενικά είναι αρκετά έξυπνος.

Το λένε και πολλοί όμως για τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο ότι είναι μασόνοι (όπως και για τον Κ. Παπούλια και τον Α. Σαμαρά), είτε επειδή έχουν κάποια στοιχεία, είτε επειδή το πιστεύουν ή το νιώθουν. Επίσης οι επιβεβαιώσεις έρχονται από παντού (αρκεί να ξέρεις να τις ψαρεύεις) και μαζεύονται τόσες πολλές που σου επιτρέπουν να έχεις ελάχιστες αμφιβολίες. Π.χ. επιβεβαίωση μπορεί να είναι αυτή η δήλωση http://www.youtube.com/watch?v=yNAWE1w7W9c , ότι το Πασόκ ιδρύθηκε από τον Ροκφέλερ, αν το ακούσεις κατά καιρούς από 20 διαφορετικά άτομα και έχεις αρκετά γεγονότα/στοιχεία για για να κάνεις τη σύνδεση...

...ή επιβεβαίωση μπορεί να είναι μία πρόσφατη δήλωση δημοσιογράφου σε ελληνικό κανάλι (δεν θυμάμαι ούτε το όνομά του ούτε την εκπομπή γιατί κάποιος το ανέφερε σε μία κουβέντα και δεν τα συγκράτησα) ότι όσοι έπαιξαν τα σκαμπανεβάσματα του ευρώ στο χρηματιστήριο λίγο πριν αναλάβει ο Παπαδήμος την πρωθυπουργία, κέρδισαν τρισεκατομμύρια ευρώ και κανείς από τους καλεσμένους του δημοσιογράφου να μην αντιδράσει...τη στιγμή που το Forbes μας παραμυθιάζει ότι οι πιο πλούσιοι στον κόσμο είναι ο Warren Buffett και ο Bill Gates με τις ταπεινές τους περιουσίες και η ταινία Pirates of Silicon Valley μας λέει ότι ο Bill Gates είχε κάποτε την πρωτιά...Θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό με το αν ο Παπανδρέου και ο Παπαδήμος είναι μασόνοι;;; Όλα κάπως συνδέονται.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Ισχύει. Αλλά σχετικά με ΠΟΙΟ πράγμα να δημμιουργήσουν σύγχυση; Προς τα πού μας πάνε και προς τα πού θα έπρεπε κανονικά να πηγαίνουμε;

Σχετικά με τις διάφορες 'φωνές' που υπάρχουν και που εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Μας έμαθαν να σκεφτόμαστε καπιταλιστικά, σοσιαλιστικά, κομμουνιστικά...πασοκικά, νεοδημοκρατικά...αριστερά, δεξιά...αντί να σκεφτόμαστε λογικά και να έχουμε μία δική μας φωνή που μπορεί να είναι μίξη των παραπάνω (παίρνοντας όλα τα καλά τους στοιχεία) ή καινοτόμα και που να κρίνει διαρκώς τους νόμους, αφού ό,τι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Αλλά οι φωνές μας κάπου θα συμπίπτουν αν είμαστε καλόκαρδοι άνθρωποι με μια βασική κοινή σωστή παιδεία. Θα είναι ανθρωπιστικές.

Μας καθιστούν λοιπόν να περιμένουμε τις λύσεις από φωνές που φαίνονται αντίθετες στο κατεστημένο αντί η λύση να προέρχεται από μία κοινή λογική, μη αρρωστημένη.

Εκτός όμως από το γεγονός ότι μας έχουν δώσει συγκεκριμένα πρότυπα και λύσεις από τις οποίες καλούμαστε να επιλέξουμε για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν, έχουν δημιουργήσει και έναν κόσμο αμφιβολίας όπου δεν μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα.

Παρ' όλο που ζούμε στον τρελό κόσμο του 21ου αιώνα όπου θα έπρεπε να απορούμε ακόμα και με την οθόνη αφής στα κινητά μας, φαντάζει τρελή η ύπαρξη της μασονίας ίσως επειδή υπάρχουν δήθεν αντίθετες φωνές που είναι γελοίες και γελοιοποιούν και την όλη ιδέα της ύπαρξής τους...ίσως επειδή έχουν βάλει ταμπέλες "θεωρία συνομωσίας" σε πράγματα που είναι λιγότερο απίστευτα από τα όσα ζούμε στον 21ο αιώνα, αλλά τα έκριναν εκείνοι απίστευτα για εμάς και μας το πέρασαν στον τρόπο σκέψης μας.

Έκριναν εκείνοι για εμάς ότι η αντίδρασή μας στα όσα συμβαίνουν θα πρέπει να είναι ειρηνική και άμα ρίξεις την πρόταση να κρεμάσουμε τον π@#$%η τον Παπανδρέου πάνω από τον άγνωστο στρατιώτη, και ας είσαι αντίθετος με τη θανατική ποινή, ώστε να φοβούνται οι επόμενοι και όσοι τολμήσουν να ξαναπροδώσουν όλο το λαό, τότε θα θεωρηθείς ψυχικά διαταραγμένος ή βάρβαρος και ας φέρεται βάρβαρα το κράτος στους πολίτες του. Τα ίδια άτομα που θα θεωρήσουν τρελή την πρότασή σου, τους καλαρέσει όταν βλέπουν εκδικητές στις ταινίες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

Έκριναν εκείνοι για εμάς ότι είναι πιο εύκολο το να πετύχεις με molotov έναν αστυνομικό που κινείται και να διαλύσεις όλο το κέντρο της Αθήνας που είναι περιουσία του λαού, από το να πετύχεις με molotov το ακίνητο σπίτι ενός πολιτικού.

Έκριναν για εμάς ότι δημοκρατία είναι να ψηφίζεις ένα κόμμα για κυβέρνηση και έτσι να το εξουσιοδοτείς να παίρνει όλες τις αποφάσεις για τη ζωή σου για 4 χρόνια χωρίς να μπορείς να το αντικαταστήσεις αν δεν σου αρέσει και να αποφασίζουν μεταξύ τους οι βουλευτές για πρόωρες εκλογές στην περίπτωση που είσαι δυσαρεστημένος, με την πλειοψηφία εκείνων που θα αποφασίσουν να είναι μέλη του κόμματος που σε δυσαρέστησε.

Έκριναν για εμάς το ότι να θίγεις το σύνταγμα ως προς τη δικαιοσύνη του, ισούται με την επιθυμία σου για αναρχία και κατάλυση της δημοκρατίας.

Κρίνουν για εμάς ότι η φαινομενική αποτυχία όλων των συστημάτων που δημιούργησαν σημαίνει ότι πρέπει να συνθέσουν ένα καινούργιο που λέγεται παγκόσμια διακυβέρνηση.

Έκριναν και πολλά άλλα εκείνοι για εμάς και τα πέρασαν στην ψυχολογία μας.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Αν προτείνεις αυτό που νομίζω ότι προτείνεις είναι πολύ καλό. Πλην όμως είναι και αυτό στην κατεύθυνση που θέλει να κοιτάς το σύστημα χεχε. Γίνε όμως πιο συγκεκριμένος τι εννοείς εδώ...

Δεν πρότεινα κάτι. Εσύ τι νόμιζες δηλαδή ότι πρότεινα;

Ιδέες έχω, αλλά προΰποθέτουν και κάποιο ενδιαφέρον από τον κόσμο...

Όταν ακόμη και τα άτομα που γνωρίζουν κάποια πράγματα παραπάνω από το μέσο Έλληνα λένε ότι θέλουν να μπουν στη μασονία και να πάνε με το μέρος του ισχυρού, τότε το παιχνίδι φαίνεται να έχει τελειώσει.

24/11/2011, 16:05:52
RedArrowZ ξαναλέω, μου έδωσες άθελά σου τρομερή ιδέα.
Πάμε όμως στα οσα είπες:
quote:
ότι η μασονία είναι παιδί των Ναΐτών (των ιπποτών του Ναού του Σολομώντα), οι οποίοι ήταν οι πρώτοι τραπεζίτες που δάνειζαν με κλασματικό αποθεματικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Με παρόμοια τακτική δανεισμού δημιούργησαν οι απόγονοί τους την παγκόσμια οικονομική κρίση της εποχής μας.
Αυτό, είναι απλοϊκό. Ισχύει, πιστεύω, αλλά είναι απλοϊκό.
Και άλλους που έχω ρωτήσει την ίδια αντίληψη έχουνε, ότι δηλαδή η μασονία είναι ουσιαστικά μια οικονομική οργάνωση που μπαίνουν άτομα που ζητούν κοινωνική ανέλιξη, κάτι σαν ανεπίσημο κόμμα, που προωθεί τα συμφέροντα διαφόρων με ύπουλους τρόπους.
Αυτό μπορεί να ισχύει (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) σε πολλές, σε όλες, ή σε κάποιες μασονικές στοές. Πλην όμως, αυτό δεν είναι μασονία. Αυτό δηλαδή που μου περιγράφεις δεν είναι μασονία, είναι κάτι άλλο, που -εφόσον ισχύουν τα όσα λες- φέρει τυπικά το ίδιο όνομα.
Και εμένα η εικόνα που έχω απ' τις μασονικές στοές από γνωστούς γνωστών κλπ δεν είναι καλή. Πλην όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλοϊκά όσο παρουσιάζονται απ' τα διάφορα computer-geeks, τα οποία δεν έχουν ουσιαστικά καμία πραγματική πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες. Μιλάνε δηλαδή εκ τους ασφαλούς και εξ αποστάσεως για πράγματα στα οποία δεν έχουν καμία άμεση πρόσβαση. Πληροφορίες και ερμηνείες που πήραν computer geeks άπο άλλα computer geeks ο καθένας μπορεί να βρει. Τώρα το κατα πόσο αυτές θα είναι σωστές και ολοκληρωμένες.. ο θεός και η ψυχή τους.
quote:
Το λένε και πολλοί όμως για τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο ότι είναι μασόνοι (όπως και για τον Κ. Παπούλια και τον Α. Σαμαρά), είτε επειδή έχουν κάποια στοιχεία, είτε επειδή το πιστεύουν ή το νιώθουν.
Αυτή η νοοτροποία "το πιστεύω, το νιώθω" έχει καταστρέψει το διαδίκτυο. Οι περισσότεροι δεν το αντιλαμβάνονται, αλλά το να επιλέγεις σωστές πληροφορίες και το να καταθέτεις αντικειμενική άποψη πάνω σε οτιδήποτε, προϋποθέτει μεγάλη ωριμότητα, γιατί πάνω στην ωριμότητα θεμελιώνεται η ικανότητα της διάκρισης. Η διάκριση δεν έχει εξ ολοκλήρου να κάνει με την μόρφωση, έχει να κάνει ΚΥΡΙΩΣ με την ωριμότητα. Επειδή στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ωριμότητα, δεν υπάρχει και διάκριση απόψεων και πληροφοριών. Αυτά τα λέω σαν γενικές παρατηρήσεις.
Εσύ πάντως κάνεις καλές καταθέσεις και γενικά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.

Σε ρωτάω όμως τώρα το εξής: Εσύ, έχοντας τις απόψεις που έχεις, τι προτείνεις;

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 24/11/2011 16:11:41

24/11/2011, 21:04:19
RedArrowz

1. Για τις αρχές της Μασονίας, υπάρχει η ιστορία, υπάρχει και η παράδοση. Η ιστορία που αναφέρεις περί Ναϊτών, εντάσσεται στη δεύτερη.

2. Οι θέσεις σου, όπως καταγράφονται εδώ, αποτελούν αναπαραγωγή συγκεκριμένης φυλλάδας συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που τα καθημερινά της φύλλα είναι για πέταμα και τα κυριακάτικα για περιτύλιγμα.

3. Αν όλα αυτά αποτελούν, όπως λες, "προϊόντα δική σου έρευνας", τότε μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσεις την έρευνά σου από την αρχή, εστιάζοντας κυρίως στις ιστορικές πηγές και όχι στις φυλλάδες και τον Τριανταφυλλόπουλο.

4. Το τι είπε ο Καρατζαφέρης για τον Παπαδήμο, είναι μάλλον ομιχλώδες. Τον Οκτώβριο του 2011 έλεγε πως είναι άνθρωπος χαμηλού έως ανύπαρκτου αναστήματος, τυχάρπαστος και ακατάλληλος. Το Νοέμβριο (για τον ίδιο άνθρωπο) έλεγε πως είναι ο κορυφαίος και ο μοναδικός που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση.

5. Οι πέριξ του εθνικού κωλοτούμπα (Βορίδης, Βελόπουλος, Γεωργιάδης) δεν είναι παρά τυχάρπαστοι οππορτουνιστές που θα έκαναν τα πάντα για μια καρέκλα. Ειδικά ο γιαλαντζή εθνικιστής Βορίδης του "Εθνικού Μετώπου" που από πολέμιος του παλαιοκομματικού κατεστημένου, σε μία νυχτα εντάχθηκε σ'αυτό για να γίνει βουλευτής και σήμερα είναι υπουργός του "Μαρξιστικού ΠΑΣΟΚ". Για τον αποτυχημένο δημοσιογράφο και συμπολίτη μου Βελόπουλο, δεν θα ήθελα να σχολιάσω, γιατί θεωρώ ότι υποβιβάζω τον εαυτό μου. Όλοι άνθρωποι χωρίς ιδανικά, χωρίς ιδεολογία, χωρίς ταυτότητα, με μόνο όραμα μια καρέκλα. Μόνο που το όραμά τους αυτό είναι πολύ φανερό.

6. Όλοι αυτοί που είναι "Μασόνοι", "Μέλη της Bildeberg", κτλ. κτλ. είναι κατά τύχη(;) καλοί ιουδαιοχριστιανοί, οπαδοί του ελληνοχριστιανισμού, οπαδοί της εβραϊκής θρησκείας του Γιαχωβά, που είναι "πρώτο τραπέζι πίστα" στην εκκλησία και μαϊντανοί σε κάθε θρησκευτική εκδήλωση. Οι μόνοι που αποδεδειγμένα δεν είναι μασόνοι, είναι οι άθεοι (ελπίζω η έρευνά σου να σου απαντάει "γιατί").

7. Αυτά τα λίγα. Αν έχεις απορίες, μη διστάσεις, ρώτα.

macedon

24/11/2011, 22:15:07
macedon
quote:
6. Όλοι αυτοί που είναι "Μασόνοι", "Μέλη της Bildeberg", κτλ. κτλ. είναι κατά τύχη(;) καλοί ιουδαιοχριστιανοί, οπαδοί του ελληνοχριστιανισμού,
Οπαδοί του πανθεϊσμού πες καλύτερα.
RedArrowZΜέλος
25/11/2011, 04:23:25
Dr Jekyll Mr Hyde

quote:
RedArrowZ ξαναλέω, μου έδωσες άθελά σου τρομερή ιδέα.

Μπορείς επιτέλους να μου το εξηγήσεις αυτό; Γιατί δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σου άρεσε

-

Λοιπόν, σου φαίνεται κάπως απλοΐκό αυτό που έγραψα περί Ναΐτών, αλλά δεν ήταν δυνατό να γράψω ό,τι γνωρίζω. Ήδη βγήκε μεγάλη η απάντησή μου προσπαθώντας να δώσω την ουσία για αυτό που με ρώτησες. Αυτό το απευθύνω κυρίως στον macedon που πιστεύει ότι οι παραπάνω θέσεις μου "αποτελούν αναπαραγωγή συγκεκριμένης φυλλάδας συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που τα καθημερινά της φύλλα είναι για πέταμα και τα κυριακάτικα για περιτύλιγμα". Έχω πολλά να πω για το θέμα και δε νομίζω ότι είναι κακό να αναπαράγω κάποια βίντεο και έγγραφα με τα οποία συμφωνώ, επειδή δεν έχω γράψει κάποιο δικό μου βιβλίο για να αναπαράγω. Και φυσικά αν είχα γράψει, πάλι θα αναπαρήγαγα θέσεις τρίτων και θα τις έκρινα, εκτός αν κατάφερνα να βρίσκομαι μπροστά σε όλα τα γεγονότα που εξετάζω τη στιγμή που συνέβησαν. Αλλά και πάλι δεν θα ήμουν ο μόνος παρευρισκόμενος και δεν θα είχα το αποκλειστικό των θέσεών μου.

quote:
Πλην όμως, αυτό δεν είναι μασονία. Αυτό δηλαδή που μου περιγράφεις δεν είναι μασονία, είναι κάτι άλλο, που -εφόσον ισχύουν τα όσα λες- φέρει τυπικά το ίδιο όνομα.

Είπα ότι "η μασονία ιστορικά και θρησκευτικά είναι πολλά πράγματα", ότι σε τοπικό επίπεδο είναι αυτό και εκείνο και ότι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ περισσότερα.

Αν θέλεις να το αναλύσουμε για να καλύψουμε καλύτερα το τι είναι η μασονία, εντάξει, αλλά για να απαντήσω στην ερώτησή σου σκέφτηκα για να μη χρειαστεί να κάνω ολόκληρη ανάλυση να δώσω μόνο την ουσία, δηλαδή το πως μας επηρεάζει άμεσα η μασονία ως ένας συνασπισμός συμφερόντων στον οποίο δεν είμαστε μέλη.

Πώς όμως είναι κάτι άλλο αυτό που σου περιγράφω, αφού και εσύ ο ίδιος συμφωνείς ότι αυτή η περιγραφή είναι ένα κομμάτι της μασονίας;

Οπότε, αν κατάλαβα καλά, λέγοντας ότι αυτό που σου περιγράφω δεν είναι η μασονία, μήπως εννοείς ότι δεν είναι η συνολική της εικόνα;

Αν εννοείς αυτό, συμφωνώ και εγώ. Μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα για να συμπληρώσουμε την εικόνα της. Δεν καταλαβαίνω όμως, πώς αυτό που σου περιέγραψα δεν την προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό σε τοπικό επίπεδο.

Και μάλλον κάτι τέτοιο εννοείς για να λες ότι η εικόνα που έχεις για τις μασονικές στοές από γνωστούς γνωστών κ.λπ. δεν είναι καλή. Φαντάζομαι ότι εννοείς τα διάφορα περίεργα που έχουν στα τυπικά τους, τις περιέργες τελετές μύησης στους διάφορους βαθμούς με τα δεμένα μάτια, τους σκοτεινούς θαλάμους, το φέρετρο, το σκελετό, τις περίεργες στιχομυθίες κ.λπ.

Τι σου έχουν πει στο περίπου;

quote:
Πλην όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλοϊκά όσο παρουσιάζονται απ' τα διάφορα computer-geeks, τα οποία δεν έχουν ουσιαστικά καμία πραγματική πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες. Μιλάνε δηλαδή εκ τους ασφαλούς και εξ αποστάσεως για πράγματα στα οποία δεν έχουν καμία άμεση πρόσβαση...

Εγώ για να το ξεκαθαρίσω, δεν ξεκίνησα με τέτοιες πληροφορίες που πήραν computer geeks από άλλα computer geeks και που ο καθένας μπορεί να βρει. Φυσικά όμως δεν παύει αυτές οι πληροφορίες να αποτελούν επιβεβαιώσεις για μία έρευνα και δεν παύουν να είναι οι πληροφορίες που ο καθένας μας θα χρησιμοποιήσει για να υποστηρίξει τις απόψεις του μέσω του διαδικτύου. Αν μπορούσα να ψηφιοποιήσω έναν οικογενειακό μου φίλο μαζί με τα έγγραφά του που αποδεικνύουν ότι ήταν μασόνος και μετά τα στοιχεία του να μην έμεναν στο διαδίκτυο, θα το έκανα. Γιατί έχω αρκετούς γνωστούς, συγγενείς και στενούς φίλους που είναι/ήταν μέλη και μου έχουν διηγηθεί αρκετά (όσα γνώριζαν με το βαθμό τους και μερικοί ήταν πολύ ψηλά στην ιεραρχία) και μου έχουν επιβεβαιώσει πολλά που έχω διαβάσει στα διάφορα βιβλία και στις διάφορες πηγές που ο καθένας μπορεί να βρει. Κατέχω και έχω πιάσει στα χέρια μου διάφορα αυθεντικά έγγραφα τα οποία είναι από ομιλίες μέσα σε στοές, επιστολές προς σημαντικά πρόσωπα και προαγωγές με υπογραφές, τηλέφωνα, fax, διευθύνσεις...Επίσης μου έχουν ζητήσει γνωστοί γνωστών να γίνω μέλος και δεν είχα κανένα πρόβλημα να αρνηθώ και να τους κατακρίνω και από κοντά. Η μύησή μου παραμένει ανοιχτή εφ' όσον το επιλέξω μέσα από κάποιο στενό μου πρόσωπο, αν εκείνα τα άτομα δεν έχουν επικοινωνήσει με τη Μεγάλη Στοά για την καταχώρηση της άρνησής μου και αν δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι τους κακολογώ στο Διαδίκτυο

Τα λέω αυτά όχι επειδή παίρνω προσωπικά αυτό που λες για το τι γενικά συμβαίνει, αλλά επειδή είμαι και εγώ της ίδιας άποψης για τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η πληροφορία και θέλω να ξεκαθαρίσω τη δική μου θέση, την οποία φυσικά εσύ θα κρίνεις.

Τη δική μου έρευνα λοιπόν την ξεκίνησα με ερεθίσματα από το δικό μου περιβάλλον και με πληροφορίες από άτομα δικής μου εμπιστοσύνης με προσβάσεις. Και την έχτισα παρατηρώντας την επικαιρότητα...

π.χ. είναι ένας κουκουλοφόρος ("μπαχαλάκης" ή ότι άλλο brand name του έχουν δώσει) και τον περιμαζεύουν οι αστυνομικοί λες και είναι φιλαράκι τους και η εικόνα που έρχεται σε εμάς είναι πίσω από τη σειρά των MAT - ε πες την αλήθεια, ήθελες να σε τραβήξουν να κάνεις μαλακίες, να σε δούμε και να νευριάσουμε και δεν σε ξεσκέπασε η TV έτσι;

...ψυχολογώντας την κοινωνία, διαβάζοντας πολλές πηγές και βιβλία διαφορετικών απόψεων "που ο καθένας μπορεί να βρει" και που όμως ο καθένας μπορεί να τα διαβάσει με διαφορετικό τρόπο και να βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα. Κυρίως όμως, στηρίχτηκα στην ιστορία έτσι όπως έχει γραφτεί, γιατί κανείς δεν μπορεί με αμφισβητήσει αν παραθέσω κομμάτια της (ας τα βάλει ο κάθε αμφισβητίας με τον ιστορικό!) για να αποδείξω κάτι, αλλά και επειδή αρκετές φορές μέσα από αυτήν ανακαλύπτω τις απάτες και τα ψέματά της.

π.χ. Όσοι παρακολούθησαν το δημοφιλές θέμα του esoterica με τίτλο "Μια θεωρία που απαλλάσσει τους Ναζί " από τον Χ στο forum ".-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-." θα θυμούνται ότι κάποιοι συμφωνούσαν με την Ιστορία ενώ όσοι αρνήθηκαν το ολοκαύτωμα των Εβραίων, τη χρησιμοποίησαν εναντίον της, υποστηρίζοντας με το δικό τους σκεπτικό ότι τα όσα γράφονται έχουν κενά, δε στέκουν κ.λπ.

Και ας μη γελιόμαστε - τι περισσότερο μπορεί να κάνει ο καθένας μας από αυτά που ανέφερα; Να τρυπώσει με κάποια κάμερα σε μασονικές στοές;

Συμφωνώ με ό,τι λες για τη διάκριση και την ωριμότητα. Όμως δεν θεωρώ τελείως άχρηστη τη νοοτροπία του "το πιστεύω, το νιώθω" για κάποιον που έχει την ωριμότητα και την ικανότητα της διάκρισης, γιατί τα όσα πιστεύει και νιώθει ο κόσμος αποτελούν χρήσιμες πληροφορίες και επιβεβαιώσεις επειδή συχνά υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους ο κόσμος πιστεύει και νιώθει κάτι, έστω και αν δεν μπορεί να το τεκμηριώσει.

quote:
Σε ρωτάω όμως τώρα το εξής: Εσύ, έχοντας τις απόψεις που έχεις, τι προτείνεις;

Τι προτείνω για ποιο απ' όλα τα προβλήματα που έχουν μαζευτεί; Θέλεις να βάλω κάποιες προτεραιότητες και να σου δώσω υλοποιήσιμες λύσεις; Για μία χαρούμενη Ελλάδα η μία χαρούμενη Γη; Τι προτείνω για τα ελληνικά ζητήματα;

Όπως είπα, όλες οι λύσεις που έχω σκεφτεί προϋποθέτουν το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά απ' ό,τι φαίνεται η κοινή λογική του κόσμου είναι αρρωστημένη και αρκετοί θα πήγαιναν ευχαρίστως με το μέρος του ισχυρού και θα γίνονταν μέλη της μασονίας.

Μία αργή λύση είναι να μεταδίδεται η γνώση από άτομο σε άτομο έως ότου συνηδητοποιήσουν όλοι ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί και να αλλάξει κατεύθυνση όλο το μίσος και η οργή του κόσμου...αντί να τα βάζουν με τους αστυνομικούς που είναι από τους κατώτερους στην ιεραρχία της εξουσίας και που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους. Στην ουσία η λύση είναι η παιδεία. Επειδή όμως η παιδεία είναι κατευθυνόμενη είναι δικό μας καθήκον να στρέφουμε την οργή των υπόλοιπων πολιτών κατά των μασόνων και του τραπεζικού συστήματος. Πρέπει να δώσουμε σε όλους όσους γνωρίζουμε να καταλάβουν ότι μας κυβερνούν μέσω της μασονίας και ότι οι τράπεζες μας ληστεύουν δανείζοντάς μας με κλασματικό αποθεματικό, δημιουργώντας το χρήμα στους υπολογιστές τους. Και εκείνοι με τη σειρά τους να το εξηγήσουνε στους δικούς τους γνωστούς και φίλους.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι όσο οι τράπεζες συνεχίζουν να δημιουργούν χρήμα χωρίς αντίκρυσμα σε κάτι, οι μεγάλοι τραπεζίτες θα πλουτίζουν και οι υπόλοιποι θα πτωχαίνουν, ανεξάρτητα από την ηθική των ατόμων που βρίσκονται στην κυβέρνηση...

“If the American people ever allow private banks to control the issuance of their currencies, first by inflation and then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all their prosperity until their children will wake up homeless on the continent their fathers conquered.”
Thomas Jefferson

Δεν ξέρω τι κουμάσι ήταν ο Jefferson πάντως τα λόγια του (αν όντως αυτά είπε) ήταν πολύ σοφά...

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το να τα βάζεις με το τραπεζικό σύστημα δε σημαίνει ότι είσαι αντικαπιταλιστής ή κομμουνιστής, αφού γίνεται π.χ. να έχουμε μία καπιταλιστική κοινωνία ή ένα customized σύστημα που θα αποτελεί μίξη πολλών συστημάτων και στο οποίο θα λειτουργούν τράπεζες αφού προηγουμένως θα έχουμε εξαλείψει όλες τις προβληματικές και ανήθικες λειτουργίες τους.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι είναι δούλοι και ότι ζούμε σε σκοτεινούς καιρούς και οι ειρηνικές πορείες δεν ωφελούν σε τίποτα.

Και αφού τα καταλάβουμε όλοι αυτά, στο επόμενο κάλεσμα των αγανακτισμένων δεν θα πρέπει να ανταποκριθούμε, αλλά θα πρέπει να οργανωνόμαστε τοπικά και να διαλύουμε τις στοές και αν γίνεται να σκοτώνουμε τους αρχιμασόνους...

Αν σου φαίνομαι αιμοδιψής ή ψυχοπαθής σε αυτό το σημείο, σε προκαλώ να βρεις καλύτερη λύση

Είχα σώσει από κάπου το εξής κείμενο:

"Eliminate criminals, not their organization

Our ancestors never properly dealt with the Knights Templar, the Illuminati, or other secret groups. Those organizations were destroyed, and a few of the members were killed, but most of the people within the groups simply formed the same organizations with different names. Sometimes our ancestors did not even destroy a crime network; sometimes they just forced a group to move to some other nation, which is equivalent to dumping your trash in your neighbor's yard.

We are fools if we make the same mistakes again. We don't get rid of organized crime by forcing the criminals to start another gang with different leadership.

Some members of the Knights Templar were burned. This picture shows the burning of two men in France in 1314.

Killing only a few gang members is like killing a few fleas; it does nothing.

Furthermore, the people who were killed may not have been the criminals!

It doesn't do any good to break up the Council on Foreign Relations, the Federal Reserve bank, the Zionist organizations, or the Yazuka. The criminals will just form new organizations. Is this concept really so difficult to understand? Breaking apart a criminal organization is as useless as making a corporation pay a fine when its leaders are caught committing crimes. It is the people who must be held accountable for their crimes, not their intangible organization. It is the criminals who try to convince you to punish the organization. Don't fall for their trick."

Είμαι κατά της θανατικής ποινής, αλλά για παγκόσμιο οργανωμένο έγκλημα θα γινόμουν βάρβαρος...Συμφωνώ με το παραπάνω "concept". Δεν θα ωφελούσε σε κάτι να σταματήσουμε τη μασονία διότι οι αρχιμαφιόζοι θα παρέμεναν οικονομικά ισχυροί και θα ξεκινούσαν νέες οργανώσεις. Οπότε πρέπει να εξολοθρεύσουμε όλα τα κεφάλια.

Προς αυτήν την κατεύθυνση πιστεύω θα πρέπει να κινηθεί η νέα νοοτροπία του κόσμου.

Αντί να μαζεύονται οι Έλληνες στο Σύνταγμα και να φωνάζουν στο κτήριο της Βουλής, καλό θα ήταν να μαζεύονται έξω από το σπίτι του κάθε προδότη και να του καταστρέφουν την περιουσία για κάθε προδοσία. Γιατί από φωνές οι προδότες δεν καταλαβαίνουν. Μόνο αν τους μιλήσεις σε οικονομικό επίπεδο θα καταλάβουν.

Αν πάλι είναι αδύνατο να αγγιχτεί η περιουσία τους επειδή βρίσκεται σε καταθέσεις στο εξωτερικό τότε τους κρεμάμε πάνω από τον άγνωστο στρατιώτη μέχρι να παραδειγματιστούν οι επόμενοι και να κόψουν τις λαμογιές.

Αν πάλι επιμένει κάποιος κόσμος να πηγαίνει στο Σύνταγμα να διαμαρτύρεται, ας δοκιμάσει τουλάχιστον εκείνη τη λύση με τις μπογιές και τις κολλώδεις ουσίες (δεν είναι δική μου πρόταση αλλά μου φαίνεται καλή ιδέα και είναι αναίμακτη λύση) εναντίων των ΜΑΤ ώστε να μην πετάνε τα δακρυγόνα τους.

Τέλος πάντων, γράφω εδώ και αρκετή ώρα και δεν μπορώ να συγκροτήσω τη σκέψη μου για να σου δώσω κάποια υλοποιήσιμη λύση, αλλά γενικά πιστεύω ότι μία λύση σε αυτούς τους καιρούς μπορεί να έρθει μόνο με συλλογική προσπάθεια στην ενημέρωση, η οποία θα καταφέρει να αλλάξει τον προσανατολισμό όλων των αρνητικών συναισθημάτων του κόσμου και να συγκεντρώσει όλη την οργή του εκεί που πρέπει.

Και απ' ότι θα κατάλαβες πιστεύω στην απάντηση με βία και όχι σε ειρηνικές διαμαρτυρίες. Δεν είμαι ούτε αναρχικός, ούτε βίαιος άνθρωπος, ούτε υπέρμαχος της θανατικής ποινής, απλά προσπαθώ να το δω λογικά το πράγμα.

Αν με ρωτήσεις πώς θα μπορούσε ο κόσμος να οργανωθεί για τέτοιες κινητοποιήσεις, δεν έχω ιδέα..............................................................................................................

-

Macedon

1. Η ιστορία που αναφέρω περί Ναϊτών, ανήκει στην ιστορία γιατί η μασονία δημιουργήθηκε από Ναΐτες. Είναι δικό τους παιδί, όπως είναι και οι Ιησουΐτες.

Γιατί λες ότι ανήκει στην παράδοση και όχι στην ιστορία; Επειδή διαδίδουν ότι η μασονία δημιουργήθηκε από φατρίες Σκώτων χτιστών που μοιράζονταν τα μυστικά της τέχνης τους στις πρώτες Στοές;

Η μασονία είναι γεμάτη από ιπποτικά τυπικά, διδασκαλίες από την Παλαιά Διαθήκη και τη σοφία του Σολομώντα και τελευταία φορά που έλεγξα ο 18ος βαθμός της μασονίας λεγόταν "Πρίγκιπας ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΣ, ιππότης του αετού και του πελεκάνου" και όχι "Μπομπ ο μάστορας".

Και αν δεν κάνω λάθος η ίδια η ιστορία όπως μας την έμαθαν στο σχολείο λέει για το διεθνές τραπεζιλίκι των Ναϊτών και τις κρυπτογραφημένες αποδείξεις για τις καταθέσεις χρυσού των ταξιδευτών και για τα μεσαιωνικά δάνεια...

Και αν δεν κάνω λάθος, αν ρωτήσεις οποιονδήποτε διδάκτωρ οικονομολόγο αν ισχύει το ότι όντως το 90% των χρημάτων του πλανήτη δεν έχει αντίκρυσμα σε χρυσό (έτσι τελείως απλοϊκά), θα σου απαντήσει καταφατικά.

Και στη συνέχεια μπορείς να αρχίσεις να κάνεις διάφορες συνδέσεις...

...και απ' όσο ξέρω όλο το διοικητικό συμβούλιο του Ερυθρού Σταυρού, του οποίου έμβλημα είναι ένα σύμβολο των Ναϊτών, είναι Μασόνοι. Κάνω συνδέσεις εγώ...

2. Με ποιες θέσεις δε συμφωνείς και γιατί;

3. Ήμουν ξεκάθαρος για το ποιες είναι δικές μου θέσεις και πότε χρησιμοποιώ θέσεις άλλων με τις οποίες συμφωνώ και τις παραθέτω ως επιβεβαιώσεις. Επίσης, δεν μπορώ να έχω την αποκλειστικότητα σε κάποια θέση. Ακόμη και αν ήμουν μπροστά σε μασονική τελετή και τη γνωρίζω με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ακυρώνεται η γνώση μου επειδή υπάρχει και σε "φυλλάδες" ή επειδή συμφώνησε ο Τριανταφυλλόπουλος ή επειδή δε συμφωνεί η ιστορία που μας διδάσκουν;

Αρκετά από τα οποία έχουν γραφεί περί μασονίας σε φυλλάδες και που θεωρούνται θεωρίες συνομωσίας, μου τα έχουν επιβεβαιώσει άτομα δικής μου εμπιστοσύνης που τα είδαν με τα μάτια τους είτε με τα λεγόμενά τους είτε με αυθεντικά έγγραφα.

Και όσο για τις ιστορικές πηγές, ο τρόπος που τις χρησιμοποιώ στην έρευνά μου είναι επιφυλακτικός και δεν ξεχνώ ότι η ιστορία γράφεται από τους νικητές.

4,5. Χρησιμοποίησα τον Καρατζαφέρη, τον Βελόπουλο και τον Τριανταφυλλόπουλο επειδή αυτούς είχα φρέσκους στο μυαλό μου. Αλλά αν πρόσεξες το σχολίασα για κάθε ενδεχόμενο ότι τον Τριανταφυλλόπουλο δεν τον πάω και ότι ούτε τους υπόλοιπους σημαίνει ότι τους πάω (ή ότι συμφωνώ με τα όσα κάνουν και λένε) το γεγονός ότι χρησιμοποιώ κάποιες δηλώσεις τους ως επιβεβαιώσεις δικών μου θέσεων. Οπότε μη στέκεσαι στα πρόσωπα που χρησιμοποίησα.

Είπε ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Βελόπουλος ότι ελληνικές τράπεζες δεν υπάρχουν, ότι η οικογένεια Ρότσιλντ έχει >50% μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος. Βαριές δηλώσεις που κανένας ποτέ δεν αμφισβήτησε.

Εγώ βάζω τα λεγόμενά τους σε μία λίστα επιβεβαιώσεων για τα ζητήματα τα οποία ερευνώ.

Και ο κωλοτούμπας που λες, παλιότερα τον κακολογούσε τον Παπαδήμο αλλά τώρα το σημαντικό δεν είναι ότι τον υποστηρίζει αλλά ότι λίγο-πολύ είπε ότι νιώθει σιγουριά για τον Παπαδήμο επειδή είναι φερέφωνο των δανειστών μας.

Οι πληροφορίες που πρέπει να κρατήσουμε είναι για το προφίλ του Παπαδήμου και όχι απλά οι διαθέσεις του κάθε Καρατζαφέρη.

6. Όχι δεν είναι κατά τύχη αλλά εδώ δεν σε πιάνω - διαφωνούμε σε κάτι;

Παρ' όλο που απαραίτητη προϋπόθεση για να μυηθείς στη μασονία είναι να πιστεύεις σε έναν Μ.Α.Τ.Σ., αυτό δε σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν είσαι άθεος που λατρεύεις το χρήμα ως μοναδικό θεό. Αρκετοί μασόνοι είναι άθεοι που υποκρίνονται...

25/11/2011, 10:35:35
RedArrowZ
quote:
Μπορείς επιτέλους να μου το εξηγήσεις αυτό; Γιατί δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σου άρεσε
Θα σου πω πιο μετά
quote:
επειδή δεν έχω γράψει κάποιο δικό μου βιβλίο για να αναπαράγω.
Εμ! Πρέπει να γράψεις. Αρκεί να μην είναι για τον Ιουδαιοχριστιανισμό γιατί τον έχει αναλάβει ο Macedon

quote:
Οπότε, αν κατάλαβα καλά, λέγοντας ότι αυτό που σου περιγράφω δεν είναι η μασονία, μήπως εννοείς ότι δεν είναι η συνολική της εικόνα;

Αν εννοείς αυτό, συμφωνώ και εγώ. Μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα για να συμπληρώσουμε την εικόνα της. Δεν καταλαβαίνω όμως, πώς αυτό που σου περιέγραψα δεν την προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό σε τοπικό επίπεδο.

Κοίταξε, θα σου πω τι είναι για μένα η Μασονία (χωρίς να είμαι ιστορικός ή μέλος σε κάποια μασονική στοά).
Η Μασονία είναι μια ομάδα εσωτερισμού(ή μάλλον μυστικισμού) που ξεκίνησε πριν πολλούς αιώνες, με πολλά παραρτήματα και παρακλάδια, τα οποία όλα ή πολλά απ' αυτά με τον καιρό εξέπεσαν και εκφυλίστηκαν.
Σου λέω ότι αυτό που μου περιγράφεις είναι μόνο στον τύπο "μασονία", γιατί πολύ απλά, από τη στιγμή που η ομάδα αυτή δεν ασχολείται πλέον με τον εσωτερισμό, φέρει μόνο τυπικά αυτό το όνομα. Ακόμα και αν ασχολείται με τον εσωτερισμό, αλλά το κάνει μόνο σε επιφανειακό επίπεδο, ή το κάνει με την αρνητική του έννοια (δηλαδή την μαύρη μαγεία και όλα τα παρεμφερή) τότε πάλι δεν μπορεί να λέγεται μασονία.

Δυστυχώς, όταν έχεις να κάνεις με εσωτεριστικές όπως και με θρησκευτικές ομάδες, είναι πολύ εύκολο αυτές οι ομάδες με τον χρόνο ή με τις έριδες μεταξύ των μελών ή και με "ειχωρήσεις" μελών με πονηρούς σκοπούς, να εκφυλιστούν και να πάρουν τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που αρχικά είχαν ή από αυτή που τα μέλη τους πραγματικά ψάχνουν. Γιατί μπαίνουν πολλοί άνθρωποι με αγαθές προθέσεις σε αυτές τις ομάδες, άνθρωποι που τους ενδιαφέρουν ειλικρινά τα πνευματικά ζητήματα, και εκεί έρχονται αντιμέτωποι με πράγματα που καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που έψαχναν και με αυτό το οποίο περίμεναν να βρουν.

quote:
Και μάλλον κάτι τέτοιο εννοείς για να λες ότι η εικόνα που έχεις για τις μασονικές στοές από γνωστούς γνωστών κ.λπ. δεν είναι καλή. Φαντάζομαι ότι εννοείς τα διάφορα περίεργα που έχουν στα τυπικά τους, τις περιέργες τελετές μύησης στους διάφορους βαθμούς με τα δεμένα μάτια, τους σκοτεινούς θαλάμους, το φέρετρο, το σκελετό, τις περίεργες στιχομυθίες κ.λπ.
Περισσότερο εντύπωση μου κάνει μια ομάδα υποτίθεται εσωτερισμού να μπλέκεται στην πολιτική και την οικονομία, παρα όλα τα παραπάνω!

Εντάξει όλα αυτά, τα φέρετρα και οι λοιπές φανφάρες όπως οι τίτλοι "Πελεκάνος του φωτός" και ξέρω γω τι, αν ξέρεις τον συμβολισμό πίσω από αυτά, δεν σου κάνουν και τόσο εντύπωση, ούτε σου φαίνονται ιδιαίτερα τρομαχτικά.
Το θέμα είναι αν οι ίδιοι οι μασόνοι τα γνωρίζουν. Ξέρουν δηλαδή τι κάνουν και γιατί τα κάνουν; Ή τα κάνουν τυπικά για να μπορούν να δικαιολογίσουν την.. επωνυμία της επιχείρησης;

Οι συμβολισμοί δηλαδή, οι συμβολικές τελετές και όλα αυτά οκ.. αν γουστάρεις να τα κάνεις, κάντα. Αλλά κάντα σωστά, γιατί πίσω απ' αυτά, πίσω απ' τον συμβολισμό, υπάρχει μια ουσία. Αν εσύ έχεις τον συμβολισμό, αλλά δεν έχεις τίποτα απ' την ουσία, τότε γιατί το κάνεις; Και σε τι διαφέρεις τότε απο μια χριστιανική εκκλησία που κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα ("μυστήρια", που κανείς δε ξέρει τι σημαίνουν και γιατί γίνονται).
Και εγώ δηλαδή δεν καταλαβαίνω γιατί οι Μασόνοι έχουν κάνει τα πάντα ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ. 33 βαθμοί, 33 τίτλοι, συμβολικές τελετές 150 ωρών.. ποιο το νόημα σε όλα αυτά που κάνουν; (Τουλάχιστον αυτό έχω δει απ' όσα έχω διαβάσει σχετικά με τη μασονία εδώ στην Ελλάδα)

quote:
Τι σου έχουν πει στο περίπου;

Χάος.. αυτό μου έχουνε πει. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι γενικά οι μασονικές στοές δεν έχουν πλέον κάτι κατ'ουσίαν πνευματικό να προσφέρουν. Υπάρχουν απλά γιατί υπάρχουν. Το να εξυπηρετούν συμφέροντα, είναι η επόμενη λογική εξέλιξη. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, απο εκφυλισμένες ομάδες δήθεν "εσωτεριστών".
Όταν δεν έχεις "το βλέμμα σου στον σταυρό" (οι "ροδόσταυροί" υποτίθεται ότι εκεί πρέπει να το έχουν) προφανώς κάπου αλλού το έχεις.

quote:
Η μύησή μου παραμένει ανοιχτή εφ' όσον το επιλέξω μέσα από κάποιο στενό μου πρόσωπο, αν εκείνα τα άτομα δεν έχουν επικοινωνήσει με τη Μεγάλη Στοά για την καταχώρηση της άρνησής μου και αν δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι τους κακολογώ στο Διαδίκτυο
Τους έχεις ρωτήσει τι στοιχεία θα σου ζητήσουνε και τι υποχρεώσεις θα έχεις αν γίνεις μέλος; Ρώτα το αυτό, για να δούμε αν πέφτει φακέλωμα.
quote:
Συμφωνώ με ό,τι λες για τη διάκριση και την ωριμότητα. Όμως δεν θεωρώ τελείως άχρηστη τη νοοτροπία του "το πιστεύω, το νιώθω"
Να σου πω την αλήθεια ούτε εγώ την θεωρώ άχρηστη, γιατί και μένα το "ένστικτό" μου με 'χει οδηγήσει αρκετές φορές σωστά. Παρόλα αυτά το "Πιστεύω, νιώθω" είναι κάτι που θα το λάβω υπόψην στα σοβαρά μόνο απο ορισμένα άτομα που ξέρω ότι έχουν ένα βάθος σαν ψυχές και μια ωριμότητα. Η πραγματικότητα είναι, και αυτό που έχω αντιληφθεί στην πράξη πολλάκις, είναι ότι το "πιστεύω, το νιώθω" του πολύ κόσμου είναι λάθος.. Δηλαδή 8/10 περιπτώσεις, αυτό που "νιώθει" ο άλλος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μπορεί να κάνω και λάθος.
quote:
Τι προτείνω για ποιο απ' όλα τα προβλήματα που έχουν μαζευτεί; Θέλεις να βάλω κάποιες προτεραιότητες και να σου δώσω υλοποιήσιμες λύσεις; Για μία χαρούμενη Ελλάδα η μία χαρούμενη Γη; Τι προτείνω για τα ελληνικά ζητήματα;

Όπως είπα, όλες οι λύσεις που έχω σκεφτεί προϋποθέτουν το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά απ' ό,τι φαίνεται η κοινή λογική του κόσμου είναι αρρωστημένη και αρκετοί θα πήγαιναν ευχαρίστως με το μέρος του ισχυρού και θα γίνονταν μέλη της μασονίας.

Κοίταξε.. οι λύσεις που προτείνεις, οφείλω να πω ότι δεν με άφησαν καθόλου ικανοποίημένο. Αν μεγάλες ομάδες κόσμου αρχίσει να τείνει προς αυτή τη κατεύθυνση "να σφάξουμε αυτούς" τότε το σύστημα θα το καταλάβει αμέσως. Και ξέρεις τι θα κάνει τότε; Θα σου πω τι θα κάνει: Όλοι οι καλοί μασόνοι (τα άτομα με αγαθές προθέσεις που λέγαμε) θα σφαχτούνε, το ίδιο και όσα "μεγαλοστελέχη" είναι αναλώσιμα. Όσοι είναι πραγματικά βαλτοί του συστήματος και έχουν πραγματική δύναμη, δεν θα πάθουν το παραμικρό. Θες να στο πάω και λίγο παραπέρα; Το επόμενο βήμα θα είναι να κυνηγηθούν όχι μόνο οι μασόνοι, αλλά όλες οι ομάδες και όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον εσωτερισμό ή κάποια βαθύτερα πνευματικά ζητήματα (γιατί το σύστημα δεν θέλει ανθρώπους που να κοιτάνε προς τα μέσα, θέλει ανθρώπους που να κοιτάνε προς τα έξω).
Αυτό δηλαδή που τελικά θα γίνει, θα έιναι ένας δεύτερος μεσαίωνας, ένα δεύτερο "κυνήγι μαγισσών" μέσα στο οποίο θα σκοτωθούν όλοι οι άνθρωποι που το σύστημα τους θεωρεί επικίνδυνους για τον εαυτό του. Μέσα στους νεκρούς μπορεί να είναι και κάποιες μαριονέτες του συστήματος, όμως το κέρδος που θα έχει, σε σχέση με των θανατο ορισμένων "αναλώσιμων", θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Κατ' αρχήν θα έχει πετύχει να ζωοποιήσει τη κοινωνία και να γεμίσει τους πάντες με κακία, θυμό και φόβο. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλο επίτευγμα.

Και κάτι άλλο επίσης, πες ότι πέθανε ο αρχιμασόνος, και μετά; Δε θα πάρει κάποιος άλλος τη θέση του; Ή μήμπως και αυτός δεν είναι μαριονέτα άλλων πιο υψηλόνβαθμων που ποτέ δεν θα τους βρούμε;
Τροφή για σκέψη.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/11/2011 11:08:12

25/11/2011, 12:05:08
RedArrowZ

quote:

...και απ' όσο ξέρω όλο το διοικητικό συμβούλιο του Ερυθρού Σταυρού, του οποίου έμβλημα είναι ένα σύμβολο των Ναϊτών, είναι Μασόνοι. Κάνω συνδέσεις εγώ

Προσυπογράφω το ανωτέρω.Συγγενής μου διετέλεσε επι σειρά ετων πρόεδρος του ανωτέρω οργανισμού και γνωρίζω απο πρώτο χέρι την εμπλοκή του στην Μασονία.Υπήρξε δε απο τους λίγους Ελληνες Μασόνους 33ου βαθμού.

Θα διηγηθώ μια ιστορία που μου είπε οταν ήμουν 16-17 ετών και μου έμεινε στο μυαλό,επειδή τότε με εντυπωσίασε.

Ο εν λόγω ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού,διοικητής της νεοσύστατης τότε μονάδας ελεύθερων σκοπευτών.Μιλάμε για τους βαλκανικούς Πολέμους.Οπως ξέρετε, ο Κεμάλ Αττατούρκ έφυγε απο την Ευρώπη,με την ευλογία των Μεγάλων Δυνάμεων,να αναλάβει την ανασύσταση του Τουρκικού κράτους.Ο Κεμάλ έκανε την περισσότερη διαδρομή με τραίνο,το οποίο διέσχισε την Μακεδονία με προορισμό την Τουρκία,μέσω Θεσ/κης.Ο αξιωματικός αυτός και η ομάδα του είχαν στήσει "καρτέρι" στο τραίνο και για κάποιο χρονικό διάστημα είχαν τον Κεμάλ στο "στόχαστρο".Αρκούσε ενα πάτημα της σκανδάλης και η Ιστορία θα εξελισσόταν αλλοιώς.

Ομως αυτή η εντολή για το πάτημα της σκανδάλης δεν εδόθη ποτέ.Σε εύλογη ερώτησή μου,η απάντηση ήταν επι λέξει: << Η εντολή να μην πειραχθεί ο Κεμάλ,ήρθε απο ψηλά.Απο πολύ ψηλά.>>.
Πόσο ψηλά ρώτησα:<< Απο τον Βασιλέα ?>>
Πφ...μου απάντησε,αν και βασιλικός,<< Ο Βασιλεύς είναι μια τρίχα απο τα αχαμνά των εντολέων>>,είπε.

Δεν είχα κανένα λόγο να αμφισβητήσω εναν διαυγή 90χρονο και δεν ασχολήθηκα περισσότερο.Αργότερα κατάλαβα τι εννοούσε!!

quote:

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι όσο οι τράπεζες συνεχίζουν να δημιουργούν χρήμα χωρίς αντίκρυσμα σε κάτι, οι μεγάλοι τραπεζίτες θα πλουτίζουν και οι υπόλοιποι θα πτωχαίνουν, ανεξάρτητα από την ηθική των ατόμων που βρίσκονται στην κυβέρνηση...

Σωστό.Χαίρομαι που βλέπω κι άλλους ανθρώπους,να ψάχνονται και να σχηματίζουν ορθή κρίση,αντιλαμβανόμενοι την σκοτεινή πλευρα των πραγμάτων.

Βλέπεις Ντοτόρο,οτι αυτα που συζητούσαμε πρίν ενα χρόνο,δεν είναι μόνο απόψεις κλειστού κύκλου "μυημένων αντιμασόνων",αλλά πολλοί έχουν ήδη ξυπνήσει ή αρχίζουν να ξυπνάνε.θυμίσου τι σου έλεγα,οταν με ρωτούσες πώς δυο κούκοι θα φέρουν την άνοιξη.Τα ίδια λόγια που χρησιμοποίησε ο RedArrowZ,oτι σιγά-σιγά οι σκεπτόμενοι θα πολλαπλασιαστούν και στο τέλος το 20%,θα γίνει 40 και 50 και τότε θα τους πνίξουμε,χωρίς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας.

quote:

Μία αργή λύση είναι να μεταδίδεται η γνώση από άτομο σε άτομο έως ότου συνηδητοποιήσουν όλοι ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί και να αλλάξει κατεύθυνση όλο το μίσος και η οργή του κόσμου..

Ετσι ακριβώς φίλε μου.Είναι ηπιο σωστή λύση,εκτός απο περιπτώσεις άμεσης επέμβασης,όπου η βία είναι οχι απλώς απαραίτητη,αλλά επιβεβλημένη.

quote:

Αν σου φαίνομαι αιμοδιψής ή ψυχοπαθής σε αυτό το σημείο, σε προκαλώ να βρεις καλύτερη λύση

Δεν υπάρχει.
Το σπαθί είναι η λύση,όπως έλεγε και ο αείμνηστος Γιαννόπουλος.

quote:

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι είναι δούλοι και ότι ζούμε σε σκοτεινούς καιρούς και οι ειρηνικές πορείες δεν ωφελούν σε τίποτα.

Και πάλι σωστός.Καθόμαστε και περιμένουμε να αυξηθούμε ή ορμάμε με το σπαθι στο χέρι και όποιος κερδίσει!<< Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη...>>

quote:

Και απ' ότι θα κατάλαβες πιστεύω στην απάντηση με βία και όχι σε ειρηνικές διαμαρτυρίες. Δεν είμαι ούτε αναρχικός, ούτε βίαιος άνθρωπος, ούτε υπέρμαχος της θανατικής ποινής, απλά προσπαθώ να το δω λογικά το πράγμα

Ευτυχώς δεν είσαι μόνος σου.

Macedon

quote:

. Οι θέσεις σου, όπως καταγράφονται εδώ, αποτελούν αναπαραγωγή συγκεκριμένης φυλλάδας συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που τα καθημερινά της φύλλα είναι για πέταμα και τα κυριακάτικα για περιτύλιγμα

Δεν νομίζω φίλτατε macedon.Είναι θέσεις και δικές μου και πολλών ακόμη που είμαι σε θέση να γνωρίζω.

quote:

Οι μόνοι που αποδεδειγμένα δεν είναι μασόνοι, είναι οι άθεοι

Βεβαίως και έτσι είναι.Και οι λόγοι δυστυχώς είναι αντιληπτοί μόνο απο άθεους.Αν ήταν απο όλους,θα τους είχαμε ήδη αποτινάξει.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/11/2011, 13:34:45
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
quote:
Ετσι ακριβώς φίλε μου.Είναι ηπιο σωστή λύση,εκτός απο περιπτώσεις άμεσης επέμβασης,όπου η βία είναι οχι απλώς απαραίτητη,αλλά επιβεβλημένη.

quote:
Δεν υπάρχει.
Το σπαθί είναι η λύση,όπως έλεγε και ο αείμνηστος Γιαννόπουλος.

quote:
Και πάλι σωστός.Καθόμαστε και περιμένουμε να αυξηθούμε ή ορμάμε με το σπαθι στο χέρι και όποιος κερδίσει!<< Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη...>>

Εντάξει, αυτή είναι λύση "αφού δεν βιδώνει, βάρα το με το σφυρί". Κοίταξτε, μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι λένε κάτι καινούριο λέγοντας: "πάρτε τα όπλα" ή "πάρτε τα σπαθιά" κλπ.
Αυτό όμως δεν είναι καθόλου καινούριο, είναι η πάγια τακτική που ακολουθούσε η μάζα για να λύνει τα προβλήματά της μέχρι και πριν 50 χρόνια.
"Πάρτε τα όπλα και στους δρόμους" δηλαδή. Το ότι σήμερα πολλοί προτείνουν την ίδια μέθοδο ως λύση, δείχνει ακριβώς ότι η ψυχολογία της μάζας έχει παραμείνει η ίδια από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή μέχρι και σήμερα.
Εγώ πάντως με αιματηρές επαναστάσεις, πάλι κοιτώντας πίσω στην ιστορία, δεν είδα τίποτα να λύνεται. Ή μπορεί να χυνόταν λίγο αίμα, μετά να κρατούσε για λίγο μια περίοδος ηρεμίας, και μετά πάλι περισσότερο αίμα. Εδώ θα μπορούσε να μας διαφωτίσει και ο Μάσεντον σχετικά με το ζήτημα των επαναστάσεων.
Εντάξει, αν κάποιος θεωρεί ότι μια ακόμα αιματηρή επανάσταση θα λύσει το πρόβλημα, οκ. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. Τώρα ότι θα χρειαστεί να χυθεί και λίγο αίμα αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι πολίτες.. ναι μάλλον θα χρειαστεί. Ποιανού όμως θα είναι, δεν το γνωρίζω.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/11/2011 14:47:06

25/11/2011, 14:34:36
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

quote:
Βεβαίως και έτσι είναι.Και οι λόγοι δυστυχώς είναι αντιληπτοί μόνο απο άθεους.Αν ήταν απο όλους,θα τους είχαμε ήδη αποτινάξει.

A, o λόγος είναι πολύ απλός: Στον τεκτονισμό δεν γίνονται δεκτοί άθεοι, γυναίκες, μαύροι. Οπότε ένας άθεος, ακόμη κι αν το ήθελε, δεν μπορεί να γίνει μασόνος. Πρέπει να πιστεύει στο θεό.

macedon

25/11/2011, 14:36:23
Ντοτόρο

πάλι βιάσθηκες και πάλι λάθος συμπεράσματα έβγαλες.

κοίτα σε παρακαλώ προσεκτικά την ροή της συζήτησης και μην απομονώνεις ενα κομμάτι για να οδηγηθείς σε λάθος εκτιμήσεις.

Συμφωνώ με τον συνδίκτυο RedArrowZ στον ειρηνικό τρόπο και προσθέτω:<< εκτός των περιπτώσεων της άμεσης ένοπλης αντιμετώπισης>>.
Αυτο που είπα σε σχέση με αυτο που λές οτι είπα απέχουν παρασάγγες ντοτόρο.

Δεν πειράζει,κεκτημένη ταχύτητα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/11/2011, 14:53:23
quote:
A, o λόγος είναι πολύ απλός: Στον τεκτονισμό δεν γίνονται δεκτοί άθεοι, γυναίκες, μαύροι. Οπότε ένας άθεος, ακόμη κι αν το ήθελε, δεν μπορεί να γίνει μασόνος. Πρέπει να πιστεύει στο θεό.
Σοβαρά μιλάς τώρα; Όχι για το άθεοι, για το γυναίκες και το μαύροι. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Καλά οι άνθρωποι είναι απαράδεκτοι.