ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
helios2012Μέλος
30/12/2008, 02:51:43
Θα μπορούσες υπηρέτη να μου απαντήσεις σε μια ερώτηση?
Τί ακριβώς παθαίνουν οι οντότητες όταν υφίστανται εξορκισμό?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων υπηρέτη...
30/12/2008, 09:43:58
ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΦΙΛΕ Dr Jekyll Mr Hyde

Φαίνεται ότι το όνομα του Χριστού έχει πολύ δύναμη. Αλλά η πίστη,( αν δούμε τον άνθρωπο σαν ένα φυσικό-ήλεκτρο-μαγνητικό φαινόμενο) παράγει αρμονικές δονήσεις και σε συνδυασμό με τις δονήσεις που παράγει ο εξορκισμός έχει ένα άριστο αποτέλεσμα.

Βέβαια, ένας άνθρωπος που έχει εξαγνιστεί πλήρως μπορούμε να πούμε ότι είναι ο ίδιος φως. Το σκοτάδι δεν μπορεί να συναντηθεί με το φως ,είναι αδύνατον. Οπού υπάρχει φως ,δεν υπάρχει σκοτάδι.

Πρέπει να ξέρεις ότι ο ψυχισμός του ανθρώπου έχει τεράστιο βάθος. Μέσα σε αυτό το βάθος κρύβονται τα πιο ποταπά εγώ. Βλέπεις έναν ενάρετο άνθρωπο και λες αυτός είναι άγιος αλλά δεν ξέρεις ότι στην σκοτεινή του ψυχολογική σελήνη αυτός ο άνθρωπος είναι ένας αρματολός.

Μπορεί να βλέπεις έναν άνθρωπο και να λες «αυτόν δεν τον αγγίζει η λαγνεία» και το βράδι στο Αστρικό να σαγηνεύεται από όμορφα θηλυκά δαιμόνια.

Φιλε helios2012
Αναλόγως τη οντότητα είναι. Αν είναι δικιά σου προβολή τότε παθαίνει ότι και η σκέψη σου. Δηλαδή όσο σκέφτεσαι κάτι, φαίνεται ότι υπάρχει. Όταν δεν το σκέφτεσαι , που είναι;

Που είναι οι σκέψεις σου; Από πού αναδύονται; Ποιος τις βλέπει;

Αν οι οντότητες είναι ανεξάρτητες, αυτό που έχω δει είναι ότι φεύγουν.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΗΣΤΗ

30/12/2008, 10:17:10
Καλή σου μέρα αγαπητέ ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, η πορεία
του ανθρώπου, είναι διπλή.Και μέσα απο την καθημερινότητα
που μας τρίβει και μας διδάσκει, αλλά κι απο το
πνευματικό κόσμο, όπου όμως, δεν πρέπει να ασχολείται
κανείς, πάνω απο τις δυνάμεις και τις γνώσεις του....
Υπάρχει πρώτα ανάγκη αυτογνωσίας και ρεαλισμού και μετά
να ξεκινήσει η άνοδος...
Αυτό είναι ορθον, ώστε να αποφεύγονται δυσσάρεστες συναντήσεις
και αποτελέσματα....Αλλά δειχνει και ότι ο πνευματικός κόσμος
έχει πολύ πιο ισχυρά μέσα που τον διέπουν και θέλουν πολύ
προσοχή...
Τα όμοια έλκονται, λές κι είναι σωστόν...Αλλά, δεν θέλουμε
και την ανέλιξη των ανθρώπων, ούτως ή άλλως....
30/12/2008, 10:18:32
Καλή σου μέρα αγαπητέ ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, η πορεία
του ανθρώπου, είναι διπλή.Και μέσα απο την καθημερινότητα
που μας τρίβει και μας διδάσκει, αλλά κι απο το
πνευματικό κόσμο, όπου όμως, δεν πρέπει να ασχολείται
κανείς, πάνω απο τις δυνάμεις και τις γνώσεις του....
Υπάρχει πρώτα ανάγκη αυτογνωσίας και ρεαλισμού και μετά
να ξεκινήσει η άνοδος...
Αυτό είναι ορθον, ώστε να αποφεύγονται δυσσάρεστες συναντήσεις
και αποτελέσματα....Αλλά δειχνει και ότι ο πνευματικός κόσμος
έχει πολύ πιο ισχυρά μέσα που τον διέπουν και θέλουν πολύ
προσοχή...
Τα όμοια έλκονται, λές κι είναι σωστόν...Αλλά, δεν θέλουμε
και την ανέλιξη των ανθρώπων, ούτως ή άλλως....
-Κενό-Μέλος
30/12/2008, 11:24:32
Ποιά η γνώμη σας για τα Brainwave Generator και τα Nirvana Box ?
Εγώ καταρχήν δεν τα έχω δοκιμάσει και οπότε δεν μπορώ να μιλήσω από προσωπική εμπειρία ... Μπορώ όμως να μιλήσω στηριζόμενος στη λογική μου και αυτό θα κάνω .... Κάτι έχει πάρει το αυτί μου για ναρκωτικά-ήχους τα οποία διαβιβάζονται μέσω του διαδικτύου .... Δεν γνωρίζω κατά πόσον προκαλούν το επιθυμητό αποτέλεσμα (δηλαδή την Α.Π) αλλά σίγουρα πιστεύω (τονισμένο το πιστεύω γιατί αποτελεί το αντίθετο του γνωρίζω ) ότι μπορούν να προκαλέσουν και κακό στον χρήστη . Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τον ίδιο τον χρήστη (βλέπε καστανέντα όλοι ξαφνικά βγήκαν στο κυνήγι του πεγιότ ). Όλα αυτά τα λέω χωρις να θέλω να θίξω τους τυχόν χρήστες τέτοιων ήχων που υπάρχουν στο site . Απλά νομίζω ότι η παραδοσιακή προσσεγγιση της Α.Π βοηθά στην αποφυγή περιττου πόνου (με άλλα λόγια όποτε είσαι έτοιμος , θα σου έρθει )
Εσάς ποιά η αποψή σας ?
helios2012Μέλος
30/12/2008, 20:48:31
Αφού μπήκα στο χορό ας χορέψω...
Μιας και το τελευταίο μήνυμα το έστειλε ο φίλος Κενό, θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα και με ό'τι συμπεριλαμβάνει το μήνυμά του...
Μία λέξη μόνο θα πώ γι'αυτά τα προγράμματα: "χωσάδα" και νοών νοείτω!

Μιας και μιλάμε για ΑΠ θα ήταν προτιμώτερο να συμμετέχουν άτομα που έχουν κάνει ΑΠ και όσοι δεν έχουν κάνει, μπορούν να θέτουν ερωτήσεις.
Δεν μπορούν να έχουν άποψη άτομα που δεν έχουν προσωπική εμπειρία γιατί γίνονται φαιδροί...

Και τώρα να συνεχίσω με τον υπηρέτη...
Μάλιστα μάλιστα...
Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο ερώτημά μου...
Χαίρομαι που αποσαφήνισες το θολό τοπίο που είχες διαμορφώσει ως προς το όνομα "Χριστός"...
Ας είμαστε λοιπόν λίγο πιό προσεχτικοί ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες...
Σε προηγούμενο μήνυμά σου ανέφερες "Η οντότητα διαλύθηκε αμέσως." που αυτό σημαίνει πως καταστράφηκε. Σωστά?
Στο ερώτημα που σου έθεσα, σαφώς και μιλούσα για αλλότριες οντότητες και όχι για δικά μας "δαιμόνια". Μου απάντησες πως εσύ έχεις δεί να φεύγουν...Πώς και αυτή η αλλαγή?
Πάντως δεν μου απάντησες αν καταστρέφονται ή όχι...μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής...αναμένω...
Και θέτω ακόμη μερικά ερωτήματα.
1. Τι δουλειά έχει κάποιος στο Α. πεδίο και από που και ως πού δικαιούται να καταστρέφει ανεξάρτητες οντότητες?
2.Αφού εισβάλλει σ'ενα χώρο γνωρίζοντας πως θα συναντήσει ξένες οντότητες οι οποίες μάλλον εχθρικά θα τον "δούν" είναι σαν να προκαλεί μάχη...Για ποιό λόγο?
3. Απ'τη στιγμή που και οι ξένες οντότητες είναι δημιουργήματα του Ενός, ποιός μας έχει δώσει εντολή να περνάμε στα επίπεδά τους και όχι μόνο να τα ενοχλούμε αλλά και να τα καταστρέφουμε ή τελοσπάντων να τα διώχνουμε? Δεν έχουν αυτά το δικαίωμα στη "ζωή" - στην "ύπαρξη"?
4.Μιας και φαίνεσαι άνθρωπος... που γνωρίζεις αρκετά περί Λευκής αδερφότητας έχω άλλη μια ερώτηση να σου κάνω.
Κάπου πήρε το αυτί μου κάτι για Χρυσή αδερφότητα, μήπως γνωρίζεις να μου πείς αν την έχεις ακουστά και αν ναί, σε τι διαφέρει απ'τη Λευκή?

Αυτά πρός το παρόν από μένα...
Αναμένω...
Κάτι που ανέφερες για την κουνταλίνι, το αφήνω ασχολίαστο πρός το παρόν αλλά δεν το ξεχνάω...

Edited by - helios2012 on 30/12/2008 20:54:22

30/12/2008, 23:50:06
ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Φίλε helios2012

quote:
1. Τι δουλειά έχει κάποιος στο Α. πεδίο και από που και ως πού δικαιούται να καταστρέφει ανεξάρτητες οντότητες?

Θα σου απαντήσω με την εξής ερώτηση και η απάντηση που θα δώσεις θα είναι η απάντηση σου στην πρώτη ερώτηση.

Αν κάποιος μπει μέσα στο σπίτι σου την ώρα που κοιμάσαι και θέλει να κάνει κακό στα αγαπημένα σου πρόσωπα τι θα έκανες;

Τι λες: θα έκανες κάτι για να τον εμποδίσεις αν μπορούσες;

quote:
2.Αφού εισβάλλει σ'ενα χώρο γνωρίζοντας πως θα συναντήσει ξένες οντότητες οι οποίες μάλλον εχθρικά θα τον "δούν" είναι σαν να προκαλεί μάχη...Για ποιό λόγο?

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα εισβάλεις αλλά ούτε ότι θα πας σε ένα εχθρικό μέρος.

Όταν πας σε ένα κοινόχρηστο μέρος εισβάλεις;

Έχω πει ότι υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες περιοχές στο Αστρικό. Επίσης υπάρχουν περιοχές που είναι σε δόνηση υψηλότερες από το Αστρικό. Το που θα πάει ή θα βρεθεί κάποιος είναι τελείως ¨προσωπικό¨ και σύμφωνα με τις ικανότητές του.

Η εξαίρεση είναι όταν σε επισκέπτονται άλλοι οι οποίοι έχουν κακές προθέσεις. . Δεν τίθεται όλο το δεύτερο ερώτημα.

quote:
3. Απ'τη στιγμή που και οι ξένες οντότητες είναι δημιουργήματα του Ενός, ποιός μας έχει δώσει εντολή να περνάμε στα επίπεδά τους και όχι μόνο να τα ενοχλούμε αλλά και να τα καταστρέφουμε ή τελοσπάντων να τα διώχνουμε? Δεν έχουν αυτά το δικαίωμα στη "ζωή" - στην "ύπαρξη"?

Τα κύματα στον ωκεανό φαίνονται ξεχωριστά. Κάθε κύμα είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο στους Αιώνες των Αιώνων. Όμως όλα αυτά τα κύματα είναι ο ωκεανός.

Ο άνθρωπος είναι πολυδιάστατο ον. Δεν ανήκει μονό στην 3η διάσταση

Ο άνθρωπος έχει 7 ανώτερα σώματα και κάθε σώμα ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο. Δεν τίθεται το ερώτημα ποιος μας έδωσε το δικαίωμα η την εντολή να περνάμε επίπεδα .

Όπως έχουμε το φυσικό μας σώμα έτσι έχουμε και τα αλλά υπαρξιακά σώματα. Κάποιοι έχουν την ικανότητα να τα χρησιμοποιούν και κάποιοι άλλοι όχι.

Όλα τα όντα έχουν δικαίωμα στην ζωή . Αλλά..

Αν κάποιος είχε μια πυρηνική βόμβα και είναι έτοιμος να αφανίσει την μισή ανθρωπότητα και ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τον εμποδίσει είσαι εσύ , τι θα έκανες αν ο μόνος τρόπος για να τον εμποδίσεις είναι να του αφαιρέσεις την ζωή;

quote:
4.Μιας και φαίνεσαι άνθρωπος... που γνωρίζεις αρκετά περί Λευκής αδερφότητας έχω άλλη μια ερώτηση να σου κάνω.
Κάπου πήρε το αυτί μου κάτι για Χρυσή αδερφότητα, μήπως γνωρίζεις να μου πείς αν την έχεις ακουστά και αν ναί, σε τι διαφέρει απ'τη Λευκή?

Αν ξέρεις κάτι εσύ θα το άκουγα με ενδιαφέρων.
Με ενδιαφέρων θα άκουγα επίσης τα σχόλια σου για την Κουνταλινι

Φίλε helios2012 Η Χριστιανική συνείδηση δεν ειναι κάτι απλό.Αν δεν καθαρίσουμε την κόλαση που έχουμε μέσα τότε ο θύμος, η έπαρση, η περηφάνια, η ζήλια, η λαγνεία και πολλά άλλα θα βασιλεύουν στα λογία μας ,στις σκέψεις μας και στις πράξεις μας.

Για έμενα Φίλε helios2012 το πιο σημαντικό δεν ειναι η Αστρική προβολή άλλα η εσωτερική κάθαρση.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΗΣΤΗ

30/12/2008, 23:56:37

quote:
Πάντως δεν μου απάντησες αν καταστρέφονται ή όχι...μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής...αναμένω...

quote:
Φιλε helios2012
Αναλόγως τη οντότητα είναι. Αν είναι δικιά σου προβολή τότε παθαίνει ότι και η σκέψη σου. Δηλαδή όσο σκέφτεσαι κάτι, φαίνεται ότι υπάρχει. Όταν δεν το σκέφτεσαι , που είναι;

Που είναι οι σκέψεις σου; Από πού αναδύονται; Ποιος τις βλέπει;

Αν οι οντότητες είναι ανεξάρτητες, αυτό που έχω δει είναι ότι φεύγουν.

-Κενό-Μέλος
31/12/2008, 00:48:07
Κύριοι πλέον και οι ανόργανες οντότητες έχουν απαιτήσεις .....
Πρέπει να διασφαλήσουμε την ένομη τάξη σε ολόκληρο το σύμπαν αλλιώς θα γίνει πανδαιμονικό συλλαλητήριο και θα βγουν στο δρόμο τα σουκούμπους αγκαζέ με δυο τρεις συμμάχους και θα αρχίσουν να μας ρίχνουν πέτρες ζητώντας σύνταγμα .....
Και μετά δε τρέχα να τα σταματήσεις ....
Τα πνίγει το δίκιο βλέπεις και μετά δεν θα φτάνουν ούτε τα ΜΑΤ-άγγελοι του παραδείσου για να τα ανακόψουν
Φανταστείτε την εικόνα ....

Νομίζω ότι μιά κωμική νότα δίνει μία άλλη χρειά στα σοβαροφανή ζητήματα της καθημερινότητας και όχι μόνο
Ας μην ξεχνάμε να γελάμε και να ζούμε που και που (και να αποφορτίζουμε το κλίμα )

Όσο για το ποιος έχει δίκιο τα σε κάτι τέτοια εμπιστεύομαι (λιγουλάκι και όχι πάντα) αυτό που ήδη υπάρχει

Kostantinos_ArantisΝέο Μέλος
31/12/2008, 01:46:59
Φιλοι , οσοι εχετε πληροφοριες για ενα προγραμμα ονοματι brain wave generator παρακαλω επικοινωνιστε μαζι μου.
29/06/2006, 23:39:28
Αγαπητή Ostria ωραία έθεσες τις παρατηρήσεις σου

Για την εξουσία στις προϊστορικές κοινωνίες θα πω ότι σχεδόν πάντα κάποιοι άντρες έκαναν κουμάντο. Αυτό κατ'εμέ οφείλεται στην πρωτοκαθεδρία που είχαν οι άντρες από τις πολύ παλιές εποχές ακόμα, τότε δηλαδή που αναλάμβαναν το κυνήγι αγριμιών(καθότι και από μυικής κατάστασης ήταν πιο εύκολο να κυνηγάνε αυτοί τα αγρίμια και να φέρνουν φαγητό), ενώ οι γυναίκες έμεναν στις πρωτόγονες οικίες(παλιότερα σπηλιές) για τις φροντίδες των παιδιών τους.

Τώρα για τις θρησκείες φαίνεται πως στην προϊστορική Ευρώπη κυριαρχούν κάποιες γυναικείες θεότητες(προϊστορικά πήλινα γυναικεία ειδώλια το μαρτυρούν αυτό) και αυτό στην πορεία αλλάζει με μετανανστεύσεις και εισβολές διαφόρων πολεμοχαρών(?) ανθρώπων που χρησιμοποιούν το άρμα και το άλογο και το οποίο εισήγαγαν στην Ευρώπη.

Οι μετακινήσεις αυτές μαρτυρούνται και με άλλα στοιχεία όπως αλλαγές στα ταφικά έθιμα(οι τάφοι προορίζονται κυρίως για άντρες ενώ παράλληλα θάβονται και όπλα και οι γυναίκες τους μετά το θάνατό τους,γεγονός που δείχνει την μετάβαση σε πατριαρχικές κοινωνίες)

Επίσης στην προϊστορική Ευρώπη υπήρχε μια εκλεπτυσμένη κεραμική η οποία από ένα σημείο και μετά καταρρέει και στη θέση της εμφανίζεται μια χοντροκομμένη κεραμική που έχει τις ρίζες της στις στέππες της νότιας Ρωσσίας και είναι αποτέλεσμα εισβολέων από την περιοχή αυτή.

Τώρα για την Ελλάδα οι εισβολές τεκμηριόνονται από αλλαγές στα ταφικά έθιμα που εμφανίζονται και στα βαλκάνια, εμφάνιση αψιδωτών κατοικιών και ενός τύπου λίθινου πέλεκυ πουτ φαίνεται να προέρχονται κι αυτά από την περιοχή της νοτιας Ρωσσίας. Αλλες εισβολές στον ελλαδικό χώρο τεκμηριόνονται και από καταστροφές που παρατηρούνται σε κάποιες θέσεις καθώς και από την εισαγωγή του άρματος και του εξημερωμένου αλόγου τα οποία μάλλον έφεραν οι Αχαιοί.

Βέβαια οι γλωσσικές αλλαγές που παρατηρούνται κι αυτές ουσιαστικά αποδεικνύουν τις εξωτερικες εισβολές.

Το σίγουρο είναι λοιπόν ότι από μια περίοδο και μετά(κατά πάσα πιθανότητα από το 4500 π.Χ.) έχουμε εισβολές στην ευρώπη και στην Ασία που επιφέρουν πολιτισμικές και γλωσσικες αλλαγές.

Τώρα σχετικά με το ερώτημά σου

quote:
Βασικό ερώτημα σε τι πίστευαν αυτοί οι "εισβολείς" όταν έφυγαν από τον τόπο τους (όποιος κι αν είναι) και αν η αλλαγή στην λατρεία τους επήλθε πριν ή κατά την διάρκεια της μετακίνησης τους. (γλωσσολογικά λέμε ότι υπάρχουν ενδείξεις αν όχι αποδείξεις ότι είχαν αυτούς τους θεούς -τους τελικούς ας πούμε- πριν ακόμα εξαπλωθούν)
(Βασικότερο ερώτημα βέβαια είναι τι τους ανάγκασε να μετακινηθούν μαζικώς προς διάφορες κατευθύνσεις και σε διάφορες χρονικές περιόδους).

Μια άποψη είναι ότι η έλλειψη καλού χορταριού της Νότιας Ρωσσίας αναγκασε τους λαούς αυτούς να μετακινηθούν προς αναζήτηση καλύτερων εδαφών.(υπόθεση Κουργκάν)

Αλλος λόγος μετακινήσεων μπορεί να είναι μεταξύ τους προστριβές που ανάγκασαν κάποιους ινδοευρωπαϊκούς λαούς να μεταναστεύσουν.

Αλλος λόγος είναι η ίδια η φύση κάποιων λαών οι οποίοι είναι νομαδικοί και συνηθίζουν να μετακινούνται. Παράδειγμα τέτοιου λαού μεταγενέστερα στην ιστορία είναι οι Ούννοι οι οποίοι συνεχώς μετακινούνταν με τα καραβάνια τους και δεν έχτιζαν μεγαλοπρεπείς πόλεις και μνημεία.

Αλλος λόγος μεταναστεύσεων είναι και ο υπερπληθυσμός, δηλαδή να αρχίζουν να υπερπολλαπλασιάζονται κάποιες φυλές και να επιζητούν περισσότερο "χώρο".

Αλλος λόγος είναι ίσως και οι τάσεις για νέες κατακτήσεις που έχουν ορισμένοι φύλαρχοι ή ηγέτες λαών(τόσα παραδείγματα έχουμε μετέπειτα στην ιστορία).

Το σίγουρο είναι λοιπόν ότι από κάποιο σημείο και μετά έχουμε μεγάλες μεναταστεύσεις που επιφέρουν και γλωσσικές αλλαγές, μάλλον επειδή οι λαοί που μετανάστευσαν επιβλήθηκαν στους αυτόχθονες με την στρατιωτική τους ανωτερώτητα(χρήση αλόγου και άρματος για πόλεμο).

Ενα ωραίο παράδειγμα του πώς μπορεί να διαδοθεί σχετικά σύντομα και να επικρατήσει μια γλώσσα είναι και αυτό της επέκτασης των Τούρκων από τα μογγολικά εδάφη μέχρι τη Μικρά Ασία, κατά τον 6ο αιώνα μ.Χ. μέχρι και τον 13ο αιώνα μ.Χ.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

30/06/2006, 07:40:53
Αγαπητέ ΕΡΙΩΠΙΣ, μου έχει περάσει από το μυαλό η ιδέα οτι κάποιοι Θεοί ίσως να μην ήταν ελληνικής προέλευσης.
Παρόλα αυτά για τον Ποσειδώνα δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το πιστέψω εύκολα αυτό καθώς η λατρεία του ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες από αρκετά παλιά.
Πιστεύεις παρόλα αυτά οτι η λατρεία του προήλθε από κάπου αλλού?

In anticipation of my resurrection...

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
30/06/2006, 11:26:50
Φίλε Dying Incubus,

Απλά εικάζομαι και συγχρόνως ρωτώ.

-Αν ο Ποσειδών ήταν Ελληνική "θεότητα" δεν θα έπρεπε να είχε και Ελληνική ετυμολογία;

Αντιθέτως η Φοινικική ή πρωτο-αιγυπτιακή δεν δυσκολεύεται να μας δώσει αμέσως το Abu-Sidi-Adon.

Ας μη ξεχνάμε ότι και η ονομασία "Ερεχθεύς" για τον Ποσειδώνα, πιό πολύ ταιριάζει με τα Gaelic παρά με τα Ελληνικά.

Τι λες και σύ;

Φιλικά,

Λουκάς

30/06/2006, 15:41:41
Αγαπητέ Agnostic έχουν λογική αυτά που λες. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μπορούμε να θεωρήσουμε ενδείξεις ή αποδείξεις "πολεμοχαρών εισβολέων" την καταστροφή αν θυμάμαι από φωτιά των προϊστορικών οικισμών του Σέσκλου και του Διμηνίου. Γενικότερα δεν νομίζω να έχει καταγραφεί στην μυθολογία ή στην ιστορία εισβολή πολεμοχαρούς φυλής, εκτός των Δωριέων (αρκετά αργότερα δηλαδή). Η κατάληψη της Μινωϊκής Κρήτης από τους Μυκηναίους ίσως μας δίνει κάποια προηγούμενα δείγματα.

Η κατασκευή των πρώτων θολοτών τάφων πιθανόν δείχνει την εισαγωγή ή την υιοθέτηση της λατρείας του Ηλίου, που σταδιακά έγινε ανώτερη αυτής της Γης.
Προσωπικά πιστεύω ότι μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποιες φυσικές καταστροφές που ανάγκασαν τους τότε ανθρώπους να αλλάξουν λατρευτική πορεία, παρά ως επιβολή νέων ξένων λατρειών (αν και δεν το αποκλείω ή δεν αποκλείω να έγιναν και τα δύο).

Υπάρχει και η άποψη ότι η λατρεία της Μεγάλης Θεάς συνεχίστηκε ως και τον Μεσαίωνα και γιατί όχι μέχρι τις μέρες μας, μέσα από την φυσική μαγεία.

Τώρα για την κοιτίδα του Ινδοευρωπαϊκού πολιτισμού, νομίζω ότι δύσκολα θα καταφέρουμε να βγάλουμε άκρη. Θεωρώντας ότι από το 10.000 πΧ άρχισαν να λειώνουν οι παγετώνες στην Ευρασία, μάλλον η περιοχή της Νοτίου Ρωσίας δεν είναι και η πιό κατάλληλη για να αναπτύξει ένα τέτοιο πλήθος φυλών που υποννοείται ότι διασκορπίστηκε αργότερα και που πρέπει να έζησαν μαζί σε έναν τόπο αρκετό χρόνο ώστε να έχουν αναπτύξει κοινά έθιμα, γλώσσα, θρησκεία και τεχνολογία.
Η περίπτωση των νομάδων πάλι μου φαίνεται περιοριστική, σε μικρές ομάδες κυνηγών που δεν αναπτύσσουν εύκολα τα παραπάνω που ανέφερα.

Αν δεχτούμε ως αληθινή την υπόθεση της πλημμύρας της Μαύρης Θάλασσας γύρω στο 5000 πΧ (οι μύθοι περί κατακλυσμού στην ευρύτερη περιοχή μας) τότε μάλλον θα πρέπει να δεχτούμε ότι προηγούμενως όλη εκείνη η περιοχή ήταν παγετώδης και τότε έλειωσαν οι πάγοι. Οπότε πώς μπορεί να αναπτυχθεί τέτοιος πολιτισμός βορειότερα μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας μέσα στους πάγους;

Μου φαίνεται πιό λογικό εκείνη την εποχή να μετακινήθηκαν βόρεια νοτιότερες φυλές για να γλιτώσουν από τις πλημμύρες και να ξαναγύρισαν αργότερα όταν στέγνωσε πάλι η γη στον νότο ή μερικοί να κινήθηκαν ανατολικά και δυτικά.
Δεν λέω ότι έτσι συνέβει αλλά μου ακούγεται πιό λογικό.

quote:
Αν ο Ποσειδών ήταν Ελληνική "θεότητα" δεν θα έπρεπε να είχε και Ελληνική ετυμολογία;

Ας μην ξεχνάμε ότι οι αρχαίοι τον ονόμαζαν και Ποτιδάν.
Δεν πιάνει η ετυμολογία εκ του πόσης, πόντος, ποταμός;

Και αν δεν ετυμολογείται στα Ελληνικά, γιατί να μην είναι προ-ελληνική λέξη, δηλ Πελασγική ντόπια;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
30/06/2006, 16:29:48
Αγαπητή OSTRIA,

quote:
Ας μην ξεχνάμε ότι οι αρχαίοι τον ονόμαζαν και Ποτιδάν.
Δεν πιάνει η ετυμολογία εκ του πόσης, πόντος, ποταμός;

Και αν δεν ετυμολογείται στα Ελληνικά, γιατί να μην είναι προ-ελληνική λέξη, δηλ Πελασγική ντόπια;

Καλά θεωρούμε τους Πελασγούς Έλληνες;

Λουκάς

30/06/2006, 19:34:05
Αργησα λιγουλάκι αλλά εδώ είμαι!
quote:
Θεωρώ σημαντικότερο στοιχείο τη γλώσσα. Αν δεν ξέρουμε τι γλώσσα μιλάει ένας πληθυσμός, πώς θα τον χαρακτηρίσουμε Ελληνικό, Αιγυπτιακό κτλ?
Οχι βέβαια ότι δεν παίζουν ρόλο και οι τέχνες και η θρησκεία σε κάποιο βαθμό. Αλλά θεωρώ τη γλώσσα το σπουδαιότερο.
Με προβληματίζεις αγαπητέ Agnostic.
Δεν πιστεύω να ισχυρίζεσαι ότι εάν ένας Χαβανέζος (για παράδειγμα) μιλάει ελληνικά, αυτό τον κάνει κυρίως Ελληνα ε;
quote:
Υποθέτω ότι αυτός ο μύθος θα έχει εισαχθεί από τους Ελληνες στην Κρήτη μεταγενέστερα, ύστερα δηλαδή από τη Μυκηναϊκή εισβολή στην Κρήτη και την κατάρρευση του Μινωικού πολιτισμού.
Εδώ μάλλον υποθέτεις λάθος βρε παιδί μου, διότι η επιστήμη την οποία επικαλείσαι, λέει ότι ο Μινωικός πολιτισμός κατεστράφη από την έκρηξη του ηφαιστείου την Σαντορίνης το 1650πχ.
Και ο Ομηρος κάνει λόγο για Κρήτες που πήραν μέρος στον Τρωικό πόλεμο, θεωρόντας τους Ελληνες.
Και μάλιστα μιλάει για καλοχτισμένες πόλεις (μεταξύ άλλων) τής Φαιστού και τής Κνωσσού (Ιλιάς ρψ Β 645-650.).
ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ν' ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗΣ!
quote:
Οχι από την Ινδία βρε. Και στην Ινδία και στην Ελλάδα εξαπλώθηκε η ινδοευρωπαϊκή γλώσσα αλλάζοντας όμως κάποια στοιχεία στην πορεία σχηματίζοντας νέες γλώσσες παρακλάδια από κάποια σχετικά ενδιάμεση περιοχή. Ενα μετέπειτα κλαδί της πρωτόγλωσσας ήταν και η ελληνική. Κατ'εμέ η πιθανότερη κοιτίδα είναι ο Καύκασος και οι στέπες της νότιας Ρωσσίας.
Δηλαδή η Ελληνική γλώσσα έχει κοινά στοιχεία με την Ινδική;
Ο Καύκασος (κατ' εσέ) και η Ρωσία είναι Ινδία;
Αν όχι γιατί ονομάζεται ΙΝΔΟευρωπαϊκή;
quote:
Οι Φοίνικες εμφανίζονται στο προσκύνιο γύρω στο 1600 π.Χ. την ίδια περίπου χρονολογία που διαμορφώνεται και ο πρώτος ελληνικός πολιτισμός(Μυκηναϊκός).
Αλλά το να δανειστείς στην πορεία της ιστορίας σου ένα πολιτισμικό στοιχείο από έναν άλλο λαό δεν έχει σχέση με το ποιος εμφανίστηκε πρώτος.
Σύμφωνα με τον "ΗΛΙΟ" οι Φοίνικες ενεφανίσθησαν το 1200-1000πχ.
Που το βρήκες αυτό το 1600;;; Αν υποπσιαστώ ότι αυθαιρετείς θα ...
Οι Κρήτες σίγουρα προϋπήρχαν με την γραμμική Α.
Ετσι δεν είναι;
Ρίξε και μια ματιά εδω:

"Πολλοί αρχαίοι συγγραφείς αποδίδουν την εφεύρεσιν της γραφής εις τους Φοίνικας. Κατ' αυτούς ο Κάδμος εκ Φοινίκης εισήγαγε την γραφήν εις τους Ίωνας.
Ο Ηρόδοτος λέγει ότι είδε τα Κάδμεια γράμματα εν Θήβαις (Ηρόδοτος V 58 - Πλίνιος VII 57 - Διόδωρος V 24).
Τούτον φυσικά αποτελεί παρανόησιν προελθούσαν πιθανώς εκ της - αμφισβητουμένης άλλωστε - παραδόσεως καθ' ην ο Κάδμος εκόμισεν εις την Ελλάδα εκ Φοινίκης τα γράμματα άτινα εχρησίμευσαν ώς βάσις του νεοτέρου ελληνικού αλφαβήτου, διότι η εφεύρεσις της γραφής ανάγεται ως γνωστόν είς τινας χιλιετηρίδας προ της εμφανίσεως τών Φοινίκων.
Εκ των προμνησθέντων συγγραφέων ορθώς τοποθετεί το ζήτημα ο Διόδωρος (Γ 67) ότι τα γράμματα εκαλούντο Πελασγικά, αλλαχού δε (Ε 57 ότι οι νεότεροι Ελληνες ηγνόουν ότι οι πρόγονοί των εγνώριζον την γραφήν, ήτις λόγω του κατακλυσμού είχε λησμονηθή και ότι οι Φοίνικες διεμόρφωσαν το αλφάβητό των βάσει γραφής ούσης εν Κρήτη ην επενόησαν αι θυγατέραι του Διός Μούσαι.
Την εκ της κρητικής προέλευσιν της φοινικικής γραφής υποστηρίζει και ο Εβανς, πιθανολογεί δε και η εν Παλαιστίνη εγκατάστασις Κρητών αποίκων (των Φιλισταίων), οίτινες διέδωσαν εκεί τον ελληνικόν πολιτισμόν.
Εκ των ανακαλυφθεισών φοινικικών επιγραφών εν φοινικικαίς αποικίαις και εν ξέναις χώρες, ως εν Αιγύπτω , Αθήναις, Σαρδηνία κλπ.,φαίνεται ότι το φοινικικόν αλφάβητον είχεν 22 γράμματα, τα οποία ήσαν εικονιστικά, όπως π.χ. το άλεφ παρίστανε τον βούν, το μπέθ οικίαν, το ντάλεθ θύραν, και ούτω καθ' εξής.
Η γραφή και η γλώσσα των Φοινίκων δεν διέφερον ουσιωδώς της εβραϊκής.

Από την εγκυκλοπαίδεια "ΗΛΙΟΣ".
Δεν μπορώ ν' αντισταθώ στον πειρασμό ν' αντιπαραβάλω αυτό:

quote:
δηλαδή το ελληνικό "άλφα" είναι το φοινικικό "αλεφ", το "βήτα είναι το βεθ", το "γάμμα" το γίμμελ, το "γιώτα" το "γιοδ", το "κάπα" το "καφ" , το "λάμδα" το "λάμμεδ" και πάει λεγοντας.
...με αυτό: τα οποία ήσαν εικονιστικά, όπως π.χ. το άλεφ παρίστανε τον βούν, το μπέθ οικίαν, το ντάλεθ θύραν, και ούτω καθ' εξής."

Και τώρα που το θυμήθηκα, ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ!
Δεν πιστεύω να κάνουμε τσατσιλιές ε;

Edited by - Αίολος on 30/06/2006 19:50:29

30/06/2006, 19:37:23
quote:
Καλά θεωρούμε τους Πελασγούς Έλληνες;
Εχεις κάποιους λόγους να μην τους θεωρείς Ελληνες ΕΡΙΩΠΙΣ;
Ρίξε μια ματιά εδω...
quote:
Εκ των προμνησθέντων συγγραφέων ορθώς τοποθετεί το ζήτημα ο Διόδωρος (Γ 67) ότι τα γράμματα εκαλούντο Πελασγικά,
...!

Edited by - Αίολος on 30/06/2006 19:42:16

01/07/2006, 00:02:05
...δεν έχουμε κσεφύγει απ' το θέμα ε;
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
01/07/2006, 01:42:25
Αίολε, ...Αίολε,

Υιέ της Ιωνίας.

Βοήθα λίγο τον αγράμματο Ερίωπα.

quote:
...δεν έχουμε κσεφύγει απ' το θέμα ε;

Τι μας λένε οι αρχαίοι συγγραφείς για τους Πελασγούς;
Τι μας λέει ετυμολογικά αυτό το ίδιο το όνομά τους;

Εμένα πάντως η δουλειά "μου μυρίζει" Καρχηδονίους, παιδάκια χαρωπά από την θάλασσα.

Λουκάς

01/07/2006, 02:43:06
Πελασγοί
Προελληνικό φύλο εγκατεστημένο έως τη μυκηναϊκή περίοδο σε διάφορες περιοχές του ελλαδικού και αιγαιακού χώρου. Πελασγικές κοινότητες επέζησαν έως τις αρχές του 5ου αι. π.Χ. στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Προποντίδος.

Δες λίγο και την ιστορία του Κουρτίδη
http://alex.eled.duth.gr/Eldoseis/kourtidis/texts/03peri.htm

Οι Πελασγοί όπως οι Μινύες, οι Κρήτες κλπ ήταν οι αυτόθχονες κάτοικοι της περιοχής μας. Αυτή η περιοχή μετονομάστηκε από Πελασγία σε Ελλάδα, οπότε λογικά τους θεωρούμε Ελληνες ή πρωτοέλληνες ή έστω προέλληνες. Πάντως δεν παύουν να είναι γηγενείς κάτοικοι.

Τώρα αν η γλώσσα τους ήταν Ελληνική ή όχι, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Ο Ηρόδοτος λέει ότι του ακούστηκε βαρβαρική. Αλλά μπορεί απλά να ήταν μία τοπική διάλεκτος. Οι Κρήτες μιλάνε σήμερα ελληνικά; Οι Κύπριοι; Πόσοι μπορούν να καταλάβουν δύο κρητικούς ή δύο κύπριους που μιλούν μεταξύ τους στην δική τους τοπική διάλεκτο; Στα αυτιά ας πούμε ενός καθαρευουσιάνου και η μαλλιαρή γλώσσα ακουγόταν βαρβαρική...

Αν δεχτούμε την θεωρία περί ινδοευρωπαίων (ονομάζεται έτσι επειδή εκτείνεται από την ευρώπη ως την ινδία αγαπητέ Αίολε) τότε σίγουρα δεν μιλούσαν ελληνικά αλλά πιθανόν μια ντόπια δική τους γλώσσα.

Δεν είναι ανάγκη να ήταν Αιγυπτιακή ή Εβραική ή Φοινικική. Εξ άλλου δεν σου κάνει εντύπωση που κανένας επιστήμονας δεν ισχυρίζεται ότι οι αρχαίοι Κρήτες (Μινωίτες) μιλούσαν μία από τις παραπάνω γλώσσες, αλλά είτε ελληνικά είτε μία δική τους;

Δηλ φίλε Ερίωπη, δεν υπήρχαν ντόπιοι κάτοικοι στην περιοχή μας (ηπειρωτική ελλάδα και αιγαίο);

υπ. το ντόπιος το βάζω με την έννοια των ανθρώπων που κατοικούσαν ένα μέρος πάππου προς πάππου για αρκετές γενιές κατά την γνωστή προϊστορική εποχή.
Ας πούμε ξέρουμε ότι στο Φράχθι της Πελοποννήσου ζούσαν κάποιοι άνθρωποι μέσα σε ένα σπήλαιο. Γνωρίζουμε από τις ανασκαφές ότι αυτό το σπήλαιο κατοικείτο συνέχεια από την τελευταία φάση της παλαιολιθικής έως το τέλος της νεολιθικής εποχής (7η-4η χιλιετία π.X.)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-