ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τελικά υπάρχει το 13ο Ζώδιο? - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

- Τελικά υπάρχει το 13ο Ζώδιο? - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

Vasiliscm30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
VasiliscmΜέλος
02/10/2005, 17:05:11
Αγαπητέ Mercury,

Χαίρομαι που άρχισες να χρησιμοποιείς επιχειρήματα.
Τα οποία θα ανατρέψω ένα προς ένα.

Λες:

quote:
Στην ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ υπάρχουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ οι οποίες δεν έχουν αστρονομικές βάσεις, και εσύ έχεις οχυρωθεί πίσω από μία μιλώντας σαν να ανακάλυψες την Αμερική... {το υπογράμμισα μήπως και καταλάβεις επιτέλους γιατί πράγμα μιλάς}

Αυτό που ισχύει είναι ότι η Αστρολογία είναι μια και αδιαίρετη. Διατυπώθηκε από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο τον 2ο αιώνα μ.Χ.
¨εχει ως βάση της τον ΖΩΔΙΑΚΟ κύκλο ο οποίος αποτελείται από 12 (τότε) και 13 (σήμερα) ΖΩΔΙΑ ή ΖΩΔΙΑΚΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ.

Λες:

quote:
Ποιά είναι η αστρονομική βάση της θεωρίας των όψεων, φίλε μου? Γιατί η γωνιακή απόσταση των 120 μοιρών θεωρείται ευνοική ενω άυτή των 90 δυσαρμονική? Από που και ως που ο Πτολεμαίος συσχετίζει τον Άρη με τον Κριό? Γιατί το μέσο διαστημα μεταξύ δυο πλανητών θεωρείται ευαίσθητο σημείο? Γιατί πλανήτες σε γωνιακά σπίτια θεωρούνται πιο ισχυροί? Γιατί ο Ερμής ειναι ισχυρός στους Διδύμους και αδύναμος στους Ιχθείς...Για ποιό λόγο ξαναχωρίζουμε το ζωδιακό σε νέους τομείς (οίκους)? Γιατί χρησιμοποιούμαι την φαινομενικά ανάδρομη κίνηση των πλανητών ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμμιά τέτοια αντίστροφη κίνηση?

Όπως σου εξήγησα και παραπάνω, η βάση της Αστρολογίας είναι το ΖΩΔΙΟ που αντιστοιχεί σε έναν ΖΩΔΙΑΚΟ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ. Αυτό προκύπτει από τον Ζωδιακό Αστερισμό στον οποίο βρίσκεται ο Ήλιος κατα την ώρα που γεννιόμαστε. Με βάση αυτό φιάχνουμε το Ωροσκόπιό μας, χωρίζουμε τους οίκους κλπ.
ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ. (όπως οι γωνικές αποστάσεις κλπ.) Διότι χωρίς ζώδιο δεν υπάρχει αστρολογία!

quote:
Λοιπόν για όλα αυτά, και για πολλά αλλα δεν υπάρχει Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ Η ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ...Καταλαβαίνεις τώρα γιατί μου φαίνονται τόσο αστεία αυτά που λες? Κάθεσε και μου μιλάς για ένα μυρμήγκι, τη στιγμή που δίπλα σου κάνουν ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ...

Και όμως τα ζώδια είναι οι Ζωδιακοί Αστερισμοί του Πτολεμαίου. Εδώ λοιπόν υπάρχει λίγη "επιστήμη", διότι χωρίς την επιστήμη δεν μπορούμε να βρούμε ούτε το που ακριβώς βρίσκοταν ο Ήλιος όταν γεννηθήκαμε ούτε να φιάξουμε το Ωροσκόπιό μας. Ούτε να βρούμε τον Ωροσκόπο μας.
Ούτε να βρούμε τις θέσεις των πλανητών μέσα στους Αστερισμούς, οι οποίες καθορίζουν πολλές δευτερεύοθσες παράμετρους.

Λες:

quote:
Δεν δίνω φράγκο για το τι πιστευει η επιστήμη στο ΠΑΡΩΝ στάδιο εξέλιξης της, φίλε μου. Σήμερα ισχύει αυτή η θεωρία,αυριο η άλλη,και μεθαυριο κάποια άλλη...

Αυτό που ξέρω είναι ότι ΕΓΩ, εχοντας πλήρη εμπιστοσυνη στις δυνατότητες της διάκρισης μου και στην κριτική μου σκέψη, εξέτασα το ζήτημα της αστρολογίας πολύ σοβαρά, και για πολλά χρόνια, και κατέληξα στο συμπερασμα ότι ΝΑΙ υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της κίνησης των Ουράνιων σωμάτων και των ανθρώπινων πεπραγμένων.Η ανθρωπότητα ως σύνολο και ως μεμονωμένα άτομα δέχεται ισχυρότατες επιρροές από τα αυτά τα ουράνια σώματα.ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ. Μεμονωμένες αστρολογικές θεωρίες μπορεί να είναι λάθος,καμμιά αμφιβολία γι'αυτο.Η βασική αρχή όμως είναι σωστή,και αυτό είναι που μετράει.

Έτσι λοιπόν,να είσαι σίγουρος, ότι και αν ακόμα μείνω ο μόνος πάνω στη Γη που θα πιστεύει σε αυτή την κατεσε ξεπερασμένη δεισιδαιμονία, θα είμαι έτοιμος να το κάνω.

Το λάθος στην Αστρολογία του σήμερα είναι η μετατόπιση των Ζωδίων.
Αυτό δεν μπορεί να το αγνοεί κανένας Αστρολόγος ή φίλος της Αστρολογίας.

Υπάρχει λοιπόν μια λύση με δυο σκέλη:

1.Να σταματήσουν οι Αστρολόγοι να λένε ψέματα για τα ζώδια.
2.Να θεμελιώσουν μια νέα Αστρολογία που θα λαμβάνει υπόψην τα νέα Αστρονομικά δεδομένα. Αυτή η νέα Αστρολογία θα παραμείνει μια δοξασία αλλά τουλάχιστον δεν θα έχει λάθος βάσεις. Όταν θα σου λέει ότι είσαι Κριός θα είσαι Κριός και όχι Ιχθύς όπως ισχύει σήμερα (βλέπε ανωτέρω ανάλυση μου).

Εσύ λοιπόν Mercury πίστευε στο ψέμα σου. Νο problem!

Φιλικά Βασίλης

angiΜέλος
02/10/2005, 17:36:36
Εχεις παρατηρησει τη διαφορα ενος Κριου απο ενα Ιχθυ;
Οσο και να χτυπας το κεφαλι σου, αυτο δεν προκειται ν΄αλλαξει.
Αστρολογια σημαινει και παρατηρηση.
Αν δεν εχεις την διαθεση να παρατηρεις τους ανθρωπους για να επιβεβαιωσεις ή να απορριψεις καποιες θεωριες, it is your problem!!
Φανταζομαι οτι γενικα δεν μπαινεις στη διαδικασια να καταλαβεις
τους διπλανους σου....
Και ισως εχεις φαει πολλες κλωτσιες στη ζωη σου.
Ή κανω λαθος;

MercuryΜέλος
02/10/2005, 21:43:38

quote:

Αυτό που ισχύει είναι ότι η Αστρολογία είναι μια και αδιαίρετη. Διατυπώθηκε από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο τον 2ο αιώνα μ.Χ.
¨εχει ως βάση της τον ΖΩΔΙΑΚΟ κύκλο ο οποίος αποτελείται από 12 (τότε) και 13 (σήμερα) ΖΩΔΙΑ ή ΖΩΔΙΑΚΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ.

Μιλάς σοβαρά η μας κάνεις πλάκα καλέ μας φίλε? Για πια μια και αδιαίρετη αστρολογία μιλάς? Την Δυτική ,την Κινέζικη,την Ινδιάνικη,την Ινδική,των Μάγιας? Είναι δυνατόν να είσαι τοσο ασχετος και να το παίζεις και καθηγητής?

Η Δυτική αστρολογία έχει ως βάση της τον ζωδιακό κύκλο και τις κινήσεις των πλανητών μεσα σε σε αυτόν. Τον ζωδιακό κύκλο της Αστρολογίας ο οποίος διαιρείται σε 12 ισομεγεθή τμήματα των 30 μοιρών,τα οποία δεν αντιστοιχούν στους 13 και μη ισομεγεθείς αστερισμούς.Απλα πράγματα.

quote:

Όπως σου εξήγησα και παραπάνω, η βάση της Αστρολογίας είναι το ΖΩΔΙΟ που αντιστοιχεί σε έναν ΖΩΔΙΑΚΟ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ. Αυτό προκύπτει από τον Ζωδιακό Αστερισμό στον οποίο βρίσκεται ο Ήλιος κατα την ώρα που γεννιόμαστε. Με βάση αυτό φιάχνουμε το Ωροσκόπιό μας, χωρίζουμε τους οίκους κλπ.
ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ. (όπως οι γωνικές αποστάσεις κλπ.) Διότι χωρίς ζώδιο δεν υπάρχει αστρολογία!

Την παροιμία "έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου" την ξέρεις? Απ'ότι φαίνεται δεν σου λεει τίποτα...

Λοιπόν χωρίς ζώδια υπάρχει αστρολογία φίλε μου,χωρίς πλανήτες δεν υπάρχει ,είσαι και πάλι τραγικα λάθος. Ο Κεπλερ δεν είχε σε καμμιά υπόληψη τον ζωδιακό κύκλο, και ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με επιδράσεις των γωνιακών πλανητικών αποστάσεων. Ο Γερμανός ιατρός και αστρολόγος Ebertin ίδρυσε στα μέσα του προηγούμενη αιώνα μια νέα αστρολογικη σχολή,αυτην της Κοσμοβιολογίας, η οποία λαμβάνει υπόψη της μόνο τις πλανητικές θέσεις και κινήσεις, όπως και τα μεσοδιάστηματα (midpoints) των πλανητών,ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ τον ζωδιακό κύκλο.
Κάνε μια έρευνα στο google, μια και έχεις και ειδικότητα σε αυτό, χρησιμοποιώντας ως λέξεις κλειδιά τα Ebertin+cosmobiology.Άντε μήπως και τελικά αρχίζεις να υποψιάζεσαι το πόσο άσχετος είσαι...

quote:

Και όμως τα ζώδια είναι οι Ζωδιακοί Αστερισμοί του Πτολεμαίου. Εδώ λοιπόν υπάρχει λίγη "επιστήμη", διότι χωρίς την επιστήμη δεν μπορούμε να βρούμε ούτε το που ακριβώς βρίσκοταν ο Ήλιος όταν γεννηθήκαμε ούτε να φιάξουμε το Ωροσκόπιό μας. Ούτε να βρούμε τον Ωροσκόπο μας.
Ούτε να βρούμε τις θέσεις των πλανητών μέσα στους Αστερισμούς, οι οποίες καθορίζουν πολλές δευτερεύοθσες παράμετρους.

Δεν κατάλαβες. Εγώ δεν είπα ότι η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Αυτό που λέω είναι οτι η αστρολογία είναι πολύ πιο μπροστά απο τις άλλες επιστήμες. Ίσως και εκατοντάδες χρόνια μπροστά.Η αστρολογία δεν είναι "λιγο" επιστήμη. Είναι "πάρα πολύ".Εκεί είναι το πρόβλημα.
Την εποχή που η επιστήμη θα παυσει να ταυτίζεται με τον χυδαίο υλισμό θα αναδειχθεί και η αξία της Αστρολογίας.

quote:

Το λάθος στην Αστρολογία του σήμερα είναι η μετατόπιση των Ζωδίων.
Αυτό δεν μπορεί να το αγνοεί κανένας Αστρολόγος ή φίλος της Αστρολογίας.

Το λαθος το δικό σου είναι ότι δεν μπορείς να διανοηθείς ότι ζώδια και αστερισμοί είναι διαφορετικά πράγματα. Ο Πτολεμαίος γνώριζε για την μετατόπιση των Ισημεριών,γνώριζε για τον Οφιούχο,γνωριζε ότι οι αστερισμοι δεν είναι του ίδιου μεγέθους και όμως μίλησε για ένα στατικό ισομεγεθή ζωδιακό χωρίς Οφιούχο.Και επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα στην αστρολογία που δεν δικαιολογούνται επιστημονικά, με πιο απλά παραδειγμα την ανάδρομη κίνηση των πλανητών.Είναι εντυπωσιακό που δεν σου κάνει καμμιά εντύπωση αυτό...Κινούνται ανάδρομα οι πλανήτες αγαπητε Vasiliscm?
Τι πάει να πει ότι ο Κριός είναι ζώδιο της Φωτιάς αγαπητε Vasiliscm?
Γιατί η διαίρεση του κύκλου με το 3 παράγει αρμονικές γωνίες ενώ με το 4 δυσαρμονικές? Δεν βλέπεις με τίποτα πια τις αναφορές στην αριθμολογία?

Πότε θα αρχίσεις να υποψιάζεσε την αλήθεια ότι δηλαδή μιλάμε για ένα καθαρά συμβολικό σύστημα με κάποιες αναφορές σε αυτό που ονομάζουμε "πραγματικό κόσμο"? Είσαι σίγουρος ότι η πραγματικότητα είναι μόνο αυτό που μπορείς να αντιληφθείς με τις αισθήσεις σου αγαπητε Vasiliscm. Καλό είναι να είναι κανείς σίγουρος,έτσι? Προσφερει σιγουριά...

quote:

Υπάρχει λοιπόν μια λύση με δυο σκέλη:

1.Να σταματήσουν οι Αστρολόγοι να λένε ψέματα για τα ζώδια.
2.Να θεμελιώσουν μια νέα Αστρολογία που θα λαμβάνει υπόψην τα νέα Αστρονομικά δεδομένα. Αυτή η νέα Αστρολογία θα παραμείνει μια δοξασία αλλά τουλάχιστον δεν θα έχει λάθος βάσεις. Όταν θα σου λέει ότι είσαι Κριός θα είσαι Κριός και όχι Ιχθύς όπως ισχύει σήμερα (βλέπε ανωτέρω ανάλυση μου).

Υπάρχει επίσης και μια λύση με δύο σκέλη για τους σκεπτικιστές της συμφοράς...

1. Να ανοίξουν κανένα βιβλίο αστρολογίας μπας και μάθουν επιτέλους γιατί πράγμα μιλάνε.
2. Να πάνε να κόψουν τα μαλλιά κοντά,έτσι ώστε οι τρίχες να μην καλύπτουν τα αυτιά,και έτσι να μάθουν και να ΑΚΟΥΝΕ...

quote:

Εσύ λοιπόν Mercury πίστευε στο ψέμα σου. Νο problem!

Και εσύ Vasiliscm πίστευε ότι δεν παραληρείς,αλλά ότι μιλάς με επιχειρήματα...No problem too.

velialΜέλος
03/10/2005, 03:53:08
Το ζουμι ειναι εδω
quote:
Λοιπόν για όλα αυτά, και για πολλά αλλα δεν υπάρχει Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ Η ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ...

Μην το ψαχνεις Vasiliscm... οταν καποιος εχει βασισει την κοσμοθεωρηση του σε αυθαιρεσιες, πλανες και προκαταλειψεις, εχει χτισει γυρω του ενα καστρο για να αμυνεται στην σκληρη πραγματικοτητα. Για να γκρεμισεις αυτο το καστρο χρειαζεται μεγαλη προσπαθεια, που την αξιζουν μονο κοντινα σου προσωπα.
Γιαυτο μην ασχολησε... απλα βλεπε και γελα

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

VasiliscmΜέλος
03/10/2005, 18:42:54
Αγαπητέ Mercury,

Λες:

quote:

Μιλάς σοβαρά η μας κάνεις πλάκα καλέ μας φίλε? Για πια μια και αδιαίρετη αστρολογία μιλάς? Την Δυτική ,την Κινέζικη,την Ινδιάνικη,την Ινδική,των Μάγιας? Είναι δυνατόν να είσαι τοσο ασχετος και να το παίζεις και καθηγητής?

Για να μην παίζουμε με τις λέξεις :

Η Δυτική αστρολογία είναι μια και αδιαίρετη. Αυτήν έχει επικρατήσει στον παγκόσμιο τύπο και την τηλεόραση για αυτήν μιλάμε τόσην ώρα.
Για τις υπόλοιπες Αστρολογίες θα τα πούμε σε άλλη συζήτηση.

Λες:

quote:

Λοιπόν χωρίς ζώδια υπάρχει αστρολογία φίλε μου,χωρίς πλανήτες δεν υπάρχει ,είσαι και πάλι τραγικα λάθος. Ο Κεπλερ δεν είχε σε καμμιά υπόληψη τον ζωδιακό κύκλο, και ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με επιδράσεις των γωνιακών πλανητικών αποστάσεων. Ο Γερμανός ιατρός και αστρολόγος Ebertin ίδρυσε στα μέσα του προηγούμενη αιώνα μια νέα αστρολογικη σχολή,αυτην της Κοσμοβιολογίας, η οποία λαμβάνει υπόψη της μόνο τις πλανητικές θέσεις και κινήσεις, όπως και τα μεσοδιάστηματα (midpoints) των πλανητών,ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ τον ζωδιακό κύκλο.

Σου απαντώ:

Γι'αυτό τον έφαγε η μαρμάγκα τον Ebertin. Κανένα περιοδικά ή μέσο δεν κάνει προβλέψεις με βάση την δική του Αστρολογία.

Λες:

quote:

Και επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα στην αστρολογία που δεν δικαιολογούνται επιστημονικά, με πιο απλά παραδειγμα την ανάδρομη κίνηση των πλανητών.Είναι εντυπωσιακό που δεν σου κάνει καμμιά εντύπωση αυτό...Κινούνται ανάδρομα οι πλανήτες αγαπητε Vasiliscm?

Εάν δεν γνωρίζεις βασικές αρχές της Αστρονομίας μην εκτίθεσε.

Βέβαια και υπάρχει ανάδρομη κίνηση των πλανητών σε σχέση με την Γη. Αυτήν προσπαθούσαν να εξηγήσουν επί σειρά ετών οι αρχαίοι Αστρονόμοι.
Ο Πτολεμαίος μάλιστα εισήγαγε τους επίκυκλους για να εξηγήσει την ανάδρομη κίνηση των πλανητών αλλά απέτυχε.

Η ερμηνεία της ανάδρομης κίνησης των πλανητών έγινε μετά από την εποχή του Κέπλερ και του Νεύτωνα. Ως γνωστόν ο Κέπλερ μας έδωσε τους 3 νόμους για την κίνηση των πλανητών και ο Νεύτων τον νόμο της παγκόσμιας έλξης που αποτελεί την αιτία της κίνησης.

Ανάδρομη είναι η κίνηση ενός πλανήτη όταν γίνεται ανάποδα προς την μέση φαινομένη κίνησή του. Αυτή δε γίνεται αντιληπτή από την Γη λόγω της διαφορετικής περιόδου κίνησης των πλανητών γύρω από τον Ήλιο αλλά και την ταυτόχρονη κίνηση της Γης.

Κάνε μια αναζήτηση στο Ιντερνετ και ενημερώσου για το θέμα.

Λες:

quote:

Τι πάει να πει ότι ο Κριός είναι ζώδιο της Φωτιάς αγαπητε Vasiliscm?

Ποίον Κριό εννοείς τον κατά Πτολεμαίο? Ή τον Ιχθύ που έχει πάρει την θέση του Κριού σήμερα?
Απάντησέ μου και θα λάβεις και εσύ την απάντησή σου.

Φιλικά Βασίλης

MercuryΜέλος
03/10/2005, 21:14:10
Αγαπητέ Vasiliscm,ότι είχα να πω το είπα.Τα γραπτά μένουν,ας κρίνει λοιπόν ο κάθε ενδιαφερόμενος ποιός από τους δυό μας ξέρει τι λεει και ποιός όχι.

Και κάτι τελευταίο...Αυτό που είπα παραπάνω ότι δηλ ο Ebertin είχε αποκλείσει ολοκληρωτικά τον ζωδιακό κύκλο από το σύστημα του ήταν συνειδητό ψέμμα για να δω αν έχεις την παραμικρή ιδέα για αυτά που μας λες...Βεβαίως και ο Ebertin έκανε χρήση του ζωδιακού,αυτο που είχε αποκλείσει ήταν τα συστηματα διαίρεσης οικων.

Αλλά εσύ βέβαια έχεις απάντηση για όλα:

quote:

Σου απαντώ:

Γι'αυτό τον έφαγε η μαρμάγκα τον Ebertin. Κανένα περιοδικά ή μέσο δεν κάνει προβλέψεις με βάση την δική του Αστρολογία.

To τυρί το είδες φίλε μου,η φάκα όμως σου διέφυγε...Εσένα έφαγε η μαρμάγκα,όχι τον Ebertin...Κάνε μήνυση στο google που δεν σε ενημέρωσε...

Αλλά από αυτη σου την απάντηση έδωσες ξεκαθαρα να καταλάβουμε όχι μόνο την τάση σου να έχεις άποψη, και μάλιστα δογματικού τύπου, για πράγματα τα οποία αγνοείς, αλλά και για ποιά αστρολογία μας μιλάς τόσες μέρες τώρα. Την αστρολογία των πρωινών εκπομπών για νοικοκυρές,και των περιοδικών με κύρια θέματα τι φόρεσε ο Ρουβάς στο πάρτυ και ποιόν κεράτωσε η Αντζελα την περασμένη βδομάδα.Συγχαρητήρια αγαπητέ μου κύριε καθηγητή.

Τελος απο μενα.Να σαι καλά.

MercuryΜέλος
03/10/2005, 21:24:32

quote:

Γιαυτο μην ασχολησε... απλα βλεπε και γελα

Φιλαράκο velial,εσύ είσαι κυριολεκτικά για τα μπάζα. Φθείρω τα δάχτυλα μου που απαντάω στην νέα σου ανοησία,αλλά μην ανησυχείς,δεν θα το ξανακάνω...

karmaΜέλος
03/10/2005, 22:37:20
quote:
Φιλαράκο velial,εσύ είσαι κυριολεκτικά για τα μπάζα. Φθείρω τα δάχτυλα μου που απαντάω στην νέα σου ανοησία,αλλά μην ανησυχείς,δεν θα το ξανακάνω...

Συμφωνώ και ...επαυξάνω αγαπητέ Mercury !

Αγαπητέ Vasiliscm

Μήπως, τελικά, δεν σου αρέσει το ζώδιό σου και όλη αυτή η ιστορία σε βολεύει για να το αλλάξεις ; Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στο κάρμα μας, πώς να το κάνουμε ! Το «κοσμικό» σχέδιο σε έκανε Αιγόκερω και φυσικά... είχε το λόγο του για αυτό !

Υ. Γ. Μελετώντας, μέχρι τώρα, πάνω από 5.000 ωροσκόπια, αν κάτι δεν «πήγαινε καλά» μάλλον θα το είχα καταλάβει...

Φιλικά

VasiliscmΜέλος
04/10/2005, 00:58:15
Αγαπητέ Mercury,

Λες:

quote:
Και κάτι τελευταίο...Αυτό που είπα παραπάνω ότι δηλ ο Ebertin είχε αποκλείσει ολοκληρωτικά τον ζωδιακό κύκλο από το σύστημα του ήταν συνειδητό ψέμμα για να δω αν έχεις την παραμικρή ιδέα για αυτά που μας λες...Βεβαίως και ο Ebertin έκανε χρήση του ζωδιακού,αυτο που είχε αποκλείσει ήταν τα συστηματα διαίρεσης οικων.

Κι όμως αγαπητέ μου καλά σου απήντησα. Αυτός ο Αστρολόγος με την κοσμοβιολογία του αποτελεί μια σχολή της Αστρολογίας με την δική της ξεχωριστή Θεωρεία.
Αυτόν και την θεωρεία του τους έφαγε η μαρμάγκα.
Σε πείσμα δικό σου και της μπακαλοΑστρολογίας σου.

Εξακολουθείς να μην βλέπεις ότι η μόνη διέξοδος είναι η επανίδρυση της Αστρολογίας ώστε να ανταποκρίνεται στους σημερινούς Ζωδιακούς Αστερισμούς?

Εαν το πάρεις απόφαση σου έχω έτοιμη βιβλιογραφία.

Φιλικά Βασίλης

VasiliscmΜέλος
04/10/2005, 01:01:49
Αγαπητέ karma,

Φαντάζομαι την απογοήτευση που έννοιωσες όταν είδες ότι και τα 5000 Ωροσκόπια που έφιαξες είναι λάθος.

Αλήθεια σε ποιά εποχή είμαστε σήμερα στην εποχή του Κριού ? Ή καποιου άλλου ζωδίου?

Και Γιατί?

Φιλικά Βασίλης

angiΜέλος
04/10/2005, 01:30:44
Με χαρακτηριζει παντα η υπομονη μου!!!
ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ, ΒΑΣΙΛΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ, ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΞΕΣΤΟΣ!!!
ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ, ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΞΕΣΤΟ ΤΟΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΡΟΥΦΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ).

Το "φιλικα Βασιλης" μην το γραφεις,
γιατι συν τοις αλλοις, εισαι και ανιλεικρινης.

Σε τι εχεις αφιερωσει εσυ περισσοτερο χρονο απο οτι η Καρμα και ο Ερμης;

ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
amalia

VasiliscmΜέλος
04/10/2005, 01:49:22
Αγαπητή Angi,

Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι όταν κάποιος σου επιτίθεται με υβριστικό τρόπο, τότε είναι σωστό να τον αφήνεις να εκτίθεται στο κοινό για την συμπεριφορά του αυτή.

Θα συνεχίσω να μιλώ με επιχειρήματα.
Θα συνεχίσω να λέω τις απόψεις μου.

Οι υπόλοιποι συνομιλητές κρατάν τουλάχιστον ένα επίπεδο.

Μπορεί να διαφωνώ με τον Ερμή αλλά δέχομαι ότι χρησιμοποιεί επιχειρήματα.
Δεν βρίζει. Εάν το έκανε θα μείωνε την αξία των θέσεών του.

Εσύ angi βρίζεις, άρα δεν έχεις τίποτε να πεις.

Ειλικρινώς φιλικά, Βασίλης.

angiΜέλος
04/10/2005, 01:50:22
"ανιλεικρινης."

Συγνωμη, επειδη μου αρεσει η ορθογραφια:
"ανειλικρινης"

angiΜέλος
04/10/2005, 01:58:37
--------------------------------------------------------------------------------
Αγαπητή Angi,

Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι όταν κάποιος σου επιτίθεται με υβριστικό τρόπο, τότε είναι σωστό να τον αφήνεις να εκτίθεται στο κοινό για την συμπεριφορά του

Εσυ επιτεθηκες στα συγκεκριμενα ατομα!!!
Θες να σου κουοταρω εδω, πως ξεκινησες;
Η υβριστικη συμπεριφορα δεν εγκειται στο αν χαρακτηρισεις καποιον με μια μια συγκεκριμενη λεξη, αλλα και στο υφος που χρησιμοποιεις.
Αυτο ειναι χειροτερο.

karmaΜέλος
04/10/2005, 02:30:42
quote:

Αγαπητέ karma,

Φαντάζομαι την απογοήτευση που έννοιωσες όταν είδες ότι και τα 5000 Ωροσκόπια που έφιαξες είναι λάθος.

Αντίθετα, ένιωσα μεγάλη χαρά όταν διαπίστωσα ότι είχα "πέσει" 100% μέσα !!!

quote:
Αλήθεια σε ποιά εποχή είμαστε σήμερα στην εποχή του Κριού ? Ή καποιου άλλου ζωδίου?

Και Γιατί?

Γιατί δεν απαντάς εσύ σ' αυτό που τα ξέρεις καλύτερα ; Εμείς κατά την άποψή σου, είμαστε "ημιμαθείς" !

Υ.Γ. Ο μόνος λόγος που απάντησα σ' αυτό τον ιστό είναι ότι διαθέτει πολύ "αλατοπίπερο" !

Φιλικά, η

angiΜέλος
04/10/2005, 02:35:57
Θα σου αναφερω κατι πολυ απλο:
Ο Ερμης εμφανιστηκε εδω στις 18/06/2003 και εχει γραψει 413 μηνυματα.
Η Καρμα απο 19/06/2005 με 152 μηνυματα.
Εσυ μεσα σε λιγες μερες φτανεις τα 30 μηνυματα.
Ποιες ειναι οι ανασφαλειες σου;
Ηρθες για να κανεις καριερα στα κρυφα;
Με αγνωστους;
Εμενα δεν μ΄ενδιαφερει να προκαλω ή να κανω καριερα εδω μεσα.
Εχω φτιαξει τη ζωη μου και ειμαστε εδω γιατι θελουμε απλως να συνομιλουμε με ανθρωπους και να μαθαινουμε.

04/10/2005, 08:46:27
Βρέ παιδιά, να προτείνω κάτι?
Από το να σφάζεστε και να αποδίδεται χαρακτηρισμούς ο ένας στον άλλον δεν θα ήταν προτιμότερο να διατηρήσει ο καθένας τη γνώμη του?
Αν κάποιος πιστεύει οτι υπάρχουν 13 ζώδια, ας το πιστεύει.
Αν κάποιος δεν πιστεύει στην Αστρολογία, ας μην πιστεύει.
Αφού δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάποιος τη γνώμη του άλλου γιατί να μην διατηρηθεί μία ηρεμία κι ένα επίπεδο στην συζήτηση?
Μην πέσετε να με φάτε, απλά το λέω για να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα...

In anticipation of my resurrection...

anchorΜέλος
04/10/2005, 11:34:14
quote:
...Αν κάποιος πιστεύει οτι υπάρχουν 13 ζώδια, ας το πιστεύει.
Αν κάποιος δεν πιστεύει στην Αστρολογία, ας μην πιστεύει....
Αστρονομικά το 13ο ζώδιο δεν είναι θέμα "πίστης". Τα δεδομένα λένε ότι ο Οφιούχος ανήκει πια στο ζωδιακό κύκλο και δικαιούται να τον θεωρούμε ζώδιο. Τώρα η κίνηση είναι της Αστρολογίας. Θα το δεχτεί; Πως θα το ορίσει και με τι κριτήρια;
Να θυμίσω ότι όταν έγιναν γνωστοί οι νέοι πλανήτες τον 20ο αιώνα (Ποσειδώνας, Πλούτωνας, δεν είμαι σίγουρος για τον Ουρανό) πάρθηκαν οι προσδιδόμενες ιδιότητες των Ελληνικών και Ρωμαϊκών αντίστοιχων θεοτήτων και έγιναν αποδεκτές - αν και δεν ξέρω με ποια κριτήρια, μάλλον αυθαιρετα...
04/10/2005, 13:30:23
Είπα να μην ξαναασχοληθώ με τον κομπορρήμονα Βασίλη - καταναλώνοντας τσάμπα φαιά ουσία - αλλά επειδή ο ίδιος συνεχίζει να κομπορρημονεί (διαλαλώντας περίτρανα ότι αυτός παραθέτει επιχειρήματα ενώ εμείς οι υπόλοιποι λέμε άρες - μάρες) θα ήθελα να του γράψω ένα ακόμη επιχείρημα. Δε θα ξαναμιλήσω, γιατί φαίνεται ότι ο άνθρωπος αυτός έχει μαρμελάδα στα αυτιά, και 2 βασικά επιχειρήματα που του απηύθηνα τα αντιπαρήλθε μετά πάσης ευκολίας - επειδή προφανώς δεν τον συνέφεραν:

Επειδή, λοιπόν, αγαπητέ μου Βασίλη το βασικό σου επιχείρημα είναι ότι εμείς που ασχολούμαστε με την αστρολογία αγνούμε τη μετάπτωση την Ισημεριών έχω να σου αντιπαραθέσω το εξής απόσπασμα, από το βιβλίο του Θωμά Γαζή "Η Αστρολογία στην Τρίτη Χιλιετία" (εκδόσεις Πύρινος Κόσμος):

"""Οι αστερισμοί που έχουν το προνόμιο να βρίσκονται πάνω στην Εκλειπτική ονομάζονται αστερισμοί του Ζωδιακού. Ωστόσο, αυτοί οι αστερισμοί δεν έχουν καμία σχέση με τα 12 Ζώδια της αστρολογίας! Χρειάζεται να το προσέξουμε αυτό. Το μόνο κοινό ανάμεσα στους αστερισμούς που βρίσκονται στην εκλειπτική και στα Ζώδια είναι οι κοινές ονομασίες τους. Κατά τα άλλα, οι αστερισμοί του Ζωδιακού είναι οι ομάδες αστεριών τις οποίες μπορούμε ανά πάσα στιγμή να δούμε στον ουρανό, κατά μήκος της Εκλειπτικής. Οι αστερισμοί του Ζωδιακού είναι κάτι το υλικό, το ορατό. Αντίθετα, τα Ζώδια είναι κάτι το άϋλο, το αόρατο, ένα είδος "μαγνητικής ζώνης" που βρίσκεται κάπου γύρω από τη Γη (ενώ οι αστερισμοί βρίσκονται πολύ μακριά), μια ζώνη που "φιλτράρει" με 12 διαφορετικούς τρόπους τις ακτινοβολίες των πλανητών. Στα αρχαία χρόνια - και ιδιαίτερα στην ύστερη Ελληνιστική εποχή που αναπτύχθηκε η ωροσκοπιακή αστρολογία - ο Ζωδιακός Κύκλος συνέπιπτε με τους αστερισμούς του Ζωδιακού. Πίσω από το Ζώδιο του Κριού βρισκόταν τότε ο αστερισμούς του Κριού, πίσω από το ζώδιο του Ταύρου ο αστερισμός του Ταύρου κ.λ.π. Λόγω της Μετάπτωσης των Ισημεριών, όμως, το σημείο γάμμα μετακινήθηκε και σήμερα πίσω από το Ζώδιο του Κριού βρίσκεται ο αστερισμός των Ιχθύων (ενδεχομένως και τμήμα του αστερισμού του Υδροχόου, μια και για πολλούς έχουμε ήδη μπει στην εποχή του Υδροχόου). Η ουσία, πάντως, είναι ότι ακόμη και σήμερα γνωρίζουμε ελάχιστα για τη φύση των Ζωδίων. Αγνοούμε, για παράδειγμα, το πόσο μακριά από τη Γη βρίσκεται η ζώνη των Ζωδίων, πως έχει δημιουργηθεί αυτή, από τι αποτελείται κ.λ.π. Για τα μόνα πράγματα που είμαστε βέβαιοι είναι ότι η ζώνη των Ζωδίων υπάρχει, αναπτύσσεται στο ίδιο πάνω - κάτω επίπεδο με την Εκλειπτική, ξεκινάει από το σημείο γάμμα και χωρίζεται σε 12 ίσα τμήματα, στα 12 Ζώδια. Παρόλο που η πραγματική τους φύση μας διαφεύγει, τα Ζώδια αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται ολόκληρη η αστρολογία."""

Επειδή παρόμοιες αναφορές για τη διαφορά ζωδίων - αστερισμών υπάρχουν στα περισσότερα ποιοτικά αστρολογικά βιβλία που έχουν γραφτεί τα τελευταία 100 χρόνια, το βασικό σου επιχείρημα ότι οι αστρολόγοι αγνοούν τη μετάπτωση των Ισημεριών καταρρίπτεται παντελώς. θα περίμενα λοιπόν - αν διαθέτεις στοιχειωδώς κάποια στοιχεία ευγένειας μέσα σου - να παραδεχτείς το λάθος σου, την άγνοια σου στα ζητήματα της αστρολογίας και να ζητήσεις συγγνώμη για την κομπορρημοσύνη και την έπαρση σου.

velialΜέλος
04/10/2005, 14:44:43
quote:
Αντίθετα, τα Ζώδια είναι κάτι το άϋλο, το αόρατο, ένα είδος "μαγνητικής ζώνης" που βρίσκεται κάπου γύρω από τη Γη (ενώ οι αστερισμοί βρίσκονται πολύ μακριά), μια ζώνη που "φιλτράρει" με 12 διαφορετικούς τρόπους τις ακτινοβολίες των πλανητών.

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA!

Αυτα ουτε ο Λιακοπουλος δεν τα λεει!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."