- "Η περί ειδωλολατρίας Ιερή απάτη..." - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ή θα κάνετε (πώς το είπατε;) τουμπεκί;;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
γιαπετ
ευρωπαίοι, θα μου πείτε ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ή... διέφυγε της προσοχής σας η ερώτησή μου;Ή θα κάνετε (πώς το είπατε;) τουμπεκί;;
Σε κάποια παλαιότερη ευκαιρία, όταν είχε συζητηθεί πάλι το ίδιο και σε είχε ρωτήσει ο ευρωπαΐος, του είχες πει "πότε δήλωσα εγώ πως η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν ελληνική" (ή κάπως έτσι γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς).
Σήμερα, το αλλάζεις και το λες αλλιώς.
Τελικά πώς την έχεις δει;; Σου αρέσει το παιχνίδι η "κολοκυθιά";;;

quote:
Σε κάποια παλαιότερη ευκαιρία, όταν είχε συζητηθεί πάλι το ίδιο και σε είχε ρωτήσει ο ευρωπαΐος, του είχες πει "πότε δήλωσα εγώ πως η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν ελληνική" (ή κάπως έτσι γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς).
Εκείνο που είχα πει κάποτε, είναι ότι μάλλον σας πειράζει το νερό που προφανώς, πίνετε απ' την ίδια βρύση.
Κάτι που σπεύδεις να το επιβεβαιώσεις, πρόθυμα.
Εύχομαι περαστικά σε όλους σας, διότι είναι κρίμα να υπάρχουν σήμερα άθρωποι που έχουν πέσει σ' αυτό το επίπεδο, για να κερδίζουν εντυπώσεις, με την... φαντασία τους.
Έχετε πλάκα βέβαια, δε λέω κι εσείς και οι προσπάθειές σας, να επιπλεύσετε... ![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Τράβηξα λοιπόν γιαπετ! κι έχασα!.......ε! να παρηγορείστε και εσείς κάπως.....
Πάντως εάν με διαψεύσει και ο ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, τότε είμαι αναγκασμένος να ανατρέξω στη δήλωση, είχε γίνει προς τα τέλη του καλοκαιριού δε θυμάμαι το θέμα αλλά αν χρειαστεί θα το βρω.
Ο αγαπητός ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, κάνει συχνά κάτι ταξίδια στο εξωτερικό και φαίνεται ότι αυτός είναι και ο λόγος που λείπει. Όταν με το καλό επιστρέψει θα τον ρωτήσω.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Τράβηξα λοιπόν γιαπετ! κι έχασα!.......
Όπως είπα και πριν, είναι γνωστή η τακτική.
Πες - πες, κάτι θα μείνει.
Βλέπεις εδώ δεν είναι... καζίνο, συζήτηση κάνουμε και δεν ανταγωνιζόμαστε με έπαθλο, ούτε... ταπώνουμε ο ένας τον άλλο...
Μ' άρεσε πάντως, που είναι σίγουρος και ο ψηλός.![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
ευρωπαίοι
quote:
Τράβηξα λοιπόν γιαπετ! κι έχασα!.......Όπως είπα και πριν, είναι γνωστή η τακτική.
Πες - πες, κάτι θα μείνει.Βλέπεις εδώ δεν είναι... καζίνο, συζήτηση κάνουμε και δεν ανταγωνιζόμαστε με έπαθλο, ούτε... ταπώνουμε ο ένας τον άλλο...
Μ' άρεσε πάντως, που είναι σίγουρος και ο ψηλός.
Αντί να παίζεις την κολοκυθιά, γιατί δεν τοποθετείσαι να τελειώνουμε;;
Καλύτερα να το παίζεις μια έτσι και μια αλλιώς, έτσι;
Παλιά μου τέχνη κόσκινο!!!

Όχι τίποτε άλλο, για να μη χάσεις τη φήμη του σοβαρού ![]()
συζητητή που έχεις αποκτήσει με... κόπο.![]()
![]()
Σε τί θέλεις να τοποθετηθώ, είπαμε;;;![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
ψηλέ, εσύ που θυμάσαι τι έγραψακαι λες ότι παίζω, δεν μου λες πού και πότε έγινε αυτό;;;
Όχι τίποτε άλλο, για να μη χάσεις τη φήμη του σοβαρού
συζητητή που έχεις αποκτήσει με... κόπο.
Σε τί θέλεις να τοποθετηθώ, είπαμε;;;
χαχαχαχαχαχ Χαράς το κουράγιο σου!!![]()
Είναι το στυλάκι τους αυτό....εσύ περισσότερο καιρό εδώ μέσα, το ξέρεις καλύτερα μάλλον...![]()
![]()
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related
Είδες όμως, ο ένας παραδέχτηκε ότι έριξε άδεια να πιάσει γεμάτα κι ότι γίνει, ενώ ο άλλος, το βιολί του.
Είναι σίγουρος ότι εγώ έχω πει ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν κάποτε Ελληνική!!!
Δε θυμάται κανείς τους βέβαια, πως αυτό που έχω πεί είναι ότι χτίστηκε πάνω στο Βυζάντιο, το οποίο ήταν Ελληνική πόλη χτισμένη απ' τον Αίαντα τον Μεγαρέα, χίλια χρόνια πριν, επειδή άρεσε η τοποθεσία στον παιδοκτόνο "άγιο" ισαπόστολο.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Φίλη μου Άρια, όλοι το γνωρίζουν αυτό, έχεις δίκαιο...Είδες όμως, ο ένας παραδέχτηκε ότι έριξε άδεια να πιάσει γεμάτα κι ότι γίνει, ενώ ο άλλος, το βιολί του.
Είναι σίγουρος ότι εγώ έχω πει ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν κάποτε Ελληνική!!!
Δε θυμάται κανείς τους βέβαια, πως αυτό που έχω πεί είναι ότι χτίστηκε πάνω στο Βυζάντιο, το οποίο ήταν Ελληνική πόλη χτισμένη απ' τον Αίαντα τον Μεγαρέα, χίλια χρόνια πριν, επειδή άρεσε η τοποθεσία στον παιδοκτόνο "άγιο" ισαπόστολο.
Δε σε καταλαβαίνω γιαπετ! Έριξα άδεια να πιάσω γεμάτα?
Άλλη σκασίλα δεν είχα από το να δω εάν ένας ακόμη Χριστιανομάχος θεωρεί την Πόλη Ελληνική ή όχι!
Δε σε έχω δει ποτέ να αντικρούεις αυτά που φέρνει ο trexa.... ή κάποιος άλλος Χριστιανόφιλος από Χριστιανόφυλα site με στοιχεία.
Αντιθέτως για παράδειγμα εγώ συνέχεια αντικρούω και ας πρόκειται για αντιγραφές από δικά σας site, είτε αυτός που τα φέρει είναι ο Sesostris, είτε ο Swabe για παράδειγμα.
Αυτό είναι δείγμα αδυναμίας σας να αντικρούσετε την αλήθεια.........

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Δε σε καταλαβαίνω γιαπετ! Έριξα άδεια να πιάσω γεμάτα?
Όταν λες για κάποιον (με σιγουριά) ότι είπε κάτι και μετά λες "έπαιξα και έχασα", εγώ δεν έχω άλλο χαρακτηρισμό, απ' αυτόν γι' αυτό.
Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά έτσι είναι...
Όσο γι' αυτά που γράφει ο καθένας, είναι γραπτά και μένουν... άλλωστε έχουμε διαφορετική άποψη για το διάλογο.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Όταν λες για κάποιον (με σιγουριά) ότι είπε κάτι και μετά λες "έπαιξα και έχασα", εγώ δεν έχω άλλο χαρακτηρισμό, απ' αυτόν γι' αυτό.
Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά έτσι είναι...
Ήμουνα 50-50 χαράς το πράγμα! Και συ κάνεις την τρίχα τριχιά! γιατί? Και τι έγινε δηλαδή? Ίσα ίσα που δόθηκε η αφορμή ώστε να έχω υπόψιν μου ότι θεωρείς, ότι η Κων/λη ποτέ δεν ήταν Ελληνική!
Να ρωτήσω επ' ευκαιρίας!.............οι Φαναριώτες που ζούσαν στην Πόλη τι ήσαν? Τούρκοι? Γιατί Έλληνες αποκλείεται για σένα (υποθέτω από αυτά που γράφεις!)........τι δουλειά θα είχαν εξάλλου σε μια ξένη πόλη?
Και για να μην ξαναρωτάω......πως βρέθηκαν εκεί οι Φαναριώτες? (σε περίπτωση που πεις ότι ήσαν Έλληνες!)
quote:
γιαπετ:
Όσο γι' αυτά που γράφει ο καθένας, είναι γραπτά και μένουν... άλλωστε έχουμε διαφορετική άποψη για το διάλογο.
Ναι σωστά! εγώ για παράδειγμα παραθέτω στοιχεία για να υπερασπίσω ή να αντικρούσω κάτι.........

Διαφορετικά, τι δουλειά έχουν σε μια ξένη πόλη ή χώρα;;;
Ενδιαφέρον...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Δηλαδή για εσάς η Νέα Υόρκη, ας πούμε, είναι Ελληνική, αφού ζουν εκεί πάρα πολλοί Έλληνες, ε;;;Διαφορετικά, τι δουλειά έχουν σε μια ξένη πόλη ή χώρα;;;
Ενδιαφέρον...
Μπα? δεν ήξερα ότι η οικονομική μετανάστευση των Ελλήνων είχε ξεκινήσει επί Τουρκοκρατίας και προς τα ενδότερα της Τουρκίας! είχα ακούσει κάτι για Δυτική και βόρεια Ευρώπη! αλλά για τα ενδότερα της Τουρκίας........όντως πολύ ενδιαφέρον!
Μάλιστα έδωσες και ένα πετυχημένο παράδειγμα με τη Νέα Υόρκη στην οποία πήγαν κατά χιλιάδες οι Έλληνες μετά τους διωγμούς και την ερήμωση της Ελληνικής Κων/λης από τις σφαγές των Τούρκων!.......Φαίνεται οι Τούρκοι την πάτησαν.........δέχτηκαν τους Έλληνες ως οικονομικούς μετανάστες! και όταν οι ραγιάδες τους στρίμωξαν αναγκάστηκαν να τους στείλουν στο Αμέρικα προς γνώση και συμμόρφωση.
Μαθαίνω πολλά τελικά συζητώντας μαζί σου!
Αλήθεια οι Τούρκοι ως έθνος στην πόλη ήσαν εκ γεννητής (γηγενής?...... για την οικονομία....-ικανό σ’ έχω να ζητήσεις εξηγήσεις.....) η εκ πεποιθήσεως γεννητής?
Περιμένω τη νέα σου απάντηση με το ίδιο ενδιαφέρον!

quote:
γιαπετ
ευρωπαίοι, δεν νομίζω να έχετε την απαίτηση να σας πάρω στα σοβαρά...Εντάξει καλοί είστε για πλάκα και για αναπαραγωγή, αλλά μέχρι εκεί.
Πως μπορεί κάποιος φίλε γιαπετ να πάρη στα σοβαρά ανθρώπους που έχουν μάθει να αντιγράφουν copy-paste όποια μασημένη τροφή τους δίνουν , δίχως να μπουν καν στον κόπο να βάλουν σε λειτουργία την όποια φαιά ουσία που υπάρχει στο κρανίο τους , και πολλές φορές γελοιοποιούνται αυτοαναιρούμενοι .
Ένα τέτοιο τρανταχτό παράδειγμα περιέχει και η απάντηση των ευρωπαίων , σ' αυτά που έγραψα για τον ιερέα και δάσκαλο Μεθόδιο Ανθρακίτη και την τύχη που είχαν οι σημειώσεις του από την ηγεσία του πατριαρχείου . Στην Copy- paste απάντησή τους λοιπόν οι ευρωπαίοι , μεταξύ άλλων αντ-έγραψαν τα παρακάτω .
quote:
europaios2
-Θα επιστρέψει στον ελλαδικό χώρο γύρω στα 1708 και έπειτα από μια σύντομη επίσκεψη του στα Ιωάννινα θα μεταβεί στην Καστοριά προκειμένου να αναλάβει τη διεύθυνση ανώτερης τοπικής σχολής. Σύμφωνα με κάποιες πηγές πρόκειται για το σχολείο ("Ιεροσπουδαστήριον") που λειτούργησε στην Καστοριά από το 1708 με την οικονομική ενίσχυση του Γεωργίου Καστριώτου [Χρήστου Π. σελ.11]Η μέθοδος διδασκαλίας του Ανθρακίτη και πολύ περισσότερο το ίδιο το περιεχόμενο των παραδόσεών του –κυρίως μαθηματικά και νεότερη ευρωπαϊκή φιλοσοφία- συνετέλεσαν στην εδραίωση της φήμης της σχολής, αν και επέφεραν τη δυσαρέσκεια εκκλησιαστικών και άλλων εκπαιδευτικών κύκλων.
Τι έγινε βρε παιδιά ;!;!; Υπήρχε και λειτουργούσε στην Καστοριά το 1708 ανώτερη σχολή και μάλιστα φημισμένη ;;; Και το "Κρυφό σχολείο" ; πού πήγε το κρυφό σχολείο ΟΕΟ ;;;
Είναι πραγματικά αξιοθρήνητοι !!!
*
Τώρα ετοιμάσου για το επόμενο κατεβατό που θα "αποδεικνύει" ΚΑΙ τα κρυφά σχολειά ΚΑΙ τις ανώτερες σχολές, που μάλλον θα ίδρυσε ο... Κωσμάς.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
ήξερες...Αυτά που λές, είναι γνωστά και θα παρατίθεντο...
Δεν μάντεψες τίποτε, ξέρεις πως έχουν τα πράγματα,
τι έχει γίνει και αυτό το ιεραποστολικό έργο του Πατροκοσμά...
Και σχολές υπήρχαν και κρυφά σχολεία..Κι ενίοτε οι δωρεές αφορούσαν σε λειτουργικά έξοδα και γενικά στέγαση κρυφών σχολείων...
Εσύ πιστεύες ότι αντιμάχονταν, ή η ύπαρξη του ενός αναιρεί
αυτή του άλλου;Κάπου, πρέπει να σταματήσεις να μας θεωρείς
ανόητους, περήφανε φίλε μου...
Τώρα ξεκίνας εσύ μια εκστρατεία λασπολόγησης, γιατί,
τέτοιες ανοσιότητες,σε θέματα θρησκευτικού πεδίου,
μόνο "ελεύθεροι" μπορούν να τις κάνουν και "περήφανοι"
Έλληνες...
Βέβαια όταν τις κάνουν άλλοι, με στοιχεία και αποδείξεις κι
όχι απλά συκοφαντώντας, όπως εσύ, τότε λέγονται αντιγραφείς,
λές και το θέμα είναι το πρωτότυπο σε στοιχεία.....
Μα απο όσο ξέρω, κι εσείς, εσύ ο Μακεδον, κλπ, τις σελίδες του Υπάτου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών( !!!!)χρησιμοποιείτε οι οποίοι, γράφουν ακριβώς αυτά που λέτε εσείς..
Να βάζουμε, λοιπόν κι εμείς απο κει κανένα copy paste να
γελάμε;
Απλά φίλε μου, εμείς κοιτάμε τον διάλογο, την ουσία, όχι την ούγια...
Κοιτάμε επιχείρηματα που στέκουν κι έχουν την έξωθεν καλή
μαρτυρία...Όχι παραμυθάκια για ...εξωγήινους...
Μιλάμε για την γραφικότητα...Θά ρθουν οι ΕΛ να μας σώσουν,
έτσι;
Όλοι τα ίδια λέμε,κατά βάθος, αλλά κάποιοι εξ ημών, είναι πιο κοντά σε αυτήν, όλοι μπορούμε με τον διάλογο...
Έτσι δεν είναι;Ας ψάξουμε, με γνώμωνα την αληθεια και τη
γνώση, να βρούμε για το συμφέρον όλων...Σε ενδιαφέρει φίλε μου
το καλό των όλων, έτσι δεν είναι;...![]()
![]()
![]()
quote:
Sesostris:
Πως μπορεί κάποιος φίλε γιαπετ να πάρη στα σοβαρά ανθρώπους που έχουν μάθει να αντιγράφουν copy-paste όποια μασημένη τροφή τους δίνουν , δίχως να μπουν καν στον κόπο να βάλουν σε λειτουργία την όποια φαιά ουσία που υπάρχει στο κρανίο τους , και πολλές φορές γελοιοποιούνται αυτοαναιρούμενοι .
Εσύ γελοιοποιήθηκες αγαπητέ Sesostris, απέδειξα με την τοποθέτησή μου το ότι αυτοί που μασάνε ότι τους σερβίρουν είναι οι Χριστιανομάχοι.Πότε λοιπόν μπήκε φυλακή ο Μεθόδιος Ανθρακίτης?
Ποτέ είναι η απάντηση μάλιστα έγινε και Διευθυντής της Επιφανείου Σχολής.
quote:
Sesostris:
Ένα τέτοιο τρανταχτό παράδειγμα περιέχει και η απάντηση των ευρωπαίων , σ' αυτά που έγραψα για τον ιερέα και δάσκαλο Μεθόδιο Ανθρακίτη και την τύχη που είχαν οι σημειώσεις του από την ηγεσία του πατριαρχείου . Στην Copy- paste απάντησή τους λοιπόν οι ευρωπαίοι , μεταξύ άλλων αντ-έγραψαν τα παρακάτω
Αυτός που ρεζιλεύτηκε με το copy-paste ήσουν εσύ και όχι εγώ.
quote:
Sesostris:
Τι έγινε βρε παιδιά ;!;!; Υπήρχε και λειτουργούσε στην Καστοριά το 1708 ανώτερη σχολή και μάλιστα φημισμένη ;;; Και το "Κρυφό σχολείο" ; πού πήγε το κρυφό σχολείο ΟΕΟ ;;;
Έχει επανειλημμένα γραφεί ότι το κρυφό σχολείο υπήρξε τους 2 πρώτους αιώνες δηλαδή μέχρι τις αρχές του 1600 περίπου. Έκτοτε τα προβλήματα μειώθηκαν. Τότε σταμάτησε και το παιδομάζωμα το οποίο υπήρχε και αυτό τους 2 πρώτους αιώνες.
Το ότι τα παιδιά διδάσκονταν την ιστορία και τον πολιτισμό τους στα κρυφά αυτό δημιούργησε και το μύθο εντός εισαγωγικών του κρυφού σχολείου!
Όταν λοιπόν απαγορεύεται να μαθαίνεις την ιστορία σου και τον πολιτισμό σου και αυτά τα μαθαίνεις στα κρυφά, αν μη τι άλλο θες δε θες έχεις και το κρυφό σχολείο. Κατανοητό?
Δεν είναι τυχαίο ότι και όλοι σχεδόν οι μορφωμένοι Έλληνες είχαν εξαφανιστεί από την Ελλάδα τους δύο αυτούς πρώτους αιώνες λόγω των δυσμενών συνθηκών (θέλεις να στο εξηγήσω? Λ+Ο=ΛΟ, Λ+Α=ΛΑ...ΌΛΟ ΜΑΖΙ? ΛΟΟΟΟΟΟΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑ, αγαπητέ Sesostris.....
quote:
Sesostris:
Είναι πραγματικά αξιοθρήνητοι !!!
Ποιοι? Εσύ και οι ομογάλακτοί σου?........το ξέρουμε εξάλλου με τα ψέματα που μας έγραψες στο προηγούμενο μήνυμά σου......δεν αφήνεις περιθώρια για κάποιον άλλον συνειρμό......άντε γράψε μας και κανά μυθιστόρημα! όπως αυτό με την πάπισσα που μας παρέθεσες παλαιότερα για στοιχεία!!!.......διασκέδασέ μας......