ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Δε μας τα λέει καλά η Περιστέρη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Δε μας τα λέει καλά η Περιστέρη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Shadow_Dancer61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
09/03/2015, 18:25:55
quote:

καλά εσύ Νικόμαχε περιμένεις στη γωνία για τις βλακείες αυτές για να εκτονωθεις...δεν έχεις βαρεθεί;;

Oχι, δεν έχω βαρεθεί.
Αυτός ο πόλεμος, διεξάγεται χιλιετίες στο Συλλογικό Ασυνείδητο.
Εγώ είμαι απλώς ο εκτελεστής...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/03/2015, 21:48:07
quote:
kost
καλά εσύ Νικόμαχε περιμένεις στη γωνία για τις βλακείες αυτές για να εκτονωθεις...δεν έχεις βαρεθεί;;

Και μένα μου τη δίνουν φίλε kost όλοι αυτοί οι πανηλίθιοι, που κατά κανόνα δεν γνωρίζουν ούτε τα της θρησκείας τους, γιατί την Καινή Διαθήκη όπως την αγόρασαν την έβαλαν στα εικονίσματα δίχως καν να την ανοίξουν και απλώς παπαγαλίζουν ότι ακούνε. Για να μη πω για την Παλαιά Διαθήκη που την ξέρουν μόνο σαν τίτλο βιβλίου. Γι αυτό και μολονότι νοιώθω έντονα την επιθυμία ν' αρχίσω κι εγώ τα @#@%#^%^% οπως ο Νικόμαχος, προτιμώ να μη συμμετέχω και να έχω την ηρεμία μου.

Άλλωστε όπως θα έχεις παρατηρήσει, φρονίμως ποιούντες ελλείψει γνώσεων και επιχειρημάτων, έχουν λακίσει όλοι από το "ΜΥΘΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

*

quote:

Εαν μιλας για δαιμονια,δηλαδη για θεους ανθρωπων που πιστευουν περαν της Αγ.Γραφης και του ΕΝΟΣ αληθινου Θεου,τοτε παω πασο.

321

Μιλάω γενικά για το Θείο. Η θυσία είναι θυσία και τα χαρακτηριστικά της κοινά σε όλες τις θρησκείες. Τώρα μπορεί να την απαιτεί ο Θεός για συγχώρεση ή εκείνος που θυσιάζει να την επιζητεί επίσης με δική του θέληση.

Όσο για το θέμα, το φάγωμα διάσημων εβραίων-χριστιανών-νεοπαγανιστών σχετικά με τις ανθρωποθυσίες έχει να κάνει με πολιτικά κίνητρα. Αν και ο ένας κατηγορεί τον άλλο για καννιβαλισμό και τάχα αρνούνται τις ανθρωποθυσίες και οι τρεις πιστεύουν στην θυσία.

Η αλήθεια είναι πως η θυσία είναι πανανθρώπινο φαινόμενο και έχει διατηρηθεί και στις μέρες μας υπό άλλες μορφές, όχι δηλαδή υπό την μορφή των επίσημων τελετουργιών της αρχαιότητας.

Κάποια σχετικά γνωστά παραδείγματα nediB είναι από το βιβλίο του Τωβία.

Εκεί όλοι οι άνδρες της Σάρα έχουν φονευθεί από τα "δαιμόνια" που αποκαλούν κάποιοι ως "ζηλόφθονες θεότητες" και τα οποία εμποδίζουν την παραβίαση της παρθενίας της.

Αν κάποια έχανε την παρθενία της, τότε μια γνωστή θεική απαίτηση(πέρα από τις περιπτώσεις θυσίας του πρωτότοκου υιού) ήταν και η αφιέρωση στους ναούς της Αφροδίτης ως ιερόδουλες.

nediBΜέλος
09/03/2015, 22:31:29
Σκυλοσοφε αν θες ανοιξε αλλο νημα γιαυτα.
Εκτος οτι αναγκαζουμε καποιους αδαεις να παρακολουθουν,ισως να τους προκαλουμε και ψυχικες ταραχες.

321

Edited by - nediB on 09/03/2015 22:44:09

nediBΜέλος
09/03/2015, 22:42:37
Οσοι ασχολειστε σοβαρα με το θεμα ''τυμβος Καστα''θα διαπιστωσατε οτι η τελευταια εδομαδα ειχε ενδιαφερουσες συγκρουσεις.
Το ενα στρατοπεδο,αυτο της αποδομησης της αξιας των ευρηματων,μας λεει με τον Καμπουρογλου τα παρακατω
http://www.thestival.gr/culture/item/155917-i-antiparathesi-kampouroglou-peristeri-synexizetai-o-gewlogos-anatrepei-ta-dedomena-gia-tin-amfipoli-video
to αλλο στρατοπεδο μας ριχνει ξαφνικα στο τραπεζι νεα δεδομενα,που μεχρι στιγμης ηταν κρυφα,μαλλον με ανωθεν εντολες.
http://www.protothema.gr/culture/article/456261/amfipoli-o-tumvos-oi-delfoi-kai-i-dunasteia-ton-timenidon/
==================================================================
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=683548

321

Shadow_DancerΜέλος
10/03/2015, 01:35:49
quote:
Εκτος οτι αναγκαζουμε καποιους αδαεις να παρακολουθουν,ισως να τους προκαλουμε και ψυχικες ταραχες.

Βασικά μόνο εντερικές διαταραχές προκαλείς μωρή κουράδα!
Δεν ξέρω γιατί δεν έχεις φάει ακόμη ban, αλλά όσο κρατάει η δυσκοιλιότητα, η ύπαρξή σου είναι αναγκαία...

Αμήν.

The truth of Ninja will prevail.

Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.

quote:

Σκυλοσοφε αν θες ανοιξε αλλο νημα γιαυτα.

321

Edited by - nediB on 09/03/2015 22:44:09

Ok να συζητήσουμε για τις θυσίες γενικά σε άλλο θέμα.

Να πω κάτι τελευταίο εδώ μια και δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό θέμα της Αμφίπολης, που δεν το έχω παρακολουθήσει καθόλου.

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. ΟΜΩΣ πρέπει πρώτα να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ το παρελθόν του. Οι ανθρωποθυσίες όχι απλά στον ελληνικό χώρο αλλά ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι γεγονός τεκμηριωμένο από εκατοντάδες αρχαίες πηγές. Από εκεί και πέρα ή θα τις δεχθεί κάποιος ως σωστές ή θα τις αρνηθεί ως ανοησία των προγόνων του. Το να πει όμως πως ποτέ δεν υπήρξανε είναι είτε σκοπιμότητα είτε ανοησία.

Το ίδιο ισχύει και για τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, όχι μόνο τους νεοπαγανιστές, ΕΙΔΙΚΑ για τους Εβραίους...

10/03/2015, 13:46:14
quote:
Και γιατί να είναι κακές οι ανθρωποθυσίες αν γίνονταν με αγνή πρόθεση?
Οταν σε βάλουν εσένα στόκε να σε θυσιάσουν, εκεί να μας πεις την γνώμη σου κρετίνε...
Τότε θα μετρήσει ηλίθιε!

10/03/2015, 14:25:41
ΙΝΤΕΡΜΕΤΖΟ (ή αλλιώς, το αποκρυφιστικό νοημα της... θυσίας)

10/03/2015, 15:45:28
quote:
Από εκεί και πέρα ή θα τις δεχθεί κάποιος ως σωστές ή θα τις αρνηθεί ως ανοησία των προγόνων του

Μα εγώ παραπάνω τις αρνήθηκα... ως ανοησία των προγόνων μου Χρίστο. Και πάλι αρνήθηκες ότι ήταν ανοησία, βασιά έγκλημα όχι ανοησία. Οταν μιλάς για αγνές πρέπει να μας εξηγήσεις και τι θέλει να πει ο ποιητής με το αγνές. δεν μπορούμε να λέμε ότι να ναι και μετά να μην περιμένουμε κριτική. Ειδικά όταν κάτι είναι τόσο ωμά χροντροκομμένο.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

22/12/2007, 17:54:14
Τι εγινε? την "σκαπουλαραμε" ??

22/12/2007, 18:42:34
Καλησπέρα και από μενα
22/12/2007, 20:47:07
καλησπερα και σε σενα φιλε Open Mind

22/12/2007, 23:08:57
Καλησπέρα .
Αν κεράσω pizza μήπως τους τραβήξει η μυρωδιά και εμφανιστούνε;

Wolf
23/12/2007, 00:52:42
Καλησπερίζω την παρέα!
Δεν τη γλυτώσαμε την.....απουσία σήμερα....
Να μας ζήσουν οι Αναστάσηδες και οι Αναστασίες!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

23/12/2007, 00:57:34
quote:
Τι εγινε? την "σκαπουλαραμε" ??

μπα.....δεν τι....σκαπουλάραμε!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

23/12/2007, 10:13:48
Καλημέρα σε όλους .

Τι έγινε ρε φιλαράκια, που είναι τα κεράσματα με τους καφέδες .

Πάλι μόνος μου θα τον φτιάχνω…

23/12/2007, 10:27:40
Όπα. Έφτασε και το καφεδάκι

23/12/2007, 10:45:26
καλημερα σε ολους... αντε και σημερα να βγει το "μεροκαματο"