ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τί το ήθελα;;;; - - Κινηματογράφος -

- Τί το ήθελα;;;; - - Κινηματογράφος -

bladerunner62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
04/09/2003, 16:56:37
Ναι, στην παλιά αναφέρομαι αλλά αν δεν κάνω λάθος κ η καινούργια είναι η ίδια ταινία με επιπλέον σκηνές (;)... Δεν ξέρω, μπορεί να λέω κ βλακείες...

Communicating at an unknown rate...

morphΜέλος
04/09/2003, 18:30:20
ΑΑΑΑΡΡΡΡΡΓΚΚ, οσο και αν αντισταθηκα, δεν αντεξα να βλέπω αγαπημενες μου ταινιες να μπαινουν στη κατηγορια "ΤΙ ΠΑΤΑΤΑ ΗΝΤΟΥΝΑ ΕΤΟΥΤΗ"
και συνεχιζω:

quote:
To "EYTYXIA"
Δεν εχω δει στην ζωή μου πιο πολύ δυστυχία, μαυρίλα, απαισιοδοξία !!!!!!!!!!!

μα αυτο ειναι το νοημα. δεν μπορεουν ολες οι ταινιες να ειναι ωδες στην αυτυχια, την ασπριλα και την αισιοδοξια. για καθε amelie (πχ) χρειαζεται και μια ¨ΕΥΤΥΧΙΑ" για να ερχεται το κινηματογραφικο συμπαν στα ισα του.

επιπλεον, ενταξει συμφωνω οτι το panic room δεν φτανει το fight club και το se7en. αλλα και παλι ο fincher εδωσε ενα αξιολογο θριλερ στα πλαισια του μαζικου κινηματογραφου.

για τις συμμοριες της νεας Υορκης τι να πω. μαλλον ανηκω στους λιγους που πιστευουν οτι ηταν το βασικο ελλατωμα της ηταν πως ειχε πολυ μικρη διαρκεια (3ωρες κατι) για να χωρεσει ολα οσα ηθελε να πει. θα περιμενω στο μελλον καμια 5ωρη directors cut για να φανει το πληρες οραμα του καλλιτεχνη.

για το αποκαλυψη τωρα (αποκαλυψη τωρα:redux ειναι ο τιτλος του directors cut που κυκλοφορησε λιγο καιρο πριν) εχω τοσα να πω (αφου ειναι σιγουρα στο τοπ-10 μου) που καλυτερα να σιωπησω γιατι θα εχουμε σφαγες.παντως valnta εχεις δικιο. η ταινια ειναι η ιδια με επιπλεον σκηνες που ειχαν κοπει εναντια στη θεληση του coppola για να γινει μικροτερη η ταινια και να εχει καποια τυχη στο κινηματογραφο. (γιατι κακα τα ψεμματα, ταινια 4 ωρων δεν την βλεπεις ευκολα).

τέλος κατω τα χερια απο τον ΜΟΥΣΑΚΑ!!!!!!
σοβαρα τωρα η επιθεση του γιγαντιαιου μουσακα (σκηνοθετης: χρηστος Κουτρας) είναι ενα απο τα ελαχιστα μεταkitch-camp δημιουργήματα που εχει να επιδειξει η Ελλαδα. αφηστε που εχει κανει μεγαλη επιτυχια σε διαφορα cult-film φεστιβαλ απο τοκυο εως λονδινο. αχ, τυφλα να εχει ο john waters!!!

και για να μην ειμαι με αυτο το post μου εκτος θεματος να καποιες ταινιες που εγω εντασσω στη κατηγορια "πατατας".

terminator3. μα καλα δεν καταλαβαν τιποτε απο τις 2 προηγουμενες οριακες ταινιες; ο μονος τροπος να τη δεις χωρις να βριζεις την ωρα και τη στιγμη που εκοψες εισιτηριο, ειναι σαν κωμωδια. αν ομως εχετε λατρεψει τα 2 πρωτα μερη θα ελπιζετε να εκλεχθει ο σβαρτσενεγκερ κυβερνητης της καλιφορνια για να μην εχει χρονο να γυρισει και 4η συνεχεια.

daredevil: οντας κομιξακιας απο μικρο παιδι, δεν αντεξα να δω ολοκληρο τον κινηματογραφικο βιασμο ενος απο τους αγαπημενους μου ηρωες. σκοτωστε τον ben affleck ΤΩΡΑ...

το μαντολινο του λοχαγου κορελλι: πως ενα συναρπαστικο βιβλιο μπορει να γινει τοσο αδιαφορη ταινια. προσοχη: η ταινια δεν ειναι τοσο κακη. θα προτιμουσα ομως να ηταν κακη παρα ΤΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΗ
αυτα

"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω

nicoleΜέλος
05/09/2003, 19:23:54
Έχω δει τόσο αποτυχημένες ταινίες, που δεν θυμάμαι καν τους τίτλους!
Και πιστέψτε με, ήταν πολύ χειρότερες από το "Panic Room" που αναφέρετε (εμένα μου άρεσε πάντως).

Μου θυμίσατε 2 ταινίες βέβαια (έχω δει και χειρότερες): "Αποκάλυψη τώρα" και "Βλέπω τον θάνατό σου 2". Τέτοιες ταινίες δεν αξίζουν τα χρήματα που πληρώνεις στον κινηματογράφο.

Υ.Γ. Διαφωνώ ότι η μόνη καλή συνέχεια είναι το Τ2.

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
05/09/2003, 19:39:03
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΟΥΡΟΡΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΥΦΑ ΤΑΙΝΙΑ
ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ!!!!!!!!!!!
ΤΟ 97% ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΗΜΟ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ...... ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ

ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

CronosΜέλος
08/09/2003, 17:44:39
Cube 2...
Στο τέλος όλοι πεθαίνουν και δε μαθαίνουμε τι πραγματικά έγινε...

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του

sunflower1Μέλος
09/09/2003, 12:10:31
quote:
Cube 2...
Στο τέλος όλοι πεθαίνουν και δε μαθαίνουμε τι πραγματικά έγινε...

Giati vre Cronos apokalipses to telos tis tainias, ego h8ela na tin do...

Βάλε φωτιά σε ότι σε καίει σε οτι σου τρώει την ψυχή
bladerunnerΜέλος
09/09/2003, 23:37:10
Το cube2 είναι αυτό που είναι όλο σε ένα άσπρο χώρο και κάποιοι ψάχνονται; Είχα πάει να δω το σπίτι της τρελλής τότε και το είδα σε διαφήμιση. Άσχετο: Το Σπίτι της Τρελλής..... ΤΡΕΛΛΟ ΓΕΛΙΟ!!!!!! (Ειδικά εκεί που η Queen Latifa πάει να κάνει τρομερό εραστή τον Steve Martin). Τέλος άσχετου.....

Αυτό είναι το Cube2;;;

-------------------------
Μώρε κάτι θέλει να μου πει η ζωή...... Αλλά τί είναι αυτό;;;;

SecondbornΜέλος
10/09/2003, 15:51:12
quote:
Αυτό είναι το Cube2;;;

Ναι αυτό.
Μακριά από spoilers φίλοι μου...

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
24/09/2003, 10:37:32
τι το ήθελα!!!
τι πατάτα ήντουνα ετούτη???
μα που χάθηκε αυτή η μιάμισυ ώρα από τη ζωή μου!!!

να θυμηθώ, άλλη φορά να προσέχω με τα "σίκουεντς", τις Νο2 πατατοποιήσεις κάποιων επιτυχημένων ταινιών...

ο λόγος γιά το...

ΞΑΝΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ!

με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο.
αντίθετα με την πρώτη ταινία -ανάλυσέ το- που ήταν έξυπνη και καλοστημένη, η δέυτερη είναι -πάντα προσωπική άποψη εκφράζω-
ειλικροινά γιά τα σκουπίδια!

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^

omegaΜέλος
24/09/2003, 15:03:04
Σαν λατρης της science fiction δανειστηκα το 2001 a space odyssey του Kubrick μιας και δεν το ειχα δει στο παρελθον.

Και τι καλα που ειχα κανει.

Δυστυχως η πληρη απογοητευση για την best ever ταινια της επιστημονικης φαντασιας.
Η ταινια ηταν τοσο αργη τοσο βαρετη σε ορισμενα σημεια που απορω με τους χαρακτηρισμους που της εχουν δωθει.

Ειναι φυσιολογικο αυτο ή να αρχισω να ανησυχω?

SecondbornΜέλος
24/09/2003, 21:12:48
Φίλε omega μην ανησυχείς καθόλου. Εμένα με πήρε ο ύπνος 2(!) φορές κατά τη διάρκεια της ταινίας.
Όμως λάβε υπόψη και την εποχή που γυρίστηκε. Για τότε ήταν ένα μεγάλο "βήμα" προς τα εμπρός. Μια προφητεία(ας μου επιτραπεί ο όρος).

Φιλικά

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Deva_ParinitoΜέλος
29/01/2005, 14:24:38
Εξ αρχής δηλώνω απερίφραστα, χωρίς φόβο και πάθος, de facto και a priori, πως ό,τι ακολουθεί παρακάτω είναι καθαρά προσωπικές απόψεις, σκέψεις, συλλογισμοί και βιώματα, διαλογισμοί και απολογισμοί, που προήλθαν όχι από βιβλία, ούτε από Πανεπιστήμια, ούτε από θεωρητικές ακολουθίες, μα από επαφές με δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, δύο διδασκάλους, που είχα την τύχη και την ευτυχία να γνωρίσω προσωπικά και να μαθητεύσω κοντά τους. Είναι σίγουρο πως πολλοί αναγνώστες θα βγουν εκ των υστέρων και θα πουν αβάσιμα πράγματα για μένα. Τούτο, δεν μπορώ να το αποτρέψω, μιας και το τσερβέλο του καθενός, θα τον οδηγήσει εκεί που θέλει, και συμπεράσματα θα εξαχθούν και «τίτλοι» θα κυκλοφορήσουν, και «ταμπέλες» θα κολληθούν. Ούτως η άλλως λοιπόν, έτσι θα γίνει, και το κεφάλι μου θα παιχτεί για μία ακόμη φορά κορώνα γράμματα, μα είμαι φίλος με τον κίνδυνο και διόλου δεν με απασχολεί, ούτε ο θάνατος, ούτε ο κίνδυνος, ούτε τα εξαγόμενα συμπεράσματα, διότι δεν απευθύνομαι στην λογική σας, μα στην καρδιά σας.

Φρονώ πως ό,τι γνωρίζω, δεν είναι δικό μου, μα δικό μας, και όσοι με διαβάσουν χρησιμοποιώντας την λογική τους, θα συμπεράνουν διάφορα, που θα απέχουν πολύ από μένα. Όσοι με διαβάσουν χωρίς την λογική τους, δεν θα πουν τίποτε για μένα, μήτε καλό, μήτε κακό, μήτε θα με χαρακτηρίσουν, μήτε θα με αγαπήσουν, μήτε θα με μισήσουν, αλλά τότε, χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι, θα έχουν «φωτιστεί», όχι από εμένα, μα από την ίδια την αλήθεια. Όσοι με διαβάσουν, χωρίς να με διαβάσουν, αυτοί κοροϊδεύουν την ανοησία μου.

Η προσπάθεια μου είναι να ενώσω τους αγαπημένους με τους μισητούς, τους εχθρούς με τους φίλους, το Α με το Β, το καλό με το κακό, την αλήθεια με το ψέμα, διότι όλα τούτα είναι ένα. Είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, και το παιχνίδι δεν μπορεί να έχει συνέχεια αν δεν υπάρχουν τούτοι οι δύο παίχτες.

Παραθέτω τούτα τα κείμενα στο forum σας, για να δείξω πως εργάστηκα, εργάζομαι και θα συνεχίσω να το κάνω και δεν υπήρξα ποτέ χαραμοφάης. Όταν λοιπόν τα κακαρώσω, μιας και δεν είμαι από πέτρα, να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε γραμμές από κάποιον που αφιέρωσε την ζωή του στο μυστήριο της κρυμμένης αρμονίας, και στην αναζήτηση της πολυπόθητης, λυτρωτικής και αυταπόδειχτης «χρυσής τομής». Μπας και κάποιος ξυπνήσει και κάνει η ψυχούλα του ‘κάνα ββζζζιιιιγγγγκκκκ, που λέει και ο δάσκαλός μου. Θα μπορούσα να έχω ανοίξει σχολή, να έχω μαθητές, μα δεν είναι ο σκοπός μου τούτος. Η ελευθερία μου, δεν μπορεί να κατανοηθεί από έναν κοινό νου, και ο σκοπός μου είναι ανύπαρκτος. Η κορυφή μου θα χάσει την ομορφιά της αν παραμείνει κορυφή, και τούτο είναι αυτό που με ωθεί να γράψω τα παρακάτω, μιας και έχω δεχτεί εκατοντάδες αγωνιώδης mails από ανθρώπους που αναζητούν τον δρόμο προς την «Μέκκα». Οφείλω λοιπόν απαντήσεις, που μπορούν να κατανοηθούν «αριστοτελικά» αν θέλω τουλάχιστον να λέω πως ίσως, έχω την ικανότητα να βοηθώ. Δεν επιθυμώ σχολές, οπαδούς, τίποτε από όσα μπορεί να σκεφτεί κανείς, γιατί όλα τούτα δεν ανήκουν στην δική μου διάσταση. Αν παρερμηνευθώ, καλώς θα γίνει, γιατί διαφορετικά, η συνέχεια θα έχει διακοπεί, και διόλου δεν στενοχωριέμαι, μιας και ένα μπουμπούκι μπορείς βέβαια να το ανοίξεις και με την βία, μα θα το καταστρέψεις. Έχουν λοιπόν και τα μπουμπούκια την δική τους ομορφιά. Για μένα το χαρμόσυνο είναι αν μερικά από τα μπουμπούκια ανθίσουν, μα αν όχι, δεν στεναχωριέμαι ούτε και γι’ αυτό. Ουσιαστικά λοιπόν, ασχολούμαι κι εγώ με την κηπουρική.

Όταν παρουσίασα για πρώτη φορά τον Osho, στον Δ. Σαββόπουλο, γύρισε και με κοίταξε με απορία, δέος και φάνηκε να αγαλλιάζει με την διδασκαλία του. Αντί όμως, ως εμπνευσμένος άνθρωπος να παραδεχτεί την ανώτερη περίπτωση του Ραζνίς, προέβαλε εγωπαθής χαρακτηρισμούς και τον έχασε μέσα από τα χέρια του. Αυτό το λέω γιατί πολλοί έχουν προσπαθήσει να πλησιάσουν τον δάσκαλο Osho, αλλά ακριβώς επειδή η εμπιστοσύνη τους είναι στιγμιαία, την επόμενη χάνεται, γιατί βλέπουν το άγνωστο να απλώνεται μπροστά τους και δειλιάζουν. Επιστρέφουν στα δικά τους, στην δική τους αλήθεια, την προσωπική, την υποκειμενική. Ακόμη και ο συν-διαβάτης και φίλος Διονύσης, δεν μπόρεσε να διαχωρίσει το επίπεδο του ποιητή ή του λογοτέχνη από την σφαίρα του μύστη. Και είναι η πρώτη φορά που το λέω τούτο δημοσίως, όσο «δημοσίως» μπορεί να χαρακτηριστεί τούτο το forum, αλλά και όσα ακολουθήσουν, θα ειπωθούν για πρώτη φορά μέσα από το internet.

Κάποτε ένας νεαρός που ακολούθησε τον δάσκαλο του, τον Μ. Ρασούλη, τον Φεβρουάριο του 1986, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, ήρθε σε σύγκρουση ακόμη και με την Ελληνική εκκλησία που απείλησε την τότε κυβέρνηση πως θα χυθεί αίμα αν ο Ραζνίς δεν εκδιωχθεί από την χώρα. Ο Osho τότε είχε απελαθεί από τις Η.Π.Α και ξεκινούσε μια παγκόσμια περιοδεία, αρχίζοντας από την Κρήτη, όπου και φιλοξενήθηκε από την μαθήτριά του Μα Αμρίτο στο σπίτι του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου. Ο Μανώλης έτρεξε πρώτος. Ακολούθησα τον δάσκαλό μου, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του, και στις 5 Μαρτίου, η οργανωμένη αντίδραση των αρχών απέναντι στον Osho, είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση της βίζας του, την βίαιη σύλληψή του και την άμεση απομάκρυνσή του από το Ελληνικό έδαφος. Ακολούθησαν πολλά ευτράπελα από τον ελληνικό τύπο, πολλές πιέσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α και είχαν ως αποτέλεσμα, 21 χώρες που θα επισκεπτόταν ο Osho, είτε να του αρνηθούν την είσοδο, είτε να τον απελάσουν χωρίς εξήγηση.

Ο Μανώλης τότε, του πρότεινε να τον φυγαδεύσει στην Αθήνα, όπου με την βοήθεια την δική μου και άλλων φίλων και συνεργατών, θα μπορούσε να παραμείνει για μερικές μέρες μέχρι να καταλαγιάσει το τσουνάμι των αντιδραστικών. Ο Ραζνίς δεν ενδιαφερόταν για «κρυφά σχολειά», μιλούσε σε όλους, για όλους, για όλα, με εκείνα τα καθάρια, αμόλυντα, άσπιλα και δροσερά τεράστια μάτια του. Ο Osho επέστρεψε στην Βομβάη τον Ιούλιο του 1986. Ο Μανώλης ακολούθησε. Εγώ επέστρεψα, μα ποτέ δεν είχα φύγει από κοντά τους.

Αισθάνομαι κάπου κάπου το χέρι του στον ώμο μου, όπως τότε που τον πρωτογνώρισα, και τα λόγια του :

«Είστε σαν κιθάρες. Πρέπει να χορδιστείτε. Πρέπει να χαλαρώσετε την λογική σας, και να τεντώσετε την καρδιά σας, ακριβώς όπως χορδίζετε ένα μουσικό όργανο. Μονάχα τότε, θα μπορέσει να ακουστεί μελωδία από μέσα σας. Μονάχα τότε, θα ακουστεί η μουσική σας. Ακριβώς όπως οι χορδές τις κιθάρας. Ακριβώς όπως αυτές…»

Όσοι λοιπόν διαβάσουν τα παρακάτω, ας μην τα ερμηνεύσουν με την λογική τους, ας μην τα εκλογικεύσουν γιατί θα χάσουν τον Osho, τον Μανώλη, την Μα, την Βάσω, εμένα, μέσα από τα χέρια τους. Έχουν γραφτεί βιβλία για τους ντέβα, μα η γνώση χωρίς αυτογνωσία δεν έχει νόημα. Δεν έχει νόημα γιατί αν ο γνώστης, αγνοεί τον εαυτό του, τι αξία μπορούν να έχουν οι γνώσεις του, τι μπορούν να του προσφέρουν ? Μπορεί να έχεις διαβάσει, μπορεί να έχεις γνώσεις, μπορεί να γνωρίζεις τα πάντα, τα πάντα εκτός από τον εαυτό σου.

Πείτε μου, τι αξία μπορεί να έχει αυτό ?

Μην δείτε το θέμα αυτό σαν ξεχωριστό από το θέμα της αυτογνωσίας. Είναι ένα και το αυτό. Επειδή όμως, όπως λέει και ο Μανώλης «δεν το μπορείς, δεν γίνεται, τα μούτρα σου θα σπάσεις / άμα στο πρώτο πάτωμα, το τρίτο πας να φτιάσεις», ας ξεκινήσω από τα πρώτα σκαλοπάτια, για να ανέβουμε μαζί τα σκαλιά ένα, ένα, ως ότου φτάσουμε στην κορυφή, όπου θα παραμείνουμε για λίγο και θα επιστρέψουμε με γνώση, αλλά όχι στείρα.

Όποιος έχει αυτιά, ας ακούσει, όποιος έχει μάτια ας δει, όποιος κοιμάται ας ξυπνήσει, όποιος διψά ας ξεδιψάσει, όποιος μισεί ας αγαπήσει, όποιος φοβάται ας αντρειωθεί, όποιος αποκλίνει ας συγκλίνει. Όχι με τον νου, με την καρδιά.

Το αποτέλεσμα δεν είναι το νόημα. Το νόημα δεν έχει αρχή και τέλος. Είναι η σιωπή και ο ήχος. Είναι ο μυθάληθος. Είναι η στιγμή που κάθε πράμα, γίνεται θάμα. Αυτά μου είπε να σας πω ο Osho Ραζνίς. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, αποκτά νόημα η ζωή μου.

Χαλάλι μας.

Σας φιλώ,

Deva Parinito.

spiritΜέλος
29/01/2005, 19:36:24
Καλησπερα φιλε Deva,τα κειμενα σου ειναι απο μονα του φως!!!και με γεμιζουν με τοση αισιοδοξια και δυναμη,οσο λιγες φορες εχω νιωσει διαβαζοντας μερικες μονο γραμμες και παρολο το νεαρο της ηλικιας σου,ε σε ριχνω και μερικα χρονακια,εισαι σε πολυ καλο δρομο,γι αυτο το μονο που μπορω να σου ευχηθω ειναι συνεχισε και καλο κουραγιο,ειτε βουτας στα βαθεια,ειτε επιπλεεις στην επιφανεια.

Καλο απογευμα να εχεις γεματο απο το φως της ψυχης σου.

Τα δεοντα.s

29/01/2005, 22:08:44
sho's approach to Aids is very unusual. From the beginning of the epidemic, before it was even sure that it was of viral origin, Osho was clear that AIDS was more than just "another disease." It had the potential to be a major pandemic. His guidance from those earliest days was to be tested regularly, and to apply all the best scientific measures for safer sex. The Osho approach to sex is also unusual.

HIV/AIDS Tests are done at the Welcome Center on arrival and the results are back within 15 minutes. A negative result is required for entry.

Cost?
The meditation pass covers entry to the campus from 5:30 am till late at night, plus all the meditations in Osho Auditorium, the Osho Teerth Garden and the nightlife.
Entry and full-day meditation pass Rs330 [$7.50].
Entry and full-5 days meditation pass Rs1.400 [$31.75].

A Welcome Package which includes: Entrance sticker for one day, Welcome day participation, HIV/Aids test, entry card & photos is available for Rs 1.180 [$26.75]
For young people under 25 this welcome package is discounted price Rs 880 [$ 20]. If you choose to spend some time in Multiversity programs, here is a list of approximate prices for you to budget your expenditures in US$ value or any other currency: Check here for today's exchange rates.
Participation in most Multiversity full-day activities: $58 - $77 per day. Specific programs may vary.
Meditation retreats are $42 per day.
Meditative Therapies $10 - $30 per day.
A 3-day workshop for new people - Opening courses - is $58 per day.
Individual sessions at Osho Multiversity range from $44 to $65 each
All workshops and courses include a full meditation program comprising of Dynamic Meditation at 6.00 am, Kundalini Meditation at 4.15 pm, the 7.00 pm evening meditation meeting, and a late night meditation.
There is no charge for most of the resort facilities like swimming, tennis and so on.

Hotel prices obviously vary greatly. A tastefully modern air conditioned room in the new Osho Guesthouse will cost $57 a day, while cheaper rooms can also be found in the area for those traveling on a budget. A room in an apartment will be around $250 a month.

The cost of eating out varies. A pizza for two with a beer costs between $11-$17, while a meal for two in a smart hotel with wine will set you back about $50.

So very roughly you can allow around $600 - $2.000 a month for food and lodging, depending on your accommodation, plus eating out and shopping, and then whatever courses and workshops you attend at the Multiversity.[/red]
osho store
Πουλιέται άραγε η γνώση;

1981
After suffering for years from asthma and diabetes, Osho developed a degenerative back condition and, in the Spring, went into a period of silence. At the recommendation of his doctors, he was taken to the United States in June of the same year for possible surgery. Eventually, surgery proved unnecessary.
Osho’s U.S. disciples purchased a 64,000-acre ranch in central Oregon to which they invited him in August. During the four years that Osho lived there, Rajneeshpuram became history’s most ambitious experiment in creating a spiritually-based, transnational commune. Each annual summer festival brought up to 15,000 visitors from Europe, Asia, South America, and Australia. Eventually, the commune became a thriving city with a year-round population of five thousand people.

Attending meditations and courses in the resort, with the simultaneous responsibility for a child or teenager, is difficult.The ideal situation is to come on your own, without children.Then the few days, weeks or months you have available can be poured into your work on yourself, and you will get the most out of your stay.

holidays or meditation?

OSHO EXPERIENCE

quote:
η γνώση χωρίς αυτογνωσία δεν έχει νόημα. Δεν έχει νόημα γιατί αν ο γνώστης, αγνοεί τον εαυτό του, τι αξία μπορούν να έχουν οι γνώσεις του, τι μπορούν να του προσφέρουν ? Μπορεί να έχεις διαβάσει, μπορεί να έχεις γνώσεις, μπορεί να γνωρίζεις τα πάντα, τα πάντα εκτός από τον εαυτό σου.

quote:
καθαρά προσωπικές απόψεις, σκέψεις,

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line

Deva_ParinitoΜέλος
29/01/2005, 23:36:15
Είναι απολύτως βέβαιο πως θα κατηγορηθώ, είναι απολύτως βέβαιο πως θα με "σταυρώσετε"...

Το κεφάλι μου, δεν αξίζει μία, ούτως η άλλως, με φιλοξενεί, όπως φιλοξενήθηκα παλιότερα από άλλα, άλλοτε ομορφότερα, άλλοτε ασχημότερα, διόλου δεν με απασχολεί.

Μπορείτε λοιπόν να φαντάζεστε ό,τι γουστάρετε για την πάρτη μου, μα ότι κάνετε, να το κάνετε έχοντας συνείδηση.

Φίλε pixeldream, πες μου ό,τι έχεις να μου πεις ευθέως, αν αντέχεις την αλήθεια. Δεν φοβήθηκα ούτε όταν ήρθα αντιμέτωπος με τους παπάδες σας, ούτε από τον πολέμο που δέχτηκα και δέχομαι καθημερινώς, αννεληπώς και συστηματικά από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. Ο Μανώλης προτίμησε την Ισπανία, εγώ παραμένω στην Ελλάδα. Τους πολεμώ όλους. Δεν πολεμώ κανέναν. Ότι έχεις λοιπόν να κάνεις, κάντο, ό,τι έχεις να πεις, πέσ'το, δεν υπάρχει κίνδυνος. Εγώ μιλώ καθαρά, γιατί δεν κάνεις λοιπόν κι εσύ το ίδιο ? Δεν κρύβομαι απο κανέναν, δεν επιθυμώ τίποτε, δεν αναζητώ τίποτε. Η αναζήτηση για μένα, έχει ολοκληρωθεί.

Ο καθένας μπορεί να συμπεράνει ό,τι του κατεβάσει το κεφάλι του, ό,τι του επιτρέπει να συμπεράνει η λογική του. Για μένα, ο φίλος δεν έχει αξία χωρίς την ύπαρξη του εχθρού και ο εχθρός δεν έχει αξία χωρίς την ύπαρξη του φίλου.

Αν σας μιλούσα μέσα απο μια ψυχιατρική κλινική, ίσως να υπήρχε περίπτωση και να πιστεύατε όσα λέω. Όμως τότε η παράνοια θα είχε διαφορά για σας απο την λογική. Η λογική σας όμως τώρα, που αναφέρεστε σε οικονικά μεγέθη, σε "πληρωμένη γνώση" και σε άλλες ανοησίες, διόλου δεν διαφέρει απο την παράνοια, γι' αυτό σας είναι αδύνατο να με εμπιστευτείτε. Ποιος απο τους δυο μας λοιπόν κρύβει περισσότερους κινδύνους ?

Έχω έρθει σε σύγκρουση μέχρι και με τούτο το θέρετρο που αναφέρεις, ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις, στο θέμα που αναφέρεις. Μα, τι σημασία έχει ? Το συμπέρασμά σου είναι αυτό και εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε για σένα. Όποιος όμως συμπεραίνει και ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα, μάλλον ακολουθεί δύσβατο δρόμο, γιατί μπροστά σε κάθε συλλογισμό, χάνει το θάρρος του.

Η ψυχιατρική κλινική φίλε μου pixeldream, απέχει πολύ απο εμένα, διότι γνωρίζω να σιωπώ εκεί που πρέπει και να μιλώ εκεί που πρέπει. Τα δολλάρια, το χρήμα, οι πληρωμές, η πληρωμένη γνώση, ανήκουν σε σας, στον δικό σας κόσμο. Εγώ δεν είμαι τίποτε. Δεν θέλω τίποτε, γιατί ακολουθώ την ζωή και πάω, όπου με πάει. Θα ήταν φρονιμότερο για σας να μην με εμπιστεύεστε, διότι την μία στιγμή με γνωρίζετε, αλλά την άλλη, με αγνοείτε. Ποτέ δεν είπα πως είμαι κάποιος. Έχω καταφέρει τα πάντα, αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτε.

Ο Άρθουρ Καίσλερ πήγε στην Ανατολή για να δει ανθρώπους που έχουν φτάσει στο σαμάντι και έγραψε πίσω στην Δύση : "Είναι παράφρονες, παραλογίζονται, λένε ασυναρτησίες. Την μία στιγμή λένε κάτι και την άλλη αντιφάσκουν με τον εαυτό τους."

Ο Βούδας την μία στιγμή έλεγε "Δεν υπάρχει Θεός, μην ψάχνεις τον θεό σε μένα. Βρες τον δικό σου" και την επόμενη έλεγε "Παραδώσου σε μένα γιατί είμαι ο υπέρτατος Θεός". Όταν το "εγώ" καταρεύσει ολοκληρωτικά, δεν υπάρχει τίποτε να αξιώσεις. Δεν ζητάς τίποτε, δεν επιθυμείς τίποτε. Αν όμως δεν έλεγε και το αντίθετο, το "παραδώσου σε μένα", θα έλεγε ψέμματα. Τι πρέπει λοιπόν να γίνει ? Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να βρεις την ισορροπία κάπου ανάμεσα στα δύο. Μένει σε σένα να το κάνεις αυτό, γιατί κάπου ανάμεσα βρίσκεται η αλήθεια. Κάπου ανάμεσα στα δύο, είναι και τα δύο.

Κι αν όλα τούτα σου φαίνονται νεφελώδης, μίλησε καθαρά, μίλησε απλά, και η απάντηση που θα πάρεις, θα είναι περισσότερο καθαρή απο τούτο το νεφελώδης σημείωμα.

Τα δέοντα,

Deva Parinito

ΤΑΟΜέλος
29/01/2005, 23:43:16
Η ίδια σκέψη που κάνει κύκλους..
Να βρίσκεσαι πάντα σε χρόνο παρόντα,να μη δίνεις ποτέ απουσία στον εαυτό σου.Να έχεις συνείδηση ακόμη και της πιο 'ασήμαντης' στιγμής. Δεν είναι κι αυτό ένα βήμα;

Αναμένοντας Deva!

Deva_ParinitoΜέλος
29/01/2005, 23:56:27
Α! που ' σαι φίλε pixeldream ? Δεν γνωρίζω την αγγλικήν, εκξσιους μι. Μίλα ρωμέϊκα να καταλαβαινόμαστε δηλ.

Γεια χαρά,

Deva

elfiΝέο Μέλος
30/01/2005, 00:09:33
Pixeldream efxaristoume gia to link sto website tou Osho.

Kala foveri xlidi sto guesthouse!! Oxi toso apo apopsi poluteleias oso apo apopsi eswterikis diakosmisis...Fovero!!!O tupos einai apisteftos! To website polu kala stimeno, me oles tis aparaitites plirofories (mexri kai currency convertor prosferei). Toso teleia fainontai ola, pou aidiazw giati teleiotita stin anthrwpini fusi den uparxei....(eftuxws)kai oute o Osho mporei na einai teleios alla vgazei polla lefta kai exei kai resort diko tou....Telika mou fainetai tha ton rwtisw pws ta katafere.

Deva einai aparaitito na pame sto guesthouse gia ti swtiria tis psuxi mas i oxi? Dustuxws eimai ftwxos den exw lefta oute gia taxidia stin India oute gia vivlia oute gia tipota. Pantws ekei pou ithela na ginw giatros otan megalwsw twra thelw na ginw gourou kai na exw kai egw tetoio guesthouse kai website kai na me xeroun oloi...Ax anthrwpini mataiotita

Elfi

elfiΝέο Μέλος
30/01/2005, 00:28:08
quote:

Α! που ' σαι φίλε pixeldream ? Δεν γνωρίζω την αγγλικήν, εκξσιους μι. Μίλα ρωμέϊκα να καταλαβαινόμαστε δηλ.

Γεια χαρά,

Deva

Pws sunenoeisai me ton Osho? Milaei ellinika?

Elfi

30/01/2005, 04:24:47
Deva_Parinito
quote:
Η λογική σας όμως τώρα, που αναφέρεστε σε οικονικά μεγέθη, σε "πληρωμένη γνώση" και σε άλλες ανοησίες, διόλου δεν διαφέρει απο την παράνοια, γι' αυτό σας είναι αδύνατο να με εμπιστευτείτε.

quote:
Η λογική σας όμως τώρα, που αναφέρεστε σε οικονικά μεγέθη, σε "πληρωμένη γνώση" και σε άλλες ανοησίες, διόλου δεν διαφέρει απο την παράνοια, γι' αυτό σας είναι αδύνατο να με εμπιστευτείτε.

[$26.75]
[$7.50]
[$31.75]
[$ 20]
$58 - $77 per day
Meditation retreats are $42 per day!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Meditative Therapies $10 - $30 per day !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
$58 per day
$44 to $65 each
A pizza for two with a beer costs between $11-$17
So very roughly you can allow around $600 - $2.000 a month for food and lodging

Osho’s U.S. disciples purchased a 64,000-acre ranch

META AΠΟ 41 MHNYMATA ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ
ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ.
ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ.
ΑΝΟΙΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ
"ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΤΕ ΜΕ".

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ.
ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ.

ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΑΝΕΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

1.ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ AIDS ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑ ΧΩΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.

2.ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

3.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.

4.Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ "6 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ" ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ,ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ,ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΙ.

5.ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ OSHO ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ 1981 ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ 64.000 ΕΚΤΑΡΙΑ ΓΗΣ
ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;
ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ 5.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ;
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΕΚΕΙ.

6.ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕΣ ΟΤΙ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΟΠΟΤΕ ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

quote:
Έχω έρθει σε σύγκρουση μέχρι και με τούτο το θέρετρο που αναφέρεις, ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις, στο θέμα που αναφέρεις

Η ΙΝΔΙΑ ΕΞΑΓΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ.

ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΙΝΔΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ

quote:
«Είστε σαν κιθάρες. Πρέπει να χορδιστείτε. Πρέπει να χαλαρώσετε την λογική σας, και να τεντώσετε την καρδιά σας, ακριβώς όπως χορδίζετε ένα μουσικό όργανο. Μονάχα τότε, θα μπορέσει να ακουστεί μελωδία από μέσα σας. Μονάχα τότε, θα ακουστεί η μουσική σας. Ακριβώς όπως οι χορδές τις κιθάρας. Ακριβώς όπως αυτές…»

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΩΣΤΑ;
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΠΟΥΝ
κάτι ανάλογο δεν είχε πει και ο βούδδας;

ΤΣΑΚΩΘΗΚΕΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ" ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ; ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ;.

ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΙΝΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.
ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ,ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣΑΝ,ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΕΣ;Η ΗΡΕΜΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕΣ;ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ;

είμαι καθαρόςίσως κι εσυ δέν αμφιβάλω για το ποιόν σου.

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line