ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει... (Μετάφραση κειμένου) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει... (Μετάφραση κειμένου) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

lecter37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
lecterΝέο Μέλος
12/05/2006, 09:56:33
An mporei kapoios na metafrash to parakatw keimeno..

Romulus Dominus
Romulus Dominus
Remus Romulus Divinus Duramentum
Remus Romulus Divinus Fratercaedes
Sanctus Dominus Exitus Paludamentum
Masculus Dominus Similis Non Fundamentum

Romulus Dominus Maximus Reconcillio
Romulus Dominus Maximus Non Fundamentum
Remus Romulus Divinus Duramentum
Remus Romulus Divinus Fratercaedes
Sanctus Dominus Exitus Paludamentum
Masculus Dominus Similis Non Fundamentum
Romulus Dominus Maximus Reconcillio
Romulus Dominus Maximus Non Fundamentum
Romulus Dominus

Euxaristw.

Expose To The Elements

Edited by - lecter on 12/05/2006 09:56:56

κειμένου)

12/05/2006

12/05/2006, 10:09:51
Αγαπητέ lecter, πρώτα απ' όλα θα σε παρακαλούσα να έγραφες με ελληνικούς χαρακτήρες.
Οι λατινικοί χαρακτήρες δυσκολεύουν πολύ την ανάγνωση των μηνυμάτων μας...

Παρόλο που έκανα κάποια Λατινικά στο σχολείο δεν τα πολυθυμάμαι....
Απ' όσο καταλαβαίνω όμως το κείμενο αναφέρεται στο Ρώμο και το Ρωμύλο, τα 2 αδέρφια που αναθράφηκαν από μια λύκαινα (μιας και σα μωρά εγκαταλείφθησαν στο δάσος) κι ίδρυσαν μετέπειτα τη Ρώμη.

Μου φαίνεται λοιπόν σαν ύμνος προς τα 2 αυτά αδέλφια...
Σίγουρα όμως θα μπορούσε να σε βοηθήσει κάποιος ο οποίος τα θυμάται καλύτερα από εμένα...

In anticipation of my resurrection...

lecterΝέο Μέλος
12/05/2006, 11:52:19
Ευχαριστω για τον χρονο σου :) Αν μπορει καποιος αλλος?

Expose To The Elements

12/05/2006, 13:50:16
Στην προσπάθεια αποφυγής των greeklish ο τίτλος μετονομάζεται από Opoios mporei as me voh8ish σε Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει (Μετάφραση κειμένου).
12/05/2006

In anticipation of my resurrection...

ALOSΜέλος
28/05/2006, 20:16:37
Με έναν μεταφραστή (και χωρίς τις επαναλήψεις) βγήκε κάτι σαν αυτό

Dominus master
oar romulus divine dumamentum
holy master exit pedulamentum
male master like not foundation
Romulus master greatest reconcillio

31/05/2006, 04:59:44
Ρωμύλε, Κύριε
Ρωμύλε, Κύριε
Ρώμο, Ρωμύλε πανίσχυροι θεοί
Ρώμο, Ρωμύλε θεϊκά αδέρφια
Ιερέ Κύριε, που εμφανίζεσαι με τη χλαμύδα
Αντρίκιε Θεέ, θεμέλιο όσο κανείς άλλος

Ρωμύλε Κύριε, Μέγιστε Συμφιλιωτή (σημ.: αυτός που ενώνει)

(και επαναλαμβάνονται)

macedon

TheoΜέλος
20/02/2002, 17:58:11
Το κύριο μειονέκτημα όλων των θεωριών που διατυπώθηκαν ως τα τέλη του 5ου ή τις αρχές του 4ου π.Χ. αι., ήταν ότι σ’ αυτές δεν υπάρχει η παραμικρή προσπάθεια να περιγραφούν με ακρίβεια οι κινήσεις των πλανητών. Αυτό ακριβώς είναι το αποφασιστικό σημείο, ως προς το οποίο διαφοροποιούνται οι θεωρίες που διατυπώνονται από τον 4ο αι. και μετά.

Ο 4ος π.Χ. αι. σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην ανάπτυξη της αρχαίας ελληνικής αστρονομίας και γενικότερα, μια νέα εποχή στην ιστορία της αστρονομίας. Τώρα αρχίζει σιγά-σιγά να διαμορφώνεται ένα είδος μαθηματικής αστρονομίας με κύρια χαρακτηριστικά, τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος από τα θέματα που αναφέρονται στους αστέρες σε θέματα που αφορούν ιδιαίτερα την κίνηση των πλανητών, τη δημιουργία ενός γεωμετρικού μηχανισμού, του μηχανισμού των «ομόκεντρων σφαιρών», για την περιγραφή τόσο των αστρικών όσο και των πλανητικών κινήσεων και, τη διαμόρφωση ορισμένων κριτηρίων τα οποία πρέπει να ικανοποιούν οι θεωρίες που φιλοδοξούν να ερμηνεύσουν τις παρατηρούμενες κινήσεις των πλανητών.

theo_

analphabetΜέλος
22/12/2004, 11:45:36

quote:
όμως ο καθένας έχει και τον δικό του τρόπο να την βιώνει τελικά...

Μα δε θα μας παίδευε τόσο για να τη βρούμε καλή μου αν δεν ήταν αυστηρά ...προσωπική !

analphabet

23/12/2004, 10:01:00
πάντως αν κρίνω από προσωπική εμπειρία...

τις δύο φορές που την συνάντησα με βρήκε αυτή....

και ενώ εγώ ήμουν "χαμένη στο διάστημα", μπήκε στη ζωή μου σαν σίφουνας και πήρε μαζί της ότι είχα και δεν είχα...

δεν το μετάνοιωσα ποτέ....

Galadriel, Downloaded

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!

23/12/2004, 17:13:27
quote:
και ενώ εγώ ήμουν "χαμένη στο διάστημα", μπήκε στη ζωή μου σαν σίφουνας και πήρε μαζί της ότι είχα και δεν είχα...

H ``αγάπη`` δεν παίρνει galadriel , μόνον δίνει..

Αυτό που παίρνει είναι το ``συμφέρον``.. μην μπερδεύετε το συμφέρον με την αγάπη.. εχει τα ίδια πρακτικά χαρακτηριστικά αλλά θεωρητικά απέχει πολύ..

23/12/2004, 23:07:13
ναι, έχεις δίκιο φίλε μου...

έκανα κακή χρήση της λέξης "πήρε"....
ας πούμε ότι "σήκωσε"

και έτσι είναι η αγάπη μόνο δίνει...

ForeverG

WARNING !

24/12/2004, 15:05:18
quote:
έκανα κακή χρήση της λέξης "πήρε"....
ας πούμε ότι "σήκωσε"

Επέτρεψε μου... γενικά .. αν έφυγε , δεν ήταν αγάπη...
Η αγάπη δεν παίρνει αλλα και δεν φεύγει... ποτέ. Αρα έκανες λάθος , δεν ήταν αυτή, ήταν το συμφέρον.

Η αγάπη galadriel είναι βαθειά ριζωμένη οπως ενας τεράστιος πλάτανος. Για να απλώσουν ομως οι ρίζες της πρέπει η ψυχή να είναι προετοιμασμένη να τη δεχθεί. Τις πιο πολλές φορές κάνει την εμφάνιση του ο έρωτας και σχεδόν ολοι τον μπερδεύουν με την αγάπη.
Τι κρίμα .. η σαρκική ηδονή να ταυτίζεται με την παντοτινή απόλυτη ψυχική αφοσίωση..

Edited by - allzzaro on 24/12/2004 15:09:32

24/12/2004, 16:10:58
καλέ μου φίλε,

όταν ο θάνατος παίρνει κάποιον από κοντά μας,
δεν νομίζω ότι μπορούμε να του καταλογίσουμε τίποτα, και κυρίως ως προς τα αισθήματα αγάπης....

μερικά πράγματα είναι έξω από τις δυνατότητες μας...

παρόλα αυτά, ακριβώς επειδή η αγάπη αυτή δεν ήταν κατά καμμία έννοια καλυμένο συμφέρον ή απλή σαρκική επιθυμία, αλλά μια καθαρή σαν κρύσταλλο ψυχική αγάπη, παραμένει πάντα ζωντανή στην καρδιά μου και την γεμιζει με φως...

γι'αυτό και παρόλο που πόνεσα πολύ από την απώλεια του φυσικού σώματος του ανθρώπου που αγαπούσα, δεν μετάνοιωσα ποτέ για την αγάπη που με την παρουσία του είχα την ευκαιρία να ζήσω...

Να σου ευχηθώ κι εγώ Καλά Χριστούγεννα και Κάθε Ευτυχία

Galadriel

WARNING !

24/12/2004, 16:22:02
sorry galadriel ..

Σου εύχομαι και εγώ Καλά Χριστούγεννα .. και πάλι sorry

24/12/2004, 16:52:59
δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι φίλε μου...

δεν είμαι δα και "ηλίθια" , κατάλαβα τι εννοούσες την πρώτη φορά

έτσι κι αλλιώς εδώ γράφουμε για να διαβάζουν όλοι και να μαθαίνουν αν μπορούν κάτι απ'αυτό....

και πάλι Κάθε Ευτυχία

και μία επιπλέον ευχή από μένα

"Ο Θεός να σε φυλάει απ' το Κακό σ' όλους τους άδειους τόπους που διαβαίνεις..."

ForeverG

WARNING !

Edited by - galadriel on 24/12/2004 16:54:05

seminaΜέλος
24/12/2004, 17:33:55
Εσεις που λετε οτι η αγαπη δινει ποσο σιγουροι ειστε γι αυτο???Τι δινει η αγαπη,υπαρχει αγαπη ή μονο αδειες λεξεις σε μια σελιδα...
Η αγαπη δινει...τραγικο μου ακουγεται,δεν παιρνει τιποτε εεεε???Με το νομο δρασης-αντιδρασης πρεπει να παιρνει....τι θα πει αν πηρε κατι δεν ειναι αγαπη???...κοροιδευομαστε????
Εγω καθε μερα ανακαλυπτω ποση ελαχιστη ειναι η αγαπη...φαινεται λυπηρο???..ναι αλλα ετσι ειναι,αντι να βλεπω να δινει η αγαπη,βλεπω την αλλη οψη οτι παιρνει,μονο ζηταει...τι σημαινει οτι τοτε δεν μπορεις να την πεις αγαπη??και πως την αποκαλεις???τι λεξη της δινεις τοτε????
Και σκεφτειτε και αυτο η αγαπη δεν δινεται απλοχερα..σκεφτειται που την δινεται???Που,εκει που θελετε εεεε???Πραγματικα,τη δινεται μονο οπου θελεται και πουθενα αλλου...αρα και αυτη που αποκαλειται αγαπη,δεν ειναι αγαπη...
Φιλικα,
Σεμινακι

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..ΜΑΘΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ..

24/12/2004, 18:35:35
quote:
Η αγαπη δινει...τραγικο μου ακουγεται,δεν παιρνει τιποτε εεεε???Με το νομο δρασης-αντιδρασης πρεπει να παιρνει....τι θα πει αν πηρε κατι δεν ειναι αγαπη???...κοροιδευομαστε????

Και ερωτώ.. Αγαπάς κάποιον-α οκ Μετά απο καιρό τον μισείς Μα πώς..?? και η αγάπη ??..που πήγε?? Απλά δεν υπήρξε..

24/12/2004, 20:28:03
καλή μου semina,

αυτό που διακρίνει την αγάπη απ' οτιδήποτε άλλο φτωχότερο και λιγότερο είναι ότι δίνεις τον αληθινό σου εαυτό....

ακόμα κι αν χρειάζεται να είσαι σκληρός μερικές φορές....

ακόμα κι αν πρέπει να μην είσαι εκεί κάποιες άλλες....

μα πάνω από όλα να είσαι εσύ...

δεν έχει νόημα να μιλάμε για αγάπη αν πρέπει μόνο να ικανοποιούμε τα χατήρια του δικού μας εγωϊσμού, ή του άλλου που έχουμε απέναντι μας...

στην αγάπη δεν χωράει εγωϊσμός....

αλλιώς δεν κάνει να προφέρουμε ούτε καν την λέξη....

ForeverG

WARNING !

25/12/2004, 10:19:29
αγαπη....

τι οψη εχει...?

τι προσπαθουμε να διακρινουμε...?

ειναι μια εσωτερικη υποθεση....?

της καρδιας...του νου...?

ολα αυτα μαζι....?

αγαπη....

ουτε πρεπει.....ουτε μα....ουτε.....

ξεκιναει ομως απο εμας...?

αφιερωση.....τι ειναι...?

ψυχη...?

καρδιας...?

πνευματος....?

ολα τα παραπανω....?

χαρα...μοναξια...μελαγχολια...εγνοιες...?

με η χωρις....?

γαληνη....εσωτερικη.....και των δυο μερων....?

εφικτη....?

μια καρδια...για τους δυο...?

χτυποι....σκιρτησματα...μια ομορφια ...και για τους δυο...?

λαμψη....?

γυρω...?

και μεσα.....?

αγαπη....

"ματιες"....αληθινες....αγγιγμα...εσωτερικο....?

ειναι για ολους.....?

μεσα στο πυθαρι της μοναξιας.....με καλει...το ειναι μου....

ποσο ανοιχτος εσω,ειμαι για να δεχτω...?

με καλει το δεν θελω....να πληγωσω...

αγαπη....?

..οχι για εμενα....επιλογη...?

ναι...για ολα τα παραπανω....?

....οχι....για κατι μοναχα συγκεκριμενο....

σπανιο....

αγαπη....

οχι για'μενα....

οχι αλλα δακρυα...δεν θελω ...να αντικρυσω....

για εκεινη....που θα θελησει να ερθει....

δεν ειμαι εδω.......

σα τον συρανο....στην ποιηση μου θα χαθω.......
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΟΤΣΑΚ.ΚΟΡ/Ος
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
http://www.e-missos.gr/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=733

WHISPERS OF THE DREAMS

Edited by - manos on 25/12/2004 10:22:00

filosofos3Μέλος
25/12/2004, 10:21:26
Αγαπητοί φίλοι
η "αγάπη" όπως και όλες οι έννοιες δεν είναι ούτε απολυτως αντικειμενική,ούτε απολύτως υποκειμενική. Όταν λέμε ότι αγαγπάμε κάποιον μπορεί και να μην τον αγαπάμε (το συνηθέστερο) και να ονομάζουμε αυτό που αισθανόμαστε "αγάπη" πειδή έτσι έχουμε εκπαιδευτεί από το περιβάλλον μας.
Σαν αγάπη θεωρούμε και το ναμοιραζόμαστε τον "πόνο" που φέρει ο άλλος μαζί του.Και είναι αγάπη ως ένα βαθμό. Αλλά όχι το τέλειο. ΚΑτά τη δική μου άποψη πάντα. πάντα θα υπάρχει μια μεγαλύτερη βαθμίδα. Και εδώ βλέπω ανώτερο το να απαλλάξουμε και το σύντροφό μας από τον "πόνο" που οφείλεται στην άγνοια. Αν δε δέχεται να ερευνήσει (να πως η αγάπη εμπλέκεται αναπόφευκτα με τη μεταφυσική) για να αποκτήσει γνώση που θα εξαλείψει τον πόνο, τότε δε μας αγαπά πραγματικά! Τουλάχιστον όχι περισσότερο από τις ιδέες του. Και εκεί επιλέγουμε να υποστούμε και εμείς τον πόνο το δικό του ή όχι. Δεν του προσφέρουμε τίποτε σπουδαίο αν τον υποστούμε γιατί τότε θα βλασφημούμε την αλήθεια και ο πόνος θα είναι η "ποινή" όπως γίνεται πάντα.
Αν λοιπόν πονούμε γιατί χάσαμε κάποιον είναι γιατί κάπου με τη στάση μας, με τις απόψεις μας ,τις ιδέες μας ερχόμαστε σε αντίθεση με την αλήθεια και ο πόνος είναι το αποτέλεσμα.
Δεν είναι η πραγματική αγάπη που προκαλεί τον πόνο, αλλά το ότι τη θυσιάζουμε μερικές φορές για χάρη της "αγάπης"-συμπαράστασης του άλλου. Η πραγματική αγάπη δεν κάνει εκπτώσεις στην αλήθεια γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί. Κάθε περιγραφή της είναι και ένα παραπέτασμα που έθεσε ο περιγράφων στους μεταγενέστερους ως προς το τι αληθινά είναι η αγάπη.
Συνεπώς ας αναρωτηθούμε :ποια "αγάπη" θέλουμε να αναγνωρίσουμε; Τι εννούμε με τη λέξη αυτή; Αν εξετάσουμε τι εννοούμε και το ξεχωρίσουμε από άλλες παρόμοιες έννοιες ,τότε θα μπορούμε εύκολα να το διακρίνουμε και να το βρούμε.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Όλα είναι τέλεια