- Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει... (Μετάφραση κειμένου) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Όλα είναι τέλεια
Μα καλα γιατι την ανηψωνετε τοσο???Δεν είναι λογια η αγαπη,δεν είναι μια λεξη…είναι πραξεις,είναι βλεμμα είναι μια εννοια που περιεχει παρα πολλα πραγματα..και όμως τρομαζει τοσους…
Υπαρχουν στιγμες που αν δεν πεις σε καποιον σ’αγαπω θα σε αφησει,λες και εχει τοση μεγαλη σημασια..αλλες φορες αν δεν πεις σ’αγαπω ο άλλος μπορει να σκοτωθει…δηλαδη,η αγαπη όταν δεν δειχνεται,όταν δεν φαινεται σκοτωνει????
Προσωπικα,αρχιζω να μην πιστευω πως υπαρχει αγαπη..την παλεψα αυτή μου τη σκεψη,αλλα με νικαει μερα με τη μερα ολο και πιο πολυ…
Αν η αγαπη μου χαθηκε??αν δεν ερθει ποτε??δεν θα είναι και λιγο χλωμο να την αναγνωρισω κιολας??
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..ΜΑΘΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ..
θέτεις ενδιαφέροντα ερωτήματα ...μα μην τα απαντάς τόσο πεσιμιστικά
Αν δεν δίνεται απλόχερα η αγάπη είναι γιατί δε ζητάμε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ την αγάπη αλλά άλλα πράγματα παρόμοια με αυτή.
Συμφωνώ ότι η εκδήλωση "αγάπης" δεν είναι κατ' ανάγκη αγάπη όπως και στο ότι η αγάπη μπορεί να υπάρχει χωρίς καμμιά εκδήλωση , σιωπηλά.
Αν βιώνει κανείς τόσο τραγικές σχέσεις είναι παγιδευμένος/η και θα έπρεπε να αναθεωρήσει τη στάση του η οποία δεν κάνει καλό σε κανέναν από τους δύο. Η αγάπη δε θα έρθει απαραίτητα με το πρώτο πρόσωπο που θα σχετιστούμε. Δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα επειδή βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση.
Διάβασε αυτά που έχω γράψει για τις δίδυμες ψυχές.
Να είσαι καλά
Όλα είναι τέλεια
http://www.within-temptation.com/english/index.php?action=&c=29&t=3

η αγαπη,η πραγματικη αγαπη ειναι αισθησεις,ειναι τοσα πολλα ,και οχι μοναχα λογια....τα οποια (λογια)ειναι ενα πουφ στο ξημερωμα.....
η αγαπη αφηνει σημαδια,που ακολουθουν/μενουν στην καρδια-ψυχη-νου,του ανθρωπου που εχεις νοιαστει,πονεσει......
τα λογια ειναι αρκετες φορες παρεξηγησημα....
ομως και η σιωπη....
αγαπη....ειναι και πονος και χαρα....πολλες φορες ειναι μονομερης....αυτο ποναει πολυ περισσοτερο....ομως ξερουμε να "μαχομαστε" υπο τα "βελη" καθε πονου...που ακολουθει την αγαπη?....
αγαπη....επουλωνω τα τραυματα μου.....
αγαπη....δεν μπορω να σε αντικρυσω?....
αγαπη....ειμαι τυφλος,ειμαι νεκρος?....
αγαπη....μοναχα μεσα μου ζεις ?.....
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
http://www.e-missos.gr/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=733
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 26/12/2004 10:12:14
Για ν' αγαπήσουμε πρέπει πρώτα να αγαπάμε τον εαυτό μας. Αλλιώς απλά τον φορτώνουμε στον άλλον για να τον σώσουμε, να δούμε στα μάτια του ότι δε βλέπουμε στον καθρέφτη μας.
Εκεί αρχίζει η συναλλαγή.
Αγάπη χωρίς υποκρισία λοιπόν. Αγάπη αγνή. Αυτό σας εύχομαι για τη νέα χρονιά. (Άργησα για τα Χριστούγεννά που είναι και η γιορτή της αγάπης)
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
Όταν νιώθεις αγάπη,είσαι σίγουρος ότι αυτό νιώθεις,δε χωράνε εγωισμοί και συμφέροντα,δε σου περνάει τίποτα τέτοιο από το νου...Η ιδέα της ύπαρξης της είναι από μόνη της τόσο μαγική που σου δίνει δύναμη για όλη σου τη ζωή.Αγαπάς για πάντα και ποτέ δεν απογοητεύεσαι,ακόμα κι αν δεν αναγνωρίζεται η αγάπη σου,ή δεν ανταποδίδεται.Αυτό που δε σου αρέσει τόσο είναι ίσως το γιατί δεν αγαπούν κάποιοι,όχι εσένα,δε σε νιάζει για τον εαυτό σου όσο δίνεις απλόχερα κι ασταμάτητα την αγάπη σου.
Όσο απομακρύνομαι από κοντά σου
τόσο μεγαλώνει ο πόθος μου να σ'έχω δίπλα μου
Όσο αποφεύγω να μιλάω για'σένα
τόσο σε σκέφτομαι περισσότερο
Προσπάθησα να θάψω τη λύπη μου που η αγάπη μου δεν εκτιμήθηκε,αλλά έμαθα παραδόξως να αγαπάω κι εμένα όπως εσένα...Αγάπησα την αγάπη και θεώρησα λάθος να εξιδανικεύω μια εικόνα που αγάπησα.Κράτησα την αγάπη και άφησα ό,τι αγάπησα κι από τότε αγαπώ διαφορετικά,ζω την αγάπη....
Ευχαριστώ...
I'm the lizard king,I can do anything!
BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!
το θεμα σου το ειχα διαβασει και πριν μου το ζητησεις...
Πεσιμιστικα???αλλη φορα θα προσπαθησω να απαντησω πιο αισιοδοξα!!
Να εισαι καλα και εσυ και ευχαριστω πολυ!
Αγαπητε Μανο,
Εχεις ενα τροπο γραψιματος που πραγματικα με συγγινει..
Φιλικα,
Σεμινα
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..ΜΑΘΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ..
Η αγάπη είναι μουσική χωρίς νότες, είναι ποίημα χωρίς λέξεις, είναι επαφή χωρίς άγγιγμα… είναι η ανατάραξη που προκαλούν τα φτερά των αγγέλων…
Το να πούμε πως η αγάπη είναι ένα δώρο, είναι λίγο… είναι φτωχό… είναι ταπεινό… και η αγάπη δεν έχει κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά!
Όταν σε κοιτά και νιώθεις ότι σε αγγίζει, σε γεμίζει φως, ελπίδα, ζεστασιά…
Όταν δεν χρειάζονται λέξεις για να καταλάβεις τις επιθυμίες του…
Όταν συμπληρώνει τις προτάσεις σου με λόγια ίδια με τα δικά σου…
Όταν είναι μακριά σου και νιώθει τον πόνο σου, σαν να είναι δικός του…
Όταν αισθάνεται την σκέψη σου να τον συντροφεύει…
Η αγάπη δεν είναι δέσμευση, μα η υπέρτατη μορφή ελευθερίας…
Αγάπη είναι να σπαράζει το είναι σου από τον πόνο και όμως να λες αντίο και καλή τύχη…
Αγάπη είναι να αναγνωρίζεις τα σημάδια του χωρισμού και να μην προσπαθείς να τα κρύψεις…
Αγάπη είναι να κρατάς το φως που τον οδηγούσε, αναμμένο ακόμα κι αν θέλεις να σκάψεις την γη και να κρυφτείς βαθιά στα σπλάχνα της…
Αγάπη είναι να αναγνωρίζεις την απώλεια, να την βιώνεις και να κρατάς ψηλά το κεφάλι, σαν φόρο τιμής…
Όποιος αγάπησε βαθιά και απελπισμένα καταλαβαίνει… Όποιος αγάπησε και έχασε τον άνθρωπο του, όχι από θνητό χέρι, μα από το χέρι του θεού, γνωρίζει… όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες αγάπες και έρωτες κι αν συναντήσει, εκείνη η πρώτη, η βαθιά, η απελπισμένη, η βίαια κομμένη πάντα είναι μαζί του… ο πόνος μουδιάζει το σώμα και το μυαλό, όμως, η καρδιά και η ψυχή κρατάει την ανάμνηση ζωντανή και την ντύνει με ένα πέπλο ονειρικό…
Όποιος δεν την έχει βρει ακόμη δεν την πιστεύει, δεν την δέχεται… αλλά μέσα του ελπίζει κάθε ώρα και στιγμή, να κάνει την εμφάνιση της, στην ζωή του, η αγάπη…
Όποιος την ζει, εύχεται να μη τελειώσει ποτέ, να τον γεμίζει πάντα…
Σε όλους εύχομαι να γίνει η αγάπη, αδελφή της σκιά σας…
Με αγάπη... The She Mantis
quote:
Σε όλους εύχομαι να γίνει η αγάπη, αδελφή της σκιά σας…
Galadriel of Galadhrim
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!
Edited by - galadriel on 28/12/2004 16:10:04
χτες επεστρεφα απο δαφνη....
...μετρό....οταν την ειδα....
.....δυο γεματα φεγγαρια τα ματια της....
...το χαμογελο της.....
...μετα δυο στασεις εφυγε...γυρισε και μου ειπε γεια....
...ειπα αντιο....
και εφυγε.....
15 λεπτα το σπιτι μου αποσταση...απο τον σταθμο.....
...κοιταγα το φεγγαρι ....ενα δαχτυλιδι....γυρω....
το φωτογραφισα...με την ψηφιακη...
...το φεγγαρι....ειναι στην μηχανη....
τα ματια της η λαμψη τους...στην μνημη μου...
το χαμογελο της.......
...η ελλειψη θαρρους απο την μερια μου.....
δεν γυρισα....δεν κατεβηκα.....δεν την ρωτησα...δεν την σταματησα....
δεν....δεν....
η θλιψη μου.....με συντροφευει....
....ποσα θα ειχαν αλλαξει...μεσα μου....
αν...αν...αν........
την ειδα..προσωποποιημενη....την αγαπη...της....
ομως "δεν" ημουν εκει.....
δεν θα πω γιατι.....ολα περιοριστηκαν.....περιθωρια...δεν μου
εδωσα......τωρα ξερω.....τωρα...νοιωθω....τωρα...ποναω....
....για την επιλογη μου....
...για ολα οσα ειμαι......
....αντιο....
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΟΤΣΑΚ.ΚΟΡ/Ος
με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 28/12/2004 20:00:47
Edited by - manos on 28/12/2004 21:42:49
μα φυσικα απο το ενδιαφερον!!!

![]()
![]()
![]()
![]()

«Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας. Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο, η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα».
quote:
Πως αναγνωριζουμε την αγαπη;
μα φυσικα απο το ενδιαφερον!!!
χμ... ναι...
κι αυτό μου θύμησε πως το ενδιαφέρον μπορεί να κρύβεται σε λόγια
με λέξεις ταπεινές
και σημασίες
μεγαλειώδεις...
Κοιμήσου καραμέλα μου για να σε πιπιλήσω.
Ο.Ελύτης
Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
quote:
Πως αναγνωριζουμε την αγαπη;
Xμμ...δύσκολο ερώτημα όντως...
Εγώ το έχω τοποθετήσει ως εξής:
Δεν σ' αγαπώ γιατί με συμφέρεις,γιατί είσαι μάνα μου παιδί μου ή ερωμένη μου ΚΑΙ το κυριώτερο,όχι διότι κι εσύ με αγαπάς.
Αγάπη είναι δίνω χωρίς να περιμένω να πάρω.
Αγάπη είναι ΕΣΥ και όχι ΕΓΩ.
Αγάπη δεν είναι,όταν σε κοιτάζω να είναι σα να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέπτη.
Αγάπη είναι όταν κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέπτη να βλέπω εσένα.
Αγάπη δεν είναι,ΥΠΑΡΧΕΙΣ για να ΥΠΑΡΧΩ.
Αγάπη είναι ΥΠΑΡΧΩ διότι ΥΠΑΡΧΕΙΣ.
Αγάπη δεν είναι να κάνουμε παιδί.
Αγάπη είναι θέλω ένα παιδί από ΕΣΕΝΑ.
Δεν έχει για μένα σημασία αν αυτά τα αισθήματα θα εκφράζονται και από τις δύο πλευρές,εξ άλλου όπως είπα η αγάπη για μένα δεν περιμένει ανταπόδωση.
Αν όμως συμβαίνει αυτό και από τις δύο πλευρές,τότε έχουμε το ΕΜΕΙΣ,όπου :
ΑΝΘΡΩΠΟΣ+ΑΝΘΡΩΠΟΣ=ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ίσως λίγο ονειροπόλος.....μπορεί ![]()

αγαπη
η αγαπη δεν εχει διόδια
και σταθμούς μόνο
εκείνους τους καημούς
και τους αναστεναγμούς
εχει θάρρος τολμηρό
και συνέχεια φωτεινό
δεν ορίζεται ποτε
γιατι εχει πάντα μπλέ
δεν έχει χρώματα πολλά
δεν εχει μεγέθη περρισα
ειναι ενα φως τρομακτικο
ισως εκτυφλωτικο
οποιος την εχει δεν κοιτα
μισος κακια περιττα
εχει γαληνη φωτεινη
μεσα σε αστραφτερη φωνη
gh
Πολύ ενδιαφέρον θέμα.
quote:
Δεν έχει για μένα σημασία αν αυτά τα αισθήματα θα εκφράζονται και από τις δύο πλευρές,εξ άλλου όπως είπα η αγάπη για μένα δεν περιμένει ανταπόδωση.
Αν όμως συμβαίνει αυτό και από τις δύο πλευρές,τότε έχουμε το ΕΜΕΙΣ,όπου :ΑΝΘΡΩΠΟΣ+ΑΝΘΡΩΠΟΣ=ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ
Συμφωνώ απόλυτα...
Η αγάπη δεν ζητάει, ούτε να παίρνει θέλει, ο άνθρωπος που νομίζει ότι αγαπάει τα κάνει όλα αυτά. Ο άνθρωπος ο οποίος νιώθει ανασφαλής, χρειάζεται συνεχώς επιβεβαίωση και δεν αγαπάει τον εαυτό του πρώτα απ'όλους, πως μπορεί ποτέ να νιώσει αγάπη για κάποιον άλλο?
Όταν αγαπάς δεν περιμένεις ανταπόδοση απλώς νιώθεις...
Προσωπικά πιστεύω πως όλη η έννοια της αγάπης έχει παραποιηθεί.
Δεν αγαπάω τον καλό μου γιατί μου προσφέρει κάποια "πράγματα", ούτε θέλω να με αγαπάει μ'αυτόν τον τρόπο.
Στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου αγαπάς κάτι παραπάνω από την επιφάνεια, αγαπάς την ουσία του.
Την ενέργεια που τον περιβάλλει ..
Την οικειότητα που νιώθεις όταν είσαι μαζί του.
Κι αν κάποια στιγμή σταματήσεις να τον έχεις, ναι σε πειράζει, σε στεναχωρεί, αλλά εξακολουθείς να τον αγαπάς, γιατί από κάποιο σημείο και μετά απλώς η παρουσία του δεν είναι απαραίτητη για να τον νιώθεις δίπλα σου.
Είναι όπως όταν έχεις συνδέσει ένα τραγούδι αγαπημένο με κάποια κατάσταση ή κάποιο πρόσωπο στη ζωή σου και μόλις το ακούσεις αρχίζεις να κλαίς, είτε από χαρά είτε από λύπη.
Η κατάσταση ή το πρόσωπο δεν υπάρχει πιά κι όμως το συναίσθημα είναι κλειδωμένο μέσα σου και δεν χάνεται αν είναι πραγματικό.
Συγνώμη αν σας κούρασα.
Φιλικά ΣΕΠΙΑ
Υπάρχει περίπτωση να μας αναγνωρίσει αυτή..![]()
Και της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει...