ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ροκ μουσική και σατανάς? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ροκ μουσική και σατανάς? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Lord_Asriel34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
sakhs3Μέλος
11/01/2005, 19:10:47
quote:

quote:

για να προσκυνησει ενα τετοιο μακαβριο χερι ,η αυτι ,σε αποσυνθεση,!!?

sakhs3

Καλά δεν ντρέπεσαι λίγο, μορφωμένος υποτίθεται άνθρωπος να προσβάλλεις κατ' αυτό τον ανοίκειο τρόπο, ιερά λείψανα μιας Θρησκείας που αριθμεί εκκατομύρια πιστών;

Ποιος είσαι δεν μας λες, που μας έμαθες και τα "μακάβρια" χέρια και αυτιά; Για πρόσεχε λίγο λέω εγώ πως μιλάς..

athakandr

δεν προσβαλω τιποτα ,και κανεναν,athakandr,ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΙ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ!!
εσυ βλεπεις κατι αλλο!???
μην τρελαθουμε ξανα αγαπητε!!
οτι μπορει να τα πιστευουν εκατομυρια πιστων,ε!! τι να πω!!

sakhs3

Tsepe NoyonΜέλος
11/01/2005, 21:08:10
Αγαπητε Athakandr ειμαι σιγουρος οτι εισαι τοσο πιστος, που δεν εχεις ποτε μελετησει τα της πιστης σου, η τουλαχιστον, οχι με κριτικο πνευμα.Θεωρεις οτι σου εχουν πει δεδομενο κι ως εκ τουτου περιττο να ψαξεις. Οχι παραπερα, αλλα αυτα που πιστευεις.Αραγε πριν γραψεις οτιδηποτε εδω, ρωτας τον πνευματικο σου?
Αν ποτε κανεις τον κοπο να μελετησεις την χριστινικη γραμματεια, ειμαι σιγουρος, θα αλλαξεις σταση.
Και μην μου πεις οτι το εχεις κανει, γιατι δεν θα σε πιστεψω. Ειναι κραυγαλεο, απο τα οσα γραφεις οτι δεν το εχεις πραξει!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ

11/01/2005, 22:06:27
ounos:
«Αρα πρεπει να συμπερανω οτι καπου στον κοσμο πρεπει να υπαρχουν διατηρημενα και πολλα πραγματα που δεν βλεπουμε στις σημερινες εκκλησιες, οπως πχ το ιερο αιδoιο της ταδε αγιας, ή το ιερο πεος του ταδε αγιου. Αυτα τι εγιναν? Δεν ειναι το ιδιο ιερα?»

Αγαπητέ νομίζω ότι ενδεχομένως να θεωρηθεί η τοποθέτηση σου ως κτύπημα κάτω από την μέση. Ίσως ορισμένες καταστάσεις μπορούμε να τις αποφεύγουμε ένεκα καλής «γειτονίας».

Από την άλλη βέβαια, είναι οι ίδιοι οι χριστιανοί ταγοί που φροντίζουνε για την έξαρση της φαντασίας. Φταίνε οι τρίτοι άραγε?

Συγκεκριμένα:

Σε δύο Γαλλικές πόλεις παλαιότερα, η Κλερμόν και η Σαλόν, επεδείκνυαν με άκρατη ιεροπρέπεια στους πιστούς από έναν…«άγιο ομφαλό» του Ιησού. Ο τρίτος (κομμένος στα δύο…) φυλάσσεται ΑΚΟΜΗ στον καθεδρικό ναό της Ρώμης Λατεράν το ένα κομμάτι, και στη Σάντα Μαρία ο άλλος.

Εδώ, τι να πει άραγε κάποιος λογικά σκεπτόμενος?

Επειδή ο Ιησούς της περιγραφής ήτανε Εβραίος, φυσικά και υπέστη την περιτομή. Αυτό το μικρό τεμάχιο του δέρματος λοιπόν που ενώνει την πόσθη με τη βάλανο έχει μοιραστεί σε….δεκαεπτά διαφορετικές Εκκλησίες ανά την Ευρώπη.

Να υπενθυμίσουμε πως κάθε έτος την 1η Ιανουαρίου η εκκλησία εορτάζει επισήμως την περιτομή του Ιησού, άσχετα εάν ποτέ δεν το διατυμπανίζουνε καθώς και μόνο με σύντμηση το αναγράφουνε στα ημερολόγια. Μια εξόχως υποκριτική στάση.

Jason_18Μέλος
11/01/2005, 22:57:54
καταρχην φιλε schwabe ο χριστιανισμος παντα ειχε στοιχεια ειδολωλατριας...η εικονομαχια ειναι το τελειο παραδειγμα της μανιας των χριστιανων που ειχαν με τις εικονες που ρειχναν στο φαγητο τους ρινισματα εικονων και το τρωγανε!
στις μερες μας ο κοσμος πηγαινει στην εκκλησια,προσκηναει τις εικονες(το ειδωλο του Χριστου,της παναγιας των αγγελων)χωρις να πιστευουν σε αυτους...πολλοι λενε πιστευω στον χριστο και στην παναγια.στην πραγματικοτητα ομως δεν πιστευουν καν στην υπαρξη τους...απλως πιστευουν στο ειδωλο τους...
με λιγα λογια θελω να πω οτι οντως ο χριστιανισμος ταυτιζεται με την ειδωλολατρεια!και ειδικα στις μερες μας!!!
οσο αφορα τους αρχαιους ελληνες.αυτοι και αν ηταν ειδωλολατρες!!!ναι μεν πιστευαν στην υπαρξη του 12ου θεου,ομως λατρευαν τις εικονες και τα αγαλματα.εχτιζαν αγαλματα στους 11 θεους(οπως και στον 12ο αγνωστο θεο)ομως στη κυριολεξια δεν γνωριζαν τιποτα για την υπαρξη τους...απλως λατρυαν τα αγαλματα πιστευοντας οτι με αυτο τον τροπο οι θεοι θα τους βοηθουσαν...
φιλοι μου δεν ξερω αν καταλαβατε τα παραπανω και δεν ξερω αν εθηξα τους θρησκους αλλα αυτη ειναι η αληθεια κατα την ταπινη μου γνωμη!!!
11/01/2005, 23:32:53
EΥΓΕ τι να πω με έχει εκπλήξει το επίπεδο της ανταλλαγής απόψεων. Μήπως φταίει ο πολύς «εσωτερισμός» τελικά…?

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

sakhs3Μέλος
11/01/2005, 23:52:07
ΛΥΠΗΡΟ ΔΕΝ ΛΕΩ!!
ΠΛΩΤΙΝΕ!
ΑΛΛΑ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ,ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ
ΖΗΤΗΜΑΤΑ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ,
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ,ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ!
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ,ΠΟΛΕΜΩ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!
ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ
ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ !!

sakhs3

12/01/2005, 01:37:05

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

ounosΜέλος
12/01/2005, 01:52:49
quote:

ounos:
«Αρα πρεπει να συμπερανω οτι καπου στον κοσμο πρεπει να υπαρχουν διατηρημενα και πολλα πραγματα που δεν βλεπουμε στις σημερινες εκκλησιες, οπως πχ το ιερο αιδoιο της ταδε αγιας, ή το ιερο πεος του ταδε αγιου. Αυτα τι εγιναν? Δεν ειναι το ιδιο ιερα?»

Αγαπητέ νομίζω ότι ενδεχομένως να θεωρηθεί η τοποθέτηση σου ως κτύπημα κάτω από την μέση. Ίσως ορισμένες καταστάσεις μπορούμε να τις αποφεύγουμε ένεκα καλής «γειτονίας».

Κι ομως, στο σημειο της υποκρισιας που λες και ο ιδιος στοχευω και γω. Δεν ειναι υποκριτικο να θεωρει ενας χριστιανος οτι ενα σωμα διατηρειται με θεικη παρεμβαση, αλλα οχι τα γεννητικα του οργανα? Ολα στο βωμο του πουριτανισμου του Παυλισμου, του "το καλυτερο θα ηταν ο ανθρωπος να μεινει παρθενος".

Δεν θελω να τα δω (φυσικα), απλως να ακουσω καποιον χριστιανο να παραδειχεται οτι υπαρχουν καπου, ή να πει τον λογο που αυτα δεν υπαρχουν.

Αυτο που λες για το πετσακι, θα πρεπει να αποτελει μεγαλο σκανδαλο για οποιον χριστιανο το ακουει πρωτη φορα. Αναρωτιεμαι οι πιστοι σε εκεινες τις εκκλησιες που το διαθετουν τι γνωμη εχουν.

On-OmmaΜέλος
12/01/2005, 08:06:28
quote:

Υπήρξε άραγε ιστορική περίοδος που να περιείχε εντονότερα στοιχεία άκρατης ειδωλολατρίας, και μάλιστα σε σημείο τοτεμισμού, από αυτή που σηματοδότησε η χριστιανική θρησκεία?

Είναι δυνατόν να κατηγορούνε οι χριστιανοί λειτουργοί τα λατρευτικά έθιμα των αρχαίων Ελλήνων όταν η προσκύνηση «θαυματουργών εικόνων», «ιερών λειψάνων», «ιερών σφουγγαριών», «ιερών ξύλων» και κάθε λογής αντικειμένων αποτελούνε μακραίωνη παράδοση τους?

Ως ένα δείγμα των όσων αναφέρω, επισυνάπτω δυο αντικείμενα της ορθοδοξίας που αποτελούν σημείο αναφοράς για τους προσκυνητές, και μάλιστα η δημόσια έκθεση τους προκαλεί ατελείωτες ουρές κάθε λογής αναζητητών λυτρωτικών θαυμάτων. Τουλάχιστον έτσι ομολογεί η χριστιανική παράδοση…….

Το ένα είναι λοιπόν το…….ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και το άλλο……..ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!!

Και ερωτώ: αυτοί μωρέ μιλάνε για ειδωλολατρία???

Αγαπητέ Schwabe,

Νομίζω πως η θρησκεία που διαδέχθηκε την αρχαιοελληνική
και επεβλήθη με βία από τους Βυζαντινούς στους Έλληνες,
απλά κατήντησε μιά προέκταση της αρχαίας σε πάρα πολλά σημεία,
όχι μόνο στο επίπεδο της λατρείας των αντικειμένων,
αλλά και στο επίπεδο της πολυθεϊας,
αφού ο συνεχιστής του Ποσειδώνα έγινε ο Αϊ Νικόλας,
την Ήρα την συνέχισε η Μαρία σαν γυναίκα του Θεού,
όπως την κατάντησαν << Παν-αγία >>.
(Πουθενά ο Θεός μέσα στη Γραφή δεν ονομάζεται Παν-άγιος,
η Μαρία όμως ονομάστηκε, το ίδιο και οι σημερινοί ιεράρχες (?)
βλ. Παναγιώτατος, δηλ. παρουσιάζουν εαυτούς
αγιώτερους του ιδίου του Θεού.)
Τον Άρη τον συνέχισε ο Άϊ Γιώργης και η Αγία Βαρβάρα
( προστάτις του πυροβολικού ) κλπ,κλπ.

Υ.Γ.
----
Στις 16 Ιανουαρίου γιορτάζεται η
<< προσκύνηση της αλύσεως του αποστ. Πέτρου >>.

Στις 16 Αυγούστου γιορτάζεται << Του Αγίου Μανδηλίου >>.

Υπάρχει και η επίσημη γιορτή << Της Αγίας Ζώνης >>.
(Είναι η ζώνη της Παναγιάς που της λύθηκε και της έπεσε...
άκουσον, άκουσον... κατά την ανάληψή της στον Ουρανό μετά την ανάστασή της !!! )

Το λυχνάρι του σώματος είναι το μάτι.
Εάν το μάτι είναι καθαρό,
όλο το σώμα είναι φεγγοβόλο.
Εάν το μάτι είναι πονηρό,
όλο το σώμα είναι σκοτεινό.

λίγο_βλάκαςΝέο Μέλος
12/01/2005, 08:40:31
ΑΧ SAKHS ΜΟΥ ΕΣΥ!

ΑΓΟΡΑΡΕ, ΧΕΛΙ!!!

ΕΒΓΑΛΕΣ ΓΛΩΣΣΑ?

ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΖΟΥΤΖΟΥΚΟ?

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΕ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ SCHWABE?

ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ.

ΑΧ ΠΩΣ ΑΓΑΠΙΕΣΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ SCHWABE,

ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΒΛΟ
ΚΙ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ
ΤΙ ΑΓΑΠΗ, ΤΙ ΑΓΑΠΗ...

SAKH MOY, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΥΝΟΥΧΙΣΑΝΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,

ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ SCHWABE ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΣΑΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ.

ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ, ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΘΑ ΚΟΛΩΣΕΙ?

ADMINAKO ΚΛΕΙΣΕ ΜΕ, ΒΡΙΖΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙ, ΟΥ ΟΥ,.....

12/01/2005, 15:10:19
sakhs3:
"ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ,ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ!
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ,ΠΟΛΕΜΩ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!
ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ
ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ !!"

Αυτό είναι μία δική σου επιλογή σαφώς... αν είναι λάθος ή όχι εσύ θα το κρίνεις τελικά, όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή και "αποτιμήσεις" τα αποτελέσματα.
Η προσωπική μου άποψη είναι, όπως και αλλού έχω πει στο παρελθόν, ότι η τακτική αυτή είναι λανθασμένη. Σε ορισμένες περιπτώσεις και σε ορισμένα περιβάλλοντα ίσως και να είναι "επιβεβλημένη". Όταν έχουμε να κάνουμε όμως με απόψεις, ιδέες, νοητικά κατασκευάσματα και την επιχειρηματολογία πάνω σ'αυτά και πολύ περισσότερο την Έρευνα για την αλήθεια, τότε είναι καταστροφική κατά την γνώμη μου.
Το ανθρώπινο ον πολύ εύκολα σκλαβώνεται στην ίδια του την "προσωπική εικόνα" και στον "αγώνα υπεράσπισής" της και τότε κάθε πιθανότητα να δει ξεκάθαρα τα πράγματα, τα όντα, τα γεγονότα... εξανεμίζεται!

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη όπως είπα...
Όσον αφορά τους Διαλόγους των Forums είμαι απόλυτα σίγουρος όμως:
Δεν επιτρέπεται επ'ουδενί η "χρήση των ίδιων όπλων", όπως λες sakhs3, ακόμη και αν νιώθεις προσβεβλημένος.

Εννοείται πως προσπαθούμε πάντα να κατανοήσουμε τις αφορμές και ότι επίσης προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι πάνω σ'αυτό, όμως για εμάς ο συνολικός "Πόλεμος" του "Υγιούς Διαλόγου" δεν κερδίζεται με αυτούς τους τρόπους!
Χρειαζόμαστε την βοήθεια των "πραγματικών" Μελών των Forums, την αγνόηση από μέρους τους κάθε προσπάθειας προβοκάτσιας, λασπολογίας και επίθεσης γενικότερα και την προάσπιση και από εσας των Αρχών της φιλοσοφικής Διαλεκτικής.
Ειδάλλως, ο χώρος αυτός θα κινδυνεύσει να γίνει ένα περιβάλλον αφιλόξενο για τους Αναζητητές, και μάλιστα με την χειραγώγηση της διαδικασίας από "κύκλους" αντεξελικτικούς και καθόλα ύπουλους.

Αυτό δεν θα το θέλαμε!
Ελπίζουμε να ισχύει το ίδιο και για εσάς...

Πέρα από αυτά, ο Λογαριασμός "λίγο_βλάκας" έχει απενεργοποιηθεί. Περιττό μάλλον να πληροφορήσω ότι πρόκειται για την επανεμφάνιση, γνωστών και από παλαιότερα στις Συζητήσεις μας, συγκεκριμένων προβοκατόρικων και παραπλανητικών προσπαθειών.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

sakhs3Μέλος
12/01/2005, 20:06:24
quote:

ΑΧ SAKHS ΜΟΥ ΕΣΥ!

βλακας ησουν,!!
βλακας παρεμεινες!!
τουλαχιστον εχεις το γνωθεις αυτον!!

sakhs3

sakhs3Μέλος
12/01/2005, 20:27:00
quote:

:
Δεν επιτρέπεται επ'ουδενί η "χρήση των ίδιων όπλων", όπως λες sakhs3, ακόμη και αν νιώθεις προσβεβλημένος.

αγαπητε admin! σε καμια περιπτωση δεν ειμαι απο αυτους που δεν σεβονται τους νομους του φορουμ!
"ιδια οπλα " σε επιπεδο διαλογου ,παντα εννοωντας,στην κουβεντα
με επιχειρηματα ,απανταμε με τα ιδια
στις βρισιες ομως με τι??!!
μην απαντωντας μηπως?!!?
σε εναν σκυλο που δαγκωνει,!! μονο με δαγκωματιες καταλαβαινει!
την σοβαρη θεση της απαξιωσης με σιωπη,την εχουμε ,για σοβαρα και ωριμα ατομα!!
λυπαμαι αλλα δεν θα του κανω τη χαρη!!
το επιπεδο του το εδειξε,και μεσω του ιδιου θα εισπραξει!
αλλιως δεν θα εισπραξει!!!

!

quote:

Χρειαζόμαστε την βοήθεια των "πραγματικών" Μελών των Forums, την αγνόηση από μέρους τους κάθε προσπάθειας προβοκάτσιας, λασπολογίας και επίθεσης γενικότερα και την προάσπιση και από εσας των Αρχών της φιλοσοφικής Διαλεκτικής.
Ειδάλλως, ο χώρος αυτός θα κινδυνεύσει να γίνει ένα περιβάλλον αφιλόξενο για τους Αναζητητές, και μάλιστα με την χειραγώγηση της διαδικασίας από "κύκλους" αντεξελικτικούς και καθόλα ύπουλους.

καθ ολα συμφωνος! με τα παραπανω

quote:

Πέρα από αυτά, ο Λογαριασμός "λίγο_βλάκας" έχει απενεργοποιηθεί. Περιττό μάλλον να πληροφορήσω ότι πρόκειται για την επανεμφάνιση, γνωστών και από παλαιότερα στις Συζητήσεις μας, συγκεκριμένων προβοκατόρικων και παραπλανητικών προσπαθειών.

ε! δεν τον υπολογιζε και καποιος δα!!

sakhs3

adespotosΝέο Μέλος
18/01/2005, 20:52:53
quote:

Βλέπουμε διαρκώς σε δημόσιες συζητήσεις, σε επίσημα σχολικά κείμενα καθώς και σε σχολιασμούς μελών στο esoterica, αναφορές για την ειδωλολατρική στάση των αρχαίων Ελλήνων.

Υπήρξαν τελικά οι αρχαίοι Έλληνες ειδωλολάτρες? Λάτρευαν τα είδωλα-αγάλματα ή απέδιδαν τιμές στο άγνωστο Θείο μέσω των αγαλμάτων?

Υπήρξε άραγε ιστορική περίοδος που να περιείχε εντονότερα στοιχεία άκρατης ειδωλολατρίας, και μάλιστα σε σημείο τοτεμισμού, από αυτή που σηματοδότησε η χριστιανική θρησκεία?

Είναι δυνατόν να κατηγορούνε οι χριστιανοί λειτουργοί τα λατρευτικά έθιμα των αρχαίων Ελλήνων όταν η προσκύνηση «θαυματουργών εικόνων», «ιερών λειψάνων», «ιερών σφουγγαριών», «ιερών ξύλων» και κάθε λογής αντικειμένων αποτελούνε μακραίωνη παράδοση τους?

Ο υπογράφων προσωπικά δεν ασπάζεται το 12θεο, όπως ενδεχομένως να θεωρηθεί, αλλά καλό είναι να τοποθετούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Ως ένα δείγμα των όσων αναφέρω, επισυνάπτω δυο αντικείμενα της ορθοδοξίας που αποτελούν σημείο αναφοράς για τους προσκυνητές, και μάλιστα η δημόσια έκθεση τους προκαλεί ατελείωτες ουρές κάθε λογής αναζητητών λυτρωτικών θαυμάτων. Τουλάχιστον έτσι ομολογεί η χριστιανική παράδοση…….

Το ένα είναι λοιπόν το…….ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και το άλλο……..ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!!

Και ερωτώ: αυτοί μωρέ μιλάνε για ειδωλολατρία???

http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/mimhsmimhs/30932/367596 (αυτί)

http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/mimhsmimhs/30932/367595 (χέρι)

adespotos