ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

F.R.C30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
F.R.CΜέλος
15/10/2007, 11:45:28
Ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!
Τα νεύρα μου!
Δομίμασα τα πάντα!Δεν μπορώ να μετατρέψω τα κείμενά σου YHVH!Δεν μπορώ δεν μπορώ!Δοκίμασα τα πάντα!Μόνο με ULTREX που δεν λούστηκα...
Προσπάθησα να τα διαβάσω αλλά μου βγήκαν τα μάτια!Γιατί καλέ μου άνθρωπε γράφεις στο πολυτονικό;Τι σε έπιασε;Καλά δεν είμαστε με το μονότονο;Ούτως ή άλλως το πολυτονικό είναι κατασκεύασμα.Ποτέ η ελληνική γλώσσα δεν χρησιμοποιούσε τόνους.Το πολυτονικό το φτιάξαμε αργότερα για να μας βοηθά στον τόνο της φωνής(ύψος κτλ) και στο να καταλαβαίνουμε τα πάθη των συμφώνων και των φωνηέντων...όχι τα πάθη τα δικά μας!
Μήπως γίνεται τουλάχιστον να κάνεις copy paste αυτά που γράφεις στο e-mail μου;Εκεί νομίζω φαίνονται μια χαρά(δεν ξέρω γιατί).
Ουφ...

Λοιπόν από τα λίγα που κατάλαβα...

Ναι,το θέμα με τη Σολωμονική με είχε μπερδέψει και εμένα.Τελικά από ότι κατάλαβα έχουμε δύο βιβλία.Τη Μεγάλη Κλείδα και τη Μικρή. Η Μικρή περιλαμβάνει το Lemegethon και την Goetia(αν κάνω λάθος διορθώστε με).Έτσι δεν είναι;

Δυστυχώς δεν μπορώ να ακολουθήσω ένα κείμενο που φτιάχτηκε για να χρησιμοποιηθεί σε μυθιστορήματα.Δεν ασπάζομαι την άποψη που είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο από τον Konstandinos ότι μπορείς ακόμα να καλέσεις και οντότητες που έχουν "δημιουργηθεί" από παλαιότερες προσπάθειες.Τα παλιά Γριμμόρια δεν δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα με το Big Ban(ωραίο το χιούμορ σου!) αλλά τουλάχιστον από κάπου πηγάζουν.Δεν κάθισε μια μέρα ένας και είπε "τι να κάνω τι να κάνω ας φτιάξω ένα Γριμμόριο...".Τα Γριμμόρια προφανώς είχαν μια εξέλιξη,μια πορία,ένα καταστάλαγμα γνώσης.
Αλλά στο κάτω κάτω και να "δουλεύει" εμένα δεν με αγγίζει.Απλά δεν συντονίζομαι αν θες.Αλλά τώρα πως γίνεται να δουλεύει όταν είναι "φτιαχτό";;;;

Όσον αφορά την κατάληξη -ελ πρώτη φορά ακούω αυτό που λες.Το Ελ σημαίνει "Θεός" (περίπου) οπότε είχα την εντύπωση ότι συνόδευε μόνο οντότητες που είναι στην ουσία μέρη Του.Μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα;Προφανώς για να το λες κάπου θα στηρίζεσαι.Όπως και να έχει σε ευχαριστούμε για τη διόρθωση.

Τώρα όλα αυτά τα "δεν πιάνουν μπάζα μπροστά του" "αν κάποιος θέλει να δει το Χριστό Φαντάρο" κτλ πιστεύω ότι τα χρησιμοποιείς καταχρηστικά.Προφανώς καταλαβαίνεις ότι είναι απλοϊκή η προσσέγιση του στιλ "Βγάλε έξω το Γριμμόριό σου να το μετρήσουμε!" Όλα αυτά μακράν απέχουν από το Έργο.Μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τρόπους να "κάνει πάταγο" αλλά σοφότερος δεν θα γίνει ούτε αυτό που θα κάνει θα έχει σχέση με το Μεγάλο Έργο.Αυτός είναι ο σκοπός και κάθε τι άλλο στην ουσία είναι Μαύρη μαγεία(ναι είμαι αυστηρός, το παραδέχομαι!).Είμαι σίγουρος ότι έχεις την ίδια άποψη.

Βασικά όπως έχω πει σκοπός μου ήταν να συζητήσουμε για το Επτάμερον(απλά το διάλεξα γιατί μου φαίνονταν απλό).Δεν είχα σκοπό να δώσουμε ντε και καλά κάποια μέθοδο εφαρμογής.Μια συζήτηση μόνο.
Σε αυτό που λες έχεις μεγάλο δίκιο.Δεν θα ξεκινήσουμε ξαφνικά μια Επίκληση. Θέλει κάποιες "μικρές" καθημερινές προετοιμασίες που βοηθούν γενικά στην ανάπτυξη της "μαγικής μας δύναμης" και στην κατεύθυνσή της. Σωστό είναι λοιπόν να μιλήσουμε και για αυτό και να προτίνουμε σχετικά.Υπάρχουν και ένα σορό άλλα πράγματα που πρέπει να πούμε.Η προετοιμασία των οργάνων της Τέχνης,τρόπος κατασκευής κτλ. Απλά η συζήτηση είναι τελικά γενικού ενδιαφέροντος και...φυσικό είναι να "ξεφεύγουν" διάφορα.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!

F.R.CΜέλος
15/10/2007, 12:06:44
Μμμμμ...ωραία τα κατάφερα!Με το μεγάλο "Αααα" που έγραψα άλλαξα τη μορφή της σελίδας.Συγνώμη...

lousipan από ότι κατάλαβα το βιβλίο των εκδόσεων Δίδυμοι δεν είναι λάθος.Απλά αναφέρεται σαν Σολωμονική ενώ δεν θα έπρεπε.
Λοιπόν για να ανακεφαλαιώσω...
Υπάρχει η Μεγάλη Κλείδα που είναι οι εκδόσεις Δίδυμοι και η Μικρή Κλείδα που είναι το Lemegethon και η Goetia.Σωστά;

lousipan ναι τον πίνακα τον παρουσιάζουν σαν παιχνίδι και έτσι είναι. Δεν είναι κάποιο σοβαρό εργαλείο ούτε θέλει προετοιμασία.Απλά μια ερώτηση και συγγέντρωση.Απλά είναι κάτι ωραίο σαν εμπειρία.Αυτό είναι όλο.

YHVH για να προλάβω καταστάσεις(γιατί μου έχει συμβεί δύο φορές) στην απάντησή μου γράφω παραστατικά.Δεν θέλω να σε μειώσω ή κάτι τέτοιο.Απλά απολαμβάνω τη συζήτηση.Αν σε ενοχλήσει κάτι πες το μου.

Irium δυστυχώς ο φόρτος εργασίας είναι ένα μόνιμο πρόβλημα.Αναρωτιέμαι αν είναι τελικά πραγματικά αδύνατον να αφοσιωθεί κανείς στο Μεγάλο Έργο.Και δεν μιλάω απλά για την Επικληση αυτή καθ'αυτή αλλά και για όλη την καθημερινή εξάσκηση όπως πολύ σωστά ανέφερε ο YHVH.

F.R.CΜέλος
15/10/2007, 12:11:27
...και YHVH πολύ ωραία η εικόνα που έβαλες.Αυτό το Δέντρο της Ζωής είναι πραγματικά η βάση για την Δυτική μαγεία.Είναι η Γιόγκα της Δύσης...

15/10/2007, 20:43:55
quote:

Ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!
Τα νεύρα μου!
Δοκίμασα τα πάντα! Δεν μπορώ να μετατρέψω τα κείμενά σου YHVH! Δεν μπορώ δεν μπορώ! Δοκίμασα τα πάντα!

Firefox δοκίμασες; Όχι, γιατί προφανώς χρησιμοποιείς ακόμη τον (@#!%^&) ΙΕxplorer. Το λογισμικό είναι σαν το σεξ. Δωρεάν είναι καλύτερο. Κατέβασέ τον εδώ:
http://download.mozilla.org/?product=firefox-2.0.0.7&os=win&lang=el

quote:

Δεν κάθισε μια μέρα ένας και είπε "τι να κάνω τι να κάνω ας φτιάξω ένα Γριμμόριο...".Τα Γριμμόρια προφανώς είχαν μια εξέλιξη, μια πορεία, ένα καταστάλαγμα γνώσης.

H Fortune δεν θα συμφωνούσε μαζί σου. Έγραψε ότι τα γριμμόρια γράφηκαν από αρχάριους και ελαφρώς άσχετους με την Τέχνη.

quote:

Όσον αφορά την κατάληξη -ελ πρώτη φορά ακούω αυτό που λες. Το Ελ σημαίνει "Θεός" (περίπου) οπότε είχα την εντύπωση ότι συνόδευε μόνο οντότητες που είναι στην ουσία μέρη Του.Μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα; Προφανώς για να το λες κάπου θα στηρίζεσαι.

Ο συνομιλητής σου έχει δίκιο. Το Ελ συμβολίζεται με τον ταύρο και είναι η πηγή της δύναμης καλού & κακού. Οι αρχαίοι σοφοί το αιτιολόγησαν χρησιμοποιώντας το Έξοδος 23,21 που μιλά για κάποιον Άγγελο με το Όνομα πάνω του. Αναφέρεται και στους Αγρίππα- Μπάρετ στο τμήμα για τους 72, αλλά φαίνεται ότι τελικά δεν το διαβάζεις και πολύ προσεχτικά.

quote:

lousipan ναι τον πίνακα τον παρουσιάζουν σαν παιχνίδι και έτσι είναι. Δεν είναι κάποιο σοβαρό εργαλείο ούτε θέλει προετοιμασία.Απλά μια ερώτηση και συγγέντρωση.Απλά είναι κάτι ωραίο σαν εμπειρία.Αυτό είναι όλο.

H Ouija είναι επικίνδυνη, και κάθε άλλο παρά απλό εργαλείο. Μην ξεχνάς ότι επικαλείσαι "κάτι" εντελώς απροστάτευτος. Πάντως ο
"φίλος" σου ο Crowley είχε κάποιες σχέσεις μαζί της. Ψάξτο αν θες.

15/10/2007, 22:26:12
Φίλε F.R.C, επιδιορθώθηκε το πρόβλημα με το μεγάλο - κι ομολογουμένως δυνατό () - επιφώνημα "Αααα" που είχες παραθέσει στην αρχή του μηνύματος που απέστειλες στις 15/10/2007, 11:45:28.

Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να διορθώσεις και μόνος σου κάτι - καθώς κι οποιοσδήποτε άλλος συνομιλητής μας που κάνει κάποιο λάθος στο μήνυμα που απέστειλε.
Εάν έχει κάνει login (εάν έχει βάλει δηλαδή επάνω δεξιά στην σελίδα το username & το password του), βλέπει στα μηνύματα που απέστειλε τις περασμένες 3 ώρες το εικονίδιο - ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα.

Εάν το πατήσει μπορεί να τροποποιήσει το μήνυμα στο σημείο που θέλει.
Επαναλαμβάνω ότι αυτό μπορεί να γίνει σε ένα μήνυμα μέχρι και 3 ώρες από την ώρα αποστολής του.

In anticipation of my resurrection...

lousipanΜέλος
16/10/2007, 00:57:40
Καλημερα σε ολους εστειλα και προηγουμενα μηνυμα αλλα δεν βλεπω να μπηκε και ετσι ξαναγραφω.Φιλε F.R.C στο "πρακτικη μαγεια" των διδυμων το οποιο περιεχει αρκετα γριμορια βρηκα δαιμονικες οντοτητες με καταληξη ηλ οπως ο Σφενδοναηλ.Επισης η κατασκευη των εργαλειων που αναφερεις ειναι προβλημα που θελει συζητηση και δουλεια και καποιο κοστος που δεν νομιζω μικρο.Επισης αυτο που ανεφερε ο φιλος IRIUM σχετικα με τον υσσωπο αφου ειναι ετσι και δεν υπαρχει λογος αμφιβολιας αφου του το ειπαν και Εβραιοι τι μπορουμε να κανουμε για να βρουμε?
IriumΜέλος
16/10/2007, 01:15:35
Πάντα είχα την εντύπωση ότι ο τρόπος έκφρασης ενός ανθρώπου σχετίζεται με την προσωπικότητά του. Αν και είμαι προσωπικά υπέρ της ελευθερίας στην απόδοση των σκέψεων και των νοημάτων που κάποιος επιθυμεί να εκφράσει, εντούτοις νομίζω ότι μακρόσυρτα επιφωνήματα, ιδιωματισμοί ασύνδετοι προς το θέμα συζήτησης και υπερβολές δεν προσθέτουν στο ειδικό βάρος ενός - έστω γραπτού - διαλόγου.

Ασχολήθηκα κάπως τις προηγούμενες ημέρες με την αναζήτηση δεδομένων για το Necronomicon και την Σουμεριακή μαγεία. Έχω την εντύπωση ότι το φανταστικό βιβλίο του Lovecraft έδωσε λαβές σε κάποιους για αναζητήσεις που κατάληξαν στην δόμηση ενός νεότατου συστήματος μαγείας που υποτίθεται ότι έχει τις βάσεις του σε πανάρχαιες τελετουργίες της Μεσοποταμίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό το σύστημα αναμιγνύεται με τελετουργίες της Χρυσής Αυγής, του O.T.O. και όλων των κλάδων τους. Η χρήση εξορκισμών στα Σουμεριακά πραγματοποιείται ελεύθερα, ακόμη και αν η αρχαιότατη και πλέον νεκρή αυτή γλώσσα έχει σταματήσει να δίδει ίχνη ζωής τα τελευταία 2000 χρόνια. Ελάχιστοι εξειδικευμένοι γλωσσολόγοι κατανοούν σήμερα τα Σουμεριακά. Παρόλα αυτά διαπίστωσα προτροπές των ... νεκρονομιστών να προφέρονται σωστά οι εξορκισμοί στα Σουμεριακά για να μην έχουμε λάθη στο τελικό αποτέλεσμα!

Επιτρέψτε μου να είμαι συγκρατημένος. Από ένα ανύπαρκτο βιβλίο του Lovecraft αναβιώνει ένα σύστημα μαγείας που είναι Σουμεριακό. Όμορφο αλλά πιθανότατα ψευδές.

Αποδέχομαι εντούτοις ότι το σύστημα μπορεί να δουλεύει καλά, ενδεχομένως ανέλπιστα καλά. Έχουμε μαρτυρίες για κάτι τέτοιο. Με τον ίδιο τρόπο όπως η Καββάλα, που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι επινόηση του Iσαάκ ντε Λουρία. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι που φτάνουν στο ίδιο στόχο (ή στο ίδιο αδιέξοδο). Μπορούμε να ακολουθούμε ένα σύστημα για όσο διάστημα το εμπιστευόμαστε, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να αναρωτιόμαστε για την ποιότητα του στόχου ή της επίτευξης. Εξασκούμαστε καθημερινά και χτίζουμε το ίδιο το σύστημα μέσα στη συνείδησή μας. Μου θυμίζει το σύστημα ταξινόμησης των έμβιων οργανισμών αυτού του πλανήτη. Οι οργανισμοί υπάρχουν, το σύστημα ταξινόμησής τους όμως ειναι εφεύρεση του μυαλού μας. Σε 50 χρόνια κάποιο άλλο σύστημα θα δουλεύει καλύτερα.

Συμφωνώντας με τον Οκτίνομο, δεν θα ασχολιόμουν ποτέ με τον πίνακα Ouija. Ο αποκρυφισμός δεν σχετίζεται ούτε με διασκέδαση ούτε με μία χαρούμενη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας.

Συμφωνώντας απόλυτα με τους συμμετέχοντες που υπέδειξαν ότι η κατάληξη -el δεν υποδηλώνει αναγκαστικά όνομα αγαθών οντοτήτων υπενθυμίζω ότι είχα έμμεσα αναγράψει το όνομα Samael ή Sammael παλαιότερα, που μπορεί να μεταφραστεί ως το 'φαρμάκι ή δηλητήριο του Θεού'. Αυτή η ιδιαίτερη οντότητα υποστηρίζεται από ορισμένους ότι αντιστοιχεί στο ίδιο το πραγματικό αγγελικό όνομα του Satan.

Κλείνοντας, θα ήθελα ξανά να τονίσω ότι η ελληνική βιβλιογραφία είναι ιδιαίτερα φτωχή σε προσφορά γνώσης. Επίσης, εδώ και πολύ καιρό έχω πάψει να χρησιμοποιώ τον όρο ''Σολωμονική'' γιατί είναι ασαφής. Υπάρχει μόνο στη συνείδηση ορισμένων ελλήνων που έχουν την εντύπωση ότι διαβάζοντας ένα τέτοιο έργο (κάτι σαν Liber Spiritum) είτε θα υποτάξουν τα πνεύματα είτε τα πνεύματα θα τους κατασπαράξουν. Δυστυχώς ή ευτυχώς (αντίστοιχα!) τίποτε από αυτά δε συμβαίνει.

lousipan, συγχαρητήρια που διαβάζεις με το λεξικό και επιμένεις. Όλοι έτσι ξεκινήσαμε.

Irium

F.R.CΜέλος
16/10/2007, 11:23:46
quote:
Πάντα είχα την εντύπωση ότι ο τρόπος έκφρασης ενός ανθρώπου σχετίζεται με την προσωπικότητά του. Αν και είμαι προσωπικά υπέρ της ελευθερίας στην απόδοση των σκέψεων και των νοημάτων που κάποιος επιθυμεί να εκφράσει, εντούτοις νομίζω ότι μακρόσυρτα επιφωνήματα, ιδιωματισμοί ασύνδετοι προς το θέμα συζήτησης και υπερβολές δεν προσθέτουν στο ειδικό βάρος ενός - έστω γραπτού - διαλόγου.

Σωστό.Εγώ απλά μόλις είχα πελαγώσει από την προσπάθεια και είπα να το παρουσιάσω κάπως ελαφρά.

quote:
H Fortune δεν θα συμφωνούσε μαζί σου. Έγραψε ότι τα γριμμόρια γράφηκαν από αρχάριους και ελαφρώς άσχετους με την Τέχνη.

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα.Υπάρχουν άλλοι που υποστηρίζουν το αντίθετο και μάλιστα ότι πρέπει να ακολουθείς κατά γράμμα τις επιταγές των Γριμμορίων.Βασικά συμφωνώ με την άποψη ότι ίσως σε αρκετά σημεία είναι ελλειπή αλλά αυτό δεν νομίζω ότι συμβαίνει επειδή αυτοί που τα έγραψαν ήταν άσχετοι.Απλά τα Γριμμόρια είναι περισσότερο κάτι σαν βασικές σημειώσεις τελικά που προϋποθέτουν κάποια γνώση.Για αυτό ίσως καμιά φορά φαίνονται ελλειπή,γιατί προϋποθέτουν πράγματα και δεν τα γράφουν.Γιατί να θεωρούμε ότι γράφτηκαν από άσχετους; Μήπως διάφορες πληροφορίες για το Δυτικό σύστημα δεν τις αντλούμε από αυτά; Έπειτα, χρόνια ολόκληρα οι κατά τόπους και χρόνους μαθητές αυτά εφαρμόζουν και σε αυτά "εξασκούνται"(δεν είναι σωστός ο όρος, το ξέρω). Δεν νομίζω ότι τα Γριμμόρια αυτά καθ'αυτά είναι κακώς γραμμένα.Αποτελούν σύνθεση πληροφοριών και σίγουρα όποτε αντιγράφονταν μπορεί να αντιγράφονταν κι από άσχετους όπως λέει η Fortune και για αυτό να βλέπουμε και τα λάθη πχ σε Εβραϊκές λέξεις. Οπότε η αλήθεια ίσως είναι κάπου στη μέση(πάλι).Λίγο από αυτό που λέει η Fortune και λίγο από την άποψη ότι τα Γριμμόρια παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.Πάντως όπως και να έχει θεωρώ σημαντικό όποτε ακολουθείς κάποιο Γριμμόριο να αποφεύγεις τη σύνθεση, τον συνδιασμό του δηλαδή με άλλα.

quote:
Ο συνομιλητής σου έχει δίκιο. Το Ελ συμβολίζεται με τον ταύρο και είναι η πηγή της δύναμης καλού & κακού. Οι αρχαίοι σοφοί το αιτιολόγησαν χρησιμοποιώντας το Έξοδος 23,21 που μιλά για κάποιον Άγγελο με το Όνομα πάνω του. Αναφέρεται και στους Αγρίππα- Μπάρετ στο τμήμα για τους 72, αλλά φαίνεται ότι τελικά δεν το διαβάζεις και πολύ προσεχτικά.

Καλά ντε!Μην βαράτε!Απλά είπα ότι δεν το είχα ακούσει άλλη φορά! Δεν γίνεται να έχω διαβάσει από τώρα τα πάντα!Ούτε να θυμάμαι τα πάντα από όσα έχω διαβάσει.Δεν είπα "αποκλύεται!". Προφανώς έχετε δίκιο. Πάντως οφείλω να πω ότι αυτή τη ρίζα τη συναντώ κατά κύριο λόγο σε Αγγελικές οντότητες.Για αυτό είχα αυτή την εντύπωση.

quote:
Κλείνοντας, θα ήθελα ξανά να τονίσω ότι η ελληνική βιβλιογραφία είναι ιδιαίτερα φτωχή σε προσφορά γνώσης. Επίσης, εδώ και πολύ καιρό έχω πάψει να χρησιμοποιώ τον όρο ''Σολωμονική'' γιατί είναι ασαφής. Υπάρχει μόνο στη συνείδηση ορισμένων ελλήνων που έχουν την εντύπωση ότι διαβάζοντας ένα τέτοιο έργο (κάτι σαν Liber Spiritum) είτε θα υποτάξουν τα πνεύματα είτε τα πνεύματα θα τους κατασπαράξουν. Δυστυχώς ή ευτυχώς (αντίστοιχα!) τίποτε από αυτά δε συμβαίνει.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Irium.Ο όρος "Σολωμονική" είναι πραγματικά αδόκιμος και ασαφής.Δεν θα ήταν λοιπόν σωστό να τον χρησιμοποιούμε.
Τελικά όπως έβλεπα χθες, τα έργα είναι δύο.Η "Clavicula Solomonis Regis" δηλαδή η Μεγάλη Κλείδα και το "Lemegethon" ή το Μικρό Κλειδί που περιλαμβάνει διάφορα μεταξύ αυτών και την Goetia.Αν κάνω λάθος να με διορθώσετε.

quote:
H Ouija είναι επικίνδυνη, και κάθε άλλο παρά απλό εργαλείο. Μην ξεχνάς ότι επικαλείσαι "κάτι" εντελώς απροστάτευτος. Πάντως ο
"φίλος" σου ο Crowley είχε κάποιες σχέσεις μαζί της. Ψάξτο αν θες.

Γνωρίζω ότι ο Crowley είχε πολύ καλές σχέσεις μαζί της και την πρότινε στους μαθητές του.Δεν έχω την άποψη ότι ο μυστικισμός πρέπει να πέρνεται ελαφρά και δεν νομίζω ότι έχω δείξει κάτι τέτοιο. Θεωρώ τον Quija έναν καλό τρόπο για να αναπτύξει κανείς τη διαίσθησή του. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που τον κινεί είναι πνεύμα τελικά ή το υποσυνείδητο.Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι επικύνδυνο ή όχι.Πιστεύω πως όχι.Πιστεύω ότι απλά βοηθά σε μια πρώτη επαφή με το άγνωστο,αυτό μόνο.Δεν έχει ουσία να επικεντρωθεί κανείς σε αυτό μόνο.Στο internet είδα άτομα που πίστευαν ότι ήταν επικύνδυνος(αλλά κανείς δεν έλεγε για πιθανότητα κατάληψης από πνεύμα) αλλά συνάντησα και άτομα που έλεγαν ότι τον χρησιμοποιούσαν χρόνια κι ότι ποτέ δεν είχαν κινδυνέψει από κάτι.Θεωρούσαν πως όλη αυτή η κινδυνολογία είναι από άγνοια.Δεν θα ασπαστώ την άποψη αυτή βέβαια αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι και ένα επικίνδυνο εργαλείο.Δεν μπορώ να αποφασίσω για να πω την αλήθεια.

F.R.CΜέλος
16/10/2007, 15:38:23
Λοιπόν,λέω να παραθέσω μια σκέψη.Επαναλαμβάνω είναι μια σκέψη και τίποτε άλλο.Καταλαβαίνω την άποψή σας Irium και Οκτινόμε για τον Ouija γιατί και εγώ τα ίδια σκέφτομαι απλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε μια καθαρή άποψη.
Και η σκέψη πηγαίνει ως εξής:

Λέει κάποιος ότι ο πίνακας είναι επικίνδυνος και προφανώς αυτό το βασίζει στην πιθανότητα να καλέσει κανείς κάποια οντότητα που μπορεί να τον βλάψει αφού δεν παίρνει κανένα προστατευτικό μέτρο.

1.Σκέφτομαι ότι οι "κακές" οντότητες θέλουν συγκεκριμένους τρόπους επίκλησης για να έρθουν στον κόσμο που ζούμε κι οτι εν πάση περιπτώση προσπαθούν να αποφύγουν τον κόσμο αυτόν.Αυτός είναι και ο λόγος που στα Γριμμόρια χρησιμοποιούνται τρομερές κατάρες άμα το πνεύμα δεν εμφανίζεται.Είναι φανερό ότι το πνεύμα προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντισταθεί στον Λειτουργό και να ξεφύγει του ελέγχου του. Για το πνεύμα θα είναι μια επίπονη διαδικασία(από πολλές σκοπιές) να εμφανίζεται και να υπηρετεί τον Λειτουργό.
Έτσι συμπεραίνω ότι από τη χρήση του πίνακα αποκλύεται να προσελκύσουμε οντότητες σαν αυτές που καλούνται στα Γριμμόρια και άρα τόσο επικίνδυνες.

2.Βέβαια το πράγμα δεν σταματάειεδώ.Αν υποθέσουμε ότι αυτό που κινεί τον δείκτη είναι πράγματι πνεύμα τότε συμπεραίνω πως μάλλον πρόκειται για κάποια οντότητα που κατοικεί στο αστρικό πεδίο.Η χρήση του πίνακα την προσελκύει όπως ακριβώς τέτοιες οντότητες προσελκύονται κατά τη διάρκεια μιας LBRP μόνο που στην LBRP ο μαθητής δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο γιατί η ίδια η τελετή αποσκοπεί στον καθαρισμό του χώρου και άρα συντελεί στην προστασία του, πράγμα που δεν συμβαίνει στον πίνακα.Άρα στον πίνακα πιθανώς προσελκύονται αστρικές οντότητες και οι συμμετέχοντες ίσως διατρέχουν κίνδυνο αφού δεν έχουν πάρει κάποια προφύλαξη.

Έχω διαβάσει μερικά βιβλία για την αστρική προβολή από διαφορετικούς συγγραφείς και όλοι υποστηρίζουν πως όποια οντότητα και να συναντήσουμε στο αστρικό πεδίο δεν χρειάζεται να τη φοβηθούμε,πολύ απλά δεν θα μας κάνουν τίποτα.Κάτι τέτοιο υποστηρίζεται και από τον συγγραφέα του "Modern Magick Eleven lessons in the high magickal arts" όπου μιλόντας για την LBRP σημειώνει ότι μετά την τελετή ο μαθητευόμενος μπορεί να δει διάφορες οντότητες να ξεπροβάλουν από το πουθενά τις οποίες δεν θα πρέπει να φοβάται γιατί απλά προσελκύονται από την τελετή.Είναι "κατάληπα" του αστρικού πεδίου που δεν μπορούν να μας κάνουν κακό.
Ακολουθόντας λοιπόν τα παραπάνω, συμπεραίνω ότι οι οντότητες που προσελκύουμε κάνοντας χρήση του πίνακα είναι τελικά ακίνδυνες.

Φυσικά αυτό είναι μόνο μια σκέψη με την προϋπόθεση ότι οι παραπάνω παραδοχές είναι έγκυρες.Ακόμα δεν έχω αποφασίσει πόσο και εάν είναι επικίνδυνος ο πίνακας.

Ξέροντας το πάθος μου με την παράδοση οι περισσότεροι καταλαβαίνετε ότι θα ήμουν ο τελευταίος που θα πρότινε τη χρήση τέτοιου πίνακα.Όμως αποφάσισα να τον αγοράσω γιατί κανείς πρέπει να δοκιμάσει πριν απορρίψει, έτσι όπως δοκίμασα στην αρχή τις τεχνικές τύπου "Χρυσής Αυγής" και έκρινα ότι δεν ήταν αυτό που ήθελα να ακολουθήσω.Συνεχίζω να προβληματίζομαι για τον πίνακα επειδή τον θεωρώ καλό τρόπο ανάπτυξης της διαίσθησης.Επιπλέον είναι νομίζω χρήσιμος για μια πρώτη επαφή με κάτι λίγο ποιο πέρα από τον κόσμο που ζούμε και κινούμαστε καθημερινά.Αυτή η πρώτη επαφή μπορεί να δώσει μια ωραία ώθηση σε αυτόν που θέλει τελικά να πάει παραπέρα και να ασχοληθεί με ανώτερα πράγματα και σφαίρες.

Αλλά όπως είπα στην αρχή,όλο αυτό είναι μια σκέψη.

F.R.CΜέλος
16/10/2007, 15:52:31
lousipan δεν έχω ιδέα που μπορούμε να βρούμε αυτό το φυτό. Είναι άραγε απαραίτητο στην τελετουργική διαδικασία;Εσένα Irium ποιά είναι η γνώμη σου σχετικά;Ρωτάω διότι η χρήση αυτού του φυτού δεν φαίνεται διαδεδομένη όσο πχ το μπάνιο με νερό ως ένδειξη εξαγνισμού.

Irium είχες πει πως κάποτε θα ερευνούσες σχετικά με τον Κύκλο στο Επτάμερον μήπως λείπει κάτι.Κατέληξες σε κάποιο συμπέρασμα;

Υ.Γ Τώρα τελευταία το πρωί κάθομαι και γράφω πάντα μόνος μου. Τι μοναξιά Θεέ μου!