ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
26/09/2009, 13:22:25
Με συγχωρείς καλή μου ar_ia, αλλά δεν ειμαι εγώ ωραίος,αλλά
η θρηκσεία μου...Ο Χριστός έιπε να μην έχουν τσέπες τα ράσα, που το μαύρο τους συμβολίζει ότι είναι νεκροί απο βιοτικές ανάγκες και μαυτό θα θαφτούν....
Τώρα, οι χρυσές μίτρες και οι πολυποίκιλες στολές, θυμίζουν ματαιοδοξία,πράγματα που στάυρωσαν τον Χριστό, οι Φαρισσαίοι με τα μεγάλα κράσπεδα των ρούχων τους, αφού σκανδαλίστηκαν με την απλότητα και την ταπείνωση του Κυρίου μας....
Δεν ειναι δικό μου το μήνυμα του Χριστού, απλά επειδή δηλώνω χριστιανός, πρέπει να πιστεύω και πιστεύω, αυτά που λεει...
Όποιος δεν πράττει έτσι και δεν είναι κατα Χριστόν, πόσο μάλλον οι ιερείς...
Το παλαιό και το νέο, δεν έχουν σχέση,με το θέμα, εδώ μιλάμε για το δόγμα, που είναι ένα...
Για την κονομα που αναφέρεις, όχι δεν θέλουν οι παλαιοημερολογίτες
κρατική ενίσχυση, δες και αλλού, όταν παίρνεις λεφτά, αλώνεσαι, γίνεσαι προτεκτοράτο...Δες το Άγιο Όρος, σε λίγο θα υπάρχουν πακέτα διακοπών για κεί..Γκλαμουριά και ματαιότητα, που φέρνει την φθορά...
Δεν πιστεύω σε αυτά, για τον μοναχισμό και τον κλήρο....Πρέπει να
αποτελούν το αντιπαλο δέος του πλούτου για τους ανθρώπους, όχι ανταγωνιστές στην πλουτοκρατία...
Δεν είναι θέμα εγωισμού να δηλώνεις το θρήσκευμα μιας χώρας ή ενός ανθρώπου σε ταυτοτητα, ή σε σημαία...Γιατι όχι να μου πεις, όταν έχουμε πρωθυοπυργό,που ψηφίζει μονο το 25% του ελληνικου λαού...
Όταν έχεις το 95% του πληθυσμού της χώρας σου, τουλάχιστον,έχεις άλλο αέρα...Πές μου, όταν όλοι είναι,δεν φέρεσαι κι εσύ σαν χριστιανός;
Πώς θα φερθείς σπίτι σου, σαν να είσαι στην πλατεία Συντάγματος;
Όχι.,θα κάνεις άνετα ότι αισθάνεσαι..Τον σταυρό σου, την προσευχή και ελπίδα στο Θεό..
Όσο κι αν δεν αρέσει σε ορισμένους...προοδευτικούς...Τρομάρα την προοδευτικότητα τους, που ειναι σκυλάκια σε ότι τους πλασσάρουν τα "ίν" σάιτς....Κι έχουν χασει όλες τις αισθήσεις του μέτρου, απο τις καθοδηγήσεις που έχουν φάει, απο τη μόδα...
26/09/2009, 16:00:56
τρεχα....

quote:
Αλήθεια, ο ιός της γρίπης, στα...χαιβάνια πάει;

Ωχ... γιατί ρωτάς;

Αισθάνεσαι αδιάθετος;;;

quote:
Περί διαχωρισμού εξουσίας, ο Χριστός είχε πει "τα τω καίσαρος τω κάισαρι και τα τω Θεώ τω Θεώ..",είναι σαφές, λέει πολλά κι εκεί

Κι αν είσαι ΚΑΙ Καίσαρ ΚΑΙ θεός;;
Τα παίρνεις όλα...
Αυτό κάνει και η εκκλησία, όχι η δική σου η άλλη η... μοντέρνα!!!

quote:
Απιστία πόσο μάλλον εις τους κόλπους της ίδιας
της εκκλησίας, που πρώτα πρέπει να έχει την ακτημοσύνη και μετά την πενία, σε καμία περίπτωση τις βιοτικές ανάγκες..

Επομένως συμφωνείς ότι πρέπει να ΜΗΝ ΕΧΕΙ περιουσία η εκκλησία και τα μοναστήρια ή όχι;;;

quote:
Απλά, θέλω να ...διαχωρίσω και γω, ότι άλλο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας και άλλο διαχωρισμός επισημης θρησκείας, ή επικρατουσας,

Δεν το πολυκατάλαβα αυτό το τελευταίο αλλά μιλάμε για διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

quote:
περί διαχωριμού, δεν συμφωνώ απλά,αλλάαυτή είναι η θέση μου,

Α... ωραία αλλά γιατί δεν καυτηριάζεις αυτήν την... παλιοσυνήθεια των ιεραρχών, όταν οι άλλοι χριστιανοί, αυτοί με το "νέο", προσπαθούν να την δικαιολογήσουν, με διάφορες ανοησίες;;;

quote:
Ο Χριστός είπε ότι ο κλήρος δεν πρέει να έχει βιοτικές ανάγκες και μέριμνες, γιατί τον τρέφει ο Θεός

Τώρα, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, όλοι γνωρίζουν ότι αν περιμένεις να σε ζήσει ο θεός, σίγουρα σε λίγο θα βγάλεις παπαρούνες.

quote:
Θέλω να πω, το δικαίωμα στο να πιστεύει ο καθείς όπως θέλει, χωρίς να βλάπτει ή να προσυλητίζει,

Βρε μπας και δεν είσαι χριστιανός;;

Διαφωνείς με αυτά που κάνει η θρησκεία σου.

Προσηλυτισμό από την παιδική ηλικία, διάγει πλούσιο βίο, λέει ψέματα, κουκουλώνει θέματα που δεν τη συμφέρουν, τρέφει ομοφυλόφιλους στους κόλπους της, κλέβει και παρασιτοζωεί σε βάρος των πιστών, μεταφράζει τα πάντα σε χρήμα κ.ο.κ.

Μου φαίνεται πιο σωστό να ήσουν αναρχοαυτόνομος χριστιανός.

quote:
Ο Ισοκράτης ονόμασε αυτή τη δημοκρατία χάος και αυτή την ελυθερία ασυδοσία...

Άσε τον Ισοκράτη τώρα, μιλάμε για πιο... βατά πράγματα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

26/09/2009, 20:35:28
Αγαπητέ μου Γιάπετ,κάποια στιγμή πρέπει να διαβάσεις την Αγία
Γραφή, με ανοιχτό μυαλό και ίσως καταλάβεις ότι δεν είμαι εγώ, αλλά
η ιδέα του χριστιανισμού έτσι...Εγώ αυτά πιστεύω και το ξέρεις εδώ και καιρό..Όχι, ξεκάθαρα, ο κλήρος και ο μοναχισμός, δεν πρέπει να
έχουν περιουσιακά στοιχεία, ή μη μόνο για προσωπικές ανάγκες, μικρούς κήπους, ζώα, ώστε να μην εξαρτούνται τόσο πολύ απο το χρήμα,
αλλά ούτε χρήμα να έχουν, εντελώς ξεκάθαρα το λέει ο Χριστός.
Δεν έχει εξαιρέσεις, γιατί όταν πιστεύεις στο χρήμα, δεν πιστεύεις στο Θεό..Τελεία και παύλα...
Όσο για τον ιό, όχι ..πίνω αγιασμό και δεν με πιάνει τίποτε εδώ και χρόνια....Και σε σημείο είς βάρος της υγείας μου..Ευτυχώς που με πιάνει καμιά αδυναμία καμιά φορά και αισθάνομαι φυσιολογικός...
Εγώ όχι απλα συμφωνώ σε θέματα που άπτονται οικονομικών ζητημάτων και υπαγωγής των όποιων, πάντα λιτών περιουσιακών στοιχείων, σε ανάλογη φορολογία,όπως και ο τελευταίος πολίτης...
Δεν έχει πλεονεκτήματα η εκκλησία πουθενά σε θέματα υλικών ζητημάτων.
Πενία δίδαξε ο Κύριος, όχι όφ σορ εταιρίες..Χάνεται η χάρις και μένει ΑΔΕΙΟ ΚΑΎΚΑΛΟ δεν είναι αυτο που πρέπει να πρεσβεύει ο οίκος του Θεού, ή να δείχνει ως παράδειγμα στον πιστό...
Το να βαφτίζει και κοινωνεί τα παιδιά της η κάθε οικογένεια, γίνεται απο αρχαιοτάτων χρόνων, σε όλες τις θρηκσείες, τι δηοκρατικές διαδικασίες ζητάς τώρα για τα παιδιά των χριστανών; Δεν προσηλυτίζουν άλλους, η οικογένεια τους μένει χριστιανική, τι να κάνουμε...
Παρεπιμπτόντως, ρίξε καμιά ματιά στον Ισοκράτη...Θα δεις πόσο βατά μιλά αυτός....
26/09/2009, 21:10:51
trexa

quote:
Τώρα, οι χρυσές μίτρες και οι πολυποίκιλες στολές, θυμίζουν ματαιοδοξία,πράγματα που στάυρωσαν τον Χριστό, οι Φαρισσαίοι με τα μεγάλα κράσπεδα των ρούχων τους,

Δηλαδή ο παλαιοημερολογίτης επίσκοπος Κύρηκος

ή ο μακαρίτης πρωθιεράρχης των ΓΟΧ, Κύρος Γρηγορίου

που είναι ντυμένοι σαν καρναβάλια, θεωρείς πως είναι Φαρισαίοι και όχι "γνήσιοι χριστιανοί", όπως λέει και ο τίτλος τους;

quote:
πίνω αγιασμό

Ααα... έτσι εξηγείται! Ελεγα και γω...

quote:
Δεν προσηλυτίζουν άλλους, η οικογένεια τους μένει χριστιανική, τι να κάνουμε...

Το να βαφτίσεις ένα βρέφος που δεν έχει δική του κρίση και θέληση και να το δηλητηριάζεις για 18 χρόνια με την δική σου ιδεολογία, δε συνιστά προσηλυτισμό; Τι είναι ελεύθερη βούληση;

ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΎ, απόρροια ενός νόμου του Ιουστινιανού που ισχύει ακόμη ανάμεσα στους φυσικούς και πνευματικούς απογόνους των Ρωμαίων εκείνων.

macedon

26/09/2009, 22:06:04
Οι κακίες σου καταλαβαίνω ότι προέρχονται απο την..ιδεολογική μοναξιά που τραβάς, Μακεδών, τις προσπερνάω με ανωτερότητα και
έρχομαι στην ουσία: Ναι κι οι δικοί μας αρχιερείς με τις πομπές και τα ρεζιλίκια τους για δόξα και εξουσία, είναι ενάντια σε ότι διδάσκει ο Χριστός....
Διαφωνούν με τον Χριστό, με τα χρυσά άμφια και τις διαμαντοστόλιστες μίτρες τους....
Δεν ξέρω πόσο και άν παρασύρθηκαν απο τη ματαιοδοξία του κόσμου, χωρίς αυτό να τους δικαιολογεί, αλλά τους κρίνει ο Θεός, στην δική του Κρίση,ενώ εγώ απλά διαφωνώ με τέτοια πανηγύρια και τα αποκηρρύσω, τι άλλο να κάνω σαν χριστιανός; ...Πότε δεν είπε ο Χριστός να ζούμε εν ασωτεία, ή με πλούτη υλικά...Άλλη ζωή, περιμένουμε, καλύτερη κι εδώ, στη γή, ειδκά οι κληρικοί, πρεπει να αποτελούν υπόδειγμα..Είπαμε, όμως, ότι έχουν αλωθεί αφού πληρώνονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι....
Και για να σε κανω να χαρείς λιγο,να ρίξω νερό στον μύλο σου, βγήκε
σήμερα η Ιερά Σύνοδος των κληρικών, ή πως λέγεται η Ένωση τους και
διαμαρτύρονται λέει γιατί οι πολιτικοί και τα κόμματα, δεν διασαφήνισαν τις θέσεις τους περί της εκκλησιαστικής πειρουσίας, ώστε και οι κληρικοί να ξέρουν τι να ψηφίσουν!!!! Ωμός εκβιασμός, εντελώς απροκάλυπτα, θεωρούν και τονίζουν, ότι έχουν συμφέροντα που πρέπει να εξυπηρετηθούν.........
Ναι αυτά είναι αίσχη...Πρέπει να καθαρίσει όμως,για να λάμψει και πάρει τη θέση της σαν φάρος στη μέση του κόσμου,πνευματικά, όχι να την..καθαρίσουμε την εκκλησία..
Σε αυτο διαφωνούμε και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...
26/09/2009, 22:20:47
trexa

quote:
Οι κακίες σου (...)

Ναι κι οι δικοί μας αρχιερείς με τις πομπές και τα ρεζιλίκια τους για δόξα και εξουσία, είναι ενάντια σε ότι διδάσκει ο Χριστός....

Αρα, δεν πρόκειται για κακίες, αλλά για πραγματικότητα με την οποία και συ είσαι αντίθετος.

Αλλά, αφού και οι δικοί σας αρχιερείς (και οι των νεοημερολογιτών) είναι αντίχριστοι (όπως λες) μου δημιουργείται μια απορία: Τελικά, χριστιανοί δεν υπάρχουν στο χώρο του ορθόδοξου ιερατείου;

Ρε συ, μήπως ο Πάπας που φοράει ένα σκουφάκι μόνο κι ένα λευκό ράσο χωρίς στολίδια, χωρίς μήτρες και χρυσοποίκιλτα στολίδια και στρας και λαμέ, ... μήπως λέω εκείνος είναι πιο χριστιανός από σας τους ντεμέκ ορθόδοξους, που ντύνετε τους επισκόπους σας σαν τραγουδίστριες νυχτερινού κέντρου της εθνικής οδού;

macedon

26/09/2009, 22:29:46
Εγώ κακίες εννοούσα τα όσα λες για μένα, δεν ειναι κακίες όσα
αληθώς αναφέρεις περι αρχιερέων " κουνιστών" και μη, που έχουν το θράσσος και έχουν περιουσία...
Δεν κρύφτηκα ποτέ απο την αλήθεια, μια αλήθεια που όπως
ξέρεις ό Χριστός ειπε ότι "αυτή θέλει ελευθερώσει ημάς..."
Ότι συμβαίνει στην κοινωνια μας, πιάνει λαικούς, ιερείς,αξιωματούχους, ανθρώπους τωνγραμμάτνω και γενικά όλους,
οπότε "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις" για την πάρτη σου....
Γιατί αν κάτι το επικροτείς, ή κατακρίνεις, δεν πρέπει να έχει σχεση με το ποιά πιστη πρεσβεύει ο καθείς, αλλά με ένα κοινό
γνώμονα αναγνώρισης του τι λέμε αλήθεια, πίστη, θρησκεια...
Εκεί, λέμε για το ποιά πίστη είναι αληθινή και ποιές κάλπικες...

26/09/2009, 23:09:12
trexa

Δεν μου απάντησες όμως σ'αυτό που σε ρώτησα:

Εφ'όσον θεωρείς το χρυσοποίκιλτο ντύσιμο των αρχιερέων σου είναι αντίθετο προς αυτά που είπε ο Ιησούς, πιστεύεις πως η σαφώς πιο λιτή ενδυματολογική εμφάνιση του πάπα

σε σχέση με το φανταιζί ντύσιμο των ορθοδόξων

συνιστά και προσέγγισή του στα λεγόμενα του Ιησού σε μεγαλύτερο βαθμό απ'ό,τι οι ορθόδοξοι;

Απλή ερώτηση είναι. "Ναι", "όχι", "δεν ξέρω" οι αποδεκτές απαντήσεις με μια μικρή αιτιολόγηση. Απέφυγε το κήρυγμα σε παρακαλώ.

macedon

27/09/2009, 00:10:10
Όχι ούτε ο Πάπας, που δεν φορά το νεκρικό ράσο σάβανο, με το οποίο θάβονται οι μοναχοί ιερείς,εκφράζει τον αρχιερέα...
Δεν υπάρχει ταπείνωση, αφού ο Χριστός είπε και οι πρώτοι έσσονται έσχατοι..Πως είναι έσχατος κάποιος που δειχνει ο πλουσιότερος
του λαού;
Το μαύρο και όχι πολλά αλλά λίγα είναι το ένδυμα του μοναχού,δίχως στολίδια...Αυτά...
27/09/2009, 01:15:47
quote:
Topol
Ο διαχωρισμόςκράτους εκκλησίας δεν είναι σωστό

Γιατί φίλε Topol ;;
quote:
Topol
Η καλύτερη λύση θα ήταν η εκκλησία να προσφέρει στις δύσκολες μέρες που περνάει ο φτωχός κόσμος παραχωρόντας εκτάσεις έναντι συμβολικού τιμήματος σε άπορες οικογένειες ή άνεργους αγρότες με σκοπό την εκμετάλλευση χωρίς να χάσει την κυριότητα.

Φίλε Topol σίγουρα ζεις στον κόσμο σου και εκτός πραγματικότητας ! Ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Μητρόπολης Λαμίας, επικαλούμενος συμβόλαια του 1847, διεκδικεί 7.500 στρέμματα στο Ποικίλο Όρος , τα μισά από τα οποία περίπου που περιλαμβάνουν οικισμούς , δρόμους και πλατείες στους Δήμους Περιστερίου και Πετρούπολης!
Άλλα 13.500 στρέμματα του Ποικίλου Όρους διεκδικεί η Μονή Κλειστών.
Ολόκληρο το νησί Αϊ-Στράτης διεκδικείται με χρυσόβουλα από τις Μονές του Αγίου Ορους Μεγίστης Λαύρας, Διονυσίου και Καρακάλλου! Μάλιστα , πολλοί κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο στις μονές για τη γη και τα σπίτια που διαθέτουν.
Η Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους διεκδικεί , επικαλούμενη χρυσόβουλα του Βυζαντίου , 1.325 στρέμματα στη Μεταμόρφωση Δήμου Ορμύλιας στη Χερσόνησο Σιθωνίας Χαλκιδικής. Πρόκειται για έκταση που είχε παραχωρηθεί το 1966 από τη Νομαρχία Χαλκιδικής στην τότε κοινότητα και εντός της βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ένα δημοτικό σχολείο , ένα γήπεδο, το πάρκο και τα νεκροταφεία του παραθαλάσσιου οικισμού! Η ίδια Μονή διεκδικεί έκταση 26 στρεμμάτων στον ίδιο Δήμο , όπου λειτουργούν από το 1962 κατασκηνώσεις του υπουργείου Υγείας, που φιλοξενούν 1.000 παιδιά με αναπηρίες !
Έκταση 561 στρεμμάτων εντός του προστατευόμενου από τη διεθνή σύμβαση Ραμσάρ υγροβιότοπου Κοτυχίου - Στροφυλιάς στην Ηλεία διεκδικεί η Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.
Η Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, έβαλε «στο μάτι» τη νότια Σκύρο , προκειμένου να δημιουργήσει σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες... Αιολικά Πάρκα ! Η συγκεκριμένη Μονή παρουσιάζοντας χρυσόβουλα του 10ου αιώνα κατάφερε να βάλει στο χέρι 38.000 στρέμματα δημόσιας έκτασης στη νότια Σκύρο , το 20% της συνολικής έκτασης του νησιού !
Η Μονή Τοπλού στο Λασήθι της Κρήτης διεκδίκησε και πήρε μια τεράστια έκταση περίπου 26.000 στρεμμάτων στην περιοχή Κάβο Σίδερο , μια περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο «Νatura» , που γειτονεύει με το πανέμορφο Βάι, και περιλαμβάνει αρχαιολογικούς χώρους . Στόχος της Μονής να στήσει ογκωδέστατο τουριστικό συγκρότημα 7.000 κλινών με γήπεδα γκολφ , συνεδριακά κέντρα κλπ. Η διεκδίκηση της δημόσιας έκτασης από τη Μονή ξεκινά το 1991 , προβάλλοντας οθωμανικά φιρμάνια .
Η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και μοναστήρια της Βοιωτίας διεκδικούν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα σε ολόκληρο το νομό και συγκεκριμένα στις περιοχές Λιβαδειάς – Χαιρώνειας , στην κοιλάδα των Μουσών , στον Παρνασσό , σε παραλίες κλπ. Έχουν περιφράξει και έχουν δημιουργήσει τεράστια οικοδομικά συγκροτήματα μέσα σε δάση - χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Μονές Ευαγγελίστριας και Λυκούρεσι - σε πολλές περιπτώσεις με την ανοχή των αρμόδιων φορέων και της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης .
Συνολικά: περίπου 80.000 στρέμματα διεκδικούν τα μοναστήρια στη Χαλκιδική , 14.000 στρέμματα διεκδικεί η Μονή Πετράκη σε Πεντέλη – Υμηττό , 10.000 διεκδικεί η Εκκλησία στην Πάρνηθα , 8.480 στρέμματα στον Πειραιά , 1.000 στρέμματα στο Ποικίλον Όρος τα οποία συν τω χρόνω έγιναν 7.500 στρέμματα , 4.250 στρέμματα στις παρυφές του Ολύμπου που διεκδικεί η Ι.Μονή Αγίου Διονυσίου από τους Λιτοχωρίτες , και ο κατάλογος της απληστίας , της σιμωνίας, του πλουτισμού , της αρπαγής δημόσιων εκτάσεων , και της καταστροφής του περιβάλλοντος δεν έχει τελειωμό...

Εδώ φίλε Topol αν μπορούσαν οι ρασοφόροι θα μας έπαιρναν και τα σώβρακα , και συ μιλάς για δωρεές .......

*

27/09/2009, 12:39:42
τρεχα....

quote:
Δεν έχει εξαιρέσεις, γιατί όταν πιστεύεις στο χρήμα, δεν πιστεύεις στο Θεό..Τελεία και παύλα...

Αυτό, σαν σχόλιο, μου αρέσει και συμφωνώ. ταυτόχρονα και αυτόματα, μου δημιουργεί μιαν απορία:

Με δεδομένο ότι η έκφραση της πίστης σας αλλά και η όποια επικοινωνία με το θεό σας, μπορεί να λάβει χώρα από άλλους τόπους πλην των ναών, όπως για παράδειγμα τα σπίτια σας, γιατί δεν δείχνετε, εμπράκτως, ότι αυτή η προσήλωση στο χρήμα, εκ μέρους του ιερατείου, σας ενοχλεί;;

Γιατί δεν αποσύρετε το σεβασμό σας προς το σχήμα τους, αφού οι ίδιοι δεν το τιμούν, όπως εσείς θεωρείτε ότι πρέπει;

Γιατί δεν αντιδράτε με κάποιον τρόπο εκτός της παραδοχής ότι αυτό συμβαίνει;

Γιατί αφήνετε να σας θεωρούν δεδομένους κι εσάς και την αφέλειά σας;;

Γιατί δεν τους δείχνετε ανάγλυφα, ότι γνωρίζετε πως δεν πιστεύουν στο θεό που, υποτίθεται, αντιπροσωπεύουν και τους αφήνετε να αλωνίζουν τα μυαλά σας και να εκμεταλλεύονται την πίστη σας, προς ίδιον όφελος;;

Δεν είναι ένας τρόπος πίεσης προς αυτούς;

Θεωρείτε πιο εύκολο να προσπαθείτε, με ανοησίες, να δικαιολογήσετε μια κατάσταση που και σε εσάς, τους ίδιους, δεν αρέσει;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

27/09/2009, 12:53:49
Εδώ αγαπητέ μου Γιάπετ, έχουμε να κάνουμε με το οτι ο κάθε πιστος
πάει σε ιερέα που να τον αναπαύει, να μην είναι πουλημένος....
Δεν το κάνουν όλοι,αλλά, τα μέτρα και οι συμβιβασμοι του καθενός,
σε σχέση με τον ιερέα ή αρχιερέα, είναι δεδομένη απο τον Θεό
και σ Αυτόν πειθαρχούμε...Ο ιερέας, είναι πρώτα ιερέας και μετά άνθρωπος,εκφράζει την πίστη και πρέπει να είναι εκεί, αλλοιώς πρέπει να καθαιρείται...Σε ένα χώρο, όμως, που είναι πιά δημόσιοι υπάλληλοι,
ισχύουν και ανάλογες πρακτικές...
Πολλά πια περάσαν καθαρά στην Ιεραρχία, δεν έχει τόσο δικαίωμα ο λαός...Κι όπως ξέρεις, όλα αυτα ακολουθούν τακτική που θα ζήλευαν κι οι πολιτικοί....Είναι μια άλλη συζήτηση αυτή, νομίζω...
Το θέμα είναι ότι τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, πρέπει να τον δούμε ότι θα γίνει και η όλη συζήτηση, αφορά στους όρους που θα γίνει
αυτό....Δεν έχει επιστροφη το ποτάμι,απλά παει αργά....
27/09/2009, 13:02:42
τρεχα.....

quote:
Ο ιερέας, είναι πρώτα ιερέας και μετά άνθρωπος

Έχω διαβάσει και δικά σου σχόλια που λένε ακριβώς το αντίθετο.

Βέβαια σε τιμάει το γεγονός ότι παραδέχεσαι πως ο βαθμός εξάρτησης είναι τόσο μεγάλος, που δεν μπορείτε να αντιδράσετε καθώς και ότι είστε παραγκωνισμένοι απ' το ιερατείο, όπως λες

quote:
Πολλά πια περάσαν καθαρά στην Ιεραρχία, δεν έχει τόσο δικαίωμα ο λαός..

αλλά δεν νοιώθετε την ανάγκη, για το καλό της πίστης σας, να αλλάξετε την κατάσταση;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

27/09/2009, 13:13:19
Αγαπητέ μου Γιάπετ, όταν λέμε ότι ο ιερέας αυτό πρέπει να είναι,έτσι πρέπει να είναι να το διαχωρίζεις από το πως είναι σήμερα και πόσοι εξ αυτών των ιερέων που έχουμε σήμερα..Γιατί για αρχιερείς, μετράμε ελάχιστους...
Αυτό που γράφω τώρα, δεν είναι αντιφαση, είναι το πως πρέπει να είναι
ο ιερέας και το πως κατήντησε, με διαφόρους τρόπους και μεθόδους...
Γιατί λές πράγματα που ποτέ δεν είπα; Πότε σου έγραψα εγώ ότι είμαστε
παραγκωνισμένοι και απο τί;Με είδες ποτέ να ζητάω τιποτα;
Μια χαρά είμαστε σε τέτοια εποχή,οπου ο καθένας εκτίθεται με λόγια και έργα...Λίγη ταπείνωση κι απλότητα, βοηθούν καμιά φορά να νικάς
μεγάλους εχθρούς, όπως η ματαιοδοξία και τα υλικά αγαθά...
Η αλλαγή της κατάστασης, θα γίνει μόνη της, όταν παρεμβαίνει ο άνθρωπος, συνήθως, τα αλλοιώνει...Προσωπικά, δεν θέλω ενοχές
και υπευθυνότητες για πράγματα που αφορούν άλλους....
.....Και ναι, είμαι αναρχοαυτόνομος...
27/09/2009, 15:58:54
τρεχα....

[

quote:
b]Γιατί λές πράγματα που ποτέ δεν είπα; Πότε σου έγραψα εγώ ότι είμαστε
παραγκωνισμένοι και απο τί;

Τι εννοείς ότι βάζω στο στόμα σου λόγια που δεν είπες;;

Αυτό που είπες τι λέει;;;

quote:
Πολλά πια περάσαν καθαρά στην Ιεραρχία, δεν έχει τόσο δικαίωμα ο λαός.

Όταν δεν έχεις δικαίωμα κάπου επειδή στο πήρε ο άλλος, θεωρείσαι ΚΑΙ παραγκωνισμένος, συν τοις άλλοις.

Υποτίθεται ότι ξέρεις τι λες, έτσι;;;

quote:
Με είδες ποτέ να ζητάω τιποτα;

Δηλαδή δεν ζητάς τον διαχωρισμό της εκκλησίας απ' το κράτος;;

Δεν ζητάς να γίνουν οι παπάδες όπως ορίζει η θρησκεία σου;;

Δεν ζητάς να μην έχει τεράστια περιουσία η εκκλησία;;

Και ίσως, πολλά άλλα για τα οποία δεν εισακούγεσαι;;[/b]

quote:
Μια χαρά είμαστε σε τέτοια εποχή,

Μετά απ' όλα αυτά που έγραψες, είσαι μια χαρά;
Για το συγκεκριμένο θέμα μιλάω.
Τότε προς τι οι απόψεις και οι θέσεις σου; Για τις ανάγκες του διαλόγου;;

quote:
Η αλλαγή της κατάστασης, θα γίνει μόνη της, όταν παρεμβαίνει ο άνθρωπος, συνήθως, τα αλλοιώνει.

Μάλιστα... Ξέχασα ότι για εσάς τα κάνει όλα ο θεός... Αλλά πού είναι η περίφημη βούληση που έδωσε στον άνθρωπο;

Εσένα δεν σου έδωσε;;

Που πήγε αυτό που λες κατά καιρούς, περί αναμονής του θεού για τις πράξεις των ανθρώπων.
Τι περιμένει αν δεν κάνεις τίποτε και ειδικά προς τη σωστή κατεύθυνση;;;

quote:
Προσωπικά, δεν θέλω ενοχές
και υπευθυνότητες για πράγματα που αφορούν άλλους....

Πολύ γενναίο, υπεύθυνο και δραστήριο αυτό που λες....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Edited by - γιαπετ on 27/09/2009 16:00:28

27/09/2009, 19:10:16
Γιάπετ μου,δεν βρίσκεις διαφορά ανάμεσα στο "δεν έχει δικαιώματα
ο λαός", απο το "σας έχουν παραγκωνισμένους, εσάς τος παλιοημερολογίτες";
Δεν πειράζει....
Δεν ζητάω ΄τιποτε για μένα, δεν ζητώ να γίνει κάτι προς δική μου ικανοποίηση,αλλά μόνο απο αίσθημα δικαίου....Για μένα, όλοι κρινόμαστε απο τις πράξεις μας,χριστιανοί και άλλοι,αυτό έχει σημασία και αυτό κοιτάζω, μαζί με τις πνευματικές αναζητήσεις για να εννοοήσω καλύτερα τον Θεό...
Απο τον Θεό, εισακούγομαι μια χαρά, ειμαι ικανοποιημένος,τα μάλλα,
απο τους ανθρώπους,δεν έχω τέτοα απαίτηση....Είναι θέμα φιλοσοφίας
και τροπου πίστης....
Στο είπα, είμαι αναρχοαυτόνομος....
Το μια χαρα ειμαστε, πάει στο ότι υπάρχουν χειρότερα, όπου κάποιοι προσπαθούν πολύ να το δείξουν και κάπως παίρνουμε χρόνο, αν με εννοείς....
Βλέπω τα νούμερα, εξαιρούνται οι παρόντες, και καταλαβάινω, ότι δεν έχουμε ξεφύγει ολοι και πολύ, ή μη κάποιοι...
Ο υιός της απωλείας....
Η βουληση φίλε μου, έχει να κανει με μένα, όχι με τους άλλους..Δεν
γνωρίζω την οικονομία του Θεού,όπως και δεν παριστανω τον σωτήρα...
Συζητάμε, αυτό είναι βούληση και ο τρόπος ζωής του καθενός, ώστε
αμ έπος αμ έργον.....Τα λέω καλά;
Μόλις τοποθετηθουμε όλοι καθοριστικά, θα ...τοποθετηθεί κι ο Θεός,
αυτό περιμένω, γιατί εγώ έχω ήδη τοποθετηθεί.....
D.P.J. 10Μέλος
28/09/2009, 08:16:51
quote:
Topol
Και επειδή μπερδέυουμε την εκκλησία με οργανισμούς υπενθυμίζω ότι η εκκλησία είναι εφάμιλλο με την πατρίδα.Μιλάμε για την θρησκεία.

Ουδέν ψευδέστερον τούτου. Όπως και η εκ μέρους της Εκκλησίας προβολή της (κατ΄ αυτήν) "αμφίδρομης" εξίσωσης : Αριστερός = άθεος , άρα και άθεος = αριστερός , τουλάχιστον τις εποχές που σήμαινε αυτό κάτι .
Βέβαια η παραπάνω "εξίσωση" είναι από τα λίγα πλέον "όπλα" της Εκκλησίας απέναντι σε όσους βάζουν το μυαλό τους να σκεφτεί τι Π@--ριές μας τάϊζαν (και μας ταϊζουν ακόμα) από μικρά παιδιά....

28/09/2009, 09:42:34
Δεν διεκδίκησε η εκκλησία ποτέ κανέναν ρόλο ή της δόθηκε πέρα απο ότι έχει...Αν καταχράστηκαν και καταχρούνται ιερείς τέτοια θέματα
τόσο ξεκάθαρα για όποιον γνωρίζει τα της θρησκείας μας, τότε δεν τίθεται θέμα...Αλλα, η αμορφωσιά και το παγίδευμα του λαού σε ανόητα
θεάματα και η διαφθορά στις τάξεις του κλήρου, που ξεκίνησαν αφ ής
στιγμής γίναν δημόσιοι υπαλληλοι,όταν αυτο απαγορεύεται απο το νόμο
του Θεού, τότε είναι λογικά τα σημεία σήψης που παρατηρούμε και ζούμε όλοι μας....
Εξ άλλου, για νασε ξενερώσω λίγο, έχει προφητευτεί ότι οι κληρικοί
των έσχατων ημερών, θα είναι ασεβέστεροι των λαικών..Ξέρουμε τι ζούμε,αλλά, ο αγώνας είναι προσωπικός,δεν κρινεις και σχολιάζεις του άλλου, ή μη μόνον δια την αμαρτία και την παράβαση του νόμου...
Αυτό το δικαίωμα το έχουμε, άσχετα πόσοι το ασκούμε....
D.P.J. 10Μέλος
28/09/2009, 10:59:14
Να προσθέσω κάτι στα παραπάνω αναγραφόμενα από τον Sesostris για τις διεκδικήσεις της Εκκλησίας.
Το 2006 το .......ταπεινό μοναστήρι της Εμμαούς (ναι , ναι αυτής) μεταξύ των άλλων αγόρασε 37.000 στρ. περίπου δάσος στις πλαγιές των Πιερίων , αντί 2.000.000 €.
Μερικά ερωτήματα :
ΠΟΥ βρήκε τόσα χρήματα (διότι έχει "συνάψει" και άλλα συμβόλαια αγοράς ) ;
Γιατί αγόρασε δάσος και όχι κάποια άλλη πιο οικοπεδοποιήσιμη έκταση ;
Τι θέλει να κάνει σ΄ αυτή την έκταση ;
Πάντως εδώ δεν έχουμε διεκδίκηση....το μοναστήρι είναι απόλυτος και νόμιμος κύριος του δάσους κατά τα 4/5. Το υπόλοιπο είναι του Δημοσίου.
28/09/2009, 11:29:07
quote:

Καλησπέρα και πάλι

Αγαπητέ Ψηλέ, αν συγκρίνεις αυτά

quote:
Γνωρίζω κάποιες περιπτώσεις μοναχών που οι πατεράδες τους, τους είχαν έτοιμη προίκα ένα διαμέρισμα. Το διαμέρισμα αυτό, από τότε που έγιναν μοναχές, το νοίκιασαν σε τρίτους και με τα χρήματα αυτά συντηρούταν στη μονή όπου και διέμεναν.

quote:
Αν π.χ. οι μοναχές της τάδε μονής, είχαν χρησιμοποιήσει τα χρήματα των πιθανών αποτεμιεύσεών τους για την αγορά π.χ. ακόμη ενός διαμερίσματος, ως επένδυση για να αντιμετωπίσουν την μελλοντική αύξηση του κόστους της ζωής, δηλαδή κάτι που κάνει ο καθένας σήμερα, το θεωρείς κατακριτέο;

με αυτό

quote:
Σε κάποιο μοναστήρι, οι μοναχοί μετέφεραν τα περιουσιακά τους στοιχεία (ως λαϊκοί που ήταν) ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ,

Θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα. Την περίπτωση με τις μοναχές που είχαν κάποια περιουσία και τη χρησιμοποιούσαν ενόσω βρίσκονταν στο μοναστήρι για ΙΔΙΑ χρήση, δεν έχω κανένα δικαίωμα να τη θίξω. Την περίπτωση όμως που η περιουσία περιήλθε στην κυριότητα του μοναστηριού, επειδή με βάζει σε σκέψεις, τη θέτω υπό συζήτηση. Και πάλι βέβαια θα επισημάνω ότι τα έσοδα του ο καθείς τα κάνει ό,τι θέλει. Εντούτοις, δεν είναι ακριβώς ίδιες οι περιπτώσεις, ποσώ μάλλον αν τις συγκρίνεις με περιουσίες βασισμένες σε νομικώς ασταθή έγγραφα, που χρησιμοποιήθηκαν επενδυτικά με άλλους σκοπούς (και δεν αναφέρομαι μόνο στα του Βατοπεδίου).
Συμπερασματικά, για να γίνω σαφής : για μένα, άλλο η Εκκλησία ως θεσμός, άλλο το ιερατείο, είτε στα ανώτερα, είτε στα κατώτερα κλιμάκια του. Ένας λαϊκός κληρικος (εφόσον γίνεται αποδεκτή μία τέτοια εννοια, για μένα κάπως ακατανόητη) δεν παύει να είναι λαϊκός, η Εκκλησία ως θεσμός όμως εξυπηρετεί άλλες ανάγκες. Το να είναι ένας λαϊκός κληρικός πλούσιος από καταγωγή είναι άλλο, το να ΓΙΝΟΝΤΑΙ διάφοροι κληρικοί πλούσιοι, ελέω δραστηριοτήτων που δε θα έπρεπε να ανήκουν στο σώμα της Εκκλησίας ως θεσμό, άλλο.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Καλημέρα Κωστάκη,
Παράλειψη δική μου. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ας θεωρήσουμε πως οι περιουσίες των μοναχών είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία του μοναστηριού και το μοναστήρι (οι ίδιες οι μοναχές) διαχειριζόταν τα έσοδα από το νοίκι. Όπως και να έχει, ακόμη κι αν παρέμενε στην ιδιοκτησία τους, μετά το θάνατό τους, συνήθως, τα περιουσιακά στοιχεία των θανόντων μοναχών περιέρχονται στην κυριότητα του μοναστηριού.

Για ποιο λόγο σε βάζει σε σκέψεις αν η περιουσία περιέλθει στο μοναστήρι;

Τι εννοείς όταν λες "περιουσίες βασισμένες σε νομικώς ασταθή έγγραφα"??

Ποιος είναι ο "λαϊκός κληρικός"; Μήπως εννοείς τους/τις μοναχούς/χές;

Δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Στις περιπτώσεις κακοδιαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας ή στις περιπτώσεις πλουτισμού κληρικών, συμφωνώ πως πρέπει να ληφθούν μέτρα, αλλά εκ των έσω.
Κάθε προσπάθεια επέμβασης ή παρεμβολής από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία, στοχεύει σε ΔΟΛΙΟΥΣ σκοπούς.