ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
24/05/2010, 18:42:38
quote:

Κάτσε εαρινέ. Πρέπει να διαχωρίσεις τι εννοείς με την έννοια άνθρωπος. Τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά ή την ανθρωπότητα συνολικά;

Ξεκινώντας απο την μονάδα και βελτιώνοντας την μονάδα που είναι και το πιο εύκολο καταλήγουμε και στο σύνολο..στο "καλύτερο σύνολο"..στην ανθρωπότητα!

Βλέπεις είναι πιο εύκολο να βελτιώσουμε τον εαυτό μας παρά όλους τους άλλους ανθρώπους ... δηλαδή την ανθρωπότητα!

Καλύτεροι άνθρωποι = καλύτερη ανθρωπότητα!!!

Αν δεν ήμουν όσο σαφής θα ήθελες , προσβλέπω σε μια ποιό συγκεκριμένη ερώτησή σου...

soul

noelΜέλος
24/05/2010, 18:47:46
quote:
νοέλ.
Τη συμπεριφορά των Θιβετιανών την περιέργραψα για να δώσω ένα παράδειγμα υπερβολικής και μάταιης προσπάθειας για σεβασμό στη ζωή.

Λυπάμαι πραγματικά αγαπητέ φίλε.
Ευελπιστώ στο οτι έκανες λάθος απο υπερβολική ταχύτητα και οπως είπες πολλές φορές δεμ είσαι προσεκτικός στις εκφράσεις σου.

Edited by - noel on 24/05/2010 18:49:22

24/05/2010, 18:49:06
Η ερώτηση μου αφορά στην 3η αιτία καταστροφής του ανθρώπου που ανάφερες. Ο χρόνος μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο ξεχωριστά σε εξαφάνισει(όλους μας για την ακρίβεια) αλλά η ανθρωπότητα παραμένει... Με ποιο τρόπο ο χρόνος μπορεί να βλάψει την ανθρωπότητα ως ομάδα;
24/05/2010, 18:51:42
Το προηγούμενο πήγαινε στον Εαρινό. Νοέλ, αρνείσαι την πραγματικότητα ότι ο άνθρωπος(άσε για μια στιγμή τι λέω εγώ περι σωστού και λάθους) καταστρέφει μορφές ζωής ή παραμορφώνει το τοπίο σε πολλά μέρη της γης; Πχ στον Αμαζόνιο τι κάνουν;
noelΜέλος
24/05/2010, 18:52:00
quote:
Σοφό και παραγωγικό -κατα την γνώμη μου- είναι να ασχολείται ο άνθρωπος , με θέματα στα οποία μπορεί με την σκέψη του να παράξει αποτέλεσμα και εν γένει να επιχειρήσει...για την ακρίβεια κανείς δεν μπόρεσε και δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει οτιδήποτε απέναντι στον χρόνο...ούτε απέναντι σε φυσικά ή συμπαντικής φύσεως ιδιότητες και γεγονότα...

Πολύ σωστά κ. Εαρινέ.
Εύγε σας.

24/05/2010, 19:13:33
quote:

Η ερώτηση μου αφορά στην 3η αιτία καταστροφής του ανθρώπου που ανάφερες. Ο χρόνος μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο ξεχωριστά σε εξαφάνισει(όλους μας για την ακρίβεια) αλλά η ανθρωπότητα παραμένει... Με ποιο τρόπο ο χρόνος μπορεί να βλάψει την ανθρωπότητα ως ομάδα;

Έχω την αίσθηση ότι ήμουν σαφής Γιώργο...

Ο χρόνος , οναφερόμενος και ως πανδαμάτωρας και όχι τυχαία βεβαίως και αναίτια...δαμάζει τα πάντα και τα αλλοιώνει ή τα φθείρει αν θές ...

Έχουμε λοιπόν απέναντί μας μια δύναμη την οποία ουδείς μέχρι σήμερα μπόρεσε να υπερ-νικήσει ... αντίθετα όλοι και όλα υπόκεινται σ'αυτόν...είναι αυτός που δεσμεύει με την ύπαρξή του τον βιολογικό θάνατο του κάθε ανθρώπου και κατ'επέκτασιν και όλης της ανθρωπότητας!

Είναι αυτός που ορίζει την αρχή και το τέλος...το τέλος και την αρχή!

Ο χρόνος απο την άλλη μεριά φθείρει ή μεταβάλλει τα πάντα και όταν λέω τα πάντα , εννοώ τα πάντα στην γή και σε όλο το σύμπαν...

Αυτές οι μεταβολές , τελικά -μπορούν- να μεταβάλλουν ή και να ακυρώσουν οτιδήποτε σήμερα θεωρούμε κραταιό και υφιστάμενο...ακόμα και αυτή την ανθρωπότητα ως είδος που μπορεί να εμφανισθεί απλά ως ένα συμπτωμα και τίποτ'αλλο της όλης δραστηριότητας και της κίνησης του γνωστού -και όχι μόνο- σύμπαντος....!

Αλλά επειδή όλα αυτά δεν αφορούν την συγκεκριμένη συζήτηση...όπως είπα και πρίν , ας μην μεθοδεύουμε και επισπεύδουμε τον βιολογικό μας θάνατο με τις επιμέρους "θυματο-ποιητικές επιλογές"...αυτό το τελευταίο χρήζει ασφαλώς μεγάλης και ενδελεχούς αναλύσεως...αλλα βλέπεις ως "γνήσιοι άνθρωποι" καταλήγουμε να μιλάμε για το "ωμέγα" αγνοώντας δια βίου για το "άλφα" και το "βήτα"...και ασχολούμαστε με τα της "μετα-θανάτιας ζωής" αγνοώντας και μη δίνοντας σημασία για την ζωή αυτήν καθ'εαυτήν...χάνοντάς την και θέτοντας τον εαυτό μας αμαχητί στο πεδίο του καθημερινού και εξοντωτικού θανάτου!

soul

24/05/2010, 19:25:52
quote:

quote:
Σοφό και παραγωγικό -κατα την γνώμη μου- είναι να ασχολείται ο άνθρωπος , με θέματα στα οποία μπορεί με την σκέψη του να παράξει αποτέλεσμα και εν γένει να επιχειρήσει...για την ακρίβεια κανείς δεν μπόρεσε και δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει οτιδήποτε απέναντι στον χρόνο...ούτε απέναντι σε φυσικά ή συμπαντικής φύσεως ιδιότητες και γεγονότα...

Πολύ σωστά κ. Εαρινέ.
Εύγε σας.

Το πιο "οδυνηρό" κε Noel ,είναι σαν κάποιος ομιλητής σε πηγαίνει στην συζήτηση "Step by step" και ορίζει ένα τελικό τόπο συζήτησης θέτοντας με στρατηγική ορισμένα δεδομμένα και απο τα οποία δεν μπορείς να διαφύγεις -βλέπετε κρατούνται πρακτικά..- ... υπ'αυτήν την έννοια ορίζετε με την παρουσία σας θα έλεγα έναν τόπο , όπου μόνο οι καλά προετοιμασμενοι θα μπορούν να διαβούν ή και να "επιβιώσουν"...αλλα οι προκλήσεις με θέλγουν..

Εξ'αλλου η ζωή είναι κινηση και δεν ορίζεται απο τους αδυνάτους...όσο "άσχημο" και αν αυτό ακούγεται!

soul

24/05/2010, 19:38:02
Ρε Δήμο άλλο λέω. Άνθρωποι πεθαίνουν, αλλά η ανθρωπότητα υπάρχει και αυξάνεται... Η ζωή εν γένει ως φαινομενο βρίσκει τρόπους να συνεχίζει να υπάρχει στο βάθος των ετών εδώ και δις χρόνια

(ασχετο εαρινέ, να καθιερώσουμε τον πληθυντικό όταν σου μιλάμε λόγω διαφοράς ηλικίας; Στο τρένο σου δίνουν και τη θέση τους;Και μετά παρεξηγιέσαι άμα σε λέω γερόντι...χεχεχε...)

24/05/2010, 20:49:44
quote:

Ρε Δήμο άλλο λέω. Άνθρωποι πεθαίνουν, αλλά η ανθρωπότητα υπάρχει και αυξάνεται... Η ζωή εν γένει ως φαινομενο βρίσκει τρόπους να συνεχίζει να υπάρχει στο βάθος των ετών εδώ και δις χρόνια

(ασχετο εαρινέ, να καθιερώσουμε τον πληθυντικό όταν σου μιλάμε λόγω διαφοράς ηλικίας; Στο τρένο σου δίνουν και τη θέση τους;Και μετά παρεξηγιέσαι άμα σε λέω γερόντι...χεχεχε...)

Πότε θές να βρεθούμε και να δούμε ποιός είναι τι...και ποιός "περνάει" τις εξετάσεις των οφθαλμών ...μικρέ και απαίδευτε???

Στο θέμα τώρα....ξανα-λέω ...δές για το "είδος" που είπα και διάβαζε προσεκτικότερα ...

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι μου αρέσει η μαχητικότητά σου...νά'ξερες και να μαχόσουν σωστά και για το σωστό και για το "ωραίο"...αλλα θα μάθεις και το λέω με την καλή έννοια..

Ως τώρα αναλώνεσαι...απλά!

Την γνώση την έχεις .... αλλα αρκεί μόνο αυτή Γιώργο???

soul

noelΜέλος
24/05/2010, 21:32:23
quote:
Νοέλ, αρνείσαι την πραγματικότητα ότι ο άνθρωπος(άσε για μια στιγμή τι λέω εγώ περι σωστού και λάθους) καταστρέφει μορφές ζωής ή παραμορφώνει το τοπίο σε πολλά μέρη της γης; Πχ στον Αμαζόνιο τι κάνουν;

Υπάρχει κάτι που λέγεται ``συνείδηση``.
Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι που μάχονται με ``νύχια και με δόντια`` κατά των καταστροφών αυτών.
Παρακολουθώ αννελιπώς τις συζητήσεις σας χρόνια τώρα ασχέτως οτι δεν πολυγράφω και λίγο πολύ είμαι ενημερωμένος για το σκεπτικό του κάθε ενός. Ο λόγος που μιλώ στον πληθυντικό στο μέλος ``Εαρινός`` δεν έχει να κάνει με ειρωνική πρόθεση αλλά με σεβασμό στο άτομο του καθ`οτι είναι και προσωπικός φίλος με τον allzzaro ο οποίος αυτές τις ημέρες απουσιάζει και έτσι γράφω εγώ απο τον υπολογιστή του.

Aυτά που γράφεις φίλε μου industrialangel δεν τα καταλαβαίνω τι σχέση έχει το τι κάνουν οι ασυνείδητοι με τις προσωπικές αντιλήψεις του κάθε ανθρώπου. Δηλαδή επειδή κάποιοι θέλουν να καταστρέφουν πρέπει και εγώ να θεωρήσω οτι είναι μάταιο να μάχομαι για τα πιστεύω μου?

09/10/2012, 00:36:23
quote:
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Με το οτι γεμίζεις το θέμα αυτό με σκουπίδια.

Κανένας δεν σε πίεσε να συμμετάσχης με το ζόρι στο παρόν θέμα , που στην απάντησή σου στον φίλο ΑΜΕΙΝΙΑ χαρακτήρισες άχρηστες κουβέντες . Αν δεν σ' ενδιαφέρουν τα ιστορικά στοιχεία που παρατίθενται εδώ , και οι συζητήσεις μας , μπορείς κάλλιστα να ασχοληθής με κάτι ποιό χρήσιμο για σένα και να μας αφήσης ήσυχους.

Κατ'αρχάς Sesostris σου έκανα μια ερώτηση και δεν μου απάντησες. Στη ξαναπαραθέτω για να τη δεις καλύτερα.
quote:
Δεν με ενδιαφέρει το δικό τους πρόβλημα, το δικό σου πρόβλημα με ενδιαφέρει. Εσύ έχεις την άποψη οτι τα χριστιανικά κείμενα προσβάλλουν τον ελληνισμό, ωραία. Πρέπει και οι άλλοι να έχουν την ίδια άποψη;

Κατά δεύτερον δεν πρόκειται να φύγω από αυτό το θέμα ούτε να σε αφήσω σε ησυχία (αν θες μπορείς να αποχωρήσεις)

Κατα τρίτον, θέλω να σου κάνω μια ακόμα ερώτηση.

Γιατί σε ένα θέμα πολυ συγκεκριμένο, που αφορά την δολοφονία της Υπατίας εσύ μιλάς για τη Θρησκεία και τις ύβρεις στα ελληνικά κείμενα θεματα τα οποία αφενός δεν αφορούν τη δολοφονία της Υπατίας αφετέρου έχουν ήδη συζητηθεί πολλάκις μέσα σε θέματα που αφορούν ακριβώς αυτό το ζήτημα.

Αναμένω την απάντησή σου.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/10/2012 00:37:06

09/10/2012, 00:38:42
Dr,

Μάλλον δεν κατάλαβες τι γράφω.
Λέω ότι όντως είναι ανούσια μακροσκελείς, επειδή δεν συμφωνούν οι συμμετέχοντες στο μονοσήμαντο των κειμένων.Αν όλοι ήξεραν να διαβάζουν δεν θα υπήρχε ουσιαστική διαφωνία και δεν θα ήταν μακροσκελείς οι συζητήσεις.Είμαι σαφής.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

09/10/2012, 00:53:51
quote:

[quote] ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Μάλλον δεν κατάλαβες τι γράφω.
Λέω ότι όντως είναι ανούσια μακροσκελείς, επειδή δεν συμφωνούν οι συμμετέχοντες στο μονοσήμαντο των κειμένων.Αν όλοι ήξεραν να διαβάζουν δεν θα υπήρχε ουσιαστική διαφωνία και δεν θα ήταν μακροσκελείς οι συζητήσεις.Είμαι σαφής.
Ναι, συμφωνώ σε αυτό φίλε Αμεινία. Και εκεί είναι το ζήτημα, οτι δεν μπορεί να έρθει ο άλλος, φασιστικά, να σου επιβάλλει τη δικιά του άποψη. Δηλαδή έρχεται ο άλλος και σου λέει: η θρησκεία σου είναι λάθος και εσύ που την ακολουθείς είσαι βλάκας και ανθέλληνας (και όλα τα άλλα ωραία που έχουν λεχθεί) και εγώ.. είμαι μάγκας! Ε ωραία αν είσαι μάγκας, θα σε βάλω και εγώ στη γωνία, να δούμε πόσο μάγκας είσαι.
09/10/2012, 01:14:46
Πάρτε το αλλιώς ρε παιδιά.Μη τσακώνεστε για να τσακώνεστε.

Dr,

Κι εγώ έχω καταφανώς πει ότι η Χριστιανική θρησκεία έχει κάποια λάθος κείμενα,δε νομίζω όμως ότι είμαι εριστικός,δεν έχω πει βλάκα κανέναν,ούτε φυσικά ανθέλληνα.

Κάντε μια φρέσκια αρχή.Εγώ είμαι αρκετά νέος στο forum,και αυτό μου στερεί κάποια δεδομένα,αλλά ίσως μου παρέχεται η δυνατότητα πιο καθαρής ματιάς επειδή δεν είχα ουσιαστικές προστριβές με κανέναν σας.

Παρατηρώ όμως ένα παράδοξο,μια αντίφαση.

Ενώ το επίπεδο των συμμετεχόντων στο forum είναι γενικά υψηλό,υποβιβάζεται το επίπεδο των συζητήσεων αρκετές φορές.

Αποτέλεσμα είναι ότι δεν μαθαίνουμε όσο πρέπει ο ένας από τον άλλο.

Αυτό δεν είναι η ουσία ενός forum τέτοιου είδους;

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

09/10/2012, 08:45:11
Θέλω να ρωτήσω ποια είναι η γνώμη των αρνητών των Χριστιανικών θρησκειών, για τους αντιπάλους/καταστροφείς των χριστιανικών ιερατείων.

Θα επαναφέρουν τα αρχαία φυσιολατρικά ιερατεία κάθε έθνους; Ή μήπως θα είναι οι ίδιοι ιερείς/βασιλείς μιας παγκόσμιας ανθρωπολατρικής θρησκείας; Αγαπούν πράγματι τις αρχαίες θρησκείες ή είναι αυτοί που θα εξοντώσουν κάθε ιερατείο και θρησκεία του πλανήτη; Τί βλέπετε;

09/10/2012, 09:40:07
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Κατ'αρχάς Sesostris σου έκανα μια ερώτηση και δεν μου απάντησες. Στη ξαναπαραθέτω για να τη δεις καλύτερα.

"Δεν με ενδιαφέρει το δικό τους πρόβλημα, το δικό σου πρόβλημα με ενδιαφέρει. Εσύ έχεις την άποψη οτι τα χριστιανικά κείμενα προσβάλλουν τον ελληνισμό, ωραία. Πρέπει και οι άλλοι να έχουν την ίδια άποψη;"

Ο καθένας έχει την άποψή του και την καταθέτει . Δεν είναι επιβεβλημένο να συμφωνούν όλοι , αλλιώς δεν θα υπήρχε διάλογος . Αν εσύ έχεις πρόβλημα με αυτό , ποσώς με ενδιαφέρει .
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Κατά δεύτερον δεν πρόκειται να φύγω από αυτό το θέμα ούτε να σε αφήσω σε ησυχία (αν θες μπορείς να αποχωρήσεις)

Δικό σου πρόβλημα . Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορο το τι θα κάνης . Άλλωστε εσύ και όχι εγώ χαρακτήρισες την συμμετοχή σου στο forum χάσιμο χρόνου .
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Κατα τρίτον, θέλω να σου κάνω μια ακόμα ερώτηση.

Γιατί σε ένα θέμα πολυ συγκεκριμένο, που αφορά την δολοφονία της Υπατίας εσύ μιλάς για τη Θρησκεία και τις ύβρεις στα ελληνικά κείμενα θεματα τα οποία αφενός δεν αφορούν τη δολοφονία της Υπατίας αφετέρου έχουν ήδη συζητηθεί πολλάκις μέσα σε θέματα που αφορούν ακριβώς αυτό το ζήτημα.

Πρώτον η απάντησή μου ήταν για τον ΝΙΚΟΜΑΧΟ και δεν σε αφορούσε , και δεύτερον ενοχλείσαι εσύ για τις εκτός θέματος απαντήσεις των άλλων , όταν στις περισσότερες παρεμβάσεις σου γράφεις απλώς για να "μουτζουρώνεις το χαρτί" .

*

09/10/2012, 09:51:06
quote:
Χρίστος Έλ
Θέλω να ρωτήσω ποια είναι η γνώμη των αρνητών των Χριστιανικών θρησκειών, για τους αντιπάλους/καταστροφείς των χριστιανικών ιερατείων.

Θα επαναφέρουν τα αρχαία φυσιολατρικά ιερατεία κάθε έθνους; Ή μήπως θα είναι οι ίδιοι ιερείς/βασιλείς μιας παγκόσμιας ανθρωπολατρικής θρησκείας; Αγαπούν πράγματι τις αρχαίες θρησκείες ή είναι αυτοί που θα εξοντώσουν κάθε ιερατείο και θρησκεία του πλανήτη; Τί βλέπετε;

Πολύ καλή η ερώτησή σου φίλε Χρίστο Έλ , που μπορεί να ανοίξη ένα πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση . Η άποψή μου είναι να την θέσης σε ένα νέο θέμα για να συζητηθή εκτενέστερα , και να μην ενοχληθούν ορισμένοι ευαίσθητοι στις εκτός θέματος παρεμβάσεις .

*

09/10/2012, 10:31:19
Χρίστος Έλ ενδιαφέρουσα η ερώτησή σου. Πολύ ενδιαφέρουσα θα έλεγα.
09/10/2012, 10:44:02
Χριστός Ελ αναπαράθεσα την ερώτησή σου σε αυτό το θέμα.
AgentMulderΜέλος
09/10/2012, 12:03:54
quote:
...Και εκεί είναι το ζήτημα, οτι δεν μπορεί να έρθει ο άλλος, φασιστικά, να σου επιβάλλει τη δικιά του άποψη. Δηλαδή έρχεται ο άλλος και σου λέει: η θρησκεία σου είναι λάθος και εσύ που την ακολουθείς είσαι βλάκας και ανθέλληνας (και όλα τα άλλα ωραία που έχουν λεχθεί) και εγώ.. είμαι μάγκας! Ε ωραία αν είσαι μάγκας, θα σε βάλω και εγώ στη γωνία, να δούμε πόσο μάγκας είσαι.

That's it!

XGRT Member