ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
30/06/2005, 04:04:27
ΑΚΟΜΗ..............ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ, Ο ΘΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ, ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ

**** off

30/06/2005, 04:18:56
ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΠΕΡΙ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗΣ, ΠΕΡΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΑΤΗΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ. Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ. ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ, ΕΤΣΙ, ΤΟ ΠΙΟ ΦΟΒΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΞΥΨΩΝΕΙ ΚΙ ΕΞΕΥΜΕΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΞΑΛΛΟΥ, Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

**** off

GDS1Μέλος
30/06/2005, 10:15:05
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το κόλλημα που υπάρχει με τους Εθνικούς, λες και πείραξαν κανέναν. Η συγκεκριμένη Θρησκεία καταστράφηκε προσεγμένα από τους Χριστιανούς όπου δια ροπάλου επέβαλαν την Θρησκεία τους πριν κάτι χιλιάδες χρόνια.

Οποιαδήποτε προσπάθεια αναβίωσης ανήκει στην Ελευθερία του Ανθρώπου να πιστεύει σε ότι θέλει άλλωστε είναι και μέρος του Ελληνικού Συντάγματος. Γιατί λοιπόν ο Φασισμός από μέρος των Χριστιανών;

Προτού ξεκινήσω να απαντάω σε κάποια από τα ερωτήματα να υπενθυμίσω ότι ο Ψηλός δεν απάντησε στις ερωτήσεις μου και επειδή η έλλειψη απάντησης είναι εξ ορισμού κατάφαση τα παίρνω σαν αλήθεια.

Τα ερωτήματα μου ήταν:

1) Είναι αλήθεια ότι αυτά που λεει η Α. Γραφή σαν ιδέες τα είχαν πει πολλά χρόνια πριν οι Α. Έλληνες;
2) Είναι αλήθεια ότι οι χριστιανοί κατέστρεφαν και σφάγιαζαν οποιοδήποτε και οτιδήποτε σχετίζονταν με τους Εθνικούς;
3) Είναι αλήθεια ότι ο Χριστιανικός Θεός δεν εξευμενίζονταν με τίποτα παρά μόνο την πλήρη καταστροφή και τον Θάνατο των Αμαρτωλών;

Τέλος πάντων ας αρχίσουμε:

Ψηλός:
"Ο Δίας όμως, της τα φορούσε κανονικά της Ήρας έτσι;"

Τι ερώτημα είναι αυτό και τι σχέση έχει. Δηλαδή το Χριστιανικό ιδεώδες που είναι να μην παντρεύεσαι και να είσαι ΧΟΥΦΤΑΣ, είναι καλύτερο;

Ψηλός
"Για να ξεκινήσουν κάτι καράβια για να πάνε να "εκπολιτίσουν" κάποιους άλλους συν-Έλληνες θυσίαζαν ανθρώπους, έτσι δεν είναι;;"

Φέρε παραδείγματα δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο

Ψηλός:
"Ο Χριστός είπε αγάπα και ελέησε τον εχθρό σου και γίνε και "δούλος" του. Ο Δίας είπε κάτι τέτοιο και δεν ξέρω;;"

Ρε ψηλέ ψήσε μου ένα καφέ, πέρνα από το σπίτι μου να καθαρίσεις γιατί το Αλβανό είναι ακριβό και πλύνε και το Αμαξάκι μου σε παρακαλώ πολύ. Που είσαι γυρνάω από την δουλειά στις 19.00 να είναι ζεστό το παστίτσιο οκ.

Μπορεί να μην το είπε ο Δίας γιατί δεν άφησε και κανένα ιερό βιβλίο με εντολές (όπως κάποιοι κάποιοι) αλλά το είπανε οι Έλληνες Φιλόσοφοι (φυσικά όχι για τους Δούλους) που προϋπήρξαν του Μέγα Αντιγραφέα του Σύμπαντος. Ξέρεις τον Μανωλάκη που ήταν Χρισμένος στα Ελληνικά Μυστήρια και ύστερα έλεγε ότι ήταν ο Χριστός.

Ψηλός
"Σου παραθέτω ένα απόσπασμα από μια απαντητική επιστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον Γεώργιο Αϋφαντή."

Φοβερή πηγή...

Στις Αρχαιολογικές Ανασκαφές δεν έχουν βρει τίποτα που να προϊδεάζει για Ανθρωποθυσίες. Σε άλλες χώρες έχουν βρει όμως. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο πες μου (πορίσματα αρχαιολογικών ανασκαφών όχι επιστολές)

Ψηλός:
"Φτάνουν αυτά ή μήπως να παραθέσω και άλλα στοιχεία πράξεων που μαρτυρούν για τις επικρατούσες συνθήκες "ανεξιθρησκείας και σεβασμού της διαφορετικότητας των μη ομοφρονούντων";;;;;"

Στα παραδείγματα που αναφέρεσαι είναι πόλεμοι και δεν είναι πόλεμοι για την επιβολή νέας Θρησκεία αλλά συμφερόντων. Οι μάχες που αναφέρεσαι είναι μεταξύ Ελληνικών Κρατών που ήδη είχαν την ίδια Θρησκεία. Συνεπώς οι οποιεσδήποτε καταστροφές ήταν τα έκτροπα από τους πολεμιστές που μέχρι και σήμερα γίνονται. Θες να μιλήσουμε τώρα για τους πολέμους που έγιναν για χάρη του Χριστιανικού Θεού; Μάλλον όχι.

Ψηλός
"Δεν πρόκειται για θέσεις μου, είναι στοιχεία.
Γιατί να πειράζει άρα τόσο, το γεγονός ότι υπάρχουν στο oodegr.com;;
Μήπως αυτοί τα δημιούργησαν;; Μήπως δεν αποτελούν καταγεγραμένα γεγονότα της ιστορίας;;"

Δεν είναι στοιχεία είναι θέσεις της Εκκλησίας που ασπάζεσαι.

Το oodegr.com υπάρχει επειδή εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα μια πιο ανεξάρτητη πηγή διαθέτεις;

Τέλος καταγεγραμμένα γεγονότα για το θέμα που αναφέρεσαι δεν υπάρχουν. Το να συσχετίζεις άσχετα γεγονότα για να υποστηρίξεις το Θέμα σου δεν είναι πρέπον για άτομα κάποιας μεγαλύτερης ηλικίας των 5 ετών

Όσο Ψηλέ για τον Μ. Αλέξανδρο ήταν από τους Κατακτητές που δεν κατέστρεφε τον Πολιτισμό των άλλων χωρών και ούτε σφάγιαζε στο όνομα του ΔΙΑ.

Cottus
"ALLWSTE H 8RHSKEIA DEN HTAN PANTA H AITIA GIA POLEMOUS?"

Ποτέ δεν ήτανε πάντα ήτανε θέμα Συμφερόντων. Αλλά επειδή και η Θρησκεία είχε συμφέροντα όπως να γίνει Πολυεθνική βοηθούσε τους επεκτατικούς πολέμους ώστε να εκχριστιανίσει ειρηνικά τους «βάρβαρους» (ξέρεις όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος)

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

30/06/2005, 10:26:28
Μακεδόνα,
Πες με ό,τι θες. Δεν θα ακολουθήσω το δρόμο σου.
Η τακτική σου είναι γνωστή.
Πιστεύω ότι εκτελείς εντεταλμένη υπηρεσία και οι σκοποί σου είναι δόλιοι και κατευθυνόμενοι από κάτι που εσύ υπηρετείς.

Οι ερωτήσεις μου αφορούσαν τα λεγόμενα του Xchamp στο προηγούμενό του μήνυμα.
Εσύ έκανες ότι απάντησες, θα πάρω ένα παράδειγμα:

quote:
quote:

Ψηλός
Είναι αλήθεια ότι όταν κάποιοι θέλησαν να μιλήσουν για τον Έναν θεό, στην αρχαία Ελλάδα, τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι από το δωδεκαθεϊστικό κατεστημένο;;

Οχι. Δεν υπήρχε τέτοιο κατεστημένο που αναφέρεις. Ο καθένας ήταν ελεύθερος να πιστεύει σε ό,τι θέλει. Άλλωστε, δεν έχει καταγραφεί πουθενά στην ιστορία κανένας θρησκευτικός πόλεμος.
Η μισαλλοδοξία και κυνήγι των απίστων είναι χαρακτηριστικό άλλων θρησκειών, μεταξύ των οποίων (και κυρίως για την Ελλάδα) και η δική σου

Το ψέμα σου και την παραχάραξη που επιχειρείς πρέπει να το θεωρήσω ως απάντηση;;
Αν ορισμένοι θεωρούν τις ανοησίες σου ως απαντήσεις, εγώ δεν θα πω τίποτα παραπάνω.

Σε ρώτησα και κάτι άλλο αλλά δεν απάντησες, η συμπεριφορά σου είναι ένας τέλειος φαρισαϊσμός.

quote:
Θα τον ρωτήσω μόνο ένα πράγμα παίρνοντας μόνο ένα παράδειγμα:
"Τον ίδιο χρόνο, (219 π.Χ.), ο στρατηγός των Αιτωλών Δωρίμαχος, πυρπόλησε το ιερό της Δωδώνης, κατέστρεψε τα αναθήματα, και «κατέσκαψε την ιεράν οικίαν». (Πολύβιος, Ιστορίαι, Δ΄ 67,3)."
Γιατί καίγανε τους ναούς;;

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Φιλικά όπως πάντα

GDS1Μέλος
30/06/2005, 10:42:34
Ρε Ψηλέ, Γιατί δεν απαντάς και σε εμένα; έχεις πρόβλημα μαζί μου; θες να κόψουμε και την καλημέρα; :- )

30/06/2005, 11:26:27
Βρε GDS1 τι πρόβλημα να έχω μαζί σου;;
Με κανέναν δεν έχω πρόβλημα.

Σε τι θες να απαντήσω;; Στις επαναλαμβανόμενες κατηγορίες;; Αφού τις αναμασάμε καιρό τώρα.
Ότι θέμα και να ανοιχτεί εδώ μέσα, η λάσπη κατά του Χριστιανισμού πάει σύννεφο.

Εγώ αναφέρθηκα στις "παρατηρήσεις" του Xchamp και, αν επιτρέπεις, αυτό είναι το θέμα τώρα. Αν απαντηθούν αυτά που έθεσα ως ερωτήματα εγώ, στη συνέχεια θα προσπαθήσω να απαντήσω και στα δικά σου "ερωτήματα".

Πώς είναι δυνατόν να μου δίνεις απαντήσεις οι οποίες διαψεύδονται από τα ιστορικά γεγονότα;;;

Και τίποτα άλλο να μην πούμε, το καθεστώς της ΔΟΥΛΕΙΑΣ που υπήρχε και κυριαρχούσε στις τότε κοινωνίες, φτάνει από μόνο να μας δώσει μια ιδέα περί της ελευθερίας που και εσύ μίλησες.

Ο Χριστός δεν αρέσει σήμερα γιατί ελέγχει τέτοιες τακτικές και η διδασκαλία του, η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ, έρχεται σε σύγκρουση με τον άνθρωπο-Θεό που θέλουν και προωθούν ορισμένοι κύκλοι σήμερα.

Ο Χριστός και η διδασκαλία του ποτέ δεν πολέμησε τους Έλληνες και τον Ελληνισμό. Μην γίνεσαι και εσύ θύμα όσων προσπαθούν να πλάσουν μια τέτοια πραγματικότητα για σκοπούς που εναντιώνονται στο συμφέρον της Ελλάδας σήμερα.

Ο Χριστιανισμός εναντιώθηκε στην ειδωλολατρία και στις αγριότητες που αυτή πρέσβευε. Όπως εναντιώθηκε και στον απολυταρχισμό, χωρίς να την καταργεί, της Παλαιάς Διαθήκης.
Δεν εναντιώθηκε στις Τέχνες, στα Γράμματα, στις Επιστήμες.
Αντιθέτως, υπάρχουν αναρίθμητα αρχαία κείμενα που σώθηκαν και έφτασαν μέχρι τις μέρες μας, χάρη σε κάτι μοναχούς και μοναστήρια που τα διαφύλαξαν, τα αντίγραψαν και τα φύλαξαν ως πολύτιμη κληρονομιά για να τα έχουμε εμείς σήμερα.

Μην γίνεσαι θύμα της ανελέητης προπαγάνδας που κάθε άλλο παρά προς το συμφέρον της χώρας μα γίνεται.
Δεν θα σου υποδείξω εγώ τι είναι το σωστό να κάνεις.
Αυτό που σε παρακαλώ να κάνεις, είναι να ελέγχεις περισσότερο τα όσα προωθούνται δήθεν για την προάσπιση του ελληνικού πνεύματος, από κάποιους σκοτεινούς κύκλους.

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

Φιλικά όπως πάντα

GDS1Μέλος
30/06/2005, 11:55:06
Ψηλός
"Βρε GDS1 τι πρόβλημα να έχω μαζί σου;;"

: - )

Ψηλός
"Στις επαναλαμβανόμενες κατηγορίες;; "

Που είναι αληθινές

Ψηλός
"Πώς είναι δυνατόν να μου δίνεις απαντήσεις οι οποίες διαψεύδονται από τα ιστορικά γεγονότα;;;"

Ποία είναι αυτά Ψηλέ γιατί αυτά που παρέθεσες δεν συσχετίζονται

Ψηλός
"Και τίποτα άλλο να μην πούμε, το καθεστώς της ΔΟΥΛΕΙΑΣ "

Ψηλέ αυτά δεν τα είπε το Δωδεκάθεο ούτε κανένας από τους τότε Θεούς αλλά έτσι ήταν η δομή της Κοινωνίας. Μπερδεύεις την Αρχαιοελληνική Θεογονία με τις Κοινωνικές δομές τις Εποχής και αυτό μάλλον είναι λάθος. Αντιθέτως ο Χριστός προασπίστηκε την ΔΟΥΛΕΙΑ. Θυμάσαι;;;

Ψηλός
"Ο Χριστός είπε αγάπα και ελέησε τον εχθρό σου και γίνε και "δούλος" του."

Ψηλός
«Ο Χριστός και η διδασκαλία του ποτέ δεν πολέμησε τους Έλληνες και τον Ελληνισμό.»

'Έχεις δίκιο αυτό το έκανε ο Χριστιανισμός γιατί αν δεν το κάνανε τότε μάλλον δεν θα είχε μεγάλη τύχη η συγκεκριμένη θρησκεία.

Ψηλός
"Ο Χριστιανισμός εναντιώθηκε στην ειδωλολατρία και στις αγριότητες που αυτή πρέσβευε."

Ποίες αγριότητες θα μου πεις; Οι αγριότητες αυτές δεν ήταν τίποτα στις αγριότητες του Χριστιανισμού

Ψηλός
"Δεν εναντιώθηκε στις Τέχνες, στα Γράμματα, στις Επιστήμες."

Καλά πλάκα μου κάνεις; Η καύση Αρχαίων συγγραμμάτων, η καταστροφή μνημείων, το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, η καταστροφή των Σχολείων και Ακαδημιών τι είναι;

Ψηλός
"Μην γίνεσαι θύμα της ανελέητης προπαγάνδας..."

Ρε Ψηλέ άντε και συμφωνώ μαζί σου, όμως πες μου είσαι σίγουρος ότι εσύ δεν είσαι θύμα μια ανάλογης προπαγάνδας;

Ψηλός
"είναι να ελέγχεις περισσότερο τα όσα προωθούνται δήθεν για την προάσπιση του ελληνικού πνεύματος, από κάποιους σκοτεινούς κύκλους"

Από πότε έγινε το Ελληνικό Πνεύμα σκοτεινό;

30/06/2005, 13:44:56
GDS1
Στα αποσπάσματα που παρέθεσα, βλέπεις καθαρά ότι οι ίδιοι που πίστευαν στο δωδεκάθεο, κατέστρεφαν και έκαιγαν ναούς και ιερά.
Αν δεν το βλέπεις, είναι γιατί δεν θες να το δεις.
Δες την αντιπαλότητα τουλάχιστον που υπήρχε μεταξύ των πόλεων-κρατών και τα εγκλήματα που διέπρατταν οι μεν στους δε. Με τι μίσος προσπαθούσαν να εξαφανίσουν ότι απέμεινε από τον αντίπαλο.

Οπότε ο ισχυρισμός σου περί καταστροφής των αρχαίων μνημείων από τους Χριστιανούς, βολεύει προπαγανδιστικά, και με αφορμή τις κάποιες πράξεις που έγιναν, κανείς δεν λέει το αντίθετο, από φανατικούς Χριστιανούς, τις παίρνουμε ως αφορμή για να φορτώσουμε στο Χριστιανισμό ακόμη και τις θηριωδίες που οι ίδιοι οι δωδεκαθεϊστές έκαναν.
Από αυτές τους τις πράξεις, βλέπουμε καθαρά το κατά πόσο θεωρούσαν ιερό αυτό στο οποίο πίστευαν.

Μην με απογοητεύεις, το σύστημα όλο τότε στηριζόταν στους δούλους και στους εξοστρακισμούς.
Ένα σωρό συστήματα που πήγαιναν από την Τυραννία έως τη Δημοκρατία εναλλασσόταν.

Το δωδεκάθεο, κατέβαινε στο επίπεδο των ανθρώπων και μεθοκοπούσε, έκλεβε παρθένες και μεταμορφωνόταν σε ταύρους και για να εξευμενιστεί απαιτούσε και θυσίες παρθένων.
Προς θεού, ένα τέτοιο σύστημα θεοτήτων σου αρέσει;;;;;
Είναι δυνατόν να ακούμε τέτοια πράγματα από ανθρώπους της εποχής μας;;;

Δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου να μην θέλεις να δεις το τι πρέσβευαν οι ειδωλολάτρες.
Μα διαβάζεις αυτά που παραθέτω ή όχι;;;;;

«………Ο P. Decharme στην κλασσική «Ελληνική Μυθολογία» του αλλά και ο καθηγητής M.Nilsson αναφέρονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δεύτερος σημειώνει μάλιστα ότι «σε εξαγνιστικές τελετές προσέφεραν ανθρωποθυσίες και στους πρόσφατους ιστορικούς χρόνους» (σελ.98).
Μιλώντας για τά καθ’ ημάς, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον Παυσανία (Ελλ. Περ. Ι,18,17) ή τον Πλούταρχο (Ελληνικά Αίτια 38.299ε) και σε άλλους αξιόπιστους αρχαίους συγγραφείς, οι οποίοι καταγράφουν συνήθειες ανθρωποθυσιών."

Σε παρακαλώ να αποφύγεις τον στρουθοκαμηλισμό, δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε κάποια πράγματα. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε πρόοδο, όταν θέλουμε να δούμε τα μελανά σημεία και να τα βελτιώσουμε.
Με το να κάνεις δήθεν ότι δεν τα βλέπεις, δεν βοηθά κανέναν και τίποτα.

Σε παλαιότερο μήνυμά μου, είχα παραθέσει κάποια αποσπάσματα σχετικά με το τι τράβηξαν πολλοί αρχαίοι λόγιοι-φιλόσοφοι που θέλησαν να εναντιωθούν στο κατεστημένο της τότε εποχής. Θα ψάξω να το βρω και θα το ξανα-παραθέσω.

Φιλικά όπως πάντα

OidaΝέο Μέλος
30/06/2005, 13:52:15
quote:

Oida καλώς ήρθες.
Οι βεβιασμένες κρίσεις είναι σχεδόν πάντα λάθος.
Αν εσύ σχημάτισες γνώμη μόνο από το ψευδώνυμο του Ntavelis666 και όχι από αυτά που γράφει, είσαι στάνταρ λάθος.
Άσε που γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες.

Edited by - stemix on 29/06/2005 20:27:13

An oi veviasmenes kriseis einai sxedon panta lathos , tote esy poy me diavases prwti fora me ekrines veviasmena , ara ,
lathos.
Ypomoni kai tha katalaveis siga-siga.
Twra poy kolaei to greeklish ws apodeiksi lathoys kritikis ston ntaveli666 mono esy to ksereis.
Kalws se vrika.

GDS1Μέλος
30/06/2005, 14:23:05
"GDS1
Στα αποσπάσματα που παρέθεσα, βλέπεις καθαρά ότι οι ίδιοι που πίστευαν στο δωδεκάθεο, κατέστρεφαν και έκαιγαν ναούς και ιερά."

Έχω απαντήσει ήδη σε αυτό πως είναι δυνατόν να είναι αυτοί Θρησκευτικοί πόλεμοι από την στιγμή που τα Κράτη αυτά είχαν την ίδια Θρησκεία; Αν έγινε καταστροφή μνημείων είναι μέσω του παροξυσμού της μάχης. Τέτοια γίνονται σε όλους τους πολέμους. Το θέμα είναι ότι αυτές οι καταστροφές είναι μεμονωμένες και επιπλέον δεν είχαν Θρησκευτικό χαρακτήρα όπως αυτά των Χριστιανικών Πολέμων. Άρα, πρέπει να με δουλεύεις...ή όπως λες

Ψηλός
"Αν δεν το βλέπεις, είναι γιατί δεν θες να το δεις."

Ο λόγος απλός βολεύει προπαγανδιστικά

Ψηλός
"...τις παίρνουμε ως αφορμή για να φορτώσουμε στο Χριστιανισμό ακόμη και τις θηριωδίες που οι ίδιοι οι δωδεκαθεϊστές έκαναν."

Εντάξει είμαι σίγουρος ότι κάνεις ΠΛΑΚΑ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΝΝΟΕΙΣ

Ψηλός
"το σύστημα όλο τότε στηριζόταν στους δούλους και στους εξοστρακισμούς.
Ένα σωρό συστήματα που πήγαιναν από την Τυραννία έως τη Δημοκρατία εναλλασσόταν."

Καλά μαζί δεν μιλάμε; Τι μπερδεύεις το Πολιτικό και Κοινωνικό σύστημα της εποχής με το Θρησκευτικό. Δεν έχει σχέση. Τα συστήματα αυτά δεν φτιαχτήκανε από Θεούς αλλά από ανθρώπους. Αν θυμάσαι κανένας Αρχαίος Ελληνικός Θεός κανόνες πολιτικής και κοινωνικής διοίκησης, αντίθετα με τον Jesus.

Ψηλός
"Το δωδεκάθεο, κατέβαινε στο επίπεδο των ανθρώπων και μεθοκοπούσε, έκλεβε παρθένες και μεταμορφωνόταν σε ταύρους και για να εξευμενιστεί απαιτούσε και θυσίες παρθένων."

Καλά έχουμε μπερδέψει τις βούρτσες με τις ....

Ρε Ψηλέ ρε Ψηλέ. Έχεις δει κανένα Αρχαίο Ελληνικό Θεό να αφήσει τα απομνημονεύματα του. ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

Φυσικά ο Χριστός έπρεπε να αφήσει τα απομνημονεύματα του. Μα είναι γελοίο. Φοβερός Θεός αυτός και οι 12 μαθητές του που ψαρεύανε και πίνανε κρασάκι. Έλεγε και δυο τρία πραγματάκια που είχε μάθει από Έλληνες ΦΙλοσόφους γνώρισε και την Μαγδαληνή κτλ κτλ. Καταπληκτική ταινία την έχει κάθε χρόνο.

Τέλος θα ήθελα να σε παρακαλέσω "να αποφύγεις τον στρουθοκαμηλισμό, δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε κάποια πράγματα. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε πρόοδο, όταν θέλουμε να δούμε τα μελανά σημεία και να τα βελτιώσουμε. Με το να κάνεις δήθεν ότι δεν τα βλέπεις, δεν βοηθά κανέναν και τίποτα." (Το θυμάσαι έτσι δεν είναι;;;)

30/06/2005, 14:32:02

Ψηλός

Στα αποσπάσματα που παρέθεσα, βλέπεις καθαρά ότι οι ίδιοι που πίστευαν στο δωδεκάθεο, κατέστρεφαν και έκαιγαν ναούς και ιερά.
Αν δεν το βλέπεις, είναι γιατί δεν θες να το δεις.
Δες την αντιπαλότητα τουλάχιστον που υπήρχε μεταξύ των πόλεων-κρατών και τα εγκλήματα που διέπρατταν οι μεν στους δε. Με τι μίσος προσπαθούσαν να εξαφανίσουν ότι απέμεινε από τον αντίπαλο.

GDS1
Στα παραδείγματα που αναφέρεσαι είναι πόλεμοι και δεν είναι πόλεμοι για την επιβολή νέας Θρησκεία αλλά συμφερόντων. Οι μάχες που αναφέρεσαι είναι μεταξύ Ελληνικών Κρατών που ήδη είχαν την ίδια Θρησκεία. Συνεπώς οι οποιεσδήποτε καταστροφές ήταν τα έκτροπα από τους πολεμιστές που μέχρι και σήμερα γίνονται. Θες να μιλήσουμε τώρα για τους πολέμους που έγιναν για χάρη του Χριστιανικού Θεού; Μάλλον όχι.

βλεπεις ψηλε ποια ειναι η διαφορα;
καταλαβενεις οτι αλλο το καταστρεφω τον ναο γιατι πιστευεις σε αλλο θεο και αλλο καταστρεφω τον ναο γιατι ειμαι καραγκιοζης;

Ψηλός
«………Ο P. Decharme στην κλασσική «Ελληνική Μυθολογία» του αλλά και ο καθηγητής M.Nilsson αναφέρονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δεύτερος σημειώνει μάλιστα ότι «σε εξαγνιστικές τελετές προσέφεραν ανθρωποθυσίες και στους πρόσφατους ιστορικούς χρόνους» (σελ.98).

Μιλώντας για τά καθ’ ημάς, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον Παυσανία (Ελλ. Περ. Ι,18,17) ή τον Πλούταρχο (Ελληνικά Αίτια 38.299ε) και σε άλλους αξιόπιστους αρχαίους συγγραφείς, οι οποίοι καταγράφουν συνήθειες ανθρωποθυσιών."

αφου κανεις αναφορα στον πλουταρχο και τον παυσανια να υποθεσω οτι εχεις διαβασει αυτα που εχουν γραψει
αρα θα διαβασες οτι τα ατομα που θυσιαζανε ηταν ατομα που ειχαν διαπραξει καποιο εγκλημα και αυτος ηταν ο τροπος για να τημωριθουν χωρις να παρει το κριμα του θανατου τους καποιος
τους <<θυσιαζαν>> οπως σημερα στελνουμε στην ηλεκτρικη καρεκλα τους δολοφονους
για να καταλαβεις την αξια που εδιναν στην ζωη οταν οι περσες εστηλαν ατομα να ζητησουν νερο και χωμα απο τους σπαρτιατες(παραδοση)
αυτοι τους πεταξαν σε ενα πηγαδι και τους ειπαν να παρουν απο εκει το νερο και το χωμα
μετα το τελος του πολεμου αυτοι που ειχαν πεταξει τα ατομα στο πηγαδι πηγαν στην περσικη αυλη και ειπαν οτι αυτοι ηταν που ειχαν πεταξει τα ατομα και επιδη ηταν μιαροι επρεπε να εξαγνηστουν ο βασιλιας ειχε το δικαιωμα και να τους ςκοτωσει αν νομιζε οτι ετσι επρεπε να γινει

Ψηλός

Το δωδεκάθεο, κατέβαινε στο επίπεδο των ανθρώπων και μεθοκοπούσε, έκλεβε παρθένες και μεταμορφωνόταν σε ταύρους και για να εξευμενιστεί απαιτούσε και θυσίες παρθένων.
Προς θεού, ένα τέτοιο σύστημα θεοτήτων σου αρέσει;;;;;
Είναι δυνατόν να ακούμε τέτοια πράγματα από ανθρώπους της εποχής μας;;;

ενω ο γιαχβε ελεγε στους πιστους του να σφαξουν τους παντες απο μια πολη που θα καταλαβουν και τα αρσενικα παιδια και τις γυναικες και να αφησουν ζωντανες μονο τις παρθενες που θα τις παρουν για δικη τους χρηση
ακομα ελεγε οτι τα αρωστα ζωα να μην τα τρωνε οι πιστοι του αλλα να τα πουλανε στους αλοθρησκους
σκοτωνε παιδακια στελνωντας αρκουδα να τα ξεσκησει γιατι γελαγαν με την φαλακρα του προφητη του
κατεστρεψε συκια γιατι δεν εκανε συκα εκτος της εποχης που δεν εκανε καμια συκια

Ψηλός
<<Μην με απογοητεύεις, το σύστημα όλο τότε στηριζόταν στους δούλους και στους εξοστρακισμούς.>>

ενω με το που ηρθε ο χριστιανισμος καταργηθηκε και η δουλια;
εκτος και αν δεν θεωρεις ανθρωπους οσους ηταν δουλοι μετα την επιβολη του χριστιανισμου

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

xchampΜέλος
30/06/2005, 15:34:47
quote:

ΨΗΛΟΣ
Εγώ αναφέρθηκα στις "παρατηρήσεις" του Xchamp και, αν επιτρέπεις, αυτό είναι το θέμα τώρα. Αν απαντηθούν αυτά που έθεσα ως ερωτήματα εγώ, στη συνέχεια θα προσπαθήσω να απαντήσω και στα δικά σου "ερωτήματα".

Φίλε Ψηλέ, ελπίζω τις παρατηρήσεις μου , να τις θεωρείς πράγματι παρατηρήσεις
και όχι "παρατηρήσεις" .

Από κει και πέρα, ελπίζω να απαντήσεις και στο ερώτημα μου περί συνύπαρξης...

quote:

Αυτό που σε παρακαλώ να κάνεις, είναι να ελέγχεις περισσότερο τα όσα προωθούνται δήθεν για την προάσπιση του ελληνικού πνεύματος, από κάποιους σκοτεινούς κύκλους.

Φίλε μου, μην βλέπεις σε παρακαλώ παντού συνωμοσίες.
Ακόμα και άν δεχθούμε ότι υπάρχουν κάποιοι που καπηλεύονται θα θρησκευτικά συναισθήματα
των "εν δυνάμει" Εθνικών (μια και τέτοια Θρησκεία δεν υπάρχει επίσημα) , οι περισσότεροι
, εδώ στο forum, είναι αρκετά "αναρχικοί" στην σκέψη τους ώστε να μην δέχονται να καπελωθούν ούτε από Παπάδες αλλα και ούτε από Ιεροφάντες και Πυθίες

Σε παρακαλώ όμως ξανά, να μου πεις αν θα δεχόσουν να συμπορευτείς με μια Εθνική Θρησκεία,
στον κοινό δρομο σας για την αναζήτηση του Θείου..

Φιλικά xChamp.

xchampΜέλος
30/06/2005, 15:47:57

quote:

OIDA
An oi veviasmenes kriseis einai sxedon panta lathos , tote esy poy me diavases prwti fora me ekrines veviasmena , ara ,
lathos.
Ypomoni kai tha katalaveis siga-siga.
Twra poy kolaei to greeklish ws apodeiksi lathoys kritikis ston ntaveli666 mono esy to ksereis.
Kalws se vrika.

Καλώς ήλθες και από μένα oida.

Τα greeklish θα πρέπει να αποφεύγονται σε αυτό το forum.
Θα σου το πει και η συντονίστρια κάποια στιγμή φαντάζομαι...
Εάν δεν έχεις σοβαρότατο τεχνικό πρόβλημα (δεν φαντάζομαι τι βέβαια...)
και γνωρίζεις ελληνικά θα σου πρότεινα να γράφεις στην γλώσσα
μας.

Έχω παρατηρήσει ότι σε τούτο το forum , πλήν κάποιων δικαιολογημένων εξαιρέσεων,
τα greeklish είναι είτε το καταφύγιο των "τεμπέληδων"
είτε το άλλοθι των ανορθόγραφων

Μιας και δεν ανήκεις σε καμία απο τις δύο κατηφορίες , εύχομαι να σε διαβάζουμε
στην γλώσσα μας από εδώ και στο εξής.

Όσον αφορά στην παρατήρηση σου περί ntavelis666 , είσαι βιαστικός / βιαστικιά ...
1. Ο ntavelis άνοιξε αυτό το θέμα 4-6 μήνες πριν!!
2. Η συζήτηση κινήθηκε γενικά σε κόσμια επίπεδα.
3. Αν ήθελες θα μπορούσες να διαβάσεις παλιά κείμενα του ntavelis για
να αποφασίσεις εάν θα συμμετείχες...
4. Ακόμα και αν δεν συμφωνούσες με τον ntavelis, εδώ συμμετέχουν και άλλοι
συζητητές...οπότε ο αρχικός poster, δεν είναι κριτήριο....
5. Αυτα, και πάλι καλώς ήλθες

Φιλικά
xChamp

Edited by - xchamp on 30/06/2005 15:49:56

stemixΜέλος
30/06/2005, 16:42:04
Ο xchamp με κάλυψε απόλυτα, γράφοντας βέβαια και πιο ευγενικά από εμένα.
Δεν είχα καμία πρόθεση φίλε/η Oida να κάνω τον δικηγόρο κανενός, απλά με παραξένεψε η τοποθετησή σου.
Όσο για τα greeklish, δεν το είπα ως απόδειξη εναντίον σου, αλλά γιατί είναι κουραστικό να τα διαβάζει κάποιος. Όλα καλά
30/06/2005, 18:21:00
quote:
"GDS1
Στα αποσπάσματα που παρέθεσα, βλέπεις καθαρά ότι οι ίδιοι που πίστευαν στο δωδεκάθεο, κατέστρεφαν και έκαιγαν ναούς και ιερά."
Έχω απαντήσει ήδη σε αυτό πως είναι δυνατόν να είναι αυτοί Θρησκευτικοί πόλεμοι από την στιγμή που τα Κράτη αυτά είχαν την ίδια Θρησκεία; Αν έγινε καταστροφή μνημείων είναι μέσω του παροξυσμού της μάχης. Τέτοια γίνονται σε όλους τους πολέμους. Το θέμα είναι ότι αυτές οι καταστροφές είναι μεμονωμένες και επιπλέον δεν είχαν Θρησκευτικό χαρακτήρα όπως αυτά των Χριστιανικών Πολέμων. Άρα, πρέπει να με δουλεύεις...ή όπως λες

Και οι Πέρσες την ίδια θρησκεία είχαν με εμάς;;;;;

Μα καλά, τι μεμονωμένες καταστροφές λες, εδώ σε κάθε πόλεμο δεν άφηναν κολυμπηθρόξυλο όρθιο, εσύ μιλάς για μεμονωμένες καταστροφές;;;;

Σχεδόν σε όλες τις αναφορές που υπάρχουν, γίνεται λόγος για καταστροφή ιερών ναών και έργων τέχνης. Με δουλεύεις;;;;;;;;;;;;;;
Αφού και οι ίδιοι οι δωδεκαθεϊστές δεν ενδιαφερόταν για τη θρησκεία τους και τα κάναν όλα γυαλιά καρφιά, εσύ τώρα θα παρουσιαστείς να την υπερασπίσεις;; Τι γνωρίζεις εσύ περί αυτής;;;
Η αφελής είσαι ή άλλοι είναι οι σκοποί σου (μην με παρεξηγήσεις, δεν το λέω προσβλητικά).

Βλέπω όμως πως όπου θες δίνεις άφεση αμαρτιών και βρίσκεις ένα κάρρο εξηγήσεις και ελαφρυντικά!!!!!!

Για ποιους Χριστιανικούς πολέμους μιλάς;;
Αν μιλάς για τις σταυροφορίες των Λατίνων, όλος ο κόσμος γνωρίζει για ποιο λόγο έγιναν, έως και το Βυζάντιο υπέφερε από αυτούς.
Εμείς είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πάρτο χαμπάρι!!!!!

quote:
Ψηλός
"...τις παίρνουμε ως αφορμή για να φορτώσουμε στο Χριστιανισμό ακόμη και τις θηριωδίες που οι ίδιοι οι δωδεκαθεϊστές έκαναν."
Εντάξει είμαι σίγουρος ότι κάνεις ΠΛΑΚΑ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΝΝΟΕΙΣ

Γιατί, ξέρεις εσύ τι κατέστρεψαν οι φίλοι μας οι δωδεκαθεϊστές όταν έμπαιναν σε μια πόλη και δεν άφηναν τίποτα όρθιο;; Αυτό που κάνεις είναι να τα χρεώνεις όλα στους Χριστιανούς, ή μήπως δεν είναι έτσι.
Δυστυχώς, το μοτίβο που επαναλαμβάνεις και εσύ, υπάρχει σε πλήθος νεοπαγανιστικών ιστοσελίδων, δεν είναι καινούργιο.

Είδα πως δεν σχολίασες καθόλου αυτό που ανέφερα για τους μοναχούς και μοναστήρια που διέσωσαν πλήθος αρχαίων συγγραμμάτων.
Πώς το σχολιάζει αυτό από αυτούς τους κακούς και μισαλλόδοξους Χριστιανούς;;; Μην μου πεις ότι και αυτό δεν είναι αλήθεια;;;;;;;;;;;

quote:
Ψηλός
"το σύστημα όλο τότε στηριζόταν στους δούλους και στους εξοστρακισμούς.
Ένα σωρό συστήματα που πήγαιναν από την Τυραννία έως τη Δημοκρατία εναλλασσόταν."
Καλά μαζί δεν μιλάμε; Τι μπερδεύεις το Πολιτικό και Κοινωνικό σύστημα της εποχής με το Θρησκευτικό. Δεν έχει σχέση. Τα συστήματα αυτά δεν φτιαχτήκανε από Θεούς αλλά από ανθρώπους. Αν θυμάσαι κανένας Αρχαίος Ελληνικός Θεός κανόνες πολιτικής και κοινωνικής διοίκησης, αντίθετα με τον Jesus.
Ψηλός
"Το δωδεκάθεο, κατέβαινε στο επίπεδο των ανθρώπων και μεθοκοπούσε, έκλεβε παρθένες και μεταμορφωνόταν σε ταύρους και για να εξευμενιστεί απαιτούσε και θυσίες παρθένων."
Καλά έχουμε μπερδέψει τις βούρτσες με τις ....

Αυτό ακριβώς είναι και το αγκάθι στους επίδοξους νεοπαγανιστές οι οποίοι κυνηγούν το Χριστό και ότι έχει σχέση με αυτόν.

Δεν θέλουν έναν Θεό που να τους ελέγχει μια που έχουν ξεπουλήσει τη συνείδησή τους και δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός αλλά ούτε και ντροπή.
Δεν θέλουν έναν Θεό που να τους λέει «δεν σας λέω δούλους και υπηρέτες αλλά ΦΙΛΛΟΥΣ και ΑΔΕΡΦΟΥΣ» διότι θέλουν και επιζητούν το καθεστώς της δουλείας, φτάνει μόνο να μην είναι αυτοί οι ίδιοι οι δούλοι.

Ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία με την έννοια που εσύ γνωρίζεις GDS1, ο Χριστιανισμός είναι τρόπος ζωής, είναι η αλήθεια, είναι το δικαίωμα στη αθανασία. Είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής.

Ο Χριστός τους στέκεται εμπόδιο στις πράξεις τους. Όταν υπάρχει κάτι που σε ελέγχει και σε κάνει να αισθάνεσαι ένοχος για τα παραστρατήματά σου, τότε τι κάνεις;;;
Το πολεμάς και προσπαθείς να το αφανίσεις.

Έλα όμως που πρέπει να Τον αντικαταστήσεις με κάτι. Τι το καλύτερο λοιπόν από μια σειρά Θεών που γίνονται άνθρωποι, μεθοκοπάν, ξενοκοιμούνται, οργίζονται, ζητούν ανθρωποθυσίες (καλά το επιχείρημα με τους κατάδικους είναι γελοίο φίλε Γηγενή – αλήθεια, είσαι υπέρ της θανατικής καταδίκης;;) για να εξευμενιστούν, ……και δεν του καίγεται καρφάκι για το τι κάνει το δημιούργημά τους;;;
Άραγε έχει ανάγκη ο άνθρωπος τέτοιους Θεούς;;

Το να προσπαθεί κάποιος να τους εξομοιώσει με τον Χριστό, είναι για πολλά γέλια και τελείως παράλογο, τέλος πάντων όμως δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Όσον αφορά το γεγονός ότι εγώ βλέπω παντού συνωμοσίες, δεν τις βλέπω μόνο εγώ, υπάρχει πλήθος ανθρώπων που τις βλέπουν.
Αυτά τα, πολλές φορές ξενόφερτα, κινήματα, τα οποία και ασπάζονται και πολλοί Έλληνες, καμιά σχέση δεν έχουν με τη δική μας παράδοση και ιστορία. Άσε που καπηλεύονται την παράδοση, έτσι ώστε να γίνουν πιο πιστευτοί.

Εγώ μόνο ένα θα σας πω, μην πολεμάτε την ίδια τη χώρα σας, εκτός κι αν το κάνετε για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, για τον οποίο και δίνετε ή θα δώσετε λόγο σε κάποιον ή κάποιους.

Φιλικά όπως πάντα

30/06/2005, 18:25:08
quote:
Όσον αφορά το γεγονός ότι εγώ βλέπω παντού συνωμοσίες, δεν τις βλέπω μόνο εγώ, υπάρχει πλήθος ανθρώπων που τις βλέπουν.

www.abovetopsecret.com

Συνωμοσίες να δουν τα μάτια σου. Και το ωραίο πιο είναι; Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων δεν είναι καν θρησκευόμενοι.

30/06/2005, 18:55:02
Ψηλός

(καλά το επιχείρημα με τους κατάδικους είναι γελοίο φίλε Γηγενή – αλήθεια, είσαι υπέρ της θανατικής καταδίκης;;) για να εξευμενιστούν, ……και δεν του καίγεται καρφάκι για το τι κάνει το δημιούργημά τους;;;

γελοιος εισαι εσυ ψηλε που δεν μπορεις να διαβασεις τι γραφει ο αλλος αλλα διαβαζεις οτι θες

ας το γραψω αλλα μια φορα μπας και το καταλαβεις

τα ατομα που θυσιαζανε ηταν ατομα που ειχαν διαπραξει καποιο εγκλημα και αυτος ηταν ο τροπος για να τημωριθουν χωρις να παρει το κριμα του θανατου τους καποιος

επεξηγηση για εθελοτυφλους
τους σκοτωναν με αυτο τον τροπο γιατι αν καποιος εκτελουσε χρεη δημιου θα ηταν μιαρος ο τροπος θυσιας ηταν η πτωση και οχι η ριψη του ατομου απο αποκρημνα βραχια στην θαλασσα

Ψηλός
Άραγε έχει ανάγκη ο άνθρωπος τέτοιους Θεούς;;

εχει αναγκη απο αυτον το θεο

ενω ο γιαχβε ελεγε στους πιστους του να σφαξουν τους παντες απο μια πολη που θα καταλαβουν και τα αρσενικα παιδια και τις γυναικες και να αφησουν ζωντανες μονο τις παρθενες που θα τις παρουν για δικη τους χρηση
ακομα ελεγε οτι τα αρωστα ζωα να μην τα τρωνε οι πιστοι του αλλα να τα πουλανε στους αλοθρησκους
σκοτωνε παιδακια στελνωντας αρκουδα να τα ξεσκησει γιατι γελαγαν με την φαλακρα του προφητη του
κατεστρεψε συκια γιατι δεν εκανε συκα εκτος της εποχης που δεν εκανε καμια συκια

Είδα πως δεν σχολίασες καθόλου αυτό που ανέφερα για τους μοναχούς και μοναστήρια που διέσωσαν πλήθος αρχαίων συγγραμμάτων.
Πώς το σχολιάζει αυτό από αυτούς τους κακούς και μισαλλόδοξους Χριστιανούς;;; Μην μου πεις ότι και αυτό δεν είναι αλήθεια;;;;;;;;;;;

οτι εσωσαν ηταν οτι δεν ηταν εναντια στην θρησκεια τους

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

GDS1Μέλος
30/06/2005, 18:58:16
Ψηλός
"Και οι Πέρσες την ίδια θρησκεία είχαν με εμάς;;;;; "

Γιατί ήταν Θρησκευτικό το κίνητρο της καταστροφής της. Δεν θυμάμαι ο Μ. Αλέξανδρός να είπε πάμε να τους κάνουμε δωδεκαϊθιστες τους Πέρσες.

Ψηλός
"Μα καλά, τι μεμονωμένες καταστροφές λες, εδώ σε κάθε πόλεμο δεν άφηναν κολυμπηθρόξυλο όρθιο, εσύ μιλάς για μεμονωμένες καταστροφές;;;; "

Δεν μου λες καταστράφηκε και η Ιονία, η Αίγυπτός και όλες οι άλλεις πόλεις προς την Περσία;

Ψηλός
"Σχεδόν σε όλες τις αναφορές που υπάρχουν, γίνεται λόγος για καταστροφή ιερών ναών και έργων τέχνης. Με δουλεύεις;;;;;;;;;;;;;;"

Σε όλους τους πολέμους καταστρέφανε μόνο μνημεία και ναούς; Στο παροξυσμό του πολέμου γίνονται πολλά. Το θέμα είναι ότι δεν ήταν αυτοσκοπός η καταστροφή αυτών των πόλεων αλλά η απόκτηση του Ελέγχου. Αν θες να έχεις τον έλεγχο λοιπόν δεν μπορείς να ξεσκίσεις την Πόλη δεν είναι λογικό, δεν το θέλεις. Οι αρχαίοι ήταν πολλοί λογικότεροι από το να ισωπεδώσουν μια χώρα.

Αν σε μπερδεύουν όλες αυτές οι πληροφορίες μπορώ να το εξηγίσω και πιο απλά.

Ψηλός
"Αφού και οι ίδιοι οι δωδεκαθεϊστές δεν ενδιαφερόταν για τη θρησκεία τους και τα κάναν όλα γυαλιά καρφιά, εσύ τώρα θα παρουσιαστείς να την υπερασπίσεις;; Τι γνωρίζεις εσύ περί αυτής;;;"

Ότι γνωρίζεις και εσύ που την καταδικάζεις

Ψηλός
"Η αφελής είσαι ή άλλοι είναι οι σκοποί σου (μην με παρεξηγήσεις, δεν το λέω προσβλητικά)."

: - ) Έχω σκοπούς μπουααααααα σκοτεινούς πολύ σκοτεινούς ΜΠΟΥΑΑΑΑΑΑ

Ψηλός
"Βλέπω όμως πως όπου θες δίνεις άφεση αμαρτιών "

Δεν είμαι Χριστιανός Παππάς αν και θα το ήθελα πολλα φράγκα ρε φίλε

Ψηλός
"Για ποιους Χριστιανικούς πολέμους μιλάς;;"

Κάνουμε και τον βλάκα, μπαγάσα (μην το πάρεις προσβλητικότητα το ξέρεις άλλωστε το ανέκδοτο)

Ψηλός
"Γιατί, ξέρεις εσύ τι κατέστρεψαν οι φίλοι μας οι δωδεκαθεϊστές όταν έμπαιναν σε μια πόλη και δεν άφηναν τίποτα όρθιο;;"

Ξέρω ότι και εσύ, μόνο που εσύ ρίχνεις όλα τα βάρη στους Εθνικούς για να καλύψεις την Εκκλησούλα σου και τα έκτροπά της. Αλλά φυσικά το πιο εύκολο θύμα για να ρίξεις τα βάρη είναι σε αυτών που ΣΚΟΤΩΣΕΣ.

Ψηλός
"Είδα πως δεν σχολίασες καθόλου αυτό που ανέφερα για τους μοναχούς και μοναστήρια που διέσωσαν πλήθος αρχαίων συγγραμμάτων."

Δεν έχω τίποτα να πω μια και δεν γνωρίζω αν θέλεις όμως διαφώτισε με.

Ψηλός
"Αυτό ακριβώς είναι και το αγκάθι στους επίδοξους νεοπαγανιστές οι οποίοι κυνηγούν το Χριστό και ότι έχει σχέση με αυτόν."

Ναι ναι ναι, τα έχουμε ξανακούσει αυτά για τους μασόνους καλά πέσε κοιμήσου για να ηρεμίσεις και τα λέμε ύστερα

Ψηλός
"Δεν θέλουν έναν Θεό που να τους ελέγχει μια που έχουν ξεπουλήσει τη συνείδησή τους και δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός αλλά ούτε και ντροπή.
Δεν θέλουν έναν Θεό που να τους λέει «δεν σας λέω δούλους και υπηρέτες αλλά ΦΙΛΛΟΥΣ και ΑΔΕΡΦΟΥΣ» διότι θέλουν και επιζητούν το καθεστώς της δουλείας, φτάνει μόνο να μην είναι αυτοί οι ίδιοι οι δούλοι.

Ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία με την έννοια που εσύ γνωρίζεις GDS1, ο Χριστιανισμός είναι τρόπος ζωής, είναι η αλήθεια, είναι το δικαίωμα στη αθανασία. Είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής.

Ο Χριστός τους στέκεται εμπόδιο στις πράξεις τους. Όταν υπάρχει κάτι που σε ελέγχει και σε κάνει να αισθάνεσαι ένοχος για τα παραστρατήματά σου, τότε τι κάνεις;;;
Το πολεμάς και προσπαθείς να το αφανίσεις."

Αυτό όλο είναι από την προεκλογική σου ΚΑΜΠΑΝΙΑ

"TALLMAN FOR ARCHIBISHOP"

και ελληνικά

«Ο ΨΗΛΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ»

Ψηλός
"Άραγε έχει ανάγκη ο άνθρωπος τέτοιους Θεούς;;"

Δεν έχει ανάγκη κανέναν ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ πάρτο χαμπάρι

Ψηλός
"Εγώ μόνο ένα θα σας πω, μην πολεμάτε την ίδια τη χώρα σας, εκτός κι αν το κάνετε για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, για τον οποίο και δίνετε ή θα δώσετε λόγο σε κάποιον ή κάποιους."

Να σου πω την αλήθεια είχα περάσει από συνέντευξη από τον Αρχιεπίσκοπο για μια θέση στα Ιεροσόλυμα αλλά με πρόλαβε κάποιος άλλος με μέσο (το πιάνεις το υπονοούμενο). Για να μην μείνω άνεργος πήγα σε κάποιους άλλους με το βασικό μισθό... Τι να κάνεις ανάγκες...

Υποσημείωση: Ελπίζω να υπάρχουν άτομα που θα καταλάβουν το περίεργο χιούμορ μου

30/06/2005, 19:33:31
quote:
GDS1
Να σου πω την αλήθεια είχα περάσει από συνέντευξη από τον Αρχιεπίσκοπο για μια θέση στα Ιεροσόλυμα αλλά με πρόλαβε κάποιος άλλος με μέσο

Και γω είχα πάει, γιατί με ενδιέφερε η θέση αλλά μετά είπαν θα πάρουν Πατριάρχη μέσω ΑΣΕΠ γιατί αυτοί που πάνε με το Άγιο Πνεύμα και τα σχετικά, μάλλον ψιλοαπατεώνες βγαίνουν...

macedon

30/06/2005, 19:52:35
quote:

Βασικά, βάζοντας το τελευταίο "έγκλημα" με την συκιά μέσα στη λίστα των εγκλημάτων της Παλαιάς Διαθήκης, αναρωτιέμαι αν περιμένεις σοβαρή απάντηση απ'τον Ψηλό. Στην αρχή νόμιζα πως τα έλεγες για πλάκα, αλλά αποδεικνύεται πως μάλλον τα εννοούσες σοβαρά.

Edited by - WWalker on 30/06/2005 19:54:11