ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βιβλική Έξοδος: μύθος ή πραγματικότητα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Βιβλική Έξοδος: μύθος ή πραγματικότητα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ360 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
24/07/2010, 02:01:30
quote:
Επίσης δεν προκύπτει από το διάταγμα ο λόγος που συνέβηκε αυτό. Θα μπορούσα για παράδειγμα να σου πω ότι τα χρήματα αυτά αποτελούσαν "προϊόν εγκλήματος" μια και οι χριστιανοί αποτελούσαν γνωστή εγκληματική ομάδα της Ρώμης, όπως ομολογούν οι ιστορικοί της εποχής.

για τους Χριστιανους της εποχης η κλοπη και ο φονος ηταν αδιανοητα πραγματα...

εδω ο αλλος σου λεει οτι σε καποιες σπανιες περιπτωσεις παραδινοντουσαν ωστε να μαρτυρησουν θεληματικα, εσυ φανταζεσαι οτι θα εμπλεκαν σε γεγονοτα που θα τους κηλιδωναν ψυχικα...

το μονο για τους οποιο θα τους ειχα ικανους θα ηταν να βεβηλωναν αγαλματα οσων Αυτοκρατορων απαιτουσαν να προσκυνουνται ως Θεοι (οπως ας πουμε ο Ηλιογαβαλος που ζητουσε να προσκυνιεται και το αλογο του) η βωμους της επισημης θρησκειας..

24/07/2010, 02:06:11
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

quote:
για τους Χριστιανους της εποχης η κλοπη και ο φονος ηταν αδιανοητα πραγματα...

Περίεργο... Γιατί οι αναφορές των ιστορικών της εποχής λένε άλλα πράγματα... Ότι ήταν εγκληματίες, προκαλούσαν ταραχές, βεβήλωναν ιερά, έκαιγαν τη Ρώμη, έκαιγαν ανάκτορα (μάλιστα κάποιος σύγχρονος Ρωμαίος τενεκές εξέφρασε τη λύπη του που δεν έκαψαν και τον αυτοκράτορα).

quote:
εδω ο αλλος σου λεει οτι σε καποιες σπανιες περιπτωσεις παραδινοντουσαν ωστε να μαρτυρησουν θεληματικα, εσυ φανταζεσαι οτι θα εμπλεκαν σε γεγονοτα που θα τους κηλιδωναν ψυχικα...

Οι αναφορές που έχουμε από τους ιστορικούς (και όχι από τις ανοησίες που διαβάζουν οι χριστιανοί) μιλάνε για εγκληματική συμπεριφορά. Και η εγκληματική συμπεριφορά τιμωρείται από το νόμο.

Μπορεί οι τυφλοί και ημίτυφλοι χριστιανοί νεορωμαίοι να τη θεωρούν "έκφραση του θελήματος του θεού" αλλά η νομοθεσία είχε άλλη άποψη...

Και φυσικά δεν έχει καμία σημασία τι "φαντάζομαι" εγώ, όπως δεν έχει καμία σημασία τί φαντάζεσαι εσύ. Σημασία έχει τι λένε οι ιστορικές πηγές της εποχής

macedon

24/07/2010, 02:19:07
quote:
"Άτινα ούτως αρέσκειν ημίν αντιγράψαι ακόλουθον ήν, ίν' αφαιρεθεισών παντελώς των αιρέσεων, αίτινες τοις προτέροις ημών γράμμασιν τοις προς την σην καθοσίωσιν αποσταλείσι περί των Χριστιανών ενείχοντο, και άτινα πάνυ σκαιά και της ημετέρας πραότητος αλλότρια είναι εδόκει, ταύτα υφαιρεθή και νυν ελευθέρως τε και απλανώς έκαστος αυτών των την αυτήν προαίρεσιν εσχηκότων του φυλάττειν την των χριστιανών θρησκείαν, άνευ τινός οχλήσεως, τούτο αυτό παραφυλάττοι".

αυτα που το αγγλικο κειμενο ονομαζει rescripts κι εγω το μεταφραζω εδικτα o Ευσεβιος το αποκαλει γραμμασιν που αποσταλθηκαν στους Χριστιανους...

υπαρχει καποια αντιρηση οτι αυτα τα γραμματα ηταν αυτοκρατορικα διαταγματα η πιστευεις πως ο Αυτοκρατορας τους εστελνε προσωπικη του αλληλογραφια;

η συνεχεια απο τον Ευσεβιο ειναι ευγλωτη...

"και άτινα πάνυ σκαιά και της ημετέρας πραότητος αλλότρια είναι εδόκει"...

οτι τα αυτοκρατορικα αυτα "γραμματα" δεν συμβαδιζαν με την ανεκτικοτητα που πρεπει να μετερχεται ενα σοβαρο κρατος...

"ταύτα υφαιρεθή και νυν ελευθέρως τε και απλανώς έκαστος αυτών των την αυτήν προαίρεσιν εσχηκότων του φυλάττειν την των χριστιανών θρησκείαν, άνευ τινός οχλήσεως, τούτο αυτό παραφυλάττοι"

το μονο που θα μπορουσε να αφαιρεθει ειναι η ισχυς των προηγουμενων "γραμματων" που εγω λεω οτι ηταν εδικτα και που ηταν αυτα που δεν επετρεπαν την ελευθερη ασκηση της χριστιανικης θρησκειας...

τον πουλο αρμ...

οχι που θα εξυπηρετουσε εσενα ο Ευσεβιος και οχι εμενα...λολ

.

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 24/07/2010 02:21:24

24/07/2010, 02:27:00
quote:
(μάλιστα κάποιος σύγχρονος Ρωμαίος τενεκές εξέφρασε τη λύπη του που δεν έκαψαν και τον αυτοκράτορα).

ειχα μια φαγουρα για το Διοκλητιανο και τη ρωμαικη νομιμοφροσυνη που δε λεγεται..

οση κι εσυ για τον Ιουστινιανο φανταζομαι...

24/07/2010, 02:31:56
quote:
Οι αναφορές που έχουμε από τους ιστορικούς (και όχι από τις ανοησίες που διαβάζουν οι χριστιανοί) μιλάνε για εγκληματική συμπεριφορά. Και η εγκληματική συμπεριφορά τιμωρείται από το νόμο.

οι καταδικαστικες αναφορες που εχουμε για τους Χριστιανους γραφτηκαν απο παπαγαλακια Αυτοκρατορων που φοβοντουσαν τη διεισδυση της νεας θρησκειας στα υψηλα κλιμακια (βλεπε περιπτωση συμπαθουντος Σενεκα που στα χρονια του Διοκλητιανου ηταν αρκετα πιο μαζικη στη ρωμαικη αριστοκρατια)..

ετσι επρεπε να παραστησουν τους Χριστιανους σαν εγκληματιες ωστε να δικαιολογησουν μετρα που θα μπορουσαν να θεσουν φραγμο και στους αριστοκρατες Χριστιανους..

24/07/2010, 02:34:44
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

quote:
αυτα που το αγγλικο κειμενο ονομαζει rescripts κι εγω το μεταφραζω εδικτα o Ευσεβιος το αποκαλει γραμμασιν που αποσταλθηκαν στους Χριστιανους...

Μάλιστα. Για λέγε...

quote:
υπαρχει καποια αντιρηση οτι αυτα τα γραμματα ηταν αυτοκρατορικα διαταγματα η πιστευεις πως ο Αυτοκρατορας τους εστελνε προσωπικη του αλληλογραφια;

Λες να τους έστελνε τα έδικτα; Με εξώδικο; Με συστημένο; Με courrier? Με ατομική πρόσκληση όπως στην επιστράτευση;

quote:
οτι τα αυτοκρατορικα αυτα "γραμματα" παρεξηγουσαν την αγαθη φυση των Χριστιανων...

"της ημετέρας πραότητος αλλότρια είναι εδόκει" δε σημαίνει "παρεξηγούσαν την αγαθή φύση των χριστιανών"
Σημαίνει ότι "είναι ξένα προς την δική μας πραότητα..."

Ασε τα ελληνικά. Συνέχισε με τα αγγλικά, πιο καλά τα πας...

quote:
το μονο που θα μπορουσε να αφαιρεθει ειναι η ισχυς των προηγουμενων "γραμματων" που εγω λεω οτι ηταν εδικτα και που ηταν αυτα που δεν επετρεπαν την ελευθερη ασκηση της χριστιανικης θρησκειας...

Λες; Ε, άμα φαντάζεσαι ότι είναι έδικτα (ξέρεις, εκείνα που δεν τα έχει δει κανείς), εγώ τι να πω; Μπορείς να φαντάζεσαι ό,τι θέλεις. Είπαμε. Έδικτα θέλεις να είναι; Έδικτα είναι.

quote:
οχι που θα εξυπηρετουσε εσενα ο Ευσεβιος και οχι εμενα

Χαίρομαι που σε εξυπηρέτησε ο Ευσέβιος, άσχετα αν δεν κατάλαβες γρι τι διάολο γράφει...

quote:
τον πουλο αρμ...
ειχα μια φαγουρα για το Διοκλητιανο

Λες τυχαία "κρετίνος" και "χριστιανός" να σήμαιναν το ίδιο;

macedon

24/07/2010, 02:35:34
το ημετερας πραοτητας προς στιγμην το ειδα υμετερας οποτε εγραψα οτι εγραψα αλλα το διορθωσα νομιζω πριν καν ποσταρεις...

ετσι κι αλλιως δεν αλλαζει το συνολικο νοημα...

τα "τοις προτέροις ημών γράμμασιν τοις προς την σην καθοσίωσιν αποσταλείσι περί των Χριστιανών ενείχοντο"...

ειναι τα περιφημα εδικτα που ψαχνεις και δεν βρισκεις και που τελικα στα φανερωσε ο Ευσεβιος που στην εφερε...

καληνυχτα και σκεψου τιποτα πιο εξυπνο για αυριο...

24/07/2010, 02:41:34
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

quote:
το ημετερας πραοτητας προς στιγμην το ειδα υμετερας οποτε εγραψα οτι εγραψα

Ναι, γνωστή πάθηση στους χριστιανούς. Λέγεται "τυφλότητα".

quote:
ειναι τα περιφημα εδικτα που ψαχνεις και δεν βρισκεις

Εγώ δεν ψάχνω τίποτε. Περιμένω να μου τα φέρουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν. Ο Ψηλός ψάχνει, από το 2004. Αλλά πρέπει να χάθηκαν στη μετακόμιση...

quote:
και που τελικα στα φανερωσε ο Ευσεβιος που στην εφερε...

Μου την έφερε ο Ευσέβιος, γιατί; Αναφέρει πουθενά στο έδικτο του Μιλάνου θρησκευτικούς διωγμούς, έδικτα ή οτιδήποτε άλλο φαντάζεσαι εσύ;

quote:
καληνυχτα και σκεψου τιποτα πιο εξυπνο για αυριο...

Α, τα έξυπνα τα κρατάω για τους έξυπνους... Για τους κρετίνους προσφέρω μόνο τη συμπάθειά μου για το χάλι που τους επεφύλαξε η φύση...

macedon

24/07/2010, 02:45:14
quote:
Ναι, γνωστή πάθηση στους χριστιανούς. Λέγεται "τυφλότητα".

το διορθωσα πριν το επισημανεις εσυ, 2.21 το edit μου, 2.34 η δικη σου αργοπορημενη επισημανση...

τωρα το πως οι κρετινοι Χριστιανοι την εφεραν στη Ρωμη και σε ολη την Ευρωπη αυτο κατσε ψαξτο...

24/07/2010, 03:36:44
Έχουμε λοιπόν ως τώρα για τους διωγμούς, σύμφωνα με την κατά τα άλλα συμπαθή αυτή ομάδα των αγράμματων χριστιανών ερευνητών.

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ

1. Έγιναν θρησκευτικοί διωγμοί αλλά δεν ξέρουμε πώς.

2. Βεβαίως διώχθηκαν οι χριστιανοί αλλά δεν ξέρουμε για ποιον λόγο.

3. Δίωκαν τη χριστιανική πίστη αλλά δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο.

4. Οι διωγμοί θεσμοθετήθηκαν από διατάγματα τα οποία δεν έχει δει κανείς.

5. Υπήρχαν ποινές κατά των χριστιανών αλλά δεν ξέρουμε ποιές.

6. Μπορούσαν να αποφύγουν τους διωγμούς οι χριστιανοί αλλά δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο.

7. Παρ'όλο που δεν υπάρχει κανένα έδικτο διαθέσιμο, κανείς μας (χριστιανός) δεν έχει δει κανένα, δεν έχουμε ιδέα τι λένε, εντούτοις είμαστε σίγουροι ότι υπήρχαν και έγραφαν αυτά: (ο καθένας εδώ μπορεί να παραθέσει ό,τι του αρέσει.).

8. Τα έδικτα οι αυτοκράτορες τα έστελναν στους χριστιανούς (!!) (κάτι σαν εξώδικα της εποχής) (αυτό ανήκει στο "μεταφραστή" της ομάδας).

9. Τα αυτοκρατορικά έδικτα ήταν το ίδιο με τις μυστικές αποφάσεις των σύγχρονων κρατών (αυτό ανήκει στον ψηλό της παρέας ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον τελευταίο όροφο... Δεν κατοικεί κανείς εκεί).

10. Οι ανύπαρκτοι διωγμοί που κηρύχτηκαν από ανύπαρκτα έδικτα και προέβλεπαν ανύπαρκτες ποινές είχαν εκατομμύρια νεκρούς χριστιανούς, όταν ο αριθμός τους έφτανε με το ζόρι τις μερικές χιλιάδες (αυτό ανήκει στον ... γνωστό).

Δεν μπορώ να πω. Σαν ερευνητική ομάδα τα πάτε ...περίφημα! Θα σκάσουν από τη ζήλια τους οι αντίπαλοι που δεν έχουν τέτοια ερευνητικά μυαλά...

macedon

24/07/2010, 13:17:13
Τοσο αγράμματοι, ρε Μακεδών, που το καυχιότανε κι ολας και όμως, κυριεύσανε τον κόσμο....Φαντάσου να ήταν και ...εγγράματοι τι θα κάνανε...
Πολύ πνευματικό ρεύμα ο χριστιανισμός, φιλε μου....
Ίσως δεν αντέχεται, απο όλους και γι αυτο τον απορρίπτουν...
24/07/2010, 14:52:09
Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΜΗ ΔΙΩΓΜΩΝ

1. Οι διωγμοι δεν εγιναν γιατι δεν διασωθηκαν τα αυτοκρατορικα διαταγματα...Οι Χριστιανοι εστησαν την φαμπρικα των διωγμων και σε διαφορα μυστικοσυμβουλια που προηδρευε ο Ευσεβιος επιναν την μπυριτσα τους και ξεκαρδιζοντουσαν εις υγειαν των κοροιδων που θα τους πιστευαν..

2. Η αρχαια Ρωμη ηταν υποδειγμα θρησκευτικης ανεκτικοτητας, τωρα το οτι εσφαξε τους Γαλατες Δρυιδες και οσους ακολουθουσαν αυτη τη θρησκεια εγινε επειδη οι Δρυιδες δεν ακολουθουσαν το αυτοκρατορικο πνευμα της ανεκτικοτητας...Εξαλλου οι θηριομαχιες και οι μονομαχιες στο Κολοσσαιο ηταν δειγμα υψηλου πολιτισμου και της λαικης κουλτουρας του surviving κατω απο δυσκολες συνθηκες και σε προσομειωση ζουγκλας με αυθεντικα θηρια...

3. Στα πλαισια της θρησκευτικης ανεκτικοτητας της αρχαιας Ρωμης ηταν η προσταγη καποιων Αυτοκρατορων να λατρευονται ως Θεοι και να θυσιαζουν οι υπηκοοι τους και σ'αυτους...Ο Ηλιογαβαλος που ηταν ο ανεκτικοτερος ολων επεβαλε να προσκυνουν σε ολη την Αυτοκρατορια εκτος του ιδιου και το αλογο του...Πληροφοριες λενε οτι ο προωρος θανατος του δεν του επετρεψε να αξιωσει να τιμαται ως Θεος και ο σανος που ετρωγε το αλογο του...

4. Ο Διοκλητιανος ουδεποτε καταδιωξε τους Χριστιανους για οποιοδηποτε λογο, μαλιστα παντρεψε τις κορες του στη Δαλματια με Χριστιανους αξιωματουχους του κρατους και ο γαμος εγινε συμφωνα με το χριστιανικο τυπικο...

5. Το Εδικτο του Μεδιολανου δεν εγινε για να απαλλαξει τους Χριστιανους απο προηγουμενες διωξεις αλλα εξαιτιας μιας παρεξηγησης...επειδη τσακωθηκε ο Διοκλητιανος με τους Χριστιανους γαμπρους του σε μια βεγγερα στη Δαλματια, εβρισε τον ενα και τον αποκαλεσε αχαιρευτο, τωρα η κορη του Διοκλητιανου που ηταν παντρεμενη με τον προσβληθεντα το εφερε βαρεως και παρακαλεσε τους Κωνσταντινο και Λικινιο να κανουν το Εδικτο για να μην τολμησει καποιος μαλλοντικος αυτοκρατορας να προσβαλει ξανα το συζυγο της και το συζυγο της αδελφης της...

6. Οτιδηποτε γραφουν οι Χριστιανοι για τους διωγμους ειναι εκ προοιμιου ψευδες, το οτι για παραδειγμα ο Ωριγενης φυλακιστηκε και βασανιστηκε επι Δεκιου ειναι πατατα...στην πραγματικοτητα ηταν καλεσμενος του Δεκιου και της συζυγου του σε μια δεξιωση προς τιμην των Χριστιανων της Αλεξανδρειας αλλα μεθυσε και στην εξοδο επεσε απο τις σκαλες οπου εσπασε ποδι, χερι και καποια παιδια...

7. Ο Νερων δεν βιαστηκε να στησει στο ποδι κατηγορητηριο για τους Χριστιανους επειδη εξαπλωθηκε η φημη στην πολη οτι η φωτια μπηκε απο δικη του διαταγη αλλα σαφως και υπηρξαν καμερες που εδειχναν οτι αυτοι που εβαλαν τις φωτιες ειχαν περασμενα στο λαιμο τους χρυσα σταυρουδακια ενω βρεθηκε και προκηρυξη που μετεφεραν καποιοι ευνουχοι στο Νερωνα και η οποια υπογραφοταν απο την οργανωση Χριστιανοι Μονομαχοι Ζηλωτες-Κινημα 25ης του Δεκεμβρη...

8. Το οτι οι Χριστιανοι Επισκοποι στην Συνοδο της Νικαιας ειχαν λειψα χερια η ποδια και σημαδια-δωρακια απο παλιοτερους βασανισμους δεν οφειλεται τελικα στους βασανισμους αλλα στο οτι οι Επισκοποι πριν γινουν Χριστιανοι ηταν μπερμπαντηδες συζυγοι ζηλιαρογατων γυναικων, τους ελεγε ας πουμε η συζυγος, μην σε δω κακομοιρη μου να κανεις τα γλυκα ματια στην Ελπινικη θα σου κοψω το χερι, ο μελλοντικος Επισκοπος δεν ακουγε και ιδου τα αποτελεσματα...

9. Το πιστοποιητικο θυσιας στους Θεους της Ρωμης που βρεθηκε επι εποχης Δεκιου σε παπυρο της Οξυρυγχου προκειμενου να βεβαιωθει οτι ο ταδε Χριστιανος θυσιασε τελικα και αρα δεν χρειαζεται να του επιβληθουν κυρωσεις ειναι αποτελεσμα παραχαραξης του Ευσεβιου, ο οποιος συνεταξε τον συγκεκριμενο παπυρο και μετα πηγε και τον εθαψε στην Οξυρυγχο κανοντας ενα χριστιανικο ξορκι ωστε να βρεθει σε μελλοντικη εποχη που η νεα θρησκεια θα δεχοταν επιθεσεις...

10. Το οτι οι Χριστιανοι κρυβοντουσαν στη διαρκεια διαφορων διωγμων ειτε σε κατακομβες ειτε σε ερημικες περιοχες (ισως ετσι ξεκινησαν οι πρωτες χριστιανικες κοινοτητες στην ερημο της Θηβαιδας) ειτε σε σπιτια ανθρωπων περαν υποψιας ειναι φυσικα ψεμα, επειδη διωγμοι δεν υπηρξαν το μονο που συνεβη ηταν οτι επειδη οι Χριστιανοι ηταν βιπς και μελη του τζετ σετ της εποχης τους κατα διαστηματα ταξιδευαν ιγκογνιτο, φορουσαν καμπαρντινα, μεγαλο καπελο χαμηλωμενο στο μετωπο, μαυρα γυαλια και φουλαρι που εφτανε μεχρι κατω απο το στομα, ετσι ντυμενοι πηγαιναν σε μυστικες αυτοκρατορικες βιλλες οπου ο εκαστοτε Αυτοκατορας τους φιλοξενουσε και περνουσαν ζωη χαρισαμενη με συμποσια και οργια και μουσικες βραδιες...

24/07/2010, 23:42:19
Ο Ψηλός ρώτησε αν υπάρχει νόμος πού αναφέρεται στη γενοκτονία των Ποντίων. Μπορεί να μην υπάρχει νόμος, θεωρώ πιθανότερο να μην υπάρχει τέτοιος νόμος ,αλλά είμαι σίγουρος ότι αν ψάξουμε τη διοικητική δομή, ξεκινώντας από τους ανώτατους πολιτικούς ηγέτες και φτάνοντας στους κατώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων θα υπάρχει κάποια έγγραφη διαταγή, οδηγία, διάβημα ή ότι άλλο για να ξέρουν τέλος πάντων τι θα κάνουν...Δεν μπορεί να γίνει ολόκληρη γενοκτονία συμπτωματικά και εν αγνοία της διοίκησης του κράτους... Κάπου θα έχουν γραμμένο το τι πρέπει να κάνουν...

Εγώ θεωρώ τη γενοκτονία των Ποντίων ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ...Δεν ξέρω εσύ τι θεωρείς...Είναι αντεθνικές οι θέσεις σου άραγε;

Δηλαδή για να καταλάβω ΠΩΣ έχουν αποδείξει οι ιστορικοί μας το γεγονός της γενοκτονίας;;;

25/07/2010, 00:30:54
IndustrialAngel

quote:
Ο Ψηλός ρώτησε αν υπάρχει νόμος πού αναφέρεται στη γενοκτονία των Ποντίων.

Προφανώς και δεν μπορούσε να υπάρχει νόμος, αυτό δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να το καταλάβει ο Ψηλός (με κάθε επιφύλαξη πάντως...).

quote:
είμαι σίγουρος ότι αν ψάξουμε τη διοικητική δομή, ξεκινώντας από τους ανώτατους πολιτικούς ηγέτες και φτάνοντας στους κατώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων θα υπάρχει κάποια έγγραφη διαταγή, οδηγία, διάβημα ή ότι άλλο για να ξέρουν τέλος πάντων τι θα κάνουν

Το έγγραφο που διέρρευσε για τη γενοκτονία των Αρμενίων δίνει μια καλή εικόνα του τι ακριβώς γίνεται στις περιπτώσεις αυτές. Παίρνεται μια απόφαση "εθνικής εκκαθάρισης" σε πολύ υψηλό επίπεδο και με την παρουσία όσως είναι απαραίτητο να γνωρίζουν. Συνήθως στα πρώτα στάδια, στα μεμονωμένα επεισόδια και σαν υποκινητές των ταραχών συμμετέχουν παρακρατικοί με τις τακτικές δυνάμεις να εμφανίζονται αμέτοχες ή να επεμβαίνουν όταν και αν χρειάζεται, σύμφωνα πάντα με το πνεύμα των οδηγιών που εκπορεύονται από τα ανώτατα κλιμάκια.

Πολλές φορές οι οδηγίες δεν είναι καν γραπτές αλλά προφορικές και η όλη οργάνωση έχει σαν στόχο την ενεργή ανάμιξη του όχλου, συνήθως με κάποια πράξη προβοκάτσιας, όπως στην περίπτωση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης ήταν η υποτιθέμενη επίθεση στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και στη "βεβήλωση" του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ.

quote:
Κάπου θα έχουν γραμμένο το τι πρέπει να κάνουν...

Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Στις σύγχρονες κοινωνίες, αν αποδειχτεί πως έγιναν σφαγές με βάση οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν πολύ δυσμενείς επιπτώσεις με τη μορφή κυρώσεων από διεθνείς οργανισμούς, διεθνή δικαστήρια... Μπορεί επίσης να τεθεί θέμα αποζημιώσεων των θυμάτων από την κυβέρνηση (εφ'όσον αυτή ήταν ο υποκινητής και εκτελεστής των παράνομων πράξεων). Αν όμως η όλη αναταραχή εμφανιστεί σαν "αυθόρμητη αντίδραση" του όχλου, τότε δεν υπάρχει σχεδόν καμία ευθύνη για την κυβέρνηση...

quote:
Εγώ θεωρώ τη γενοκτονία των Ποντίων ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ...Δεν ξέρω εσύ τι θεωρείς

Όλος ο κόσμος τη θεωρεί ιστορικό γεγονός. Τόσο τη γενοκτονία από τους Τούρκους όσο και από το Στάλιν.

quote:
Είναι αντεθνικές οι θέσεις σου άραγε;

Ποιές θέσεις μου ακριβώς;

quote:
Δηλαδή για να καταλάβω ΠΩΣ έχουν αποδείξει οι ιστορικοί μας το γεγονός της γενοκτονίας;;;

Από τις μαζικές εκτοπίσεις ελληνικών πληθυσμών στην ενδοχώρα, που αποτέλεσε την πρώτη φάση της γενοκτονίας, από την αλληλογραφία των ευρωπαϊκών υπουργείων εξωτερικών με την τουρκική κυβέρνηση που αποδεικνύει πως επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης, από τις αναφορές παρατηρητών και διπλωματών προς τις κυβερνήσεις τους, από τις σφαγές και τις λεηλασίες σε ποντιακές περιοχές...

Για παράδειγμα το μνημόνιο του Τζ. Ρέντελ του βρεττανικού υπουργείου εξωτερικών έχει σαν τίτλο "Μνημόνιο για τις τουρκικές σφαγές και διώξεις των μειονοτήτων" ενώ η επιστολή του Γάλλου ύπατου επιτρόπου της Κωνσταντινούπολης στην κυβέρνησή του κάνει λόγο για "μαζικούς εκτοπισμούς Ελλήνων".

Γενικά, σ' αυτές τις περιπτώσεις, οι ιστορικοί δεν αναζητούν αν όντως έγιναν τα γεγονότα... αυτά είναι αναμφισβήτητα. Αυτό που αναζητούν είναι αν στοιχειοθετείται ο όρος "γενοκτονία", που σημαίνει "οργανωμένη εθνική εκκαθάριση από την κυβέρνηση". Και στην περίπτωση των Ελλήνων (όπως και στην περίπτωση των Αρμενίων αλλά και άλλων εθνικών μειονοτήτων στην Τουρκία) τα στοιχεία που έχουμε επιβεβαιώνουν πως επρόκειτο για γενοκτονία.

Ισως να έχει σημασία ότι το ελληνικό κ(υ)νοβούλιο αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων μόλις το 1994...

macedon

25/07/2010, 02:21:24
quote:
IndustrialAngel
Ο Ψηλός ρώτησε αν υπάρχει νόμος πού αναφέρεται στη γενοκτονία των Ποντίων. Μπορεί να μην υπάρχει νόμος, θεωρώ πιθανότερο να μην υπάρχει τέτοιος νόμος ,

Τότε, αν δεν υπάρχει, σύμφωνα με την λογική του μάτσεντον, αφού δεν πιστοποιείται από κανένα έδικτο/νόμο, δεν έγινε ποτέ η γενοκτονία των Ποντίων ή, στην λιγότερο οδυνηρή περίπτωση, για τους Τούρκους, αν κάπου, σε κάποιες ιστορικές αναφορές γίνεται λόγος για κυνήγι Ποντίων, τότε σίγουρα θα πρόκειται για "κοινούς εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου", τους οποίους και δικαίως οι Τούρκοι κυνήγησαν ή και, ενδεχομένως σκότωσαν.

Τέτοιου είδους επιχειρηματολογία αναπτύσσει ο μάτσεντον.

quote:
IndustrialAngel
από τους ανώτατους πολιτικούς ηγέτες και φτάνοντας στους κατώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων θα υπάρχει κάποια έγγραφη διαταγή, οδηγία, διάβημα ή ότι άλλο για να ξέρουν τέλος πάντων τι θα κάνουν...

Πολύ απλό, ακόμη κι αν βρεθεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για "μεταγενέστερο μαγείρεμα/προσθήκη των Ποντίων".

Τόσο απλά, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.

*****Εγώ ζήτησα από τον μάτσεντον να μου παραθέσει το "έδικτο" για τους Ποντίους και αυτός μου έφερε κάτι εκεί για τους Αρμενίους. Δεν πειράζει, ό,τι βρήκε ο άνθρωπος έφερε.
Θα πάρω και εγώ καμιά συνταγή από κάνα τσελεμεντέ και θα του την παραθέσω αφού τόσο πολύ επιμένει να μου τη ζητά.

25/07/2010, 02:47:50
Ψηλός

quote:
Τότε, αν δεν υπάρχει, σύμφωνα με την λογική του μάτσεντον, αφού δεν πιστοποιείται από κανένα έδικτο/νόμο, δεν έγινε ποτέ η γενοκτονία των Ποντίων

Κι ένας καθυστερημένος μπορεί να κατανοήσει πως διαφορετική θέση έχει μια εθνική εκκαθάριση σε ένα σύγχρονο κράτος που βρίσκεται εξαρτημένο από διάφορους διεθνείς οργανισμούς ή/και δικαστήρια και δεσμεύεται από διεθνείς συμφωνίες και άλλη θέση έχει ένας θρησκευτικός διωγμός που κηρύσσεται από μια αυτοκρατορία που δεν δεσμεύεται από τίποτε.

Ακόμη και οι εκκαθαρίσεις των Εβραίων στη Γερμανία, επειδή ο Χίτλερ δεν δεσμευόταν από κανένα και δεν ελεγχόταν από κανένα, με νόμο έγιναν.

Αλλωστε, η πληρέστατη νομοθεσία των θρησκευτικών διωγμών του Βυζαντίου το πιστοποιεί: 4 διαφορετικοί νομοθετικοί κώδικες με πληθώρα νόμων που κήρυσσαν θρησκευτικούς διωγμούς και επέβαλλαν ένα σωρό διαφορετικές ποινές, τόσο σε αστικό όσο και σε διοικητικό ή ποινικό επίπεδο σε ένα ετερόκλητο σύνολο που είχαν ένα κοινό: Δεν ήταν χριστιανοί ή χριστιανοί ορθόδοξοι.

Κι επειδή ένας θρησκευτικός διωγμός στη Ρώμη θα κηρυσσόταν μόνο με ένα αυτοκρατορικό έδικτο κι επειδή τέτοια έδικτα δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν ούτε αναφορές των ιστορικών της εποχής για θρησκευτικούς διωγμούς, συμπεραίνουμε αβίαστα πως "θρησκευτικοί διωγμοί δεν έγιναν ποτέ κατά των χριστιανών".

quote:
Εγώ ζήτησα από τον μάτσεντον να μου παραθέσει το "έδικτο" για τους Ποντίους και αυτός μου έφερε κάτι εκεί για τους Αρμενίους.

Η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ποντίων έγινε με τον ίδιο τρόπο, από την ίδια κυβέρνηση, στον ίδιο τόπο και την ίδια χρονική στιγμή. Συγκρίνοντας το έγγραφο αυτό με τις αναφορές των διπλωματών της εποχής που αναφέρονται στους Έλληνες, μπορεί κανείς να συμπεράνει αβίαστα πως αν υπήρχε κάτι γραπτό σχετικά με τις εκκαθαρίσεις των Ελλήνων, θα ήταν του ίδιου περιεχομένου μ'αυτό των Αρμενίων.

quote:
Θα πάρω και εγώ καμιά συνταγή από κάνα τσελεμεντέ και θα του την παραθέσω

Γιατί, εδώ και 5 χρόνια τι διαφορετικό κάνεις; Από θρησκευτικά μέχρι ιστορικά θέματα από τον τσελεμεντέ ενημερώνεσαι...

Αλλωστε, η ανοησία σου είναι γνωστή στο forum, δεν χρειάζεται να την διατυμπανίζεις κάθε τρεις και λίγο. Δεν είναι κακό να είσαι ανόητος, απλά μην είσαι περήφανος γι'αυτό...

macedon

Edited by - macedon on 25/07/2010 02:48:46

25/07/2010, 11:09:09
Καλά είναι όμως, αγαπητέ Μακεδών, οι προσωπικές κρίσεις για τον αλλο, να μην δείχνουν, ποσο αλλαζονία αισθανόμαστε...
Για να μην πω, ελαφρύτητα,καυχησιά,εμπαιγμό,ανοησία και λοιπά, που εμποδίζουν τον διάλογο και θίγουν περισσότερο τον γράφοντα, παρά τον αναφερόμενο...
Για να μην πούμε και το άλλο:
Δηλαδή, πόσο νορμάλ μπορει να είναι κάποιος που λέει, ότι το ...νόμπελ λογοτεχνείας το πήραν οι απόστολοι,το όσκαρ ερμηνίας του καλύτερου Χριστού, έχει πάρει ο ...Χριστός,ότι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών, είναι το Ιησούς σούπερ στάρ, με άψογους ερμηνευτές, πολύ χρήμα, πολύ.....κέτσαπ για αίμα,ενώ αν και ηλίθιοι οι γράφοντες, τους πίστεψαν όλοι;...
25/07/2010, 17:36:21
trexagireve

quote:
Καλά είναι όμως, αγαπητέ Μακεδών, οι προσωπικές κρίσεις για τον αλλο, να μην δείχνουν, ποσο αλλαζονία αισθανόμαστε...
Για να μην πω, ελαφρύτητα,καυχησιά,εμπαιγμό,ανοησία και λοιπά, που εμποδίζουν τον διάλογο

Δεν τίθεται θέμα διαλόγου ούτε με τον Ψηλό ούτε με σένα. Για τα πανηγύρια είστε και οι δυο.

macedon

25/07/2010, 18:00:57
....Μα για να ασχολούμαστε μαζί σου, που εισαι ....πανηγύρι, μάλλον δίκιο έχεις, αγαπητέ μου Μακεδών,....
opsimosΜέλος
06/08/2010, 23:46:41
40 χρόνια βολτες μέσα στην έρημο;;;;;
40 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;;
Τον θεό του δεν ειχε αυτός ο Γιαχβέ,καλά,δεν μπορούσε να τραβίξει μια ευθεία βρε αδελφέ μέσα στην έρημο,να την ακολουθήση ο "περουσιος"λαός του να βρεί την γη της επαγγελίας του,αλλα εκεί ο "μπαγλαμάς",να τους βγάλει την ψυχή ανάποδα.