ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

gianipseftis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
-agelos-Μέλος
10/02/2012, 00:11:00
quote:

agelos, φαντάζεσαι το καράβι σε βιβλίο με τίτλο:
"Μουλιασμένο πουλόβερ, σαπούνια, ανταλλακτικά, φερομόνες, παντρειά, και η θέωση του κυττάρου"...
Υ.Γ. με το συμπάθιο κιόλας agelos,να βάλουμε και λίγο χιούμορ στη κουβέντα.

Τι να πω Γιούγκι,
βάλε τίτλο <<μουλιασμένα κουκιά ή μετρημένα κουκιά >>, τέλος πάντων, ή χωρίς τίτλο ,στο καράβι μας αποσχολεί και η εσωτερική εργασία, κάποτε είχα επαφές με άτομα που έδειχναν ότι ήθελαν να γνωρίσουν τον εαυτό τους, κάποιοι μάλιστα είχαν δείξει πραγματικό ενδιαφέρον. Δείτε το αυτό έχει σημασία..

Ωστόσο κάτι μέσα τους δεν συναινούσε και αυτό το αρνητικό κάτι δεν το είχαν συνειδητοποιήσει.
Έτσι επέμεναν να πιστεύουν ότι ήθελαν αυτογνωσία, ενώ στο βάθος δεν την ήθελαν.

Όταν έκανα φανερή την αντιφατική τους κατάσταση εκλύθηκε ένα τρομακτικό κύμα μαύρου μίσους.
Ε, λοιπόν θέλησα να πειραματιστώ μ' αυτή τη σκοτεινή δύναμη. Την προκαλούσα μ' ένα πολύ απλό τρόπο.
Με το να ενισχύω τη σχέση μου με το φως. Και το απλό αυτό τέχνασμα έπιασε.

Καποιος ή κάτι μέσα σε εκείνα τα άτομα άφριζε από οργή και μανία καταστροφής.
Από την άλλη κανένα από αυτά τα πρόσωπα δεν είχε συναίσθηση ότι ήταν έρμαιο μιας τυφλής δύναμης.

Όλοι πίστευαν ότι μιλούσε ο εαυτός τους και μάλιστα η λογική τους, ναι, η μαύρη δύναμη εκφραζόταν μέσα από την εξωτερική λογική
του φλοιού που τη λέω εγώ, ενώ η οργή και η καταστρεπτική μανία μέσα από το συναίσθημα του φλοιού,
όμως κανένας δεν αναρωτήθηκε γιατί είχε ξεσηκωθεί η λογική και η οργή τους.

Τι τους είχε θίξει το φως;
Υπήρχαν και κάποιοι όμως που ανήκαν σε άλλη κατηγορία που το είναι τους διψούσε για κάθαρση για φως,..θα τα λέμε όμως χειμώνας είναι..
..όσοι διψάνε για αυτογνωσία ας καταθέσουν... ...

10/02/2012, 00:20:12
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

quote:
Αφού εκεί που ήμασταν πρίν έρθουμε εδω,δεν θα υπάρχει σαρκικό σέξ,

Μην παίρνεις όρκο γι' αυτό...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

10/02/2012, 00:21:17
quote:
Όλα αυτα, κέντρα, chakra, φορτουνες, ενέργειες, παράξενα...θα τα συναντήσεις και θα δεις το πως λειτουργούν στη διαδρομή.

Μην πιάσθεις πουθενά...(την δεις φθασμενος, μαστερ κλπ) γιατι θα βρεθείς στο νερό, και θα λυμνασεις.

Απέναντι δοκτορ....και όταν εγκατασταθείς, θα γέλασεις με οτι έκανες, και με τό πως ζούσες, συγχρόνως θα αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει μέσα και ΈΞΩ σου, αυτο που συμβαινει στον καθε ανθρωπο, συμβαίνει σε σένα, , γιατι αυτο ακριβως είσαι.

Για αυτό μιλάω για αφύπνιση
10/02/2012, 00:58:42
Ntotoro κοίτα την δημοσίευσή μου πιο πάνω την 22:54:50 ώρα,ξαναδιάβασε και θα καταλάβεις!

γιάπετ
δεν παίρνω κι όρκο,γιατί μπορεί και εκεί να υπάρχει κάτι ανάλογο,κάτι σαν πνευματική "συγχώνευση".Ομως σίγουρα θα είναι διαφορετικό απο εδώ.
κάτι σαν << πάρτα όλα>> και <<δώστα μου>> και <<αχ τι μου κάνεις μάνα μου>>,μπορεί να λείπουν εκεί!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

-agelos-Μέλος
10/02/2012, 01:04:11

ΚΆΠΟΤΕ ΠΛΆΤΩΝΑ
ήμουν σε μια συζήτηση μια παράξενη κοπέλα, το είχε πιάσει το νόημα.

Έλεγε λοιπόν έχουμε και λέμε, η πλειονότητα των ανθρώπων έχουν τον πόθο αλλά δεν έχουν την πηγή.
Ερωτεύονται νομίζοντας ότι θα βρουν την πηγή της ευτυχίας, αλλά δεν βρίσκουν τίποτα.

Υπάρχει όμως και το φαινόμενο μερικών που βρίσκουν την πηγή μέσα τους.
Τότε εκείνοι που τους ερωτεύονται βρίσκουν νερό και πίνουν απ' αυτούς.

Και υπάρχει κι ένα τρίτο είδος έρωτα πραγματικού, όταν δυο άνθρωποι με εσωτερική πηγή ευτυχίας ενώνουν τις πηγές τους.
Είναι σαν δυο ήλιοι να ενώνουν το φως τους..

Και έλεγε, τότε είναι μάταιο να ζητώ την πηγή της ευτυχίας καλά και σώνει στον έρωτα..
Αν κατάλαβα καλά ο πόθος για ευτυχία βρίσκεται ένα σκαλοπάτι -ή πολλά-πιο κάτω από την πηγή δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με την πηγή.
Διαφορετικά θα την έβλεπε, θα την έβρισκε, ..αρά ο πόθος θα πρέπει να αναρριχηθεί,να ανέβει κατακόρυφα, να αλλάξει επίπεδο για να βρει την πηγή..
..Και συνέχιζε.. ενώ η σκυτάλη της ζωής κινείτε οριζόντια, κι ότι είναι οριζόντιο, στο ίδιο επίπεδο με την όραση μας, το βλέπουμε. ενώ ότι είναι κάθετο, επάνω από το κεφάλι μας δεν το βλέπουμε, ..είναι αόρατο..

Πως ξέρουμε τότε ότι υπάρχει μια πηγή ευτυχίας;
Με κάποια άλλη αίσθηση ίσως την έκτη τη δέκατη!
αυτά..

10/02/2012, 01:32:13
quote:
Μήπως το κάνουμε μόνο για το σέξ?
[την ενσάρκωση εννοώ].
Ήρθαμε για την εμπειρία.. για το βίωμα. Το σεξ είναι μέσα στην εμπειρία. Αλλά δεν ήρθαμε μόνο για αυτό. Αυτό, το να θεωρήσουμε ότι ένα πράγμα και μόνο κατέχει την ευτυχία και τα άλλα όχι, είναι κόλπο του Εγώ. Το Εγώ πάντα πιστεύει ότι θα βρει την ευτυχία κάπου συγκεκριμένα, λέει "θα βρω την ευτυχία μου σε ένα μεγάλο αμάξι" ή "θα βρω την ευτυχία μου σε μια γυναίκα" ή "θα βρω την ευτυχία μου στον Χριστό" ή "Θα βρω την ευτυχία μου στη θεά Αθηνά" κλπ κλπ. Όλα αυτά τα "θέλω", ανήκουν στον χρόνο, που λέει και ο Πλάτωνας, και ο χρόνος είναι Σατανικός. Ο Σατανάς είναι Χρόνος. Για αυτό μου φωνάζει και ο Πλάτωνας όταν μιλάω για αυτοπραγμάτωση κλπ, γιατί λέει ότι αυτό που θέλω είναι μέσα στον χρόνο.
Από την άλλη και εγώ έχω δικαίωμα να τον αμισβητήσω, γιατί και αυτός μπορεί να βιώνει μια μεγάλη ελευθερία, αλλά να θυσιάζει κάποια μεγαλύτερη. Μπορεί πάλι να βιώνει το απεριόριστο της ελευθερίας και της ευτυχίας που δύναται κάποιος. Όλα σχετικά είναι

Καλό βράδυ

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/02/2012 01:37:09

10/02/2012, 07:44:25
Κάτι όμως δοκτορα δεν είναι σχετικό.

Αυτο που δεν είναι σχετικό, είναι πως εσυ αμφισβητείς. Όχι μόνο σαν δικαίωμα, μα στην πράξη χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος να αμφισβητεί για ότι του βάλανε στο μυαλο, και για ότι αυτός βρήκε. 

Απο τη στιγμη που κανείς μέσα σου αυτη την κίνηση, οχι μονο για μενα, μα για οποιοδηποτε καθησει απέναντι σου, χρειάζεται να αμφισβητεισεις οτιδήποτε θελεισει να σου πει η να σου περάσει, είναι όχι μόνο δικαίωμα σου, μα και ο κανόνας, για κάθε ζήσημο και κάθε πραγμάτωση. 

Είναι αυτη η κίνηση απο μονη της, απελευθερωτρια, μιας και δεν ταυτίζεται, με πράγματα, με ιδέες, και με ανθρώπους.

Ένας πράγματι ελεύθερος άνθρωπος, προσέχει να βαδίζει ο ίδιος ελεύθερα μα συγχρονως και ο / οι συνανθρώποι του, δεν ενδιαφέρεται ούτε για παρακάλια ούτε για προσευχές ούτε αν γράφει κάπου το όνομα του, 

γιατι η ουσία της ελευθερίας και της Σοφίας, είναι η απλότητα.

10/02/2012, 09:19:25
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

quote:
γιάπετ
δεν παίρνω κι όρκο,γιατί μπορεί και εκεί να υπάρχει κάτι ανάλογο,κάτι σαν πνευματική "συγχώνευση".Ομως σίγουρα θα είναι διαφορετικό απο εδώ.
κάτι σαν << πάρτα όλα>> και <<δώστα μου>> και <<αχ τι μου κάνεις μάνα μου>>,μπορεί να λείπουν εκεί!

Ίσως και να λείπουν αυτά τα συγκεκριμένα, αλλά θα υπάρχουν άλλα.....

Πάντως, το είδος μας θα πρέπει να αναπαράγεται με τον ίδιο τρόπο όπου κι αν βρίσκονται εκπρόσωποί του...
Βέβαια εξαρτάται και από την κατάσταση που βρίσκονται, από υλικής άποψης!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

YUGI-OHΜέλος
10/02/2012, 09:30:05
quote:
Μα και εμείς έχουμε υπάρξει γυναίκες... δε λέει κάτι αυτό. Εγώ απ' όσο ξέρω ισχύει το ίδιο για άνδρες και γυναίκες. Και οι δύο πρέπει να δουλέψουν πάνω στην ΠΕΤΡΑ, που είναι το σεξ.
Ναι φίλτατε,έτσι είναι όπως το λες για τις παρελθούσες ενσαρκώσεις, ουδεμία αντίρρησις.
Για τη τρέχουσα τωρινή ενσάρκωση μιλάμε.
Για το ένδυμα[σωματικό,συναισθηματικό,νοητικό] που η ψυχή φορά στην ενσάρκωση που είναι[και όχι ήταν] εν ζωή εδώ στη Γή.
Εντάξει ισχύει αναντίρρητα αυτό που λες,για να ξανάρχονται εδώ και οι δύο[άνδρας,γυναίκα], χρειάζεται και οι δύο να κάνουν δουλειά.
Μόνο που οι γυναίκες έχουν απ'τη φύση τους αυτό που λέμε θηλυκό μυαλό.
Έχουν ανεπτυγμένες θηλυκές ποιότητες όπως η διαίσθηση και η παράδοση σ'αυτό που λέμε "εδώ και τώρα".
Βέβαια και οι γυναίκες χρειάζεται να κάνουν δουλειά, αλλιώς π.χ.και μια ανεπτυγμένη διαίσθηση παραμένει απλώς διαίσθηση.
Οι άνδρες απ'τη φύση τους έχουν ανεπτυγμένη διανόηση, όχι πως δεν έχουν κι οι γυναίκες. Αλλά οι άνδρες είναι διανοητικοί στη ζωή, βλέπουν προβλήματα και ψάχνουν λύσεις. Ακούνε λιγότερο τη διαίσθηση τους,και συνήθως δε βλέπουν τα πράγματα στο "εδώ και τώρα" αλλά προσπαθούν να δράσουν κάνοντας του κεφαλιού τους.
Λένε κάποιοι άνδρες <<θαλασσοπόροι>> πνευματικών μονοπατιών,ότι έχουν παρατηρήσει πολλές φορές σε διαλογισμό τις γυναίκες τους να ταξιδεύουν έχοντας ήδη μπεί στο τρίτο μάτι και εκείνοι να προσπαθούν ακόμη να συγκεντρωθούν. Αυτές οι περιπτώσεις δείχνουν δηλαδή ότι το θέμα δεν είναι ποιός κάνει καλύτερα κάποια πνευματική άσκηση διαλογισμού και αν είναι ο άνδρας ή η γυναίκα,αλλά το θέμα είναι ποιός αφήνεται σε κατάσταση παράδοσης,συντονισμού της στιγμής στο εδώ και τώρα.

-agelos-Μέλος
10/02/2012, 09:40:05

Βρε σεις ,που σας γρεμίζει το λιποψύχισμα του Ιησού,

Εξηγήστε τα λόγια-- ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ΤΟ Φως ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ--
Ή --ΕΓΏ ΕΙΜΑΙ Η ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΖΩΉ--

Θα φθάσω και στο γκρέμισμα ...
Αλλά ποιος ανασταινει τα όντα ; ποιος δίνει Ζωή όταν την άνοιξη ξαναγεννιούνται όλα, ποιός το κάνει;
Το Πνεύμα του Χριστού, που ζει μέσα στον Ήλιο, αν πράγματι είναι Αυτός η Ανάσταση και η Ζωή, δεν ζει εδώ κάτω, αλλά στον Ήλιο.

Για μένα, είναι μια πιο πλατιά οντότητα από τον Ήλιο, δεν μιλώ για τον Ιησού, αλλά για την Κοσμική Αρχή, χωρίς Αρχή και Τέλος.
Πριν 2000 χρόνια έζησε ένας άνθρωπος στην Παλαιστίνη τόσο αγνός ,κι εξελιγμένος ώστε 30 χρονών έλαβε το Πν. Το Άγιο κι έγινε Χριστός.
Αυτός Είναι που εκδηλώθηκε διαμέσου του Σωκράτη, του Ορφέα, του Μωυσή, του Βούδα, του Ζωροάστρη...κλπ.

Μονο ένας Ιησούς υπήρξε, άνοιξε τo δρόμο, αλλά Χριστοί μπορεί να υπάρξουν χιλιάδες. πχ. ο Βουδας είναι επικεφαλης της Βουδικής θρησκείας ο Μωάμεθ της Μουσουλμανικής...κοκ.

Ο Χριστός όμως, είναι επικεφαλής όλης της ανθρωπότητας ..και του Σύμπαντος...Όταν ο Γκοντάμα έλαβε Φώτιση ονομάστηκε Βούδας, όσοι φτάνουν σ’ αυτή τη Βουδική κατάσταση, εμείς θα λέγαμε «Χριστική» ονομάζονται εκεί κάτω Βούδες. Βουδας η Χριστός δεν είναι κύριο όνομα αλλά το όνομα μιας Αρχής, δηλ. κατάσταση συνείδησης.

Άφησε τον Κρόνο και τον Χρόνο, δεν είναι έτσι τα πράγματα, θα πω για το Χρόνο, φίλος είναι, όχι εχθρός, γνώρισε τον Ήλιο πρώτα..(το λέω σήμερα που δεν φαίνεται, κρυμμένος είναι..) γνώρισε τον στις ύψιστες εκδηλώσεις Του, στην αγνότητα Του, στην απεραντοσύνη Του, και πλησιάζεις τη γνώση του Χριστικού Πν. που λέει,<<Αυτό είναι Αιωνια Ζωη , να Σε γνωρίσει καποιος Εσένα ΤΟΝ ΜΌΝΟ Αληθινό ΘΈΌ και το Χριστο, που Εσύ, εστειλες!

Κι εσύ θα πεις, μα αυτή η εξήγηση, είναι αυθαίρετη.

Όχι, μπορώ να αποδείξω πως βρίσκει καποιος τη θέση της Αλήθειας!.. παρουσιάζονται ασύνδετες, διάσπαρτες, οι Αλήθειες , αλλά εσυ, ένωσε τις Αλήθειες, βρες τη θέση της καθε μιάς...!

-Που; μα στο βιβλίο της ζωντανής φύσης ... εκεί βρήκα κι εγώ.. μέσα στη φύση.
Σκέφτομαι και λέω, <<Φίλε μου, τα φωτεινά πνεύματα δεν μπορούν να έρθουν μεσα σου, γιατι θα γκρεμιστούν, θα καταπόντιστούν, θα έρθουν όμως όταν θα έχεις γαληνέψει.
Βάζεις μέσα σου εσωτερική σιωπή, μέσα στη σιωπή ηρεμούν τα πάθη, οι ενοχλήσεις οι ιδιοτροπίες, οι ενοχλήσεις και η Θεία σου πλευρά θα εμφανιστεί.
Κι έρχονται οι αρετές, η ομορφιά, το φως!