ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/05/2011, 22:24:18
Για να γίνει μια μάχη-τσακωμός φίλε μου χρειάζεται να σταθεί κάποιος απέναντι σε κάποιον άλλο και να πάρει θέση μάχης...
Για φαντάσου απέναντι σε κάθε επιθυμούντα την μάχη-τσακωμό να μην στέκεται κανένας παρα μόνο ο αέρας..το τίποτα...το κενό...
Θα κτυπήσει τί τότε...τον αέρα???
Μην γίνεσαι μέρος του προβλήματος κανενός φίλε μου , διότι τότε δίνεις υπόσταση σε κάθε μη - ισόρροπο και την ευκαιρεία να εκτονωθεί σε σένα...και ασφαλώς ότι λέω δεν το λέω αναφερόμενος στον φίλο μου το Γιώργο -ως απέναντί σου- που ούτως ή άλλως συμπαθώ ή σε σένα αλλα αποδέκτης είναι κάθε ενδιαφερόμενος...πρωτίστως εγώ για να μην ξεχνιέμαι!!!
Και γώ κάποια στιγμή είχα μια κάποιου είδους ένταση με το Γιώργο αλλα ποτέ -και το εκτιμώ- δεν μου είπε άσχημη κουβέντα...αντίθετα αποσυρθηκε ευγενικά και με έκανε να αισθανθώ μικρός μπροστά του και ελάχιστος...
Θεωρώ ότι το πρόβλημα βρίσκεται μέσα μας φίλε μου και κεί πρέπει να δουλέψουμε...θεωρώ ότι μπορούμε καλύτερα , πολύ καλύτερα και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι και σύ ενστερνίζεσαι τις ίδιες απόψεις...δεν μπορεί φίλε μου να είμαστε υποκείμενοι και εξαρτώμενοι απο κάθε τι εξωτερικό -όσο άσχημο και να είναι αυτό- διότι τότε όλη μας η ζωή θα εκχωρηθεί-ξοδευθεί σε μια ατέρμονη διαδικασία κατακερματισμού και πόνου...!!!
Υπάρχουν πολύ όμορφα πράγματα για να "ξοδέψουμε" την ενέργειά μας και τον χρόνο μας....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
31/05/2011, 00:19:04
Tώρα τι να σου πω Εαρινέ?

Να σε <<χέσω>>?

Αλλα λέω,άλλα αμολάς!!

Δεν πειράζει,εχεις το ακαταλόγιστο!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

31/05/2011, 00:30:50
quote:

Tώρα τι να σου πω Εαρινέ?

Να σε <<χέσω>>?

Αλλα λέω,άλλα αμολάς!!

Δεν πειράζει,εχεις το ακαταλόγιστο!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ε τοτε τιμωρειται με μιση ποινη ΝΙΚ

Εαρινε συνεχισε ακαθεκτα μη μασας

31/05/2011, 00:35:31
stiv

quote:
ε τοτε τιμωρειται με μιση ποινη ΝΙΚ

... έως καθόλου

macedon

31/05/2011, 00:39:53
Macedon, σου απαντάω εδώ αλλά νομίζω ότι έχει δίκιο ο Χ. Μπορούμε να την κάνουμε και στο άλλο θέμα τη συζήτηση αυτή.

Για το πρώτο ζήτημα που σχολιάζεις θα σημειώσω 2 πράγματα:

1) Είναι διαφορετικό το κράτος ΘΥΤΗΣ να θεσπίζει νόμους που ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ τη μνήμη των θυμάτων από το να θεσπίζει νόμους που να αρνούνται την ενοχή του. Αυτή είναι μια βασική διαφορά Τουρκίας και Γερμανίας. Για αυτό και θεωρώ ανυπόστατο τον παραλληλισμό που κάνεις.

2) Υπάρχει η κοινωνική παράμετρος. Μια κοινωνική ομάδα ΘΙΓΕΤΑΙ από την άρνηση του Ολοκαυτώματος και το εκάστοτε σοβαρό κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ να την προστατέψει. Μπορώ να δεχθώ ότι οι Εβραίοι ξέρουν και διεκδικούν καλύτερα από τους περισσότερους τα δικαιώματα τους αλλά δε νιώθω καθόλου έτοιμος να πω ότι δεν τα έχουν αυτά τα δικαιώματα.

quote:
Είσαι σίγουρος ότι δεν τη συμφέρει;
Η ποινικοποίηση της αμφισβήτησης του "ολοκαυτώματος" αποτελεί ένα από τα πολλά μέτρα ποινικοποίησης που σχετίζονται με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας που άλλα επιβλήθηκαν από τους συμμάχους και άλλα από τους πολιτικούς της Γερμανίας (π.χ. από την ποινικοποίηση του αγκυλωτού σταυρού μέχρι την ποινικοποίηση της πώλησης αυθεντικών αντικειμένων του πολέμου που έχουν επάνω τους σύμβολα της εποχής).

Πες μου τώρα γιατί δεν τη συμφέρει.

Η ομολογία του εγκλήματος και οι κινήσεις για την (όποια) αποκατάσταση της τάξης είναι πολύ δύσκολο να συμφέρουν το θύτη. Μάλλον το ανάποδο ισχύει.

Εξάλλου αν είναι κάτι που συνέφερε τότε δε θα χρειαζόταν έξωθεν επιβολή.

quote:
Μίλησα εμπειρικά από την τετράχρονη θητεία μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα και από τη διετή θητεία μου στον Τομέα Συγκοινωνιών και Οργάνωσης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου.

Προφανώς έχει ο καθένας τις εμπειρίες του. Ας μείνει μόνο εκεί όμως και να μη λέει παραπάνω από όσα γνωρίζει επακριβώς.

quote:
Οι θεωρητικές επιστήμες φυσικά και χρησιμοποιούν επιστημονικές μεθόδους, τόσο στην έρευνα όσο και στην απόδειξη των διαφόρων θεωριών. Δεν είπα αυτό όμως.

Ίσως να γίνω πιο σαφής αν δώσω κάποιο παράδειγμα.

Η θεωρία ότι υπάρχει η πόλη της Τροίας θεωρούνταν (καλώς) ως μια περιθωριακή θεωρία με μυθολογική κυρίως βάση. Όταν εμφανίστηκαν τα ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ στοιχεία (και εδώ θα συμφωνήσεις ότι αυτά έχουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα) τότε η θεωρία αυτή μεταπήδησε στην κατηγορία 1 που έχω περιγράψει.

Αντίστοιχα, η θεωρία που έλεγε ότι οι Βίκινγκς είχαν πάει στην Αμερική πριν τον Κολόμβο απέκτησε μεγαλύτερη βάση όταν βρήκαν DNA Ινδιάνων σε σημερινούς Ισλανδούς.

Η διαδικασία είναι απολύτως εύλογη. Δε γίνεται αποδεκτή η κάθε περιθωριακή άποψη παρά μόνο αν υποστηριχθεί περισσότερο. Τόσο απλά και τόσο λογικά.

Βλέπεις λοιπόν ότι η διάκριση που κάνω ισχύει ΚΑΙ στην ιστορία.

quote:
Τι κίνητρο είχε ο Δαρβίνος όταν διατύπωσε τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών;

Να βρει απάντηση στο "μυστήριο των μυστηρίων" ,όπως έλεγε ο ίδιος, το μυστήριο της προέλευσης των ειδών. Να συνεχίσει την προσπάθεια των εγκυκλοπαιδιστών και των φυσιοδιφών της εποχής του. Αμιγώς επιστημονικό δηλαδή. Αλλά τι ακριβώς θες να πεις με αυτό, δεν το καταλαβαίνω.

quote:
Μα τι λες τώρα; Τι κίνητρο είχε ο ανώνυμος συγγραφέας του "Διγενή Ακρίτα" να γράψει τις ιστορίες του ήρωα αυτού; Εφεύρεση και εξιστόρηση των κατορθωμάτων ενός ήρωα έχουμε και στις δύο περιπτώσεις, που βασίζεται πάνω σε προφορικές παραδόσεις.

Σου λέω το εξής απλό. Η λογική του "δεν έχει συμφέρον να μας πει ψέμματα άρα λέει αλήθεια" (όπως και η λογική "έχει συμφέρον να λέει ψέμματα άλλα λέει ψέμματα") ΔΕΝ είναι αποδεκτή. Δεν απορρίπτω αυτά που λες για αυτό το λόγο απλώς λέω ότι το συγκεκριμένο επιχείρημα δεν είναι πειστικό.

quote:
Αυτό ακριβώς κάνουν οι θεωρητικές επιστήμες. Για πες μου εσύ, αγαπητέ Γιώργο, ποιά είναι η σωστή επιστημονική οικονομική θεωρία: του κομμουνισμού, του εθνικοσοσιαλισμού ή του φιλελευθερισμού;

Στη θεωρία όλες. Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά τους ως πολιτικά συστήματα.

quote:
Ποιά είναι η σωστή παιδαγωγική θεωρία, της "ολικής" ή της "αναλυτικοσυνθετικής" μεθόδου για την πρώτη ανάγνωση;

Αγνοώ παντελώς. Υποθέτω ότι είναι κάτι παρόμοιο με τις προσεγγίσεις των συμπεριφεριστών και των ψυχαναλυτών στην ψυχολογία.

Πάντως και οι δύο φαίνεται να δουλεύουν οπότε δεν τίθεται θέμα.

quote:
Και μπορώ να σου απαριθμήσω πλήθος επιστημονικών θεωριών (όχι μεθόδων: Θεωριών!) που είναι αντίθετες μεταξύ τους και που όλες είναι σωστές!

Ισχύει αυτό εν γένει αλλά στη δικιά μας περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται. Δηλαδή δεν μπορεί να έχουν ταυτόχρονα δίκιο και οι αρνητές και οι υπερασπιστές του Ολοκαυτώματος. Είναι παρανοϊκή μια τέτοια σκέψη.

quote:
Καθόλου άδικα, αν παραμείνεις στη μεθοδολογία. Αν προχωρήσεις στο περιεχόμενο όμως της επιστήμης, τα κριτήρια των φυσικών επιστημών δεν έχουν καμία εφαρμογή στην ιστορία, για παράδειγμα. Αν είχαν, τότε θα είχαμε μία μόνο ιστορία, που θα ήταν η σωστή (και όλες οι υπόλοιπες θα ήταν λάθος) και θα έλεγε πως οι Αμερικανοί καλά έκαναν και εξαερώσανε 2 πόλεις της Ιαπωνίας, πως ο Κολοκοτρώνης ήταν τρομοκράτης και πως ο Χίτλερ ήταν κακός ενώ ο Αιζενχάουερ ήταν καλός.

Ευτυχώς όμως, τα κριτήρια αυτά δεν ισχύουν στην ιστορία, όπως μπορείς εύκολα να καταλάβεις.

Δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει "καλό" και "κακό".

Ο Κολοκοτρώνης ΗΤΑΝ τρομοκράτης για το Μέτερνιχ και τους Οθωμανούς. Μπορεί ο όρος να μην υπήρχε τότε αλλά για αυτούς ήταν ακριβώς αυτό. Για εμάς είναι απελευθερωτής, εθνικός ήρωας κτλ.

Και οι δύο χαρακτηρισμοί έχουν όμως το ίδιο υπόβαθρο γεγονότων. Ότι ο Κολοκοτρώνης σήκωσε τα όπλα εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

31/05/2011, 01:04:20
Στα υπόλοιπα που γράφτηκαν με καλύπτει ο Εαρινός.

Μόνο εδώ θα σταθώ:

quote:
Δεν είναι ικανός να σκεφθεί,τι περιβάλει την γνώση που του
διδάσκουν.Δεν μπορεί,λόγω του νεαρού της ηλικίας να δει,πίσω της,
να δεί τα κίνητρα και τους σκοπούς.

Λές Εαρινέ οτι ο Γιώργος τεκμαίρει οτι λέει.
Επειδή Δήμο μου,είμαι γνώστης κάποιων αντικειμένων που
συζητούνται στο φόρουμ,πιστεύω οτι ο Γιώργος δεν τεκμαίρει,
αλλά παρουσιάζει αυτά που άλλοι εχουν <<τεκμηριώσει>>!!
Δηλαδή πέφτει πάντα μέσα στην ίδια παγίδα.Συγκρίνει αυτα που
μαθαίνει,με αυτα που οι ίδιοι οι διδάσκοντες εχουν τεκμηριώσει.

Κάποιοι συνδίκτυοι,μεταξύ αυτών κι εγω,του υποδεικνύουμε και
άλλους πιθανούς τρόπους σκέψης και λήψης αποτελέσματος για ενα
θέμα που ποστάρει και αυτός αμέσως επιτίθεται θεωρώντας,οτι
εμείς,απλά παίζουμε το πουλάκι μας και δεν έχουμε ιδέα.

Nικόμαχε,

Δεν έχω πει σε κανένα που δεν το άξιζε ότι παίζει το πουλί του. Με το Μακεδόνα έχω ΧΟΝΤΡΗ διαφωνία σε ένα συγκεκριμένο ζήτημά όπως βλέπεις αλλά δεν του έχω πει τίποτα τέτοιο επειδή πιστεύω ακριβώς το ίδιο με τη hunter1, ότι είναι διαβασμένος και κάνει πληροφορημένη κριτική αλλά...

Δεύτερον, λίγα από αυτά που λέω εδώ μου τα έχουν διδάξει. Τα περισσότερα τα έχω διαβάσει μόνος μου. Και όσο απίστευτο και αν σου φανεί έχω διαβάσει και κάθε φύσης "αιρετικά" συγγράμματα και τα έχω απορρίψει. Και δεν είναι τόσο τραγικά διαφορετικός ο τρόπος που εσύ και εγώ προσλαμβάνουμε γνώση και πληροφορία εκτός και αν ότι λες εσύ το έχεις βρει με τον... επιταχυντή σωματιδίων που έχεις στην πίσω αυλή του σπιτιού σου..

31/05/2011, 01:10:47
Νικ εχεις επιταχυντη γνωσεων στο σπιτι σου και δεν μας το λες!! τωρα εξηγουνται ολα

31/05/2011, 01:11:21
Βιομηχανικέ η ελευθερία του λόγου,σου δίνει το
δικαίωμα να λές οτι θέλεις και υποννοείς άλλα τόσα.

Η ελευθερία της αντίληψης των συνομιλητών σου,τους δίνει
το δικαίωμα να σε κρίνουν.

Δεν σε κρίνω επαρκώς έξυπνο.
Δικαίωμά μου δεν είναι?
Οπως και το δικό σου να λές για τον επιταχυντή στην αυλή
μου.Εκανες ενα λάθος όμως.Δεν είναι πίσω.Μπροστά είναι.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

31/05/2011, 01:12:39
Και Βιομηχανικέ αφου σε καλύπτει ο Εαρινός...

άσε καταλάβαμε τι επίπεδο έχεις!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

31/05/2011, 01:15:36
Βιομηχανικός:

Δεύτερον, λίγα από αυτά που λέω εδώ μου τα έχουν διδάξει. Τα περισσότερα τα έχω διαβάσει μόνος μου.
=========================================================

Ετσι εξηγούνται πολλά...!!!

Σαν να είχε κάποιο δίκο ο Ευρωπαίος2!!!

Σαν...λέω.
Ισως!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.