- ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Μπορεί να είναι πιο κοντά στον Θεό ένας ηθικός και καθωσπρέπει?
Μπορεί να είναι πιο κοντά στον Θεό ένας παλιάνθρωπος?
Αν πιο κοντά στον Θεό είναι ένα κάθαρμα κατά τα δικά μας πάντα κριτήρια- τότε που τελικά πρέπει να στραφείς?
Πρέπει να στραφείς πριν απ’ όλα στον Θεό και στην αγάπη, παρακάμπτοντας όλα τα νοητικά διλήμματα και όλες τις ψευδαισθήσεις των ιδανικών.
Οι παλιάνθρωποι είναι άτομα, που μας καταστρέφουν τις υψηλές ανθρώπινες αξίες.
Ποιοι γεννούν τέτοιους ανθρώπους?
Τέτοιους ανθρώπους γεννούν εκείνοι, που προσεύχονται σ’ αυτές τις υψηλές ανθρώπινες αξίες και ιδανικά.
Σ’ αυτούς, που πηγαίνουν μόνον προς τα ιδανικά- γεννιούνται παιδιά, που πηγαίνουν μόνον προς την βρωμιά.
Όταν εμείς προσευχόμαστε υπέρ του ωραιότερου ανθρώπινου ιδανικού- το Θεϊκό μέσα στην ψυχή μας αρχίζει να ελαττώνεται.
Αν όμως απαρνηθούμε τα ωραιότερα ανθρώπινα ιδανικά, στα οποία προσευχόμαστε, και θα στραφούμε μόνο στον Θεό και την Αγάπη- τότε το Θεϊκό μέσα στην ψυχή μας θα αρχίσει να αυξάνεται.
Οι ωραίοι, ευγενικοί και θαυμάσιοι άνθρωποι, που έχουν κάνει ως αυτοσκοπό στην ζωή τους την πνευματικότητα και τα υψηλά ιδανικά- γεννούν καθάρματα και παλιανθρώπους.
Οι γενάρχες της βρωμιάς και της δυσωδίας- είναι αυτοί, που μισούν και πολεμούν την βρωμιά και την δυσωδία εν ονόματι του καλού και του αγαθού.
Οι «καθωσπρέπει» και οι «ηθικοί» έδωσαν την τελική εικόνα του κόσμου, αυτοί παρήγαγαν ως παρενέργεια την «βρωμιά» και την «ανηθικότητα».
Ο σημερινός πολιτισμός, όπως και οι προηγούμενοι πολιτισμοί- είναι έργο των «καθωσπρέπει» ανθρώπων.
Μήπως τελικά τα καθάρματα δεν είναι αυτοί, που εμείς έχουμε μάθει να θεωρούμε?
Δεν πρόκειται εδώ για εκφυλισμό, αλλά για την περαιτέρω ανάπτυξη.
Το πρόβλημα σε μας είναι, ότι έχουμε μια λαθεμένη αντίληψη περί της ανάπτυξης.
Συνήθως θεωρούμε (έτσι μας δίδαξαν οι προηγούμενοι και έτσι διδάσκουμε στους επόμενους), ότι ο κύριος σκοπός της ανάπτυξης τους ανθρώπου- είναι η ανάπτυξη των ικανοτήτων, της νοημοσύνης, της ηθικής, της πνευματικότητας, της ευγένειας και του καθωσπρεπισμού.
Στην πραγματικότητα ο κύριος σκοπός της ανάπτυξης του ανθρώπου- ήταν, είναι και θα είναι μόνον ένας:
ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ.
Πολλές φορές η μεγάλη ποσότητα των ωραίων υλικών και υψηλών πνευματικών αξιών μπορεί να είναι και συμπτώματα εκφυλισμού ψυχής, αν οι ποσότητες των αξιών αυτών ξεπερνούν κατά πολύ τα εσωτερικά αποθέματα της άνευ όρων Αγάπης μέσα την ψυχή.
Πρώτα λοιπόν η άνευ όρων Αγάπη μέσα στην ψυχή και μετά όλα τα άλλα και δικαιωματικά μάλιστα.
Τότε όλα θα πηγαίνουν καλά από απόψεως της ψυχικής και σωματικής υγείας.
Από δω πρέπει να ξεκινάμε και εδώ πρέπει να καταλήγουμε.
Η αιτία των θανάτων όλων ανεξαιρέτως πολιτισμών είναι: κατανάλωση των συσσωρευθέντων , χωρίς αναπλήρωση αποθεμάτων της άνευ όρων Αγάπης.
Γι’ αυτόν τον λόγο και αυτός ο πολιτισμός θα ακολουθήσει την μοίρα των προηγούμενων πολιτισμών.
Θα αφανιστεί.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΜΕΝΕΙ του Ηρακλείτου έχει σχέση αποκλειστικά με το υλικό επίπεδο, στο επίπεδο, όπου επανενσαρκώνονται ακατάπαυστα και υποχρεωτικά οι μυριάδες των ψυχών, που πραγματικά δεν αγαπάνε.
Εδώ διδάσκονται οι ψυχές το σκληρό και δύσκολο μάθημα της άνευ όρων Αγάπης.
Η ασταθής, μεταβαλλόμενη, παρασύρουσα, παιδεύουσα και τελικά προδίδουσα Ύλη ανέλαβε να διδάξει που τελικά όλοι πρέπει να στραφούνε…
Edited by - Diostas on 18/06/2006 18:32:29
quote:
ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ
Και πώς το καταφέρνεις αυτό;
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Έχω την ίδια απορία με τον Odysseus Nemo συν ακόμα μια, ας πούμε ότι καταφέρνεις και συσσωρεύεις την άνευ όρων αγάπη στην ψυχή, τι θα την κάνεις? Μήπως η λέξη συσσώρευση είναι λάθος?
Τι εννοείς λέγοντας υψηλές πνευματικές αξίες, και τι λέγοντας ωραίες υλικές αξίες?
Odysseus_Nemo
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΜΟΡΦΙΚΟΣ
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΑΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ Η ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥ
ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ .... ΠΤΩΜΑ ΜΑΣ ΑΛΥΩΤΟ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ; [ ΙΔΕ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ]
ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ...ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΜΕ [ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΗΜΑΔΙ ΘΕΙΚΗΣ ΕΥΝΟΙΑΣ ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΡΥΟΥΝ ΑΥΤΟ !]
ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΤΕΤΟΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΟΡΙΣΤΑ ΚΙ ΑΣΑΦΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ... ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ;;
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΩ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΩ ... ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΙ ΝΑ ΒΡΩ ... ΤΗΗ ΓΑΛΗΝΗ ΚΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΚΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΥΝ
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ... ΒΡΗΚΑ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΙ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ ΜΟΥ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ... ΕΚΣΤΑΣΙΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΙ ΥΜΝΩΔΙΕΣ , ΟΠΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΚΣΤΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
ΚΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΘΕΟ , ΑΠΛΑ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΩ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ , ΨΑΧΡΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ [ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΦΙΚΤΟ ] ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ [ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟ ΘΕΟ;;]
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΔΕΑ ΑΠΟΨΗ ΓΝΩΣΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΛΠ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΙ ΠΟΣΟ ΕΦΙΚΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ;; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΩ ΑΜΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΩ;; [ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΓΚΗ . ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΤΡΩΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ . ΕΞΑΛΟΥ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΗΜΩΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ ΔΩΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ .... ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΣΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΤΟΝ]
Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ύπαρξη ενός Θεού και την ερμηνεύει ανάλογα με το υπόβαθρο του αλλά και τις ανάγκες του οι οποίες θα καλυφθούν από την πίστη του.
Εάν για κάποιον λοιπόν κυρίαρχο ρόλο στην ζωή του έχει η έννοια της αγάπης, το μοντέλο του Θεού το οποίο θα υϊοθετήσει θα έχει ενσωματώσει τα χαρακτηριστικά της αγάπης.
Εάν κάποιος άνθρωπος πιστεύει στην ανταπόδωση του κάθετί που πράττουμε, ο Θεός αυτός θα έχει τα χαρακτηριστικά της απόλυτης δικαιοσύνης.
Είναι όμως εφικτό να γνωρίζουμε ποιός είναι πιο κοντά στον Θεό?
Αν παρατηρήσουμε πχ 10 άτομα με διαφορετική αντίληψη του Θεού μεταξύ τους, δεν θα θεωρήσουμε λόγω υποκειμενικότητας οτι πιο κοντά στον Θεό είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν διαμορφώσει μια αντίληψη του η οποία είναι συγγενής με την δική μας?
Οπότε αυτομάτως θα αποκλείσουμε τις αντιλήψεις των ατόμων οι οποίες δε μας εκφράζουν ή είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετικές από την δική μας.

In anticipation of my resurrection...
quote:
ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ?
Μάλλον αυτός που δεν τον ενδιαφέρει αν είναι κοντά στον Θεό, αλλά αν είναι κοντά στον Άνθρωπο...
Odysseus_Nemo
M©Z: Δεν ξέρω
©Z: Εσύ
Μ: Ο Οδυσσέας.
((Ones more...))
GOD_M©Z: ΕΓΩ
M©Z: Ο Οδυσσέας.
©Z: «Εγώ»
Μ: Δεν ξέρω
((Ones more...))
GOD_M©Z: Δεν ξέρω
M©Z: Ούτε εγώ.
((myltiple choice... / and yet /... no more.))
Παντεπόπτης ΟφθαλΜ©Ζ
quote:
Όλα τα Forums
.-= Η ΨΥΧΗ =-
ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ?
Ο Εσύ...!![]()
από την άλλη, ποιο μακριά Toυ βρίσκεται ο ΕΓΩ... ![]()
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Ο ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΕΝΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΡΕΛΑΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΗΣΤΕΙΑ , ΣΤΕΡΗΣΗ , ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ;;
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΗΣ , ΓΕΝΙΚΗ , ΑΟΡΙΣΤΗ , ΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ , ΜΕ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ , ΚΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [ ΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΟ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΜΕΤΡΑ Η ΧΙΛΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ;;]
Μπορείς να το αναλύσεις; Δεν το κατάλαβα
Odysseus_Nemo
ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΘΕΟΙ ΚΑΙ ΕΛΟΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ.Η ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΤΡΕΛΟ ,ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ <<ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΖΩΗ>>ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΙΩΘΕΙ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΑ (ΚΥΝΗΓΑ)ΤΟ ΘΕΙΟ Η ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΡΘΑ.
ΟΡΘΑ =(ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ ΣΠΕΙΡΕΣ)ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ.ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΠΛΟΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΡΘΑ.ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΔΗΛ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΣ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΥΣΤΗ.
......................ΠΥΘΑΓΩΡΑ ΦΑΣΗ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ !!!!,,,,,,,,
ΑΠΟΛΛΩΝ =ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ..ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΑ
ΑΝ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΕΝΟΙΑ, Ο ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ,Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΜΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
.............ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΔΥΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ.
ΙΣΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 50000 ΕΤΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΟΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΠΡΩΤΟΓΟΝΩΝ
ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΕΡΙΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΟΠΩΣ ΚΥΝΗΓΙ ΣΥΛΟΓΗ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΠΡΩΤΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΝΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΙΣΟΥΣ Ι ΣΧΕΔΟΝ ΙΣΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΠΟΧΗ ΗΤΑΝ.
ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΝΟΙΩΘΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΕ ΔΗΛ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΕ ΙΣΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΜΩΣ
Ο Α-ΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΑΝ ΗΜΥΖΩΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΑΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΚΥΚΛΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ -ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ Η ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΙΔΙΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΤΟΥ Η ΙΣΑ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ -ΙΣΟΣ ΛΟΓΟΣ- Η -ΙΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ-
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ''ΑΚΡΟΑΤΕΣ'' ΤΙ ΕΝΟΙΘΕ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ Η ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΙ ΠΕΡΑ
ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΧΩΡΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΕΙΠΕΔΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΙΕΣ.
ΤΟ ΔΙΕΞΟΔΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΗΜΥΖΩΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ.ΑΡΑ ΔΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΚΡΔΑΣΜΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
ΘΕΟΣ ΕΣΤΙ Η ΓΛΩΣΣΑ.
ΕΝΑ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΟΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.ΑΡΑ ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ ΟΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΔΗΛ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΕΔΩΣΑΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.
ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ Η ΥΨΙΣΤΗ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΚΩΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΘΕΟΙ. ΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΟΡΘΑ.
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΛΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΑΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ,,,,,,,,,,,,,ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ.
1983
Edited by - psytekk on 02/07/2006 03:25:38
Edited by - psytekk on 02/07/2006 03:30:01
Edited by - psytekk on 02/07/2006 03:39:41