- Enter Sandness.../The maidens of death... - ΕΙΚΟΝΕΣ
Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν εφαρμόζεται πάνω σε παιδί και δη στο πρόσωπο...
Εάν μου έλεγες κάποιο άλλο σημείο...
Δεν αποκλείω τα όσα αναφέρεις αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ και την πιθανότητα 1 στους 1000 να προτιμήσει το κέρδος από την θεραπεία αθώων ανθρώπων.
Εσύ μπορείς να το εγγυηθείς?

In anticipation of my resurrection...
Να ανακαλυφθει μεθοδος σωτηρια για την ζωη και να καταπιεστει για τα φραγκα απο καποιον φανατικο εξηνταβελονη??Μα θα κερδισει πολύ περισσοτερα εάν πατενταρει την θεραπεια!!!!Με αλλα λογια αντι να καταπνιξει την μεθοδο εξαφανισης των ασθενειων,θα την κατοχυρωσει εμπορικα με πατεντα για να βγαλει τα μαλλιοκεφαλα του!!!Αν βρεθει η ΠΑΝΑΚΕΙΑ,την πατενταρει και γινεται παμπλουτος!Απο οποια πλευρα και εάν το εξετασεις δεν στεκει η συνωμοσιολογικη θεωρηση στον χωρο της υγειας!!!

The plural of anecdote is not data.
Το ίδιο πράγμα σε ρώτησα στην ουσία.
Προσωπικά δε μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να σκεφτεί κάποιος με τον τρόπο που ανέφερα στα προηγούμενα μηνύματα μου.
Είναι πιθανόν κατά την γνώμη μου ένας άνθρωπος να σκεφτεί το χρήμα κι ένας άλλος να σκεφτεί τις ανθρώπινες ζωές.
Βρίσκω λογικό ένα - υποθετικό έστω - σενάριο που αν κάποιος βρει την απόλυτη θεραπεία για μια ανίατη ασθένεια αυτό να αντικρούει σε κάποια συμφέροντα κάποιων κεφαλιών.
Μακάρι να ήταν όλα ρόδινα κι ωραία αλλά κρατώ αρκετές επιφυλάξεις, αγαπητή.
Έχεις αντίθετη άποψη για αυτό, κάτι το οποίο είναι σεβαστό.

Τωρα σειρα μου να σε ρωτησω και εγω:
Διαβασες το αρθρο «Γιατι Αχρηστες Θεραπειες Φαινεται Να Λειτουργουν» στην σελιδα 1 του παροντος topic?Αν ναι,καταλαβες γιατι απαιτειται κάθε θεραπευτικη μεθοδος να αξιολογειται με κλινικες δοκιμες ?Θα εμπιστευοσουν θεραπεια που δεν εχει αξιολογηθει για την ασφαλεια και την αποτελεσματικοτητα της με κλινικη δοκιμη?Αν ναι γιατι?

Οπότε κατανόησα και το τι έλεγε...
Όσον αφορά το ερώτημα σου:
quote:
Θα εμπιστευοσουν θεραπεια που δεν εχει αξιολογηθει για την ασφαλεια και την αποτελεσματικοτητα της με κλινικη δοκιμη?Αν ναι γιατι?
Δε μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο οπότε δε μπορώ και να απαντήσω στα σίγουρα.
Υποθέτω όμως πως αν κάθε θεραπεία που η αποτελεσματικότητα της έχει αποδειχθεί με κλινικές δοκιμές, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα στην περίπτωση μου ή δεν άφηνε καμία ελπίδα για αλλαγή, μπορεί και να δοκίμαζα.
Αυτό ανάλογα με τη μέθοδο κι έχοντας τα μάτια μου 14.
Ο λόγος απλός.
Η επιθυμία μου - όπως και κάθε ανθρώπου - να ζήσω...

quote:
Υποθέτω όμως πως αν κάθε θεραπεία που η αποτελεσματικότητα της έχει αποδειχθεί με κλινικές δοκιμές, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα στην περίπτωση μου ή δεν άφηνε καμία ελπίδα για αλλαγή, μπορεί και να δοκίμαζα.Αυτό ανάλογα με τη μέθοδο κι έχοντας τα μάτια μου 14.
Ο λόγος απλός.Η επιθυμία μου - όπως και κάθε ανθρώπου - να ζήσω...
Oύτε κι εγω μπορω να πω πως θα το απερριπτα χωρίς 2η σκέψη.
Τι κι αν δεν ειναι αποδεδειγμενα ωφελιμη ή ειναι αναξιοπιστη ως
εκεινη τη στιγμη θεραπεια; Τι κι αν ειναι βλαβερη ακομα-ακομα;
Οταν οι γιατροι, των οποιων τη γνωμη φυσικα εμπιστεύεσαι, σε
εχουν διαβεβαιωσει πως δεν εχεις προσδοκιμο ζωής πανω απο ενα
τριμηνο π.χ., τι ακριβως θα χασεις αν τη δοκιμασεις με
"πειραματοζωο" τον εαυτο σου; Αφου ετσι κι αλλιως εισαι
ξεγραμμενος, αντε να πας στον αλλο κοσμο στο μηνα ή στο διμηνο
αντι να εξαντλησεις το τριμηνο περιθωριο που σου δινει ο
γιατρος σου.Ποια η ουσιαστικη διαφορα;
Και να σκεφτεις οτι υπαρχουν ασθενεις με ανιατες ασθενειες που
επιλεγουν να μειωσουν το περιθωριο ζωης που τους δινει η ιατρικη
συμφωνα με τη συγκεκριμενη ασθενεια, και δεν αποφασιζουν να
εισαχθουν για νοσοκομειακη νοσηλεια προκειμενου να αποφυγουν ετσι
παραταση μιας -ετσι κι αλλιως - συντομης ζωης με επωδυνες θεραπειες.
Δεν μπορει ενας "καταδικασμενος" να αποφασισει πώς θα ζησει
τις τελευταιες μερες της ζωής του;Και τι εγινε αν τις ζησει πινοντας
ζωμο ελιας ή οτιδηποτε, τη στιγμη που ξερει με βεβαιοτητα
τη σκληρη του μοιρα: την συντομη ελευση του θανατου του;
Εκεινη τι στιγμη, απλα "παιζει" τζογο εναντιον των πιθανοτητων που
τον θελουν μελλοθανατο με καθε ιατρικη γνωματευση και επισφραγηση...
ως παραιτηση απο τη ζωη ή μοιρολατρεια, καθως ο ασθενης εχει
συμφωνησει 100% με τον θεραποντα γιατρο του για το μεγιστο
χρονικο περιθωριο ζωης που του "δινει" η ιατρικη και το οποιο ειναι συγκεκριμενο, επομενως καθε προσπαθεια επιστημονικης θεραπειας απο εκει και περα, δεν εχει σκοπο να τον θεραπευσει αλλα να βελτιωσει την ποιοτητα των τελευταιων ημερων της ζωης του.
quote:
τι ακριβως θα χασεις αν τη δοκιμασεις με
"πειραματοζωο" τον εαυτο σου;
Τι εχεις να χασεις?
α)να υποφερεις αδικα αντι να ετοιμασεις ενα καλο τελος.
β)να κατασπαταλησεις πορους που θα μπορουσες να τους χρησιμοποιησεις για τον εαυτο σου,τα παιδια σου,ή αλλα προσφιλη σου ατομα...
Τεσπα το ερωτημα μου προς τον Dying Ιncubus δεν αφορουσε μονο την ακραια περιπτωση που η επιστημονικη ιατρικη δεν δινει καμια ελπιδα.Αφορουσε καθε περιπτωση ασθενειας.Γιατι βλεπουμε συχνα να μας κατηγορουν για στενομυαλια και υποδουλωση σε συμφεροντα οι "εναλλακτικοι" "θεραπευτες" (ορθη ονομασια μη επιστημονικοι θεραπευτες) καθε φορα που τονιζουμε οτι οι ασθενεις πρεπει να βασιζονται σε επιστημονικα αξιολογημενες θεραπειες και οχι στην "εναλλακτικη" "ολιστικη" "φυσικη" (η αγυρτεια εχει παρει πολλα ονοματα).Ισως το ερωτημα επρεπε να διατυπωθει αλλιως:καταλαβες γιατι υπερεχει τελικα η επιστημονικη απο την μη επιστημονικη ιατρικη?Η ακομα στο μυαλο σου επιβαλεται η προπαγανδα των αγυρτων περι "επιστημονικου στενομυαλου η/και φιλοχρηματου κατεστημενου" που αρνειται να δεχτει τις "θαυματουργες θεραπειες τους"?

Μόλις προχτές, ακούω από την κρατική τηλεόραση να λέει πως οι ειδικοί αποφάνθηκαν πως το εμβόλιο δεν έχει καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια και έτσι μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια στις γυναίκες!!
Αναρωτιέμαι, λοιπόν, πώς, στην ευχή, και πότε πρόλαβαν και έκαναν όλα τα απαραίτητα τεστ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι "ακίνδυνο";
Από τη μια ακούμε πως για να δοκιμασθεί ένα "νέο φάρμακο" χρειάζονται έως και 10 έτη δοκιμών, και από την άλλη, εντός λίγων μόνο ημερών, δίνουν το οκ για να κυκλοφορήσει το εν λόγω εμβόλιο!! Θα μου πείτε πως για να δοθεί άδεια κυκλοφορίας, πάει να πει πως το εν λόγω εμβόλιο δοκιμάστηκε. Τότε, τι είδους άδεια κυκλοφορίας χρειαζόταν στη χώρα μας;; Ίσως και να κατάλαβα λάθος εγώ;;;
Ακούστηκε, επίσης, πως ο εισαγωγέας του εν λόγω εμβολίου, βιάζεται και πιέζει ώστε να κυκλοφορήσει το εν λόγω εμβόλιο (και ελπίζει να το καλύψουν τα διάφορα ταμεία), στην τιμή των 550 ευρώ περίπου, γιατί εντός λίγων μηνών πρόκειται να κυκλοφορήσει και ένα άλλο εμβόλιο, ανταγωνιστικό του πρώτου, το οποίο και θα κοστίζει πολύ λιγότερο!!
Είναι κάποια πράγματα που γεννούν πολλά ερωτήματα!

quote:
Τότε, τι είδους άδεια κυκλοφορίας χρειαζόταν στη χώρα μας;; Ίσως και να κατάλαβα λάθος εγώ;;;
Για να επιτραπει η χρησιμοποιηση ενος σκευασματος στη χωρα μας πρεπει να εχει εγκριθει απο τον ΕΟΦ.Δεν εχει σημασια αν εχει εγκριθει απο αλλους οργανισμους ξενων χωρων οσο αξιοσεβαστοι και εαν ειναι αυτοι.Πρεπει να εγκριθει και απο τον δικο μας.

quote:
Η ακομα στο μυαλο σου επιβαλεται η προπαγανδα των αγυρτων περι "επιστημονικου στενομυαλου η/και φιλοχρηματου κατεστημενου" που αρνειται να δεχτει τις "θαυματουργες θεραπειες τους"?
Το ερώτημα σου σε ποιόν απευθύνεται ακριβώς, medtech?

Σχεδόν μετά από μία εβδομάδα απουσίας,είμαι και πάλι εδώ...
Βλέπω ότι υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ των συνομιλητών εδώ,για το αν τελικά οι γιατροί μας κοροιδεύουν,και αν όλα γιατρεύονται με φυτικά προιόντα... και κάτι τέτοιο πάνω κάτω τέλος πάντων...
Αυτό που πέρασα την τελευταία εβδομάδα με έβαλε σε σκέψεις...
Πρώτα απ'όλα να πώ πως...και εγώ δεν παίρνω φάρμακο παρα μόνο αν πέσω κάτω του θανατά...και γενικά είμαι γερός οργανισμός. Αυτή ήταν η πρώτη αναρρωτική άδεια της ζωής μου...
Κύστη Κόκκυγος... αυτό είπε ο γιατρός που με εξέτασε... ξάπλωσα λοιπόν μπρούμυτα στο κρεββάτι (του πόνου) μου έχωσε και 5-6 αναισθητικές... πήρε το νυστέρι και μου έκανε μια τομή 2 εκατοστά περίπου βαθιά... Ενα μπουκαλάκι πύον με αίμα έβγαλα περίπου 50ml(μπόχααααα!)... και μετά για τις υπόλοιπες μέρες,έπαιρνα ισχυρή αντιβίωση (για να μην κάνω πυρετό από την μόλυνση), ισχυρότατο παυσίπονο (όταν μου κάνουν αλλαγή στις γάζες,ακόμα με ακούει όλος ο Πειραιάς) και άλλο ένα φαρμακάκι για να μην πειράξουν τα άλλα χάπια το στομάχι μου.Τώρα είμαι πολύ καλύτερα... και όλα αυτά χάρη στην επιστήμη... Αλήθεια... αν δεν υπήρχαν οι ενέσεις με το αναισθητικό, το αιμοστατικό, το αντιβιωτικό, το παυσίπονο, το μπεταντίν και το οξυζενέ που χρησιμοποιούμε στον καθαρισμό,οι αποστειρωμένες γάζες,και κάτι άλλες γαζούλες που μου βάζουν μέσα στην πληγή με βαζελίνη... τί θα μπορούσε να με κάνει καλά,χωρίς να πεθάνω από τον πόνο? Μπορεί το παράδειγμά μου να μην είναι καλό... αλλά κάπου ήθελα να πώ και εγώ τον πόνο μου
Μετά σκέφτηκα... ήξερα τί έκανα όταν παντρέφτηκα...νοσηλεύτρια... χιχιχι...
Αν για οποιονδήποτε λόγο αύριο αναγκαστούμε να ζούμε σε πιό πρωτόγονη κατάσταση, νομίζω ότι ελάχιστοι από μας θα τα καταφέρουμε (γενικώς αλλά και ειδικώς ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας).
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Τα γιατροσόφια ποιος τα ελέγχει?
"West type countries have only one problem: There are a lot of stupid people and nobody eat them" Carlos Mencia
quote:Πάλι οι ίδιοι.
Τα γιατροσόφια ποιος τα ελέγχει?
Αλλά τι εννοείς λέγοντας φάρμακο και τι γιατροσόφια? Ο Ιπποκράτης και άλλοι γιατροί στην αρχαιότητα δεν γιάτρευαν με Augmentin αλλά με βότανα. Έτσι τα ιατροσόφια βγαίνουν από την παράδοση αιώνων, πώς γίνεται να αποσυρθούν? Τώρα, π.χ. γιατί «επίσημα» ο κρόκος Κοζάνης έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και το γράφουν όλα τα site που αναφέρονται στον κρόκο και γιατί, αν έγιναν κάποιες κλινικές έρευνες, γίνονται επιλεκτικά σε κάποια φυτά?
Μάλλον γι’ αυτό: http://ec.europa.eu/agriculture/qual/el/1137_el.htm , http://www.agronews.gr/enimerosi/ekdiloseis/EEFVEEklFuZxZRTuDW.php