- Ο Χριστός , τι φταίει? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
γιαπετ:
europaios2, ποιό απ' όλα είναι ψέμμα για να χαρακτηριστεί συκοφαντία;Μέσα στις διαθήκες δεν υπάρχουν αυτά που γράφω;
Αν εσύ τα ερμηνεύεις ως λόγια αγάπης και προσπάθειας να σωθεί η ανθρωπότητα, είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να σε απασχολήσει προσωπικά και δεν αφορά κανέναν άλλον, παρά μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους...
Bλέπεις αγαπητέ ZeusE! πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές!!!!!!
συκοφαντία και μόνο συκοφαντία.........για φέρε μου τα εδάφια της Καινής Διαθήκης γιαπετ.........για να με διαψεύσεις εσύ! και εγώ για να καταδείξω τον τρόπο της συκοφαντίας και της λάσπης!!!!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
opsimos:
Βρε "Τρεχαγυρευοπουλε"ποιος ειπε πως ο κοσμος ηταν καλυτερος ΠΧ;
Ολο το Πανθεον να κατεβει στη Γη ο ανθρωπος δεν προκειται να αλλαξει,
διοτι δεν ειναι ουτε καλος ουτε κακος,απλα ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Η διαφορα με την μετα Χριστο εποχη ειναι οτι τωρα εχουν εναν λογο παραπανω να σκοτωνονται,τις ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,αν δεν υπηρχε ο χριστιανισμος
να ειστε σιγουροι πως δεν θα υπηρχε ουτε το Ισλαμ.
Μ'αρεσει που ο"Ευρωπαιος"λεει πως εγιναν ποιο "πνευματικοι",βεβαιως,
αποκτησαμε πολλες "τρυπες" και χανουμε γενικος,βλεπεις γεμισαμε με
Πλατων,Αριστοτελη και βαλε,αντε καλα.....
Και δε μου λες αγαπητέ opsimos! ποιος από τους Βαλκανικούς πολέμους έγινε για θρησκευτικούς λόγους? ποιος από τους παγκόσμιους? Οι ΗΠΑ πήγαν στο ΙΡΑΚ και στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ για κάποια θρησκεία?
Ποιος θα μπορούσε να μιλήσει καλύτερα για τον Θεό? ένας απλός άνθρωπος που τον είδε? που τον γνώρισε? ή ένας φιλόσοφος που δεν τον είδε?
Η φιλοσοφία των αρχαίων ημών προγόνων μας είναι διάχυτη στο Δόγμα μας. Γιατί οι πατέρες της εκκλησίας Κλήμης ο Ρώμης, Ιγνάτιος ο Αντιοχείας, ο Ειρηναίος, ο Αθανάσιος, αλλά και άλλοι χρησιμοποίησαν την πρώιμη Χριστιανική φιλοσοφία των Ελλήνων φιλοσόφων και προγόνων μας για να ντύσουν τη νέα θρησκεία και να ολοκληρώσουν το Δόγμα της Ορθοδοξίας. Οι Δυτικοί δεν είχαν τέτοιους σοφούς προγόνους και για αυτό και έγιναν καθολικοί. Θέμα ερμηνείας ήταν και ανάλογα με τις γνώσεις και τις σπουδές εμείς οι Έλληνες και πάλι διαπρέψαμε....

quote:
για φέρε μου τα εδάφια της Καινής Διαθήκης γιαπετ
Θα τα αναφέρω αν μου πεις ότι αυτά δεν υπάρχουν πουθενά μέσα στην κ. διαθήκη.
Να γράψεις ότι δεν υπάρχει εκεί μέσα ούτε αναφορά στη μάχαιρα, ούτε κατάρες ούτε ύβρεις.
Επίσης να γράψεις ότι ο θεός των εβραίων και δικός σου, δεν σκότωσε κανένα, ούτε διέταξε ποτέ το λαό του να σκοτώσει και να κλέψει...
Γράψε τα αυτά για να ξέρω ποιά εδάφια να σου φέρω κι απ' τις δυο διαθήκες.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
europaios2:
1)Toυς έβαλε να αλληλοσκοτώνονται για πάρτι του? Πως? τους είπε πάρτε το ντουφέκι και το γιαταγάνι και μην αφήσετε τίποτα όρθιο, που δε θα με πιστέψει? Αυτό που λες είναι συκοφαντία γιαπετ!....γιαπετ:
Γιατί, άφησε;
Σαν μπαμπάς στην π. διαθήκη, ακόμη και μόνος του σκότωνε (Αιγύπτιους) και όποτε δεν το έκανε ο ίδιος, παροτρυνε ή πρόσταζε τον λαό του να το κάνει
και σαν υιός στην καινή, με κάτι ακολουθήστε με μόνο μ’ ένα μαχαίρι, κάτι οι κατάρες όπου δεν τον δέχονταν, κάτι θα είστε μαζί μου να κρίνετε όλους τους άλλους, ε... πολύ ήθελε;;;Δεν τον συκοφαντώ εγώ αγαπητέ, τον συκοφαντούν αυτοί που έγραψαν γι’ αυτόν. Εγώ απλά τα διαβάζω...
Tι συκοφάντης???? τσσσσ τσσσ τσσσ!!!! φέρε μου τα εδάφια από την Καινή Διαθήκη να μας δείξεις!!!!
quote:
europaios2:
κρίμα γιαπετ!!....... με στεναχωρείς......... Το ότι "κάποιο" εκμεταλλεύτηκαν τον Ιησού! φταίει ο Ιησούς? Υπήρχε περίπτωση να μην εκμεταλλευτεί η όποια εξουσία το παραμικρό? προς όφελός της?γιαπετ:
Το παράκαναν όμως φίλε μου και το παρακάνουν ακόμη....
Ο κάθε αυτοκράτορας έκανε ότι πίστευε καλλίτερο για την αυτοκρατορία του και το λαό της....... σήμερα όμως το παρακάνουν? εκτός εάν μιλάς για την εκκλησία και τους επίορκους αυτής!!! ε! μην είσαι με αυτούς να είσαι με τους άλλους τους μη επίορκους!!!!
quote:
europaios2:
2)Ο Χριστιανισμός δεν εμφανίστηκε ως δια μαγείας τον 3ο- 4ο αιώνα!
Οι διωγμοί του Νέρωνα! και οι κατηγορίες ότι οι Χριστιανοί έβαλαν τη φωτιά στη Ρώμη! το 64μ.Χ. πως υπήρξαν? Αφού ο Χριστιανισμός δεν είχε αναπτυχθεί τότε?........γιαπετ:
Είδες που φαίνεται ότι είναι παραμύθι ο διωγμός του Νέρωνα;
Όμως χριστιανισμός δεν υπήρχε, αλλά υπήρχαν λίγοι οπαδοί της συγκεκριμένης αίρεσης οι οποίοι λόγω της πίστης τους δεν υπάκουγαν στους νόμους του Ρωμαϊκού κράτους. Διώκοντο απ’ τους νόμους, όπως όλοι όσοι τους παρέβαιναν.Τα έχουμε ξαναπεί, γιατί σ’ αρέσει να γυρνάς γύρω-γύρω στα παλιά;
Για τους νέους αναγνώστες;
Δε μας τα λέτε καλά εσείς οι Χριστιανομάχοι τη μια λέτε ότι ο Παύλος διαμήνυε τη δουλικότητα των Χριστιανών και την υπακοή στον αφέντη την άλλη ότι δεν υπάκουαν τους νόμους της Ρώμης......αποφασίστε θα μπερδέψετε υποψήφιους Χριστιανομάχους!!!!
-Ώστε δεν υπήρξε διωγμός από τον Νέρωνα? και απλά κατηγόρησε τους Χριστιανούς για τη φωτιά! και εκεί έληξε το θέμα!!!! βρε μπας και δεν υπήρξε ούτε φωτιά? 
quote:
europaios2:
Περίεργα πράγματα ε γιαπέτ? Μήπως ξέρεις γιατί είχαμε του πρώτους απολογητές μετά το διάταγμα του Τραϊανού το 112μ.Χ.? ...........πολύ περίεργα πράγματα..........για ενημερώσου.......
Και κάτι άλλο πως ο Χριστιανισμός ήταν εχθρός της αυτοκρατορίας μέχρι τον 3ο-4ο αιώνα και ξαφνικά έγινε φίλος από κει και έπειτα?.......κάτι δεν κολλάει γιαπετ!!!!!! γιατί δεν μπορεί ξαφνικά και εκεί που ο Χριστιανισμός ήταν εχθρός της αυτοκρατορίας, μέσα σε 3-4 αιώνες να έγινε φίλος! Τι άλλαξε γιαπετ? γιατί η διδασκαλία του Ιησού δεν άλλαξε.........γιαπετ:
Δεν μπορεί... κάνεις το χαζό, τώρα έτσι;;;
Και να μην ήξερες για την επιβολή και την εξάπλωση του χριστιανισμού, εδώ μέσα το έμαθες.
Έχεις κάνει ένα σωρό συζητήσεις, πάνω σ’ αυτό και έρχεσαι τώρα και απορείς;;;
Τελικά μάλλον ό στόχος σου είναι οι νέοι αναγνώστες του φορουμ, διότι οι παλαιοί αυτά τα γνωρίζουν...
Δε με διάβασες γιαπετ.....να στο ξαναγράψω μέχρι να το κάνεις...
Περίεργα πράγματα ε γιαπέτ? Μήπως ξέρεις γιατί είχαμε του πρώτους απολογητές μετά το διάταγμα του Τραϊανού το 112μ.Χ.? ...........πολύ περίεργα πράγματα..........για ενημερώσου.......
Και κάτι άλλο πως ο Χριστιανισμός ήταν εχθρός της αυτοκρατορίας μέχρι τον 3ο-4ο αιώνα και ξαφνικά έγινε φίλος από κει και έπειτα?.......κάτι δεν κολλάει γιαπετ!!!!!! γιατί δεν μπορεί ξαφνικά και εκεί που ο Χριστιανισμός ήταν εχθρός της αυτοκρατορίας, μέσα σε 3-4 αιώνες να έγινε φίλος! Τι άλλαξε γιαπετ? γιατί η διδασκαλία του Ιησού δεν άλλαξε.........
quote:
europaios2:
3)Τι εννοείς γιαπετ? Γιατί είμαι αφελής? επειδή πιστεύω σε κάτι που εσύ δεν πιστεύεις?γιαπετ:
Κατ’ αρχήν δεν ειπα εσένα προσωπικά αφελή. Αναρωτήθηκα αν είναι αφελείς αυτοί που πιστεύουν τα συγκεκριμένα που έγραψα.Άλλωστε όποιον πιστεύει και επενδύει σε παραμύθια, εγώ προσωπικά τον θεωρώ αφελή.
Είναι η γνώμη μου, τι να κάνουμε; Να μην την εκφράσω;Εσύ γιατί οικειοποιήθηκες τον χαρακτηρισμό;;;
Eγώ πιστεύω στο Χριστιανισμό. Σε αυτά που εσύ λες παραμύθια! Οπότε με λες αφελή γιαπετ!...... κρίμα....... με είπες και θύμα γιαπετ! αλλά καταδεικνύω συνεχώς ποιοι είναι τα θύματα...

quote:
europaios2:
Ίσα ίσα που επειδή αυτό που πιστεύω μιλάει για έναν ενάρετο βίο αυτό θα έπρεπε να σε κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό σε αυτό που γράφεις! γιατί θα γυρίσω και θα σου πω! εσένα δε σου αρέσει ο ενάρετος βίος?γιαπετ:
Για ενάρετο βίο μιλούσαν και δίδασκαν πολύ πιο πριν απ’ τον Γιεχόσουα και μάλιστα εντελώς εμπεριστατωμένα. Μακάρι να μπορούσα να διάγω ενάρετο βίο, όμως φρόντισαν οι «πατέρες» σου να μην διδάσκομαι απ’ τις πηγές αλλά απ’ τα κακέκτυπα.
Θες να πεις ότι δε διάγεις ενάρετο βίο γιαπετ?.......είσαι αμαρτωλός? και φταίνε και οι πατέρες για αυτό?........... τι έχεις κάνει τέκνο μου? εξομολογήσου!!!!!
ο Θεός μπορεί να σε συγχωρέσει.....ο europaios2! όμως? ε? γιαπετ?
quote:
europaios2:
Και αν μου πεις ναι αλλά δεν μου αρέσει αυτό στο οποίο εσύ europaios2! πιστεύεις θα γυρίσω και θα σου πω, ότι η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η δική μου!γιαπετ:
Μη λες κουταμάρες, ποιός σε εμποδίζει να πιστεύεις αυτό που θέλεις;
Το γεγονός ότι κάποιοι σου δείχνουν ότι η πίστη σου μπάζει, δεν σημαίνει ότι καταστρατηγούν την ελευθερία σου.Κανείς δεν σε αφόρισε, κανείς δε δήμευσε την περιουσία σου, κανείς δε σου στέρησε τα δικαιώματά σου... όπως κάποιοι έκαναν μέχρι πρότινος.
Αυτοί δεν συμφωνούσαν μ’ αυτό που λες, εγώ συμφωνώ.
Αντιλασμβάνεσαι, έτσι;;;
Από τη μια συμφωνείς και από την άλλη με λες αφελή! θύμα!.....και μου κόβεις τα πόδια έτσι γιαπετ!!!

quote:
europaios2:
Ήδη το έγραψα γιαπετ!...........αλλά δυσκολεύεσαι να με παρακολουθήσεις..........
49) Πύρ ήλθον βαλείν επί την γη, και τι θέλω ει ήδη ανήφη!
51)δοκείτε ότι ειρήνην παρεγενόμην δούναι εν τη γη? ουχί, λέγω υμίν, αλλ΄η διαμερισμόν.γιαπετ:
Αυτοί οι στίχοι... προφητεύουν την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας;;;
Ναι γιαπετ τους πολέμους που θα ακολουθούσαν και τη δυστυχία! τι ήθελες δηλαδή να έβαζε και ημερομηνίες? ή αυτοκράτορες?
και όχι μόνο αυτό αλλά και στους Αποστόλους του, τους είπε επί λέξη ότι θα οδηγηθούν σε δίκες θα μαστιγωθούν θα ταπεινωθούν και θα φονευτούν....όπως και έγινε γιαπετ!
quote:
europaios2:
Ρουφιάνος με λίγα λόγια και κεφαλοκυνηγός γιαπετ! .......... και ξέρουμε όλοι τις οικονομικές απολαβές αυτών των ανθρώπων ανέκαθεν.γιαπετ:
Είσαι και χωρατατζής, έ; Μπράβο βρε..
Αυτό εννοούσες καριέρα; Είπα κι εγώ, ποιά καριέρα άφησε ο Σαούλ;
Γιατί δεν είναι αυτό καριέρα? ξέρεις πόσοι έχουν πλουτίσει από αυτό? Απλά ονομάζω τα πράγματα..........

quote:
europaios2:
Θες να πεις ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει άλληγ αξία εάν είσαι ψαράς και άλλη εάν είσαι τραπεζίτης? κοστολογείται διαφορετικά?γιαπετ:
Σαφώς και δεν εννοώ αυτό που εσύ εννόησες ή θέλησες να φανεί ότι εννόησες. Είπα αυτό για να δείξω ότι δεν απαρνήθηκαν και τίποτε ακολουθώντας τον Γιεχόσουα, αντίθετα μια χαρά την περνούσαν. Βολτίτσες, τζάμπα φαγητό απ’ τα κορόιδα και αν είναι και αλήθεια για τα πλήθη που τους ήξεραν ήταν και... φίρμες.
Θα βγάζαν και πολλές γκόμενες φαντάζομαι!!!! θα κάναν τίποτα ρέιβ πάρτυ!!!........κρίμα γιαπετ.....κρίμα......βλασφημείς κάποιους που όχι μόνο δε γνωρίζεις! αλλά και δε σε πείραξαν........ και ακόμη χειρότερα........ήσαν οι Απόστολοι του Ιησού!!!!!
quote:
europaios2:
Γιατί? Φαντάστηκες ότι με είχες στριμώξει?γιαπετ:
Θα πρέπει να καταλάβεις κάποτε, ότι εδώ συζητάμε, δεν παίζουμε... αμπάριζα.
Στα υπόλοιπα δεν απάντησα διότι αναμασάς τα ίδια και τα ίδια χιλιοειπωμένα, με στόχο να τα ξαναφέρεις στο προσκήνιο, πράγμα που δεν θα ακολουθήσω...
Άλλο φάνηκε από την απάντησή σου και όχι η όρεξη για συζήτηση!!! ένα καληνύχτα θα ήταν αρκετό!!!! αλλά με το υπονούμενό σου.......μόνο για να με καληνυχτίσεις δεν ήταν.
Έγω το έχω ξαναπεί........βλέπω το ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ ως παιχνίδι! με την καλή έννοια και ως ευκαιρία για να απαντηθούν οι ύβρεις και οι συκοφαντίες κατά του Χριστιανισμού!!!! με ένα σπάρο που λέμε δυο τρυγόνια!!!!!! Το μόνο άσχημο είναι η έλλειψη χρόνου.......και αυτό το διάστημα έτυχε να έχω αρκετό αφού η σύζυγός, με το γιο μου θα είναι στα πεθερικά μου μέχρι και αύριο, οπότε και θα στενέψουν τα περιθώρια
.

"
Να γράψεις ότι δεν υπάρχει εκεί μέσα ούτε αναφορά στη μάχαιρα, ούτε κατάρες ούτε ύβρεις.
Επίσης να γράψεις ότι ο θεός των εβραίων και δικός σου, δεν σκότωσε κανένα, ούτε διέταξε ποτέ το λαό του να σκοτώσει και να κλέψει...
Γράψε τα αυτά για να ξέρω ποιά εδάφια να σου φέρω κι απ' τις δυο διαθήκες.
"
Αντίθετα με ξαναρωτάς το ίδιο, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα επικοινωνίας που έχεις...
Θα σου έπερνε πολύ λιγότερο... χρόνο (αφού έχεις και στενότητα
), να γράψεις αν υπάρχουν ή όχι αυτά στις διαθήκες, απ' το να αραδιάζεις ένα σωρό άσχετα πράγματα που, σημειωτέον, δεν πιστεύω να έχεις την απαίτηση να ασχοληθώ με ότι δεν καταλαβαίνεις...
Ίσως αν ξαναδιαβάσεις το μήνυμά μου, να καταφέρεις να το κατανοήσεις και να μου πείς αυτό που ζήτησα, για να προχωρήσει και ο "διάλογος" μαζί σου.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Πουθενά δεν υπάρχουν.........σε ότι αναφέρεται δε μιλάει για εκδίκηση αλλά για μεταθανάτια συνέπεια των άνομων και αμαρτωλών πράξεων.
Πουθενά λοιπόν δεν υπάρχουν τέτοια στην "Καινή Διαθήκη" ενώ στην Παλαιά αναφέρεσαι στα ιστορικά βιβλία των Εβραίων.
Επειδή όμως ακριβώς δεν ξέρω σε ποια αναφέρεσαι να τα παρουσιάσεις και εδώ.
Ενώ είναι γνωστός και ο συμβολισμός που διέπει την Παλαιά Διαθήκη.
Σε λίγο θα κατηγορήσεις ως παραμύθι την Παλαιά Διαθήκη επειδή γράφει για τον Αδάμ την Εύα και το χώμα που πλάστηκαν

ένα κείμενο, μια πρόταση , μια φράση, μια λέξη , μπορεί να εννοηθεί με 1002 τρόπους.
άλλα καταλαβαίνει ο κάθε ένας, ανάλογα με την προδιάθεση του, την μελέτη του, το γνωσικό επίπεδο του και πολλά άλλα.
από την άλλη όμως, "αιρετικό άνθρωπο , μετά από μια και δυό συζητήσεις, παράτα τον"
τι κάθεστε και χάνετε τον καιρό δηλαδή με ανθρώπους που έχουν κάνει την επιλογή τους και έχουν αποφασίσει για την ζωή τους ότι γνωρίζουν την αλήθεια;
δεν είναι προτιμότερο να μην χαλάτε φαιά ουσία τσάμπα και βερεσέ αλλά να την ξοδεύετε προς όφελος ατομικό και συνολικό;
και όφελος φυσικά δεν είναι η ύλη αλλά άλλα πράγματα για εμάς τα χριστιανόπουλα...
υγ. μια ωρίτσα προσευχή κανέναν δεν έβλαψε!

quote:
Πουθενά δεν υπάρχουν.........σε ότι αναφέρεται δε μιλάει για εκδίκηση αλλά για μεταθανάτια συνέπεια των άνομων και αμαρτωλών πράξεων.
Έτοιμη η δικαιολογία, έ;;;
Να μην κανω τον κόπο, δηλαδή; Είναι κι αυτά δικαιολογημένα, εκ των προτέρων, όπως όλα;;;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Εγώ χαλάω φαιά ουσία αλλά έχω γράψει το λόγο!!! και εγώ ωφελούμαι αφού το βλέπω ως παιχνίδι! και ευκαιρία για τη δική μου προσφορά στο Χριστιανισμό αλλά και άλλοι ωφελούνται αφού με διαβάζουνε!
Εάν δεν υπήρχαν αντίθετες απόψεις όλοι θα πλήτταμε.........θα χε και τα καλά του βέβαια........