ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

makfor30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/12/2010, 01:27:45
quote:
Εαρινός:
Ποιό είναι το πνεύμα..δείξτο μας...
Και αν είναι έτσι όπως λές , τότε οι παππάδες γιατί σπουδάζουν ψυχολογία και γιατί οι περισσότερες ιστοσελίδες τους , έχουν αναφορές εκεί..???

Να σου δείξω το άκτιστο? λίγο δύσκολο.
Γιατί οι παπάδες να μη σπουδάζουν ψυχολογία? το πνεύμα δε σχετίζεται και με τη ψυχή?

-Νικόμαχε, η ηλικία ενός πλανήτη δεν έχει να κάνει με ένδειξη πολιτισμού....αλλιώς ο πρώτος πολιτισμός θα υπήρχε στον ήλιο!

Ο πολιτισμός έχει να κάνει με τις ιδανικές συνθήκες ώστε να αναπτυχθεί μορφή ζωής, με το πότε ήρθαν αυτές οι συνθήκες και φυσικά το κυριότερο με το τι σόι ζωή αναπτύχθηκε εκεί.
Όσο για τα "Ευρωπαιε,θα σου απαντησω,θα με ακουσεις ομως?" θέλεις να τα σχολιάσω πριν αρχίσεις να χαζογελάς ή μετά?

-Σχετικά με το αν υπάρχει ζωή αλλού, προσωπικά δε γνωρίζω, αλλά και αδιαφορώ. Μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες ή έστω εκατοντάδες πολιτισμοί αλλού, μπορεί όμως να μην υπάρχει και κανένας.

Δεν νομίζω πάντως ο διάβολος να ασχολείται με τέτοιες θεωρίες, συνήθως καβαλάει σβέρκους και κάνει τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται σαν καλικατζαράκια! στην καλύτερη .......και σα μεγάλους πιθήκους στη χειρότερη

Μικρασιατική καταστροφή-Ξυλούρης-Γαργανουράκης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 27/12/2010 01:29:31

Think_MathΜέλος
27/12/2010, 01:32:36

europaios2 :

quote:
Αυτό που βλέπω είναι ότι ο άνθρωπος είναι 1.000 φορές ποιο έξυπνος από αυτά τα ζώα....τώρα εάν είναι 1.000 από τον σκύλο και 998 από τον πίθηκο τι να σου πω?.....θα πρέπει να με προβληματίσει?

Βρε είσαι σιγουρος για τα Παραπάνω ?
Γιατι εγώ γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που καταλαβαίνουν λιγότερα και απο τους σκύλους .
Ονόματα δεν λέμε υπολείψεις δεν θίγουμε ...

quote:
"Γιατί από εκατομμύρια ζωντανούς οργανισμούς μόνο ο άνθρωπος επέδειξε τέτοια δημιουργικότητα και τέτοιον υψηλό δείκτη νοημοσύνης? Γιατί κανένα άλλο ζώο δεν ανέπτυξε ομιλία?
-Μπορείς να δώσεις μία απάντηση που να στέκει? και όχι του στιλ, τα άλλα ζώα επέλεξαν να είναι καθυστερημένα σε σχέση με τον άνθρωπο?

Για να καταλάβεις το ΓΙΑΤΙ , πρέπει να απαντησεις στις παρακάτω απλές ερωτήσεις :

1) ΓΙΑΤΙ το τσιτάχ είναι το μόνο τετράποδο θηλαστικό που αναπτύσει ταχύτητες πάνω απο 100 χιλιόμετρα την ώρα ?
Υπάρχει ο Θεός του Τσιτάχ , που το έκανε γρήγορο μέ ένα ΠΛΟΠ , για να φτάνει τις γαζέλες ?

2)ΓΙΑΤΙ οι φώκιες είναι το μόνο ΜΙΚΡΟ θαλάσσιο θηλαστικό , που μπορεί να καταδυθεί με μιά ανάσα στα 600 μέτρα βάθος ?
Προσευχήθηκε στο θεό , και αυτος τις έδωσε το μοναδικό χαρισμα να καταδύεται σε βάθη 300 φορές μεγαλύτερα απο το μήκος της ?
Μηπως προκειται για θαυμα ?

3) ΓΙΑΤΙ οι Αβορίγινες της Αυστραλίας , και οι Μαο-Μαο της Αφρικής , παρότι εξυπνοι όσο οι Ευρωπαίοι , δεν ανέπτυξαν ποτέ "πολιτισμό" ανάλογο του δυτικού ?
Γιατί ολοι αυτοί ζούσαν μέχρι πρίν 100 χρόνια σε σπηλιές και σε αχυρένιες καλύβες ? Εχεις αναρωτηθεί ?

Αφου αναρωτηθείς , και απαντησεις με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις αυτές , θα πάρεις μόνος σου την απάντηση στο ερωτημά σου .

Αυτό βέβαια προυποθετει θάρρος και ειλικρινεια που δεν διαθέτεις , αρα τα ερωτήματα έχουν όπως και αυτα που σου έθεσε ο Industrial , μόνο ρητορική αξία .

Οσο το οτι κανένα άλλο ζώο δεν ανέπτυξε ομιλια είναι τουλάχιστον γελοιο να λέγεται , απο την στιγμη που γνωρίζουμε με βεβαιοτητα , οτι τα δελφίνια και οι φάλαινες επικοινωνουν εδω και αιώνες σε αποστάσεις , που μέχρι πριν 100 χρόνια φανταζαν για τους ανθρώπους επιστήμονική φαντασία .

Πάντως θέλει τρομερό θράσος για να γράψει κανείς τις ανοησίες που γράφεις.

οπως αυτή :

"Aπλά, ότι το θεωρώ ανόητο δεν το ακολουθώ. Με τα όσα έχω γράψει όποιος με διαβάζει γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο ορισμός του είδους για μένα......υπάρχεις βέβαια εσύ ως εξαίρεση."

Και ποιος σου είπε οτι το μυαλό σου είναι σε θέση να θεωρεί οτιδήποτε ?
Και ποιος σου είπε οτι ενδιαφέρει κανένα τι θεωρείς εσύ ως είδος ?

Και αυτή :

"Αυτό που με απασχολεί είναι τι βλέπουν τα ματάκια μου."

Επειδή όμως είσαι στραβός , έχεις μπερδεψει τις σκιές που βλέπεις με την πραγματικότητα .
Ξεκαβάλα λοιπόν απο το καλάμι που νομίζεις για θεό , και απάντα με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που τέθηκαν .

27/12/2010, 01:42:36
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΧΑ ΧΑ

Μονο για την πλακα που εχουν οι απαντησεις σου γουσταρω να σε διαβαζω.

Λογικα σου μιλαμε,αερολογιες μας λες.
Για θεματα που γνωριζουμε απο τις σπουδες μας σου λεμε,αερολογιες μας λες.
Αλλα σε ρωταμε,αλλα απαντας.
Βρε συ ευρωπαιε,σοβαρα τωρα,μηπως το παρατραβας?

Βρε,χαιβανι,που λεει κι ο Λιακο,Ο ηλιος ειναι αδυνατον να εχει ζωη.Δεν ειναι πλανητης,αστερας ειναι!!!!!!!!!!!

Και αν υπαρχει ζωη αλλου οπως και συ παραδεχεσαι γιατι να μην εκανε βολτα προς τα δω παλια?θεωρεια οπως και η δικη σου ειναι-

Εγω καλικαντζαρακι και ο βιομηχανικος μεγαλος πιθηκος,ετσι?
Τα νεα μας nicks.

Παταξον μεν ακουσον δε.Ποιος το ειπε?

2233

27/12/2010, 01:46:00
Το θεμα για τη θεωρεια της εξελιξης εχει τελειωσει εδω.
quote:
Oι βλαβερες αλλαγες των κληρονομικων χαρακτηριστικων ειναι πολλυ πιο συχνες απο τις ωφελιμες και για αυτο θα επρεπε να οδηγουσε σε κατωτερα οντα η ολη διαδικασια αν ειχε δικιο ο δαρβινος.

Οτι παραπανω λεγεται και απο τις 2 πλευρες ειναι για το θεαθηναι....

27/12/2010, 01:47:12
Και κατι αλλο ευρωπαιε θα το απαντησεις?
ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ η οχι?

Μονολεκτικη απαντηση θελω.

2233

27/12/2010, 01:58:28
quote:

Και κατι αλλο ευρωπαιε θα το απαντησεις?
ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ η οχι?

Μονολεκτικη απαντηση θελω.

2233

Νικομαχε,μην αφηνεις καποιους απολογητες της κακιας ωρας να σου δημιουργουν αισθηματα που δεν εχουν θεση απεναντι στο χριστιανισμο.

Την ερωτηση που κανεις,δεν μπορει να στην απαντησει κανεις.Μονος σου αν ψαξεις πραγματικα,θα καταλαβεις τι ειναι ο λογος του χριστου,που μαζι με καποια τμηματα της αρχαιας γραμματειας,ειναι οτι το πιο ωραιο και γλυκο εχει ακουστει σε αυτον το κοσμο......

Think_MathΜέλος
27/12/2010, 02:09:48

skartados :

quote:
Oι βλαβερες αλλαγες των κληρονομικων χαρακτηριστικων ειναι πολλυ πιο συχνες απο τις ωφελιμες και για αυτο θα επρεπε να οδηγουσε σε κατωτερα οντα η ολη διαδικασια αν ειχε δικιο ο δαρβινος.

Οτι παραπανω λεγεται και απο τις 2 πλευρες ειναι για το θεαθηναι....

Οχι φιλε μου .
Οι γενετικές αλλαγές που είναι επιζήμιες δεν οδηγούν σε κατώτερα όντα , οδηγούν στον θάνατο .

Κανένα ανθρώπινο ον ή αλλο ζώο με γενετικά επιζήμιες ανωμαλίες , δεν προλαβαίνει να περάσει τα γονίδια του στις επόμενες γενιές , γιατί συνήθως πεθαίνει πρίν την ηλικία της αναπαραγωγής .
Οι επιζήμιες μεταλάξεις είναι καταδικαστικές γιατί κάνουν το άτομο ευάλωτο απέναντι στις ασθένειες και τους φυσικούς εχθρούς .

Ακόμα , ατομα με γενετικά επιζήμιες ανωμαλίες δεν μπορούν να διεκδικήσουν , ακόμα και αν επιβιώσουν , το χαρέμι των θηλυκών όντας πιο αδύνατα απο τα άλλα αρσενικά .

Συνεπως δεν εχει σημασία το οτι οι περισσότερες μεταλάξεις είναι επιζήμιες , παρα μόνο το ποιες είναι οι μεταλλάξεις που κληρονομούνται στις επόμενες γενιές .

Αυτες σιγουρα δεν είναι οι επιζήμιες αφου περνούν απο το φίλτρο της φυσικής επιλογής .

27/12/2010, 02:14:05
Φιλτατε skartados σιγουρα μετα απο τοσα μηνυματα μου,καταλαβαινεις πανω κατω τις σκεψεις μου.Προς αποφυγην παρεξηγησεων,σε διαβεβαιωνω,ειλικρινα και περαν πασης αμφιβολιας,δεν εχω τιποτα απολυτως κατα της χριστιανικης διδασκαλιας.

Στα ματια μου ειναι μια φιλοσοφημενη διασκευη της αρχαιοελληνικης σκεψης.

Για αυτο και ρωτησα καποιον εδω στο φορουμ αν ειναι ο Μωυσης Πλατωνιζων η ο Πλατων Μωυσιζων.

Καταλαβαινεις την ζημια που κανουν οι φορεις αυτης της διασκευης,τυπου ευρωπαιου.

Δεν ειμαι χριστιανομαχος,μουσουλμανομαχος και τα συναφη σε ...αχος.

Θεωρω την λογικη συμμαχο μου και τον φανατισμο εχθρο μου.

2233

27/12/2010, 02:14:33
Νικόμαχε καταλαβαίνεις τα μισά, δε λέω.....με τα ολόκληρα όμως είσαι τσακωμένος.

Think_Math, εσύ δεν είσαι που έφερες τη μονταρισμένη κομμένη και ραμμένη στατιστική σχετικά με το ποιοι από τους επιστήμονες είναι χριστιανοί στην Αμερική και ποιοι όχι?
Ψάχνεις τα ρέστα τώρα?

Στις ανόητες ερωτήσεις που μου έθεσες βρες έναν ανόητο να σου απαντήσει.
Για να σε πάρω στα σοβαρά θα πρέπει να είσαι και σοβαρός.
Τις απόψεις μου τις έχω πει εδώ και πολύ καιρό.
Αδιαφορώ εάν τις συμμερίζεσαι ή όχι, αδιαφορώ για το πως με χαρακτηρίζεις.

Δεν μου καίγεται καρφάκι εάν ένας χριστιανομάχος βγάζει σπυριά κάθε φορά που κλονίζεται η αυτοπεποίθησή του, κάθε φορά που βλέπει τον εγωισμό του να πλήττεται, απλά το διασκεδάζω και του δείχνω πόσο λίγος είναι.

Ξυλούρης Νίκος .Άκρα του τάφου σιωπή

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Think_MathΜέλος
27/12/2010, 02:38:24

europaios2 :

quote:
Think_Math, εσύ δεν είσαι που έφερες τη μονταρισμένη κομμένη και ραμμένη στατιστική σχετικά με το ποιοι από τους επιστήμονες είναι χριστιανοί στην Αμερική και ποιοι όχι?
Ψάχνεις τα ρέστα τώρα?

Δεν μιλάγαμε για χριστιανούς και Μωαμεθανούς .
Μιλάγαμε για το πόσοι πιστευουν σε Προσωπικο Θεό .
Ουτε τότε το καταλαβες ουτε τώρα καταλαβαίνεις .
Απλα ζείς στον κόσμο σου .

quote:
Στις ανόητες ερωτήσεις που μου έθεσες βρες έναν ανόητο να σου απαντήσει.
Για να σε πάρω στα σοβαρά θα πρέπει να είσαι και σοβαρός.
Τις απόψεις μου τις έχω πει εδώ και πολύ καιρό.
Αδιαφορώ εάν τις συμμερίζεσαι ή όχι, αδιαφορώ για το πως με χαρακτηρίζεις.

Οταν μιλάς εσύ για σοβαρότητα , κανεις το μισό φόρουμ να γελάει .
ΞΕΚΑΒΑΛΑ σου είπα απο το καλάμι , γιατί γελάει ο κόσμος όλος με την ανοησία και την ένδεια των επιχειρημάτων σου .

Οσο για τις ερωτήσεις που έθεσα , ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ χτυπουν τον πυρήνα της ΔΗΘΕΝ συλογιστικής σου .

quote:
Δεν μου καίγεται καρφάκι εάν ένας χριστιανομάχος βγάζει σπυριά κάθε φορά που κλονίζεται η αυτοπεποίθησή του, κάθε φορά που βλέπει τον εγωισμό του να πλήττεται, απλά το διασκεδάζω και του δείχνω πόσο λίγος είναι.

Η αυτοπεποιθηση μου να κλονιστεί απο τι ?
Απο το ΚΕΝΟ στον εγκεφαλό σου και απο τα ΠΛΟΠ του Θεού σου ?
Η μήπως απο το τι ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΣΥ , οτι είναι το είδος , τι ΘΕΡΩΡΕΙΣ ΕΣΥ οτι λεει η εξέλιξη , τι ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΣΥ τι λέει η φυσική , και η βιολογία , και τι είναι λογικό για το δικό σου μικρόμυαλο ΕΓΩ ?

Ερε ΓΕΛΙΑ .