- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
eidos
ειναι πολυ ενδιαφερον να διαβαζω οτι ο γερος σοφος sesostris, επιτελους μετα απο χρονια περιπλανησης, κατεληξε στο ορθο συμπερασμα:για ολα φταιει ο Σιωνισμος!!!!!
τι λες ρε σοφε!!!!!τετοια στραβομαρα, και τετοιο κατηφορο σκεψης, που αρκετοι εδω μεσα επιδεικνυουν, με κανει να φοβαμαι ειλικρινα.
Αν διάβαζες κανένα βιβλίο έξω από εκείνα που σου επιτρέπουν οι καθοδηγητές σου για να μη σε διώξουν από το μαντρί , θα είχες βγάλει τις παρωπίδες και θα μπορούσες να δής τι συμβαίνει γύρω σου .
quote:
eidos
σταχυολογωντας διαφορες φρασεις, και αποψεις που κατα καιρους διαβαζω στο εν λογω φορουμ, με πιανει απελπισια με την καταντια μας.ψεμματα, ψεμματα, προπαγανδα, επι σκοπω χαλκευση, παραποιηση.
Μεγαλύτερο παραμύθι από αυτό που πουλάνε οι Μ.τ.Ι. , που μόνο σε αδιάβαστους θρησκόληπτους μπορεί να πιάση υπάρχει ;
Γιά άνοιξε την Βίβλο που υποτίθεται ότι πιστεύεις και διάβασέ την στην αριστερή πλευρά , στό αρχαίο κείμενο , και όχι στην παραποιημένη μετάφραση που σου δώσανε να διαβάσης , και τότε ίσως ανοίξης τα μάτια σου και δής που είναι η προπαγάνδα και το ψέμα .
Εκτός αν ανήκεις στους διαφωτιστές της σέχτας , οπότε γνωρίζεις μεν την αλήθεια άλλά μόνο για (εμάς) και όχι για το κοπάδι .
με τα επιχειρηματα που χρησιμοποιεις, μονο γελιο παραγεις...
για να καταληξω σε αυτο που πιστευω, εχω διαβασει υπερπληθωρα βιβλιων, κανεις δεν με εχω αναγκασει να ειμαι αυτο που ειμαι, και το κυριοτερο,
ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.
οι αληθινοι χριστιανοι δεν εχουν παρωπιδες, και για αυτο ξεχωριζουν, το δε μαντρι στο οποιο βρισκονται, εχει πορτες ανοικτες.
μπαινεις, δεν γουσταρεις βγαινεις. (για αυτο και ο ορισμος 'μαντρι' ειναι μαλλον αδοκιμος)
και επειδη δεν υπαρχει αμορφωτος αναμεσα μας, οπως θα σε βολευε, μπορουμε να διακρινουμε ποιος παραποιει τις διαφορες μεταφρασεις, και ποιος οχι...
ο διαφωτιστης για ολους μας ειναι ο Ιησους, εντεταλμενος για αυτο απο τον Πατερα του.
οποτε μην σκας για τα δικα μου 'παραμυθια'
για τα δικα σου τερατογεννηματα να φοβασαι.
quote:
eidos
οι αληθινοι χριστιανοι δεν εχουν παρωπιδες
Θα ήθελα να μάθω πόσων ειδών "αληθινοί χριστιανοί" υπάρχουν και πώς συμβαίνει οι "αληθινοί χριστιανοί" της μιας σέχτας να κατηγορούν όλους τους υπόλοιπους "αληθινούς χριστιανούς" για γιαλαντζί;
Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω πως από τη στιγμή που όλες οι θρησκείες υποστηρίζουν πως αν δεν ανήκεις σ'αυτές θα πάς στην κόλαση κι επειδή κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να ανήκει σε περισσότερες από μια θρησκείες (το πολύ), άρα προκύπτει σαν αποτέλεσμα ότι όλοι θα πάτε στην κόλαση. Και αν τη γλυτώσετε από την κόλαση της δικιάς σας θρησκείας, θα πάτε στην κόλαση των άλλων "αληθινών χριστιανών", οπότε γιατί σκάτε;

macedon
quote:
Θα ήθελα να μάθω πόσων ειδών "αληθινοί χριστιανοί" υπάρχουν και πώς συμβαίνει οι "αληθινοί χριστιανοί" της μιας σέχτας να κατηγορούν όλους τους υπόλοιπους "αληθινούς χριστιανούς" για γιαλαντζί;
-Ο Χριστιανισμός ένας είναι, από και έπειτα έχουνε γίνει διαχωρισμοί ανάλογα με το πως κάθε έθνος ή ομάδα ανθρώπων ανιτλαμβάνεται τη διδασκαλία του Ιησού! στην ίδια βάση όμως κινούνται! Η προάσπιση της αντίληψης αυτής από μόνη της έρχεται σε σύγκρουση με τις αντιλήψεις των άλλων! Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί το τι πιστεύουν οι άλλες ομάδες-δόγματα! Ο καθένας όπως το βλέπει! Όμως εξαιρώ τους Ιαχωβάδες που με την απανθρωπιά τους ούτε το αίμα τους δε δίνουν για το συνάνθρωπό τους! και με την ύποπτη αλλά και επικύνδηνη τακτική τους θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα! (δε πιάνουν το όπλο! Τα περιμένουν, όλα έτοιμα από τους άλλους! εμείς να πολεμάμε κι αυτοί να ξύνονται κάτω από τη μουριά διαβάζοντας τη βίβλο! οι δειλοί! οι απατριώτες!).
quote:
Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω πως από τη στιγμή που όλες οι θρησκείες υποστηρίζουν πως αν δεν ανήκεις σ'αυτές θα πάς στην κόλαση κι επειδή κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να ανήκει σε περισσότερες από μια θρησκείες (το πολύ), άρα προκύπτει σαν αποτέλεσμα ότι όλοι θα πάτε στην κόλαση. Και αν τη γλυτώσετε από την κόλαση της δικιάς σας θρησκείας, θα πάτε στην κόλαση των άλλων "αληθινών χριστιανών", οπότε γιατί σκάτε;
-Δεν είναι έτσι! θα πας στην κόλαση εφόσον δεν εφαρμόζεις τις αρχές της! τη διδασκαλία της! Σχεδόν όλες οι θρησκείες έχουν το ίδιο υπόβαθρο, την αγάπη και την πάταξη της κάθε είδους εγκληματικότητας! Έτσι δεν έχει σημασά αν είσαι Χριστιανός ή Βουδιστής εφόσον είσαι αδιάφθορος και τίμιος! Πιο απλά ο εγκληματίας που δηλώνει Χριστιανός και ο εγκληματίας που δηλώνει Βουδιστής ή άθεος, στο ίδιο καζάνι θα βράσουν. Ο τίμιος όμως είτε άθεος είτε Μουσουλμάνος είτε Χριστιανός πάλι στο ίδιο καζάνι θα βράσουν.
-Τώρα αν αυτός που είναι τίμιος και που είχε την άνεση τη διαθέση ή την ευχέρια να διαβάσει όλες ή πολλές θρησκείες και επιλέξει το Χριστιανισμό σε σχέση με τις άλλες θρησκείες, ίσως να έχει καλύτερο πλασάρισμα στον <<παράδεισο>>, σε καμία όμως περίτπωση δε θα έχει από αυτόν που ναι μεν είναι τίμιος αλλά δεν μπόρεσε να μελετήσει το Χριστιανισμό και είναι για παράδειγμα Μουσουλμάνος! ή άθεος!
-Γιατί όμως ρωτάς? αφού τα ξέρεις! και το εννοώ ότι τα ξέρεις.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
και λεω:
στη Βιβλο δεν απαταντε η λεξη κολαση, ως τοπος βασανων των κακων ανθρωπων.
δεν υπαρχει τετοιος τοπος.
η αληθεια της Βιβλου ειναι απλη,
οι ασεβεις θα πεθανουν για παντα, ενω οι δικαιοι θα ζησουν σε ενα παραδεισο στη γη για παντα.
για αυτο (α)συνετε Μακεδων, δασκαλε γαρ, φροντισε πρωτα να ξερεις και μετα να μιλας για τους αληθινους χριστιανους, και για το τι αυτοι πρεσβευουν.
quote:
eidos
για αυτο (α)συνετε Μακεδων, δασκαλε γαρ, φροντισε πρωτα να ξερεις και μετα να μιλας για τους αληθινους χριστιανους, και για το τι αυτοι πρεσβευουν.
Επειδή ούκ ήρξατο χειρών αδίκων, επέτρεψέ μου να σου απαντήσω με τον τρόπο σου.
Βρε γκαβέ καραγκιόζη, όταν ρωτάει κάποιος κάτι, σημαίνει ότι δεν ξέρει. Κι εγώ έκανα ερώτημα. Πόσοι είναι τελικά οι "αληθινοί" χριστιανοί;
Το ότι είμαι δάσκαλος δε σημαίνει πως έχω υποχρέωση να γνωρίζω τις ανοησίες και τα παραμύθια της κάθε θρησκείας και της κάθε χριστιανικής ομάδας τις οποίες σερβίρουν σ'ένα μάτσο αφελείς που τους ονομάζουν πιστούς με απώτερο σκοπό την κοσμική κυριαρχία τους πάνω σ'αυτούς.
Και την επόμενη φορά που θα μου επιτεθείς χωρίς λόγο, ασβεστωμένε τάφε, θα σου πω κι άλλα...

macedon
quote:
προσπερνω τη λαιλαπα ανοησιας του φαν(τ)α(σ)τικου Ευρωπαιου,
και λεω:
στη Βιβλο δεν απαταντε η λεξη κολαση, ως τοπος βασανων των κακων ανθρωπων.δεν υπαρχει τετοιος τοπος.η αληθεια της Βιβλου ειναι απλη,
οι ασεβεις θα πεθανουν για παντα, ενω οι δικαιοι θα ζησουν σε ενα παραδεισο στη γη για παντα.
-Την Καινή Διαθήκη δεν την αποδέχεσται καθόλου? (δεν ξέρω γι' αυτό ρωτώ)
-Ποα λαιλαπα? οπαδέ του Εφιάλτη και του Πήλιου Γούση? για πες μου αν ήμασταν Ιεχωβάδες και δεν επαναστατούσαμε κατά των Τούρκων εσύ τώρα τι θα ήσουν? Ιεχωβάς? η γιουσουφάκι?
quote:
Το ότι είμαι δάσκαλος δε σημαίνει πως έχω υποχρέωση να γνωρίζω τις ανοησίες και τα παραμύθια της κάθε θρησκείας και της κάθε χριστιανικής ομάδας τις οποίες σερβίρουν σ'ένα μάτσο αφελείς που τους ονομάζουν πιστούς με απώτερο σκοπό την κοσμική κυριαρχία τους πάνω σ'αυτούς.
-Ούτε όμως σε εξουσιοδοτεί να χαρακτηρίζεις τους συνομιλιτές σου αφελείς και αυτό που πιστεύουν παραμύθι και ανοησία!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
το να χτυπας στο δικιο, εσυ το ξεκινησες, αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο...
το περισσοτερο ειναι οι χαρακτηρισμοι σου...
μ΄αρεσει, δεν λεω...
καλυτερα ασβεστωμενος λακκος π.χ. παρα γαγγραινα...
καλυτερα γκαβος καραγκιοζης, παρα γκαβος καραγκιοζης δασκαλος...
για τα υπολοιπα:
η ξερεις, οποτε εχεις δικαιωμα να χαρακτηριζεις οπως γουσταρεις,
η δεν ξερεις οποτε ρωτας μαθαινεις και μετα χαρακτηριζεις κατα την οποια κριση σου...
τι απο τα δυο σου συμβαινει;
αν καποιος ειναι αφελης εισαι εσυ, που σταχυολογωντας απο δω και απο κει, εχεις καταληξει για τους αληθινους χριστιανους, οτι ειναι υποχειριο καποιων αλλων.
και γιατι προσωπικα δεν το εχεις ψαξει
και γιατι παραφερεσαι...
και γιατι δεν αντεχεις την αληθεια...
και γιατι εκνευριστηκες...
«για να καταληξω σε αυτο που πιστευω, εχω διαβασει υπερπληθωρα βιβλιων, κανεις δεν με εχω αναγκασει να ειμαι αυτο που ειμαι..»
Κόψε κάτι ρε μεγάλε, αυτή η…υπερπληθώρα βιβλίων (!) σε έφτασε στο «επίπεδο» γνώσεων που τελικά έχεις??
eidos:
«και το κυριοτερο,
ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.»
Αλίμονο!!!
Για πες μας λοιπόν, αφού ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, πόθεν η εγκυρότητα της υπόστασης του Θεού που εσύ «ξέρεις»??
Πόθεν η νομιμοποίηση ότι ο Ιησούς είναι «δεύτερος στην ιεραρχία»? Πόθεν η τεκμηρίωση ότι η χιλιόχρονη βασιλεία είναι κυριολεξία και όχι συμβολισμός?
Ξεκίνα από αυτά, και μετά θα δούνε πολλοί τι «ξέρεις» και τι δεν ξέρεις πως δεν ξέρεις!
eidos:
«οι αληθινοι χριστιανοι δεν εχουν παρωπιδες, και για αυτο ξεχωριζουν, το δε μαντρι στο οποιο βρισκονται, εχει πορτες ανοικτες.»
Πρώτον οι ΜτΙ δεν είναι χριστιανοί αλλά κάνουν χρήση της έννοιας του χριστιανού, για προφανείς σκοπούς.
Δεύτερον, από πότε είναι το μαντρί σας ανοικτό?
eidos:
«στη Βιβλο δεν απαταντε η λεξη κολαση, ως τοπος βασανων των κακων ανθρωπων. δεν υπαρχει τετοιος τοπος.»
Δεν μου λες, και αυτό το έμαθες από την………υπερπληθώρα των βιβλίων που έχεις φάει στο διάβασμα???
Πάμε να δούμε τι λέει ο Ματθαίος στο κεφάλαιο κε’/46: «και απελεύσονται ούτοι εις κόλασιν αιώνιον, οι δε δίκαιοι είς ζωήν αιώνιον».
Είναι προφανές συνεπώς ότι………η κόλαση είναι ο τόπος εις τον οποίο θα περάσουνε ζωή χαρισάμενη όλοι οι αμαρτωλοί!!!!!
eidos:
«η αληθεια της Βιβλου ειναι απλη..»
Ναι, ιδιαίτερα εάν πρόκειται να το ρίξουνε οι ΜτΙ στους….υπολογισμούς της χιλιόχρονης βασιλείας και πρωθυπουργίας του Ιησού!!!!!
Ε ρε κατάντια….
eidos:
«για αυτο (α)συνετε Μακεδων, δασκαλε γαρ, φροντισε πρωτα να ξερεις και μετα να μιλας για τους αληθινους χριστιανους, και για το τι αυτοι πρεσβευουν.»
Μάθε πρώτα εσύ φίλτατε να μην καπηλεύεσαι με την νεόκοπη σέκτα των αυτόκλητων ΜτΙ την παράδοση του χριστιανισμού, μάθε πρώτα να διαχωρίζεις την πλαστογράφηση που σου σερβίρουνε και τον εγκιβωτισμό που αποδέχεστε, και μετά έλα να «διδάξεις» σε τρίτους.
Είσαι εξόχως νυχτωμένος ώστε να υποδύεσαι και τον…..επαΐοντα!!!
που να σκασεις απ΄το κακο σου, δεν θα καθησω να σου αραδιαζω εδαφια, οπως εκανα στο παρελθον, για να καταληξω που;
στο οτι ο Ιεχωβα ειναι ο Δημιουργος, ο Ιησους ο Γιος του, και Μεσσιανικος Βασιλιας!!!!!!!
ψαξε και εσυ μονος σου, διαβασε βιβλια, μπες σε καμμια (αλλη) σεκτα, σε κανενα (αλλο) μαντρι (γιατι μαλλον κατι σου λειπει), στοιχειωδως αναχαιτισε την αμαθεια,
Ματθαίος στο κεφάλαιο κε’/46: «και απελεύσονται ούτοι εις κόλασιν αιώνιον, οι δε δίκαιοι είς ζωήν αιώνιον».
και υποστηριζεις εσυ εδω οτι μιλαει για ενα τοπο βασανων;
που ακριβως το λεει;
σε τι ελληνικα;
η κολασι εδω εννοει αποκοπη απο την ζωη, ποια βασανα υφιστατε ενα σωμα νεκρο, χωρις ζωη;
την παραδοση του 'χριστιανισμου' στη δινω χαρισμα...
τα λογια του ιδρυτη του χριστιανισμου, του Ιησου, μην τα ψαχνεις σε λαθος μερος...
ολα αυτα που εσυ υποστηριζεις, πως τα διαμορφωσες; δεν εχεις διαβασει καποιες αποψεις συνανθρωπων σου, και εχεις συμφωνησει με αυτες;
γιατι λοιπον το παιζεις υπερανω;
ε, ρε! δικια σου καταντια!!!!!