ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

cody3060 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
cody30Μέλος
23/02/2009, 20:27:12
Κατα την ταπινη μου γνωμη δεν σου μενει να κανεις ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
ΑΝ εισαι ψυχολογικα και πνευματικα και υλικα ετοιμος ΩΣΤΕ να επιτυχεις την αστρικη προβολη ΤΟΤΕ το καλυτερο που εχεις να κανεις φιλε μου ειναι να μην ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!ΔΙΟΤΙ οπως ολοι ΕΔΩ ΞΕΡΟΥΜΕ μπορει και να παθεις κακο.
ΟΠΟΤΑΝ καλυτερα ειναι να μην προσπαθεις με το ΖΟΡΙ να το κανεις ΑΛΛΑ να συνεχισεις τη ζωη σου σαν απλος ανθρωπος και οπως μεχρι τωρα και θα εχεις λοιπον την ΣΩΤΗΡΙΑ!ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΒΙΡΙΑ.
Ετσι? ΛΕΩ ΕΤΣΙ ? Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩ ?
ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ(ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΛΕΙΣ? ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ?
Αυτα και καλη μας συνεχεια!
Ευχαριστω πολυ ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ , μιλας ομορφα και κατανοητικα!
Να ρωτησω ποιανου ομως εισαι υπηρετης?(με ολη τη καλη διαθεση ρωταω).

Παρακαλο ας προσεχουμε τις γατες , ειναι πολυ ευαισθητα ζωακια.

-Κενό-Μέλος
23/02/2009, 21:05:51
Είχα γράψει μία ωραία απάντηση στον Cody αλλά την έσβησα για να μην τον προσβάλλω .

Νομίζω ότι ο καθένας με το να ασχολείται με τέτοια θέματα παίρνει ένα Α ρίσκο . Κανείς δεν το αρνείται αυτό αλλά δεν χρειάζεται να έχω από δίπλα τη μαμά μου να φωνάζει!(ξέρω φωνάζεις μπας και ξυπνήσουμε κλπ κλπ σε καταλάβαμε! )

Όσον αφορά για τους κινδύνους της ΑΠ νομίζω ότι μία σύντομη ενημέρωση θα έκανε περισσότερο καλό παρά κακό .

Όταν αναφέρομαι στην ενέργεια προφανώς πάω ψαχουλεύοντας και αναφέρομαι σε κάτι σαν ζωτική δύναμη που πηγάζει από την συνειδητοποίηση του ανθρώπου. Κάτι σαν την προσωπική δύναμη του Castaneda .

Όσον για το αν ο Υπηρέτης είναι η όχι φερέγγυος μέχρι στιγμής δεν έχει αποδείξει το αντίθετο . Ίσα ίσα αρνήθηκε να μου δώσει τεχνικές ενώ μπορούσε (βλεπε παραπάνω)

23/02/2009, 21:56:43
Γεια σας

Φίλε cody30 το διάλεξα γιατί έχει την έννοια της θυσίας και το «ένας οποιοσδήποτε» . Τώρα ο καθένας μπορεί να παίξει με αυτή την λέξη και να πάρει διάφορες διαστάσεις μέσα στις διαφορετικές κατανοήσεις των ανθρώπων.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ σε όλο τoν κόσμο

23/02/2009, 22:35:36

Γεια σας

Φιλε -Κενό-

quote:
αναφέρομαι σε κάτι σαν ζωτική δύναμη που πηγάζει από την συνειδητοποίηση του ανθρώπου.

Σίγουρα όταν αυξάνει η συνειδητοποιήσει αυξάνει και η δύναμη. Γίνεσαι ποιο ικανός γενικά.

Κάτι άλλο. Όταν υπάρχει η παραλυσία του σώματος και αφού έχουν σταματήσει οι κραδασμοί ή οι δονήσεις, μπορεί κάποιος να αποχωριστεί το σώμα του. Αν όμως εκείνη την στιγμή ανοίξει τα φυσικά του μάτια, αυτά παραμένουν ακίνητα και το κάθε του μάτι κοιτά αλλού. Η εικόνα που έρχεται στον εγκέφαλο είναι δυσνόητη.

Το λέω αυτό γιατί όταν ονειρευόμαστε είμαστε στην κατάσταση R.E.M. Ενώ στην διαδικασία της αστρικής προβολής όχι!! (το λέω για να προβληματιστούμε λίγο)

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

cody30Μέλος
23/02/2009, 23:31:22
Καποιες ερωτησεις που κανουμε ξανα και ξανα μπορει να φαινονται βαρετες αλλα σε καινουργια προσωπα που τις διαβαζουν ειναι κατι νεο και ενδιαφερον.
Λοιπον να ρωτησω ποια ειναι η σχεση μεταξυ αστρικης προβολης και τηλεορασης?(της συσκευης αυτης καθαυτης) μεσα στο χωρο του σπιτιου.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Παρακαλο ας προσεχουμε τις γατες , ειναι πολυ ευαισθητα ζωακια.

24/02/2009, 09:46:01
Γεια σας

Φίλε cody30 κάνε τη ερώτηση πιο ξεκάθαρα. Τι εννοείς;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

24/02/2009, 10:11:15
quote:
Να σας πω και το αλλο, πιστευω οτι εδω μεσα υπαρχουν καποιοι που θελουν να εκμεταλευτουν αλλους με προσχημα την περιεργια μας,την εφεση μας για γνωση και αναζητηση του μυστικου της ζωης.
ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ειναι και οι δημιουργοι του site εδω.
Διοτι οπως ειδα στη μικρη μου περιιγηση στο δασος του site υπαρχουνε πολλες συγκεντρωσεις σε ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ καθε τοσο(ΝΑ ΤΑ ΕΥΡΩ) πολλλλλλα περιοδικα και "συνεργασιες" ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ(ΝΑ ΤΑ ΕΥΡΩ) πολλλλες εκδοσεις και βιβλια (ΝΑ ΤΑ ΕΥΡΩ).

cody30, πως δικαιοδοτείσαι να απευθύνεις τέτοιου είδους κατηγορίες - ανάμεσα στις κατηγορίες που έχεις απευθύνει και στους υπόλοιπους συνομιλητές σου - απέναντι στον Χώρο αυτόν που σε φιλοξενεί, στους δημιουργούς του και στους ανθρώπους που τον επιμελούνται;
Και ποιά είναι τα ευρώ από τις πολλές εκδόσεις, από τις συγκεντρώσεις σε ξενοδοχεία και τα βιβλία;
Με ποιό δικαίωμα κρίνεις μια Προσπάθεια ολόκληρη που όχι μόνο δεν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και τα απαιτούμενα έξοδα μοιράζονται στους ανθρώπους που φροντίζουν την Προσπάθεια του Esoterica;

Με ποιό δικαίωμα κρίνεις με περισσή σιγουριά ότι υπάρχουν πολλά ευρώ από την συμμετοχή του Esoterica στην συνάντηση της Κίνησης Φιλοσοφικών και Μεταφυσικών Ομάδων - που αυτή την φορά έγινε όντως σε ξενοδοχείο - από τα βιβλία που προτείνονται στην Κεντρική Σελίδα ή από τα περιοδικά;

Δε μπορώ να το καταλάβω αυτό το μοτίβο που έχω δει δυστυχώς να επαναλαμβάνεται από κάποια μέλη των Συζητήσεων εδώ και χρόνια.
Μπαίνει σε κάποιον η ιδέα - για Χ δικούς του λόγους κι έχοντας τις Ψ δικές του παραστάσεις από την ζωή του - ότι πίσω από όλη αυτήν την Προσπάθεια που λέγεται Esoterica παίζουν κρυφοί και κακοπροαίρετοι σκοποί, ότι κάποιοι αποκομίζουν μεγάλα κέρδη από δεν ξέρω κι εγώ τι και κάποιοι άνθρωποι πρέπει να αποδείξουν ότι αφενός δεν είναι ελέφαντες κι αφετέρου ότι δεν υπάρχει τίποτα το κρυφό και "σκοτεινό".
Εάν σε εμένα για παράδειγμα μου μπει η ιδέα ότι κάποιος είναι απατεώνας, ότι ξεπλένει χρήμα, ότι είναι ληστής και 1002 άλλα, πρέπει να βγω και να λέω ό,τι μου κατεβαίνει κι όποιον πάρει ο Χάρος;

Δε μπορώ να εξηγήσω τι είδους ανάγκη κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν φαντάσματα ή να πρέπει να εντοπίσουν κάτι "σκοτεινό" στο κάθετί γύρω τους.
Ίσως να συμβαίνει όντως σε πολλές καταστάσεις, οργανώσεις, ομάδες κλπ αλλά δεν συμβαίνει σε όλες.

Θα σε παρακαλέσω λοιπόν να αποφύγεις στο μέλλον τέτοιου είδους κατηγορίες απέναντι σε πράγματα κι ανθρώπους που δεν γνωρίζεις κι ίσως να μην έχεις κατανοήσει.
Εάν συνεχίσεις να τις απευθύνεις, θα σε παρακαλούσα να προσκομίσεις τα αποδεικτικά στοιχεία που έχεις.

In anticipation of my resurrection...

-Κενό-Μέλος
24/02/2009, 16:01:01
Για να πω την αλήθεια θεωρώ ότι θα μπορούσαν να ειπωθούν κάποια πράγματα για τους κινδύνους του αστρικού και ίσως κάποιοι τρόποι αντιμετώπισης ...

Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά διαφορετικό από μία τεχνική για να βγει κανείς από το σώμα του γιατί με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι εαν βγεί , θα κατέχει τα στοιχειώδη για την αυτοπροστασία του

Αν είναι δυνατόν να γίνει έστω και μία αναφορά , θα ήταν πολύτιμη ...

Εγώ προσωπικά δεν ξέρω και πολλά για το τι υπάρχει εκεί έξω και νομίζω ότι πριν επιχειρήσω το οτιδήποτε και αν το επιχειρήσω , θα έπρεπε να γνωρίζω ένα δυό πραγματάκια για να έχω ένα πλάνο Β στην χειρότερη των περιπτώσεων

24/02/2009, 18:08:58
Γεια σας

Φιλε-Κενό-

ΑΓΑΠΗ

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

-Κενό-Μέλος
25/02/2009, 21:27:54
Ευχαριστώ

(παρόλο του ότι δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά )

15/01/2016, 12:32:56
Ιούλιε, είναι πάρα πολύ απλό. Επαγωγική λογική 101. Αν και τα δύο κείμενα, παλαιά και καινή διαθήκη, είναι θεόπνευστα και περιλαμβάνουν αντιφάσεις, τότε και ο εμπνευστής τους (Μεγαλοδύναμος) είναι αντιφατικό στοιχείο. Που σημαίνει οτι δεν είναι τέλειος και αλάνθαστος, όπως ισχυρίζεστε, αρα δεν είναι ο Θεός. Ισως λοιπόν να μιλάμε για τον "Δημιουργό" των Γνωστικών, τον δημιουργό του σύμπαντος αυτού. Ον ατελές και μοχθηρό, ενώ ο τέλειος και πανάγαθος Θεός είναι άλλος.

Αν πάλι δεν ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε κάποιο απο τα δυο βιβλία είναι πλαστό. Δηλαδή τα έχουν κατασκευάσει άνθρωποι. Οπότε διαλέχτε ποιό θέλετε, λόγω παλαιότητας όμως υπερτερεί η Π.Δ. Δεν ξέρω τι γνώμη έχει ο δόκτωρας του μη-επιστητού Καρμελίτο. Εγω πάντως πιστεύω πως και τα δύο είναι πλαστά, οπότε αρχίστε τις θεολογικές σας έρευνες να ανακαλύψετε τον πραγματικό λόγο του Θεού, γιατί αυτά που έχετε στα χέρια σας είναι μούφες. Μια υπόδειξη, πρέπει να ορίσεις πρώτα τι είναι "Θεός", και επίσης μια υπόδειξη, η ερμηνείες που έχετε μάθει μέχρι σήμερα είναι μη επαρκείς. Το έχουν πει και ο Feynman, και ο Einstein, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά.

15/01/2016, 15:18:48
quote:

«Επεί αυτίκα ημίν μεν ου νόμος εστίν ανθρώπους θύειν αλλ΄ ανόσιον, Καρχηδόνιοι δε θύουσιν ως όσιον ον και νόμιμον αυτοίς, και ταύτα ένιοι αυτών και τους αυτών υείς τω Κρόνω, ως ίσως και συ ακήκοας. Και μη ότι βάρβαροι άνθρωποι ημών άλλοις νόμοις χρώνται, αλλά και οι εν τη Λυκαία ούτοι και οι του Αθάμαντος έκγονοι οίας θυσίας θύουσιν Έλληνες όντες.» (Πλάτων, Μίνως 315 b-c)

Αν θες να διορθώσω στο τελευταίο πως ο Θεός "θέλησε" και όχι "απαίτησε" την θυσία του Ιησού. Όμως ο Θεός λέγεται πως απαιτούσε τις θυσίες στην Παλαιά Διαθήκη.

Περίεργο που θυσιάζαν τα παιδιά τους στον Κρόνο. Ο Κρόνος λογικά είναι σχεδόν παντοδύναμος και καθορίζει πολλά πράγματα στη ζωή. Πολλοί εξαρτιούνται απ' αυτόν, αλλά αυτός εξαρτάται από τους ανθρώπους; Τί ανάγκη να είχε τα παιδιά, έστω και αν αυτά ήταν αγνά με φρέσκο αίμα;

Και η αμβροσία και το νέκταρ δείχνουν μια εξαρτημένη κατάσταση.

Εξαρτημένοι θεοί με φλέβες και αίμα, που μοιάζουν σαν άνθρωποι;

Edited by - Julius Caesar on 15/01/2016 15:21:06

15/01/2016, 15:33:25

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

15/01/2016, 16:41:25
Και όμως, προέκυψε κάτι συνταρακτικό: Η απόδειξη οτι οι πρώτοι λυκάνθρωποι ήταν Ελληνες και μάλιστα εθνικοί (λάτρεις του Λυκαίου Διός). Και δεδομένου οτι ο Βλάντ, ο δράκουλας, ήταν μεν Καρπάθιος αλλά φανατικός ορθόδοξος, απο εκεί πρέπει να κατάγεται και το άσβεστο μένος μεταξύ των φυλών των βρυκολάκων κα ιτων λυκανθρώπων. Οι μεν είναι χριστιανοί, οι δε εθνικοί. Άλλη μια φοβερη ανακάλυψη, στην οποία συνέβαλλαν τα μάλα οι δοκτωρες Ντενίζ και Καρμέλ.

15/01/2016, 17:39:06
quote:
Ιουλιος το Βλήμα Βλημάτων
Περίεργο που θυσιάζαν τα παιδιά τους στον Κρόνο. Ο Κρόνος λογικά είναι σχεδόν παντοδύναμος και καθορίζει πολλά πράγματα στη ζωή. Πολλοί εξαρτιούνται απ' αυτόν, αλλά αυτός εξαρτάται από τους ανθρώπους; Τί ανάγκη να είχε τα παιδιά, έστω και αν αυτά ήταν αγνά με φρέσκο αίμα

Ο Κρόνος είναι μόνο ένας πλανήτης.Οτιδήποτε άλλο του αποδίδεται, είναι αρρωστημένη φαντασία αδαών, υποσαχάριων μπονόμπο σε αρχικό στάδιο ύπαρξης.

Στείλαμε κάτι σκάφες εκεί, τα Βόγιατζερ 1 και 2, καθώς και το Κασίνι το οποίο παραμένει σε τροχιά.Οι σκάφες μας έστειλαν όλα τα στοιχεία του Κρόνου και την συμπεριφορά του ως μέλος του ηλιακού συστήματος.

Δυστυχώς δεν βρήκαν τίποτα για θυσίες βρεφών, αίματα και τα συναφή.Ούτε βρήκαν κανένα κακό παντοδύναμο γίγαντα, να ζητάει αφοσίωση και αναθυμιάματα.

Μάλιστα μπορώ να σου πω, ότι η Γη είναι δυνατότερη από τον Κρόνο καθώς έχει μερικά gauss περισσότερα στον ισημερινό.

Ο Κρόνος είναι ακατοίκητος σε σχέση με την Γη, που είναι γεμάτη ηλιθίους δίποδους, θρησκευόμενους και μη οργανισμούς.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/01/2016, 18:24:24
Carmel ελπίζω να διαψευστώ και να μην έχεις κανένα πρόβλημα, αλλά να το διασκεδάζεις όπως είπες να μιλάς με είρωνες. Αλλά δεν θέλω να είμαι δεύτερο μέτωπο.

Από την μια μιλάς σε άτομα που διασκεδάζουν με αμφιβολίες και δεν δίνουν δεκάρα για την υποκρισία της ζωής(ως μέρη και αυτά του γενικού συστήματος υποκρισίας), από την άλλη έχεις να αντιμετωπίσεις αυτά τα επικίνδυνα που λέω για την πίστη σου.

Αλλά εγώ πιστεύω στην αλήθεια και δεν χαίρομαι καθόλου που όλα είναι καλυμμένα σε ψέμματα, αντιφάσεις, ανακρίβειες. Ελπίζω τουλάχιστον να το εκτιμήσεις αυτό και να μην με δεις ως επιτιθέμενο στην θρησκεία και ειδικά σε εκείνη της Ορθοδοξίας.

Ας εξετάσουμε την αλήθεια διεξοδικά και χωρίς περιορισμούς, μην δίνοντας σημασία σε εκείνους που διασκεδάζουν με αμφιβολίες θρησκευόμενων.

Κάτι άλλο.
Να σου διευκρινίσω ότι δεν είναι εχθρικός απέναντι στην αρχαία προχριστιανική θρησκεία, γιατί βρίσκω πολλές ομοιότητες με τον πρωτοΧριστιανισμό.

Το ότι δεν χωνεύω υποκρισίες νεοπαγανιστικές, δεν σημαίνει πως είμαι κατά της αρχαίας θρησκείας* και γενικά ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, μάλλον οι νεοπαγανιστές είναι κατά εκείνου που τάχα αναβιώνουν. Τα έχω ξαναπεί αυτά άλλωστε, οι άθεοι φιλόσοφοι της αρχαιότητας ήταν οι τάχα "διαφωτιστές" του αρχαίου Μεσαίωνα.

Οι ίδιες καταστάσεις, τα πρόσωπα απλώς αλλάζουν.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα στραβώσω κιόλας να υπερασπίζεις την αρχαία φιλοσοφία έναντι στην αρχαία θρησκεία, την οποία φιλοσοφία βρίσκεις ως πρόδρομο Χριστιανισμού.

*ας μην ταυτιστεί η υπεράσπιση της θρησκείας με υπεράσπιση ιερατείων

Edited by - Julius Caesar on 15/01/2016 18:37:32

15/01/2016, 18:29:21

15/01/2016, 18:52:27
Είμαι εχθρός του ψευτοπροοδευτισμού, είτε αυτός είναι η ανεξέλεγκτη τεχνολογία, είτε είναι οι νέες "γνώσεις" στην φυσική και σε άλλες επιστήμες, είτε ο λαικισμός και η τάχα δημοκρατία.

Και έχω πολύ καλό λόγο. Δες το χάλι γύρω σου.

Μια μοχθηρή ανθρωπότητα που βαδίζει στο ψέμα, την εκμετάλλευση, την μιζέρια, την καταστροφή και εξαγγέλει ότι έχει έρθει πλέον η απελευθέρωση από θεούς δυνάστες, η υγεία, η ευτυχία, καλοπέραση, το τέλος του σκοταδισμού και...η γνώση....

Είμαι λοιπόν αρχαιολάτρης(όχι νεοπαγανιστής), γιατί πιστεύω όσο και να σου ακούγεται περίεργο ότι οι αρχαίοι ήταν 100 φορές πιο γνώστες και ειλικρινείς από τους σημερινούς ανθρώπους που λένε ότι ξέρουν.

Ότι ήταν αυτοί αρχαίοι, το ίδιο ήταν και οι Χριστιανοί της Βίβλου. Πάνω κάτω το ίδιο έβλεπαν τον κόσμο.

Από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σηκώνω αμφιβολίες, για αυτό άλλωστε ρωτώ και ο ίδιος για τις θυσίες, να μάθουμε καλύτερα τον σοφό νου των αρχαίων, είτε ήταν παγανιστές είτε Χριστιανοί.

15/01/2016, 18:57:01

15/01/2016, 23:20:21
quote:
Julius Caesar
Πάμε λοιπόν σε κουβέντα ουσίας.

Πολύ εντυπωσιακό ήταν να διαβάσω ότι αυτές οι απορίες έχουν λυθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι απορίες ακόμα εδώ είναι και μετά τα εδάφια που μου είπες

Ότι εδάφιο στέλνω είναι από την ευαγγελική βίβλο.
https://www.bibleonline.ru/bible/ell/23/53/

Τι κουβέντα ουσίας θα κάνετε βρε Ιούλιε? Τι δουλειά έχει βρε χριστιανόπουλα ο Ησαΐας με το Χριστό? Αυτά που γράφει ο Ησαΐας, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον εβραϊκό λαό, και έχουν τόση σχέση με το χριστιανισμό, όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Για την ιστορία και για να μαθαίνετε, σε μια εποχή που η φτώχεια, η δυστυχία, οι αδικίες, οι κλεψιές, οι κραιπάλες, η πορνεία, και η σαπίλα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στο Ισραήλ, σαν αρχηγός των καταπιεζομένων εμφανίζεται γύρω στο 689 με 740 ο Ησαΐας, ένας από τους επιφανέστερους προφήτες των Εβραίων. Ο Ησαΐας αν και ήταν αρχηγός μιας μικρής μερίδας της άρχουσας τάξης, έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον καταπιεζόμενο από το ιερατείο και τους άρχοντες εβραϊκό λαό, κατέκρινε την εκμετάλλευση και μαστίγωνε τους εκμεταλλευτές με τα κηρύγματά του, έχοντας σαν απώτερο σκοπό να δημιουργήση ένα κράτος δικαίου. Σαν δε φανατικός γιαχβιστής, πίστευε ότι μόνο με την επιστροφή στον γιαχβισμό θα μπορούσε να συνενώση και να συναδελφώση τον εβραϊκό λαό, απέναντι στους εξωτερικούς του εχθρούς.

Σύμφωνα με την ραβινική παράδοση, ο Ησαΐας εκτός του ότι είχε συγγενικές σχέσεις με το βασιλιά Αμασσία, ένα από τα κορίτσια του Ησαΐα πήρε άνδρα τον Μανασσή, που βασίλεψε γύρω στο 689 με 642. Άλλωστε το ότι ο Ησαΐας ήταν από μεγάλο τζάκι και είχε σχέσεις με το παλάτι, φαίνεται και από τα (Ησαΐας 7,2 - 8,2 - 22,15 – 37,2). Γι αυτό μιλάει και για την κόρη του που θα γεννήση τον διάδοχο του θρόνου και εγγονό του, που θα ονομαστή Εμμανουήλ και θα μεγαλουργήση. Αυτόν που το ιερατείο τον ταύτισε με τον Χριστό και θέλει να μας πείση ότι ο Ιησούς λεγόταν και Μανώλης.

Αυτά ολίγα για να μαθαίνετε ιστορία και να μη μπλέκετε τα σώβρακα με τις γραβάτες.

*