- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Καλά είναι όλα αυτά Σωτήρη, αλλά βλέπω πως αποφεύγεις συστηματικά το θέμα των αιματηρών θυσιών, των ανθρωποθυσιών στη αρχαία Ελλάδα, της επίδρασης των αστικών μύθων στην ανδρική λίμπιντο, αλλά και του ρόλου του κρυπτονίτη ως φετιχιστικού υποκατάστατου της μπουγάτσας.
Όσο δεν ξεκαθαρίζεις τη θέση σου επ'αυτών, η εν γένει συμμετοχή σου αδυνατίζει, μην πω, τίθεται προ δευτέρων σκέψεων, τουλάχιστον όσον αφορά στην αξιοπιστία της.
Φιλικά, πάντα.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Αυτά ολίγα για να μαθαίνετε ιστορία και να μη μπλέκετε τα σώβρακα με τις γραβάτες.
Τί ακριβώς έχουμε εδώ Σωτήρη? Είδες το άνοιγμά μου στον ΧΟ, και προσπαθείς να μου φας την μπίζνα? Σωτήρη, δεν ξέρω πώς το είχατε στην Αλεξάνδρεια, αλλά εδώ, εμείς, αυτά δεν τα θεωρούμε σωστά πράματα.
quote:
Δεν βλέπω τις αρχαίες θυσίες πολύ αρνητικά. Δεν είμαι όμως αιμοχαρής όπως μπορεί να πει κάποιος αιμοχαρής υποκριτής, απλώς το ίδιο σκεπτικό μου φαίνεται να υπάρχει και στην Βίβλο. Και κυρίως στην θυσία του Ιησού.
....Να όμως που έρχονται οι αντιφάσεις τώρα.
Στην Βίβλο έχουμε αναφορές προφητών να λένε πως ο Θεός δεν ζητάει αίμα ταύρων κτλ, πως θέλει ΕΛΕΟΣ(συγχώρεση) και όχι ΘΥΣΙΑ. Γιατί η ΧΑΡΗ δεν απαιτεί αλλά είναι δωρεάν.
Σε αυτό συμφωνεί και ο Ιησούς λέγοντας πως ο Θεός θέλει έλεος και όχι θυσία.
Έτσι έχουμε ένα ευαγγέλιο να λέει πως ο Θεός δείχνει και ζητά έλεος και όχι θυσία, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί την θυσία ενός αγνού και αθώου ατόμου(+ τις τρισεκατομμύριες θυσίες άμωμων ζώων στην Παλαιά Διαθήκη)
Μήπως τελικά αυτό δεν είναι παρερμηνεία μοναχά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και κάποιων πρωτοχριστιανικών εκκλησιών;
Μήπως υπάρχει μια νέα διαφορετική ερμηνεία που εξηγεί την αλήθεια και τις αντιφάσεις;
....Αν θες να διορθώσω στο τελευταίο πως ο Θεός "θέλησε" και όχι "απαίτησε" την θυσία του Ιησού. Όμως ο Θεός λέγεται πως απαιτούσε τις θυσίες στην Παλαιά Διαθήκη.
Περίεργο που θυσιάζαν τα παιδιά τους στον Κρόνο. Ο Κρόνος λογικά είναι σχεδόν παντοδύναμος και καθορίζει πολλά πράγματα στη ζωή. Πολλοί εξαρτιούνται απ' αυτόν, αλλά αυτός εξαρτάται από τους ανθρώπους; Τί ανάγκη να είχε τα παιδιά, έστω και αν αυτά ήταν αγνά με φρέσκο αίμα;
Και η αμβροσία και το νέκταρ δείχνουν μια εξαρτημένη κατάσταση.
Εξαρτημένοι θεοί με φλέβες και αίμα, που μοιάζουν σαν άνθρωποι;
....
Είμαι λοιπόν αρχαιολάτρης(όχι νεοπαγανιστής), γιατί πιστεύω όσο και να σου ακούγεται περίεργο ότι οι αρχαίοι ήταν 100 φορές πιο γνώστες και ειλικρινείς από τους σημερινούς ανθρώπους που λένε ότι ξέρουν.
Ότι ήταν αυτοί αρχαίοι, το ίδιο ήταν και οι Χριστιανοί της Βίβλου. Πάνω κάτω το ίδιο έβλεπαν τον κόσμο.
Μάλιστα. Διαφωνείς στα εντελώς θεμελιώδη, ή, αν δεν διαφωνείς, είσαι εξαιρετικά σκεπτικιστής απέναντί τους. Βρε σούργελο, συνεχίζεις να θεωρείς εαυτόν χριστιανό? Όταν διαβάζεις αυτά που γράφεις, κάνεις καμμιά αυτοκριτική? Έχεις πάρει χαμπάρι, πως το κεφάλι σου είναι κιμάς?
quote:
DSM
Τί ακριβώς έχουμε εδώ Σωτήρη? Είδες το άνοιγμά μου στον ΧΟ, και προσπαθείς να μου φας την μπίζνα?
Ποια μπίζνα προσπαθώ να σου φάω Μάνο? Σώβρακα και γραβάτες με ρητά από τη Βίβλο θα πουλάγατε στους πιστούς? Συγνώμη, δεν το ήξερα....Πάσο!
*
Παρεμπιπτόντως, ο τρυφερούλης λες να κάνει εντατικά μαθήματα αγγλικής?
quote:
DSM
Σωτήρη, πες μου λίγο. Τον λυπάσαι καθόλου?
Λυπάμαι μόνο τα θύματα όπως ο Χριστιανός Ορθόδοξος Μάνο, και όχι τους λαϊκούς ή κληρικούς ισντρούχτορες, που τον κατάντησαν έτσι. Αυτούς τους κοπανάω σαν χταπόδια.
*
quote:
DSM
Πιστεύεις πως είναι σχηματισμένος?
Όχι. Δεν πολυδιαφέρει από τους άλλους που ενημερώνονται από τις σελίδες τύπου ΟΟΔΕ, και παπαγαλίζουν ορισμένα κλισέ όπως ανθρωποθυσίες, Δαυλός, Ρασσιάς, Καλόπουλος κλπ, δίχως να τα έχουν κάν υπ' όψιν. Στην ουσία ούτε τα δικά τους δεν γνωρίζουν, γιατί αν τα γνώριζαν θα την είχαν κοπανήσει, εκτός αν έμεναν για άλλους λόγους, όπως μπίζνες. Όμως δεν ανήκει στα θύματα.
*
Σε χαλάει το ad hominem. Έχεις ένα point, αλλά όσο δεν μας λες και τίποτα δικό σου, sic vita est. Οι σφαλιάρες θα πέφτουν πανταχόθεν. Θα πέφτει και το δουλεματάκι, quantum sufficit πάντα, και κυρίως για ό,τι ισχυρίζεσαι πως probatum est. Paucis verbis, κακή στιγμή, σε λάθος ώρα. Inter nos, έχεις ακόμα περιθώρια να μαζευτείς. Δεν το βλέπω, αλλά λέμε τώρα...In praxi, χρωστάς ακόμα μιαν απάντηση στον Χρίστο Ελ. Για εκείνο το χεράκι-χεράκι. Ξέρεις εσύ.
In nomine patris et filii et spiritus santi.
Υ.Γ. Την έκφραση Μέχρι το μαύρο χιόνι, την γνωρίζεις?
Να παραδεχθεί και να δηλώσει ο "αιγύπτιος" ότι γίνονταν θυσίες, μην το περιμένεις στον αιώνα των άπαντα.
Λοιπόν τα εδάφια στα έστειλα. Ακόμα και αν η μετάφραση των Εβδομήκοντα ήταν λίγο διαφορετική στα 10 και 11 εδάφια, δεν προέκυψε από αυτά και τα υπόλοιπα εδάφια πως ο Πατέρας δεν επιθυμούσε τον βασανισμό και τα πάθη του Υιού.
Άλλωστε και στην Καινή, ο Υιός λέει "αν γίνεται να μην πιω αυτό το πικρό ποτήρι", αλλά τελικά "ας γίνει το θέλημά σου". Όλα αυτά είναι αναφορές στην σταυρική θυσία.
Έτσι λοιπόν προκύπτουν ερωτήματα και αντιφάσεις.
1)Πως συμβαδίζει η Χάρη με την ανάγκη Σταυρικής Θυσίας; Ο Θεός δεν μπορούσε απλά να ελεήσει τον άνθρωπο και να συγχωρέσει το προπατορικό αμάρτημα, χωρίς να χυθεί θυσιαστικό αίμα; Άλλωστε ο Ιησούς και οι προφήτες δεν λένε πως ο Θεός δεν θέλει αίμα ταύρων κτλ και ζητά έλεος και όχι θυσία;
2)Πως ο θάνατος ενός αθώου ικανοποιεί τον θιγόμενο, αφού σύμφωνα με την συνείδησή μας δίκαιο είναι να τιμωρείται ένας ένοχος και όχι ένας αθώος;
3)Πως καθαρίζει ο αθώος τους αμαρτωλούς, αν θυσιαστεί; Πως γίνονται αγνοί;
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι διαφορές με τις παγανιστικές θρησκείες είναι πως ο Θεός δεν ζητούσε ανθρωποθυσίες αλλά ζωοθυσίες. Όμως στην Καινή έχουμε ανθρωποθυσία.
Η αρχαιολατρεία που είπα σημαίνει εκτίμηση της αρχαίας κοσμοαντίληψης και ανθρωποαντίληψης. Δεν έχει σχέση με Νεοπαγανισμό εναντίον Χριστιανισμού.
Έχω μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για το τί ήταν τελικά η θυσία του Ιησού, ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ, αλλά ας ακούσω πρώτα την άποψή σου.
quote:
Έτσι κι αλλιώς αυτά που λες για ad hominem, red herring, straw man έχουν αποδειχθεί ήδη. Μην νομίζεις επειδή δεν το παραδέχεται κάποιος άλλος εκτός από εμένα, πως δεν το γνωρίζουν οι αναγνώστες.
Αρρωστούλι, ξέχασες τον Wicker man

To να προσπαθείς να αντιπαρατεθείς απέναντί μου ανοίγοντας καινούρια θέματα και θέτοντας καινούρια ζητήματα ενώ έχεις αφήσει εκκρεμότητες σε προηγούμενα θέματα είναι μάταιο.
Εσύ από μόνος σου και μάλιστα και off topic έφερες το Σωκράτη το Σχολαστικό για να υποστηρίξεις την άποψή σου περί...κακών Χριστιανών που έκανες κακές πράξεις.
Η πηγή σου μίλαγε για ΦΟΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ και για ΦΑΛΛΟΥΣ.
Για τους φαλλούς μας είπες ότι τους φιλάτε και τους προσκυνάτε σε οργανωμένες εκδρομές που κάνει ο Ρασσιάς για να αναβιώσετε αυτά που συνεβαίναν μέσα στους παγανιστικούς ναούς σας για την...γονιμότητα. Βέβαια δεν τόλμησες να πεις αν και οι ιερόδουλες που είχατε μέσα σ'αυούς ήταν επίσης για λόγους γονιμότητας αλλά δεν πειράζει. Αν είσαι όντως παππούς που λέει ο DSM στη χαρίζω λόγω ηλικίας.
Για τα ΦΟΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ όμως παρατήρησα για πάνω από μια εβδομάδα απόλυτη σιωπή.
Τι έπαθες λαλίστατε Sesostris?
Αφού βαρέθηκα να σε περιμένω σου παρέθεσα την πρώτη μου πηγή από τον θείο Πλάτωνα.
«Επεί αυτίκα ημίν μεν ου νόμος εστίν ανθρώπους θύειν αλλ΄ ανόσιον, Καρχηδόνιοι δε θύουσιν ως όσιον ον και νόμιμον αυτοίς, και ταύτα ένιοι αυτών και τους αυτών υείς τω Κρόνω, ως ίσως και συ ακήκοας. Και μη ότι βάρβαροι άνθρωποι ημών άλλοις νόμοις χρώνται, αλλά και οι εν τη Λυκαία ούτοι και οι του Αθάμαντος έκγονοι οίας θυσίας θύουσιν Έλληνες όντες.» (Πλάτων, Μίνως 315 b-c)
Τι λέει ο Πλάτωνας Sesostris? Θέλεις να το μεταφράσεις?
Φίλε kost θα ήθελα να ακούσω και τη δική σου άποψη.
Για το χρονοδιάγραμμα φίλε Sesostris να σ'ενημερώσω ότι αφού τελειώσουν οι δικές μου πηγές περί Ανθρωποθυσιών θα πάμε στους Κώδικες (Θεοδοσιανό και Ιουστινιάνειο) που πάλι εσύ ανέφερες.
Όταν τελειώσουμε και μ'αυτούς θα σου επιτρέψω να ανοίξεις νέα θέματα προς συζήτηση ώστε να μπορούν τα υπόλοιπα μέλη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Γι'αυτό τοποθετήσου περί Πλάτωνα γιατί έχουμε και Μετά Χριστόν πηγές και μάλιστα καθαρόαιμες παγανιστικές που γράφουν τα ίδια περί Ανθρωποθυσιών.
Όσο το καθυστερείς τόσο το χειρότερο θα γίνεται.
Edited by - Carmel on 16/01/2016 13:53:03
Προέχει να σου φτάσω το θέμα σου στις 50 σελίδες σε χρόνο dt ώστε να σου ενεργοποιηθεί και το Νο2 που βλέπω κλειδωμένο. ![]()
Το ότι θα σου γεμίσει με ατόφιο ad hominem από τα γνωστά μέλη του Club είναι κάτι στο οποίο δεν μπορώ να σε βοηθήσω, δυστυχώς.
Εσύ τους ξέρεις καλύτερα άλλωστε!
Edited by - Carmel on 16/01/2016 13:53:26

quote:
Carmel
@SesostrisTo να προσπαθείς να αντιπαρατεθείς απέναντί μου ανοίγοντας καινούρια θέματα και θέτοντας καινούρια ζητήματα ενώ έχεις αφήσει εκκρεμότητες σε προηγούμενα θέματα είναι μάταιο.
Εσύ από μόνος σου και μάλιστα και off topic έφερες το Σωκράτη το Σχολαστικό για να υποστηρίξεις την άποψή σου περί...κακών Χριστιανών που έκανες κακές πράξεις.
Η πηγή σου μίλαγε για ΦΟΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ και για ΦΑΛΛΟΥΣ.
Για τους φαλλούς μας είπες ότι τους φιλάτε και τους προσκυνάτε σε οργανωμένες εκδρομές που κάνει ο Ρασσιάς για να αναβιώσετε αυτά που συνεβαίναν μέσα στους παγανιστικούς ναούς σας για την...γονιμότητα. Βέβαια δεν τόλμησες να πεις αν και οι ιερόδουλες που είχατε μέσα σ'αυούς ήταν επίσης για λόγους γονιμότητας αλλά δεν πειράζει. Αν είσαι όντως παππούς που λέει ο DSM στη χαρίζω λόγω ηλικίας.
Περιμένω από σένα ανιστόρητε παπαγάλε, να μου περιγράψεις τα φονικά μυστήρια κλπ κλπ που μηρυκάζεις, και να μου φέρεις και στοιχεία όπως κάνω πάντοτε εγώ γι αυτά που γράφω. Το κείμενο του Πλάτωνα που παπαγαλίζεις και προσπαθείς γελοιωδέστατα να το γενικεύσεις, επιβεβαιώνει με το («Επεί αυτίκα ημίν μεν ου νόμος εστίν ανθρώπους θύειν αλλ΄ ανόσιον.....», ότι οι Έλληνες δεν έκαναν ανθρωποθυσίες εκτός των Λυκαίων, και αυτοί όπως καταγράφεται ιστορικά, σπανίως.
Και κάτι ακόμα. Με το («και οι ιερόδουλες που είχατε μέσα σ'αυούς») βρε τενεκέ ξεγάνωτε με βάζεις να συμμετέχω στα όργια της νοσηρής σου φαντασίας? Τι να σου πω......! Αν γράψω αυτά που σου πρέπουν θα φάω κόκκινη κάρτα.
*
quote:
Carmel
Για το χρονοδιάγραμμα φίλε Sesostris να σ'ενημερώσω ότι αφού τελειώσουν οι δικές μου πηγές περί Ανθρωποθυσιών θα πάμε στους Κώδικες (Θεοδοσιανό και Ιουστινιάνειο) που πάλι εσύ ανέφερες.

Οι Κώδικες υπάρχουν εδώ! Από εκεί τους αντέγραψε και ο Ρασσιάς, που παπαγαλίζεις το όνομά του δίχως να ξέρης τι χρώμα έχουν τα εξώφυλλα των βιβλίων του. Αν λοιπόν σε ενδιαφέρουν τόσο πολύ, έχεις δύο επιλογές. Η πρώτη και ανέξοδη είναι να πας στη Βιβλιοθήκη να τους ζητήσης και να τους διαβάσης, γι αυτό σου σκανάρισα άλλωστε και τα βιβλία. Η δεύτερη είναι ν' αγοράσης το "Ες 'Εδαφος Φέρειν" του Ρασσιά και να τους διαβάσης απ' εκεί. Εγώ πάντως δεν έχω καμιά διάθεση να καθίσω στο πληκτρολόγιο και ν' αντιγράφω σελίδες επί ματαίω για χάρη σου.
*