- Θρηκευτική Επιθετικότητα (Όταν η πεποίθηση μετατρέπεται σε εμμονή) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
σε αυτά πουσου έγραψα. Αλλά επειδή δεν μπορείς να
τα βάλεις με τις σημερινές κλίκες, που είναι πολλοί
εξ αυτών διεφθαρμένοι όσο δεν παίρνει, προτιμάς να μιλάς
πάλι για δημοκρατία και δικαιώματα...
Αυτή τη ρημάδα τη λογική τι την κάνεις;Που την κρύβεις;
Για τα ουρλιαχτά,που λες θυμάμαι κι εγώ πολύ καλά, κάποιους "ἱν"
εδώ μέσα που ωρίονταν αναλόγως για μένα, άμα τη εμφανίσει μου
εν τω φόρουμ τούτο...Βλέπεις απο γωνίες την αλήθεια και καλά
θα ήταν να βγάλεις τα γυαλιά σου για να δεις...
Και στη συνέχεια μιλάς πάλι για ανθρώπους, που το μόνο που
μπορούν είναι να είναι ...άνθρωποι.
Δεν προσβάλεις την πίστη μου,με αυτά,
αν νομίζεις κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ότι όποιος θέλει να προσβάλλει
δείχνει ότι δεν έχει επιχειρήματα,πράγμα που εγω δεν φείδομαι...
Αντιθέτως αυτές τις γενικόλογες κουβέντες και ευχολόγια,που κάνεις
δείχνουν οτι δεν τολμάς να μιλήσεις ελικρινά. Ίσως γιατί
ακομη μπερδεύεις ανθρώπους με ιδέες...
ΜΥΡΟΒΛΗΤΗ:
Σαν άνθρωπος διαφωνώ με την κοσμοθεώρηση του Χριστιανισμού.
Αυτό όμως δεν θα με κάνει να πλακώσω στο ξύλο τον διπλανό μου επειδή είναι Χριστιανός, θα διαφωνήσω, θα αντιπαρατεθώ εκεί που πρέπει και θα συμφωνήσω, θα συμπαρασταθώ πάλι εκεί που πρέπει.
Το θέμα έχει να κάνει με τον φανατισμό και τις απαίσιες επιπτώσεις που έχει στην κάθε κοινωνία αλλά και στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
Λοιποί συμετέχοντες:
Στις κοινωνίες υπάρχει και καλιεργείται ο φανατισμός μέσα απο διάφορους μηχανισμούς που λυμαίνονται τις ανθρώπινες ζωές ως λάφυρο.
Δεν είναι ο Χριστιανισμός, ο Μουσουλμανισμός ή ο Παναθηναϊκός.
Είναι όλα μαζί αλλά όχι όλοι.
Ένα παράδειγμα τωρινό είναι μια σύγκριση που θα την κάνω εδώ Δημόσια.
Έχω ερευνήσει τις ενέργειες 2 πολύ γνωστών ανθρώπων της εκλησίας.
Ιερώνυμος και Άνθιμος:
Ο πρώτος με χαμηλό προφίλ επι σειρά ετών χρισημοποιεί ό,τι μπορεί να έχει διαθέσιμο για να βοηθήσει τον φτωχό κόσμο.
Ο δεύτερος με αρκετή υπεροψία και μηχανοραφίες προσπαθεί να αντλήσει κεφάλαια των φιλόπτωχων ταμείων για να ιδρύσει σκληροπυρηνικά καταγώγια νεοαπολογητών και προσφέρει στους φανατικούς οπαδούς του αμοιβές κληρικού, στην Θεσσαλονίκη λειτουργούν 32 οργανώσεις τις οποίες ίδρυσε τα τελευταία 8 χρόνια ενώ υπάρχει ένας μακροσκελής κατάλογος με υπο ίδρυση νέες οργανώσεις, τμήμα των κεφαλαίων αυτών ενισχύει και τα ταμεία της χρυσής αυγής.
Ο φανατισμός αυτού του ανθρώπου ζημειώνει την κοινωνία χρηματικά μα πάνω απ' όλα ηθικά, είναι απάνθρωπο να ταίζεις τα σκυλιά σου ενώ πεινάνε τα παιδιά σου!
Δεν θα μπορούσα όμως σε καμιά περίπτωση να μην σέβομαι το έργο ενός ανθρώπου που έχει ατόφια ψυχή και έχει βοηθήσει αμέτρητο κόσμο με τα έργα του.
Συνεπώς λοιπόν, όχι δεν θα τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι και ναι, θα συνεχίσω να κατακρίνω τον φανατισμό απ' όπου και αν προέρχεται.
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
Φίλε τρεχαγύρευε,
Την αλήθεια ο κάθε ένας την προσεγγίζει με τον τρόπο του.
Στον προσωπικό εγωϊσμό του κάθε ενός η αλήθεια είναι αυτή που ο κάθε ένας θέλει να είναι.
Για να βγάλει ο κάθε ένας "τα γυαλιά του" όπως λες θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να δει αλήθειες που δεν θα του αρέσουν.
Το να βγάλει ο κάποιος τα γυαλιά του και να φορέσει τα δικά σου (και με συγχωρείς που σου το λέω έτσι αδρά) δεν θα τον βοηθήσει σε τίποτα, άλλωστε αν μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς οτι όταν κάποιος φοράει γυαλιά κάποιος άλλος βλέπει με κυάλια αυτό που εσύ δεν μπορείς να δεις, ίσσως σε πιάσει "πανικός".
Και μια διευκρίνιση για το θέμα Άνθιμος.
Οι πράξεις του και οι δράσεις του παρακολουθούνται στενά απο την αντιπολίτευση και τα στοιχεία που συγκετρώθηκαν θα τα δείτε σε λίγο καιρό στα κανάλια.....σε καμιά περίπτωση δεν θα ανέφερα κάτι που δεν είναι τεκμηριωμένο.
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
έχει μια αντικειμενική πλευρά, αυτή που την περιγράφει
ακριβώς.Είναι όπως ένα πλοίο. Είναι ένα πλοίο, δεν μπορεί
να είναι τίποτα άλλο... Αυτό μπορούμε να το δούμε σε όλα,
μέσα απο διάλογο και όπως λέμε με γνώμωνα την αναζήτηση της αλήθειας.
Αυτό είναι σαφώς πολύ καλύτερο, απο τη διαπίστωση, ότι είμαστε
όλοι διαφορετικοί, δογματίζουμε και απλά πολεμάμε ο ένας τον άλλο..
Η κλασσική ελληνική συνήθεια...
Κάποτε πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, υπάρχει μια πρόκληση που
έρχεται και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων..
Πλέον η αναφορά σε θρησκευτική επιθετικότητα,μόνο εμπάθεια δείχνει...
quote:
trexagireve
Αγαπητέ Sesostris,δεν υπάρχει τίποτα μπερδεμένο,
σε αυτά πουσου έγραψα. Αλλά επειδή δεν μπορείς να
τα βάλεις με τις σημερινές κλίκες, που είναι πολλοί
εξ αυτών διεφθαρμένοι όσο δεν παίρνει, προτιμάς να μιλάς
πάλι για δημοκρατία και δικαιώματα...
Φίλε trexagireve , πως δεν υπάρχει μπέρδεμα όταν στην διαπίστωσή μου ότι ορισμένοι ιερείς και θεολόγοι , όπως και ο εν λόγω χριστιανοταλιμπάν συνάδελφός σου , επειδή δεν έχουν επιχειρήματα για διάλογο επιτίθενται στους συνομιλητές τους και δεν τους αφήνουν να αναπτύξουν τις θέσεις τους , απαντάς με αναφορές στα αιτήματα των ομοφυλοφίλων και στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ που τα υποστηρίζουν .
Η απάντησή σου αυτή έχει τόση σχέση με το συζητούμενο θέμα , όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο .
Σε ρώτησα αν γνωρίζεις βάσει ποιού άρθρου του ποινικού κώδικα , η ενσυνείδητη συνεύρεση δύο ενηλίκων ατόμων του αυτού φύλλου σε ιδιωτικό χώρο αποτελεί ποινικό αδίκημα , και αντ’ αυτού μου απαντάς ότι επειδή δεν μπορώ να τα βάλω με τις σημερινές κλίκες , προτιμώ να μιλώ για δημοκρατία και δικαιώματα , λες και το να υπερασπίζεται κάποιος τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών δεν είναι καθήκον αλλά αδυναμία .
quote:
trexagireve
Για τα ουρλιαχτά,που λες θυμάμαι κι εγώ πολύ καλά, κάποιους "ἱν"
εδώ μέσα που ωρίονταν αναλόγως για μένα, άμα τη εμφανίσει μου
εν τω φόρουμ τούτο...Βλέπεις απο γωνίες την αλήθεια και καλά
θα ήταν να βγάλεις τα γυαλιά σου για να δεις...
Φίλε trexagireve , φαίνεται ότι ξεχνάς , σκόπιμα ή όχι μου είναι αδιάφορο , το ύφος των απαντήσεών σου την εποχή εκείνη , που προκάλεσαν εκτός από την αντίδραση αρκετών μελών του Forum , μεταξύ άλλων και τη δική μου , και την παρέμβαση των συντονιστών και την απενεργοποίηση του λογαριασμού σου για κάποιο διάστημα .
quote:
trexagireve
Και στη συνέχεια μιλάς πάλι για ανθρώπους, που το μόνο που
μπορούν είναι να είναι ...άνθρωποι.
Δεν αρκεί αυτό για να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους ; Η ιδιαιτερότητά τους αυτή τους υποβιβάζει από το επίπεδο του ανθρώπου και του ελευθέρου πολίτη ;
Από τη μια μεριά δεν αποδέχεσαι την διαφορετικότητα μέσα στην κοινωνία και από την άλλη μιλάς για φασίζουσα νοοτροπία αυτών που την υπερασπίζονται , με μόνο το έωλο επιχείρημα ότι είναι αντιχριστιανοί αρνητές του χριστιανισμού , και όλα αυτά επειδή η θρησκεία σου έχει διαφορετική άποψη .
Πρέπει επιτέλους να καταλάβης ότι εκτός από σένα και όσους ασπάζονται τις ιδέες σου , υπάρχουν και άλλοι που έχουν διαφορετικές απόψεις , και αν αυτές δεν συμβαδίζουν με το δόγμα του χριστιανισμού το μόνο που είναι πρέπον να γίνη είναι η εκκλησία να μην θεωρεί χριστιανούς όσους δεν συμφωνούν με το δόγμα της , και όχι να προσπαθή να επιβάλλη τις απόψεις της μέσω της νομοθεσίας στο σύνολο των πολιτών είτε αυτοί είναι χριστιανοί είτε όχι . Το μόνο πρόβλημα στην περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο αυτό , είναι το ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ελλάδα θα κινδυνεύουν να μείνουν δίχως ιερά σύνοδο .
quote:
trexagireve
Δεν προσβάλεις την πίστη μου,με αυτά,
αν νομίζεις κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ότι όποιος θέλει να προσβάλλει
δείχνει ότι δεν έχει επιχειρήματα,πράγμα που εγω δεν φείδομαι...
Την πίστη σου δεν την προσβάλω εγώ φίλτατε , ούτε άλλωστε έχω τέτοια πρόθεση , την πίστη σου την προσβάλει ο φανατισμός των χριστιανών τύπου Βίρλα ,Βίγγλα , ή όπως αλοιώς λέγεται , και οι ακραίες θέσεις τους έναντι των υπολοίπων που την καθιστούν μακράν από του να είναι θρησκεία αγάπης και την κάνουν θρησκεία του άκρατου μίσους σε κάθε διαφορετικότητα , με άλλα λόγια «Ο μη μεθ’ εμού φωτιά και τσεκούρι» , όπως ήταν και ο εύστοχος τίτλος ενός παλιού θέματος .
quote:
trexagireve
Αντιθέτως αυτές τις γενικόλογες κουβέντες και ευχολόγια,που κάνεις
δείχνουν οτι δεν τολμάς να μιλήσεις ελικρινά. Ίσως γιατί
ακομη μπερδεύεις ανθρώπους με ιδέες
Για ρίξε μια ματιά στις μέχρι τώρα απαντήσεις σου φίλε trexagireve , και υπόδειξέ μου σε ποιες από αυτές απαντάς με επιχειρήματα , και όχι με αοριστολογίες , αφορισμούς και δαιμονολογίες .
*
υπο γωνία...Φίλε μου εξ αρχής, εγώ είδα ένα άγριο πόλεμο
ενάντια στο χριστιανισμό, που μου φάνηκε άδικος. Η ένταση
προυπήρχε, όπως και το σχετικό τουπέ, κάποιων εδώ που με έβαλε
σε πειρασμό να τους περάξω και το τράβηξα μεχρι τέλους.. Μου αρέσει
να βλέπω τον πραγματικό εαυτό των συνομιλητών μου και όχι μια
ραφιναρισμένη και πλαστή δικτυακή ταυτότητα..
Για τους επιτιθέμενους χριστιανούς που αναφέρεις, υπαρχει και η πλευρά που
τους θέλει αμυνομένους, τι να κάνουμε;Διάλογο επι της ουσίας κι όχι
εντυπωσιασμούς και κορόνες...
Η συνεύρεση, που αναφέρεις, ατόμων του ιδίου φύλου, προσβάλει τα χρηστά ήθη
και αυτό, ήταν τουλάχιστον, ποινικό αδίκημα...
Το θέμα φίλε μου είνια ότι εσείς δεν δέχεστε το να υπάρχουν χριστιανοί και
γι αυτό και τόσο πάθος και οι επιθέσεις επί παντος επιστητού...
Αν πιστεύεις στο διάλογο και δεν είναι προφάσεις αυτά που λές, εδώ, με
γνώμωνα την αλήθεια και την γνώση, ας ψάξουμε μαζί να βρούμε το ορθόν...
Εγώ ασπάζομαι τα δικαιώματα των άλλων, ζούμε σε μια πολυθρησκευτική κοινωνία,
πλέον, άσχετα απο τα ποσοστα της..Εσύ τολμάς να με αντιμετωπίσεις ως διπλα σου
κι όχι ως απέναντι σου στην προσπάθεια να βρούμε το ορθόν;
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου Sesostris, συνεχίζεις να βλέπεις τα πράγματα
ενάντια στο χριστιανισμό, που μου φάνηκε άδικος.
Φίλε trexagireve τον άγριο πόλεμο ενάντια στο χριστιανισμό το είδες , τη κατασυκοφάντηση των πάντων και την διαστρέβλωση της ιστορίας εκ μέρους των χριστιανών δεν την πρόσεξες καθόλου ;
quote:
trexagireve
Δεν βλέπω καμιά τέτοια προσπάθεια εκ μέρους των χριστιανών για ένα τέτοιο διάλογο , εκτός από ελάχιστες φορές αντί να αντιπαρατίθενται με ιστορικά ντοκουμέντα ούτως ώστε να εξελιχθή ένας διάλογος , όταν στριμώχνονται ιστορικά , ή αποφεύγουν να απαντήσουν , ή παραθέτουν άσχετα προς το θέμα σεντόνια copy-paste από τα sites των διαφόρων απολογητών , ή αναμοχλεύουν την επανάσταση του 1821 με όλα τα συνεπακόλουθα και εκτρέπουν το θέμα .
quote:
trexagireve
Όπως πολύ σωστά το έγραψες ήταν , δεν είναι . Εκτός αν γίνεται δημόσια οπότε εμπίπτει στο νόμο περί προσβολής της δημοσίας αιδούς , ή αν γίνεται δίχως την συναίνεση αμφοτέρων των πλευρών οπότε εμπίπτει στο νόμο περί βιασμού .
quote:
trexagireve
Δεν μπορώ να σου απαντήσω για τους υπόλοιπους , πάντως εγώ προσωπικά αν και δεν ασπάζομαι καμία θρησκεία , πρεσβεύω ότι όλοι οι πολίτες σε όποια θρησκεία και αν πιστεύουν , πρέπει να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά καθήκοντά τους μέσα στους δικούς τους ευκτήριους οίκους .
Αυτό που δεν δέχομαι επ’ ουδενί είναι το να επεμβαίνουν οι χριστιανοί , γιατί από εκεί προέρχονται οι παρεμβάσεις , να κρίνουν τους άλλους με τα δικά τους κριτήρια και να θέλουν να ρυθμίσουν την ζωή των υπολοίπων επιβάλλοντας νόμους της αρεσκείας τους .
quote:
trexagireve
πλέον, άσχετα απο τα ποσοστα της.
Το περιεχόμενο των περισσοτέρων απαντήσεών σου φίλε trexagireve δεν συνηγορεί σε κάτι τέτοιο .
*
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου Sesostris, συνεχίζεις να βλέπεις τα πράγματα
ενάντια στο χριστιανισμό, που μου φάνηκε άδικος.
Φίλε trexagireve τον άγριο πόλεμο ενάντια στο χριστιανισμό το είδες , τη κατασυκοφάντηση των πάντων και την διαστρέβλωση της ιστορίας εκ μέρους των χριστιανών δεν την πρόσεξες καθόλου ;
quote:
trexagireve
Δεν βλέπω καμιά τέτοια προσπάθεια εκ μέρους των χριστιανών για ένα τέτοιο διάλογο , εκτός από ελάχιστες φορές αντί να αντιπαρατίθενται με ιστορικά ντοκουμέντα ούτως ώστε να εξελιχθή ένας διάλογος , όταν στριμώχνονται ιστορικά , ή αποφεύγουν να απαντήσουν , ή παραθέτουν άσχετα προς το θέμα σεντόνια copy-paste από τα sites των διαφόρων απολογητών , ή αναμοχλεύουν την επανάσταση του 1821 με όλα τα συνεπακόλουθα και εκτρέπουν το θέμα .
quote:
trexagireve
Όπως πολύ σωστά το έγραψες ήταν , δεν είναι . Εκτός αν γίνεται δημόσια οπότε εμπίπτει στο νόμο περί προσβολής της δημοσίας αιδούς , ή αν γίνεται δίχως την συναίνεση αμφοτέρων των πλευρών οπότε εμπίπτει στο νόμο περί βιασμού .
quote:
trexagireve
Δεν μπορώ να σου απαντήσω για τους υπόλοιπους , πάντως εγώ προσωπικά αν και δεν ασπάζομαι καμία θρησκεία , πρεσβεύω ότι όλοι οι πολίτες σε όποια θρησκεία και αν πιστεύουν , πρέπει να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά καθήκοντά τους μέσα στους δικούς τους ευκτήριους οίκους .
Αυτό που δεν δέχομαι επ’ ουδενί είναι το να επεμβαίνουν οι χριστιανοί , γιατί από εκεί προέρχονται οι παρεμβάσεις , να κρίνουν τους άλλους με τα δικά τους κριτήρια και να θέλουν να ρυθμίσουν την ζωή των υπολοίπων επιβάλλοντας νόμους της αρεσκείας τους .
quote:
trexagireve
πλέον, άσχετα απο τα ποσοστα της.
Το περιεχόμενο των περισσοτέρων απαντήσεών σου φίλε trexagireve δεν συνηγορεί σε κάτι τέτοιο .
*
εσύ και λίγοι ακόμη και οι περισσότεροι βλέπουν την αλήθεια,
μάλλον δεν έγινε κακό, τελικά φίλε Sesostris, με την διάδοση του
χριστιανισμού....
Για να υπάρξει διάλογος φίλε μου, πρέπει να αναγνωρίζεις θέσεις,
να λές ότι υπάρχουν κοινά σημεία, αλλοιώς απλά ο ένας κατηγορεί τον άλλο
για ανακρίβιες...Ο διάλογος έχει τρόπο που ΄γινεται και τον ξέρουμε όλοι.
Δεν είναι προνόμιο κανενός... Μόνο το σεβασμό προς τη γνώμη του΄λαλου δέιχνεις,
δλδ αγένεια...
Εγώ παντως προτιμώ τις ωραίες συζητήσεις, που φτάνουν και κάπου....
quote:
trexagireve
Για να υπάρξει διάλογος φίλε μου, πρέπει να αναγνωρίζεις θέσεις,
να λές ότι υπάρχουν κοινά σημεία, αλλοιώς απλά ο ένας κατηγορεί τον άλλο
για ανακρίβιες...Ο διάλογος έχει τρόπο που ΄γινεται και τον ξέρουμε όλοι.
Φίλε trexagireve , εσύ ως φαίνεται τον διάλογο τον αντιλαμβάνεσαι σαν συζήτηση μεταξύ δύο ατόμων με κοινές αντιλήψεις . Αυτό όμως δεν είναι διάλογος και ανταλλαγή σκέψεων , αλλά μονόλογος .
Πως είναι δυνατόν πχ φίλε μου να γίνη διάλογος , όταν εγώ υποστηρίζω ότι ο νόμος πρέπει να δίνη το δικαίωμα σε όλους τους πολίτες να επιλέγουν ελεύθερα τον σύντροφό τους και τον τρόπο επικύρωσης της συμβίωσής του με αυτόν έναντι της πολιτείας , ενώ εσύ θέλεις να επιβάλλης στον νομοθέτη να νομοθετήση υποτασσόμενος στις δικές σου θρησκευτικές αντιλήψεις , αδιαφορώντας για την διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των υπολοίπων .
*