- Η πνευματικότητα κάνει καλό στην υγεία - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
Σε ένα τυχαίο σύμπαν πλασμένο στην τύχη χωρίς σχέδιο και νόμους σε ένα διάστημα τόσων δισεκατομμυρίων ετών η ζωή το πιθανότερο είναι να μην μπορούσε να υπάρξει γιατί ανά πάσα στιγμή ένα τυχαίο γεγονός θα ανέκοπτε την τεράστια αλυσίδα των δεσμευμένων γεγονότων που είναι απαραίτητα για να φτάσουμε τελικά στην ζωή και από την ζωή στον άνθρωπο (ένα ον με λογική).
Καταρχήν παρανόησες κάτι :
Η έννοια της δεσμευμένης πιθανότητας δεν έχει καμία σχέση με τα δεσμευμένα γεγονότα που αναφέρεις.
Τώρα τι να κάθομαι να εξηγώ ... άστο καλύτερα γιατί θα μου πει πάλι ο ψηλός οτι
συνουσιάζομαι με την επιστήμη. ![]()
![]()
Τα γεγονότα που οδήγησαν στην εμφάνιση του ανθρώπου είναι μία απο τις δισεκατομμύρια εναλλακτικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί.
Οσο για τα υπόλοιπα που γράφεις , συγνώμη αλλα τα μηνύματα που γράφω τα διαβάζεις ??
Θα κάνω πάλι ένα copy - paste ίσως αυτή την φορά να είμαι τυχερός.
Εγραψα:
Στην συμπεριφορά της φύσης υπάρχει μία ιδιότητα που ονομάζεται αυτοοργάνωση . Παρατηρείται απο την ανόργανη ύλη , π.χ. δημιουργία κρυστάλων διάφορων αλάτων , συμπεριφορά ορισμένων διαλυμάτων κ.α. , μέχρι και το φαινόμενο της ζώής ,που είναι πιθανόν να εμφανίστηκε με κάποιο παρόμοιο τρόπο .
Εκτός απο τον παράγοντα τύχη υπάρχουν στην συμπεριφορά της ύλης και πολλοί άλλοι κρίσιμης σημασίας παράγοντες όπως οι χημικοί δεσμοί , η χημική ισορροπία η αυτοκατάλυση κ.ο.κ δηλαδή χαρακτηριστικά των χημικών ενώσεων που εμφανίζονται στο φαινόμενο της ζωής και βάζουν τάξη στο φαινομενικό χάος που υπάρχει.
Το φαινόμενο της ζωής δεν είναι λοιπόν μόνο τύχη . Είναι συνεργασία πολλών παραγόντων και ιδιοτήτων του φυσικού κόσμου και απλά "χρησιμοποιεί" την τύχη για να εξελιχθεί.
Και μετά έγραψα :
Αγνοείται τελείως το γεγονός οτι ο συνδυασμός των αμινοξέων και άλλων μορίων που έχει οδηγήσει στην ζωή που ξέρουμε , δεν είναι η μοναδική δυνατότητα που υπάρχει να πάρεις ένα βιώσιμο σύστημα. Ισως υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι τρόποι να γίνει αυτό.
Παραδείγματα τέτοιου είδους "διαφορετικής βιοχημείας" γνωρίζουμε είδη απο οργανισμους που είδη υπάρχουν όπως :
1)Αναερόβια βακτήρια .
2)Θειοβακτήρια.
3)Ιοί που δεν χρησιμοποιούν ως γενετικό υλικο DNA ,αλλά RNA
(όπως ο ιός του AIDS )
ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ ΕΙΠΑ:
1) Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΤΥΧΗ , ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ .
2) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ.
3) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
4) ΑΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΖΩΗΣ Η Η ΖΩΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Κλεινοντας να προσθέσω και κάτι :
ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗΣ , ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ.
quote:
Για να πω ένα παράδειγμα είναι σαν να λέμε ότι ένα αμάξι (προφανώς πολύ λιγότερο πολύπλοκο από μια κατσαρίδα) θα φτιαχτεί από μόνο του μέσα σε διάστημα 15.000.000.000 χρόνων ακόμα και αν βάλουμε όχι απλό σίδερο και πλαστικό αλλά ολόκληρα εξαρτήματα του αυτοκινήτου δίπλα διπλά (εγώ αν θες δίνω στο τυχαίο αμάξι μας άλλα 385.000.000.000 χρόνια). Εκεί που θέλω να καταληξω είναι πως δεν μπορεί παρά να υπάρχει κάποιο σχέδιο βάση του οποίου έγιναν όλα.
Το παραδειγμά σου είναι ατυχές .
Αν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις την διαφορά του DNA απο μία πόρτα αυτοκινήτου δεν είναι δυνατόν να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται.
quote:Δεν καταλαβαίνω τι εννόησες με τον όρο «δεσμευμένο γεγονός» δεδομένου ότι μιλάμε για δεσμευμένη πιθανότητα. Πάντως εγώ εννοώ αυτό:
θινκ μαθ
Καταρχήν παρανόησες κάτι :
Η έννοια της δεσμευμένης πιθανότητας δεν έχει καμία σχέση με τα δεσμευμένα γεγονότα που αναφέρεις.
Τώρα τι να κάθομαι να εξηγώ ... άστο καλύτερα γιατί θα μου πει πάλι ο ψηλός οτι συνουσιάζομαι με την επιστήμη.
Δεσμευμένη πιθανότητα:
Η πιθανότητα ότι ένα γεγονός Α συμβαίνει με δεδομένο ότι έχει συμβεί ένα γεγονός Β.
Αναφέρομαι σε μια τεράστια αλυσίδα τέτοιων γεγονότων τα οποία συμβαίνουν δεδομένου ότι έχει συμβεί κάτι άλλο πριν από αυτά. Και ένα τέτοιου είδους γεγονός είναι η ζωή. Η ζωή δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αν δεν προηγηθεί ένα τεράστιο πλήθος άλλων γεγονότων, συνθηκών και καταστάσεων. Το σκεπτικό μου είναι απλό, ισχυρίζομαι ότι είναι απίθανο να έγιναν όλα αυτά στην τύχη και χωρίς πρόνοια – σχέδιο.
quote:Τα ποστ που στέλνεις τα διαβάζω και στο συγκεκριμένο κομμάτι λες ότι στην συμπεριφορά την φύσης υπάρχει αυτοοργανωση. Δηλαδή από το τυχαίο συμπαν καταλήγουμε στο αυτοοργανομενο: Αυτοοργανομένο <>Τυχαίου. Το Αυτοοργανομενο προϋποθέτει σχέδιο οργάνωσης.
θινκ μαθ
Οσο για τα υπόλοιπα που γράφεις , συγνώμη αλλα τα μηνύματα που γράφω τα διαβάζεις ??
Θα κάνω πάλι ένα copy - paste ίσως αυτή την φορά να είμαι τυχερός.
Εγραψα:
Στην συμπεριφορά της φύσης υπάρχει μία ιδιότητα που ονομάζεται αυτοοργάνωση . . . .
Ξαφνικά λοιπόν είπαν τα στοιχεία «παιδες αρκετά το διαλύσαμε ας οργανωθούμε. Υδρογόνο από τώρα και στο εξής θα έχεις αυτές τις ιδιότητες, ήλιο εσύ θα έχεις αυτές τις ιδιότητες άντε σιγά σιγά να οργανωθούμε να γεννηθεί και ο Αριστοτέλης.» Και δεν αναφέρω τυχαία το όνομα του Αριστοτέλη.
quote:Χωρίς την ζωή μπορείς να μου πεις το νόημα τους; Σαν ζωή εσύ με την μεριά σου να μην σκέπτεσαι μόνο τον άνθρωπο.
θινκ μαθ
ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗΣ , ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ.
quote:Εδώ συμφωνούμε διότι η τύχη γεννά τύχη και η αυτοοργανωση όπως λες και εσύ μόνο τύχη δεν είναι. Οργάνωση <> τυχης.
θινκ μαθ
1) Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΤΥΧΗ , ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ .
quote:Συμφωνούμε και εδώ μονό που από μονές τους οι έννοιες «ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ» «ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ» δεν περικλείουν την τύχη αλλά κάποιους κανόνες.
θινκ μαθ
2) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ .
quote:Όπως και με τα ζάρια μπορούν να έρθουν 36 διαφορετικά αποτελέσματα αλλά πάντα θα μιλάμε για μαθηματικά το ερώτημα είναι ποιος έφτιαξε τα ζάρια;
θινκ μαθ
3) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.
quote:Εμείς αυτό το συμπαν βλέπουμε και για αυτό μιλάμε και αυτό το οποίο εγώ αλλά και άλλοι διαπιστώνουμε είναι ότι στην τύχη λογική δεν παράγεται.
θινκ μαθ
4) ΑΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΖΩΗΣ Η Η ΖΩΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
quote:Πέρα από ατυχές ή όχι και επειδή ακριβώς το DNA της κατσαρίδας είναι πολύ πολυπλοκοτερο από ένα αυτοκίνητο θα με ενδιέφερε η άποψη σου. Το ήλιο και το υδρογόνο τα αφήσαμε ελευθέρα και μέσα σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια έγινε αυτό το υπέροχο δημιούργημα του ουράνιου θόλου, μετά από κάποια άλλα δισεκατομμύρια χρόνια έγινε η ζωή. Και τελικά καταλήξαμε στον άνθρωπο (ον με λογική). Θα με ενδιέφερε λοιπόν η άποψη σου αν υπάρχει τελικά πιθανότητα να αφήσουμε πλαστικό και σίδερο και να γεννηθεί σε 400.000.000.000 αυτοκίνητο ή έστω η πόρτα του. Σου δίνω και τις ρόδες θα δέσουν τελικά με τους άξονες σε 400.000.000.000 χρόνια;
pr_gid
Για να πω ένα παράδειγμα είναι σαν να λέμε ότι ένα αμάξι (προφανώς πολύ λιγότερο πολύπλοκο από μια κατσαρίδα) θα φτιαχτεί από μόνο του μέσα σε διάστημα 15.000.000.000 χρόνων ακόμα και αν βάλουμε όχι απλό σίδερο και πλαστικό αλλά ολόκληρα εξαρτήματα του αυτοκινήτου δίπλα διπλά (εγώ αν θες δίνω στο τυχαίο αμάξι μας άλλα 385.000.000.000 χρόνια). Εκεί που θέλω να καταληξω είναι πως δεν μπορεί παρά να υπάρχει κάποιο σχέδιο βάση του οποίου έγιναν όλα.θινκ μαθ
Το παραδειγμά σου είναι ατυχές .
Αν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις την διαφορά του DNA απο μία πόρτα αυτοκινήτου δεν είναι δυνατόν να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται.
Edited by - pr_gid on 27/10/2006 12:04:48
παλαιότερα είχα βρει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από δυο καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, όπου εξηγούσαν και απεδείκνυαν, με μαθηματικούς τύπους, πως ο χρόνος, που υποτίθεται ότι χρειάστηκε για να δημιουργηθεί η ζωή στη γη, είναι υπερβολικά λίγος και αποκλείεται η ζωή να δημιουργήθηκε σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.
Τότε, όταν είχα παραθέσει την εργασία τους αυτή, ο macedon, αν θυμάμαι καλά, είχε πει ένα πάρα πολύ σοφό πράγμα που, για πρώτη φορά, με έβρισκε απολύτως σύμφωνο μαζί του.
Είχε πει πως οι εμπειρίες της ζωής, πολλές φορές, διαψεύδουν τους μαθηματικούς τύπους!!!
****Όσον αφορά το πείραμα του Miller, απ' όσα διάβασα, έγινε σε ιδανικές συνθήκες και εντός εργαστηρίου.
Αυτό το παραβλέπεις;;

«Το αν κάποιος ενστερνίζεται τα λόγια των ευαγγελίων είναι προσωπική του υπόθεση και όχι κοινωνική. Το βέβαιο πάντως είναι ότι όσοι τα ενστερνίστηκαν είναι παραδείγματα για όλους μας.»
Ενστερνίστηκαν τα λόγια των ευαγγελίων οι μοναχοί του Αγίου Όρους για παράδειγμα? Μοίρασαν ποτέ τα υπάρχοντα τους (ουκ ολίγες καταθέσεις σε τράπεζες!) στους φτωχούς?
«Προσωπική» υπόθεση είναι οι μοναχοί? «Προσωπική» υπόθεση η ηγεσία της ορθοδοξίας? «Προσωπική» υπόθεση είναι ο χρυσός που μαζεύει κάθε χρόνο η Παναγιά της Τήνου?
Τόση υποκρισία πια....
pr_gid:
«καθόλου αόριστα, εγώ μιλώ για ανθρώπους που τους γνωρίζω προσωπικά και θα ήθελα να τους μοιάσω αλλα δυστυχως εχω πολλα χιλιομετρα να κανω...»
Εφόσον δεν έχουμε όλα τα στοιχεία των περιπτώσεων που λες, ώστε να γνωρίζουμε ενδεχόμενα αδικήματα, κακίες και άλλα που μπορεί να διέπραξαν, δεν μπορούμε να το δεχθούμε ως «τεκμήρια».
Οπότε, το αφήνουμε στην άκρη.
Ρώτησα κάτι όμως και απάντηση δεν πήρα.
Ρώτησα κάτι για ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Ρώτησα εάν ο Χριστόδουλος νοείται ως υπόδειγμα πραγματικού ορθόδοξου χριστιανού, ρώτησα εάν ο Πατριάρχης νοείται ως πραγματικός ορθόδοξος χριστιανός.
Είναι το ήθος, ο τρόπος ζωής, η συμπεριφορά, αυτό που θα εύχονταν ο Ιησούς για τους μελλοντικούς εκπροσώπους του για παράδειγμα? Είναι οι ιερωμένοι με τις θωρακισμένες λιμουζίνες, η εκκλησία με παρουσία στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας (καθότι μεγαλομέτοχος..), αυτά τα πρόσωπα για τα οποία σταυρώθηκε ο Ιησούς και επομένως, ομιλούνε περί αξιών του χριστού?
Απάντηση υπάρχει ή δεν μας συμφέρει το θέμα?
quote:φυσικά και τα ενστερνίστηκαν, οι μοναχοί είναι ακτήμονες. Εσύ που τους κατακρίνεις είσαι ακτημονας;;;;
σβαμπος
Ενστερνίστηκαν τα λόγια των ευαγγελίων οι μοναχοί του Αγίου Όρους για παράδειγμα? Μοίρασαν ποτέ τα υπάρχοντα τους (ουκ ολίγες καταθέσεις σε τράπεζες!) στους φτωχούς?
quote:Φυσικά και είναι προσωπική υπόθεση , το αν εσύ θα σωθείς είναι δική σου υπόθεση αυτό δεν σημαίνει ότι θα σωθώ και εγώ.
σβαμπος
«Προσωπική» υπόθεση είναι οι μοναχοί? «Προσωπική» υπόθεση η ηγεσία της ορθοδοξίας? «Προσωπική» υπόθεση είναι ο χρυσός που μαζεύει κάθε χρόνο η Παναγιά της Τήνου?
Τόση υποκρισία πια....
Ιω. 21,21 τοῦτον ἰδὼν ὁ Πέτρος λέγει τῷ Ἰησοῦ· Κύριε, οὗτος δὲ τί;
Ιω. 21,22 λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ἐὰν αὐτὸν θέλω μένειν ἕως ἔρχομαι, τί πρὸς σέ; σὺ ἀκολούθει μοι.
quote:
σβαμπος
Ρώτησα κάτι για ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Ρώτησα εάν ο Χριστόδουλος νοείται ως υπόδειγμα πραγματικού ορθόδοξου χριστιανού, ρώτησα εάν ο Πατριάρχης νοείται ως πραγματικός ορθόδοξος χριστιανός.
Καταρχάς κεφαλή της ορθοδοξίας είναι ο Χριστός.
Ο Χριστόδουλος κάνει τον δικό του αγώνα και τα δικά του λάθη και θα κριθεί για τα λάθη του όπως και για τα σωστά του. Ο Χριστόδουλος θα μπορούσε να ήταν και καλύτερος και εγώ όμως θα μπορούσα να είμαι πολύ καλύτερος από αυτός που είμαι. Τα λάθη του Χριστόδουλου δεν είναι άλλοθι για τα δικά μου λάθη. Εσύ έχεις να καταμαρτυρήσεις τίποτα για τον Χριστόδουλο;
Εσύ κάνεις τον δικό σου αγώνα ; Μήπως λακιζεις με το παραμικρό και χρησιμοποιείς τις αδυναμίες των άλλων για να δικαιολογήσεις τις δικές σου αδυναμίες; Μήπως έχεις ανάγκη να σκανδαλίζεσαι από μόνος σου κάνοντας κριτική αποφεύγοντας την αυτοκριτική; Για απάντησε μου και εσύ ειλικρινά όμως στα παραπάνω μου ερωτήματα.
Πληροφοριακά σου λέω ότι οι άγιοι δεν σκανδαλίζονται εσύ τι έχεις και είσαι τιμητής των πάντων; Τα καλά της εκκλησιάς δεν τα βλέπεις, γιατί δεν κάνεις λογο για αυτά; Μήπως τελικά είσαι ένας προκατειλημμένος συνομιλητής; Εσύ είσαι ακτήμονας;;; Εσύ κάνεις φιλανθρωπικό έργο;;;
Εσύ κάνεις ότι λέει το ευαγγέλιο;;; Επίσης μπορείς να μου συνδέσεις τα λάθη του Α ή Β εκπροσώπου του κλήρου ή χριστιανού ορθοδόξου με την διδασκαλία του ευαγγελίου;;;; Μήπως θες να καταργήσουμε την δικαιοσύνη επειδή υπάρχουν δικαστές που τα παίρνουν;;;; Μήπως θες να καταργήσουμε την ιατρική επειδή υπάρχουν γιατροί που κάνουν λάθη;;;; Για απάντησε μου και εσύ στα παραπάνω ερωτήματα, τέτοιου είδους απόψεις σε εκφράζουν;;;;
Φίλε pr_gid:
quote:
Δεσμευμένη πιθανότητα:
Η πιθανότητα ότι ένα γεγονός Α συμβαίνει με δεδομένο ότι έχει συμβεί ένα γεγονός Β.Αναφέρομαι σε μια τεράστια αλυσίδα τέτοιων γεγονότων τα οποία συμβαίνουν δεδομένου ότι έχει συμβεί κάτι άλλο πριν από αυτά. Και ένα τέτοιου είδους γεγονός είναι η ζωή. Η ζωή δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αν δεν προηγηθεί ένα τεράστιο πλήθος άλλων γεγονότων, συνθηκών και καταστάσεων. Το σκεπτικό μου είναι απλό, ισχυρίζομαι ότι είναι απίθανο να έγιναν όλα αυτά στην τύχη και χωρίς πρόνοια – σχέδιο.
Η δεσμευμένη πιθανότητα είναι ακριβώς αυτό που είπες, αλλά αυτό έχει μία συνέπεια πολύ διαφορετική απο αυτά που γράφεις παραπάνω.
Απο την στιγμή που δημιουργήθηκε το πρώτο μόριο του DNA ,πιθανώς απο την αναμιξη των στοιχείων της πρωταρχικής "σούπας" , των ωκεανών της αρχεγονης γής , μπαίνει στο παιχνίδι των πιθανοτήτων ένας τελείως διαφορετικός παράγοντας.
Η εμφάνιση δε του DNA , δεν ήταν απίθανο να συμβεί, γιατί όλα τα βασικά μόρια που το συνθέτουν υπήρχαν στους ωκεανούς όπως απέδειξε ο miller , και παρατηρούμε οτι υπάρχουν και παντού στο σύμπαν.
Το μόριο αυτό υπο την παρουσία κατάλληλων ενζύμων που καταλύουν τις σχετικές αντιδράσεις , γίνεται καλούπι για την κατασκευή άλλων περίπλοκων μορίων , των πρωτεινών .
Εδώ κολλάει λοιπόν η δεσμευμένη πιθανότητα που ανέφερα .
Με την προυπόθεση οτι υπάρχει το DNA , η δημιουργία άλλων περίπλοκων μορίων δεν είναι θέμα απίστευτων συμπτώσεων όπως λέει ο Behe ,αλλά φυσιολογικό αποτέλεσμα των ιδιοτήτων του ίδιου του μορίου.
Το ίδιο το DNA μπορεί να κατασκευάσει τα υπόλοιπα περίπλοκα μόρια που είναι αναγκαία για να εκδηλωθεί η ζωή.
Το μόνο που δεν είναι πλήρως κατανοητό ακόμα είναι πως τα μόρια αυτά " συνεργάστηκαν " μεταξύ τους για να φτιάξουν το πρώτο κύτταρο .
Το πιθανότερο όμως είναι ότι η πρώτη μορφή ζωής δεν ήταν κάτι τόσο περίπλοκο όσο ένα κύτταρο , αλλά κατέληξε εκεί εξελικτικά απο κάτι πολύ απλούστερο.
Επίσης το DNA έχει ακόμα ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό :
μπορεί να αναπαράγει τον εαυτό του με τον χωρισμό της διπλής αλυσίδας του .
Αρα απο την στιγμή που δημιουργήθηκε , εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλο τον πλανήτη και έκανε όλη την Γή ένα τεράστιο πεδίο δοκιμών και συνδυασμών , μέχρι που κάποιος απο αυτούς, οδήγησε στην πρώτη αυτοαναπαραγόμενη μορφή ζωής.
(Ισως αυτή η πρώτη μορφή ζωής να είναι το ίδιο το DNA , το οποίο οι βιολόγοι αποκαλούν όχι άδικα , ζωντανό μόριο. )
Γιαυτό σου είπα οτι το παράδειγμα με το αυτοκίνητο είναι ατυχές.
Οι διαδικασίες που οδήγησαν στην κατασκευή του πρώτου κυττάρου δεν ήταν καθαρή τύχη , άλλα αποτέλεσμα χημικής συνεργασίας των συστατικών του.
Τώρα αν εσύ μπορείς να σκεφτείς ένα αυτοκίνητο που τα συστατικά του αλληλεπιδρούν , και συνεργάζονται μεταξύ τους για την κατασκευή του , αν τα αφήσουμε μόνα τους ,τότε το παραδειγμά σου εχει βάση...
quote:
Χωρίς την ζωή μπορείς να μου πεις το νόημα τους; Σαν ζωή εσύ με την μεριά σου να μην σκέπτεσαι μόνο τον άνθρωπο.
Ποιο ήταν το νόημα του σύμπαντος πριν την εμφάνιση της ζωής ??
Εφόσον το σύμπαν προυπήρξε απο την εμφάνιση της ζωής , έχει νόημα και χωρίς αυτήν.
quote:
Συμφωνούμε και εδώ μονό που από μονές τους οι έννοιες «ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ» «ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ» δεν περικλείουν την τύχη αλλά κάποιους κανόνες.
Γιατί αμφιβάλει κανείς οτι υπάρχουν κανόνες ?
Επίμένεις συνεχώς στο θέμα της τύχης λες και εγώ έχω πει πουθενά οτι όλα έγιναν απο καθαρή τύχη .
ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ ?
quote:
Όπως και με τα ζάρια μπορούν να έρθουν 36 διαφορετικά αποτελέσματα αλλά πάντα θα μιλάμε για μαθηματικά το ερώτημα είναι ποιος έφτιαξε τα ζάρια;
Οι νόμοι των πιθανοτήτων είναι μαθηματικοί νόμοι και έχουν να κάνουν με το είδος του σύμπαντος στο οποίο ζούμε.
Εξαρτόνται απο τις γεωμετρικές ιδιότητες του κόσμου μας , και τους νόμους που ακολουθεί.
quote:
Εμείς αυτό το συμπαν βλέπουμε και για αυτό μιλάμε και αυτό το οποίο εγώ αλλά και άλλοι διαπιστώνουμε είναι ότι στην τύχη λογική δεν παράγεται.
Στο θέμα της λογικής χωράει μεγάλη συζήτηση .
Τι είναι και πως παράγεται δεν ξέρουμε με βεβαιότητα.
Το πιθανότερο όμως είναι οτι έχει πολύ πιό "ταπεινή" καταγωγή απο αυτήν που ίσως φαντάζεσαι.