- ΠΕΡΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ/ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Στην ιστοσελίδα http://users.hellasnet.gr/panelppv/aliartos.htm διαβάζουμε:
"ο κατάλογος αυτός καταρτίστηκε καί εγκρίθηκε ομόφωνα σέ ειδική συνεδρία υπό τήν προεδρία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών καί Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου από τήν Ζ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη τής Αλιάρτου"
(άρα,πρόκειται για απόφαση κλίκας και όχι του ελληνικού λαού!)
"Δέν υποδηλώνει κανέναν συσχετισμό τών ομάδων αυτών, πού είναι μεταξύ τους, ως επί τό πλείστον, εντελώς άσχετες, δέν εκφράζει ουδεμία κοινωνική ή άλλη μείωση τών μελών τους, δέν υποδηλώνει μισαλλοδοξία ή διακρίσεις."
(...αλλά αυτό ακριβώς πράττει η ένδοξη Εκκλησία μας:διακρίσεις,μισαλλοδιξίες,επιθετική κριτική άνευ λόγου και ουσίας)
"Αντίθετα, αποτελεί καρπό ποιμαντικής φροντίδας γιά κάθε πολίτη, ο οποίος θά θελήσει νά ενταχθεί σέ μιά από τίς ομάδες αυτές, ώστε η επιλογή του νά είναι συνειδητή καί ελεύθερη"
(και ποιος τους ρώτησε;Σάμπως ζητήσαμε ποτέ από την Ιερά Συνδοδο τα...φώτα της;Μήπως μας κάλεσαν ποτέ να έχουμε και το δικαίωμα της ψήφου-αν πρόκειται για θέμα που αφορά τους εν ελλάδι πολίτες;)
"Αποδεικνύει, ακόμη, τήν αγάπη καί τήν στοργή των ποιμένων της Εκκλησίας, πού συνήλθαν στήν Αλίαρτο, πρός τούς αδελφούς εκείνους, οι οποίοι εντάχθησαν σ' αυτές τίς ομάδες, χωρίς νά έχουν τήν πρόθεση νά εγκαταλείψουν ή νά νοθεύσουν τό περιεχόμενο της πίστεώς τους καί τό Ορθόδοξο φρόνημά τους. Εάν οι νεοφανείς αιρέσεις καί παραθρησκευτικές ομάδες απεκάλυπταν τό αληθινό τους πρόσωπο καί δέν εμφανίζονταν μέ ποικίλα προσωπεία καί μέ τόν ισχυρισμό ότι συμβιβάζονται απόλυτα μέ τήν Ορθόδοξη πίστη, η όλη αυτή ερευνητική εργασία θά ήταν περιττή"
(α!Μάλιστα.Και με το...αληθινό προσωπείο της ολοφώτιστης Εκκλησίας μας,ποιός-οι θα ασχοληθεί-ουν;Μήπως όμως,οι ίδιοι οι ιέρακες -ακόμα και στα κανάλια/ΜΜΕ!- οι καθείς τους δε λέει το μακρύ και το κοντό του,σε σημείο να αντιφάσκουν και να αλληλοαναιρούνται μεταξύ τους;Και μιλάμε βέβαια,για ένα γεγονός πραγματικό και εξόφθαλμο.Και κάτι ουσιαστικώς άτοπο και ολοσχερώς διαστρεβλωτικό από μέρους της Συνοδου:ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΙ-κατεγραμμένες ομάδες της λίστας-ΕΙΠΑΝ Ή ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ σωνει και καλά ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ με την ορθόδοξη πίστη!!!Αυτό κι αν είναι εκ του πονηρού ξεκάρφωμα της Συνοδου!Αν μια απόκρυφιστική-μυστικιστική ομάδα μιλάει για ΑΓΑΠΗ και ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ,μεν συμφωνεί με τη λεκτική διακήρρυξη του Ιησού Χριστού περί αγάπης,κτλ.αλλά δε σημαίνει ότι το κάνει οικιοποιούμενη -κοινώς:copy/paste-τις χριστιανικές διδασκαλίες!)
Οι δυνάμεις του σκότους έχουν εισβάλει μέσα στα σπίτια μας,
μέσα στην καρδιά μας.
Ξυπνήστε! Τώρα! Όχι αύριο. Τότε θα είναι αργά.
Βρείτε τον δρόμο της Επανάστασης.
Η καρδιά είναι ο Οδηγός μας.
Σκεφτείτε, χρησιμοποιήστε την εξυπνάδα σας,
χωρις εγωισμό.
Χωρις τον εγωισμό,
που μας διαβάλει το νου.
Συγκροτήστε τις δυνάμεις σας.
Συγκροτήστε το Νου σας,
το μυαλό σας.
Ορθωθείτε.
Μην πέφτετε στη ύλη.
Αγαπάτε.
Αγαπάτε τις γυναίκες σας.
Γυναίκες,
αγαπάτε τους άντρες σας.
Θυμηθείτε.
Θυμηθείτε τη φύση.
Θυμήσου Έλληνα!
Ποιος είσαι- και ποιον εμπιστεύεσαι.
Η ύλη σε χτυπάει απ όλες τις πλευρές,
μην βουλιάζεις άλλο.
Έχεις την Δύναμη.
-Άσε τον εγωισμό και θα σταθείς πάνω στο νερό.
Πίστευε!
Άκου, την διαίσθηση σου
και αν δεν την ακούς να την βρεις.
Μέσα στην Καρδιά Έλληνες. Πολεμιστές.
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ απ τον βούρκο.
Πάρτε το σπαθί σας.
Τη Θέληση σας,
Ξεκαθαρίστε το τοπίο μπροστά σας.
Κλειστέ την τηλεόραση,
Τώρα.
Πολεμείστε τη συνήθεια.
Μην ακούτε αυτά που λένε οι άλλοι.
Μην ακούτε την Ψευδαίσθηση.
Όλοι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Το ξέρεις απλώς δεν θυμάσαι πως βρέθηκες εκεί.
Ποιος το ξεκίνησε και τι εχει γίνει όλα αυτά τα χιλιάδες χρόνια.
Αυτό που έγινε είναι ότι σε κατέλαβαν οι σκοτεινές δυνάμεις.
Σε κατέβαλε εγωισμός.
Οι αδυναμίες σου,
τα ελαττώματα σου.
-Θυμήσου τον Απόλλωνα,
Θυμήσου τον Δια,
Θυμήσου τους Θεούς.
Ότι δεν το έμαθες από τους Θεούς σου,
ήρθε να το συμπληρώσει ο Χριστός.
Έκανε την σύνθεση.
Είναι Ισάξιος και Ανώτερος.
Η γνώση της Αγάπης,
και είναι έτοιμος να σου δώσει την Δύναμη Του.
-Ερμή δώσε μου το μήνυμα.
Ερμή, δώσε μου φτερά,
όχι σαν του Ικαρου,
έχω μάθει πια.
Γνώση και σοφία είσαι Οδηγέ μου.
Σαν τον Ικαρο δεν Ξαναπέφτω!
------------------Οδοιπορικό στους Σύγχρονους ΔΕΛΦΟΥΣ ------------------
Φέρε πρόσφορες μαζί σου και Θάρρος για να ακούσεις,
κι αν δεν καταλάβεις τι θα πει ο Μάντης,
θα το ξαναπεί για να τ’ ακούσεις πιο καλά…
Επανάσταση Αδέλφια Έλληνες.
Ήρθε η Ώρα να Ξυπνήσετε.
Έχουν κι άλας καταλάβει την πόλη σας.
Την Αθηνά,
και σας έχουν κάνει Μάγια,
και δεν το καταλαβαίνετε πια.
Πέσατε μέσα στον βούρκο του Λάθους,
και δεν βλέπετε την όμορφη πόλη σας να βεβηλώνεται.
Τα Μάγια έχουν γίνει πιο δυνατά από εσάς,
γιατί ακόμα,
δεν ξεπεράσατε το Λάθος σας.
Ποιο λάθος? Αυτό της Υπερηφάνειας.
Ναι Έλληνες αυτή σας κατέστρεψε στους παλιούς πολέμους,
και σιγά σιγά,
χαθήκατε,
μες τις χώρες των βαρβάρων.
Σκιάσε η ψυχή σας.
-Που είναι το Σπινθηροβόλισμα του Απόλλωνα?
Που είναι ο Λόγος του Σωκράτη?
Που είναι η Όμορφη Αφροδίτη?
Μαζευτείτε Έλληνες, γύρω απ την πηγή
και προσέξτε τα λόγια του Μάντη.
Σας έδωσε το κλειδί της στρατηγικής.
Αρπάξτε το.
Οι μάχες είναι Τελικές!
Η Ώρα είναι Τώρα!
Οι Δελφοί σας περιμένουν
–ΓΝΩΘΕΙ ΣΕΑΥΤΟΝ-
Οι Μάντισσες και ο Μάντης είναι εκεί.
Η επανάσταση έχει ξεκινήσει.
-Φυσά Ποσειδώνα τα πανιά.
Ανατάραξε τις θάλασσες,
εγώ θα συνεχίσω,
με τα φτερά του Ερμή
κι ακούγοντας την Λύρα του Απόλλωνα,
θα πάω και θα βρω τον Ήφαιστο,
θα πάω, για να βρω την φλόγα,
τη Φλόγα που Δεν τρέμει,
και εκεί θα θυμηθώ τον Δαίδαλο
και θα ελαττώσω βήμα
και θα ακούσω την Καρδιά.
Αυτή που είναι μέσα σου.
Βρες την Αλήθεια Μέσα Σου.
Όχι έξω.
Έξω είναι οι βρικόλακες της ψυχής.
Άνοιξε την καρδιά σου και δέξου,
μόνο τα θετικά.
Δούλευε με τα Θετικά.
Με Ανοιχτή Καρδιά.
Χρησιμοποίησε την Εξυπνάδα σου.
Μην πιστεύεις αυτό που ξέρεις ότι είναι ψεύτικο.
Κάνε Επανάσταση.
Μέσα σου, εσωτερική, ατομική.
Πιάσε τη γυναίκα απ το χέρι,
και μην σε πάρει ο ύπνος.
Ούτε μια στιγμή.
Μην υπνωτιστείς.
Στο ένα χέρι τη γυναίκα
και στο άλλο χέρι το Σπαθί.
Γυναίκα μην παίζεις με το σπαθί της ΔΥΝΑΜΗΣ.
Δώσε το πίσω,
στον άντρα σου.
Βοήθησε τον να το σηκώσει.
Για δικό σου καλό.
Αν δεν το κανείς,
θα σε κλέψουν οι βάρβαροι,
οι πειρατές
και οι βρικόλακες της ψυχής.
ΓΥΝΑΙΚΑ!
Δώσε πίσω την Δύναμη στον Άντρα,
‘Ακου,
την Γνώση του.
Δίδαξε τον,
την ταπεινότητα,
για να καταλάβει,
και να θυμηθεί,
ποιος είναι ο τρόπος για να πολεμήσει.
Άντρα!
Μην υποτιμάς την Γυναίκα και την Δύναμη της.
Τι είσαι;
χωρις Αυτήν.
Σεβάσου την,
Αγάπα την,
Λάτρεψε την,
Αλλα,
μην επιτίθεσαι.
Μην τολμήσεις να την κλέψεις,
κάνεις λάθος,
δεν μπορείς να την κοροϊδέψεις.
Και εσύ γυναίκα,
Δίδαξε την Αγάπη
μην παίζεις με την Δύναμη.
Συνεργαστείτε,
άντρες και γυναίκες.
Αγαπηθείτε…
Χωρίς την ΥΛΗ.
Βγάλτε την Ύλη απ’τα σπίτια σας.
Βγάλτε την Ύλη απ’τα κρεβάτια σας.
Ήρθε ο Χριστός να σας δώσει την δύναμη Του,
την Αγάπη Του.
Μόνο σαν μάθουμε να ζούμε σαν Αδέλφια όμως.
Όχι αλλιώς.
Στον Παράδεισο,
δεν χωράνε βάρβαροι.
Στο Βασίλειο της Εξουσίας,
Δεν υπάρχουν ανυπάκουοι.
Υπάρχουν
οι ταπεινοί,
οι πολεμιστές,
οι εκλεκτοί που αυτό-εκλέγονται.
Οι Έλληνες της Διασποράς.
Εσύ !.
(###Κείμενο παρμένο από την εξαιρετική ιστοσελίδα http://www.samanismosfotos.co.uk/index.html ###)
====================================================================
=ΕΡΩΤΗΣΗ:Κείμενα σαν το άνω,παραθέτουν πολλές "αιρετικές" ομάδες κ οργανώσεις(με ελάχιστες διαφορές ή παραλλαγές)και το βάζω απολύτως ενδεικτικά και (ΠΡΟΣΟΧΗ)όχι αντιπροσωπευτικό!Να μας πει το υποκριτικό παπαδαριο που μιλάνε για μίσος, για υποταγή στο...Κακό,για απάνθρωπη δράση (ή ότι άλλο σούρουν στους "αιρετικούς");
Δεν μιλάνε για Αγάπη;
Για αδελφοσύνη;
Πως και έτσι,ο "ορθόδοξος χριστιανισμός" να καθίσταται uber alles?????
***ΕΠΟΜΕΝΩΣ,εκτός ίσως ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ(το τονίζω αυτό-για να προλάβω καλοθελητές ή "αγανακτισμένους πολίτες"),καμία "αιρετική" ομάδα ή οργάνωση δεν έχει σκοπό σώνει και καλά το...κακό του άλλου,του ομοϊδεάτη-τισας και το...χρηματικό αντίτιμο!
Επιτέλους,εμείς ως λαός,ως η νέα γενιά (μιας χώρας που σε πνευματικό+ηθικό επίπεδο,παραπαίει χρόνια τώρα,κακά τα ψέματα)θα πρέπει-μάλλον οφείλουμε-να σταθούμε στο ειλικρινές ύψος των περιστάσεων:να βάλουμε μια και καλή τους ιέρακες της "χριστιανικής" εκκλησίας στη θέση που της...πρέπει!
http://users.forthnet.gr/pat/glg/Pages/Lista500.htm
[[ προσέξτε το τελευταίο:
Έντυπα Εξωχριστιανικών ομάδων είναι:
Δαυλός ( περιοδικό Νεοειδωλολατρών)
Διϊπετές ( '' '' )
Τρίτο Μάτι ( UFO - αποκρυφισμός )
Πύρινος Κόσμος ( διακίνηση αποκρυφιστικών βιβλίων )]]
Ο "Δαυλός" περιοδικό νεοειδωλολατρών;Και όποιος εδώ μέσα δεν είναι άσχετος,γνωρίζει πολύ καλά πως οι δωδεκαθεϊστές/Εθνικοί δεν αποκαλούν εαυτούς "νεοειδωλόλάτρες"(sic)-φαντάζομαι πόσο θα φρίκαραν και θα έφριξαν!Μετά συγχωρήσεως,αν "νεοειδωλολατρεία" θεωρείται ένα αγαλματίδιο του Δία ή της Άρτεμης(όπου οι Εθνικοί κάνουν δεήσεις-προσφορές),άλλο τόσο "νεοειδωλολατρεία" είναι ένας πέτρινος σταυρός στη κορυφή ενός τρούλου ή η εικόνα της Παναγίτσας σε κορνίζα!
http://www.i-m-attikis.gr/html/gr/aireseis/asymbibastes.html
http://athos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=335&Itemid=225
...και πάει λέγοντας (μια ματιά στο ψαχτήρι,βλέπει κανείς τη "πρεμούρα"!)
Ingy
(όπως πάνω-έτσι και κάτω)
Ποιος μπορεί στα αλήθεια να κάνει κάποιον να δει την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό του στα αλήθεια?
Τόσοι και τόσοι μύστες ήρθαν έδωσαν ότι έπρεπε να δώσουν και εμείς οι υπόλοιποι σχηματίζουμε «ομάδες» που ακολουθούμε τυφλά χωρίς συνείδηση.
Να μη λες με πολλά λόγια λίγα πράγματα, αλλά με λίγα λόγια πολλά.
Μάλιστα!Δηλαδή μας λες πως αν εγώ ακολουθώ τη γνωστική ατραπό(κατόπιν ψαξίματος χρόνια τώρα,διερεύνησης και καταστάλαξη)είμαι...τυφλός; Ότι λανθάνω ξεφεύγοντας από το "κοπάδι" με το να σχηματίζω άλλη ομάδα;
Και η "Ορθοδοξία" είναι...ομάδα(μεγάλου βεληνεκούς,ίσως)ή κίνημα-αν θες να το πούμε έτσι.Συγκριτικά πάλι με τον Καθολικισμό,σε παγκόσμιο επίπεδο,η Ορθοδοξία είναι μειοψηφικό κίνημα.Αν κατάφερε να γίνει αυτό που είναι στην Ελλάδα,δεν οφείλεται στη...πολυθρύλητη τελειότητα ή δήθεν υπερβατικότητα,αλλά λόγω ιστορικών+πολιτικοκοινωνικών συγκυριών και μόνο!Η πίστη μικρό ρόλο έπαιζε στα τεκταινόμενα κάθε εποχής...
Ingy
Διϊπετές ( '' '' )
ΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ PLAYBOY
ΒΑΛΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ
quote:
Έντυπα Εξωχριστιανικών ομάδων είναι:
Διϊπετές ( '' '' )
ΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ PLAYBOY
ΒΑΛΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ
Penthouse
![]()
...υπεύθυνα για την εκμαύλιση παιδικών συνειδήσεων!![]()
![]()
![]()
Παπαδιά!Βάλτε και το δικό μου μάγκαζιν μέσα στη μαύρη λίστα σας!!!
ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ![]()
![]()
![]()
Ingy
ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ
-----------------------------------------------------------------------
ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΙΛΕ
ΠΕΤΥΧΕΣ ΟΛΟ ΤΟ «ΡΕΖΟΥΜΕ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΤΟ ΕΚΑΜΑΝ BEST SELLER ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ
Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΠΑΝ ΤΟΥ «ΣΩΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ «ΜΑΓΟ» ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΔΗΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΜΑΘΕ
ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΕΜΙΖΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΟΝ ΤΖΙΜΑΚΟ ,ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΙΡΑΣΜΟ»ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΛΑΙΚΟ ΒΑΡΔΟ
ΓΕΩΡΓΟ ΚΟΙΝΟΥΣΗ ΕΚΑΜΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Edited by - nik67 on 19/11/2006 14:55:40
Ήξερα επίσης ότι είμαι αμαρτωλή που δεν πολυγουστάρω τα κηρύγματα της εκκλησίας,αλλά το ότι είμαι αμαρτωλή επειδή κάνω και γιόγκα,δεν το ήξερα!!!!!!
Εύγε στους καλούς και μη φανατισμένους ή μισαλλόδοξους παπαδάκους μας!!!!!
Το να φέρνει κάποιος σεντόνια ερωτήματα άλλων σημαίνει ότι δεν έχει άποψη και την απλή ικανότητα να θέσει κάποιο ερώτημα σε ένα φόρουμ προς συζήτηση.
Ενα κείμενο σαν το παραπάνω 10 σελίδων προυποθέτει τουλάχιστον να γράψουμε 100 σελίδες για απάντηση.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ
quote:
ratataplan γράφει:
Μάλιστα!Δηλαδή μας λες πως αν εγώ ακολουθώ τη γνωστική ατραπό(κατόπιν ψαξίματος χρόνια τώρα,διερεύνησης και καταστάλαξη)είμαι...τυφλός; Ότι λανθάνω ξεφεύγοντας από το "κοπάδι" με το να σχηματίζω άλλη ομάδα;Και η "Ορθοδοξία" είναι...ομάδα(μεγάλου βεληνεκούς,ίσως)ή κίνημα-αν θες να το πούμε έτσι.Συγκριτικά πάλι με τον Καθολικισμό,σε παγκόσμιο επίπεδο,η Ορθοδοξία είναι μειοψηφικό κίνημα.Αν κατάφερε να γίνει αυτό που είναι στην Ελλάδα,δεν οφείλεται στη...πολυθρύλητη τελειότητα ή δήθεν υπερβατικότητα,αλλά λόγω ιστορικών+πολιτικοκοινωνικών συγκυριών και μόνο!Η πίστη μικρό ρόλο έπαιζε στα τεκταινόμενα κάθε εποχής...
Ingy
Ingmar αν αυτό κατάλαβες από αυτό που έγραψα τότε μάλλον ακολουθείς ως πρόβατο στην ατραπό που διάλεξες, και για αυτό μάλλον τσαντίστηκες (?)
Φιλικά
Να μη λες με πολλά λόγια λίγα πράγματα, αλλά με λίγα λόγια πολλά.
1. θεωρει πως ετσι χανει οπαδους με παρωπιδες αρα και εξουσια,
2. οι περισσοτεροι πιστοι οπαδοι του αρεσκονται στην αφοριστικη σταση του.
Απο την αλλη, στεναχωρηθηκε καμια απο αυτες τις ομαδες που τις απεκαλεσε η Συνδιάσκεψη τής Αλιάρτου, "αιρεσεις"? Δεν νομιζω. Και τι εγινε αν τις απεκαλεσε "αιρεσεις"?
Αλλωστε ποιο δογμα ειναι "αιρεση" και ποιο ειναι "θρησκεια" κρινεται καθαρα απο τη δημοτικοτητα του και απο τον αριθμο των οπαδων του.
quote:
IngmarΚαι η "Ορθοδοξία" είναι...ομάδα(μεγάλου βεληνεκούς,ίσως)ή κίνημα-αν θες να το πούμε έτσι.Συγκριτικά πάλι με τον Καθολικισμό,σε παγκόσμιο επίπεδο,η Ορθοδοξία είναι μειοψηφικό κίνημα. Αν κατάφερε να γίνει αυτό που είναι στην Ελλάδα,δεν οφείλεται στη...πολυθρύλητη τελειότητα ή δήθεν υπερβατικότητα,αλλά λόγω ιστορικών+πολιτικοκοινωνικών συγκυριών και μόνο!Η πίστη μικρό ρόλο έπαιζε στα τεκταινόμενα κάθε εποχής...
Η ουσια του χριστιανικου δογματος ειναι η ιδια και στους καθολικους, και στους ορθοδοξους, και στους προτεσταντες και εικαζω και στους "κλασσικους αιρετικους" του χριστιανισμου, π.χ. μονοφυσιτες. Η ουσια του χριστιανισμου ειναι σιγουρα υπερβατικη και πιθανων να μπορει να χαρακτηριστει και "τελεια".
Η θεση που εχει η ορθοδοξια στην Ελλαδα οφειλεται στο σωστο TIMING, οπως ισχυει και για την επικρατηση ολων των μεγαλων θρησκειων. Εδωσε στο λαο αυτο που ηθελε, τη στιγμη που το ηθελε.
Δυστυχως ή ευτυχως η νεοτερη ελληνικη ιστορια ειναι συνυφασμενη με την ορθοδοξια. Η ορθοδοξια βοηθηθηκε απο τις ιστορικες εξελιξεις στο ελληνικο εδαφος, αλλα και βοηθησε εξισου.
Η δικη μου απορια ειναι: τι δουλεια εχει η ορθοδοξη εκκλησια να χαρακτηρισει αιρεσεις ομαδες οπως "Athena Karma Vajradhara Ling and Oracle 'Sangwa Rikma' (βουδιστές)", " Διεθνής Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος της Ελλάδος (βουδιστές)", "Ελληνική Βουδιστική Εταιρεία", αφου η ιδια τις χαρακτηριζει βουδιστικες; Ειναι στη δικαιοδοσια της;
quote:
ratataplanΤόσοι και τόσοι μύστες ήρθαν έδωσαν ότι έπρεπε να δώσουν και εμείς οι υπόλοιποι σχηματίζουμε «ομάδες» που ακολουθούμε τυφλά χωρίς συνείδηση
Νομιζω οτι ο ratataplan εκφραζει κατι που πιστευω και εγω.
Ενα παλιο αραβικο ρητο λεει "οι δρομοι για το θεο ειναι οσες και οι πνοες των παιδιων του".
Για τον καθενα μας υπαρχει ενα προσωπικο συστημα αξιων και ενας προσωπικος δρομος για εσωτερικη ανοδο.
Οι διαφορες θρησκειες, τα διαφορα δογματα για μενα ειναι χρησιμα ΜΟΝΟ σαν παραδειγματα για να δομησουμε το προσωπικο μας δογμα.
Ποτε δεν καταλαβα πως γινεται τοσοι ανθρωποι να ενστερνιζονται αυτουσιο ενα δογμα που εχει φτιαξει καποιος αλλος. Ειναι αδυνατον κατα τη γνωμη μου να υπαρχει απολυτη ταυτιση. Και κατα αυτον τον τροπο στερεις απο τον εαυτο σου να φτιαξει κατι στα μετρα του, κατι που εκπροσωπει το ιδανικο για τον ιδιο.
Απο αυτη την αποψη, το ιδιο βλεπω να κανει και ο ορθοδοξος, το ιδιο και ο οπαδος της "αδελφοτητας του Κρονου".
Σιγουρα η πεπατημενη ειναι πιο ευκολη.
Απο την αλλη, ειμαι οπαδος του Νομου της Αποτελεσματικοτητας
, δηλ. αν αυτο λειτουργει για τους ιδιους, εγω συμφωνω και επαυξανω που ακολουθουν αυτη τη πρακτικη.![]()
quote:
Για τον καθενα μας υπαρχει ενα προσωπικο συστημα αξιων και ενας προσωπικος δρομος για εσωτερικη ανοδο.
Οι διαφορες θρησκειες, τα διαφορα δογματα για μενα ειναι χρησιμα ΜΟΝΟ σαν παραδειγματα για να δομησουμε το προσωπικο μας δογμα.Ποτε δεν καταλαβα πως γινεται τοσοι ανθρωποι να ενστερνιζονται αυτουσιο ενα δογμα που εχει φτιαξει καποιος αλλος. Ειναι αδυνατον κατα τη γνωμη μου να υπαρχει απολυτη ταυτιση. Και κατα αυτον τον τροπο στερεις απο τον εαυτο σου να φτιαξει κατι στα μετρα του, κατι που εκπροσωπει το ιδανικο για τον ιδιο.
Απο αυτη την αποψη, το ιδιο βλεπω να κανει και ο ορθοδοξος, το ιδιο και ο οπαδος της "αδελφοτητας του Κρονου".
Σιγουρα η πεπατημενη ειναι πιο ευκολη.
Απο την αλλη, ειμαι οπαδος του Νομου της Αποτελεσματικοτητας, δηλ. αν αυτο λειτουργει για τους ιδιους, εγω συμφωνω και επαυξανω που ακολουθουν αυτη τη πρακτικη.
Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αγαπητή.Το έχω υποστηρίξει και σε άλλα topics.Όμως "αφοριζόμαστε" από κάποιους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι κόβουμε και ράβουμε τις θρησκείες στα μέτρα μας,και ότι δεν γίνεται να διαμρφώνεται η θρησκεία όπως θέλουμε εμείς κλπ κλπ κλπ...
quote:
maraki8
Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αγαπητή.Το έχω υποστηρίξει και σε άλλα topics.Όμως "αφοριζόμαστε" από κάποιους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι κόβουμε και ράβουμε τις θρησκείες στα μέτρα μας,και ότι δεν γίνεται να διαμρφώνεται η θρησκεία όπως θέλουμε εμείς κλπ κλπ κλπ...
Good morning maraki8 !!!!
Επειδή μάλλον πρέπει να χτυπάει και για μένα η καμπάνα...![]()
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι, αφού δεν ταυτίζεται κάποιος απόλυτα με μια θρησκεία μην την χρησιμοποιεί σαν "ταμπέλα".
Τι εννοώ...
Δεν μπορεί για παράδειγμα, σύμφωνα με τη λογική τη δική μου, να δηλώνω ιδεολογικά Πασοκτζής, στις βουλευτικές εκλογές να ψηφίζω Ν.Δ., στις δημοτικές Κ.Κ.Ε., να πηγαίνω σε όλες τις συγκεντρώσεις του Συνασπισμού και να παρακολουθώ ανελλιπώς Καρατζαφέρη στην τηλεόραση.
Έχω βέβαια το δικαίωμα ,να τα κάνω όλα αυτά, αλλά δεν στέκει για μένα αν με ρωτήσεις τι είμαι, να σου απαντήσω... Πασοκτζής ! ![]()
Γι' αυτό λέω ότι δεν αφορίζω τίποτα, απλά η "ταμπέλα" είναι η "διαφορά" μας.
Στράτος

quote:
Δεν μπορεί για παράδειγμα, σύμφωνα με τη λογική τη δική μου, να δηλώνω ιδεολογικά Πασοκτζής, στις βουλευτικές εκλογές να ψηφίζω Ν.Δ., στις δημοτικές Κ.Κ.Ε., να πηγαίνω σε όλες τις συγκεντρώσεις του Συνασπισμού και να παρακολουθώ ανελλιπώς Καρατζαφέρη στην τηλεόραση
Αν και η καμπάνα δεν χτυπάει για σένα(και αν θυμάσαι έχω συμφωνήσει στο παρελθόν με κάποια λεγόμενά σου)γιατί αν μη τι άλλο γνωρίζεις τι σημαίνει "διάλογος".θα απαντήσω σε αυτό που λες όμως.
Φυσικά και δεν συμφωνώ με την λογική του "όπου με πάει ο άνεμος",όπως αναφέρεις.τέτοιοι άνθρωποι κάνουν κακό στην κοινωνία(το έλεγε και ο Περικλής κάποτε..).
Η δικιά μου άποψη ποιά είναι;ότι π.χ.είμαι ΑΕΚτζού,αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι η ομάδα μου παίζει απαίσια ώρες ώρες.Και δεν γίνεται να μην θαυμάσω κάποιους καλούς παίκτες του ΠΑΟ..Ή είμαι ΠΑΣΟΚ,αλλά δεν γίνεται να πω ότι το κόμμα απαρτίζεται από τους καλύτερους βουλευτές,γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια..Αναγνωρίζω όμως ότι υπάρχουν εξαίρετοι βουλευτες στη Ν.Δ.,όχι όμως ότι θα τους ψηφίσω κιόλας!!!Ή ότι θα πάω σε κάποια συγκέντρωση..Μπορώ να είμαι φίλη μαζί τους,όχι όμως να ασπαστώ τα πιστεύω τους...
quote:
maraki8
Η δικιά μου άποψη ποιά είναι;ότι π.χ.είμαι ΑΕΚτζού...
Αυτό είναι το λάθος σου και χάρις αυτού, χάνεις το όποιο δίκιο μπορεί να έχεις. ![]()
![]()
![]()
quote:
maraki8
Η δικιά μου άποψη ποιά είναι;ότι π.χ.είμαι ΑΕΚτζού,αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι η ομάδα μου παίζει απαίσια ώρες ώρες.Και δεν γίνεται να μην θαυμάσω κάποιους καλούς παίκτες του ΠΑΟ..Ή είμαι ΠΑΣΟΚ,αλλά δεν γίνεται να πω ότι το κόμμα απαρτίζεται από τους καλύτερους βουλευτές,γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια..Αναγνωρίζω όμως ότι υπάρχουν εξαίρετοι βουλευτες στη Ν.Δ.,όχι όμως ότι θα τους ψηφίσω κιόλας!!!Ή ότι θα πάω σε κάποια συγκέντρωση..Μπορώ να είμαι φίλη μαζί τους,όχι όμως να ασπαστώ τα πιστεύω τους...
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα η θρησκεία με την πολιτική και το ποδόσφαιρο. Τα δύο τελευταία είναι σαφώς πιο μεταβλητά και ελαστικά και όχι απόλυτα. Απλά αναφέρθηκαν χάριν παραδείγματος για να γίνουμε ποιο κατανοητοί.
Εκτός αν έχεις κατά νου, κανένα δανεισμό αγίου για ένα χρόνο, με δικαίωμα εξαγοράς του συμβολαίου του, από το άλλο δόγμα στο τέλος της σεζόν. ![]()
![]()
![]()
Η πίστη σε ένα δόγμα, νομίζω ότι δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ελιγμών.
Στράτος

Edited by - Ευστράτιος on 22/11/2006 15:02:06
quote:
Αυτό είναι το λάθος σου και χάρις αυτού, χάνεις το όποιο δίκιο μπορεί να έχεις.
Ολυμπιακός να υποθέσω;
Δεν υποστήριξα ότι μπορούμε να πετσοκόψουμε τις απανταχού θρησκείες.Μπορούμε όμως να καταδείξουμε τα ελαττώματά τους.Δεν μπορούμε να συμφωνούμε με όλα όσα έχουν γραφτεί.
Έχω υποστηρίξει πολλές φορές,ότι θα πρέπει να εκσυχρονιστεί ο χριστιανισμός,ώστε να γίνει πιο ελκυστικός.Όχι με ψέμματα να έλκει πιστούς,απλά να εκσυγρονιστεί.Ίσως,αν η αγκάλη του Θεού,διευρυνθεί λιγάκι περισσότερο και πάψουν να θεωρούνται ως αμαρτία οι προγαμιαίες σχέσεις,ή η ομοφυλοφιλία,ή ακόμα και η πορνεία(το ξέρω ότι θα με φάνε ζωντανή με αυτό που λέω),να έρθουν ή μάλλον να επιστρέψουν πολλοί άνθρωποι στον χριστιανισμό...
quote:
maraki8
Δεν υποστήριξα ότι μπορούμε να πετσοκόψουμε τις απανταχού θρησκείες.Μπορούμε όμως να καταδείξουμε τα ελαττώματά τους.Δεν μπορούμε να συμφωνούμε με όλα όσα έχουν γραφτεί.
Έχω υποστηρίξει πολλές φορές,ότι θα πρέπει να εκσυχρονιστεί ο χριστιανισμός,ώστε να γίνει πιο ελκυστικός.Όχι με ψέμματα να έλκει πιστούς,απλά να εκσυγρονιστεί.Ίσως,αν η αγκάλη του Θεού,διευρυνθεί λιγάκι περισσότερο και πάψουν να θεωρούνται ως αμαρτία οι προγαμιαίες σχέσεις,ή η ομοφυλοφιλία,ή ακόμα και η πορνεία(το ξέρω ότι θα με φάνε ζωντανή με αυτό που λέω),να έρθουν ή μάλλον να επιστρέψουν πολλοί άνθρωποι στον χριστιανισμό...
Αυτός όμως ο εκσυγχρονισμός, αν γίνει, δεν θα αποδείξει ότι αυτά που πιστεύουμε μέχρι τώρα, είναι ανθρώπινο δημιούργημα και όχι θεϊκό, αφού θα μπορούμε να επέμβουμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα σύμφωνα με τις τωρινές αντιλήψεις ;
Άρα θα έχουμε κάποιους ηθικούς κανόνες, που φτιάχτηκαν από εμάς και τους βαφτίσαμε «λόγο Θεού» και οι οποίοι θα μπορούν να αναπροσαρμόζονται ανά κάποια χρονικά διαστήματα όταν οι κοινωνικές εξελίξεις το επιτρέπουν.
Έχω άδικο ;
quote:
maraki8
Ολυμπιακός να υποθέσω;
Δεν κάνεις και μια υπόθεση για διπλό το βράδυ, μπας και κάνουμε δυό φορές χριστούγεννα ; ![]()
![]()
![]()
Στράτος

quote:
Αυτός όμως ο εκσυγχρονισμός, αν γίνει, δεν θα αποδείξει ότι αυτά που πιστεύουμε μέχρι τώρα, είναι ανθρώπινο δημιούργημα και όχι θεϊκό, αφού θα μπορούμε να επέμβουμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα σύμφωνα με τις τωρινές αντιλήψεις ;
Άρα θα έχουμε κάποιους ηθικούς κανόνες, που φτιάχτηκαν από εμάς και τους βαφτίσαμε «λόγο Θεού» και οι οποίοι θα μπορούν να αναπροσαρμόζονται ανά κάποια χρονικά διαστήματα όταν οι κοινωνικές εξελίξεις το επιτρέπουν.Έχω άδικο ;
Όχι αγαπητέ μου,δεν έχεις καθόλου άδικο.Είμαι υπέρ της παρέμβασης σε κάποια πράγματα,αλλά της υγιούς παρέμβασης,της παρέμβασης που δεν είναι παράλογη και δεν "ρίχνει" κανέναν.Πάρε παράδειγμα την αλλαγή που προωθεί ο Πάπας αυτές τις μέρες για να επιτρέπεται η χρήση προφυλακτικού στους Καθολικούς.Εως τώρα απαγορευόταν(όχι ότι το τηρούσαν κιόλας αυτό οι Καθολικοί,ε;).Βλέπει όμως ότι το AIDS θερίζει και ότι είναι παράλογη αυτή η προσταγή του καθολικισμού.Οπότε και το αλλάζει.Είναι μια αλλαγή που έπρεπε να γίνει...
quote:
Δεν κάνεις και μια υπόθεση για διπλό το βράδυ, μπας και κάνουμε δυό φορές χριστούγεννα
Διπλό πάντως εισπράξατε...
quote:
Άρα θα έχουμε κάποιους ηθικούς κανόνες, που φτιάχτηκαν από εμάς και τους βαφτίσαμε «λόγο Θεού» και οι οποίοι θα μπορούν να αναπροσαρμόζονται ανά κάποια χρονικά διαστήματα όταν οι κοινωνικές εξελίξεις το επιτρέπουν.
Τί σόι κανόνες είναι αυτοί που ισχυρίζεσαι φίλε μου Στράτο, ποιός τους δημιούργησε, τους καθιέρωσε πού ακριβώς αναφέρει ρητά οτι απαγορεύεται αυτό, εκείνο ... το τάδε και απο ποιούς τελοσπάντων τηρήθηκε;;
Απο την στιγμή που παρατηρείς στους εκπροσώπους του κλήρου τους σημαιοφόρους των υποτιθέμενων "ιερών κανόνων" να οργιάζει η ομοφυλοφιλία, η απάτη, η ληστεία να φτάνουμε ακόμα και μέσα στα μοναστήρια να παρατηρούμε φαινόμενα παιδαρεστιών και βιασμών είναι δυνατόν να λέμε τώρα για τήρηση ιερών κανόνων;;
Και δέν νομίζω να αμφιβάλλεις οτι πάντοτε υπήρχαν τα συγκεκριμένα φαινόμενα, στους ανθρώπους που το μεγάλο χριστιανικό είδαλμα Κοσμάς ο Αιτωλός είπε να τους κατατάξουμε στην αμέσως επόμενη βαθμίδα μετά τον Θεό. Μήπως θα μπορούσες να μας εξηγήσεις ΕΣΥ ΣΑΝ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ πώς θα τους εμπιστευθείς τα πάντα γύρω απο την ζωή σου;;