- Μασκα,πεταξε την! - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Ολες αυτες οι μασκες δημιουργουνται απο τα διαφορα συστηματα ελεγχου μεσα σε καθε κρατος.Παραδειγματα αυτων των συστηματων στην Ελλαδα ειναι τα Μ.Μ.Ε. η εκκλησια η υποχρεωτικη στρατευση και η πολιτικη.Δε λεω πως οι παραπανω θεσμοι ειναι 100% συστηματα ελεγχου αλλα εχουν χασει μεσα στο χρονο τον αρχικο σκοπο τους.Η εκκλησια για παραδειγμα ειναι υπευθυνη για φανατισμο και αμαθεια που επικρατει σε πολλα γκρουπ ανθρωπων,κυριως γεροντοτερων και αμορφωτων ανθρωπων.
Οσοι εχετε διαβασει την Ουρανια Προφητεια παρακαλω μη μπερδευτειτε με τα θεατρα ελεγχου.Οι μασκες ερχονται απ εξω ενω τα θεατρα ελεγχου απο μεσα αν και εχουν σχεση μεταξυ τους,ισως μπορεσουμε να συζητησουμε και γι αυτη τη σχεση.
Θα ηθελα να ανοιξουμε μια συζητηση για τις εμπειριες σας με τις μασκες η για οτι αλλο θεωρειται απαραιτητο να προστεθει στο θεμα,ευχαριστω.
Όλοι αναγκαζόμαστε να κυκλοφορούμε με αυτές... όπως είπα με αυτές, γιατί η μάσκα δεν είναι μία... σε κάθε περίσταση φοράμε εκείνη που μας επιβάλλει ίσως η ζωική ...σοβαρότητα της αρμονίας.....όπως μπορεί να έχουμε δει πολλές φορές και να γελάμε με εκείνους που βρίσκονται μακράν του εαυτού τοους...... Ρούχα και χαμόγελα που στολίζουν, ακόμα και δάκρυα!!!!!!
Άλλο θέατρο και άλλο τσίρκο!!!!! Ο κλόουν είναι από τις πιο όμορφες φιγούρες γιατί αγαπάει να κάνει τους άλλους να γελούν μέσα από τις τρέλες και τις πίκρες του! Ο ηθοποιός αλλάζει ρόλους αναλλόγως των απαιτήσεων αλλά ο καλός ηθοποιός πρέπει να μελετάει καλά τον ρόλο του!!
Ίσως τελικά όλες αυτές οι μάσκες να δημιουργήθηκαν μέσα από την ανάγκη των ανθρώπων να στολίζουν τους εαυτούς τους και να μαθαίνουν κάτι διαφορετικό!!!!
Ας μην γινόμαστε λοιπόν τουλάχιστον κακοί ηθοποιοί!!
SIMORIL .......
quote:
Απο μικροι μεγαλωνουμε σε μια κοινωνια ωπου μας θετει κανονισμους.Οι περισσοτεροι ανθρωποι εχουν παψει να σκεφτονται πλεον,λειτουργουν με 'πρεπει' και με 'δεν πρεπει'.Φοραμε μασκες για να μην παρεξηγηθουμε,για να νιωθουμε μερος τις μαζας παρολο που ειμαστε δυστυχισμενοι.
Ολες αυτες οι μασκες δημιουργουνται απο τα διαφορα συστηματα ελεγχου μεσα σε καθε κρατος.Παραδειγματα αυτων των συστηματων στην Ελλαδα ειναι τα Μ.Μ.Ε. η εκκλησια η υποχρεωτικη στρατευση και η πολιτικη.Δε λεω πως οι παραπανω θεσμοι ειναι 100% συστηματα ελεγχου αλλα εχουν χασει μεσα στο χρονο τον αρχικο σκοπο τους.Η εκκλησια για παραδειγμα ειναι υπευθυνη για φανατισμο και αμαθεια που επικρατει σε πολλα γκρουπ ανθρωπων,κυριως γεροντοτερων και αμορφωτων ανθρωπων.
Οσοι εχετε διαβασει την Ουρανια Προφητεια παρακαλω μη μπερδευτειτε με τα θεατρα ελεγχου.Οι μασκες ερχονται απ εξω ενω τα θεατρα ελεγχου απο μεσα αν και εχουν σχεση μεταξυ τους,ισως μπορεσουμε να συζητησουμε και γι αυτη τη σχεση.
Θα ηθελα να ανοιξουμε μια συζητηση για τις εμπειριες σας με τις μασκες η για οτι αλλο θεωρειται απαραιτητο να προστεθει στο θεμα,ευχαριστω.
ΤΙΣ ΦΟΡΑΜΕ, ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΙΟΤΕ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ Η ΟΧΙ.
ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΘΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.
ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΝ ΤΑ ΕΤΣΙ.
ΟΛΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΙΓΜΕΣ.
---------
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
ΦΙΛΕ Johnny Wu ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ.
ΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ.
Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΠΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ COPY ΠΑΛI ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙΣ Η ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ/ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
quote:
Τώρα, για όσους είναι σε κώμα, να τονίσω πως υπάρχουν ]ένα σωρο περιπτώσεις ασθενών που ξεπέρασαν τέτοιες καταστάσεις, συχνά μάλιστα ενώ φαινόταν πως κάθε ελπίδα είχε χαθεί. Ασε που με την πρόοδο που κάνει σήμερα η ιατρική, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να μην υπάρχουν ποιά τέτοιες καταστασεις.
quote:
Εδώ φίλε μου έχουμε να κάνουμε με την προσωπική επιλογή κάποιου ανθρώπου, που ορίζει την ζωή του όπως του αρέσει. Εξάλου, πάντα υπάρχει ελπίδα, ειδικά με την πρόοδο που κάνει σήμερα η ιατρική επιστήμη.
quote:
Να δω σε λίγα χρόνια που η ιατρική θα έχει δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά τα προβλήματα τι θα γίνει. Θα εξαλειφθούν άραγε τέτοιες καταστάσεις?
Κάποιος που δεν έχει καν συνείδηση της ύπαρξής του πλέον, κοινώς είναι φυτό, πώς θα μπορούσε να εκδηλώσει την επιθυμία του για τερματισμό μιας ζωής που είναι μη-ζωή;
Αναφέρεις το μέλλον και τη μεγάλη πιθανότητα να αποτρέπονται ή να αντιμετωπίζονται ιατρικά οι σημερινά αδιέξοδες κωματώδεις καταστάσεις.
Θα μπορούσες να μιλήσεις για το παρόν; Θα επέμενα να μιλούσες για το παρόν μόνο. Είμαι α π ό λ υ τ η σε αυτό, γιατί όπως προανέφερες, η μεγάλη ελαστικότητα είναι παράγοντας της υπάρχουσας ηθικής διαφθοράς :
quote:
Γιατί, αγαπητή, ζούμε σε μια εποχή που είμαστε ''ελαστικοί'' σε όλα. Και δεν βλέπω τον κόσμο μας να προοδεύει, το αντίθετο μάλιστα, πάμε απο το κακό στο χειρότερο
quote:
Μια στιγμούλα. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως ανάγκη να εμπλακεί ένας γιατρός κάτι τέτοιο. Αν κάποιος πάσχει απο μια ανίατη ασθένεια, μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να τερματίσει μόνος του τη ζωή του. Για ποιόν λόγο χρειάζεται γιατρό για κάτι τέτοιο?
Μήπως ο γιατρός είναι απαραίτητος για κάτι τέτοιο όταν το "κάτι τέτοιο" θα συντελεσθεί μέσα σε μία κλινική, ο κατ΄εξοχήν χώρος όπου ασκεί ο γιατρός το λειτούργημά του; Μήπως επειδή κάποιες γνωματεύσεις γιατρών είναι αυτές που συνηγορούν στο να ληφθεί μια τέτοια απόφαση;
quote:
Ο Νόμος αφήνει στη γυναίκα περιθώρια σχετικής ελευθερίας, αλλά η ίδια η κοινωνία "καταργεί" το Νόμο!
Στην Ελλάδα εχουμε 500,000 εκτρώσεις το χρονο http://www.in.gr/innews/article.asp?lngEntityID=369700&lngDtrID=244
Αυτό, σημαίνει λιγότερο απο 1 στις 10 Ελληνιδες (κι αν αφαιρεσουμε όσες δεν ειναι σε ηλικία αναπαραγωγής ή την ξεπέρασαν....) έχουν κάνει έκτρωση. Δεν ειμαι μαθηματικός, αλλά σε μια δεκαετία δεν νομίζω οτι υπάρχει οικογένεια που να μην έχει έρθει σε επαφή με το πρόβλημα. Άρα, η κοινωνία ζει καθημερινά με το πρόβλημα.
quote:
Τώρα, για όσους είναι σε κώμα, να τονίσω πως υπάρχουν ]ένα σωρο περιπτώσεις ασθενών που ξεπέρασαν τέτοιες καταστάσεις, συχνά μάλιστα ενώ φαινόταν πως κάθε ελπίδα είχε χαθεί. Ασε που με την πρόοδο που κάνει σήμερα η ιατρική, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να μην υπάρχουν ποιά τέτοιες καταστασεις.
quote:
Κάποιος που δεν έχει καν συνείδηση της ύπαρξής του πλέον, κοινώς είναι φυτό, πώς θα μπορούσε να εκδηλώσει την επιθυμία του για τερματισμό μιας ζωής που είναι μη-ζωή;
Πρέπει να γίνει κατανοητό, οτι άλλο η κατάσταση κώματος (η οποία συνήθως στις Εντατικές είναι αποτέλεσμα Ιατρικής πρωτοβουλίας) κι άλλο ο Εγκεφαλικός θανατος.
Στον ασθενή σε κώμα εχουν κατασταλεί οι ανώτερες εγκεφαλικές καταστασεις και κυρίως η συνείδηση. Ο ασθενής τρεφεται με ορούς, αναπνεει με μηχανημα , αλλα "κοιμαται"
Για την Ιατρική ο "εγκεφαλικός θάνατος" ειναι μια αυστηρά ορισμένη κατάσταση η οποια διέπεται απο καθορισμένα πρωτοκολλα. Μάλιστα, αποτελεί συνεχώς αντικείμενο ερευνας.΄
quote:
Μήπως ο γιατρός είναι απαραίτητος για κάτι τέτοιο όταν το "κάτι τέτοιο" θα συντελεσθεί μέσα σε μία κλινική, ο κατ΄εξοχήν χώρος όπου ασκεί ο γιατρός το λειτούργημά του; Μήπως επειδή κάποιες γνωματεύσεις γιατρών είναι αυτές που συνηγορούν στο να ληφθεί μια τέτοια απόφαση;
Ο γιατρός δεν είναι απαραίτητος στο να αυτοκτονήσει κάποιος (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων).
Είναι αδιανόητο και αδύνατο γιατρός να δολοφονήσει ασθενή. Οι ασθενείς δεν νοσηλεύονται σε απομονωμένους θαλάμους οπου κάποιος κλείνει το μηχάνημα και οδηγεί στο θάνατο.
Αυτο που είναι πραγματικο προβλημα ειναι ο αριθμος των εντατικων κλινων στην Ελλαδα.
Καθημερινά, ειδικά μετα απο τροχαια ατυχηματα, νεοι ανθρωποι χρηζουν εισαγωγής σε μονάδες εντατικής. Μία εντατική 10 κλινών, θέλει τουλάχιστον 10 υπερεξειδικευμένους ιατρους και 30 εξειδικευμένες νοσηλεύτριες. Φαντασου οτι συνήθως 7 με 8 κρεββάτια ειναι κατειλημμενα απο χρονιους ασθενεις με μηδαμινές ελπίδες σωτηρίας (συγγενή νοσηματα, βαρια εγκεφαλικά, νευρολογικές νόσους, ανίατες ασθενειες)
Έκει έλα στη θεση του ιατρού ο οποιος βλέπει οτι δεν εχει δυνατότητα να σωσει ενα 18χρονο. Επίσης ελατε στη θεση των γονέων του παιδιου καθως και στη θέση των συγγενών του χρονίου ασθενους.
Ξέρω οτι μια ευκολη απάντηση ειναι το "&@#$%%$κράτος μας", αλλα δυστυχώς αυτο δεν αλλαζει απο τη μια μέρα στην άλλη.....
quote:
Και μόνο από τις απαντήσεις κάποιων από εσάς σε αυτό το θέμα μπορώ να καταλάβω αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Διαπιστώνω με λύπη μου, την παντελή έλλειψη κατανόησης για τη γυναίκα σήμερα, όπως και πάντα άλλωστε : είτε βρισκόμαστε στην "πάνδοξη" αρχαία Ελλάδα, είτε στα χρόνια της διδασκαλίας του Σαούλ, είτε στο Μεσαίωνα, είτε στην τουρκοκρατία, είτε σε κράτος που κυβερνάει η Σαρία, η γυναίκα πρέπει πάντα να υποτάσσεται στην εξουσία του άνδρα.
Κατ'αρχήν, ελπίζω να μην κρίνεις την δόξα της αρχαίας Ελλάδας απο την στάση που είχε ένα μέρος του Ελλαδικού χώρου απέναντι στις γυναίκες .
Ελπίζω επίσης να έχεις υπόψιν σου τον σεβασμό που έτρεφαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες απέναντι στις μητέρες, που συχνά υπερέβαινε ακόμα και τον θαυμασμό τους προς τους γεναίους στρατιώτες, καθώς επίσης και το γεγονός πως ο μεγαλύτερος πόλεμος της αρχαιότητας έγινε( κατα τον Όμηρο τουλάχιστον) για τα μάτια μιας γυναίκας. Ίσως επίσης να έχεις ακουστά για τον μύθο των αμαζόνων καθώς και για την λατρεία της Θεάς Γης, που ήταν η υπέρτατη θεά των Μινωιτών και όχι μόνο? Λίγο διάβασμα της ιστορίας δεν βλάπτει αγαπητή...
Κατα τα άλλα, απο που έβγαλες το συμπέρασμα πως εγώ υποτιμώ το ρόλο που παίζουν οι άντρες στην απόφαση μιας γυναίκας να κάνει έκτρωση ή κάποια έλλειψη κατανόησησς για την σημερινή γυναίκα? Είπα ή όχι
quote:
Ενοείς οτι η δολοφονία ενός αθώου βρέφους για να συνεχίσει μια κοπέλα τις σπουδές τις ανεμπόδιστη ή για να μπορέσει να συνεχίσει την ζωούλα του γυρίζοντας με τις γκομενίτσες ο μάγκας δεν είναι ηθικά μεμπτή?
και
quote:
πιστεύω ακράδαντα πως τα ''μοσχάρια'' που ανέφερες είναι πολύ περισσότερα απο τις ''μοσχάρες'' που ανέφερα εγώ.
Σίγουρα λοιπόν έχουν ευθύνη και οι άντρες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο, να ρίχνουμε δηλαδή ολόκληρη την ευθύνη στους ανδρες. Όπως είπα
quote:
Δεν είναι όλοι οι άντρες ''μοσχάρια'', όπως δεν είναι και όλες οι γυναίκες ''μοσχάρες...
Σαφές?
Κατα τα άλλα, λες
quote:
Ωστόσο, στην πιθανή περίπτωση που αυτό θα συνέβαινε άκαιρα, ως γυναίκα θα ήθελα να νιώθω ελεύθερη να μην ολοκληρώσω την μη επιθυμητή κύηση
Δηλαδή θα ήθελες να νιώθεις ελεύθερη να δολοφονήσεις ένα αθώο βρέφος για δικούς σου προσωπικούς λόγους. Πες μου, σε παρακαλώ, σε τι διαφέρει η λογική σου απο αυτή μερικών γύφτων που σκοτώνουν τα παιδιά τους γιατί...δεν μπορούν να τα ταϊσουν?
Βαφτίζεις ''τεχνητής αποβολής εμβρύου'' έναν φόνο και νομίζεις οτι κάτι κάνεις. Συγνώμη, αλλά το βρίσκω αηδιαστικό. Ας έχουμε τουλάχιστον το θάρος να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και ας μην κρυβόμαστε πίσω απο λέξεις για να αλλιώσουμε το νόημα των πράξεων μας.
quote:Μήπως ο γιατρός είναι απαραίτητος για κάτι τέτοιο όταν το "κάτι τέτοιο" θα συντελεσθεί μέσα σε μία κλινική, ο κατ΄εξοχήν χώρος όπου ασκεί ο γιατρός το λειτούργημά του;
Δηλαδή για να αυτοκτονήσει ένας άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται μέσα σε μια κλινική και χρειάζεται την βοήθεια γιατρού? Το 99,99% των αυτόχειρων θα διαφωνούσαν μαζί σου....
Φίλε macedon, συμφωνώ σε όσα λες για τον εγκεφαλικό θάνατο και την ευθανασία( εδώ πια δεν νομίζω πως θεωρείται πια ευθανασία, απ'τη στιγμή που ο άνθρωπος δεν υπάρχει δυνατότητα να επανακάμψει...), αλλά διαφωνώ σε αυτό
quote:
Μεγαλύτερη σημασία από οποιαδήποτε "ηθική" επιταγή έχει η ευτυχία της κόρης μου. Αν πιστεύει ότι η πιθανή εγκυμοσύνη θα την έκανε δυστυχισμένη, δεν θα είχα κανέναν (ούτε ελάχιστο) δισταγμό.
Κατ'αρχήν, δεν μπορώ να καταλάβω τι ενοείς ''ηθική επιταγή'' στην φυσική απέχθεια που νιώθω για την δολοφονία ενός αθώου βρέφους.
Αν δηλαδή το τίμημα για την ευτυχία της κόρης σου είναι πχ. να σκοτώσεις το πεντάχρονο παιδάκι της γιατί δεν μπορεί να το μεγαλώσει, θα το κάνεις χωρίς δισταγμούς?
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
quote:
Πες μου, σε παρακαλώ, σε τι διαφέρει η λογική σου απο αυτή μερικών γύφτων που σκοτώνουν τα παιδιά τους γιατί...δεν μπορούν να τα ταϊσουν?
Ε, όχι και ρατσισμός στο topic!! Είπαμε, είσαι απόλυτος, είσαι ακραίος, αλλά ΚΑΙ ρατσιστής;
Σε τι σου έφταιξε η συμπαθής φυλή των τσιγγάνων για να την υποβιβάζεις έτσι;
Κρίμα, γιατί νόμιζα πως είχα να κάνω με ανθρώπους με ευαισθησία. Αποδεικνύεται εδώ η επιλεκτική σου ευαισθησία που τελικά είναι αναισθησία!
quote:
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
Έπρεπε όμως να αντιληφθώ τις ρατσιστικές σου τάσεις κρίνοντας και από το προηγούμενο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσες.
quote:
Invader
Κατ'αρχήν, δεν μπορώ να καταλάβω τι ενοείς ''ηθική επιταγή'' στην φυσική απέχθεια που νιώθω για την δολοφονία ενός αθώου βρέφους. Αν δηλαδή το τίμημα για την ευτυχία της κόρης σου είναι πχ. να σκοτώσεις το πεντάχρονο παιδάκι της γιατί δεν μπορεί να το μεγαλώσει, θα το κάνεις χωρίς δισταγμούς?
Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση του. Δεν μιλάμε για βρέφος, δεν μιλάμε για πεντάχρονο παιδάκι. Μιλάμε για έμβρυο. Μιλάμε για αγέννητο οργανισμό.
Το έμβρυο από τη στιγμή που θα γεννηθεί είναι ανθρώπινος οργανισμός. Πριν γεννηθεί όμως και ειδικά πριν τον 7ο μήνα, δεν είναι, όπως και να το κάνουμε. Είναι ένας ερμαφρόδιτος οργανισμός ο οποίος θα γίνει άνθρωπος. Ένας οργανισμός που στον 5ο μήνα της ζωής του έχει μήκος ενός δαχτύλου.
Οι "ηθικές" επιταγές είναι αυτές που έχουν διαμορφώσει κάποιες κοινωνικές ομάδες με βάση τα "πιστεύω" τους και οι οποίες ούτε με εκφράζουν ούτε τις δέχομαι (π.χ. θρησκείες). Εγώ παίρνω εντολές μόνο από τη συνείδησή μου.
Τώρα, αν θεωρεί η ηθική αυτών των ομάδων δολοφονία την έκτρωση, είναι δικαίωμά τους να το πιστεύουν και ελεύθεροι να μην το κάνουν. Εγώ δεν τη θεωρώ δολοφονία.
Νομίζω μιλάω καθαρά και δεν αφήνω περιθώρια για παρερμηνείες αυτών που λέω...
macedon
Παλιότερα πρίν απο έναν αιώνα το παιδί γεννιόταν μόνο στους 9 μήνες ενώ πιό πρόωρα δέν μπορούσε να ζήσει.
Μόλις προχώρησε λίγο η επιστήμη άρχισαν να γεννιούνται και παιδιά επταμηνίτικα σήμερα και ΕΞΑΜΗΝΙΤΙΚΑ. Στο μέλλον όταν προχωρήσει η επιστήμη πάρα πολύ το παιδί θα μπορεί να ζήσει έξω απο την μήτρα της μάνας του και απο 4, ή 3 ή και 2 ακόμα μηνών.
Ποιά η διαφορά λοιπόν να γεννήσεις ένα παιδί στους 4 μήνες και να το σκοτώσεις απο το να το κάνεις έκτρωση όταν είσαι 4 μηνών έγγυος?
Στην μία περίπτωση είναι δολοφονία στην άλλη όχι?
Απλή λογική θέλει το πράγμα!
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
quote:
Krisnna
Ποιά η διαφορά λοιπόν να γεννήσεις ένα παιδί στους 4 μήνες και να το σκοτώσεις απο το να το κάνεις έκτρωση όταν είσαι 4 μηνών έγγυος?
Στην μία περίπτωση είναι δολοφονία στην άλλη όχι?
Απλή λογική θέλει το πράγμα!
Ακριβώς, απλή λογική.
Στους 4 μήνες δεν είναι καν παιδί. Είναι ένας οργανισμός με μήκος περίπου 3-4 εκατοστά. Μην τρελλαθούμε κιόλας.
Η "δολοφονία" έχει να κάνει με την αφαίρεση ζωής ενός ανθρώπου. Το έμβρυο δεν θεωρείται ακόμη άνθρωπος, για τον απλό λόγο ότι δεν είναι.
Στους 7 μήνες, το παιδί είναι μορφοποιημένο, με μορφοποιημένα όργανα και είναι βιώσιμο. Στους 4 δεν είναι.
Για να επεκτείνω τη σκέψη μου, αν η έκτρωση αποτελεί δολοφονία, τότε η αποβολή θεωρείται "δολοφονία εξ αμελείας;".
Μάλλον για φυσικό φαινόμενο μου φαίνεται εμένα...
macedon
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ
ΕΚΤΡΩΣΗ
Η ΕΥΘΗΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ...ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑΚΙ...ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΧΕΣΗ/Η ΠΡΑΞΗ/Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ...Η ΕΥΚΟΛΗ/ΕΚΤΡΩΣΗ...Η ΔΥΣΚΟΛΗ/ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ; Ε;...Η ΕΠΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.
ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΡΩΣΗ.
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ;...ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ..."ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ Ή Η ΜΗΤΕΡΑ;"...ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ/ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΔΙΕΣ...ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΥΣΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ;...Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΣΑΣ;...ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ/ΜΑΥΡΟ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ.
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΗΝΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ...ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ...ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.
ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ
ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ...ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ...ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ...ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ...ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ "ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ" ΤΟΝ ΠΟΝΟ;
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΤΗΡΕΙ" ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ/ΥΠΟΤΡΟΠΗ...ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟ...ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ...ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ;...ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΟΡΟ ΠΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΟΥ;
ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ...ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ;...ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΦΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ...ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ; ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ Η ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ;
ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΓΕ Η ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ...ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΟΥΤΣΑΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...ΣΚΛΗΡΟ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ.
"Ο ΤΖΩΝΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ"
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.
Συγχαρητήρια πάντως που η δικη μου επιλεκτική ευαισθησία αποτελεί για εσένα δικαιολογία για την δική σου αναισθησία.
Το οτι καταδικάζεις δηλαδή σε θάνατο αδιάφορα ένα αθώο βρέφος δεν είναι για εσένα μεμπτο διότι...εγώ είμαι ρατσιστής. Παίρνεις 10 στην κουτοπονηριά και 0 στην Λογική και την ανθρωπιά.
quote:
Έπρεπε όμως να αντιληφθώ τις ρατσιστικές σου τάσεις κρίνοντας και από το προηγούμενο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσες.
Είσαι φοβερά οξυδερκής, μιλάμε πιάνεις πουλιά στον αέρα.
Φίλε macedon, λες
quote:
Το έμβρυο από τη στιγμή που θα γεννηθεί είναι ανθρώπινος οργανισμός. Πριν γεννηθεί όμως και ειδικά πριν τον 7ο μήνα, δεν είναι, όπως και να το κάνουμε
Μα φίλε μου, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος αν αφεθεί να αναπτυχθεί θα εξελιχθεί σε έναν άνθρωπο. Δεν καταλαβαίνω με βάση ποιά λογική διάφορες μητέρες κλαίνε απο χαρά όταν πιάνουν στην αγκαλιά τους το μωρό τους μετά απο 9 μήνες, ενώ πέντε μήνες πριν δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να το καταδικάσουν σε θάνατο.
Άσε που το μωρό διαθέτει απο την πρώτη στιγμή της σύλληψης του τα γονίδια των γονέων του, τους σπόρους δηλαδή για την μετέπειτα εξέλιξη της προσωπικότητας του, το δε φύλο του καθορίζεται επίσης απο τη στιγμή της σύληψης του με βάση την αναλογία των χρομοσωμάτων, αν δεν κάνω λάθος.
Με πιο δικαίωμα λοιπόν εμείς του τερματίζουμε την ζωή?( γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι ένας ζωντανός οργανισμός). Σκέψου τι είπες μόνος σου φίλε μου. Είπες πως θα προέτρεπες την κόρη σου να προχωρήσει σε έκτρωση, αν αυτή πίστευε πως μια γέννηση θα της έκανε δυστηχισμένη τη ζωή. Μα δες, δεν θα ήταν το έμβρυο των τριών μηνών που θα της έκανε δυστυχησμένη την ζωή, αλλά το παιδί που θα αναπτύσονταν αργότερα απο το έμβρυο αυτό!
Απλά σκέψου πόσο αμοραλιστικό είναι να λέμε πως ένα παιδί κάνει ή πρόκειται να κάνει δυστυχισμένη την ζωή κάποιου μόνο και μόνο με την ύπαρξη του...
Και θα σου πω και κάτι άλλο φίλε macedon. Το οτι άφησα εκτός συζήτησης χριστιανισμό και άλλους ''ηθικούς κώδικες'' δεν είναι καθόλου τυχαίο. Οι απόψεις που σου αναπτύσω προέρχονται αποκλειστικά απο τις δικές μου σκέψεις πάνω στο ζήτημα και την δική μου συνείδηση. Και αυτό γιατί μου φαίνεται αδιανόητο να θεωρείται η έκτρωση κάτι νορμάλ, με βάση οποιονδήποτε ηθικό κώδικα και αν ορίζει κάποιος την ζωή του.
Φίλε Κρίσνα, πολύ καλά τα είπες. Η πρόοδος της τεχνολογίας σε λίγα χρόνια πιθανότατα θα δώσει επίσης τέλους σε κάθε 'εκ γενετής' αρρώστια. Να δω τότε τι καινούργιες δικαιολογίες θα σκαρφιστεί ο ανθρώπινος νους για να δικαιολογήσει αποτρόπαιες πράξεις όπως η έκτρωση...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
Edited by - Invader on 15/05/2005 23:31:34
Edited by - Invader on 15/05/2005 23:33:35
quote:
Κούνα το κεφάλι σου και σκέψου τι σημαίνει αυτό
Διαπιστώνω πως η διανόησή σου λειτουργεί σε επίπεδα πολύ ... υψηλά!
Διαφορετικά πώς θα μπορούσες να προτείνεις μια τόσο πρωτότυπη σε σύλληψη σκέψη;
quote:
Άσε που το μωρό διαθέτει απο την πρώτη στιγμή της σύλληψης του τα γονίδια των γονέων του, τους σπόρους δηλαδή για την μετέπειτα εξέλιξη της προσωπικότητας του
Αυτός είναι οπωσδήποτε ένας καλός λόγος για να μην αφήνεις ούτε ml από το σπόρο σου να πάει χαμένο, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχει πού να διοχετευθεί, καλή ώρα όπως τώρα.
quote:
Μα φίλε μου, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος αν αφεθεί να αναπτυχθεί θα εξελιχθεί σε έναν άνθρωπο
Μπροστά στην πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η μετάλλαξή σου από απλό πολίτη σε kaizer ή ακόμα και σε θεό, τί θα έλεγες να μην αναμένουμε το πλήρωμα αυτό του χρόνου και να σε χαιρετούμε στρατιωτικά από τώρα ή αν θέλεις να σε προσκυνάμε και ως θεό;
http://www.gyn.gr/artman/publish/article_22.asp
ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. 1η εβδομάδα: Μετράμε την εγκυμοσύνη σε εβδομάδες, αρχίζοντας από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου
quote:
12η εβδομάδα
ΤΟ ΚΥΗΜΑ: Το παιδί έχει τώρα μήκος 6 εκ. και ζυγίζει περίπου 28 γραμμάρια. Η απόσταση από την κορυφή του κρανίου, μέχρι τον κόκκυγα είναι τώρα 4 εκ. Το παιδί κινείται. Το πρόσωπο έχει σχηματιστεί καλλίτερα. Το πάνκρεας λειτουργεί και αρχίζει να παράγει ινσουλίνη. Η ουροδόχος φαίνεται ήδη σαν μικρό σκούρο στίγμα και είναι δείγμα παραγωγής ούρων.
Η ΜΗΤΕΡΑ: Το βάρος της δεν πρέπει να έχει ακόμη αυξηθεί. Πολλές γυναίκες νοιώθουν τάση στους μαστούς και ο όγκος των μαστών αυξάνεται κάπως. Μερικές πρέπει ν’ αλλάξουν νούμερο στηθόδεσμου. Η τάση για εμετό συνήθως βελτιώνεται.
Η ΕΞΕΤΑΣΗ: Υπερηχογραφικώς μπορούμε ενδοχομένως να δούμε το φύλο του παιδιού, που σε καθιστή θέση έχει μήκος 4,8 εκ.
13η εβδομάδα
ΤΟ ΚΥΗΜΑ: Τα οστά αρχίζουν να σχηματίζονται και τα πλευρά ξεχωρίζουν. Επίσης η μύτη και το πηγούνι διακρίνονται καλά. Το παιδί αρχίζει να βάζει τον αντίχειρα στο στόμα και ανοιγοκλείνει το στόμα. Η ανάπτυξη των εξωτερικών γεννητικών οργάνων έχει πλέον συντελεστεί.
Η ΜΗΤΕΡΑ: Από τώρα αρχίζει η αύξηση του βάρους της. Αρχικά θα είναι 200-250 γραμμάρια κάθε εβδομάδα
Η ΕΞΕΤΑΣΗ: Κάτω από καλές συνθήκες (καλό μηχάνημα, όχι παχύσαρκη μητέρα,φυσιολογική ποσότητα εναμνίου), μπορούμε να δούμε το φύλο του παιδιού.
14η εβδομάδα
ΤΟ ΚΥΗΜΑ : Έχει μήκος 5,6 εκ. Τα μάτια προχωρούν όλο και περισσότερο στην σωστή τους θέση. Φαίνονται τα μάγουλα και η μύτη απεικονίζεται καλλίτερα. Τα αυτάκια έχουν την τελική μορφολογία και την σωστή θέση.΄Οι νεφροί παράγουν ούρα. Στα θηλυκά έμβρυα οι ωοθήκες μετατοπίζονται στην πύελο.
Η ΜΗΤΕΡΑ: Έχει βάλει μέχρι τώρα 400-500 γραμμάρια .
15η εβδομάς
ΤΟ ΚΥΗΜΑ: Το μήκος του σε όρθια στάση είναι 10-11 εκ. και ζυγίζει περίπου 40 γραμμάρια. Μπορεί να κινεί τα άκρα και να σφίγγει την γροθιά του.
Η ΜΗΤΕΡΑ : Αύξησε το βάρος της κατά 600-750 γραμμάρια .
16η εβδομάδα
ΤΟ ΚΥΗΜΑ: Το παιδί ζυγίζει τώρα 60 γραμμάρια. Η απόσταση από την κορυφή του κρανίου, μέχρι τον κόκκυγα είναι περίπου 7,5 εκ. Τα νύχια έχουν σχηματιστεί και το παιδί μπορεί να ζαρώσει την επιδερμίδα του μετώπου του, να γυρίσει τα μάτια και να καταπιεί. Αρχίζει επίσης ν΄ακούει!!
Η ΜΗΤΕΡΑ : Έβαλε μέχρι τώρα 800 – 1000 γραμμάρια. Σε λεπτές γυναίκες ψηλαφάτε ο πυθμένα της μήτρας, που φτάνει περίπου 2 δάκτυλα ψηλότερα από την ηβική σύμφυση.
Η μητέρα μπορεί ήδη να αρχίσει με την προληπτική περιποίηση του δέρματος της κοιλιακής χώρας, για την πρόληψη των γραμμώσεων της εγκυμοσύνης. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο κάτι τέτοιο προφυλάσσει πραγματικά. Απλές κρέμες επαρκούν!!
Η κοιλιά φαίνεται κάπως διογκωμένη, επειδή εκτοπίζεται το έντερο από την λεκάνη και πολλές έγκυες παραπονούνται για μετεωρισμό.
Η ΕΞΕΤΑΣΗ: Στο ράδιο αυτό μπορεί να γίνει μία αμνιοκέντηση, που συνιστούμε κυρίως σε γυναίκες μετά την ηλικία των 35 ετών. Από τώρα μπορεί να προγραμματιστεί και το λεγόμενο τριπλό (ή διπλό) τεστ, για ν’ αποκλείσουμε σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα το παιδί να έχει μία χρωμοσωμική ανωμαλία (σύνδρομο Down) . Η εξέταση αφορά μητέρες κάτω των 35 ετών.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Invader
Μα φίλε μου, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος αν αφεθεί να αναπτυχθεί θα εξελιχθεί σε έναν άνθρωπο.
"Ζωντανός οργανισμός" γίνεται μετά τη 9η-10η εβδομάδα, οπότε σχηματίζεται η καρδιά. Άλλωστε μετά τη 10η εβδομάδα (2,5 μήνες από τη σύλληψη) μπορούν να γίνουν και οι πρώτες εξετάσεις για τυχόν γενετικά προβλήματα.
quote:
Invader
Δεν καταλαβαίνω με βάση ποιά λογική διάφορες μητέρες κλαίνε απο χαρά όταν πιάνουν στην αγκαλιά τους το μωρό τους μετά απο 9 μήνες, ενώ πέντε μήνες πριν δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να το καταδικάσουν σε θάνατο.
Για τον ίδιο λόγο που 9 μήνες πριν τον τοκετό, οι "υποψήφιες μητέρες" σκουπίζουν το "υποψήφιο παιδί" με την χαρτοπετσέτα.
quote:
Invader
το δε φύλο του καθορίζεται επίσης απο τη στιγμή της σύληψης του με βάση την αναλογία των χρομοσωμάτων, αν δεν κάνω λάθος.
Το φύλο ναι. Τα όργανα μορφοποιούνται μετά την 13η εβδομάδα
quote:
Invader
Με πιο δικαίωμα λοιπόν εμείς του τερματίζουμε την ζωή?( γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι ένας ζωντανός οργανισμός).
Όχι πριν την 10η εβδομάδα
quote:
Invader
Σκέψου τι είπες μόνος σου φίλε μου. Είπες πως θα προέτρεπες την κόρη σου να προχωρήσει σε έκτρωση, αν αυτή πίστευε πως μια γέννηση θα της έκανε δυστηχισμένη τη ζωή.
Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο, μην παρερμηνεύεις τα λόγια μου. Είπα: Προσωπικά αν η κόρη μου βρισκόταν στη θέση να κυοφορεί ένα παιδί που η γέννησή του θα την έκανε δυστυχισμένη ή θα είχε διαγνωστεί σοβαρό πρόβλημα στο έμβρυο ή συνέτρεχε κάποιος άλλος (κατά την κρίση της) σοβαρός λόγος, τότε χωρίς κανένα δισταγμό και χωρίς καμία "ηθική" υποκρισία θα ήμουν υπέρ της έκτρωσης. Ούτε τύψεις, ούτε δικαιολογία στον εαυτό μου και τους γύρω μου.
Δεν θα την προέτρεπα, θα συμφωνούσα. Αυτό είπα.
Και για να απαντήσω σε προηγούμενο ερώτημά σου. Μέχρι τη 10η εβδομάδα, το έμβρυο δεν θεωρείται ζωντανός οργανισμός, όπως το θέτεις. Δεν έχει καν σχηματοποιημένη καρδιά. Έχει μήκος περίπου 17-22 χιλιοστά (1,7-2,2 πόντους). Συνήθως η έκτρωση γίνεται στο διάστημα από 6η-8η εβδομάδα, κι αυτό για πολλούς λόγους. Μετά την 13η εβδομάδα, είναι δύσκολο για μια γυναίκα να κάνει έκτρωση, γιατί το έμβρυο αρχίζει πλέον να κινείται, το νοιώθει, αλλάζει η ψυχολογία της. Χώρια που οι κίνδυνοι για την ίδια τη μητέρα μεγαλώνουν.
Επειδή όταν μιλάμε για έκτρωση, συνήθως δεν έχουμε σαφή εικόνα στο μυαλό μας. Φανταζόμαστε ένα μωρό, όπως το βλέπουμε τη στιγμή της γέννησης να δολοφονείται από το γιατρό με μαχαίρια και κατσαβίδια και μας πιάνει αποτροπιασμός. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα "ξένο σώμα" στον οργανισμό της μητέρας, μήκους 2,2 εκατοστών το πολύ.
Άλλωστε, δεν χρειάζεται καν να πάει μια υποψήφια μητέρα στο γιατρό. Μπορεί να πάρει ένα χάπι (μεφιπριστόνη) και να προκληθεί αποβολή.
Άρα, πιστεύω ότι γίνεται πολύ κακό για το τίποτε.
macedon
quote:
Ψηλός
Καλό είναι πριν εκφέρουμε γνώμη για κάτι, αν δεν γνωρίζουμε, να αναζητάμε τη άποψη κάποιου ειδικού, και τι καλύτερο από έναν γιατρό:
πως πάντα
Ακριβώς, αυτό είπα φίλε Ψηλέ. Οι εκτρώσεις γίνονται από την 6η ως την 8η εβδομάδα (τις οποίες δεν αναφέρεις στην παραπομπή σου) και μόνο για σοβαρούς ιατρικούς λόγους μετά την 13η εβδομάδα (που σημειώνεις).
macedon
quote:
Διαπιστώνω πως η διανόησή σου λειτουργεί σε επίπεδα πολύ ... υψηλά!
Διαφορετικά πώς θα μπορούσες να προτείνεις μια τόσο πρωτότυπη σε σύλληψη σκέψη;
Με όλη το μικρότερο επίπεδο διανόησης μου, Κυβέλη, δεν είμαι εγώ αυτός που, για να ικανοποιήσω τα κόμπλεξ μου και τις ( δήθεν) φεμινιστικές μου αντιλήψεις καταδικάζω ασυζητιτί σε θάνατο αθώα βρέφη... Και επίσης δεν είμαι εγώ αυτός που ειρωνεύεται τον άλλο αντι επιχειρημάτων.
quote:
Αυτός είναι οπωσδήποτε ένας καλός λόγος για να μην αφήνεις ούτε ml από το σπόρο σου να πάει χαμένο, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχει πού να διοχετευθεί, καλή ώρα όπως τώρα.
Μήπως θα μπορούσες να μας το κάνεις πιο λιανά αυτό το τελευταίο και σε εμάς που η διανόηση μας δεν...λειτουργεί σε επίπεδα τόσο υψηλά όσο η δική σου?
quote:
Μπροστά στην πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η μετάλλαξή σου από απλό πολίτη σε kaizer ή ακόμα και σε θεό, τί θα έλεγες να μην αναμένουμε το πλήρωμα αυτό του χρόνου και να σε χαιρετούμε στρατιωτικά από τώρα ή αν θέλεις να σε προσκυνάμε και ως θεό;
Μιλάμε είσαι πραγματικά για γέλια. Ως απάντηση στα επιχειρήματα που σου φέρνω για το θέμα της έκτρωσης, εσύ...σχολιάζεις το nick μου.
Τρικυμία εν τω κρανίο έχεις φίλτατη. Για σοβαρέψου γιατί ήδη διεκδικείς τον τίτλο της γραφικής. Και κόψε το στυλάκι της δήθεν ''απελευθερωμένης'' χαζογκόμενας γιατί έχει γεμίσει η κοινωνία μας απο τέτοια άτομα, δεν κάνεις και τίποτα προτότυπο.
Ούτε είμαι κανένα ''φιλαράκι'' σου για να μου μιλάς σε τέτοιο ύφος. Αν δεν σου έχουν μάθει μέχρι τωρα τρόπους, καιρός να κάνεις κάτι για αυτό.
Φιλικά,
*πρώην Kaizer