ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Test : Πόσο δημοκράτης είσαι ???? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Test : Πόσο δημοκράτης είσαι ???? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Dying_Incubus54 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
XDΜέλος
22/06/2005, 21:28:41
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Κατά την γνώμη μου, μάλλον ο συγκεκριμένος ναός ανεγέρθηκε από εβραιοχριστιανούς ή τέλος πάντων υπό συνθήκες θρησκευτικού συγκρητισμού Χριστιανισμού και Εβραϊσμού. Τούτο το θεωρώ σίγουρο εάν η ημερομηνία που υπάρχει κάτω από τον σταυρό (1860) αφορά το έτος ανέγερσης του οπότε τα χρησιμοποιούμενα σύμβολα είναι πιθανόν να απαυδούν των παλαιοχριστιανικών τους ερμηνειών, πράγμα αρκετά ρεαλιστικό λόγο της ανάποδης Πεντάλφα η οποία δικαιολογείται μόνο εάν ο Σταυρός θεωρήσουμε πως λειτουργεί σαν δυαδικό σύμβολο ένωσης των αντιθέτων (Εξάκτινη Σφραγίδα<->Σταυρός<->Ανάποδο Πεντάλφα) αν και σε αυτή την περίπτωση είθισται στις πλευρές του να παρουσιάζεται ο Ήλιος και η Σελήνη {Ανθρώπινη / Θεία Φύση} αλλά εάν τελικά πρόκειται για εβραιοχριστιανούς η επιλογή των δυο αστερίων ταιριάζει με τις βαθύτερες θρησκευτικές αντιλήψεις τους επί του θέματος ..
Εάν θεωρήσουμε μάλιστα πως οι τρεις άκρες του σταυρού «ανθίζουν» ή μοιάζουν με μπουμπούκια τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για αναπαράσταση της «Ράβδου του Ααρών» ενός ακόμα Εβραϊκού συμβόλου αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.. ( ; )

Έχεις εξετάσει μήπως υπάρχει κάτι εξίσου αναπάντεχο / παράδοξο στο εσωτερικό του; .. κάποια εκκεντρική αγιογραφία ή εικόνα για παράδειγμα; Κάποια διαφορά από την τυπική ναοδομία; Επίσης που βρίσκεται και που είναι αφιερωμένος ο ναός; (αν φοβάσαι πως κινδυνεύει από βανδαλισμούς απάντησε κατά την κρίση σου)

Υ.Γ.
Το Πεντάλφα φαίνεται πως έχει κάτι χαραγμένο κυκλικά .. ( ή όχι ; ; ; )
Η θύρα του ναού (και όχι μόνο) έχει ενδιαφέρον σχήμα ..
Δεν νομίζεται πως τα σύμβολα αυτά θυμίζουν το Εβραιοχριστιανικό τατουάζ του Βαβύλη.. που τόσο μελάνη χύθηκε για αυτό στα Μ.Μ.Ε. :-p
1860 = 15 = 6 (έτσι για πλάκα ..)

Edited by - XD on 22/06/2005 21:29:45

scar_faceΜέλος
23/06/2005, 08:56:55
Φίλοι, το εκκλησάκι βρίσκεται μέσα σε ένα χωριό του εξωτερικού Πηλίου, βλέπει δηλαδή προς το Αιγαίο. Περισσότερες πληροφορίες δεν θα πω, μιας και μου έβαλε την ιδέα ο φίλος XD, μέχρι να ξαναπάω και να προσπαθησω να μπω μέσα.
Δεν τράβηξα μεγαλύτερη φώτο, γιατί δεν είχε τίποτα ενδιαφέρον.
Δεν ρώτησα αν είναι αφιερωμένο κάπου, γιατί δεν λειτουργούσε αφού ήταν παρατημένο και ο χώρος ήταν χορταριασμένος και για αυτό δεν μπορεσα να μπω μέσα να δω αν έχει κάτι παράξενο.
Η αρχιτεκτονική του είναι απλή και κλασσική, θα έλεγα.
Πραγματικά τώρα που το λες φίλε XD, φαίνετε σαν κάτι να είναι χαραγμένο στον κύκλο της 5αλφα, εκεί που έχει φύγει ο σοβάς. Κοίταξα και την πρωτότυπη, σε κανονική ανάλυση, και εκεί φαίνετε καλύτερα πως κάτι είναι χαραγμένο.
Όπως επίσης κάτι πρέπει να είναι στο κέντρο του άστρου του Δαυίδ.
Και κάτι άλλο που μόλις το παρατήρησα. Μέσα στο μαύρο της εισόδου, φαίνετε κάτι σαν κουρτίνα. Δεν εμφανίστηκε από την μείωση της ανάλυσης αλλά είναι και στην αρχική. Μάλλον όμως είναι παιχνίδια του φωτός στον φακό.
Δυστυχώς περισσότερα δεν έχω.

Φίλε XD η συλλογιστική σου είναι πολύ λογική. Αυτό με την ανάποδη 5άλφα δεν μπόρεσα να καταλάβω.
Αν υποθέσουμε πως πάνω από την είσοδο κάποιου χώρου, τοποθετούνται τα σύμβολα που προστατεύουν αυτό τον χώρο, τότε καταλαβαίνουμε την χρήση του σταυρού και του άστρου.
Το άλλο σύμβολο όμως πως συνδυάζεται με τα υπόλοιπα?

The love is like a ball. Ul c
.|.
XDΜέλος
23/06/2005, 13:20:35
Φίλε scare_face,
Σε ορισμένους μεσαιωνικούς ή αναγεννησιακούς πίνακες δεξιά και αριστερά του Σταυρού καμία φορά μπορεί να τοποθετηθούν ο Ήλιος και η Σελήνη συμβολίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο ο μεν Ήλιος το Θεό, τον Πνευματικό Κόσμο, την Θεία Φύση του εσταυρωμένου Ιησού και η δε Σελήνη τον Σατανά, τον Υλικό Κόσμο, την Ανθρώπινη Φύση του εσταυρωμένου (στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό φυσικά αυτές οι απεικονίσεις για δογματικούς λόγους δεν έχουν ερείσματα οπότε δεν συνηθίζονται).
Ο Σταυρός στην Μέση των δυο αντίθετων συμβόλων υποδεικνύει την σύζευξη των αντιθέσεων, την αδιαίρετη ένωση Θείας και Ανθρώπινης φύσης στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, και την Θέωση του Ανθρώπου δια του Σταυρικού Μαρτυρίου του Τελευταίου.
Τώρα εάν στα πλαίσια αυτά αντικαταστήσουμε τον Ήλιο με το Εξάκτινο Αστέρι (Θετικό ως επί το πλείστο σύμβολο στον Εβραϊσμό) και την Σελήνη (Αρνητικό Σύμβολο) με το Πεντάκτινο Ανάποδο Αστέρι (Κατεξοχήν Σύμβολο της Μαύρης Μαγείας) έχουμε έναν παρόμοιο συμβολισμό Ήλου & Σελήνης αποφεύγοντας την χρήση των ειδωλολατρικών στην Εβραϊκή σκέψη πλανητών..

Τα σύμβολα σε αυτή την περίπτωση εκφράζουν την θεολογική άποψη των οικοδόμων του Ναού και λιγότερο δρουν ως σύμβολα προστασίας του χώρου εκτός και αν ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για διάφορους άλλους σκοπούς (πράγμα που θεωρώ απίθανο).

23/06/2005, 13:53:37
Έχω την γνώμη ότι το Σταυρικό Μαρτύριο συμβολίζεται με Σταυρό που το κάτω μέρος είναι μεγαλύτερο από τα άλλα. Αυτός ο Σταυρός είναι ισοσκελής, συνήθως αυτοί οι σταυροί είναι σύμβολα προστασίας.
Deghar AdharkΜέλος
23/06/2005, 18:03:21
quote:

Υπάρχει περίπτωση η "ανάποδη" πεντάλφα" όπως λέτε να μην είναι ανάποδη αλλά σχεδιασμένη με την κορυφή προς τα έξω και επειδή δεν μπορούσε να σχεδιαστεί αλλιώς να φαίνεται ως ανάποδη?

χμμμμ ισως και να ισχυει αλλα ειναι λιγο περιργο.
εννοω για ποιο λογο να μην μπορουσαν να την σχεδιασουν κανονικη,το σταυρο μια χαρα τον εχουν κανει.τωρα το αστερι του δαβιδ το ιδο ειναι και αναποδα

Ismail vilehand
Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
"the high council of zakarum"
23/06/2005, 20:41:52
Και που να πάτε αγαπητοί μου φίλοι στο άγιο Όρος και να παρατηρήσετε προσεκτικά τις αγιογραφίες και τις παραστάσεις στα καθολικά των μοναστηριών! Εκεί να δείτε τι θα βρείτε. Υπάρχει υλικό για να γεμίσετε ένα βιβλίο... Μετά αυτό εδω που έβαλε ο αγαπητός φίλος θα φαίνεται "πταίσμα"...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

ΕφιάλτηςΝέο Μέλος
23/06/2005, 22:15:55
Καλησπερα σε ολους και σε ολες!

Παιδια εγω στην φωτογραφια παρατηρησα (αν και δεν ειμαι 100% σιγουρος)
οτι ο σταυρος ειναι Ισοσκολες,οποτε δεν μιλαμε για τον σταυρο του Σταυρομενου αλλα για το Σταυρο των Ναϊτων Ιπποτων!

Αμα ειχαμε μια καλυτερη φωτογραφια και μια ολης της εκκλησιας,οπως ηπαν και οι προλαλισαντες,θα ηταν πολυ καλητερα να καταλαβουμε!

Deus Diavolus Inversus!

(O Διαβολος Ειναι ο Θεος Αναποδα)

scar_faceΜέλος
24/06/2005, 15:12:11
Και γιατί Απέριττε φίλε μου, δεν κάνουμε μια συλλογή τέτοιων φωτογραφιών, δηλαδή "παράξενων" από θρησκευτικούς τόπους?
Μιας και από ότι βλέπω περισσότερες πληροφορίες για την φωτογραφία που έβαλα, τουλάχιστον μέχρι να πάω ξανά στο χώρο, δεν έχουμε.

.|.
MozΜέλος
25/06/2005, 06:46:19
Τα μέλη Dagon, Avatargr και XD, θεωρώ πως έδωσαν αρκετά στοιχεία για να πάρετε απάντηση. Να σκέφτεστε συνδυαστικά... καλή συνέχεια και καλημέρα.

((scar-face, κάνε ένα κόπο και στείλε μου τα απαραίτητα/που κλπ. Θα το εκτιμήσω. Ευχαριστώ.))

scar_faceΜέλος
25/06/2005, 08:48:32
quote:

Τα μέλη Dagon, Avatargr και XD, θεωρώ πως έδωσαν αρκετά στοιχεία για να πάρετε απάντηση. Να σκέφτεστε συνδυαστικά... καλή συνέχεια και καλημέρα.

((scar-face, κάνε ένα κόπο και στείλε μου τα απαραίτητα/που κλπ. Θα το εκτιμήσω. Ευχαριστώ.))

Μα φίλε Moz, τον συνδυασμό ψάχνω/ψάχνουμε.
Ο φίλος XD μόνο, εξέφρασε μια άποψη για τον συνδυασμό των 3 συμβόλων.
Αριστερά και δεξιά το καλό και το κακό και στην μέση ο σταυρός συνδετήριος κρίκος.
Δηλαδή ο σταυρός είναι η ένωση των δύο άλλων?
Δηλαδή ο σταυρός περιέχει τα άλλα δύο?
Αλλά και έτσι να είναι, αυτό που δεν κολλάει είναι πως το καλό μπαίνει στα δεξιά ενώ το κακό στα αριστερά. Εδω όμως είναι ανάποδα!!!
Δεν ξέρω, θα ψάξω να βρω κάτι αντίστοιχο.

υ.γ. Moz, θα ήθελα πριν σου στείλω τα στοιχεία, να μάθαινα τι θα ήθελες να κάνει με τα στοιχεία αυτά?
Δεν ξέρω, αλλά αυτό που είχε πει ο φίλος παραπάνω με βάζει σε σκέψεις. Χωρίς να υπονοώ τίποτα για εσένα προσωπκά.

.|.

Edited by - scar_face on 25/06/2005 08:59:52

filosofos3Μέλος
26/06/2005, 22:25:49
Ενδιαφέρουσα εικόνα. Το πεντάλφα πάντως είναι και χριστιανικό σύμβολο.
Νομίζω ότι έχετε προσεγγίσει ήδη τη λύση του μυστηρίου και το μόνο που λείπει είναι η έρευνα της ιστορίας της περιοχής. Σε πολλές περιοχές επιβίωσαν λόγω μετακίνησης πληθυσμών και στρατιωτών από άλλες χώρες, στοιχεία άλλων δογμάτων ή και μυστικών δογμάτων ακόμη.

Το "καλό" αστέρι με τις 6 γωνίες όντως είναι στα δεξιά ΤΟΥ ΝΑΟΥ (θεωρείστε το ναό ως ον που κοιτά ΠΡΟΣ εμάς) και το "κακό" πεντάλφα στην αριστερή.

Το δεξιό σε εμάς είναι απέναντι από το αριστερό του "άλλου" που μας βλέπει πρόσωπο προς πρόσωπο. Δεξιά στήλη στο καμπαλιστικό δέντρο λέμε εκείνη που βλέπουμε αριστερά μας.

Πιθανολογώ την ύπαρξη κάποιας ιδιαίτερης ομάδας στην περιοχή , ή λατρείας, που σχετίστηκε με την ανέγερση της εκκλησίας. Η ομάδα αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και χριστιανική και ειδικότερα Ιπποτική. Ερευνήστε τη σχέση των ιπποτικών ταγμάτων με τα νησιά του Αιγαίου (και με το Πήλιο βρίσκεται πολύ κοντά) και ίσως βρείτε ενδιαφέροντα στοιχεία που δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη από άλλες έρευνες.οι ιππότες δεν κυνηγήθηκαν ποτέ από την Ελλάδα. Οπότε...

Στην Ελλάδα υπήρξαν και Ναΐτες και Ιωαννίτες ιππότες και ίσως και άλλα ιπποτικα τάγματα ακόμη.

Όλα είναι τέλεια

scar_faceΜέλος
27/06/2005, 09:49:44
Αγαπητέ filosofos3, όντως αν το δούμε ανάποδα έχει δίκιο.
Οταν βλέπουμε μια εικόνα την βλέπουμε όπως είναι δηλαδή σωστά λες πως δεξιά είναι το καλό και αριστερά το κακό. Οταν λεμε "εκ δεξια του πατρός..." ενοούμαι "στο δεξί του πλευρο.....".
Πάντως, με όλα αυτά τα περί Ιπποτών, μου έχετε εξάψει την φαντασία και θα προσπαθήσω να ξαναπάω το συντομότερο.

.|.
dolixopodosΜέλος
27/06/2005, 17:10:26
Tη καλησπέρα μου σε όλους, εγώ απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι η αρχιτεκτονική της εισόδου έχει σαφώς ανατολίτικες/αραβικές επιδράσεις,πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι οι κατασκευαστές της μπορεί να πέρασαν ένα φεγγάρι από μέση ανατολή και να επηρεάστηκαν, είτε να ήταν άραβες.Aλλωστε αραβικές επιδράσεις σε Eλλαδικές εκκλησίες του 9ου-10ου υπάρχουν αρκετές και πιθανολογήτε ότι υπάρχουν λόγω των τεχνιτών αραβικής καταγωγής που υπήρχαν στην ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία.
Tο ερώτημα που προκύπτει μετά από αυτά είναι το κατα πόσο η αναγραφόμενη ημερομηνία αναφέρεται στην ημερομηνία κτήσεως ή αν είναι η ημερομηνία κάποιας συντήρησης.Eπίσης παρατηρώντας τη φωτό έχω την εντύπωση ότι το τμήμα του σταυρού σα να είναι πρόσθετο.
MozΜέλος
29/06/2005, 07:10:04
quote:

υ.γ. Moz, θα ήθελα πριν σου στείλω τα στοιχεία, να μάθαινα τι θα ήθελες να κάνει με τα στοιχεία αυτά?
Δεν ξέρω, αλλά αυτό που είχε πει ο φίλος παραπάνω με βάζει σε σκέψεις. Χωρίς να υπονοώ τίποτα για εσένα προσωπκά.

Έλεγα να τα δώσω στον Γκαίμπελς, στους MIB, στη KGB... και ίσως στη Μοσάντ... (scar_face, αστειεύομαι, αλλά... πριν πλακώσουν όλοι αυτοί, κοιτάχτε ξανά. Δεν θέλω να μου στείλεις τίποτα και να σαι καλά...)

quote:
(θεωρείστε το ναό ως ον

Καλημέρα...
©M_oz