ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/12/2009, 18:21:30
Αγαπητέ μου Εαρινέ, η αλήθεια δεν κρύβεται παντού, είναι παντού,αλλά όχι όλων...Κανείς δεν την κατέχει...Ειδες τι έπαθε ο φίλος sesostris...Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος....Απο ποιόν πήρε ποιός, ή τι λέει αυτό που λέμε; Την αλήθεια, ή ποιανού είναι;
Μα είναι μια η αλήθεια, εμείς την μοιράζουμε...Την κομματιάζουμε για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι....
Αυτό το τέρας, όμως, τελικά, δεν ειναι η αλήθεια...Ειναι ότι θέλουμε....
10/12/2009, 19:29:28
quote:

Αγαπητέ μου Εαρινέ, η αλήθεια δεν κρύβεται παντού, είναι παντού,αλλά όχι όλων...Κανείς δεν την κατέχει...Ειδες τι έπαθε ο φίλος sesostris...Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος....Απο ποιόν πήρε ποιός, ή τι λέει αυτό που λέμε; Την αλήθεια, ή ποιανού είναι;
Μα είναι μια η αλήθεια, εμείς την μοιράζουμε...Την κομματιάζουμε για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι....
Αυτό το τέρας, όμως, τελικά, δεν ειναι η αλήθεια...Ειναι ότι θέλουμε....

Καλησπέρα Βαγγέλη!

Διαβάζω με πικρία -θα έλεγα- όλα όσα κατατίθενται , απο όλους μας θα μπορούσα να πώ και μη εξαιρουμένου εμού του ιδίου -έκφραση κι'αυτή..-!!!

Μιλάμε όλοι για την αλήθεια ...η αλήθεια και η αλήθεια...

Μέσα απ'ολ'αυτά , όλο και πιο πολύ εμπεδώνεται η πίστη μου , για την δομή και καταστατικότητα του ανθτώπου..

Με απόλυτο τρόπο δε . αποδεικνύεται και η μόνη αλήθεια που μέχρι σήμερα στην ζωή μου ήρθε ...

Και αυτή δεν είναι άλλη απο την εξής:

Οι άνθρωποι , υποκειμενικοποιούνται επι θέσεων και αρχών ...ως ένα γενικό σύνολο ...και ταυτίζονται μ'αυτές ως σημείο αναφοράς και όχι επί της ουσίας..

Δεν υποκειμενικοποιούνται επί της νοηματοδοτήσεως του όλου κώδικα πεποιθήσεών τους αλλα στην ανάγκη να υπερασπίσουν αυτόν τον κώδικα , ως φορέα της μόνης αλήθειας και δεν τον χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας..με αποτέλεσμα εν τοις πράγμασι και του αποτελέσματος ...να ορθώνουν τείχη ανάμεσα τους και ανάμεσα στους υπολοίπους ανθρώπους!

Αυτό βέβαια εμφανίζει με τον πλέον καθαρό και διαυγή τρόπο την εξάρτησή τους απο την ανάγκη τους να αναγνωρισθούν και αναγνώριση για τον άνθρωπο , σημαίνει αναγνώριση του συνόλου των ταυτίσεων με τις οποιες συγκροτείται το "είναι" του.

Είναι άλλο πράγμα η υποκειμενικοποίηση επί της αγάπης και άλλο η υποκειμενικοποίηση επί θέσεων και αρχών αλλα και της εσωτερικής ανάγκης να αποδείξουμε, επί του εαυτού μας δηλαδή...

Αν σου αποδείξω ή μου αποδείξεις ...θα νοιώσεις άσχημα ή εγώ απο την μεριά μου και το αποτέλεσμα θα είναι ένα και πάντως , όχι αυτό που προσπαθούμε να ισχυρισθούμε , ότι αποτελεί αρχή στην ζωή μας...

Για την ακρίβεια για τους ανθρώπους μεγάλη σημασία δεν έχει... τι κάποιος λέει...αλλα , ποιός το λέει και εδώ θα ήθελα με ηρεμία να εστιάσεις την προσοχή σου...

Δεν γνωρίζω πόση σοφία και απήχηση στη ζωή μπορεί να "φέρει" μια πίστη...μια πεποίθηση...ή μια ιδέα...εφόσον αυτή δεν κοινωνείται και δεν νοηματοδοτείται σωστά απο τον -υποτίθεται- φορέα της...

Μείνε για λίγο ακίνητος σαν διαβάσεις όλα όσα κατέθεσα και σκέψου...κυρίως πόση αγάπη υπάρχει εντός σου για τον εαυτό σου , όταν οργίζεσαι..και πόσο καλό κάνεις στον εαυτό σου...και πές μου ειλικρινά...είναι αυτό αγάπη???

soul

10/12/2009, 19:43:32
Ακριβώς όπως τα λές είναι αγαπητέ Εαρινέ και μου κάνει εντύπωση,
πως όσο πιο ...μορφωμένοι είμαστε, τόσο πιο πολύ δεν μπορούμε να κανουμε διάλογο...
Μήπως, παραμορφωθηκαμε;Ή μήπως το "πήραμε πολύ απάνω μας";
...Η νεκροψία θα δείξει...
Αλλά, είμαι σίγουρος, ότι την αλήθεια την ξέρουμε όλοι....Πόσο την
αντιλαμβανόμαστε και πόσο την εφαρμόζουμε, είναι άλλο ζήτημα...
Αν είναι όλων, τότε την βλέπουμε,όταν όμως, γίνεται ατομική, μιας χρήσης που λέμε, τοτε, γίνεται κάτι που οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν...
Βαβέλ;
Για την αγάπη φίλε μου, είναι μια μεγάλη συζήτηση....Έχει να κάνει με την αντίληψη, την αίσθηση,αλλά και άλλους παράγοντες που θέλουν πολύ ανάλυση, για να μην μπερδεύονται....Δεν ειμαστε αντικειμενικοι στην αγάπη μας φίλε μου....
Κι όσο παράξενο κι αν ακούγεται, αυτό είναι λάθος...
10/12/2009, 20:04:16
quote:

Ακριβώς όπως τα λές είναι αγαπητέ Εαρινέ και μου κάνει εντύπωση,
πως όσο πιο ...μορφωμένοι είμαστε, τόσο πιο πολύ δεν μπορούμε να κανουμε διάλογο...
Μήπως, παραμορφωθηκαμε;Ή μήπως το "πήραμε πολύ απάνω μας";
...Η νεκροψία θα δείξει...

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί η ειδοποιος διαφορά ανάμεσα στο εκφέρον-υποκείμενο σε σχέση με το ομιλόν υποκείμενο...αναδεικνύει κατα κάποιο τρόπο δυο διαφορετκούς τόπους ..και δύο είδη νοημοσύνης..

Αυτή του I.Q και αυτήν του E.Q...

Επέλεξε εσύ λοιπόν μόνος σου , πόση χρησιμότητα έχει το ένα και πόση το άλλο...και πού το ένα και που το άλλο..και πότε το ένα και πότε το άλλο...!

soul

10/12/2009, 20:19:22
Το θέμα είναι για μένα, ότι περνάνε ένα μείγμα, τερατώδες
με προοπτική, να μην επικοινωνούμε....Καλύπτουμε την ανάγκη μας για επικοινωνία με άλλους τρόπους και μέσα και χάνουμε την απευθείας,
ή άμεση, επικοινωνία...Όχι ότι δεν χρειάζεται η τεχνολογία,αλλά, να μην μας καθοδηγεί...
Να μην μας φοβίζει να μιλήσουμε με τον εαυτό μας και τους άλλους...Να μην έχουμε ένα τύπο που δεν είναι δικός μας...Να ειμαστε ο εαυτός μας κι η επικοινωνία έρχεται...Απο μας γινεται και δεν μπορεί χωρίς εμάς η επικοινωνία..Δεν είναι δύσκολη...
Φοβόμαστε,την κρίση του άλλου και γι αυτο δεν εμφανίζουμε ποτέ τον πραγματικό μας εαυτό...Τα πρότυπα που έχουμε είναι απομονωτικά και
αδιέξοδα..Κι όμως, τα έχουμε...
Η απομόνωση είναι το μέλλον μας;
dimitris2Μέλος
10/12/2009, 23:20:58
quote:

[quote]Εαρινός

Φίλε Εαρινέ , για τους χριστιανούς ο σατανάς είναι ο από μηχανής θεός στον οποίον αποδίδουν ότι στραβό και ανάποδο , προκειμένου να το δικαιολογήσουν . Για τον λόγο αυτό εφευρέθηκε άλλωστε !

Μπας και εφευρέθηκε και από τους αρχαίους;
Γιατί γράφει ο Ιάμβλιχος "Καὶ γὰρ οἱ
ἄνθρωποι οἱ θεωροὶ τοῦ θείου πυρός, οὐ δυνάμενοι τὴν
λεπτότητα τοῦ θείου πυρὸς ἀναπνεῖν, ὀλιγοδρανοῦσιν,
ὡς ἰδεῖν φαίνονται, καὶ τοῦ συμφύτου πνεύματος ἀπο-
κλείονται. Ἀρχάγγελοι δ' οὐκ ἀνεκτὴν μὲν εἰς τὸ ἀνα-
πνεῖν οὐδ' αὐτοὶ τὴν καθαρότητα ἀποστίλβουσιν, οὐ μὴν
ὁμοίως γε ἀφόρητον τοῖς κρείττοσιν. Αἱ δὲ τῶν ἀγγέ-
λων παρουσίαι φορητὴν τοῦ ἀέρος τὴν κρᾶσιν ἐπιτε-
λοῦσιν, ὥστε δύνασθαι αὐτὴν καὶ τοῖς θεουργοῖς συν-
άπτεσθαι. Ἐπὶ δὲ τῶν δαιμόνων οὐδὲν ὁ ὅλος ἀὴρ
συμπάσχει, οὐδ' ὁ περὶ αὐτοὺς περικείμενος γίγνεται
λεπτότερος, οὐδὲ φῶς προτρέχει εἰς ὅπερ προλαβὸν
καὶ προκατασχὸν τὸν ἀέρα τὸ ἑαυτῶν εἶδος ἐκφαίνου-
σιν· οὐδὲ περὶ αὐτοὺς αὐγή τις περιλάμπει τὰ παντα-
χόθεν. "
10/12/2009, 23:59:05
quote:
hunter1
οσον αφορα εσενα sesostris μου φαινεται οτι απλα η γενικοτρερη εικονα που εχεις για τους χριστιανους ειναι λαθος..σε πληροφορω λοιπον οτι στους κυκλους της εκκλησσιας υπαρχουν σπουδαιοι επιστημονες κ ορθολογιστες κ σκεπτικιστες που εχουν λυσει τις δικες τους ανησυχιες μεσα απο την πιστη.

Αυτό δεν μου λέει τίποτε , και στις τάξεις του ναζισμού υπήρξαν λαμπροί επιστήμονες και εφευρέτες . Και λοιπόν ; Όσο για τους σκεπτικιστές και τους ορθολογιστές φιλτάτη hunter1 , αυτοί βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα δόγματα , και αν υπάρχουν ελάχιστοι τέτοιοι , είναι υποκριτές και παραμένουν χάριν του συμφέροντός τους και μόνο !
Οι μόνοι αξιόλογοι χριστιανοί που συνάντησα , είναι μερικοί απλοί παπάδες όπως λόγου χάρη ο πατέρας Αντώνιος που έχει την «Κιβωτό του Κόσμου» στον Κολωνό και αγωνίζεται για τα παιδιά , δίχως να εξετάζη σε ποια θρησκεία ανήκουν , με μόνη την βοήθεια των απλών ανθρώπων και δίχως καμία βοήθεια της επίσημης εκκλησίας . Οι υπόλοιποι ....αν είναι δυνατόν να σου πάρουν και τον μοναδικό σου χιτώνα , ιδίως ορισμένοι που κάνουν εδαφιαίους σταυρούς και μετάνοιες .
quote:
hunter1
κ μια συμβουλη διαβασε τιποτα αλλο..

Στην βιβλιοθήκη μου φίλη hunter1 υπάρχουν αρκετά χριστιανικά βιβλία , περισσότερα από ότι φαντάζεσαι , τα οποία όχι απλώς έχω διαβάσει αλλά κυριολεκτικά ξεσκονίσει , και ανατρέχω σ’ αυτά όποτε χρειαστεί κατά καιρούς .
Η διαφορά μας φίλη μου έγκειται στο ότι εσύ τα όποια βιβλία έχεις διαβάσει τα θεωρείς ότι είναι ιστορικά , ενώ δεν έχουν καμιά σχέση με την ιστορία . Τελικά εγώ γνωρίζω πολύ καλά γιατί δεν είμαι χριστιανός , αμφιβάλλω όμως αν αρκετοί χριστιανοί γνωρίζουν το γιατί είναι .....

*

11/12/2009, 00:25:24
quote:
Robben
Λοιπον αγαπητε Sesostris, η ομοιοτητα που μας λετε (αναφορικα με τον ‘’μυστικο’’ δειπνο του Μιθρα) είναι στην Ρωμαικη παραδοση για τον Μιθρα και όχι στην Περσικη (που είναι παλιοτερη εκδοση του ‘’Μιθρα’’). Και αυτό σημαινει ότι είναι μεταγενεστερη της Καινης Διαθηκης. Ο Μιθραισμος της περσικης παραδοσης σε σχεση με αυτόν της Ρωμαικης , εχει τεραστια διαφορα. Στην περσικη παραδοση ετρωγε ο Μιθρας κρεας (ή ψαρι), φρουτα,και επινε κρασι. Η Ρωμαικη παραδοση τα αντικατεστησε με τα αναλογα χριστιανικα. Και εκτος αυτου, μονο στην ρωμαικη μεταγενεστερη παραδοση εχει ΄΄ιερο σκοπο’’. Εδώ να πω ότι ο ‘’ιερος σκοπος’’ ειχε αμεση σχεση μετα Ταυροβόλια (σκοτωμα ταυρου), κατι το οποιο δεν συνανταμε στην περσικη παραδοση του Μιθρα αλλα στην μεταγενεστερη ρωμαικη.

Τότε ποιός λόγος ανάγκασε τον Τερτυλιανό να γράψη αυτήν την αστεία δικαιολογία ; Όσο για το μεταγενέστερη , αυτή είναι η δική σου άποψη .

*

11/12/2009, 00:35:01
quote:
Εαρινός
Γιατί λές Ευρωπαίων 2...υπάρχει και άλλη τάξη Ευρωπαίων , γιατί έχω μπερδευθεί...

Γιατί φίλε Εαρινέ ο επονομαζόμενος europaios2 , είναι περίπτωση ....Κάτι σαν τον Ιανό , δηλαδή αποτελείται από 2 «συστατικά» , τον europaio original και τον europaio ινστρούχτορα , άλλο συντακτικό , άλλες γραμματικές γνώσεις κλπ . Αυτοί οι δύο λοιπόν πάνε πακέτο . Στον ένα άλλος ένας δώρο που λένε .
Και επειδή δεν μπαίνω στον κόπο να τους ξεχωρίσω κάθε φορά όπως κάνει ο φίλος macedon , τους αναφέρω στον πληθυντικό . Άμα διαβάσης πολύ παλαιότερα μηνύματά του φίλε μου θα καταλάβης .

*

11/12/2009, 10:05:46
Έτσι γίνεται φίλε μου Εαρινέ, η συκοφάντηση και διαβολή κάποιου,ώστε επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον λόγο του...Τον παρουσιάζουν οπως θέλουν, λάθος και έτσι τον φιμώνουν, καθιστώντας τον αφερέγγυο...Έλεος πια με τις κρίσεις σας!!!Αφήστε κανέναν ήσυχο....