ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
08/12/2009, 21:00:19
quote:

ποιος σου ειπε εαρινε μου οτι οι χριστιανοι αποδιδουν ολα τα παραπανω σε μαγια ή στο σατανα?το καλο κ το κακο θεος-διαβολος γιν-γιαν ολες οι θρησκειες το αποδεχοντε..ακομα κ ο αυτοελεγχος που κανεις εσυ δεν ειναι τιποτα αλλο απο την εξομολογηση αλα χωρις κληρικο..αποδεχεσαι κ συ με τον δικο σου τροπο την υπαρξη καλου κακου...οταν μιλαω για παραπλανηση των ανθρωπων να γιατι μιλαω..εισαι για μενα φανερη αποδειξη των οσων λεω..αν δεν ηξερα τα πιστευω σου κ διαβαζα μονο τα παραπανω δεν θα καταλαβαινα οτι εισαι απλα σκεπτικιστης ορθολογιστης κ ισως αθεος..να ξερεις οτι δεν σου τα λεω αυτα για να σε προσβαλλω..

d.k

Έχω ξαναρωτήσει φίλη μου , στο παρεθόν...

Όταν κάποιος εξομολογείται ...τι εξομολογείται ???

Μια πράξη του ή την εσωτερική κατάσταση που βρίσκεται και τον οδήγησε σ'αυτήν την κατάσταση???

Ώρα είναι να μου πείς , ότι οι παππάδες ξαφνικά έγιναν και ψυχολόγοι...άντε να το ακούσω και αυτό..

soul

08/12/2009, 21:10:10
quote:

Όχι καλή μου ar_ia, δεν είναι του μπαμπά μου,ο χριστιανισμός,
αλλά, επειδή δεν είναι και άλλων, γι αυτο έλεγα να μην το παρακάνουμε...Στο κάτω κάτω, είναι βαρετό...Όλο αμφισβητήσεις του χριστιανισμού...Τίποτε άλλο δεν υπάρχει για συζήτηση;
Λέμε, δλδ........
Αγαπητέ μου Εαρινέ,συγνώμη αν σε στενοχώρεσα με το προηγούμενο μήνυμα, δεν είχα πρόθεση, απλά,επαναλαμβάνω, όταν επιτίθεσαι στον χριστιανισμό, υπενθυμίζω, ότι ο χριστιανισμός, έχει πηγες, όχι του Μακεδών, δικές του..."Ερευνάτε τας γραφάς" και "πίστευε και μή, ερεύνα", λέει ο χριστιανισμός,γιατί μέσω γραφών, μέσω του λόγου, κατίσχυνε στο παρελθόν δεινούς ρήτορες και εκφραστές θρησκειών...
Αλλά το επίπεδο του διαλόγου, του......Κωνσταντινου, μόνο σοβαρό δεν είναι, όταν εξίσταται και κομπαζει, ή βρίζει....
Γι αυτό, όταν έχουμε μια θέση, ερώτηση, κάτι τέλος, άκούμε πως έχει απο την επισημη έκφραση του χριστιανισμού, τι πιστεύει ο χριστιανιμός,δλδ,συζηταμε πάνω σε αυτό, δίχως να το αμφισβητούμε, όπως, επαναλαμβάνω, δεν κάνουμε με των άλλων που είναι και παράλογα...
Επ αυτού,εσύ τι θέλεις να δούμε αν ισχύει ή είναι λάθος;Έχεις κάτι;

Δεν επιτίθεμαι στον χριστιανισμό και αυτό διότι δεν είναι αντίπαλός μου.

Ο μόνος "αντίπαλός μου " είναι η δυσκολία να βρώ την πραγματική αλήθεια..και πιστεύω ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας -ως ανθρωπότητα- για να την βρούμε..

Δεν την γνωρίζουμε ακόμα...δυστυχώς!

Καμμιά θρησκεία και κανένας άνθρωπος...δυστυχώς!

Αυτό λέω και αυτό πιστεύω...

soul

08/12/2009, 21:54:04
Συμφωνούμε, ότι αναζητούμε την αλήθεια,φίλε μου Εαρινέ, κανένα ψέμα να μην εμποδίζει τον άνθρωπο στην εξέλιξη του....Αλλά,πρέπει και
να φιλοσοφούμε, όχι απλά να αμφισβητούμε...
Και πιστεύω, ότι θα βρούμε την αλήθεια, μα αργά μα γρήγορα,αλλά,δεν
μπορούμε να πάψουμε και να την αναζητούμε....Υπομονη,λοιπον, συνταξιδιώτα μου....
Εσύ τι λές, γιατι ο άνθρωπος, έχει αναγκη να αλλοιώνει καταστάσεις και δεδομένα;Γιατί αρνείται την αλήθεια;Ξέρεις ότι υπάρχει γύρω μας,
μόνο εμείς κάνουμε πως δεν την βλέπουμε...Αυτή, όμως, βλέπει οτι την αποφεύγουμε...
08/12/2009, 22:43:35
quote:

Εσύ τι λές, γιατι ο άνθρωπος, έχει αναγκη να αλλοιώνει καταστάσεις και δεδομένα;Γιατί αρνείται την αλήθεια;Ξέρεις ότι υπάρχει γύρω μας,
μόνο εμείς κάνουμε πως δεν την βλέπουμε...Αυτή, όμως, βλέπει οτι την αποφεύγουμε...

Πολλοί τα αλλοιώνουν φίλε μου και πείθονται ότι υπάρχουν δεδομένα ...ενώ μάλλον πρόκειται για εσωτερική ανάγκη η οποία υποστασιοποιεί και νοηματοδοτεί αυτό που θέλουν να πιστέψουν οι ίδιοι...

Τώρα τι να σου πώ ??

Την βλέπουμε και δεν μας βλέπει?
Μας βλέπει και δεν την βλέπουμε?

Δεν την βλέπουμε και δεν μας βλέπει???

Είναι θέμα...

Γειά σου ρε Βαγγέλη...όταν βρεθούμε , θα γίνει χαμός...αυτό είναι βέβαιο...ΧΑΜΟΣ!

soul

09/12/2009, 01:40:43
quote:
Εαρινός
Είναι αλήθεια , ότι το 97 μ.χ ...ο Κλημέντιος , στην πρώτη του επιστολή προς Κορινθίους προσπάθησε να δώσει τέλος στην διαμάχη για την υπόσταση του σατανά και να λύσει το θέμα της αποστασίας ..όπως και της εξουσίας και πως είναι αναπόσπαστα συνδεδεμμένα με το θέμα του διαβόλου???
Και μάλιστα ισχυρίσθηκε ότι αυτοί οι οποίοι διαφωνούν με τους πρεσβύτερους , ενεργούν "κατόπιν προτροπής του αντιπάλου???"
Και ότι ο διάβολος μεταβλήθηκε σε αποδιοπομπαίο τράγο , σε κάποιον εναντίον του οποίου μπορούσαν να συσπειρωθούν οι πιστοί???

Φίλε Εαρινέ , για τους χριστιανούς ο σατανάς είναι ο από μηχανής θεός στον οποίον αποδίδουν ότι στραβό και ανάποδο , προκειμένου να το δικαιολογήσουν . Για τον λόγο αυτό εφευρέθηκε άλλωστε !
Όταν ο Τερτυλιανός για παράδειγμα ανακαλύπτει ότι υπάρχει στη λατρεία του Μίθρα «Μυστικό δείπνο» όπου ειπώθηκε , «Αυτός που δεν θα φάη από το σώμα μου και δεν θα πιη από το αίμα μου ώστε να ταυτιστή μαζί μου και εγώ μαζί του , δεν θα λάβη την σωτηρία» , κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που υποτίθεται ότι είπε ο Ιησούς στον χριστιανικό «Μυστικό δείπνο» (Ιωάννης ΣΤ’ 54) , έγινε έξω φρενών , και για να δικαιολογήση την (κλοπή) , ενοχοποίησε τον διάβολο . Έγραψε δηλαδή ότι «ο Διάβολος ήταν αυτός που χίλια χρόνια πριν από το Ιησού , έκανε παρωδία τα λόγια του για να μειώση την δόξα του» !!!!
quote:
Εαρινός
Μα καλά , μέχρι τότε το "πάλευαν" το πράμα??
Δεν ήταν δεδομένο..το ποιός και τι πρέσβευε ο σατανάς??

Μα δεν σταμάτησαν ποτέ να το παλεύουν φίλε μου , όπως οι Γάλλοι λένε chercher la femme οι χριστιανοί λένε chercher le diable . Για όλα αυτός φταίει και καθαρίσαμε .

*

09/12/2009, 01:45:56
quote:
europaioi2
Ακόμη χειρότερα!
Ως γνωστόν τα εκκλησάκια του προφήτη Ηλία είναι ακριβώς όπως λέει η λέξη!..."εκκλησάκια".... για ποιον λοιπόν να φτιάχτηκε εκεί ο καμπινές? Για τον παπά και τους πιστούς που πάνε εκεί μια φορά το χρόνο?......και που είναι το εκκλησάκι?.....στην απέναντι πλαγιά?.....και δε μου λες την κεραία εκεί της κινητής τηλεφωνίας οι ρασοφόροι την έβαλαν?.....οι papafon?
Βρε αυτά τα παραμύθια λες και εξιτάρετε ο Εαρινός!!!!!
Μάλιστα έφερες και έγκυρη πηγή.....τον ΔΑΥΛΟ!!!

Πωωωω! Με τάπωσες με τέτοια αποστομωτική απάντηση ! Κερδίζεις επάξια το μπλουζάκι του σούπερ χριστιανοφρουρού .

*

09/12/2009, 01:50:17
quote:
hunter1
εκτος απο μη χριστιανους το φορουμ μας εχει κ σοφιστες που μανιωδως προσπαθουν να αποδειξουν οτι το γαλα ειναι μαυρο...αμα ειναι να φανε ολο τους το φαι τι να κανω θα παω πασο κ τα λεμε μετα το ρεψιμο της χωνεψης..μην τους κατσει κ βαρυ κ πονεσουν τα στομαχακια τους..

Αυτούς αγαπητή φίλη hunter1 μάλλον θα πρέπη να τους αναζητήσης στις τάξεις των ομοδόξων σου . Έχουμε πήξει τα τελευταία χρόνια στα πιο εξωφρενικά θαύματα και τις τερατολογίες εκ μέρους των χριστιανών , στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν το κοπάδι που άρχισε να τους εγκαταλείπη .
Τι να πρωτοθυμηθώ .....την παναγία που συναρμολόγησε τα κομμάτια του Σαουδάραβα μέσα στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου , ή τους επιστήμονες της NASA που τους έλειπε μία ημέρα από το ημερολόγιο , και...ανακάλυψαν ότι ήταν η ημέρα που ο Γιαχβέ μετά από παράκληση του Ιησού του Ναυη σταμάτησε τον ήλιο κατά Γαβαών .

*

09/12/2009, 01:53:02
quote:
Εαρινός
Φίλη hunter , απλά μιλάμε σε άλλη γλώσσα ...
Εσύ πείθεσαι και αναμένεις απο το θεό και 'γώ ερυνώ και αξιολογώ με "ορθολογιστικούς όρους" και είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Φίλε Εαρινέ μη τολμήσεις να αναφέρεις ξανά τις λέξεις ορθολογισμός , ορθολογιστής , και τα παράγωγά τους γιατί είναι λέξεις λίαν ερεθιστικές για ορισμένους . Κάποτε που ανέφερα κάτι τέτοιο για τον εαυτό μου , δέχτηκα επίθεση από σύσσωμη την χριστιανική παροικία του forum , προεξαρχόντων των europaiwn 2 , διανθισμένη καταλλήλως με τα απαραίτητα καραγκιοζάκια τους .

*

Edited by - Sesostris on 09/12/2009 01:55:20

09/12/2009, 02:35:37
Εαρινός

quote:
Όταν κάποιος εξομολογείται ...τι εξομολογείται ???

Μια πράξη του ή την εσωτερική κατάσταση που βρίσκεται και τον οδήγησε σ'αυτήν την κατάσταση???

Η χριστιανική εξομολόγηση γίνεται με τη λογική της πιστωτικής κάρτας. Εξομολογείται κάποιος μια πράξη του ώστε να ... κατέβει το όριο αμαρτιών του και να έχει τη δυνατότητα να ξανα-αμαρτήσει.

Γεγονός βέβαια είναι πως ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος, αν μπορούσε να αποφύγει την αιώνια τιμωρία της κόλασης, θα την απέφευγε. Έτσι, θα περίμενε κανείς στις χώρες που έχει επιβληθεί ο χριστιανισμός, να ζουν οι άνθρωποι ειδυλλιακά, χωρίς να αμαρτάνουν.

Αλλά δε συμβαίνει αυτό. Οι χριστιανοί συνεχίζουν να αμαρτάνουν ποικιλοτρόπως, αδιαφορώντας για την κόλαση, γεγονός που αποδεικνύει πως ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν τις σαχλαμάρες αυτές περί κόλασης και παράδεισου.

macedon

09/12/2009, 09:02:56
quote:

quote:
Εαρινός
Φίλη hunter , απλά μιλάμε σε άλλη γλώσσα ...
Εσύ πείθεσαι και αναμένεις απο το θεό και 'γώ ερυνώ και αξιολογώ με "ορθολογιστικούς όρους" και είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Φίλε Εαρινέ μη τολμήσεις να αναφέρεις ξανά τις λέξεις ορθολογισμός , ορθολογιστής , και τα παράγωγά τους γιατί είναι λέξεις λίαν ερεθιστικές για ορισμένους . Κάποτε που ανέφερα κάτι τέτοιο για τον εαυτό μου , δέχτηκα επίθεση από σύσσωμη την χριστιανική παροικία του forum , προεξαρχόντων των europaiwn 2 , διανθισμένη καταλλήλως με τα απαραίτητα καραγκιοζάκια τους .

*

Edited by - Sesostris on 09/12/2009 01:55:20

Γιατί λές Ευρωπαίων 2...υπάρχει και άλλη τάξη Ευρωπαίων , γιατί έχω μπερδευθεί...

soul

09/12/2009, 09:56:01
Η....Αρεία φύλη, πάντα διεχώριζε τους ανθρώπους σε κατώτερους και ανώτερους....Κομψά,μέν, συνεχιζει,δε,σήμερα.την παράδοση, που παρέλαβε, απο τους κοινούς παγανιστικούς και ναζιστικούς κύκλους του παλαιού και πρόσφατου παρελθόντος,που οριστικά έσβυσαν,αλλά νοσταλγοί του, δυστυχώς, για την ανθρωπότητα, υπάρχουν....
Η απόρριψη ατόμων, σε ένα διάλογο, που είναι για όλους,δείχνει πολύ καλά, τις δημοκρατικές και ......ηθικές αρχές που τους διέπουν...
Είπαμε,ο καθένας, αυτοπροσδιορίζεται...
hunter1Μέλος
09/12/2009, 12:40:09
ναι εαρινε μου οι σωστοι εξομολογοι ειναι κ ψυχολογοι..αν ειχες ποτε βιωσει την διαδικασια της εξομολογησης θα εβλεπες οτι προκειται στην ουσια για ενα ξαλαφρωμα ψυχης οχι απλα απο μια κακη πραξη αλλα μια αναζητηση των βαθυτερων αιτιων που οδηγουν σε αδιεξοδο συνεπως κ σε λαθη.. οσον αφορα εσενα sesostris μου φαινεται οτι απλα η γενικοτρερη εικονα που εχεις για τους χριστιανους ειναι λαθος..σε πληροφορω λοιπον οτι στους κυκλους της εκκλησσιας υπαρχουν σπουδαιοι επιστημονες κ ορθολογιστες κ σκεπτικιστες που εχουν λυσει τις δικες τους ανησυχιες μεσα απο την πιστη..κ μια συμβουλη διαβασε τιποτα αλλο.. νομιζεις macedon μου..νομιζεις..

d.k

09/12/2009, 12:49:34
quote:

Η....Αρεία φύλη, πάντα διεχώριζε τους ανθρώπους σε κατώτερους και ανώτερους....Κομψά,μέν, συνεχιζει,δε,σήμερα.την παράδοση, που παρέλαβε, απο τους κοινούς παγανιστικούς και ναζιστικούς κύκλους του παλαιού και πρόσφατου παρελθόντος,που οριστικά έσβυσαν,αλλά νοσταλγοί του, δυστυχώς, για την ανθρωπότητα, υπάρχουν....
Η απόρριψη ατόμων, σε ένα διάλογο, που είναι για όλους,δείχνει πολύ καλά, τις δημοκρατικές και ......ηθικές αρχές που τους διέπουν...
Είπαμε,ο καθένας, αυτοπροσδιορίζεται...

Βαγγέλη , συγγνώμη που παρεμβαίνω μα θα ήθελα να επισημάνω το εξής...

-Κάθε ιδεολογία και δόγμα διέπεται απο κάποιες αρχές που δεσμεύουν και καθορίζουν σκέψεις , όπως και συμπεριφορές των μελών τους.

Το ορθόν και το λογικόν ...όπως και το ηθικό , ορίζεται μέσα απο τις αρχές αυτών και οτιδήποτε κινείται εκτός αυτής της γραμμής ...ορίζεται ως παραβατικό..λάθος ή αμαρτωλό -σε περιπτώσεις θρησκείας- με όλα όσα συνεπάγεται για την σκέψη και ποιότητα των ανθρώπων αυτών ...και οι οποίοι κρίνουν συντονισμένοι με τις αρχές που έχουν δεχθεί ως ορθές.

Δεν θα πάω παρακάτω διότι θα στενοχωρηθούμε και δεν το θέλω κάτι τέτοιο...

Ας ορίσουμε ένα κοινά αποδεκτό ορθό ...μακριά απο πολιτικο-οικονομικά συστήματα ...όπως και θρησκευτικά και -ίσως- τότε κατοχυρώσουμε δικαίωμα λόγου , επι ορθών και αδίκων...και -ίσως- τότε μπορέσουμε να κρίνουμε επί ορθών και αδίκων ...

Νομίζω , ότι τώρα είσαι άδικος και δεν υπάρχουν εδώ μέσα , ούτε ναζιστές..ούτε παγανιστές..ούτε και επικίνδυνοι άνθρωποι...απλά καθένας έχει τα δικά του πιστεύω και τις δικές τους απόψεις..

Για την ακρίβεια ..

Εσύ είσαι χριστιανός ..οκ!

Εγώ ανένταχτος και οπαδός της ψυχολογίας...???

Και ο φίλος sesostris λάτρης του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού -κακώς μιλάω βέβαια για κείνον , μιας και δεν έχω το δικαίωμα και ελπίζω να με κατανοήσει- ...που εν-πολλοις είμαι και γώ...και έχω εξηγήσει τους λόγους...

Καλό θα ήταν , να υπήρχε κατάθεση απόψεων απο όλα τα μέρη χωρίς χαρακτηρισμούς και όσο υπάρχουν τέτοια φαινόμενα -λογικό είναι- κάποια στιγμή και ο πιο εγκρατής να ξεφύγει...

Δεν πρόσκειμαι μονομερώς και θέλησα να κάνω αυτήν την τοποθέτηση , πριν αρχίσουμε πάλι να επιδιδόμαστε σε αυτό που αναφέρεται ως "παιχνίδια των ανθρώπων"...

Ελπίζω στην κατανόησή σου ...

soul

09/12/2009, 17:27:07
Ναι αλλά, καλε μου Εαρινέ, μιλάμε για κάποιες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, που ο ρατσισμός, οδήγησε σε σφαγές και γενοκτονίες,γιατί μου στενοχωριέσαι;....
Δεν μπορεί, σήμερα, εν έτει 2009, να υποστηρίζουμε την διάκριση ανθρώπου απο άνθρωπο....Είναι θεμελιώδη ανθρωπινα δικαιώματα, που καταλύονται...Δεν μπορεί κανείς να βλέπει έτσι υα πράγματα και να νοιώθει και σωστός απο πάνω...
09/12/2009, 22:48:29
quote:

Ναι αλλά, καλε μου Εαρινέ, μιλάμε για κάποιες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, που ο ρατσισμός, οδήγησε σε σφαγές και γενοκτονίες,γιατί μου στενοχωριέσαι;....
Δεν μπορεί, σήμερα, εν έτει 2009, να υποστηρίζουμε την διάκριση ανθρώπου απο άνθρωπο....Είναι θεμελιώδη ανθρωπινα δικαιώματα, που καταλύονται...Δεν μπορεί κανείς να βλέπει έτσι υα πράγματα και να νοιώθει και σωστός απο πάνω...

Oi σφαγές και οι γενοκτονίες φίλε μου , γίνονται και σήμερα και νομιμοποιούνται κάτω απο την σημαία και τις ευλογίες υπεράσπισης "δικαίων" και αδίκων.

Ο φανατισμός και οι εσωτερικά-εντέχνως- καταχωρημένες φοβίες , όπως και η εμφάνιση της αρχέγονης φυλής που κάτω απο ορισμένες προυποθέσεις "αναλαμβάνει" και δρά..ελλοχεύουν στις ψυχές των ανθρώπων φίλε μου και αλλοιμονο την ώρα και την στιγμή που θα αναλάβουν "δράση"...μέλλεται να ξανα-εμφανισθεί το χειρότερο και πιο στυγερό -δολοφονικό όν , που περπάτησε στον πλανήτη..η αρχέγονη μορφή του ανθρώπου!

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί , σε κάθε βήμα..σε κάθε συναίσθημα και σε κάθε "πρόκληση"...διότι το δίκαιο βρίκεται παντού και σε όλες τις πλευρές και δεν έχει λογική ...αλλα συναίσθημα..

Και το συναίσθημα φίλε μου δεν "καθησυχάζεται" με λογικές αποδείξεις...αντίθετα θεριεύει και γιγαντώνεται περισσότερο...!

Όταν ο άλλος απειλείται και οργανώνεται επιθετικά...χρειάζεται διαβεβαιώσεις καρδιάς και ειλικρινές κοίταγμα στα μάτια...

soul

RobbenΜέλος
10/12/2009, 03:24:47
Φιλε Sesostris...........
quote:

Όταν ο Τερτυλιανός για παράδειγμα ανακαλύπτει ότι υπάρχει στη λατρεία του Μίθρα «Μυστικό δείπνο» όπου ειπώθηκε , «Αυτός που δεν θα φάη από το σώμα μου και δεν θα πιη από το αίμα μου ώστε να ταυτιστή μαζί μου και εγώ μαζί του , δεν θα λάβη την σωτηρία» , κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που υποτίθεται ότι είπε ο Ιησούς στον χριστιανικό «Μυστικό δείπνο» (Ιωάννης ΣΤ’ 54) , έγινε έξω φρενών , και για να δικαιολογήση την (κλοπή) , ενοχοποίησε τον διάβολο . Έγραψε δηλαδή ότι «ο Διάβολος ήταν αυτός που χίλια χρόνια πριν από το Ιησού , έκανε παρωδία τα λόγια του για να μειώση την δόξα του» !!!!

Λοιπον αγαπητε Sesostris, η ομοιοτητα που μας λετε (αναφορικα με τον ‘’μυστικο’’ δειπνο του Μιθρα) είναι στην Ρωμαικη παραδοση για τον Μιθρα και όχι στην Περσικη (που είναι παλιοτερη εκδοση του ‘’Μιθρα’’). Και αυτό σημαινει ότι είναι μεταγενεστερη της Καινης Διαθηκης. Ο Μιθραισμος της περσικης παραδοσης σε σχεση με αυτόν της Ρωμαικης , εχει τεραστια διαφορα. Στην περσικη παραδοση ετρωγε ο Μιθρας κρεας (ή ψαρι), φρουτα,και επινε κρασι. Η Ρωμαικη παραδοση τα αντικατεστησε με τα αναλογα χριστιανικα. Και εκτος αυτου, μονο στην ρωμαικη μεταγενεστερη παραδοση εχει ΄΄ιερο σκοπο’’. Εδώ να πω ότι ο ‘’ιερος σκοπος’’ ειχε αμεση σχεση μετα Ταυροβόλια (σκοτωμα ταυρου), κατι το οποιο δεν συνανταμε στην περσικη παραδοση του Μιθρα αλλα στην μεταγενεστερη ρωμαικη.

Οι ιεροτελεστίες (επι της Ρωμαικης εκδοσης του Μιθραισμου), που γίνονταν σε σπήλαια ή κρύπτες, περιελάμβαναν ένα Μυστικό Δείπνο με άρτον και οίνον και, το Ταυροβόλιον, όπου ο πιστός, χωμένος μέσα σε ένα λάκκο του δαπέδου, κυριολεκτικά λουζόταν με το αίμα ενός ταύρου που σφαζόταν σε μία σχάρα από πάνω του, και έτσι αποκτούσε τη ζωτική δύναμη του ταύρου τον οποίο είχε σφάξει ο Μίθρας για το καλό της ανθρωπότητος.

Ο Μιθραισμος της Ρωμαικης παραδοσης είναι μετα τον Χριστιανισμο και δανειστηκε στοιχεια από αυτόν. Τα μυστηρια του Μιθρα είναι μεταγενεστερα του Χριστιανισμου κατά τον Ιωαννίδη (Ο Μυστικισμός του Απ. Παύλου, Αθήναι 1957, σ. 86). Διακοσια χρονια μετα.
Το ιδιο αναφερουν και οι Grill και F. Cumont.

''The only dated Mithraic inscriptions from the pre-Christian period are the texts of Antiochus I of Commagene (69-34 B.C.) in eastern Asia Minor. After that there is one text possibly from the first century A.D., from Cappadocia, one from Phrygia dated to A.D. 77-78, and one from Rome dated to Trajan’s reign (A.D. 98-117). All other dated Mithraic inscriptions and monuments belong to the second century (after A.D. 140), the third, and the fourth century A.D.
(M. J. Vermaseren, Corpus Inscriptionum et Monumentorum Religionis Mithriacae, 1956).”
- Edwin M. Yamauchid, “Easter: Myth, Hallucination, or History?

Μεταφραση…………….
‘’ Οι μονες χρονολογουμενες Μιθραικες επιγραφες από την προ Χριστου εποχη είναι τα κειμενα του Αντιοχου (69-34 π Χ) στην ανατολικη Μικρα Ασια. Επειτα υπαρχει ένα κειμενο πιθανων από τον πρωτο αιωνα μ Χ, από την Καππαδοκια,ένα από την Φρυγια που χρονολογειτε το 77-78 μ Χ, και ένα από την Ρωμη που χρονολογειτε στην βασιλεια του Τραιανου (98-117 μ Χ). Όλες οι άλλες Μιθραικες επιγραφες και μνημεια ανηκουν στον δευτερο αιωνα ( μετα το 140 μ Χ), τον τριτο και τεταρτο αιωνα
((M. J. Vermaseren, Corpus Inscriptionum et Monumentorum Religionis Mithriacae, 1956).”

‘‘…the most important icon in the Roman cult was the tauroctony. This scene shows Mithras in the act of killing a bull, accompanied by a dog, a snake, a raven, and a scorpion;……… This icon was located in the most important place in every mithraeum, and therefore must have been an expression of the central myth of the Roman cult. Thus, if the god Mithras of the Roman religion was actually the Iranian god Mithra, we should expect to find in Iranian mythology a story in which Mithra kills a bull. However, the fact is that no such Iranian myth exists: in no known Iranian text does Mithra have anything to do with killing a bull’’.
THE ORIGINS OF THE MITHRAIC MYSTERIES
Oxford University Press, 1991 David Ulansey

Μεταφραση………..
‘’…η πιο σημαντικη εικονα στην ρωμαικη λατρεια ηταν το ‘’ταυροβολιον’’. Αυτή η σκηνη δειχνει τον Μιθρα να σκοτωνει έναν ταυρο,συνοδευομενος από έναν σκυλο,ένα φιδι,ένα κορακι, και έναν σκορπιο…….Αυτη η εικονα ηταν τοποθετημενη στο πιο σημαντικο μερος κάθε μιθραιου και για αυτό πρεπει να ηταν η εκφραση κάθε κεντρικου μυθου της Ρωμαικης λατρειας. Παρολα αυτά, εάν ο θεος Μιθρας της ρωμαικης θρησκειας ηταν ουσιαστικα ο Ιρανος θεος Μιθρα,θα περιμεναμε να βρουμε στην Ιρανη μυθολογια μια ιστορια στην οποια ο Μιθρα σκοτωνει έναν ταυρο, Παρολα αυτά, η πραγματικοτητα είναι ότι δεν υπαρχει τετοιος μυθος, σε κανενα γνωστο κειμενο ο Μιθρας δεν εχει τιποτα να κανει με σκοτωμα ταυρου’’.

Μπερδεψατε τις παραδοσεις…………….

‘’Any possible sacramental meal in Mithraism is unrelated to the Lord's Supper because it was initiated much later, in the second century. Furthermore, the Christian meal is based on the Passover, begun during the time of Moses’’.
(Strobel, Lee, The Case for the Real Jesus (Grand Rapids, MI: Zondervan, 2007), 170-173.

Μεταφραση…………
‘’Καθε πιθανο μυστηριακο γευμα στον Μιθραισμο δεν εχει καμια σχεση με το δειπνο του Κυριου επειδη εισηχθη πολύ αργοτερα,τον δευτερο αιωνα. Επιπλεον, ο χριστιανικος δειπνος βασιστηκε στην Εξοδο, που αρχισε την εποχη του Μωυση΄΄.

“There's no evidence of Mithraism influencing first-century Christianity’’.
Edwin Yamauchi (Strobel, 176).

Μεταφραση……….
‘’Δεν υπαρχει στοιχειο του Μιθραισμου που να επηρέασε τον πρωιμο χριστιανισμο’’

Γενικοτερα, οι οποιεσδηποτε ομοιοτητες Μιθραισμου- Χριστιανισμου δεν πηγαζουν από την παλαιοτερη Περσικη παραδοση, αλλα από την μεταγενεστερη του χριστιανισμου ρωμαικηπαραδοση του Μιθραισμου.

Ουσιαστικα, πηραν την Περσικη παραδοση και προσέδωσαν σε αυτην χριστιανικα στοιχεια, για να κτυπησουν τον χριστιανισμο…….

Edited by - Robben on 10/12/2009 03:27:52

Edited by - Robben on 10/12/2009 03:30:58

Edited by - Robben on 10/12/2009 03:33:10

hunter1Μέλος
10/12/2009, 08:25:22
και ιστοριες απο την εποχη των σπηλαιων ειναι ικανοι να επικαλεστουν προκειμενου να προσβαλλουν τον χριστιανισμο φιλε robben..οι ιστορικες ανακριβειες μην πω διαστρεβλωσεις ειναι κοινο φαινομενο εδω..ολα εναντιον της πιστης..κ το σημαντικοτερο οι ταχα μου γνωστες εχουν πληρη αγνοια της ουσιας του χριστιανισμου..

d.k

kostakisΜέλος
10/12/2009, 08:34:47
Καλημερίζω την παρέα

Αγαπητή hunter1

quote:
ναι εαρινε μου οι σωστοι εξομολογοι ειναι κ ψυχολογοι..αν ειχες ποτε βιωσει την διαδικασια της εξομολογησης θα εβλεπες οτι προκειται στην ουσια για ενα ξαλαφρωμα ψυχης οχι απλα απο μια κακη πραξη αλλα μια αναζητηση των βαθυτερων αιτιων που οδηγουν σε αδιεξοδο συνεπως κ σε λαθη..

Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι, για μένα προσωπικά, η ανάγκη και η χρησιμότητα των κάθε λογής ψυχολόγων είναι θολή μέχρι σκοτεινή, θα σου πω ότι ο καλύτερος ψυχολόγος, ο καλύτερος "εξομολόγος" είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Είναι, εφόσον το θες φυσικά, ο βέλτιστος κριτής, ο άριστος γνώστης και ο ιδανικός συνεργάτης στην προσπάθεια εσωτερικής ανατάσεως.
Αν εντούτοις, τυχαίνει να έχεις χάσει τον εαυτό σου, υπάρχουν πολλές επιλογές ψυχολογικής υποστήριξης, μακριά τόσο από το (παρα)ιατρικό κατεστημένο, όσο και από πάσης φύσεως "εξομολογητές" - συμβούλους : πρώτα από όλα, η οικογένειά σου, δύναται κάλλιστα, είτε ως γονείς, είτε ως τέκνα να αποτέλεσει ασφαλές λιμάνι στην ψυχική σου ηρεμία... αμέσως μετά κάποιος καλός φίλος, ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα σε γνωρίζει και έχει τη διάθεση να σε υποστηρίξει, όπως θα το κάνεις και εσύ αν χρειαστεί... σαν τρίτη επιλογή, αναζήτησε κάποιον συγγενή, ίσως να μην είναι 100% αρμόδιος, αλλά σίγουρα σε γνωρίζει αρκετά για να σε υποστηρίξει επαρκώς, έστω από απόψεως κριτικής.
Με λίγα λόγια, πριν "νιώσεις την ανάγκη" να προσέλθεις σε επαγγελματίες ή "επαγγελματίες" ψυχολόγους (οι πρώτοι είναι οι κατ' επάγγελμα σύμβουλοι ψυχικής υγείας και οι δεύτεροι οι εκάστοτε εξομολόγοι), καλό είναι να φροντίζεις να έχεις ανοιχτές τις πόρτες της καρδιάς σου σε ανθρώπους πιο οικείους, πιο κοντινούς, είτε εξ αίματος, είτε μέσα από την κοινωνική σου ζωή. Δεν ξέρω πως θα φανεί σε πολλούς από εσάς, αλλά εκείνος που ψάχνει την ψυχολογική του ανάταση μέσα από λύσεις σαν τις ανωτέρω, έχει είτε δομικό πρόβλημα κοινωνικοποίησης - περιθωριοποίησης, είτε εμφανή φοβία απέναντι στο Θείο.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

ar_iaΜέλος
10/12/2009, 09:02:55
quote:
kostakis
η ανάγκη και η χρησιμότητα των κάθε λογής ψυχολόγων είναι θολή μέχρι σκοτεινή, θα σου πω ότι ο καλύτερος ψυχολόγος, ο καλύτερος "εξομολόγος" είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Είναι, εφόσον το θες φυσικά, ο βέλτιστος κριτής, ο άριστος γνώστης και ο ιδανικός συνεργάτης στην προσπάθεια εσωτερικής ανατάσεως.

+1

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

10/12/2009, 09:47:25
quote:

quote:
kostakis
η ανάγκη και η χρησιμότητα των κάθε λογής ψυχολόγων είναι θολή μέχρι σκοτεινή, θα σου πω ότι ο καλύτερος ψυχολόγος, ο καλύτερος "εξομολόγος" είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Είναι, εφόσον το θες φυσικά, ο βέλτιστος κριτής, ο άριστος γνώστης και ο ιδανικός συνεργάτης στην προσπάθεια εσωτερικής ανατάσεως.

+1

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

+1

soul