ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ιπταμενο αντικειμενο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ιπταμενο αντικειμενο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

prometheas82 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/5
24/07/2005, 00:42:46
quote:

το πως θα χειριστείς την επικοινωνία σου με κάποιο άλλο μέλος των forums είναι δική σου υπόθεση.
Μέχρις ενός σημείου.
Όταν αυτό το σημείο ξεφέυγει από τα όρια, τότε επεμβαίνει κάποιος συντονιστής ή διαχειριστής.

Αυτό ακριβώς είπα, μόνο που το έιπα με δικά μου λόγια.

Τώρα, η πράξη έχει δείξει, οτι πολλές φορές έχεουν προσβληθεί με λόγια άπρεπα παλιά μέλη από κάποια "νέα", πράγμα που με κάνει να συμπεράνω οτι κάποιοι συντονιστές κοιμούνται ύπνο βαθύ...

Άς είναι. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε όλοι, οτι άμα αφήσεις την ειρωνία και την αυθάδεια να περνα στο "ντούκου", θα την βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου.

Η αλήθεια είναι οτι κάποιος μίλησε για "αντμινάκο". Κάποιος είπε, οτι δεν χρειάζεται να μιλάς έτσι. Από την στιγμή που βρέθηκε μία να πεί "α, ξέρειες, το παίρνω πίσω οτι σου είπα οτι δεν πρέπει να μιλάς έτσι", ε, μάτια έχετε, διαβάστε το μονοι σας...

24/07/2005, 03:02:03
quote:
Τώρα, η πράξη έχει δείξει, οτι πολλές φορές έχεουν προσβληθεί με λόγια άπρεπα παλιά μέλη από κάποια "νέα", πράγμα που με κάνει να συμπεράνω οτι κάποιοι συντονιστές κοιμούνται ύπνο βαθύ...

Ειδικά εσύ Vril, δεν θα έπρεπε να το λες αυτό!

Εκτός από το γεγονός, ότι παλιά μέλη όπως εσύ, θα μπορούσαν να έχουν την ευαισθησία να στείλουν ένα email στους "κοιμώμενους συντονιστές"(πράγμα που έχεις κάνει αρκετές φορές, και κάθε φορά ευχαριστώντας σε, σου υπενθυμίζω το πόσο χρήσιμο είναι κάτι τέτοιο!) πρέπει να είμαστε πια σε θέση να καταλάβουμε, πως ο ρόλος του συντονιστή δεν είναι να επεμβαίνει σε κάθε στιγμή που μπορεί κάποιος να κάνει ένα λάθος συμπεριφοράς.

Όπως σου έγραψα και πριν, υπάρχουν κάποια όρια, τα οποία δεν πρέπει να ξεπεραστούν(όταν τείνουν προς τα εκεί, η κατάσταση χρήζει συντονιστικής παρέμβασης και από εμάς τους συντονιστές, αλλά και από τα μέλη που μπορούν να στείλουν μία ειδοποίηση μέσω email), ωστόσο, εφόσον το ESOTERICA είναι ένας χώρος που καταθέτουμε την ψυχή μας, συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μικρές δοκιμασίες. Νέοι και παλιόι. Ιδιαίτερα οι παλιοί, που κατά τη γνώμη μου έχουμε χρέος να δώσουμε το καλό παράδειγμα στους νέους.

Πέρα από αυτό, υπολόγισε και το γεγονός, πως δεν είμαστε οι συντονιστές 24 ώρες το 24ωρο συνδεδεμένοι με όλες τις συζητήσεις.
Ο καθένας, κάνει ότι μπορεί περισσότερο.
Συντονιστής...η μη.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ananasssΜέλος
24/07/2005, 13:14:01
quote:

quote:

Ειδικά εσύ Vril, δεν θα έπρεπε να το λες αυτό!

Εκτός από το γεγονός, ότι παλιά μέλη όπως εσύ, θα μπορούσαν να έχουν την ευαισθησία να στείλουν ένα email στους "κοιμώμενους συντονιστές"(πράγμα που έχεις κάνει αρκετές φορές, και κάθε φορά ευχαριστώντας σε, σου υπενθυμίζω το πόσο χρήσιμο είναι κάτι τέτοιο!) πρέπει να είμαστε πια σε θέση να καταλάβουμε, πως ο ρόλος του συντονιστή δεν είναι να επεμβαίνει σε κάθε στιγμή που μπορεί κάποιος να κάνει ένα λάθος συμπεριφοράς.

Όπως σου έγραψα και πριν, υπάρχουν κάποια όρια, τα οποία δεν πρέπει να ξεπεραστούν(όταν τείνουν προς τα εκεί, η κατάσταση χρήζει συντονιστικής παρέμβασης και από εμάς τους συντονιστές, αλλά και από τα μέλη που μπορούν να στείλουν μία ειδοποίηση μέσω email), ωστόσο, εφόσον το ESOTERICA είναι ένας χώρος που καταθέτουμε την ψυχή μας, συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μικρές δοκιμασίες. Νέοι και παλιόι. Ιδιαίτερα οι παλιοί, που κατά τη γνώμη μου έχουμε χρέος να δώσουμε το καλό παράδειγμα στους νέους.

Πέρα από αυτό, υπολόγισε και το γεγονός, πως δεν είμαστε οι συντονιστές 24 ώρες το 24ωρο συνδεδεμένοι με όλες τις συζητήσεις.
Ο καθένας, κάνει ότι μπορεί περισσότερο.
Συντονιστής...η μη.

κλικ me

Α ρε κατακαημένη Αμαλία, τι τραβάς και συ... Διάβαζα χτες το τόπικ για την εισαγωγη εικόνας στα "Τεχνικά προβήματα κλπ", τα πρώτα μηνύματα (2002!) σου όπου ήσουν ένα νέο μέλος, πτωχό πλην τίμιο και... πεισματάρικο που ήθελες σώνει και καλά να μάθεις να βάζεις εικόνα! Και τελικά έγινες ..."Αυτή που τα κατάφερε"!... Σήμερα, αυτή που τα κατάφερε να γίνει με τον καιρό σάκος του μποξ για πολλά από τα επόμενα μέλη, νομίζοντας - ποιος ξέρει τι για σένα - ουκ ολίγες φορές...

Λοιπόν, "Ωραία Κοιμωμένη Συντονίστρια", μου θυμίζεις τον thoth (τι να κάνει άραγε?) που προσπαθούσε με τον τρόπο του να παίζει το ρόλο του Πυροσβέστη... μέχρι που κουράστηκε ο Άνθρωπος... Μόνο που αυτός δεν κρατούσε τόσες αρμαθιές κλειδιά (δεν χρειαζόταν άλλωστε τόσα πολλά τότενες) και απέφυγε να γίνει αντιπαθής και... κοιμώμενος.

Μήνυμα προς όλα τα μέλη (μάλλιασε και η γλώσσα του ΑΒΑΤΑΡ να το λέει): Το esoterica (και κάθε άλλο φόρουμ, αλλά ειδικά αυτό) ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους χρήστες του οι οποίοι έχουν και την ΕΥΘΥΝΗ για την εύρυθμη λειτουργία του. Όλοι συντονίζουμε όλους και δεν χρειάζεται με το παραμικρό να τα "χώνουμε" στους συντονιστές/διαχειριστές για να βγάλουμε την ουρά μας απ' έξω.

quote:
Η αλήθεια είναι οτι κάποιος μίλησε για "αντμινάκο". Κάποιος είπε, οτι δεν χρειάζεται να μιλάς έτσι. Από την στιγμή που βρέθηκε μία να πεί "α, ξέρειες, το παίρνω πίσω οτι σου είπα οτι δεν πρέπει να μιλάς έτσι", ε, μάτια έχετε, διαβάστε το μονοι σας...

Vril, σκάβε σκάβε, θα βγούμε στην επιφάνεια, πού θα πάει... Αλλά μερικές φορές το φως είναι τόσο δυνατό και δω μέσα στα έγκατα, που η φράση "ηλίου φαεινότερον" πάει γάντι... Τουλάχιστον σ' αυτό το τόπικ εδώ, είναι ξεκάθαρο ότι από την αρχή η ανήσυχη7 μίλησε απλά καλοπροαίρετα και έθεσε την ερωτησή της χιουμοριστικά (και χλευάζοντας τις συνεχείς... θεωρίες συνομωσίας που διαβάζουμε δω μέσα). Το ότι δεν το κατάλαβες εξ αρχής δεν πειράζει πια. Σιγά... Το ότι όμως ακόμα και τώρα αφήνεις άλλα υπονοούμενα και μεταθέτεις τις ευθύνες αλλού, sorry αλλά δεν είναι και το πιο σωστό... Πες εκεί πέρα μια απλή "συγγνώμη" με το 2ο μήνυμά σου να τελειώνει το θέμα... Αφού είναι "φως φανάρι".

-----------------
Συγγνώμη για τη μικρή παρέμβαση στη συζήτησή σας, μιας και δεν είμαι άμεσα εμπλεκόμενος, αλλά επειδή έχει καταντήσει πια κουραστικό οι μικρές παρεξηγησούλες να οδηγούν σε μεγάλες κόντρες - και θα ήθελα να απαφευχθεί και σ' αυτή την περίπτωση αυτό, είπα να πω δυο λογάκια. Άλλωστε το ότι δεν γράφω συχνά, δεν σημαίνει ότι δεν είμαι και... 24 ώρες το 24ωρο σε άμεση "σύνδεση" με το esoterica. Και πάλι, με συγχωρείτε!

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
24/07/2005, 16:49:23
ananasss σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Τό 'λεγα εγώ το πρωί, που έπινα χυμό ανανά και πετάριζε το μάτι μου...νέα από ανανά θα έχω

Aχ, τα παλιά τα χρόνια...!

Τότε που μικρή και ανύποπτη... γνώριζα το ESOTERICA...
Οπλισμένη με την φτωχή πλην τίμια και καθαρή καρδιά μου,

από μικρή μαθητριούλα των αγρών και των δασών
απέκτησα ένα όραμα...
να είμαι των κλειδιών!

με θλίψη το ομολογώ,
υπέυθυνη είμαι εγώ, γιαυτόν:

κλικ me

24/07/2005, 17:05:53
Να πάρει η ευχή βρε Vril σου είπα εγώ ποτέ ότι δεν είσαι έξυπνος?
Το ξέρω ότι είσαι και ξέρω που θέλεις να θέσεις το "σωστά" που είπες.

Όμως όντως το κείμενο της ανησυχη7 ήταν χιουμοριστικό, τι να κάνουμε τώρα, πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη που την αποπείραμε.

Αν θέλεις να πεις κάτι για μένα όμως μην αναφέρεσε με την λέξη "μία"

quote:

γράψε το όνομά μου δεν θα πάθω κάτι, μην με υποτιμάς δεν είμαι ηλίθια.

Εδώ σε ένα άλλο topic άκουσα τα εξ αμάξης σ΄αυτά θα κολλήσω.

24/07/2005, 18:28:10

..

24/07/2005, 21:54:36
Ξαναγράφω το ΑΡΧΙΚΟ μου μήνυμα-απάντηση στην ΑΝΥΣΗΧΗ7 και σας προκαλώ να μου απαντήσετε πάνω σε αυτό το μήνυμα, σε ποιό ακριβώς σημαίο λέω κάτι ώστε να χρειαστεί να ζητάω εγώ συγνώμη.

quote:

quote:

Γιατί κάποιες φορές βλέπεις 3-4 διαφορετικά μηνύματα να έχουν τον ίδιο αριθμό σε ένα θέμα;

Απλούστατο. Γιατί σου δείχνει ΠΑΝΤΑ τον αριθμό των μηνυμάτων ΤΩΡΑ και όχι όσα είχες όταν έγραψες την απάντηση.

Άν δείς δηλ τα μηνύματά σου μετά από έναν χρόνο, θα γράφουν τον αριθμό και τη βαθμίδα που έχει ΤΩΡΑ.

Όσο για το adminako, το αφήνω ασχολίαστο, δεν ξέρω γιατι του μιλάς του ανθρώπου με τόσο απαξιωτικό ύφος.

Θεωρία συνομοσίας ?
Άν όλες οι θεωρίες συνομοσίας έχουν τέτοιο υπόβαθρο, τότε καλύτερα να πάμε όλοι για ... μπάνιο.

Τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε με το διαστρεβλώνετε εις βάρος μου κάποια γραφόμενά μου που απέχουν πολύ από αυτά που μου καταλογίζετε ?

Είστε σίγουροι οτι καταλαβαίνετε ΑΚΡΙΒΩΣ τι γράφω ?

Σε ποιό πόστ άκουσες τα εξ αμάξης Pyramid ?

Μπορείς να μας το παραθέσεις και να σχολιάσεις τα σημεία, ώστε να καταλάβω και εγώ τι ακριβώς θεωρείς "εξ αμάξης" και τι σχέση έχει με τα γραφόμενά μου ?

Μήπως είσαι λίγο υπερβολική ?

Ανανά, το "σκάβω μέχρι να βρώ" είναι δικό μου !
Το έχω γράψει εγώ για μένα, το οποίο δείχνει σε κάθε καλοπροαίρετο συζητητή οτι πέρα από σαρκασμό, διάθεση για δηκτικό χιούμορ και αχαλίνωτη πένα, διαθέτω και το στοιχείο του αυτοσαρκασμού. Πιστεύω οτι κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του κέντρο του κόσμου αδυνατεί και να το αποδεχτεί αυτό, πόσο μάλλον να το καταλάβει...

Αμαλία, όπως ξέρεις δεν αναφέρω κάτι εύκολα, πόσο μάλλον μιλάω για τέτοια θέματα γενικά και αόριστα.
Το τελευταίο 15ήμερο, έχω δεχτεί τουλάχιστον 5 προσωπικές επιθέσεις, με απαράδεκτα λόγια και χαρακτηρισμούς, που με το ισχύον καθεστώς θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν διαγραφεί.
Σε όλες τις περιπτώσεις, ούτε ανταπέδοσα χαρακτηρισμούς και ούτε έπεσα στο επίπεδο των βρισιών.
Άρα, για να λέω κάτι, κα΄ποιο λόγο θα έχω.
Και άν σε μερικά τόπικ κρατώ παρεμβατικό ρόλο, το κάνω ακριβώς ΚΑΙ για τον λόγο που παραθέτεις από τον AVATAR.

Ο λόγος που ακόμα ΔΕΝ προόθησα τα εν λόγω υβριστικά μηνύματα στη διευθυνση είναι επειδή πιστεύω οτι με τον τρόπο μου μπορώ να κάνω τον/την γράφουσα να καταλάβαει οτι έκανε κάποια χοντρή γκάφα γράφοντας έτσι. Εξάλλου, δεν κερδίζω τίποτα από να έρχομαι σε κόντρες.

Βέβαια, αποδέχομαι και το ρητό, που σε ΕΛΕΥΘΕΡΗ μετάφραση λέει περίπου τα εξής "οτι και οι θεοί αδυνατούν να εξαλείψουν την ανθρώπινη βλακεία"....

Υ.Γ. Και πρίν προλάβω καλά-καλά να γράψω αυτό το κείμενο προστέθηκε άλλο ένα περιστατικό στη θλιβερή λίστα.
Από που λοιπόν να αρχίσω ?

Υ.Γ. 2. Τώρα που το ξαναδιάβασα, πρέπει να επισημάνω το εξής. Το "μία" δεν το εννοώ υποτιμητικά. Είναι τρόπος σκέψης, να τα λέω όλα αφαιρετικά. Είναι αφαιρετικό, δεν είναι επιτιμητικό για την προσωπικότητα της Pyramid, την οποία εξάλλου δεν γνωρίζω, παρά μόνο μπορώ να εικάζω από την λίγη "επικοινωνία" μέσα από αυτό το φόρουμ. Γι αυτό, μην μένεις σε αυτό και ξεπέρασέ το, με ενδιαφέρει να μάθω για το "παράπονο" που ανέφερες πιο πάνω, γιατι με ενδιαφέρει αν η ψυχρή λογική με την οποία αντιμετωπίζω τα προβλήματα που δημιουργούνται εδώ μέσα, δεν λειτούργησε κάπου σωστά !
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου

Υ.Γ. 3.
Ξαναδιαβάζοντάς το άλλη μια φορά πρόσεξα οτι με κάποιον αναεξήγητα σαγηνευτικό τρόπο, καταφέρνουμε ΠΑΝΤΑ να κάνουμε από το τίποτα ένα μεγάλο θέμα. Είπε λοιπόν "μια" (ε, είπα, μιλάω αφαιρετικά και εννοώ την ΑΝΗΣΥΧΗ7 που άνοιξε το θέμα), είπε λοιπόν "adminako" και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο που ξέρει να εκφράζεται. Επισημαίνω όμως σε μέλη, που πρωταρχικά θέλουν να σασκήσουν καλοπροαίρετη κριτική, όπως και ο Ανανας και η Αμαλία κινούνται σε αυτό το πνεύμα, να μην λένε μεγάλα λόγια, γιατι πιστεύω οτι άν εγώ αεκφραζόμουν με λόγια, τα οποία ΕΓΩ θεωρώ χιουμοριστικά, θα είχμαε εδώ μέσα τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ επερχόμενων φυλών και νύν.
Ελα, πλάκα κάνω...!

Edited by - Vril on 24/07/2005 22:55:45

Edited by - Vril on 24/07/2005 23:06:49

Edited by - Vril on 24/07/2005 23:12:21

ananasssΜέλος
24/07/2005, 23:27:38
quote:

Υ.Γ. Και πρίν προλάβω καλά-καλά να γράψω αυτό το κείμενο προστέθηκε άλλο ένα περιστατικό στη θλιβερή λίστα.
Από που λοιπόν να αρχίσω ?

ananasss ο σπιούνος!
Αμαλία, για να μην ψάχνεις, [url=http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6780]εδώ[/url] μάλλον είναι αυτό που αναφέρει ο Vril...

quote:
Ανανά, το "σκάβω μέχρι να βρώ" είναι δικό μου !
Το έχω γράψει εγώ για μένα, το οποίο δείχνει σε κάθε καλοπροαίρετο συζητητή οτι πέρα από σαρκασμό, διάθεση για δηκτικό χιούμορ και αχαλίνωτη πένα, διαθέτω και το στοιχείο του αυτοσαρκασμού. Πιστεύω οτι κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του κέντρο του κόσμου αδυνατεί και να το αποδεχτεί αυτό, πόσο μάλλον να το καταλάβει...

Τα έχω διακρίνει καιρό τώρα αυτά Vril και γι' αυτό κάθομαι και μιλάω μαζί σου

quote:
Ξαναγράφω το ΑΡΧΙΚΟ μου μήνυμα-απάντηση στην ΑΝΥΣΗΧΗ7 και σας παρα-καλώ να μου απαντήσετε πάνω σε αυτό το μήνυμα, σε ποιό ακριβώς σημαίο λέω κάτι ώστε να χρειαστεί να ζητάω εγώ συγνώμη.

Αφού παρακαλάς ευχαρίστως να σου πω:

1.

quote:
Όσο για το adminako, το αφήνω ασχολίαστο, δεν ξέρω γιατι του μιλάς του ανθρώπου με τόσο απαξιωτικό ύφος.

2.

quote:
Θεωρία συνομοσίας ?
Άν όλες οι θεωρίες συνομοσίας έχουν τέτοιο υπόβαθρο, τότε καλύτερα να πάμε όλοι για ... μπάνιο.

Στο (1) διαφαίνεται ότι δεν κατάλαβες το πνεύμα της "ανήσυχη7" και της την λες...

Στο (2) δεν είναι ξεκάθαρο αν συμφωνείς μαζί της και χλευάζεις και συ αυτού του είδους τις "θεωρίες συνομωσίας" ή αν πίστεψες ότι πράγματι η "ανήσυχη7" πιστεύει ότι... κάτι τρέχει εις βάρος της από τον admin και δεν της δείχνει τον πραγματικό αριθμό μηνυμάτων , άρα το σκεπτικό της είναι λάθος και επίσης της την λες...

Επίσης, υπάρχει και ένα (3) που δεν είναι στο αρχικό σου μήνυμα, αλλά το οποίο "τσίγλισε" εμένα να γράψω, αυτό:

3.

quote:
Άς είναι. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε όλοι, οτι άμα αφήσεις την ειρωνία και την αυθάδεια να περνα στο "ντούκου", θα την βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου.

Στην πρώτη παράγραφο φάνηκε σαν να πιστεύεις ακόμη ότι η "ανήσυχη7" ειρωνεύθηκε και αυθαδίασε, στη δε δεύτερη φάνηκε σαν να αμφισβητείς τόσο τη δήλωση της ίδιας ότι έκανε χιούμορ όσο και τη "συγγνώμη" της Pyramid...

Αυτά λοιπόν από μένα, όπως τα αντιλήφθηκα, για να σου δώσω λίγο να καταλάβεις πώς είδε ένα τρίτο μάτι τα μηνύματα και γιατί σου είπε ότι με μία απλή "συγγνώμη" θα τελείωναν όλα πολύ νωρίτερα...

------------

Αρχίζω να πιστεύω πάντως ότι και συ στο ίδιο πνεύμα ήθελες να απαντήσεις στο αρχικό σου μήνυμα, αλλά κάτι ο γραπτός λόγος, κάτι τα γεγονότα με το... "μέλος" να το πω; A-D-M-I-N εκείνη τη μέρα, έφεραν την παρανόηση...

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

--------------------
***Έκανα edit γιατί δεν καταλαβαίνω ποιοιες esotericές συνομωσίες δεν μου δείχνουν σωστά αυτό:
[url=http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6780]εδώ[/url]

Edited by - ananasss on 24/07/2005 23:47:54

25/07/2005, 02:22:23
quote:
***Έκανα edit γιατί δεν καταλαβαίνω ποιοιες esotericές συνομωσίες δεν μου δείχνουν σωστά αυτό:
[url=http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6780]εδώ[/url]

Είχε δημιουργηθεί σφάλμα, λόγω των εισαγωγικών που δεν είχες βάλει πριν και μετά το url.

Εάν δεν μπουν, ουσιαστικά δεν κλείνει το tag, και ακόμα κι αν το γράψεις δεύτερη φορά σωστά στο ίδιο μήνυμα, πάλι δεν λειτουργεί!!!

[url="users/_imgmsgs/amalia/slourppp.gif"]κλικ me [/url]

25/07/2005, 07:09:38
quote:

Αρχίζω να πιστεύω πάντως ότι και συ στο ίδιο πνεύμα ήθελες να απαντήσεις στο αρχικό σου μήνυμα, αλλά κάτι ο γραπτός λόγος, κάτι τα γεγονότα με το... "μέλος" να το πω; A-D-M-I-N εκείνη τη μέρα, έφεραν την παρανόηση...

Θα μπορούσα στο πρώτο κείμενο να είχα προσθέσει το εξής (που δεν το έκανα)

quote:

τουλάχιστον έτσι το διαβάζω εγώ και ίσως να δόσει αφορμή για περεξηγήσεις

Οτι αφορά το ύφος ενός γραπτού, πράγματι πολλές φορές το ερμηνεύει κάποιος όπως ακριβώς είναι η διάθεσή του. Συχνά λοιπόν διαπιστώνω μαι απόκληση με αυτό που ήθελε κάποιος να πεί με αυτό που διαβάζει κάποιος άλλος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, φοβάμαι οτι κάτι τέτοιο έγινε και εδώ. Σίγουρα δεν πήγε το λίγο μυαλό μου ότι μπορούσε να το λέει με διάθεση χιουμοριστική.
Άν και για το δικό μου το γούστο, καποιου είδους χιούμορ το βρίσκω και λίγο άγαρμπο...

Ότι αφορά την παρέμβαση, ευχαριστώ την Κυρά των Κλειδιών και με άφησε πλήρως ικανοποιημένο.
Να πιάσουμε και τα άλλα πέντε κρούσματα της λίστας ή να το ξαναχρησιμοποιήσω κάποια στιγμή αργότερα ?

25/07/2005, 11:57:58
Vril δεν είπα ότι η λέξη "μία" είναι υποτιμητική, μάλλον δεν ήμουν σαφής, εννοούσα ότι δεν χρειάζεται να λες "μία" να λες το όνομά μου, καταλαβαίνω πότε κάποιο μέλος αναφέρετε στα γραφόμενά μου έστω και εάν δεν με ονομάζει.
Ήθελα να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν με πειράζει εάν κάποιος θεωρεί ακόμα και χαζά ή άστοχα αυτά που γράφω, μπορώ να συζητήσω μαζί του και να μην ανοίξει μύτη, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να λέει γενικά "μία".

Δεν ήξερα, δεν είχα καταλάβει, ότι αυτός είναι ο τρόπος που εκφράζεσαι οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όσον αφορά την ερώτησή σου για τα "εξ αμάξης" που έγραψα, δεν έχει σχέση με εσένα, ήταν απλώς μία αντιπαράθεση με κάποιο μέλος στο topic βρυκόλακες.
Το έγραψα για να δώσω μία έμφαση σε αυτό που σου εξηγώ πιό πάνω, ότι δεν τρέχει τίποτα ότι και να μου πεις.

19/09/2010, 03:48:53
αθεος

quote:
εσύ πήρες τον μύθο του προμηθέα
μύθος που φτιάχτηκε στην προσπάθεια τους να εξηγήσουν πως οι άνθρωποι έχουν ένα τόσο σημαντικό εργαλείο που είναι η φωτιά
και τον έκανες μύθο του παραλόγου
(εσωτερική άυλη,αόρατη φωτιά, έβαλες άυλους ήλιους και ότι άλλη βλακεία κατέβασε η γκλάβα σου)
και θα μας πεις τώρα τι; ότι σου κάνουμε προσωπική επίθεση; ρε τραχανοπλαγιά στην ακατάσχετη μπουρδολογία που ξερνάς προσπαθούμε να βάλουμε φρένο
όλες οι μπούρδες που λες έχουν 0 αποδείξεις έστω ενδείξεις ότι μπορεί να είναι σωστές και μας λες ότι πρέπει απλά να τις δεχτούμε

1) αν το δωρο του Προμηθεα στην ανθρωποτητα ηταν η υλικη φωτια, τοτε γιατι ο μυθολογος αναφερει την οργη του Δια για το δωρο;

στο κατω κατω οι Θεοι θα επρεπε να εμειναν πολυ ευχαριστημενοι που ο ανθρωπος απεκτησε τη φωτια καθως τωρα θα μπορουσε να τους προσφερει θυσιες ζωων...

2) στη Γεννεση αναφερεται ενα αλλο δωρο, αυτο του Οφι στην Ευα και τον Αδαμ...το μηλο δεν ηταν ενας τυχαιος καρπος, ηταν ο καρπος της γνωσης του καλου και του κακου (και η φωτια του Προμηθεα ανοιξε το δρομο στους ανθρωπους για ολες τις τεχνες μας λενε)..

η αποκτηση αυτου του δωρου απο τους πρωτοπλαστους θυμωνει το Θεο (για την ακριβεια: τους Ελοχιμ) που περιδιαβαινει στον Κηπο της Γεννεσης οπως ακριβως ο Διας θυμωνει με το δωρο του Προμηθεα στους ανθρωπους...

3) ο Διας καταδικαζει τον Προμηθεα να αλλυσοδεθει στον Καυκασο, οι Ελοχιμ καταδικαζουν τον Οφι να σερνεται στη Γη...το αντιστοιχο του Προμηθεα στη βορειο μυθολογια ηταν ο Λοκι...ο Λοκι τιμωρειται απο τους αλλους Θεους να δεθει σε ενα βραχο για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα, καθε λιγο ενα μεγαλο φιδι του σταζει το δηλητηριο του αλλα η συζυγος του Λοκι διαρκως μαζευει το δηλητηριο σε μια κουπα και το χυνει στη Γη, ιδια φαση με τον Προμηθεα που ενω ειναι αλυσσοδεμενος στον Καυκασο, ενας αετος του τσιμπολογαει το σηκωτι, το οποιο ομως ανανεωνεται διαρκως...

4) ο Προμηθεας τη φωτια την κλεβει απο τους Θεους, αλλες διηγησεις λενε οτι την πηρε απο το εργαστηρι του Ηφαιστου, αλλες λενε οτι την βουτηξε απο τον Ολυμπο...ομοιως το μηλο ηταν ενας απαγορευμενος καρπος για τον ανθρωπο, που βρισκοταν στον Παραδεισο που διευθυνε ο Θεος (οι Ελοχιμ)...

παρα πολυ προσοχη στο γεγονος οτι ο Προμηθεας κλεβει τη φωτια απο τους Θεους και την μεταφερει απο τον ουρανο στη γη μεσα σε ενα κουφιο καλαμι η ραβδι...αν η φωτια ηταν η υλικη ορατη φωτια που γνωριζουμε δεν θα υπηρχε κανενας λογος να την κλεψει απο τους Θεους, θα μπορουσε να τη δημιουργησει δια τριβης η αναβοντας ενα πυρσο απο μια τυχαια πυρκαγια λογω κεραυνου που ξεσπασε στο χι δασος...αυτη δεν ειναι μια τυχαια φωτια αλλα μια φωτια απο τον ουρανο οπως το μηλο δεν ηταν το μηλο απο καποιο δεντρο που γνωριζουμε αλλα απο καποιο δεντρο του Παραδεισου που προικιζε αυτον που το ετρωγε με γνωση...

ο Προμηθεας στην ινδικη μυθολογια λεγεται Ματαρισβαν, αυτος φερνει τη φωτια του Θεου Αγκνι στην ανθρωποτητα, μεχρι να την παραδωσει ο Ματαρισβαν στους ανθρωπους ηταν κρυμενη γι' αυτους...

19/09/2010, 03:57:09
5) προσοχη επισης στο οτι ο Προμηθεας δεν ειναι ενας ανθρωπος, ειναι καποιος που αρχικα ηταν καλεσμενος στα συμποσια των Θεων και καποιος που μπορει να ανεβει στον Ουρανο για να κλεψει τη θεικη φωτια...

ουτε ο Λοκι της βορειας μυθολογιας ειναι ανθρωπος, ουτε ο Ματαρισβαν της ινδικης (αγγελιοφορος των Θεων ηταν) και ουτε ο Οφις της Γεννεσης...

ο Οφις ηταν το φρονιμοτερο απο τα ζωα που υπηρχαν στον Παραδεισο αλλα εδω η λεξη ζωα μπορει να ειναι κρυπτικη για κατι διαφορετικο...

αν οι παραδοσεις θελαν να μας θυμισουν την ανακαλυψη της υλικης φωτιας θα αναφεροντουσαν σε ενα χαρισματικο ανθρωπο που την πρωτοχρησιμοποιησε για λογαριασμο της φυλης του, θα μιλουσαν για εναν ηρωα και ενδεχομενως για εναν ημιθεο, δεν θα αναφεροντουσαν σε ενα ον θεικο η εν πασει περιπτωσει μη ανθρωπινης φυσης...

ενδιαφερον εχει οτι ο Θεος καταδικαζει τον Οφι να σερνεται επι της Γης...δηλαδη πριν δεν σερνοταν; ειχε ποδια και βαδιζε η φτερα και πεταγε; τι σοι Οφις ηταν λοιπον; μηπως το Οφις και το φρονιμοτερος παντων των ζωων στον Παραδεισο κρυβει κατι αλλο;

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 19/09/2010 04:06:53

19/09/2010, 10:38:12
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 καλημέρα.

Δεν υπάρχει λόγος να ανοιχτεί νέο θέμα για να συνεχίσεις τον διάλογο με τον άθεο πάνω στην ερμηνεία του μύθου του προμηθέα και ειδικά ένα νέο θέμα χωρίς να υπάρχει καμιά εισαγωγή, παρά μόνο ένα "quote" (απόσπασμα) του άθεου.
Αν θέλεις να συνεχίσεις τον διάλογο και να αναπτύξεις περισσότερο την προσωπική σου άποψη και τον αποσυμβολισμό του συγκεκριμένου μύθου μπορείς μέσα σε αυτό το τόπικ.

Το λίνκ είναι αυτό… Προμηθέας και Διάβολος (σύγκριση μύθων)

19/09/2010, 12:09:54
το κουοτ του αθεου ηταν απλα η αφορμη να αναπτυξω τις δικες μου θεσεις πανω στο θεμα, αρα εισαγωγη υπηρξε και μαλιστα καλα τεκμηριωμενη...

αν θες επετρεψε μου να υπαρξει αυτο το νημα ως αυτονομο γιατι αφενος διαφωνω λιγο με την οπτικη της ostria (δεν βαζω το διαβολο στην εξισωση, τουλαχιστον οχι οπως υποννοει η επισημη ερμηνεια της Γεννεσης) αφετερου εχω σκοπο να αναφερθω στο θεμα μεσα και απο αλλες μυθολογιες περα απο τη βιβλικη και την αρχαιοελληνικη...

κυριως ομως γιατι εστιαζω στο αν η φυση της φωτιας ηταν υλικη η κατι αλλο...

δηλαδη το βασικο ζητουμενο στο νημα ειναι να εξακριβωσουμε αν ο μυθος εχει στερεα υλικη βαση η υποννοει αλλα πραγματα...

19/09/2010, 12:26:35
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
1) αν το δωρο του Προμηθεα στην ανθρωποτητα ηταν η υλικη φωτια, τοτε γιατι ο μυθολογος αναφερει την οργη του Δια για το δωρο;
στο κατω κατω οι Θεοι θα επρεπε να εμειναν πολυ ευχαριστημενοι που ο ανθρωπος απεκτησε τη φωτια καθως τωρα θα μπορουσε να τους προσφερει θυσιες ζωων...

2) στη Γεννεση αναφερεται ενα αλλο δωρο, αυτο του Οφι στην Ευα και τον Αδαμ...το μηλο δεν ηταν ενας τυχαιος καρπος, ηταν ο καρπος της γνωσης του καλου και του κακου (και η φωτια του Προμηθεα ανοιξε το δρομο στους ανθρωπους για ολες τις τεχνες μας λενε)..

η αποκτηση αυτου του δωρου απο τους πρωτοπλαστους θυμωνει το Θεο (για την ακριβεια: τους Ελοχιμ) που περιδιαβαινει στον Κηπο της Γεννεσης οπως ακριβως ο Διας θυμωνει με το δωρο του Προμηθεα στους ανθρωπους...

1) Ας μας πει κανάς δωδεκαθεϊστής.

2)Ο Θεός δε θύμωσε γιατί ο άνθρωπος απέκτησε τη γνώση γενικά και αόριστα, αλλά την πονηρία, γι' αυτό και ντράπηκε που ήταν γυμνός απέναντι στο Θεό.
Ως δώρο, το πρόσφερε ο όφις, αλλά ήταν σαν το Δούρειο ίππο των Ελλήνων στην Τρία.....και αυτός δώρο ήταν.

Δεν είναι τυχαίο που στη Γένεσι διαβάζουμε: "εἶπεν ὁ Θεός, οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτοῦ, οὐ δὲ μὴ ἅψησθε αὐτοῦ, ἵνα μὴ ἀποθάνητε""

Για να απαντήσει ο όφις στην Εύα: "καὶ εἶπεν ὁ ὄφις τῇ γυναικί:
οὐ θανάτῳ ἀποθανεῖσθε, ᾔδει γὰρ ὁ Θεός, ὅτι ᾗ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, διανοιχθήσονται ὑμῶν οἱ ὀφθαλμοὶ καὶ ἔσεσθε ὡς θεοί, γινώσκοντες καλὸν καὶ πονηρόν. "

Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος απέκτησε το πονηρό, γιατί το κακό δεν το είχε ακόμη μέσα του.
Κανένας λοιπόν παραλληλισμός με την περίπτωση του Προμηθέα.
Ο Προμηθέας πήγαινε για το καλό των ανθρώπων και τιμωρήθηκε από τον Δία.
Ο όφις πήγαινε για το κακό του ανθρώπου και τιμωρήθηκε, όπως τιμωρήθηκε και ο άνθρωπος που αποδέχτηκε τη σκοτεινή προσφορά του, παραβλέποντας έτσι τις οδηγίες του Δημιουργού του.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
3) ο Διας καταδικαζει τον Προμηθεα να αλλυσοδεθει στον Καυκασο, οι Ελοχιμ καταδικαζουν τον Οφι να σερνεται στη Γη...το αντιστοιχο του Προμηθεα στη βορειο μυθολογια ηταν ο Λοκι...ο Λοκι τιμωρειται απο τους αλλους Θεους να δεθει σε ενα βραχο για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα, καθε λιγο ενα μεγαλο φιδι του σταζει το δηλητηριο του αλλα η συζυγος του Λοκι διαρκως μαζευει το δηλητηριο σε μια κουπα και το χυνει στη Γη, ιδια φαση με τον Προμηθεα που ενω ειναι αλυσσοδεμενος στον Καυκασο, ενας αετος του τσιμπολογαει το σηκωτι, το οποιο ομως ανανεωνεται διαρκως...

4) ο Προμηθεας τη φωτια την κλεβει απο τους Θεους, αλλες διηγησεις λενε οτι την πηρε απο το εργαστηρι του Ηφαιστου, αλλες λενε οτι την βουτηξε απο τον Ολυμπο...ομοιως το μηλο ηταν ενας απαγορευμενος καρπος για τον ανθρωπο, που βρισκοταν στον Παραδεισο που διευθυνε ο Θεος (οι Ελοχιμ)...

Δεν καταδίκασαν οι Ελοχίμ τον όφη, αλλά ο Θεός....έτσι τουλάχιστον λέει η Γραφή.

Το μήλο ήταν απαγορευμένος καρπός γιατί ήταν κάτι κακό.....σε αντίθεση με τη φωτιά που ήταν καλή για τον άνθρωπο.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:παρα πολυ προσοχη στο γεγονος οτι ο Προμηθεας κλεβει τη φωτια απο τους Θεους και την μεταφερει απο τον ουρανο στη γη μεσα σε ενα κουφιο καλαμι η ραβδι...αν η φωτια ηταν η υλικη ορατη φωτια που γνωριζουμε δεν θα υπηρχε κανενας λογος να την κλεψει απο τους Θεους, θα μπορουσε να τη δημιουργησει δια τριβης η αναβοντας ενα πυρσο απο μια τυχαια πυρκαγια λογω κεραυνου που ξεσπασε στο χι δασος...αυτη δεν ειναι μια τυχαια φωτια αλλα μια φωτια απο τον ουρανο οπως το μηλο δεν ηταν το μηλο απο καποιο δεντρο που γνωριζουμε αλλα απο καποιο δεντρο του Παραδεισου που προικιζε αυτον που το ετρωγε με γνωση...

Θα πιστέψουμε το φίδι ή τον Θεό?
Ο Θεός τους είπε ότι εάν φάνε θα πεθάνουν και όντως ο άνθρωπος πέθανε πνευματικά.
-Ο όφις πάλι τους είπε ότι θα αποκήτσουν τη γνώση του κακού....και όχι του καλού! γιατί αυτή ήδη τη γνώριζαν
"καὶ εἶπεν ὁ ὄφις τῇ γυναικί:
οὐ θανάτῳ ἀποθανεῖσθε, ᾔδει γὰρ ὁ Θεός, ὅτι ᾗ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, διανοιχθήσονται ὑμῶν οἱ ὀφθαλμοὶ καὶ ἔσεσθε ὡς θεοί, γινώσκοντες καλὸν καὶ πονηρόν. "

Το καλό το γνώριζαν λοιπόν, αυτό που τους έλειπε ήταν το κακό!....είχαν λοιπόν την περιέργεια και απέκτησαν και το κακό.....να δώσουμε τώρα τα εύσημα στον όφι?

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3:
ενδιαφερον εχει οτι ο Θεος καταδικαζει τον Οφι να σερνεται επι της Γης...δηλαδη πριν δεν σερνοταν; ειχε ποδια και βαδιζε η φτερα και πεταγε; τι σοι Οφις ηταν λοιπον; μηπως το Οφις και το φρονιμοτερος παντων των ζωων στον Παραδεισο κρυβει κατι αλλο;

Από αρχαιοτάτων χρόνων τα έρποντα προκαλούσαν και φόβο αλλά και σίχαμα στον άνθρωπο. Ο συγγραφέας της Βίβλου δε θα μπορούσε να βρει ποιο κατάλληλο πλάσμα από το φίδι για να του δώσει ρόλο στην περιγραφή του όλου συμβολισμού.

Εκτός και εάν εσύ νομίζεις ότι υπήρχε κάπου μια μηλιά......και έκοψαν το μήλο κατόπιν προτροπής του φιδιού που τότε περπατούσε όρθιο.

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

19/09/2010, 12:38:08
ΟΚ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, αν νομίζεις πως η ανάπτυξη του συγκεκριμένου θέματος θα είναι διαφορετική συνέχισε και βλέπουμε….

19/09/2010, 14:33:45
quote:
europaios2 -Ο Θεός δε θύμωσε γιατί ο άνθρωπος απέκτησε τη γνώση γενικά και αόριστα, αλλά την πονηρία, γι' αυτό και ντράπηκε που ήταν γυμνός απέναντι στο Θεό.

Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος απέκτησε το πονηρό, γιατί το κακό δεν το είχε ακόμη μέσα του.

Με μπέρδεψες εδώ ευρωπαίε, ξεχωρίζεις το πονηρό από το κακό που στην χριστιανική διδασκαλία είναι ένα και αυτό…..

quote:
europaios2 -Το καλό το γνώριζαν λοιπόν, αυτό που τους έλειπε ήταν το κακό!....είχαν λοιπόν την περιέργεια και απέκτησαν και το κακό

Πως μπορείς να γνωρίζεις το κακό από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι να το συγκρίνεις (αντίθετα ζεύγη)… πχ φως-σκότος.
Είχαν δηλαδή την περιέργεια να γνωρίσουν κάτι που ούτε καν μπορούσαν να φανταστούν τι είναι…

quote:
europaios2 -Ο Θεός τους είπε ότι εάν φάνε θα πεθάνουν και όντως ο άνθρωπος πέθανε πνευματικά.

Μα έτσι και αλλιώς ήταν πεθαμένοι πνευματικά…
Από την στιγμή που οι πρωτόπλαστοι δεν έχουν καμιά σχέση με την "φύση", δεν τους επιτρέπετε να γευτούν τον καρπό της γνώσης (απαγόρευση), δεν γνωρίζουν τον ερώτα και τον θάνατο, όλα αυτά σε κάνουν να απορείς ακόμα και για ποιον λόγο έπλασε ο θεός την Εύα…

quote:
europaios2 -Από αρχαιοτάτων χρόνων τα έρποντα προκαλούσαν και φόβο αλλά και σίχαμα στον άνθρωπο. Ο συγγραφέας της Βίβλου δε θα μπορούσε να βρει ποιο κατάλληλο πλάσμα από το φίδι για να του δώσει ρόλο στην περιγραφή του όλου συμβολισμού.

Λάθος συμβολισμός γιατί στην πάλαια διαθήκη αναφέρεται πως… Ο δε όφις ήτο το φρονιμότερων πάντων των ζώων του αγρού, τα οποία έκαμε Κύριος ο Θεός, οπότε ούτε φόβος, ούτε σίχαμα…!!!

Και ένα άλλο ερώτημα…
Για ποιο λόγο υπήρχε μέσα στον κήπο της Εδέμ το δέντρο αφού ο Παντογνώστης ήξερε το αποτέλεσμα της πτώσης που θα είχαν τα δημιουργήματα του, για ποιο λόγο να τους υποβάλει σε αυτήν την δοκιμασία…

quote:
europaios2 -Ας μας πει κανάς δωδεκαθεϊστής

Και βέβαια δεν χρειάζονται αυτές οι εξυπνάδες…!!!

19/09/2010, 16:03:34
θέλετε να μιλήσουμε για τον μύθο του προμηθέα ή για τον μύθο του μήλου και των πρωτόπλαστων;

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

19/09/2010, 21:01:15
Έχεις δίκιο άθεε…
Ζητώ συγγνώμη από τον θεματοθέτη που ξέφυγα από το θέμα.