- Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΕΣ....ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ 1000 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
-Νομική Διάταξις της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος, ή Οργανισμός του Αρείου Πάγου, Γερουσίας της Ανατ. Ελλάδος, 4/11/1821: "Οι κοινωνικοί νόμοι των αειμνήστων χριστιανών αυτοκρατόρων της Ελλάδος μόνοι ισχύουσι κατά το παρόν εις την Ανατολικήν Χέρσον Ελλάδαν"
-Προσωρινό πολίτευμα της Ελλάδος 1/1/1822, όπου μεταξύ άλλων λέει: "Άχρι της κοινοποιήσεως των ειρημένων κωδίκων, αι πολιτικαί και εγκληματικαι διαδικασίαι βάσιν έχουσι τους Νόμους των αειμνήστων Χριστιανών ημών αυτοκρατόρων".
-Νόμος της Επιδαύρου, Εθνική Συνέλευση, εν Άστρει 1823, επαναλαμβάνονται τα παραπάνω και στις 1/4/1823 από τα Πρακτικά διαβάζουμε: "Διορίζεται επιτροπή για να εκθέση τα κυριώτερα των εγκληματικών εκ του προχείρου, ερανιζομένη από τους νόμους των ημετέρων αειμνήστων Βυζαντινών Αυτοκρατόρων".
-Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος, Τροιζήνα, 1827 :"Έως ότου δημοσιευθώσι Κώδικες οι Βυζαντινοί Νόμοι (..) και οι παρά της Ελληνικής Πολιτείας δημοσιευόμενοι νόμοι έχουν ισχύν".
Επομένως η άποψη ότι το Βυζάντιο ήταν, ώς τον Παπαρηγόπουλο, ξένο για τους Έλληνες του 19ου αιώνα, κι ότι μόνο μετά το 1850 απετέλεσε τμήμα της ελληνικής ιδεολογίας, είναι προϊόν τερατώδους άγνοιας. Από την πρώτη εθνοσυνέλευση, από το πρώτο έτος της Επανάστασης οι Έλληνες γνώριζαν και ήταν περήφανοι («αείμνηστοι») ότι οι Βυζαντινοί ήταν οι πρόγονοί τους.
Τα λόγια του Ρασσιά και του Δαυλού ότι τάχα «το Βυζάντιο το εισήγαγε στην Ελλάδα ο Παπαρηγόπουλος» κι ότι δήθεν «αρχικά δεν υπήρχε καμμία σχέση των (απλών και μη) Ελλήνων με το Βυζάντιο, αλλά τάχα μετά παρείσφρυσε και άλωσε το νεοελληνικό κράτος ο βυζαντινισμός», καθώς και η παχυλή άγνοια ορισμένων εκ των «προοδευτικών», δεν επαρκούν, για να να καταρρίψουν ή να αποκρύψουν την ιστορική αλήθεια.
Είναι αλήθεια ότι το Οθωνικό ξενόδουλο κράτος από το 1833- ώς τον Ζακυνθηνό, Ζαμπέλιο και Παπαρηγόπουλο, επηρεασμένο από την Δύση αγνοούσε ή απέρριπτε το Βυζάντιο˙ όμως το ελληνικό κράτος προ του 1833, δίχως ξένες «Προστάτιδες Δυνάμεις», καθώς και οι Έλληνες από την πρώτη στιγμή της Ελευθερίας τους, αναφέρθηκαν μέσα από επίσημα κείμενα του Ελληνικού κράτους στη σχέση τους με τους βυζαντινούς προγόνους τους.

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.
Τώρα τους έβαλες δύσκολα!!!
Ότι ξεφεύγει από τα πλαίσια της προπαγάνδας του Δαυλού και του Ρασιά προκαλούν μπλοκάρισμα βρε παιδί μου!!!!
Μα καλά, που τα βρίσκεις κάτι τέτοια και μας αναστατώνεις;;;;;;;![]()
![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα
quote:Λες;
Δεν νομίζεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τα όσα μας λές εσύ;;;;;;;
quote:Σαφως!Δες ομως παρακατω : Αυτοκράτορες Ονώριος και Θεοδόσιος προς Ασκληπιόδοτο, 'Επαρχο Πραιτορίου - 423 μχ . Οι νόμοι που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα θα εξαλείψουν όσους ειδωλολάτρες υπάρχουν ακόμη, αν και πιστεύουμε ότι δεν έχει μείνει πια κανένας.(XVI.10.22)
Μια που ανέφερες τον Ιουστινιανό κώδικα βρε Αδιάβαστε, πώς βλέπεις τον παρακάτω; Δεν νομίζεις ότι αυτό έρχεται σε σύγκρουση με αυτά που παραθέτεις εσύ;;
Πασιφανες λοιπον οτι ο κωδικας που αναφερεις δεν εχει π ρ α κ τ ι κ η ισχυ.Ειναι σαν να λεει δηλαδη η NASA στους κατοικους των Η.Π.Α. :απαγορευεται να πατε στη σεληνη (!) λες και μπορουν να πανε!
Αν λοιπον εγω κανω την παπια (?) εσυ κανεις την στρουθοκαμηλο με αριστουργηματικο τροπο θαλεγα!

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
quote:Η ερωτηση ηταν :
Και αυτό είναι πολύ... κατηγορηματικό λέει, και δεν έπρεπε να το γράψω.
Αυτό το πράγμα πρώτη φορά το ακούω. Λέει είναι πολύ κατηγορηματικό, και ξύνισε, γι' αυτό και ο άλλος μετά με πλακώνει στην ειρωνία.
quote:Και η απαντηση σου ηταν:
Αυτό που ρωτάω φίλε wwalker είναι, τι θα στερηθούμε στην πράξη εάν εκλείψει ο θεσμός.
Τι θα χάσω από την τσέπη μου δηλαδή.
Εκτός από τα δις που ΔΕΝ θα πληρώνουμε
quote:Αυτη ειναι μια κατηγορηματικη εκφραση ,που να χτυπας τον κ... σου κατω !Επισης δεν ειπα πουθενα εγω οτι δεν επρεπε να το γραψεις...
Τα δις θα τα πληρώνουμε, όπως τα πληρώνει και η Μόσχα και στο Πατριαρχείο της.
quote:Αυτο παλι ...ε;
...απ'εδώ το πάει απ'εκεί το πάει,το ζητάει να πλακωθούμε εδώ μέσα.
quote:Ειναι φανερο οτι βρισκεσαι σε πληρη συγχυση...Δεν σου ζηταω να απολογηθεις για κανενα.Να δεις τα πραγματα οπως ειναι σου λεω ...ετσι απλα,τι υφακια και μ.... μου λες.
Ή εγώ τα έχω μπερδέψει, ή εσύ μπαίνεις φορτσαρισμένος εδώ μέσα και επικρίνεις "υφάκια" για να πιαστείς από κάπου.
quote:Δεν ειπες αυτο .Επιβεβαιωνεις την συγχυση σου.Ειλικρινα σε περιμενα πιο "γατα".
Αιντέέέ....
Δεν πάνε καλά τα πράγματα. "Πλανώμαι πλάνην" λέει, επειδή λέω πως έχω δικαίωμα ψήφου, και δεν με ρωτάνε για τα κονδύλια...
Τρια πουλάκια κάθονταν...
Ειπες :Α ναι, για να μην ξεχνιόμαστε, αποφασίζω και εγώ όπως και εσύ και ο γείτονάς σου, όπως κάθε πολίτης με δικαιώματα ψήφου στην δημοκρατία μας.Τι εναι αυτο που αποφασιζεις δηλαδη,οτι εχεις δικαιωμα ψηφου;Προφανως αλλο ηθελες να πεις και αλλο εγραψες!
Προσπαθησε να αποδωσεις το νοημα που θελεις σωστα για να μη υπαρχει παρανοηση.
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΚΤΛ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ;;;;;;;;;;
ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΙΛΑΜΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Γ Ι Α Τ Ο Ν Π Λ Ο Υ Τ Ο Τ Η Σ Ε Κ Κ Λ Η Σ Ι Α Σ....
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:Απο δω ---->http://www.rwmania.greatnow.com/byzant-nev-exist.htm
Μα καλά, που τα βρίσκεις κάτι τέτοια και μας αναστατώνεις;;;;;;;
Ολα αυτα ομως ειναι μια επαναληψη απο δω --->http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?whichpage=5&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=5999.Τι σχεση εχουν με το παρον τοπικ.
«Καλά ρε Schwabe, με χαλκεύματα και αερολογίες θα κάνεις διάλογο; Σοβαρέψου λίγο αγαπητέ!»
Κοίτα να δεις φίλτατε, στο έχω πει και παλαιότερα και μυαλό δεν λες να βάλεις: μπλέκεσαι με θέματα τα οποία ΑΓΝΟΕΙΣ. Δεν σου φταίνε οι άλλοι.
Η κατάπτυστη συμπεριφορά των μοναχών είναι μια ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλοί έλληνες ιστορικοί προσπάθησαν να δικαιολογήσουνε την προδοτική συμπεριφορά των φιλάργυρων ιερωμένων.
Ψάξε, διάβασε, και μετά άρχισε να μιλάς, διότι με το άγχος, την επιπολαιότητα και την χαρακτηριστική σου ημιμάθεια απλά εκτίθεσαι.
Οι παπάδες εκείνοι, δέχθηκαν να παραδώσουνε στον Τούρκο σαν πρωταίτιο της εξέγερσης στη Μακεδονία τον Εμμανουήλ Παπά, τον οποίο οι ίδιοι οι αχρείοι είχανε προ λίγου ανακηρύξει ως προστάτη και οδηγό τους, πλην όμως τότε….απλά ΤΟΥΣ ΔΩΡΙΖΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ!!
Βλέπεις, για κακή τους τύχη έχουνε διασωθεί τα σχετικά κείμενα, και έτσι έχει μείνει στην ιστορία η θλιβερή υπογραφή τους κάτω από το έγγραφο-εντολή- για ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΜ.ΠΑΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΒΔΟΥΛ ΑΜΠΟΥΔ.
Το έγγραφο των άνανδρων ανδρείκελων φέρει ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 1821 ημέρα Τετάρτη.
Και εάν δεν έχεις ποτέ σου ανοίξει σχετικά βιβλία, σου συνιστώ να το κάνεις, διότι πέρα από την εφήμερη παπαγαλία εσχατολογικών ακροβασιών οφείλεις και λίγα πράγματα στον τόπο που γεννήθηκες.
Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έγραψε σχετικά ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικούς της πατρίδας μας, ο Ακαδημαϊκός Διονύσιος Α. Κόκκινος:
«Η πράξις αυτή δεν έχει δικαιολογίαν και όλα τα καθηγιασμένα ύδατα του Αγίου Όρους δεν είναι δυνατόν ν’αποπλύνουν από αυτό το αίσχος τους δεκαεννέα ηγουμένους που υπέγραψαν την επιστολήν, δια της οποίας έσπευδαν να παραδώσουν εις τον Πασσάν ένα θύμα τόσης περιοπής δια να μετριάσουν τους άλλους όρους της υποταγής, και κυρίως τον αφρόντα την χρηματικήν αποζημίωσιν».
Και εάν πάλι έχεις σχετικά ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, τότε ορίστε να αποκαθηλώσεις τον Ακαδημαϊκό Δ.Κόκκινο βαφτίζοντας τον και αυτόν…..αερολόγο και χαλκευτή της ιστορίας που έχει τιμήσει με την παρουσία του!!!
Κακομοίρη……
quote:
Να ρωτήσω κάτι από πλήρη αφέλεια;;;;;;ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΚΤΛ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ;;;;;;;;;;
ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΙΛΑΜΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Γ Ι Α Τ Ο Ν Π Λ Ο Υ Τ Ο Τ Η Σ Ε Κ Κ Λ Η Σ Ι Α Σ....
Ρε GDS1, ντροπή πια, το βλέπεις ότι τα παιδιά το διασκεδάζουν να αερολογούν για τούρκους και βυζαντινούς, και θες να τους το χαλάσεις; Ε μα πια και συ αδελφέ, να θες οι συνομιλητές σου να μένουν εντός θέματος, σε ποιον κόσμο ζεις; (ή μάλλον σε ποιο forum γράφεις...) ![]()
![]()
![]()
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
quote:
Κακομοίρη……
Κακομοίρης είσαι και φαίνεσαι.
----------------------
quote:
quote:Τα δις θα τα πληρώνουμε, όπως τα πληρώνει και η Μόσχα και στο Πατριαρχείο της.Αυτη ειναι μια κατηγορηματικη εκφραση ,που να χτυπας τον κ... σου κατω !Επισης δεν ειπα πουθενα εγω οτι δεν επρεπε να το γραψεις...
Όχι, τέτοιες συνήθειες εγώ δεν τις έχω.
Αν εσένα σου αρέσει να βλέπεις κώλους να χτυπιούνται από κάτω, δικό σου το βίτσιο. Από εμένα έχεις το ελεύθερο να τους καμαρώνεις.
Το κατά πόσον η χρήση μελλοντικού χρόνου καθιστά μια πρόταση "κατηγορηματική" ή μη, αυτό το ξέρεις εσύ και το λοιπό κακό συναπάντημα, καθώς και το κατά πόσον θα 'πρεπε να φωνάζεις εσύ που δήθεν έγραψα εγώ κάτι κατηγορηματικά και σε πείραξε, και όχι εγώ που με το καλημέρα σου στο topic, αρχίζεις ειρωνίες και προσβολές σε προσωπικό χωρίς καν να σε ξέρω.
quote:
quote:...απ'εδώ το πάει απ'εκεί το πάει,το ζητάει να πλακωθούμε εδώ μέσα.Αυτο παλι ...ε;
Για να δούμε ρε αδελφέ.
Ειρωνεύεσαι τον Ψηλό, και μετά σκας και ένα
quote:
Κατι τετοια λες και ο WWalker σου δινει τα ευσημα
Πάει στα κομμάτια αυτό.
Μετά, στο ίδιο post, λες και απευθύνεται σε εσένα αυτό που έγραψα:
quote:
quote:Τα δις θα τα πληρώνουμε, όπως τα πληρώνει και η Μόσχα και στο Πατριαρχείο της.Αφου τ΄αποφασισες εσυ WWalker εμεις το "πομνιο" θα συνετιστουμε...
Και μετά από 2 posts:
quote:
Δεν ηταν η ουσια αυτο ομως .η ουσια ειναι στα πεπραγμενα του ιερατειουπου αφηνεις-ετε ασχολιαστα...
Τα οποία βέβαια εγώ έκανα τον κόπο να σχολιάσω από την 2η σελίδα, αλλά εσύ ως συνήθως μόνο να ειρωνεύεσαι ξέρεις και να το παίζεις έξυπνος, αντί να κάτσεις να διαβάσεις τι έχει γράψει ο άλλος ως τώρα.
Και μετά συνεχίζοντας το γνωστό "το παίζω έξυπνος"-spree, αρχίζεις:
quote:
Κι εμενα μου θυμιζει εκεινον που λεει καλημερα Γιαννη κι ο Γιαννης λεει κουκια σπερνω !
Τα ΄χεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα ....
quote:
Πλανασαι πλανην οικτραν !
quote:
Δεν εχεις καταλαβει ενα πραγμα. κλπ
quote:
Φοβος θεου αγαπητοι WWalker & Ψηλε
quote:
Θυμηθηκα τωρα εκεινο το τραγουδι του Σφακιανακη που λεει ...λυκοι θα υπαρχουν οσο υπαρχουν προβατα..., ο παραλληλισμος δικος σου !Προσεχετε παντως αν χαρισεται εν ζωη την περιουσια σας στον κληρο να προσκομισετε και αποδεικτικα απο την ...Δ.Ο.Υ. !
Κατά τα άλλα, φταίω εγώ που... τα λέω "κατηγορηματικά" δήθεν.
Α, και προσθέτεις και στην καινούρια απάντησή σου:
quote:
Ειναι φανερο οτι βρισκεσαι σε πληρη συγχυση...Δεν σου ζηταω να απολογηθεις για κανενα.Να δεις τα πραγματα οπως ειναι σου λεω ...ετσι απλα,τι υφακια και μ.... μου λες.
Εγώ προσωπικά αδελφέ, δεν ενδιαφέρομαι να δω τα πράγματα όπως σου φαίνονται εσένα σωστό ούτε στο παραμικρό. Για την ακρίβεια, δεν σου ζήτησα ποτέ να με σχολιάσεις, όπως και δεν θέλω να πιάσω κουβέντα μαζί σου.
Τώρα, τι να δω τα πράγματα όπως "είναι" (τάχα...) μου λες, όταν εσύ μπαίνεις εδώ μέσα και εξ' αρχής με ειρωνεύεσαι, με προσβάλλεις, και μετά μου μιλάς λες και είσαι καθηγητής και γω Γυμνασιόπαιδο, και όλα αυτά, χωρίς καν να με ρωτήσεις αν θέλω να μου κάνεις ανάλυση.
quote:
Δεν ειπες αυτο. Επιβεβαιωνεις την συγχυση σου.Ειλικρινα σε περιμενα πιο "γατα".
Ειπες :Α ναι, για να μην ξεχνιόμαστε, αποφασίζω και εγώ όπως και εσύ και ο γείτονάς σου, όπως κάθε πολίτης με δικαιώματα ψήφου στην δημοκρατία μας.Τι εναι αυτο που αποφασιζεις δηλαδη,οτι εχεις δικαιωμα ψηφου;Προφανως αλλο ηθελες να πεις και αλλο εγραψες!
Προσπαθησε να αποδωσεις το νοημα που θελεις σωστα για να μη υπαρχει παρανοηση.
Για σένα όλοι είναι σε σύγχυση, εκτός από εσένα που μπαίνεις εδώ μέσα ο έξυπνος, και ξεκινάς το κήρυγμα συνοδευόμενο από τα γνωστά "δεν έχεις καταλάβει","το λες κατηγορηματικά, γι' αυτό και δικαιολούμαι να σε ειρωνεύομαι","είσαι σε σύγχυση", λες και εγώ σου μίλησα έστω στην αρχή και θέλω να έρθεις εσύ -ο έξυπνος- να με βγάλεις από την... σύγχυση.
----------------------
Edited by - WWalker on 25/11/2005 00:38:28