- Πατρικαί Νουθεσίαι. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ο βρεγμένος,πες...
Το ελληνικό πνεύμα,να ξαναπούμε,αναγεννήθηκε σαν όχημα των νέων ιδεών που σαρωσαν την Ευρώπη,απο τους χριστιανους λόγιους του Βυζαντιου...
Μου αρέσει να το λέω......
Πιστεύεις οτι χρειάζεσαι μετάφραση,μήπως;
quote:
Εγώ το έχω πει απο παλιότερα, αγαπητέ μου Εαρινέ,να κάνουμε ένα όλα τα θέματα του φόρουμ για τη θρηκσέια,αλά δεν με ακούνε...Συνέχισε λοιπόν,εσύ, σε όλα τα θέματα, ούτε να διαβάζεις τι σου γράφω εγώ κι αλλοι,αλλά ούτε να καταλαβαίνεις ότι τα πήρες αμπάριζα και θα εκτεθεις,ως συνήθως,ανεπανόρθωτα....
Ο βρεγμένος,πες...
Το ελληνικό πνεύμα,να ξαναπούμε,αναγεννήθηκε σαν όχημα των νέων ιδεών που σαρωσαν την Ευρώπη,απο τους χριστιανους λόγιους του Βυζαντιου...
Μου αρέσει να το λέω......
Πιστεύεις οτι χρειάζεσαι μετάφραση,μήπως;
Όχι το Ελληνικό πνεύμα φίλε μου Ευάγγελε...το ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ...
Να είμαστε δίκαιοι , αλλα και περήφανοι ταυτόχρονα...
Αφού λοιπόν απαντήθηκε το πρώτο ερώτημα , πάμε και στο δεύτερο..
Τι ορίσθηκε ως Μεσσαίωνας...και ποιούς φωτογράφιζε για τις εν γένει πρακτικές και ιδεολογίες τους???
soul
Δεν ειναι ένα το ελληνικό πνεύμα,βρε αμορφωτε, είναι πολλά;Και πιστεύεις,ότι μπορεις να μου τη "βγεις" ακόμη..Εισαι αθεράπευτα αισόδοξος...
Διαβαζε καλύτερα,ότι άρχισες να διαβάζεις,γιατι δεν τα καταλαβαίνεις,σου ξαναλέω...
θα μου πειτε "μα η πόλη εάλω από τους τούρκους"
ωραία αλλά οι λόγιοι ήταν εκεί 1000 χρόνια και είχαν και τα γραπτά των αρχαίων ελλήνων γιατί λοιπόν δεν είχε γίνει η αναγέννηση στην πόλη τόσα χρόνια;
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
και γιατί χρειάστηκε να πάνε οι λόγιοι στην δυτική ευρώπη και να γίνει εκεί η αναγέννηση;
θα μου πειτε "μα η πόλη εάλω από τους τούρκους"
ωραία αλλά οι λόγιοι ήταν εκεί 1000 χρόνια και είχαν και τα γραπτά των αρχαίων ελλήνων γιατί λοιπόν δεν είχε γίνει η αναγέννηση στην πόλη τόσα χρόνια;«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Φίλε μου , θα το πάμε καλά και ήρεμα και με προσοχή το θέμα...![]()
Δεν είχα εξ'αλλου καμμιά αμφιβολία ότι θα προσπαθούσαν να προσεταιρισθούν και αυτό το γεγονός...όποια πέτρα κι'αν σηκώσεις .. "τσούπ" απο κάτω θα τους βρείς...
Συνεχίζουμε λοιπόν τον διάλογο..και με καλή διάθεση ..
Ο μεσαίωνας , ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΞΑΝΑΛΕΩ...με τι και με ποιούς είχε συνδεθεί και γιατί???
Με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό , ο οποίος ενέπνευσε την αναγέννηση?
soul
Δηλαδή, για να πάνε κάτι στη Δύση,απο το Βυζάντιο,όπου ήταν, λετε να τα κρατούσαν σε ..φυλακές και τα κρύβαν; Ή το διέδιδαν και ήταν η Κων/πουλη και το Βυζάντιο, η κοιτίδα του πολιτισμού γισ την εποχή εκείνη;Βρε συνέλθετε,τι υστερία ...χαζομάρας είναι αυτή;
Εαρινέ,άλλος στη θέση σου με τέτοιες ..τάπες, που τρώς κάθε μέρα,θα το ειχε βουλώσει...Αλλά,εσύ εισαι πραγματικά ένας ...παροιμιώδης μ@@άκας,με την επιστημονική έννοια της λέξης,αφού εκτίθεσαι, βγαίνεις συνέχεια λαθος και επιμένεις...Δεν μπορεις να καταλάβεις,ότι γελιοποιείσαι με οτι συνεχιζεις, γιατι δεν ειναι θεμα ...αέρα, αλλά γνώσεως, που εσύ δεν έχεις;...
Ρωτάτε και διαβάζετε...Για να μαθαινετε....
Περιμένω απορίες....
quote:
Τοση άγνοια βρε παιδιά;Ειναι κριμα, δεν κάνει...Έλληνες είστε, να μην ξέρετε ούτε βασικά ιστορικα στοιχεία της ιστορίας της χώρας και του έθνους σας;;
Δηλαδή, για να πάνε κάτι στη Δύση,απο το Βυζάντιο,όπου ήταν, λετε να τα κρατούσαν σε ..φυλακές και τα κρύβαν; Ή το διέδιδαν και ήταν η Κων/πουλη και το Βυζάντιο, η κοιτίδα του πολιτισμού γισ την εποχή εκείνη;Βρε συνέλθετε,τι υστερία ...χαζομάρας είναι αυτή;
Εαρινέ,άλλος στη θέση σου με τέτοιες ..τάπες, που τρώς κάθε μέρα,θα το ειχε βουλώσει...Αλλά,εσύ εισαι πραγματικά ένας ...παροιμιώδης μ@@άκας,με την επιστημονική έννοια της λέξης,αφού εκτίθεσαι, βγαίνεις συνέχεια λαθος και επιμένεις...Δεν μπορεις να καταλάβεις,ότι γελιοποιείσαι με οτι συνεχιζεις, γιατι δεν ειναι θεμα ...αέρα, αλλά γνώσεως, που εσύ δεν έχεις;...
Ρωτάτε και διαβάζετε...Για να μαθαινετε....
Περιμένω απορίες....
Ξαναρωτάω φίλε μου ...εγώ ο μ@@@κας ...ούφ! ξανα-βρήκες τον εαυτό σου ..τον ψάλτη τον παλιο-ημερολογίτη..τον αθυρόστομο και ασέβαστο..:
Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα .. πίστευαν ότι τα πάντα πηγάζουν απο τον θεό?
ΕΝΩΩΩΩΩ....
Οι άνθρωποι της αναγέννησης -την οποία επιαλέσθηκες ΕΣΥ..- διάλεξαν ως αφετηρία της σκέψης τους , τον ίδιο τον άνθρωπο?
Όπως ακριβώς και οι ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ???
soul
Ποιός είσαι αλήθεια;...Όχι ότι με απασχολεί ιδιαίτερα,αλλά, πολύ ....ελαφρύ σε βρισκω...
Αλλά, δεν μου λες, ο άνθρωπος, οσο κι αν κρύβεται, πισω απο όποιον Θεό, γλυτώνει την συννενοχή του, για ότι γινεται;...
quote:Σε βολεύει καλέ μου ο αθυρόστομος, ο κάφρος,για να μπορεις να εισαι κι εσύ, αυτός που εισαι..
Ποιός είσαι αλήθεια;...Όχι ότι με απασχολεί ιδιαίτερα,αλλά, πολύ ....ελαφρύ σε βρισκω...
Αλλά, δεν μου λες, ο άνθρωπος, οσο κι αν κρύβεται, πισω απο όποιον Θεό, γλυτώνει την συννενοχή του, για ότι γινεται;...
Η πρώτη σου πρόταση , ειλικρινά με ξάφνιασε και δεν την περίμενα απο σένα μια τέτοια σκέψη και το πιο σπουδαίο???
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και έχεις πέρα για πέρα δίκαιο..μπράβο σου!
Φρόντισε λοιπόν απο δώ και πέρα να μην κάνεις κανέναν μάγκα...κανέναν Αερινό και όλοι θα έχουν τόση αξία όση τους αξίζει και όχι όση τους δίνεις με το χώρο που τους παραχωρείς ...με τον τρόπο σου!
Μεγάλη κουβέντα είπες και το εννοώ!
Καλό σου βράδυ Βαγγέλη!!!
soul
quote:
europaios2
Αγαπητέ silverCostas, όντως πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που μας προσκόμισες.-Τι λες φίλε Sesostris....τα βρίσκεις χρήσιμα?
Όλα αυτά δεν απαντούν στα δύο καίρια ερωτήματα που συνάγονται από την προηγούμενη απάντησή μου .
Πρώτον , γιατί η εκκλησία δεν πρέπει να φορολογείται επί των καθαρών εσόδων της , αφαιρουμένων όλων των εξόδων λειτουργίας και φιλανθρωπίας , όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες φορολογούμενοι , και δεύτερον γιατί θα πρέπει να πληρώνεται από όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος , και όχι από τις εισφορές των πιστών της όπως προέβλεπε ο αναγκαστικός νόμος του 1945 .
*
quote:
europaios2
Στη νεότερη ελληνική ιστορία η μετάφραση των αρχαιοελληνικών κειμένων παρακολουθεί την πνευματική πορεία του Ελληνισμού. Γόνιμη μεταφραστικά υπήρξε η εποχή της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης. Σε μια πρώτη φάση της εποχής αυτής οι βυζαντινοί λόγιοι, που λίγο πριν ή αμέσως μετά την Άλωση κατέφυγαν πρόσφυγες στην Ιταλία, συνέβαλαν με τη διδασκαλία και με άλλες δραστηριότητές τους στην άνθηση των κλασικών σπουδών, στην έκδοση αρχαιοελληνικών κειμένων και στη μετάφρασή τους στα λατινικά και έπειτα στα ιταλικά. Την προσπάθειά τους συνέχισαν Ιταλοί μαθητές τους. Στην ομάδα αυτή ανήκουν ο Μανουήλ Χρυσολωράς, ο Δημήτριος Χαλκοκονδύλης, ο Ιανός Λάσκαρις, ο Μάρκος Μουσούρος, κ.ά.
Στους επόμενους χρόνους, στο πρώτο μισό του 16ου αιώνα, άλλοι Έλληνες λόγιοι από τα Επτάνησα, μετανάστες στη Βενετία, ακολουθώντας το παράδειγμα των ευρωπαίων συναδέλφων τους, οι οποίοι είχαν επιδοθεί στη μετάφραση κειμένων της αρχαίας ελληνικής και λατινικής γραμματείας στις νέες εθνικές γλώσσες, άρχισαν, με την παρακίνηση κάποιων εκδοτών, να μεταφράζουν στην κοινή γλώσσα της εποχής κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.
Την ελληνική γραμματεία την χρησιμοποίησαν οι ρασοφόροι σαν εργαλείο για την προώθηση των ιδιοτελών τους σκοπών , ενώ ταυτόχρονα πολεμούσαν και φίμωναν κάθε απόπειρα αποτίναξης του μεσαιωνικού σκοταδισμού , της αμάθειας και της θρησκοληψίας που τους βόλευαν . Εκτός από το κάψιμο των βιβλίων του Πλήθωνα Γεμιστού από τον πατριάρχη Γεννάδιο , άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολεμικής είναι οι διώξεις από το πατριαρχείο , η δίκη η καταδίκη και το κάψιμο των τετραδίων του Μεθόδιου Ανθρακίτη , ενός φωτισμένου κληρικού που δίδασκε μαθηματικά , φιλοσοφία και ευκλείδειο γεωμετρία .
*
quote:
άθεος:
ωραία αλλά οι λόγιοι ήταν εκεί 1000 χρόνια και είχαν και τα γραπτά των αρχαίων ελλήνων γιατί λοιπόν δεν είχε γίνει η αναγέννηση στην πόλη τόσα χρόνια;
Μέχρι να απεγκλωβιστώ από κάτι προσωπικές μου δουλειές, ας πάρεις ως εργασία το γιατί η Κων/λη ονομάστηκε Πόλη των Πόλεων.
Απλά να σου πω ότι ο πολιτισμός ανάμεσα στο Βυζάντιο και τους Δυτικούς είχε τη διαφορά της μέρας με τη νύχτα.
Μέχρι και οι Άραβες ήσαν κλάσης ανώτεροι σε πολιτισμό από τους Δυτικούς.
Στο μόνο που υπερείχαν οι Δυτικοί ήσαν στον αριθμό και κατ’ επέκταση στη στρατιωτική δύναμη, από απόψεως παιδείας μπροστά στους Βυζαντινούς ήταν ακριβώς όπως ο νάνος μπροστά στο γίγαντα.
Αυτό λοιπόν το κράτος των προγόνων σας όχι απλά δεν το ξέρετε αλλά δεν φροντίζετε και να το μάθετε....εξάλλου μέσα στα αντάλλαγμα της Δύσης απέναντι στα δουλικά υπολείμματα του Τούρκου, που δουλεύουν τώρα γι’ αυτούς είναι και αυτό της σιωπής.
Αυτή η σιωπή σας έχει κάνει βορά των θηρίων και παιδί της σφαλιάρας......
Δε σταμάτησε λοιπόν το κακό της Δύσης με την Άλωση συνεχίζετε μέχρι τις μέρες μας.
Εαρινέ ούτε τις πηγές που μας φέρνεις δεν είσαι ικανός να διαβάσεις? ή είσαι απλά ένας κοπρολάγνος της ιστορίας?
Και το λέω αυτό, γιατί αν δεν ήσουν κοπρολάγνος θα μπορούσες να διαβάσεις και αυτά που γράφει η πηγή, όπως:
"....Την περίοδο του Μεσαίωνα ,η Βυζαντινή παιδεία στηρίζεται κατά κόρον στα Αρχαιοελληνικά ιδεώδη, με σχολές όπως των Αθηνών (φιλοσοφία), Έφεσος (ιατρική) και φυσικά της Κων/πολης.
Το Δυτικό κομμάτι της τεράστιας Αυτοκρατορίας, την περίοδο αυτή είχε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και δεν την απασχολούσε σοβαρά η μόρφωση των υπηκόων."
Υ.Γ.-Θα τοποθετηθώ όταν μπορέσω επί του θέματος.
ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Δόξα τω μόνω σοφώ Θεώ, όπου γνωρίζει από το πικρόν να εξάγη γλυκύ και ούτω να πλουτίζη τας γνώσεις μας εκ της περί ημάς απεράντου αγάπης Του. Μας μαστίζει δια των θλίψεων και των πειρασμών, ίνα δυνηθή να μας ελκύση κοντά Του, διότι γνωρίζει ότι δια των θλιβερών της παρούσης ζωής ο άνθρωπος παραμένει κοντά Του και σώζεται.
Η άνετος ζωή λίαν επικίνδυνος δια την αιώνιον σωτηρίαν και εις τους εν ανέσει ζώντας ου το του Θεού Πνεύμα κατοικεί, αλλά το του διαβόλου, κατά την έκφρασιν των πατέρων.
Δια τούτο εις τα θλιβερά της ζωής αυτής χρειαζόμεθα να έχωμεν υπομονήν και ευχαριστίαν, διότι λίαν ευχαριστείται ο Θεός εις αμφοτέρας τας αρετάς ταύτας. Είθε ο Κύριος να μας δώση πολλήν υπομονήν εις τα θλιβερά της ζωής μας, δια να ευχαριστώμεν εις όλα τον αγαθοδότην Προνοητήν μας.
=====================================================================
quote:
Δόξα τω μόνω σοφώ Θεώ, όπου γνωρίζει από το πικρόν να εξάγη γλυκύ και ούτω να πλουτίζη τας γνώσεις μας εκ της περί ημάς απεράντου αγάπης Του. Μας μαστίζει δια των θλίψεων και των πειρασμών, ίνα δυνηθή να μας ελκύση κοντά Του, διότι γνωρίζει ότι δια των θλιβερών της παρούσης ζωής ο άνθρωπος παραμένει κοντά Του και σώζεται.
Η άνετος ζωή λίαν επικίνδυνος δια την αιώνιον σωτηρίαν και εις τους εν ανέσει ζώντας ου το του Θεού Πνεύμα κατοικεί, αλλά το του διαβόλου, κατά την έκφρασιν των πατέρων.
Δια τούτο εις τα θλιβερά της ζωής αυτής χρειαζόμεθα να έχωμεν υπομονήν και ευχαριστίαν, διότι λίαν ευχαριστείται ο Θεός εις αμφοτέρας τας αρετάς ταύτας. Είθε ο Κύριος να μας δώση πολλήν υπομονήν εις τα θλιβερά της ζωής μας, δια να ευχαριστώμεν εις όλα τον αγαθοδότην Προνοητήν μας.=====================================================================
Αμήήήήνννν...!!!
soul
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και έχεις πέρα για πέρα δίκαιο..μπράβο σου!
Φρόντισε λοιπόν απο δώ και πέρα να μην κάνεις κανέναν μάγκα...κανέναν Αερινό και όλοι θα έχουν τόση αξία όση τους αξίζει και όχι όση τους δίνεις με το χώρο που τους παραχωρείς ...με τον τρόπο σου!
Μεγάλη κουβέντα είπες και το εννοώ!
Καλό σου βράδυ Βαγγέλη!!!"
Με περνας για άλλον, βρε Εαρινέ, γι αυτό...Μου συμβαινει συχνά...Δεν φταίς εσύ...
κάποιος φύτεψε δυο χόρτα
άντε, στου παράδεισου την πόρτα
κάποιος φύτεψε δυο χόρτα
Κι όσο πάνε και φουντώνουν
κι οι αγγέλοι ξεφαντώνουν
Κρύβει ο άγιος τα κλειδιά του
καθώς βλέπει τα παιδιά του
να αφήνουν τα βαγγέλια
και ν’ αρχίζουν τσιφτετέλια
να αφήνουν τα βαγγέλια
Άντε, στου παράδεισου την πόρτα
μεγαλώσανε τα χόρτα
μεγαλώσανε τα χόρτα
κι έβγαλαν μικρά λουλούδια
που κολάζουν τ’ αγγελούδια
που κολααααααάζουν τ’ αγγελούδιαααααα ![]()
![]()
![]()
*
Edited by - Sesostris on 18/02/2010 23:22:37
quote:
Άντε, στου παράδεισου την πόρτα
κάποιος φύτεψε δυο χόρτα
κάποιος φύτεψε δυο χόρτα
Κι όσο πάνε και φουντώνουν
κι οι αγγέλοι ξεφαντώνουν
Κρύβει ο άγιος τα κλειδιά του
καθώς βλέπει τα παιδιά του
να αφήνουν τα βαγγέλια
να αφήνουν τα βαγγέλια
και ν’ αρχίζουν τσιφτετέλιαΆντε, στου παράδεισου την πόρτα
μεγαλώσανε τα χόρτα
μεγαλώσανε τα χόρτα
που κολάζουν τ’ αγγελούδια
που κολααααααάζουν τ’ αγγελούδιαααααα*
Edited by - Sesostris on 18/02/2010 23:22:37
Σωστόςςςςς...![]()
soul
Οι άνθρωποι, παιδί μου, χωρίζονται εις αυτόν τον κόσμον εις καλούς και κακούς, εις πλουσίους και πτωχούς, εις μορφωμένους και αμορφώτους, εις ευγενείς και αγενείς, εις εξύπνους και ανοήτους. Ενώνονται όμως όλοι εις εν σημείον. Εις τον πόνον. Διότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως εις την ζωήν των θα πονέσουν. Καθώς λέγει και το ρητόν: «Τέρας, ει τις ηυτύχησεν δια βίου». Άρα λοιπόν όλοι οι άνθρωποι ζώμεν εις το βασίλειον του πόνου. Γνωρίζομεν ότι ο πόνος είναι κάτι το προσωπικόν, που θα χρειασθή κανείς να τον αντιμετωπίση μόνος του. Είναι ο σταυρός του, που οφείλει να τον σηκώση, όπως και ο Σωτήρ του κόσμου, ο Ιησούς, εσήκωσε τον Σταυρόν Του χάριν ημών. Αναπαύου λοιπόν, παιδί μου, εις το πατρικόν χέρι, που αυτόν τον καιρόν σε χειρουργεί με τον πόνον και ηρέμησε. Δέξου ότι ο Θεός, σου τον στέλλει, συμφιλιώσου μαζί του, με τον πόνον, δια να δυνηθής να τον αντιμετωπίσης.
Γνωρίζω πόσον δύσκολον είναι αυτό, αλλά σωτήριον, οι άγιοι έχαιρον εις την θλίψιν των, ημείς τουλάχιστον να δεχώμεθα ταύτην με υπομονήν, και ο Θεός δεν θα ξεχάση, έστω και αυτήν την ελαχίστην προαιρετικήν υπομονήν μας εις το θέλημά Του, που εκπροσωπεί ο πόνος.
Συγκέντρωσε, παιδί μου, τας ψυχικάς δυνάμεις, όταν πονάς και προσπάθησε να εννοήσης τον σκοπόν του πόνου, που δι’ αυτού ο Θεός σου ανοίγει τον ουρανόν. Θαρρείς πως εκείνος που αριθμεί τας τρίχας της κεφαλής δεν γνωρίζει το μέτρον του πόνου σου; Ναι, το γνωρίζει. Λοιπόν αναπαύου εμπιστευτικά εις τον ουράνιον Πατέρα μας. Μην αποκάμης. Μαζί με τον Χριστόν μας, θα τα περάσης όλα, καθώς θα γίνης και κληρονόμος Του, εις την άπειρον περιουσίαν του κοινού Πατρός ημών Θεού. Αμήν.
Πολυπολιτισμικοί…δάσκαλοι
Η εφημερίδα «Αυγή» φιλοξένησε την 31.1.2010, συνέντευξη της δασκάλας κ. Στέλλας Πρωτονοτάριου στον Αλβανό Blogger Νίκο Aggo. Σε αυτήν –μεταξύ άλλων- η εν λόγω δηλώνει: «Για να βοηθήσουμε μάλιστα πολλά μη ορθόδοξα παιδιά να νιώσουν ισότιμα με τους συμμαθητές στην ώρα της προσευχής, κι επειδή ζητούσαν επίμονα τη συμμετοχή τους σε αυτήν, αντικαταστήσαμε το Πάτερ ημών με το ποίημα του Ρίτσου το "Πρωινό άστρο"». Πρόκειται για την δασκάλα, που η Υπ. Παιδείας χαρακτήρισε ως
«δασκάλα με Δ κεφαλαίο». Να σημειωθεί ότι η κ. Σ. Πρωτονοταρίου είναι ήδη σήμερα διευθύντρια σε άλλο σχολείο της Γκράβας.
Οι εξουσιολάγνοι πολιτικάντηδες, με ανάλογο λαϊκισμό, ψηφοθηρικό και εκμαυλιστικής κολακείας, παρέδωσαν την εκπαίδευση της νεολαίας (τον απόλυτα ιδεολογικό έλεγχο του υπουργείου Παιδείας) σε «αποδομιστές» κάθε νοήματος πατρίδας και Ιστορίας, σκοταδιστές δογματικούς της βίας, κολλημένους σαν στρείδια στην πιο αναχρονιστική, παλαιοημερολογίτικη εκδοχή του μαρξισμού. Ετσι ώστε να ετοιμάζει το ελληνικό σχολειό και πανεπστήμιο «αντιστασιακούς» απέναντι σε μια φαντασιωδώς επερχόμενη εθνικιστική χούντα, αλλά απόλυτα ανεκτικούς απέναντι στον φασισμό της βίας των τρακτέρ, των «καταλήψεων», των διαδηλώσεων, των γκανγκστερικών εκβιασμών.
Αγαπητέ μου sesostris,θέλεις να μας ....εκμυστηρευτείς κάτι, με το συγκεκριμένο άσμα;