ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/05/2009, 11:18:52
quote:
europaios2

Δυστυχώς για σένα όσο και να θέλετε ότι ασυναρτησίες και να γράφετε ότι και να σκαρφίζεστε! ο Έλληνας δεν εγκαταλείπει τη θρησκεία του!

Η θρησκεία του Έλληνα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο Χριστιανισμός. Όσο και να χτυπάς το κωλαράκι σου στα μάρμαρα της Αγιας Σοφιάς, φίλε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Η Θρησκεία των Ελλήνων είναι ο δωδεκαθεϊσμός. Αυτή είναι η θρησκεία των Ελλήνων. Ιστορικά, αποδεδειγμένα, τεκμηριωμένα και αληθινά. Μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά ιστορικά, οι Έλληνες πίστευαν στο Δωδεκάθεο, στον Δία, στην Αθηνά, στον Άρη κτλ. κτλ. Οι Έλληνες. Τώρα, οι νέο-Έλληνες ειμαιογαμάουες αλαμπουρνέζοι Μάο - Μάο, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο που πιστεύουν.

quote:
europaios2

Το Ευαγγέλιο δεν είναι παρά μία αγγελία μία είδηση!

Μία κίτρινη είδηση ... πες το, πες το βρε, μην ντρέπεσαι.

quote:
europaios2

Ο Λουκάς πάλι θεωρεί ότι πρέπει να αναφέρει τα δύο ποιο σημαντικά πρόσωπα τις δύο δηλαδή Μαρίες! και για τις άλλες να μην αναφέρει κανένα όνομα παρά να τις αναφέρει γενικά και αόριστα.

Μάλιστα ... τον ρώτησες εσύ τον Λουκά και σου είπε "'Ντάξει ρε europaios2, ξε' ς εγώ θεώρησα να αναφέρω τα δύο ΠΙΟ σημαντικά πρόσωπα μωρέ, ε, και τις άλλες ... έλα μωρέ, ποιος νοιάζεται ;" Ωραία πράματα! για διανοητικά καθυστερημένους ...

quote:
europaios2

Ο Μάρκος μας γράφει για τον Αποκεφαλισμό του Ιωάννη.

Ο Λουκάς όμως μας λέει ότι ο Ιωάννης απλά φυλακίστηκε........άρα εδώ έχουμε σύμφωνα με αυτή την ίδια εντελώς παιδιάστικη λογική! Το γεγονός ότι κάποιος λέει ψέματα!

Προφανώς! Προφανώς, ή κάποιος λέει ψέμματα ή η συνωμοσία των Ευαγγελιστών δεν πήγε καλά. Ξέρεις την έννοια της "κατ' αντιπαράστασην εξέτασης", μελέτης και έρευνας ; Τι σε ρωτάω τώρα, ε; Ψηλά γράμματα αυτά για σένα. Τέλος πάντων, όταν δύο άνθρωποι που υποτίθεται είναι παρόν στο συμβάν λένε διαφορετικά πράγματα για το πως έγινε το συμβάν, ποιο είναι το πιο λογικό συμπέρασμα που θα βγάλει ένας ερευνητής της υπόθεσης ; Πρόσεξε! το πιο λογικό λέω, δεν λέω το πιο χριστιανικό. Πως είτε ο ένας από τους δύο λέει ψέμματα, είτε ο ένας από τους δύο δεν ήταν παρόν στο συμβάν και λέει ότι του κατέβει, είτε πως και οι δύο λένε ψέμματα. Γιατί αλήθεια ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, αποκλείεται να λένε. Αυτό είναι το λογικό.

Τώρα, εσύ έχεις βαλθεί απεγνωσμένα να μας κάνεις να βάλουμε το λογικό στην άκρη και να χρησιμοποιήσουμε την παράλογη, θρησκοληπτική και χριστιανοφασιστική κορδέλα του "είναι μαύρο, είναι άσπρο, ε, είναι και τα δύο ίδια και είναι και αλήθεια". Φίλε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, sorry my διαστημάνθρωπε, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Μην χτυπιέσαι σαν χταπόδι, μην σταυροκοπιέσαι σαν θύμα του Πάρκισσον, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Προσπάθησε να ανοίξεις λίγο το 37άχρονο Χριστιανοχτυπημένο κεφάλι σου και να δεις τα πράγματα έτσι όπως είναι, κι όχι όπως το πέπλο της αυταπάτης και του χριστιανικού αυνανισμού στα παρουσιάζουν.

Edited by - zip on 15/05/2009 11:42:55

Edited by - zip on 15/05/2009 11:52:49

15/05/2009, 11:39:27
Είδες, λοιπόν, αγαπητη simori, πόσο εργάζονται ενάντια στον
χριστιανισμό και τον άνθρωπο; Αφού, δεν είχαν καμιά άλλη
ταυτότητα να απαρνηθούν, βρήκαν αυτή του χριστιανού,εντελώς
συμπτωματικά...Δεν συζητάμε για εθνικές, ευρωπαικές και λοιπές
ταυτότητες, είπαμε, σύμπτωση είναι που ότι απαρνιέται ο άνθρωπος
έχει να κάνει με την πίστη και όλες τις αξίες του...
Μου αρέσει πολύ, που μόνο η εκκλησία είναι προβληματική..Ούτε
οι πολιτικοί που κυβερνάνε, ούτε οι πολυεθνικές που μας κοροιδεύουν και μας πουλάνε πειραματικά τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά,
ούτε όσοι ελέγχουν το τι γίνεται στον κόσμο....Η εκκλησία φταίει
για όλα...Δεν είναι έτσι..Ακριβώς το αντίθετο, σε χαλεπούς για
τον άνθρωπο καιρούς, μόνο η εκκλησία στάθηκε στον άνθρωπο...Και
τώρα της στερούν αυτό τον λόγο, απο την επόμενη και δύσκολη εποχή
που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, ώστε ο άνθρωπος να μην έχει κανέναν να του σταθεί και να παραδοθέι στα σχέδια τους...
15/05/2009, 11:44:44
quote:
simori:
Αγαπητέ φίλε europaios2, εγώ δεν καταλαβαίνω δύο πολύ βασικά πράγματα, ας ξεχάσουμε τους παπάδες και τους δεσποτάδες και τους πάπες και ό,τι άλλο έχει σχέση με την εξουσία και ας πάρουμε τον απλό χριστιανό, που θέλω να πιστεύω δεν έχει κανένα άλλο κέρδος, (υλικό) εκτός από την πίστη του.

1. Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπεις να συμβαίνουν όλα αυτά τα αίσχη που γίνονται εις βάρους του απλού ανθρώπου. Γιατί κάνεις πως δεν τα βλέπεις?

?
1) Tα ράσα δεν κάνουν τον παπά ή την πίστη!
Ο Χριστιανισμός δεν είναι ούτε ο σεμνός ηθικός και ταπεινός παπάς, που ως στόχο έχει το καλό και τίποτα άλλο! ούτε ο ανήθικος ή ο πόρνος ή ο κλέφτης κ.λ.π. που τον νοιάζει η κοιλιά του και τίποτα άλλο.

Ο Χριστιανισμός είναι μία θρησκεία με κανόνες και με διδάγματα τα οποία τα διαβάζουμε μέσα από τα Ευαγγέλια, με τελετουργικό το οποίο φωτισμένοι άνθρωποι το έθεσαν και με σκοπό την πνευματική διέγερση του ανθρώπου.

Ούτε ο καλός παπάς ούτε ο κακός παπάς είναι ο Χριστιανισμός.

Τα αίσχη τα βλέπω και τα καταδικάζω. Τα καλά και ωραία πράγματα τα βλέπω και τα επιδοκιμάζω.

quote:
simori:
2. Γιατί υπάρχει τόση αντιπαράθεση προς τον κόσμο, (και από σένα και από οποιοδήπτε άλλον χριστιανό) που θέλει να αλλάξει τρόπο σκέψης και ζωής και να απαλλαγή από τα δεσμά της κάθε θρησκείας και εκκλησίας αφού πουθενά και κανείς δεν απαγορεύει σε κάποιον να πιστεύει αυτό που θέλει?
Γιατί τόσος πόλεμος? Γιατί τόσος ντόρος? Και Ναι, το καταλαβαίνω από το μέρος της εξουσίας που έχει όφελος, αλλά οι υπόλοιποι, οι απλοί άνθρωποι, γιατί κάνετε έτσι?

?
Αντιπαράθεση προς τον κόσμο που θέλει να αλλάξει τρόπο σκέψης και ζωής και να απαλλαγή από τα δεσμά της κάθε θρησκείας και εκκλησίας αφού πουθενά και κανείς δεν απαγορεύει σε κάποιον να πιστεύει αυτό που θέλει? Πότε εγώ εναντιώθηκα σε κάποιον επειδή απλά! δεν είναι Χριστιανός! Ή επειδή απλά! θέλει να φύγει από τον Χριστιανισμό?

Άλλη σκασίλα δεν είχα παρά το τι θα κάνεις εσύ ή ο Φούφουτος!!! το αν θα φύγεις από τον Χριστιανισμό ή όχι!

Εγώ απαντάω στις συκοφαντίες που γίνονται κατά του Χριστιανισμού!

Εάν βρεις έστω κι ένα μήνυμά μου μέσα από το οποίο επιτίθεμαι σε κάποιον που δηλώνει ότι δε θέλει να είναι ποια Χριστιανός! δεν έχεις παρά να το φέρεις στην επιφάνεια για να με διαψεύσεις!
Αλλιώς είσαι συκοφάντης!

Εγώ αντιπαρατίθεμαι μόνο στις συκοφαντίες και στα ψεύδη κατά του Χριστιανισμού! πουθενά αλλού! ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει! και εφόσον θέλει! δεν είναι όμως ελεύθερος να συκοφαντεί με ψεύδη κατά το δοκούν την πίστη τη δική μου! γιατί αυτό το εκλαμβάνω ως επίθεση.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.........ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ!

Ας δούμε την δεύτερη:

quote:
makfor:
2. Πότε πήγε (πήγαν) στο μνήμα η γυναίκα(ες);

α. Όταν ήταν ακόμα σκοτάδι.
β. Αφού είχε ανατείλλει ο Ήλιος.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι απαντήσεις είναι όλες σωστές!
2. α. Ματθ. 28,1, Ιωάν. 20,1, β. Μάρκ. 16,2.

Mατθαίος 28.1: Οψέ δε σαββάτων, τη επιφωσκούσης εις μίαν σαββάτων.....

Ιωάννης 20.1:Tη δε μία σαββάτων Μαρία η Μαγδαληνή έρχεται πρωί σκοτίας......

Μάρκος 16.2:Αναστάς δε πρωί πρώτη σαββάτου εφάνη πρώτον Μαρία τη Μαγδαληνή......

Στις μία τη νύκτα λίγο δύσκολο να έχει ανατείλει ο ήλιος......να οδεύει προς την ανατολή ναι! προς τη δύση όμως λίγο δύσκολο..... Ούτε καν στην ώρα δεν κάνουν λάθος και οι τρεις μιλάνε για της μία.........άλλη μία συκοφαντία στο κενό.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

15/05/2009, 11:59:10
quote:
europaios2

Ο Χριστιανισμός είναι μία θρησκεία με κανόνες και με διδάγματα τα οποία τα διαβάζουμε μέσα από τα Ευαγγέλια, με τελετουργικό το οποίο φωτισμένοι άνθρωποι το έθεσαν και με σκοπό την πνευματική διέγερση του ανθρώπου.

Αααα ... τέλεια λέξη, "διέργεση". Πως φαίνεται ότι έχεις πιάσει το νόημα ρε παιδί μου ... εύγε! Μπήκες στο πετσί ρε παιδί μου του Χριστιανισμού, τον έχεις νιώσει καλά μέσα σου ...

Κάθε μήνα, μα κάθε μήνα, έρχονται στην δημοσιότητα ιστορίες των παπάδων σας ... πολύ διεγερτικές. Κάθε μήνα η zougla.gr βγάζει και κάτι. Πότε παιδεραστία, πότε παιδική πορνογραφία, πότε μαστροπεία, πότε απάτες, πότε μίζες και ρεμούλες, πότε το ένα, πότε το άλλο. Μα κάθε μήνα όμως ... πως γίνεται αυτό ρε μεγάλε ; πως ; για πες μας ... Κοίτα εδώ να δεις TI γίνεται >

quote:
από το http://www.zougla.gr/search.php?do=search&search=%E9%E5%F1%DD%E1%F2 βάζοντας στην αναζήτηση την λέξη "ιερέας"

[15 Μαΐου 2009 10:18] Ιερέας απανθρακώθηκε επιχειρώντας να κάψει ξερά χόρτα
[15 Μαΐου 2009 07:53] Στον ανακριτή ο παλαιοημερολογίτης ιερέας από την Σαλαμίνα
[14 Μαΐου 2009 20:50] Οδηγός σεξ με τις… «ευλογίες» ιερέα
[13 Μαΐου 2009 15:55] Συνελήφθη ιερέας για μαστροπεία
[7 Μαΐου 2009 09:00] Ιερέας κατέστρεψε χελιδονοφωλιές γιατί λέρωναν την εκκλησία
[5 Μαΐου 2009 08:23] Αμλετ-Τελμα
[28 Απριλίου 2009 09:50] ΗΠΑ: Η ομογένεια τίμησε Μεϊμαράκη, Γιαννούλια
[24 Απριλίου 2009 13:31] Ιερέας ζητούσε «ταρίφα» από χωρικούς για να λειτουργήσει
[23 Απριλίου 2009 10:09] Ιερέας σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
[23 Απριλίου 2009 07:10] Ιερέας άφησε κηδεία στη μέση για… την ερωμένη του
[22 Απριλίου 2009 13:36] Ο πατέρας του ανήλικου, που αποπειράθηκε να βιάσει ιερέας, μιλά για πρώτη φορά
[21 Απριλίου 2009 10:52] Έκλεψαν προτομή μητροπολίτη στον Πύργο
[21 Απριλίου 2009 08:31] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αρχιμανδρίτης που αποπειράθηκε να βιάσει ανήλικο
[21 Απριλίου 2009 06:42] Ιερέας πυροβόλησε συγχωριανό του με ειδικές ανάγκες
[19 Απριλίου 2009 20:30] Ιερέας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής
[18 Απριλίου 2009 09:28] Μη μου λες αντίο (μέρος 2ο)
[17 Απριλίου 2009 20:05] Η περιφορά του Επιταφίου ανά την Ελλάδα
[15 Απριλίου 2009 11:54] Ιερέας αρνήθηκε να μεταλάβει μαθητή
[13 Απριλίου 2009 08:08] Ιερέας χάρισε 70.000 ευρώ στο… Υπουργείο Οικονομικών!
[8 Απριλίου 2009 20:13] Αθώος ο ιερέας με το λέιζερ
[4 Απριλίου 2009 13:32] Παπάς συνελήφθη για χρήση λέιζερ στο γήπεδο!
[31 Μαρτίου 2009 16:44] Βάφτιση ... με λεμονάδα
[30 Μαρτίου 2009 20:10] Σάτιρα της… πλάκας
[26 Φεβρουαρίου 2009 08:24] «Ξήλωσαν» το παγκάρι από εκκλησία
[12 Φεβρουαρίου 2009 20:17] «Άγιος Βαλεντίνος» μύθος ή πραγματικότητα;
[9 Φεβρουαρίου 2009 16:57] Ακτινογραφία μούμιας … 3.000 ετών!
[5 Φεβρουαρίου 2009 08:33] Οργανώστε μόνοι σας τη βάφτιση του μωρού σας
[24 Ιανουαρίου 2009 12:57] Ιερέας σκοπευτής, πρόεδρος ομάδας και με δική του σελίδα στο Facebook
[22 Ιανουαρίου 2009 17:26] Ιερείς έκαναν dolce vita με τα λεφτά του παγκαριού
[16 Ιανουαρίου 2009 10:09] Ιερέας έδειρε αλλοδαπούς
[29 Δεκεμβρίου 2008 08:45] ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΠΙ-ΚΟΥ-ΤΙ
[25 Δεκεμβρίου 2008 09:16] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τα Χριστούγεννα στα παλαιστινιακά εδάφη
[24 Δεκεμβρίου 2008 09:12] Ιερέας «χάλασε» τα Χριστούγεννα των παιδιών
[17 Δεκεμβρίου 2008 23:09] Σκοτώθηκε προσπαθώντας να μπει σε ναό
[2 Δεκεμβρίου 2008 19:10] Καταδικάστηκε βιαστής αγοριών, πρώην ιερέας
[2 Δεκεμβρίου 2008 08:56] Φορολογική συνείδηση!!! Χο! Χο! Χο! Χο!
[30 Νοεμβρίου 2008 06:42] Παπάς πιάστηκε με κοκαΐνη
[22 Νοεμβρίου 2008 12:59] Μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Κατάρ
[18 Νοεμβρίου 2008 07:56] Σαν σήμερα...
[14 Νοεμβρίου 2008 20:18] Στο εδώλιο παπάς για βιασμό αγοριών
[11 Νοεμβρίου 2008 19:13] Κλέφτες "σήκωσαν" μία ολόκληρη διώροφη …εκκλησία
[4 Νοεμβρίου 2008 15:40] Τι λένε οι ομογενείς για τις εκλογές στις ΗΠΑ
[28 Οκτωβρίου 2008 11:55] Ήρωες στα ...αζήτητα
[25 Οκτωβρίου 2008 14:55] Καταδικάστηκε ζηλιάρης παπάς που πέταγε μολότοφ
[23 Οκτωβρίου 2008 16:54] Ο κουμπάρος ''έριξε'' ... την κουμπάρα
[6 Οκτωβρίου 2008 18:31] ''Οι gay βλάπτουν σοβαρά την υγεία''
[5 Οκτωβρίου 2008 10:59] Οι «ιερές» φιλοδοξίες του Κάρλος Σαντάνα
[29 Σεπτεμβρίου 2008 19:03] «Κρυπτοχριστιανοί» επί αιώνες οι κάτοικοι του Κοσσόβου
[24 Σεπτεμβρίου 2008 21:14] Μαχαίρωσε ιερέα αφού είδε τον "Κώδικα Ντα Βίντσι"
[19 Σεπτεμβρίου 2008 20:03] Ιερέας καταδικάστηκε για οπλοκατοχή
[19 Σεπτεμβρίου 2008 18:41] ''Ξεγέλασε το θάνατο'' 14 φορές
[16 Σεπτεμβρίου 2008 15:12] Ιερέας ανέλαβε πρόεδρος ομάδας!
[15 Σεπτεμβρίου 2008 15:05] Παπάς ξελόγιασε παντρεμένη
[11 Σεπτεμβρίου 2008 18:39] Όρνιθες του Αριστοφάνη
[25 Αυγούστου 2008 20:00] Καλλιστεία για καλόγριες
[14 Αυγούστου 2008 12:05] ''Δυσμενής'' μετάθεση παιδόφιλου παπά απέναντι από σχολείο
[6 Αυγούστου 2008 23:51] Οιδίπους Τύραννος και Οιδίπους επί Κολωνώ
[6 Ιουλίου 2008 11:33] "Θυμάμαι"
[28 Ιουνίου 2008 11:35] Γάμοι σε Drive-In
[6 Ιουνίου 2008 10:03] Όταν το μυαλό σταματά!
[2 Ιουνίου 2008 17:31] Ο Ομπάμα "γύρισε την πλάτη" στην Εκκλησία
[27 Μαΐου 2008 20:10] Στα ''πράσα'' πιάστηκε ιερέας να κλέβει κινητά!

Και πόσα άλλα που δεν έχουν βγει ακόμη ...

Edited by - zip on 15/05/2009 12:53:28

makforΜέλος
15/05/2009, 12:31:35
quote:
"είναι που ότι απαρνιέται ο άνθρωπος
έχει να κάνει με την πίστη και όλες τις αξίες του..."

η πιστη δεν ειναι αξια , το οτι απαρνιεμαι την πιστη που ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑ αλλα μου ΕΠΙΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ , δεν σημαινει οτι απαρνιεμαι αξιες ... οι αξιες ειναι αλλο θεμα και μακαρι οι πιστοι να ειχαν τις μισες απο αυτες που διακυρητουν οτι εχουν

quote:
"σε χαλεπούς για
τον άνθρωπο καιρούς, μόνο η εκκλησία στάθηκε στον άνθρωπο"

οπως ? τον μεσαιωνα ? οπως ο μεγας θεοδωσιος ? οπως ποτε ακριβως ? την τουρκοκρατια που ηταν φιλαρακια για να κρατανε τον κοσμο σε υπνο ??? ας μη μπερδευουμε τα πραγματα , αλλα λεει η εκκλησια και αλλα η ΙΣΤΟΡΙΑ και αλλο φυσικα η πίστη στην οποια υποτιθεται οτι οι κληρικοι πιστευουν !!! (η ιστορια που δεν γραφτηκε ΚΑΤ εντολη της εκκλησιας απο το ελληνικο κρατος!!!)

η πιστη που τοσο ωραια ολοι θελουμε να την ξεκολαμε απο τον ανθρωπο , ειναι ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ απο τον ανθρωπο , εαν καποιος θελει να πιστευει οτι "ιεροι" ανθρωποι ή "ειδικοι" ηρθαν σε επικοινωνια με τον θεο τους , με τηλεδιασκεψη ή φαξ ή μηπως με ιντερνετ?? , μεγεια τους και χαρα τους , αλλα σε καμια λογικη δεν αντεχει κατι τετοιο , γιατι απλουστατα δεν μπορεις να αποδείξης οτι αυτος ηταν "εστω" θεοφωτιστος ή ελεγε οτι του κατεβενε ... και μαλιστα ΠΟΤΕ ??? σε σκοτεινους και χαλεπους καιρους που το παιχνιδι εξουσιας γινονταν με καθε τροπο , εφοσον λοιπον η πιστη - θρησκεια ειναι ανθρωπινο προϊον τοτε ειναι και συνδεδεμενα μεταξυ τους , το εαν τα τηρει αυτα ο κυρηκας της πιστης εμενα δεν με αφορα ας το σκεφτουν αυτοι που τον προσκυνανε , εμενα αυτο που με νοιαζει ειναι οτι η πιστη αυτη ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ στους πολιτες των χωρων και ανθρωποι ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να πιστευουν σε ιστοριες 2000 χρονων , χωρις ουτε ιστορικη αποδειξη αλλα πολυ περισσοτερο χωρις καμια ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ... απλα ΠΙΣΤΗ

σημερα σε μια κοινωνια που ανοιγει σιγα σιγα το μυαλο της , που η σκεψη και ο λογος αποκτουν ελευθερια , σημερα ειναι λογικο οτι το πρωτο που θα πεταξει καποιος απο πανω του ειναι η "πιστη" την οποια την αντικαθηστα με την ΓΝΩΣΗ , οι αποφασεις που παιρνω πλεον ειτε ειναι για υλικα είτε "ηθικα" ζητηματα δεν περνανε πλεον απο το φιλτρο της πιστης αλλα απο το φιλτρο της γνωσης , ο ανθρωπος για πρωτη φορα ειναι σε θεση να πει ΟΧΙ σε μαγους , αστρολογους , θεους και δαιμονια και επιτελους να σταθει ορθιος μονος του χωρις ψευτοπατεριτσες της πιστης , χωρις τοιχους μπροστα του , χωρις αβατα ...

σημερα ανακαλυπτω οτι ειμαι ενα ελευθερο πλασμα , να κανει οτι θελει , αυτα που κανω τα κρινω εγω και μονο εγω και δεν εχω κανενα θεο να με παρακολουθει σα γκεσταπιτης , οι αποφασεις ειναι ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ , κατα δικες μου και οχι βγαλμενες απο βιβλια αραχνιασμενα , τα δεδομενα που με κατακλιζουν ειναι ΑΠΟΔΕΚΤΑ με χαρα , τα βλεπω με χαρα και οχι φοβικα , οχι ως απαραδεκτα γιατι πανε κοντρα στην πιστη μου , και δεν φοβαμαι να πεθανω επειδη καποιος θα με κρινει εαν ειμουν καλο παιδι και θα με κανει ΝΤΑ , δε με νοιαζει να πεθανω γιατι δεν θα αλλαξει τιποτα απο οτι ειμαι με το θανατο μου , οτι ειμαι τωρα θα ειμαι και μετα ... μας τα ειπανε πολλοι αυτα αλλα εμεις θελουμε να κοιταμε πισω απο τις λεξεις , ελα ομως που η αληθεια ειναι ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ τις λεξεις που τοσο απαξιωτικα κοιταζουμε , ναι ειπα το Α αλλα δεν εννουσε το Α εννουσε το Β που και το Β ειναι ενα κρυμενο Γ που μετατρεπετε σε Δ οταν ισχυει το Ε !!! εεε ... εεεε ειπαμε , και η πυθια ελεγε ασαφειες αλλα αυτοι παιρνουν βραβειο , ηταν βλεπεις ΕΙΔΙΚΟΙ !!!! υπαρχει κανει που να εννοει οτι ΛΕΕΙ??? αραγε ???

οταν ο χριστος (εαν υπηρξε) λεει αγαπατε αλληλους , δεν λεει αγαπτε τους αλλα αμα σας κολανε βριστε τους , ειρωνευτειτε τους , δεν υπονοει οτι εαν τους αγαπας θα πας παραδεισο , ουτε τιποτα , ποτε δεν μιλησε για θεους και δαιμονες , ποτε δε ειπε τιποτα περα απο το ανθρωπινο και το φυσικο ... και εσεις ... ναι εσεις τον κανατε θεο ... με το μαστιγιο θα σας πλακωνε ολους σας για την καταστροφη που εχετε προκαλεσει στον αρχαιο κοσμο και τις συσορευμενες γνωσεις που ειχε , τον κανατε σταυρο και χαρτακια και τον πουλατε δεξια και αριστερα ως εκθεμα , ως ειδωλο ή αυτο δεν ειναι ειδωλο και ποια η διαφορα απο τα ειδωλα ?? εεε ??? ... σκεφτειτε το λιγο ... δειτε λιγο χωρις πιστη , δειτε λιγο σαν ανθρωποι ...

αυτα που ειπε ο χριστος τα ειπαν πολλοι πριν απο αυτον , ο σωκρατης δεν ελεγε αυτα που ελεγε ο χριστος , Ο χριστος ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ (επισης αγνωστο εαν ηταν πραγματικο προσωπο και ισως ηταν ο πλατωνας που τα ελεγε μεσω του σωκρατη για να μητον στειλουν αδιαβαστο) , κοιταξτε τωρα τι κανει η πλυση εγκεφαλου , εγω ουτε να με διαβασουν θελω ουτε πιστευω , γιατι κανω χρηση της λεξης "αδιαβαστος" ??? πως μου βγαινει μια λεξη που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ??? εαν αυτο δεν ειναι ΠΛΥΣΗ εγκεφαλου τι ειναι ???

οι αρχαιοι πολιτισμοι πιστευαν στην φυση , την οποια και θεοποιουσαν ΤΙ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΙΜΟ ??? εμεις σημερα , νομιζω το ξαναεγραψα, "θεοποιουμε" ή εαν θετε "λογικοποιουμε" τα παντα , οταν μιλαμε στο αυτοκινητο και το λεμε αντε καλο μου παρε μπρος , οταν μιλαμε στο καιρο και του λεμε , μη βρεξεις σημερα (αραγε γιατι το κανουμε αυτο εχει σκεφτει ποτε κανεις???) ... αυτο εκαναν και ολοι οι αρχαιοι πολιτισμοι , ουτε ειδωλολατρες ηταν , ουτε τιποτα ... ΑΠΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΡΗΣΚΙΕΣ τους γα τη μα ... οχι γιατι τους μισουσαν αλλα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ...

την ιστορια ομως την γραφουν οι νικητες , ως νικητες απο 300μχ και μετα γραφαν οτι θελαν , ελεγχαν τα παντα , οτι ηταν διαφορετικο στη φωτια , οτι μας βολευει στα ευαγγελια , πιστη και υποταγη μη σας φαει η μαρμαγκα ουσιαστικα και μεταφορικα , βασανιστηρια , πονος , καταστροφες ... ΓΙΑΤΙ ??? και ενα γμνο συγνωμη δεν ΤΟΛΜΗΣΕ κανενας να πει ... ΓΙΑΤΙ ??? μπορω να το δικαιολογησω οτι ολοι ετσι εκαναν και αντε να το δεχτω , ΑΛΛΑ γιατι δεν το αποδεχετε η εκκλησια , η θρησκεια ή ΚΑΘΕ θρησκεια ??? δεν μας προβληματιζει ? δεν ρωταμε ΓΙΑΤΙ ? ή δεν συνεβησαν ΟΛΑ ΑΥΤΑ ? δεν ειχαμε ποτε μεσαιωνα ? δεν ειχαμε συνεργασια τουρκων με παπαδες ? δεν ειχαμε χουντικων και εκκλησιας ??? ολα ειναι αγαθα και αγγελικα πλασμενα ???

εαν θελουμε να ειμαστε αντικειμενικη στην κριση μας για τους κληρικους (για μενα ολων των θρησκειων, απλα το ελληνικο φαινομενο το ζω στο πετσι μου) πρεπει να δουμε τα γεγονοτα οπως περιγραφονται στην ιστορια , να δουμε , να κρινουμε και μετα να ψαξουμε το παρα περα ... μετα θα δουμε εαν η πιστη ειναι ιερη και θεοσταλτη ή προϊον παππαδων , εαν εχει στοχο την υψωση του πνευματος-ανθρωπου ή απλα το κερδος και την εξουσια μεσω της υποταγης των πιστων

και φυσικα ολα αυτα ως θεμα κληρικοι , εαν ειχαμε θεμα πολιτικοι , που ειναι η αλλη οψη του ΙΔΙΟΥ νομισματος , θα λεγαμε αλλα τοσα και ακομη περισσοτερα !!!

Edited by - makfor on 15/05/2009 13:56:23

15/05/2009, 14:08:37
quote:
europaios2

Ο κάθε Ευαγγελιστής γράφει το Ευαγγέλιο από τη δική του οπτική γωνία βάζοντας μέσα σε αυτό, αυτά που γι' αυτόν ήσαν τα ποιο σημαντικά!

Ναι, ε ; Έλα τ' αγόρι μ' ... τσίμπα το > http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10203&whichpage=2 για να μην το αναφέρω κι εδώ και βγαίνουμε εκτός ροής του διεγερτικού θέματος των "ιερέων" σας ...

Ψευδο-επιχείρημα, προσωπική πλάνη επικών διαστάσεων, παραπλάνηση, ψέμα, μούσι, τρίχες κατσαρές και μαύρες, και σκοροφαγωμένη διανοητική κουβέρτα Ευρωπαϊκή-Αβρααμική Α.Ε.

Edited by - zip on 15/05/2009 14:29:36

15/05/2009, 14:19:33
Η λέξη δημοκρατικότητα, υποχρέωση, νόμος,έχουν πολλές
φορές διττή σημασία, φίλε μου makfor..Απαγορεύεται να περνάμε
με κόκκινο, αλλά, για να μην σκοτώσουμε κανέναν, όχι γιατί
ετσι αρέσει σε κάποιον...Η πίστη,δεν έχει να κάνει με ανθρώπινα
πάθη, αλλά με πνευματική υπόσταση...Ο άνθρωπς πιστεύει γενικά σε
κάτι καλύτερο, όχι στην ύλη....Το καλύτερο είναι ιδέα και γι αυτό
πνεύμα και φυσικά, το τι κάνει ο ιερέας, όπως και εκατομμύρια
άλλοι άνθρωποι, δεν αποτελεί σημείο έκπτωσης της πίστης...
Απλά, το ότι πολλοί κυνηγούν τον χριστιανισμό λυσαλέα, γιατί
δεν πουλιέται, σαν ιδέα, είναι η αφορμή για τόσα σκάνδαλα,
πολύ σωστά λέει ο ζιπαριστός φίλος μας, απο τα κανάλια, κυριολεκτικα,
που ελέγχουν και καθοδηγούν την κοινή γνώμη...
Για την Βίσσυ με το μπουκάλι στον κ@@ο,πριν λίγα χρόνια που την τρέχανε στο ΚΑΤ και άλλα τραγελαφικά ηθοποιών και άλλων νουμέρων,
Κορκολής, κλπ,γι αυτα δεν λέμε τίπτε, απο σεβασμό στο ..νούμερο,
αυτά κρύβονται, έτσι και πιαστεί κανένας παπάς,όμως, τρεχάτε γειτόνοι, αποψε δεν γλυτώνει...
Τι κανάλια, τι Βαλιανάτοι να αναλύουν τις συνέπειες της πράξης....
Κοινώς, για τα πανηγύρια.....
Υποκρισία, δλδ.....
15/05/2009, 14:43:44
quote:
trexagireve

πολύ σωστά λέει ο ζιπαριστός φίλος μας, απο τα κανάλια, κυριολεκτικα, που ελέγχουν και καθοδηγούν την κοινή γνώμη...

Ε ;;;
ΠΟΥ το είπα ρε παιδιά αυτό ; Που ; Που το είδε το άτομο ;;;
και λέει πως το λέω και σωστά κιόλας ... χαχαχαχαχαχα!

άπαιχτος, άπαιχτος, απίστευτος, τρισμέγιστος, μοναδικός, αξεπέραστος ...
χαχαχαχαχα!
makforΜέλος
15/05/2009, 14:43:47
θελεις να συμφωνησω για την σκτκατασταση του κοσμου μας ? να συμφωνησω

αυτο ομως δεν αφαιρει τιποτα απο τα οσα εχει κανει η εκκλησια και οι θρησκειες ανα το κοσμο ... θεοι μαλωνουν ανθρωποι πεθαινουν ...

δηλαδη το οτι εχει εγκληματιες ο κοσμος τι παει να πει οτι καλος εχει και η εκκλησια ??? εγω παλι δε το βλεπω ετσι και θα ελεγα οτι δεν εξεταζω το τι κανει σημερα αλλα τι εχει κανει στο περασμα των αιωνων και για ολα αυτα δεν την βλεπω να λεει τιποτα

κατηγορουμε τα μμε (καλα τα κανουμε αλλα ασχετο αυτο) , οτι δειχνει τα κακα της εκκλησιας , ας σκεφτουμε οτι εαν σημερα που δεν υπαρχει τιποτα κρυμενο ή για να το πω ποιο σωστα που κρυβεσαι ποιο δυσκολο , εαν σημερα ειναι σε θεση να κατακλεβουν τη χωρα και το κοσμο , τι ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 100 , 200 ,1000 χρονια που ηταν και παρα του αυτοκρατωρα ...

Edited by - makfor on 15/05/2009 15:14:01

makforΜέλος
15/05/2009, 15:32:24
φιλε τρεχαγυρευε , συμφωνουμε στην ουσια και διαφοροποιουμαστε στο περιτυλιγμα ... ετσι το βλεπω εγω ...

θα ηθελα την αποψη σου για το οσα εχει κανει η εκκλησια στο περασμα της , μεσαιωνα, βυζαντιο , τουρκοκρατια , βασιλεια , χουντα , σημερα

τα θεωρεις σωστα ή λαθος ? τα αποδεχεσαι ή οχι ?

σημερα η εκκλησια εχει την δυνατοτητα να σωσει και τους πολιτες της χωρας και την χωρα , εχει μια τεραστια περουσια (δημιουργημενοι με πολλα σκοτεινα και υποπτα στοιχεια , συμφωνεις ή διαφωνεις σε αυτο?) , που θα μπορουσε να τα μοιρασε σε φτωχους και αστεγους , να τους δωσει σπιτια , μισθους , να κανει σχολεια και νοσοκομεια , να δωσει γη σε οσους δεν εχουν στον ηλιο μοιρα , συμφωνεις ή διαφωνεις οτι θα ηταν ενα ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ???

γιατι δεν τα κανει ολα αυτα και μη μου μιλησεις για συσιτια και αλλα γιατι θα σε ρωτησω ποσο κανει το τεμπλο μιας εκκλησιας (εαν εισαι της εκκλησιας θα ξερεις την τιμη ενος τεμπου , πες μου τη να σου πω εαν σου ειπαν ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΜΑΤΑ , ετυχε να συνεργαστω με καποιον που κανει τεμπλα!!!!)

κανενας μας θεωρω οτι δεν θα ειχε να πει τιποτα ουτε για την πιστη οσων πιστευουν , ουτε για την θρησκεια , ουτε και για τους εκπροσωπους ,,, εαν απλουστατα ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ !!! και μη το γυρισουμε παλι αλλο ο ανθρωπος αλλο η πιστη !!!

παραδειγμα και οποιος εχει αποψη να την πει , οταν γενιεται ενα παιδι γιατι πρεπει να το βαφτισουμε και δεν το αφηνουμε ως τα 18-21 να αποφασισει μονο του ??? επισης γιατι να πρεπει να μαθαινει απο το δημοτικο και υποχρεωτικα (γιατι ποια μανα θα παει να πει οχι ??) θρησκευτικα και μαλιστα ΜΙΑΣ συγκεκριμενης θρησκειας και να μην αποτελει μαθημα της Β-Γ λυκειου ? γιατι ως τοτε τα παιδια να μην παιρνουν μια γενικη θεωρηση των ιδεολογιων που υπαρχουν ανα το κοσμο ?

ρωταω ΓΙΑΤΙ και εαν το θεωρουμε σωστο ή λαθος

το προβλημα δεν το εχω με κανενας τρεχαγυρευε ή ευρωπαιο ή οποιον αλλο , το προβλημα δημιουργηται απο την ηγεσια της εκκλησιας και της συμπεριφορας που εχει , και εαν μας αρεσει παει καλος εαν οχι ΓΙΑΤΙ δε κανουμε κατι να αλλαξει ??? ειστε ευχαριστημενοι απο τα οσα κανουν ? (υπαρχει αποψη για αυτο?) δειτε το και απο πλευρας "συμφεροντος" πολλοι φευγουν απο την εκκλησια ακριβως για αυτον τον λογο , δεν σας ενδιαφερει ? δεν θελετε να παρετε ενα μαστιγιο και να καθαρισετε την εκκλησια ? το 95% των ελληνων χριστιανων εαν ειναι 35% θα πρεπει η εκκλησια να ειναι και ευχαριστημενη γιατι το 95% ειναι χριστιανοι στην ταυτοτητα ... και αυτο οπως καλα ξερετε ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , δεν βλεπετε ποιο πανε εκκλησια ? γιαγιαδες και απο κανενας μεσιληκας , στα επομενα 50 χρονια δεν θα παταει κανεις στην εκκλησια ... τουλαχιτον , εαν θελετε προστατεψτε την ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΑΣ... οι τροποι πολλοι

η πιστη αποτελει ενα αλλο θεμα απο εκει και περα ...