- Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Οι άνθρωποι νομίζουν ότι ανήκοντας κάπου - σε ένα κόμμα, σε μια οργάνωση, σε ένα έθνος, σε μια ιδεολογία, είναι οι σωστοί. Σε αυτόν τον πολυτάραχο κόσμο που βάζει όλο ταμπέλες και στον οποίο πρέπει να αναγκαστικά να προσδιορίζεσαι και να ονομάζεσαι, δεν μπορείς παρά να είσαι ένα. Αναγκαστικά σου δίνουν μια ταμπέλα. Είσαι το τάδε και δεν μπορείς να είσαι κάτι άλλο. Δεν μπορείς να είσαι αναρχικός εθνικιστής αλλά μόνο αναρχικός ή μόνο εθνικιστής. Δεν μπορείς να είσαι χριστιανός παγανιστής αλλά μόνο χριστιανός ή μόνο παγανιστής.
Γιατί κάποιος να μην μπορεί να διαλέξει εκείνα που έχει δοκιμάσει να αληθεύουν από διάφορα συστήματα και ιδεολογίες, χωρίς να ανήκει ή να περιορίζεται σε κάποιον χώρο; Αλήθειες υπάρχουν παντού. Γιατί να μην είναι κάποιος αναρχικός χριστιανός, παγανιστής και χίπης εθνικιστής; Γιατί να μην είναι κομμουνιστής εθνικιστής; Αν διαλέξει μια αλήθεια από έναν χώρο, πρέπει να τα δεχθεί αναγκαστικά όλα;
Πως νομίζουν ότι οι Έλληνες νεοπαγανιστές κρατούν την αλήθεια; Πως νομίζουν ότι οι Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι κρατούν την αλήθεια; Πως νομίζουν ότι οι εθνικιστές κρατούν την αλήθεια; Πως νομίζουν οι αναρχικοί; Και γιατί πρέπει να αναγκαστικά να προσδιοριστείς ως κάτι;
Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ανοικτός και να μην ταμπελοποιείται, ενώ επίσης έχει το δικαίωμα να αλλάζει όποτε θέλει. Γιατί στην ζωή μαθαίνουμε νέα πράγματα και περνάμε από διαφορετικές καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν εμάς και να αναθεωρήσουμε τα πιστεύω μας.
Βλέπω παντού κλειστά μυαλά και ταμπέλες.
Μαλλον πάσχεις απο σχιζοειδή διάσπαση της προσωπικότητας σου
.
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
quote:
Παρ όλα αυτά εσυ έχεις το δίκαιωμα να είσαι ενας ταλιμπάν χριστιανός και να βρίζεις ολους τους άλλους ως σατανιστες και οπαδούς του Εωσφόρου.
Μαλλον πάσχεις απο σχιζοειδή διάσπαση της προσωπικότητας σου.
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
Κάνεις το λάθος, όπως όλοι, να με κατατάσσεις.
Αν μεθαύριο βρίσω και χτυπήσω έναν ξένο θα με πεις Χρυσαυγίτη χιτλερικό. Αν σπάσω μια τζαμαρία ή βάψω ένα τοίχο θα με πεις antifa αναρχικό. Δεν μπορείς από μεμονωμενες ενέργειες να με κρίνεις.
Επειδή στηλιτεύω κάποια πράγματα που θεωρώ κακά στους νεοπαγανιστές, δεν σημαίνει πως είμαι ταλιμπάν. Αν ήμουν θα έβγαζα και λεφτά που δεν έχω. Ούτε σημαίνει πως πιστεύω ότι δεν υπάρχουν και αλήθειες στον παγανισμό.
Δεν πιστεύω πως μια ομάδα, μια οργάνωση, ένα κόμμα, μια ιδεολογία, κατακρατεί την αλήθεια, γι' αυτό δεν θέλω να ανήκω πουθενά.
Η απόλυτη αλήθεια είναι ο Θεός. Τώρα αλήθειες για τον κόσμο υπάρχουν διάσπαρτες σε ιδεολογίες και πιστεύω. Για παράδειγμα καλά στοιχεία έχει και ο εθνικισμός και ο κομμουνισμός και ο αναρχισμός. Αλήθειες εκτός από τον Χριστιανισμό υπάρχουν και σε άλλες θρησκείες.
Γι' αυτό σου λέω μην βιάζεσαι να κρίνεις.
Πρέπει οι χριστιανοί να είναι ενωμένοι και να μην ταμπελοποιεί ο ένας τον άλλο προσβλητικά.
quote:quote:
Παρ όλα αυτά εσυ έχεις το δίκαιωμα να είσαι ενας ταλιμπάν χριστιανός και να βρίζεις ολους τους άλλους ως σατανιστες και οπαδούς του Εωσφόρου.
Μαλλον πάσχεις απο σχιζοειδή διάσπαση της προσωπικότητας σου.
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερηΚάνεις το λάθος, όπως όλοι, να με κατατάσσεις.
Αν μεθαύριο βρίσω και χτυπήσω έναν ξένο θα με πεις Χρυσαυγίτη χιτλερικό. Αν σπάσω μια τζαμαρία ή βάψω ένα τοίχο θα με πεις antifa αναρχικό. Δεν μπορείς από μεμονωμενες ενέργειες να με κρίνεις.
Επειδή στηλιτεύω κάποια πράγματα που θεωρώ κακά στους νεοπαγανιστές, δεν σημαίνει πως είμαι ταλιμπάν. Αν ήμουν θα έβγαζα και λεφτά που δεν έχω. Ούτε σημαίνει πως πιστεύω ότι δεν υπάρχουν και αλήθειες στον παγανισμό.
Δεν πιστεύω πως μια ομάδα, μια οργάνωση, ένα κόμμα, μια ιδεολογία, κατακρατεί την αλήθεια, γι' αυτό δεν θέλω να ανήκω πουθενά.
Η απόλυτη αλήθεια είναι ο Θεός. Τώρα αλήθειες για τον κόσμο υπάρχουν διάσπαρτες σε ιδεολογίες και πιστεύω. Για παράδειγμα καλά στοιχεία έχει και ο εθνικισμός και ο κομμουνισμός και ο αναρχισμός. Αλήθειες εκτός από τον Χριστιανισμό υπάρχουν και σε άλλες θρησκείες.
Γι' αυτό σου λέω μην βιάζεσαι να κρίνεις.
Παρ όλα αυτά , εσύ βιάστηκες να με κρίνεις
.
Εγώ δεν κρύβω πως και η Χρυσή Αυγή έχει καλά στοιχεία. Ένα απ' αυτά είναι ότι κατάφερε να κόψει την φόρα σε εκείνους τους ξένους που σκοτώνανε και ληστεύανε φτωχούς Έλληνες στα στενά. Ένα άλλο είναι πως χτύπησε πολιτικούς. Και ο παγανισμός έχει καλά στοιχεία. Ένα απ' αυτά είναι πως σέβονται την φύση. Και η ορθόδοξη εκκλησία έχει καλά στοιχεία, γιατί μαγειρεύει φαγητό στους φτωχούς.
Εσύ βρίζεις τους παπάδες αλλά δεν κοιτάς και τα καλά που κάνουνε. Βρίζεις τους Χριστιανούς που σπάσανε είδωλα αλλά δεν κοιτάς και τον αγώνα του καταπιεσμένου έναντι στην τυραννική εξουσία των αρχαίων ιερατείων. Τα είδωλα και οι χώροι που καταστρέψανε(όπου και αν έγινε αυτό) είχαν συνδεθεί με την τρομοκρατία, τα βασανιστήρια και την καταπίεση των ιερατείων.
Από την άλλη δυστυχώς καταστράφηκαν έργα τέχνης αλλά όπως είπα είχαν συνδεθεί αυτοί οι χώροι με το ξεζούμισμα του λαού. Έχεις σκεφτεί τί είναι να σε μαστιγώνουν μπροστά σε είδωλα που αρνείσαι να προσκυνήσεις ή τί είναι να σε μαστιγώνουν για να ευχαριστήσουν θεά ή θεό;
Ο αναρχικός χριστιανός του λαού όρμησε για την ελευθερία έναντι στην παλιά εξουσία. Άλλο τώρα αν η νέα εξουσία αποδείχθηκε τυραννική και καταπιεστική. Και αυτό το καταδικάζουμε.
quote:Αυτό είναι εύκολο. Το νομίζουν γιατί θεωρούν ότι δεν υπάρχει αλήθεια!
....
Πως νομίζουν ότι οι Έλληνες νεοπαγανιστές κρατούν την αλήθεια; ...
quote:Εδώ δυσκολεύει. Πρακτικά είναι θέμα προσωπικής εμπειρίας αλλά υπό την συλλογική κρίση της Εκκλησίας.
.... Πως νομίζουν ότι οι Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι κρατούν την αλήθεια; ....
quote:Κι εδώ θέμα προσωπικής εμπειρίας - αλλά αυθαίρετης.
.... ...Πως νομίζουν ότι οι εθνικιστές κρατούν την αλήθεια; Πως νομίζουν οι αναρχικοί; ...
quote:Ο προσδιορισμός πράγματι θα μπορούσε να μην είναι αναγκαστικός. Αλλά πρακτικά δε γίνεται γιατί για να βελτιωθεί κάποιος, μόνο ή μόνη δε γίνεται (άσε που εύκολα το καβαλά κανείς το καλάμι χωρίς άλλους) - χρειάζεται λοιπόν η ομάδα ως πηγή γνώσης και εμπειρίας και ως σημείου αναφοράς για (αυτο)έλεγχο. Αλλά να το πρόβλημα: με το είσαι μέλος ομάδας (έστω και άτυπα) υιθετείς τη σχετική ταμπέλα...
.... ...Και γιατί πρέπει να αναγκαστικά να προσδιοριστείς ως κάτι;...Βλέπω παντού κλειστά μυαλά και ταμπέλες.
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:quote:Αυτό είναι εύκολο. Το νομίζουν γιατί θεωρούν ότι δεν υπάρχει αλήθεια!
....
Πως νομίζουν ότι οι Έλληνες νεοπαγανιστές κρατούν την αλήθεια; ...
Τους ρώτησες και σου απάντησαν αυτό ή το έβγαλες απο το κεφάλι σου
.
quote:Νόμιζω ότι αν είχες κάτι να πεις θα το έλεγες.quote:quote:Αυτό είναι εύκολο. Το νομίζουν γιατί θεωρούν ότι δεν υπάρχει αλήθεια!
....
Πως νομίζουν ότι οι Έλληνες νεοπαγανιστές κρατούν την αλήθεια; ...Τους ρώτησες και σου απάντησαν αυτό ή το έβγαλες απο το κεφάλι σου
.
Σου έκανα μια σαφή ερώτηση
Λες οτι οι νεοπαγανιστές δεν εχουν αλήθεια
Και σε ρώτησα
Τους ρώτησες και σου το είπαν ή το έβγαλες απο το κεφάλι σου
Μπορείς να απάντησεις χωρίς εξυπνάδες ;;
.
quote:Ή δεν είσαι παγανιστής - και δεν έχεις συναντήσει ποτέ σου - ή αυτοαποκαλείσαι κάτι (που δεν έχεις ιδέα τι είναι)
Κοπέλα μου ασε τις εξυπνάδες
Σου έκανα μια σαφή ερώτηση
Λες οτι οι νεοπαγανιστές δεν εχουν αλήθεια
Και σε ρώτησα
Τους ρώτησες και σου το είπαν ή το έβγαλες απο το κεφάλι σου
Μπορείς να απάντησεις χωρίς εξυπνάδες ;;...
Πρωτα βγάζεις απο το κεφαλι σου ψεμματα και τα μοστραρεις σα θεόπνευστες αλήθειες , και μετα όταν σου ζητώ να μου τα δικαιολογήσεις μου αρχίζεις τα ασχετα , τις ειρωνείες και τις ψευτοεξυπνάδες
Πότε είπα εγω κοπέλα μου οτι είμαι........παγανιστής ;;
Εχεις βέβαια καταλάβει ότι με όλα αυτα που γραφεις με δικαιωνεις οταν λεω ότι έισαστε λασπολόγοι , ψευτες , υποκριτες και ανόητοι.
Αλλη φορά , όταν κατεβάσεις πάλι κανενα ψεμα απο το κεφαλι σου τουλαχιστον φροντισε να το δικαιολογησεις , γιατι απο οτι βλεπω παο τη ξεφτιλα στη ξεφτιλα πας.
.
Θα έλεγα ότι απλά είναι εμπαθείς ανόητοι.
Ο χριστιανισμός όπως και κάθε άλλη εξωτερική θρησκεία βασίζεται τόσο πολύ στο συναίσθημα που στο τέλος λησμονείται ποιος είναι ο ηνίοχος.
quote:Ναι, αλλά ο μόνος εδώ που λασπολογεί, γράφει ψέματα, κάνει επίδειξη υποκρισίας και γράφει παράλογα δεν είμαι εγώ... δεν κατηγόρησα κανέναν που να μην μπορεί να μου απαντήσει.
E καλά εντάξει δε πας καλά
Πρωτα βγάζεις απο το κεφαλι σου ψεμματα και τα μοστραρεις σα θεόπνευστες αλήθειες , και μετα όταν σου ζητώ να μου τα δικαιολογήσεις μου αρχίζεις τα ασχετα , τις ειρωνείες και τις ψευτοεξυπνάδες
Πότε είπα εγω κοπέλα μου οτι είμαι........παγανιστής ;;
Εχεις βέβαια καταλάβει ότι με όλα αυτα που γραφεις με δικαιωνεις οταν λεω ότι έισαστε λασπολόγοι , ψευτες , υποκριτες και ανόητοι.
Αλλη φορά , όταν κατεβάσεις πάλι κανενα ψεμα απο το κεφαλι σου τουλαχιστον φροντισε να το δικαιολογησεις , γιατι απο οτι βλεπω παο τη ξεφτιλα στη ξεφτιλα πας..
...
quote:
Ναι, αλλά ο μόνος εδώ που λασπολογεί, γράφει ψέματα, κάνει επίδειξη υποκρισίας και γράφει παράλογα δεν είμαι εγώ
xaxxaxaxaxaxxaxxaxaxxaxaxa
Εισαι σίγουρη ![]()
.
quote:Ο προσδιορισμός πράγματι θα μπορούσε να μην είναι αναγκαστικός. Αλλά πρακτικά δε γίνεται γιατί για να βελτιωθεί κάποιος, μόνο ή μόνη δε γίνεται (άσε που εύκολα το καβαλά κανείς το καλάμι χωρίς άλλους) - χρειάζεται λοιπόν η ομάδα ως πηγή γνώσης και εμπειρίας και ως σημείου αναφοράς για (αυτο)έλεγχο. Αλλά να το πρόβλημα: με το είσαι μέλος ομάδας (έστω και άτυπα) υιθετείς τη σχετική ταμπέλα...
Έχεις δίκιο γιατί ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον.
Οι χούλιγκανς δεν είναι μόνο ανεγκέφαλοι και φανατικοί οπαδοί, έχουν και ιδεολογία. Είναι μια μορφή αντίδρασης στο σύστημα.
quote:Ή μια ιδέα του συστήματος για εκτόνωση των ζωηρών!
Και κάνεις τώρα το λάθος να βρίζεις τους "χούλιγκαν" χωρίς να τους καταλαβαίνεις.Οι χούλιγκανς δεν είναι μόνο ανεγκέφαλοι και φανατικοί οπαδοί, έχουν και ιδεολογία. Είναι μια μορφή αντίδρασης στο σύστημα.
Τα νεοπαγανιστικά κινήματα βρωμάνε αντιχριστιανισμό, μασωνία, εκμετάλλευση, συμφέροντα. Για να είσαι παγανιστής σου επιβάλλουν να μισείς και να αρνείσαι τον χριστιανισμό και να είναι εγκλωβισμένος ο νους σου σε συγκεκριμένες ιδέες. Πρέπει να πιστεύεις αναγκαστικά στην εξέλιξη, την μετεμψύχωση, να είσαι οπαδός της Μπλαβάτσκυ, να βρίζεις τον Χριστιανισμό, να είσαι άθεος, να είσαι βουδιστής, να είσαι πανθεϊστής, να είσαι υλιστής, να ανήκεις σε κάποια μασωνική στοά.
αλλιώς αν ο παγανιστής δεν έχει αυτά τα στοιχεία δεν είναι "νέο" και cool.