- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Την έχω ακούσει απο τον πατέρα μου, ο οποίος την άκουσε στο στρατό όταν υπηρέτησε το 1967...

quote:
Στέφανος:
το βραδυ ο πατερας μου ειδε ενα τρομακτικο και περιεργο ονειρο ενα μαυρο πλασμα κατι σαν χταποδι με πολλα ματια εμφανιστηκε απο το φυνιστρινι τον κοιταξε μερικα λεπτα πολυ διαπεραστικα και μετα εφυγε.
The call of Cthulhu??????????????????
Κοινώς, μήπως ο πατέρας σου, είδε αυτό μέσα απ'το φινιστρίνι???

Edited by - helios2012 on 12/11/2008 01:11:59
quote:
Εχεις δίκιο PREDATOR!
Και εγω παντώς απο τον νομο
Χανίων είμαι αλλα την συγκεκριμένη ιστορία μου την είπε η γιαγιά μου απο την Αμφιλοχία..
Και αναρωτιέμαι τελικά πως αυτή η κοπέλα θα πρέπει να είχε παέι στα περισότερα χωριά.. :)
Παντώς ευχαριστώ για την ενημέρωση δεν ήξερα ότι ξέκινησε απο τα Χανιά.
Αγαπητή Nefertiri, μάλλον με μπέρδεψες με τον PREDATOR. ![]()
Ειλικρινά δεν ξέρω εάν αυτή η ιστορία ξεκίνησε από τα Χανιά όμως όταν έχουμε ένα αστικό μύθο που κυκλοφορεί σε πολλές "versions" σε πολλά μέρη της Ελλάδος, είναι δύσκολο να βρούμε τον τόπο προέλευσης του.
Απ' όσο ξέρω πάντως, οι περισσότεροι έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την κοπέλα που έχει πεθάνει κι η οποία παίρνει το μπουφάν/σακάκι του άνδρα και το οποίο βρίσκεται τελικά στον τάφο που υποτίθεται ότι είχε θαφτεί. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
καλησπερα σας ενα γεγονος που ακουσα απο τον πατερα μου που ηταν ναυτικος.ειχε φιλο εναν υποπλοιαρχο αυτος τιμωρησε καποιον απο τον πληρωμα για κατι που ειχε κανει μιλαμε για εποχη μετα τον πολεμο.το βραδυ ο πατερας μου ειδε ενα τρομακτικο και περιεργο ονειρο ενα μαυρο πλασμα κατι σαν χταποδι με πολλα ματια εμφανιστηκε απο το φυνιστρινι τον κοιταξε μερικα λεπτα πολυ διαπεραστικα και μετα εφυγε.την αλλη μερα ο τιμωρημενος ναυτικος μεθυσε ειχε ενα πιστολι και οταν ετρωγαν οι αξιωματικοι μπηκε στην τραπεζαρια πυροβολησε και σκοτωσε τον υποπλοιαρχο που ηταν ακριβως διπλα στον πατερα μου.(εχω φωτογραφια του που τον εχουν πιασει και ειναι δεμενος)μετα απο μερικες εβδομαδες ο πατερας μου πηρε ενα γραμμα ηταν απο τις 2 αδελφες του που τον ρωτουσαν με αγωνια αν ειναι καλα και να τους πει τι εγινε εκεινη την συγκεκριμενη μερα.
Υπάρχει περίπτωση να μάθουμε σε ποία χωρικά ύδατα ταξίδευε το πλοίο;
Υ.Γ.
Η ιστορία με την νεκρή κοπέλα είναι κλισέ, μπορείς να την βρεις σε κάθε σημείο της χώρας (και όχι μόνο) με διάφορες παραλλαγές.
Edited by - XD on 12/11/2008 08:46:23
Αχ βρε Στέφανε...αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να μπερδεύει κάποιος ένα θαλάσσιο χταπόδι με έναν αετό???
Μας είπες δύο τελείως διαφορετικές ιστορίες!
Δεν πιστεύω αύριο να μας τ'αλλάξεις πάλι...! ![]()
Τεσπά συγχωρεμένος...
Από μένα τουλάχιστον κανένα πρόβλημα...
Εξάλλου ουδέν τυχαίον... ![]()
Dying_Incubus δεν το είχα προσέξει πως έκανα λάθος με συγχωρείς, μπερδεύτηκα! :)
quote:
να διευκρινησω τι ακριβως εγινε και συγνωμη αν ειπα ορισμενα πραγμμτα λαθος ειχα ακουσει την ιστορια παλαια τα μπερδεψα λιγο και σημερα μου την ξαναειπε. το πλοιο ταξιδευε απο αγγλια προς αφρικη οταν εγινε το γεγονος ηταν κοντα σε ενα νησι μετα τις αζορες δεν θυμαται το ονομα εγινε κατα την διαρκεια του πολεμου και οχι μετα συνηθως πηγαινανε νιοπομπες απο αγγλια καναδα αλλα αυτη την φορα πηγαιναν μονοι τους στην αφρικη και μετα αφου φορτωναν ζαχαρη θα πηγαιναν καναδα.τωρα για την ακριβεια το πλασμα που ειδε ηταν ενας μαυρος αετος και την αλλη μερα ειχε ασχημο προαισθημα φοβοτανε οτι θα τους τορπιλισουν οι γερμανοι.μαλιστα οταν πυροβοληθηκε ο φιλος του ηταν χριστουγεννα και γιορταζαν στην τραπεζαρια
Οκ, σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
quote:
Helie2012 το τέρας που δείχνεις στην φωτογραφία (λέω για εκείνο το όμορφο χταποδάκι) το ανέφερες γιατί ξέρεις καποια ιστορια για αυτο ή απλά έκανες πλάκα;Δεν σε ρωτώ ειρωνικά μην με παρεξηγήσεις να μάθω θέλω.
Nefertiti, καλωσόρισες!
Με συγχωρείς που σου άλλαξα το nic αλλά to Nefertiri μου θυμίζει κατί από τυρί! (Nefer-tiri)![]()
Δε σε παρεξηγώ, αλοίμονο, αλλά αν θές να μάθεις κάτι περισσότερο για το συγκεκριμένο ''χταποδάκι'' δεν έχεις παρά να γκουγκλάρεις το όνομα του, το οποίο παρέθεσα, και θα βρείς πολλά!
Όρεξη, να'χεις... να διαβάσεις!
Γενικότερα, το ''χταπόδι'' αυτό, αποτελεί έναν θεό απ'τους πολλούς, που περιλαμβάνονται στη μυθολογία Κθούλου...
Τώρα, το κατά πόσο οι μυθολογίες θα μπορούσαν να είναι και ιστορίες, αυτό είναι ένα άαααααλλο θέμα...![]()

Σε ένα χωριό της Αρκαδίας, υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο σπίτι (φωτογραφία), για το οποίο λέγονται πολλά… Λέγεται ότι έχει χτιστεί πάνω σε ρέμα… Κι έτσι, όταν βρέχει, το υπόγειο του πλημμυρίζει… Από το δρόμο, μπορεί κάνεις να δει μέσα στο υπόγειο, από ένα μικρό παραθυράκι που υπάρχει…
Πριν αρκετά χρόνια, γύρω στο 1940, τότε που οι άνδρες έλειπαν στον πόλεμο, ιδίως στα χωριά, στα σπίτια υπήρχαν μονό γυναίκες… Στο συγκεκριμένο σπίτι, ζούσε η γιαγιά μαζί με την 9χρονη εγγονή της, καθώς η μητέρα του μικρού κοριτσιού απεβίωσε κατά τη διάρκεια της γέννας… Μια βροχερή μέρα που έμοιαζε με όλες τις άλλες, η γιαγιά έχοντας ετοιμάσει το βραδινό φαγητό, φώναζε στην εγγονή της να κατέβει για να φάει… Δεν έπαιρνε απάντηση, κι έτσι ανέβηκε να την ψάξει για να δει που είναι. Πήγε στο δωμάτιο της, και βρήκε στην μέση του κρεβατιού, ξαπλωμένη την αγαπημένη κούκλα της μικρής αποκεφαλισμένη! Τότε η γιαγιά πανικοβλήθηκε, και άρχισε να ψάχνει επίμονα να την βρει σε ολόκληρο το σπίτι! Δεν την βρήκε πουθενά στο σπίτι και έτσι πήγε να ψάξει και στο υπόγειο…Το θέαμα που αντίκρισε καθώς άνοιξε την πόρτα του υπόγειου ήταν κάτι παραπάνω από ανατριχιαστικό…Το υπόγειο ήταν πλημμυρισμένο, και στον απέναντι τοίχο ήταν σχεδιασμένη με αίμα μια πεντάλφα…και στο κέντρο της, υπήρχε σταυρωμένο το σώμα της αγαπημένης της 9χρονης εγγονούλας…χωρίς το κεφάλι!
quote:
καλησπερα σας ενα γεγονος που ακουσα απο τον πατερα μου που ηταν ναυτικος.ειχε φιλο εναν υποπλοιαρχο αυτος τιμωρησε καποιον απο τον πληρωμα για κατι που ειχε κανει μιλαμε για εποχη μετα τον πολεμο.το βραδυ ο πατερας μου ειδε ενα τρομακτικο και περιεργο ονειρο ενα μαυρο πλασμα κατι σαν χταποδι με πολλα ματια εμφανιστηκε απο το φυνιστρινι τον κοιταξε μερικα λεπτα πολυ διαπεραστικα και μετα εφυγε.την αλλη μερα ο τιμωρημενος ναυτικος μεθυσε ειχε ενα πιστολι και οταν ετρωγαν οι αξιωματικοι μπηκε στην τραπεζαρια πυροβολησε και σκοτωσε τον υποπλοιαρχο που ηταν ακριβως διπλα στον πατερα μου.(εχω φωτογραφια του που τον εχουν πιασει και ειναι δεμενος)μετα απο μερικες εβδομαδες ο πατερας μου πηρε ενα γραμμα ηταν απο τις 2 αδελφες του που τον ρωτουσαν με αγωνια αν ειναι καλα και να τους πει τι εγινε εκεινη την συγκεκριμενη μερα.
Στεφανε,κι εγω το χταποδι,το εχω για ασχημο σημαδι.
Οσες φορες το ειχα δει,παντα μετα καποιος πεθαινε...
Σου εύχομαι καλή συνέχεια στις Συζητήσεις του Esoterica.
Πιστεύω ότι λίγο - πολύ οι περισσότεροι τόποι της υπαίθρου έχουν κάποιο σπίτι που θεωρείται στοιχειωμένο ή έστω κάποια τρομακτική ιστορία την οποία να αφηγούνται στους επισκέπτες τους.
Χωρίς να αμφιβάλλω για την ειλικρίνεια της κατάθεσης σου, μου φαίνεται κάπως δύσκολο σε μια πολύ δύσκολη εποχή - όπως αυτή της Κατοχής - όπου υπήρχε μεγάλη φτώχεια, μεγάλη πείνα και δυστυχία κάποιοι άνθρωποι να ασχολούνταν με τελετές μαύρης μαγείας κι ανθρωποθυσιών... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Οι μαυρες τελετες, ξεκινησαν ενεργα στην Ελλαδα αρχες 80..
Ισως λιγακι πιο νωρις, αλλα σε καμια περιπτωση στην κατοχη..
Ερχονται επειδη φοβασαι.
Αμα ξαναρθουν φτυστους.
Τηλεόραση ξαφνικά άνοιξε η πόρτα της τουαλέτας και βγήκε μια μορφή ανθρώπου
Άσπρη χωρίς χαρακτηριστικά στο πρόσωπο και έρχονταν προς τα μενα εγω προφανώς
Απ τον φόβο μου είχα μείνει στήλη άλατος και δεν μπορούσα ουτε να φωνάξω τελικά
Όταν έφτασε ακριβός μπροστά μου κατάφερα να σηκωθώ και να τρέξω πήγα στο
Δωμάτιο των γωνιών μου τους ξύπνησα έψαχνε ο πατέρας μου ολο το σπιτι αλλα
Δεν είδε τίποτα .
Αυτή την εμπειρία την είχα μονο εκείνη τη φορα εκτοτε δεν ξαναείδα κατι παρόμοιο
Τώρα τι ήταν αυτό δεν ξέρω ακόμα και τώρα τοσα χρονια μετά το θυμάμαι καμια
Φορα και προσπαθώ να δώσω εξήγηση αλλα δεν τα καταφέρνω αμα πάμε
Στη λογική εξήγηση θα έλεγα ότι ισως φοβήθηκα και το έπλασε η φαντασία μου
Αλλα δεν είχα κάποιο συναίσθημα φόβου πριν και στην τηλεόραση έβλεπα το σούπερμαν
Να έβλεπα δηλαδή κανα θρίλερ θα το καταλάβαινα αλλα δεν ηταν μονό η μορφή
Ήταν και η πόρτα που την είδα που άνοιξε και την άκουσα ασε που φτάσαμε φατσα με φάτσα περίπου και διήρκεσε κανα λεπτό ολη η φάση δηλαδή τοσο πολύ να
Το φαντάστηκα μου φαίνεται δύσκολο .