- ΠΟΙΟΙ? ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΧΑΝ,ΕΧΟΥΝ ?!ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Λοιπόν, ο χριστιανισμός θα εξαπλώνοταν έτσι και αλλιώς. Ο πληθυσμός των χριστιανών αυξάνονταν συνέχεια.»
Αυτό το «έτσι και αλλιώς» είναι έωλο φίλε μου. Έτσι και αλλιώς και δίχως υποβολείς και οδηγούς τίποτα δεν συνέβη. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για εξουσιαστικά συστήματα. Και ο χριστιανισμός για τον οποίο ομιλείς ξεκίνησε και γαλουχήθηκε από τους Ρωμαίους ως εξουσία από την πρώτη μέρα.
Ο σχολαστικός χριστιανισμός καπέλωσε και «κληρονόμησε» μια μεγάλη λεία. Ο χριστιανικός φονταμενταλισμός ήταν μια ασήμαντη μειοψηφία θερμόαιμων ζηλωτών και τίποτα περισσότερο στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. Αυτή η μειοψηφία που αντέστρεψε τις αλληγορίες και τους πανανθρώπινους συμβολισμούς σε γελοίες και θεατρικές αυτοκτονικές παραστάσεις, είναι γέννημα λίγων αχρείων θρησκόληπτων καθώς και της Ρωμαϊκής πολιτικής μήτρας.
Σήμερα, ο κόσμος θεωρεί ότι όπου υπάρχουνε σύμβολα και αναφορές «χριστιανών» υπονοείται αυτομάτως ο χριστιανισμός που σήμερα κυριαρχεί. Αυτό όμως είναι ένα οικτρό λάθος!
Ο χριστιανικός φονταμενταλισμός υπήρξε ανέκαθεν απάνθρωπος και βουτηγμένος στην εξουσία και στο χρήμα. Ανέκαθεν υπήρξε εργαλείο στα χέρια πολιτικών και δολοφόνων, ακριβώς διότι από τέτοια μυαλά δημιουργήθηκε.
Εκατομμύρια υπήρξαν οι Γνωστικοί χριστιανοί, όπως οι παυλιστές, οι μανιχαίοι, οι σιμωνιακοί και οι Βογόμιλοι, που άνθιζαν από την Αφρική έως την Ευρώπη ακόμη και στα τέλη του 15ου αιώνα. Όλοι αυτοί καπελώθηκαν ως «εξάπλωση του χριστιανισμού», αν και ουδεμία σχέση έχουνε με τις σχολαστικές ακρότητες του ρωμαϊκού κατασκευάσματος!
Ο Χριστός εκείνων των «χριστιανών» είναι μια διαχρονική αξία, ένας συμβολισμός που λαμβάνει οποιαδήποτε μορφή και περιγραφή, χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του οποίου αποτελούνε οι Δοκητές, και όχι κάποιος Θεός που ζητά……μια σαρκική θυσία του μονογενούς υιού του!
Αυτός είναι και λόγος αυτής της πανσπερμίας που επικρατεί και πάντοτε επικρατούσε ανά τον κόσμο για την έννοια και το «πρόσωπο» του Χριστού: ο Χριστός των Γνωστικών μπορούσε να πάρει οποιαδήποτε μορφή και δράση, καθώς ουδείς θεωρούσε πως διεκδικούσε μια μοναδικότητα, μια γήινη πραγματική ιστορία.
Grom Hellscream:
«Απλώς υπήρξαν αρκετοί τραμπούκοι που στο όνομα του Χριστού σφάζανε κάθε άθεο ή ειδωλολάτρη πράγμα απαράδεκτο.»
Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν επί προσωπικού, αλλά σπανίως υπήρξαν θρησκείες με πιο έντονο ειδωλολατρικό ύφος από αυτό του χριστιανισμού. Ο χριστιανισμός ξεκινά με ένα είδωλο, με μια θυσία ενός ανθρώπου. Και αυτό είναι εξόχως μακάβριο!
Grom Hellscream:
«Ο Χριστός είπε αν πας σε σπίτι ειδωλολάτρη για να του μιλήσεις και να τον φέρεις στον χριστιανισμό και δεν σε ακούσει απλώς φυγεΔεν είπε κάψε του το σπίτι.»
Είπε όμως, εφόσον έτσι το θέτεις, αλλά πολλά που είναι πολύ πιο άσχημα και μισαλλόδοξα. Είπε ότι όσοι κάνουν το λάθος και δεν δεχθούνε καν τους μαθητές του, αυτοί θα είναι καταδικασμένοι. Και αυτό το «λάθος» μάλλον το έκαναν πολλά δισεκατομμύρια ανθρώπων…..
Grom Hellscream:
«Τέλος, σχετικά με την πεποίθησή μου ότι οι δωδεκαθειστές μισούν το χριστιανισμό, φτάνει να κοιτάξεις προηγούμενες τοποθετήσεις μελών.»
Δεν επικροτώ κανένα μάντρωμα και σαφέστατα δεν αποτελεί πρόοδο η αποχή από το ένα μαντρί για την είσοδο σε κάποιο άλλο. Όμως αυτή είναι η μισή εικόνα.
Θαρρείς φίλτατε ότι εάν κοιτάξουμε τα επίσημα κατάστιχα της ορθοδοξίας θα βρούμε κάτι άλλο εκτός από μίσος για την ελληνική κοσμοθέαση? Θαρρείς ότι εάν πάμε στις 20 του Μάρτη (Κυριακή της Ορθοδοξίας) στις εκκλησιές και ακούσουμε εκ άμβωνος το ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ θα εισπράξουμε κάτι άλλο από διαχρονική μισαλλοδοξία και κακότητα?
Αυτοί που πρώτοι ανήγαγαν το Θείο σε εκτελεστικό απόσπασμα, αυτοί που πρώτοι έσπειραν τον διχασμό και τους ελέω Θεού δικαστές μεταξύ απίστων και πιστών, είναι δυστυχώς οι χριστιανοί φίλτατε. Και το χειρότερο: αυτό κάνουνε ακόμα και σήμερα.
ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΚΑΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΣΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ.
ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ.
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΘΥΣΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΑΣΚΟΥΣΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ. ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ.
ΕΠΙΔΙΩΞΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ; ΟΧΙ.
ΆΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
ΜΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ Γ’ ΡΑΙΧ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ (ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ), ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ (ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΣΕ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΤΗΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ) ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΑΝ…
ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥ, ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΛΩ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΥΤΟ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.
ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΥΧΑΙΕΣ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΝΟΗΤΕΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ.
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΕ ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΣΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ.
ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΟΡΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΒΛΑΒΕΡΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."
quote:
ποιος είναι αντάξιος του Σωκράτη?
Γκρομ, θεωρω πολλους φιλοσοφους καλλιτερους απο τον Σωκρατη και οι οποιοι εζησαν αργοτερα απο αυτον (Σωκρατης : 470-399 παχχ)
οι παρακατω φιλοσοφοι αποτελεσαν εμπνευση για τους μεγαλυτερους διανοητες της ανθρωποτητας:
-Επικουρος (εξελιξη των ατομικων φιλοσοφων, 341-270 παχχ)
-Πυρρων (απο την Ηλεια, ο ιδρυτης του σκεπτικισμου, ο ιδιος βεβαια δεν εγραψε τιποτα σαν το Σωκρατη, 360-270 παχχ)
-Διων ο Χρυσοστομος (απο την Προυσα της Βιθυνιας, 40-115 μαχχ)
-Επικτητος (απο την Ιεραπολη της Φρυγιας, 55-135 μαχχ)
Ο ταπεινης γενιας Σωκρατης διδασκει μεγαλοφροσυνη στον απογονο μιας αριστοκρατικης οικογενειας: η εικονα του Σωκρατη που απαξιωνει και περιφρονει τους φτωχους βιοτεχνες για να δωσει κουραγιο στον Αλκιβιαδη που θα μιλουσε στην εκκλησια του Δημου (Αιλιανος, ποικιλη ιστορια Β,1 ) ειναι χαρακτηριστικη για την αντιδημοκρατικοτητα του Σωκρατη.
Ο ιδιος ο Πλατωνας δια στοματος Σωκρατη καταφερεται εναντια στο Δημοκρατικο πολιτευμα (Πρωταγορας, 319Β)
--ενω ο Πρωταγορας υπερασπιζεται βεβαια την δημοκρατικη αρχη της συμμετοχης ολων στις αποφασεις για τα κοινα με το μυθο του Προμηθεα του Επιμηθεα και του Δια. (Πρωταγορας, 322C)--
Δεν ειναι τυχαιο οτι μαθητες του ηταν μελη και συνεργατες των Τριακοντα Τυρρανων, μια χουντα κακουργων που αιματοκυλισε την Αθηνα
μεχρι την επανασταση των Δημοκρατικων..
Ο Σωκρατης δυστυχως ζημιωνε την πολη του οταν με προκλητικο τροπο απαξιωνε τους θεσμους του Αθηναικου Πολιτευματος.
Ο Σωκρατης επρεπε να εξοριστει πολυ νωριτερα:
Χαρακτηριζει αναξιους πολιτικους τον Θεμιστοκλη, τον Μιλτιαδη, τον Περικλη, τον Κιμωνα - τους θεμελιωτες της Ελληνικης ελευθεριας και δοξας! (Γοργιας 515Ε-516D) γιατι "με λιγους Αθηναιους για να μην πω μονος εγω, ασκω την πραγματικη πολιτικη τεχνη, και μονος απο τους σημερινους πολιτευομαι σωστα" !!!! (521D)
Ενω οι δικοι του μαθητες ειτε αναδειχθηκαν σε εγκληματιες και ειδεχθεις τυραννους (Κριτιας, Χαρμιδης) ειτε αυτομολησαν στους εχθρους της Αθηνας, Σπαρτιατες (Αλκιβιαδης, Ξενοφων) (Θουκυδιδης Στ'92)
Η πολιτικη του σταση τεινει στην εκμεταλλευση των πολλων απο τους λιγους ακομα και με απατες και ψεμματα (Πολιτεια Γ',389Β)
Κυρησσει την απολυτη υποταγη στους αρχοντες, την λογοκρισια ( !!! ) του Ομηρου και την καταργηση των ποιητικων μυθων (δεν καταλαβαινει ο φιλοσοφος την Ποιηση; ) ως "νεανιευματα ιδιωτων εις αρχοντας" δηλ. παπαριες χαζων κατα των ανωτερων !!! που πρεπει να εξοβελισθουν!
(υμνος στον ολοκληρωτισμο)
Στο ιδιο κειμενο (Πολιτεια) λιγο μετα την καταδικη των ποιητικων μυθων επιννοει εναν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΥΘΟ, ενα "γενναιον ψευδος" (414Β) για να επιβαλει τον "ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ" ταξικο διαχωρισμο των κατοικων της "ιδανικης πολιτειας" του σε αρχοντες φρουρους("επικουρους") και χειρωνακτες.
Ειναι επισης υποστηρικτης και αλλων μεθοδων φασισμου
οπως ο "ευγονισμος" με δρακοντια κρατικα μετρα για να εξασφαλιστει
η "καθαροτητα" της φυλης ή της ταξης!!! (Ε' 459-460 και Ζ'540Ε)
Ψεγει την δημοκρατια επειδη παρεχει ελευθεριες στους δουλους και ισοτιμια στις γυναικες!!! (Η' 563Β):
"καταχρηση της ελευθεριας" στη δημοκρατουμενη πολιτεια ειναι γιαυτον "να βλεπεις τους δουλους και τις δουλες να απολαμβανουν οχι μικροτερη ελευθερια απο κεινους που τους αγορασαν"!!!
"Ελησμονησα ακομα να πω ποση ισονομια και ελευθερια επικρατει εκει στις μεταξυ των ανδρων και γυναικων θεσεις"
--κατα των γυναικων και των δουλων λοιπον ο φιλοσοφος--!!!
και υπερ του ιδιωτισμου: (λογικο αφου ειναι αντιδημοκρατης)
αποχη απο καθε αναμειξη με τα κοινα ως γνωρισμα κορυφαιας φιλοσοφιας
(Θεαιτητος, 173D)
O "σοφος βασιλικος ανθρωπος" ειναι αυτος που αρχει μονοκρατορικα, σκοτωνει και εξοριζει, πανω απο νομους, πανω απο τη θεληση των πολιτων, "για το καλο της πολιτειας"
Εδω βλεπουμε ολους τους τυραννους,μοναρχες,δικτατορες και ομοιους τους να συμφωνουν με τον φιλοσοφο.. (Πολιτικος 266Ε)
Να μην επιμεινω περισσοτερο παραθετοντας την κριτικη του μεγαλου ελληνιστη Νιτσε πανω στον Πλατωνικο Σωκρατη, δεν θελω να εννοηθει οτι βρηκα ευκαιρια για επιθεση κατα του χ"ισμου παλι!
![]()
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Δεν γραφώ πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, και όσο περιμένουμε την... "αναβάθμιση"
του χώρου, θα κάνω εξαίρεση.
ΜΑΟ: - Ο Σωκρατης δυστυχως ζημωνε την πολη του οταν με προκλητικο τροπο απαξιωνε τους θεσμους του Επαναστατικού, ερμ, Αθηναικου Πολιτευματος!
ΣΤΑΛΙΝ: - Ο Σωκρατης επρεπε να εξοριστει πολυ νωριτερα. Κατ'ευθείαν στην Σιβηρία!
Μέλος της ΓΣΕΕ* (Κάτω από τον αγκώνα του Στάλιν): - Ναι, ρε παιδί μου, ΑΥΤΟ θα πει Ελληνισμός...
*Γενική Συνομοσπονδία Εθνικών Ελλάδας
ΑΡΕΙΕ, ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ'ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;
Θα κάνω αυτήν την μοναδική προσπάθεια να σου απαντήσω χωρίς ειρωνία, αν και η ειρωνία σου ταιριάζει γάντι, ή μάλλον κάλτσα.
Οι γνώσεις που ισχυρίζεσαι οτι έχεις περι ιστορικών θεμάτων είναι σε ποταπό επίπεδο, λυπάμαι όχι γι' αυτό αλλά γιατί ο τρόπος που απαντάς δείχνει εγωισμό, άρνηση να παραδεχθείς τα κενά σου και καμία απολύτως διάθεση να διαβάσεις και να μάθεις.
Όταν μας λες οτι ο Κωνστάντιος ήταν υιός του Μ.Κωνσταντίνου και μετά στο καπάκι πετάς το μπαλάκι αλλού και συνεχίζεις να επιχειρηματολογείς χωρίς γνώση, αυτό σημαίνει οτι εδώ ήρθες απλά και μόνον για έναν λόγο.
ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΕΙΣ
Δεν ξέρω που ανήκεις και ούτε που μου καίγεται καρφί.
Εδω μέσα πάντως την δουλίτσα σας δεν θα την κάνετε έτσι εύκολα όσσο υπάρχω ΕΓΩ!
Και όπως λέει και ο Καζατζίδης για κάτι μαντρόσκυλα σαν κι εμένα:
ΥΠΑΡΧΩΩΩΩ ΚΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΩ, ΣΚΛΑΒΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΘΑ ΧΩ ΚΙ ΑΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣΤΟΥΣ...

ΓΡΡΡΡΡ
quote:
ΜΑΟ: - Ο Σωκρατης δυστυχως ζημωνε την πολη του
Δηλ. πως την ζύμωνε με μαγιά ή με προζύμι;
quote:
ΣΤΑΛΙΝ: - Ο Σωκρατης επρεπε να εξοριστει πολυ νωριτερα. Κατ'ευθείαν στην Σιβηρία!
Ε αφού το είπε ο Σταλινάρας αυτό, γονάτισε Σωκράτη στο μέγα Στάλιν.![]()
quote:
Δεν γραφώ πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, και όσο περιμένουμε την... "αναβάθμιση" του χώρου, θα κάνω εξαίρεση.
Σώωωπα μη μας το λες, θα βάλω τα κλάματα που μας έκανες τέτοια τιμή.
Όσσο υπάρχουν εδώ μέσσα άτομα σαν κι εσένα αναβάθμιση ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.
quote:
Μέλος της ΓΣΕΕ* (Κάτω από τον αγκώνα του Στάλιν): - Ναι, ρε παιδί μου, ΑΥΤΟ θα πει Ελληνισμός...
Ξεχάσανε να δείξουνε την φωτογραφία ανάμεσα απο το παντελόνι του Στάλιν, εκεί που ποζάρουν οι μισθωτοί της εκλησιαστικής προπαγάνδας με τις μεγάλες γλώσσες τους.

ΓΡΡΡΡΡ
Μιας και ξεκίνησες ένα θέμα σαν κι αυτό που τελικά πήρε πάλι την μορφή αντι-Χριστιανικής προπαγάνδας και ύβρεων από όλους τους 'λαμπρούς' επιστήμονες αυτής της χώρας (ιστορικούς, κοινωνικούς επιστήμονες, θεολόγους, κλπ), θα ήταν χρήσιμο νομίζω να επαναλάβω, πως ότι και να λένε οι διασκεδαστές μας εδώ στο φόρουμ και αλλού, θα υπάρχει μία μόνιμη απάντηση.
Το 97% των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Και ουδείς έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τα πιστεύω των άλλων. Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους 'εγγράμματους' επιστήμονες του φόρουμ.
Βέβαια ακούγονται και άλλα τραγελαφικά για τον Σωκράτη κλπ, που τα συναντά κανείς μόνο σε κάτι εικονογραφημένα κόμικς της Ελλ. Ιστορίας του Κορδάτου.
Έλεος..! Τα ίδια ξανά και ξανά..
quote:
Το 97% των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι
Κι εγώ Χ.Ο. είμαι στους βρωμοκαταλόγους σας αλλά κάποια στιγμή θα πάω να ζητήσω διαγραφή.
Προτιμώ το όνομά μου να ποζάρει στο κωλόχαρτο της τουαλέτας παρά στα αρχεία της διεφθαρμένης και βρωμερής εκλησίας ΣΟΥ! Για να βγαίνει ο κάθε ΓΑΡ και να μου κουνιέται με αριθμούς - φούσκα!

ΓΡΡΡΡΡ
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ
quote:
ΓΑΡquote:
Το 97% των Ελλήνων είναι Χριστιανοί ΟρθόδοξοιΚι εγώ Χ.Ο. είμαι στους βρωμοκαταλόγους σας αλλά κάποια στιγμή θα πάω να ζητήσω διαγραφή.
Προτιμώ το όνομά μου να ποζάρει στο κωλόχαρτο της τουαλέτας παρά στα αρχεία της διεφθαρμένης και βρωμερής εκλησίας ΣΟΥ! Για να βγαίνει ο κάθε ΓΑΡ και να μου κουνιέται με αριθμούς - φούσκα!
Σου είπα και παραπάνω βρωμόσκυλο, πρόσεχε πως μιλάς για τα πιστεύω των άλλων. Αν εσύ έχεις μεγαλώσει στις τουαλέτες ή μες στα σκατά, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.
Edited by - ΓΑΡ on 15/03/2005 03:55:52
quote:
Σου είπα και παραπάνω βρωμόσκυλο, πρόσεχε πως μιλάς για τα πιστεύω των άλλων. Αν εσύ έχεις μεγαλώσει στις τουαλέτες ή μες στα σκατά, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.
Α ρε φατσούλα πως φαίνεται η τσαντίλα σου.
Δυστυχώς έχεις δίκιο.
* ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ!!!
* ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΑΒΑΩ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΑΒΑΩ ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ 97% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΣΤΙΓΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΤΕ.
Κατάλαβες γαργάρα;![]()