ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΖΩΔΙΟ ΕΙΣΑΙ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΙ ΖΩΔΙΟ ΕΙΣΑΙ; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Mercury72 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
01/04/2006, 18:57:59
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πρωτοδημοσιεύτηκε προχθές στα νέα της σελίδας του τηλεσκοπίου hubble της NASA και περιφέρεται σε κάθε αστροφυσικό site:

"Κάθε έτος στην ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, ο ήλιος ανεβαίνει σε ένα σημείο που είναι μακρύτερα ο Βορράς απ'ό,τι οποιαδήποτε άλλη ημέρα του έτους. Στα ερείπια του Stonehenge στην Αγγλία, αυτή η ανατολή εμφανίστηκε στον ορίζοντα σε άμεση ευθυγράμμιση με την ογκώδη κεντρική πέτρα του εσωτερικού κύκλου, ακριβώς τη στιγμή που η σκια της σελήνης, διερχόταν από την περιοχή!!!
Αυτό είναι το πιο απίθανο συμβάν που θα μπορούσε να σχετίζεται με το αρχαίο αυτό μνημείο, που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας εποχής με τη μεγάλη πυραμίδα της Αιγύπτου και που η τοποθεσία του ευθυγραμμίζεται κανονικά με τον Ήλιο, κάθε χρόνο την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. Στις 29 Μαρτίου όμως, το μνημείο του Στόουνχετζ, ήταν ευθυγραμμισμένο με μία περιοχή του ηλιακού μας συστήματος, η οποία μέχρι στιγμής είναι πλήρως ανεξερεύνητη, ακόμα και από τα πιο δυνατά τηλεσκόπια, εφόσον σε κάθε παρατήρηση συμβαίνει να βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον Ήλιο. Από που προήλθε συνεπώς η ευθυγράμμιση, εφόσον ο Ήλιος είχε ήδη σκοτεινιάσει;;;
..."

η συνέχεια εδώ:
http://www.thothweb.com/article2711.html

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, πριν από 3 ημέρες, την Τετάρτη 29 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της έκλειψης του Ηλίου, παρατηρήθηκε ένα πρωτοφανές φαινόμενο: ενώ κανονικά ο Ήλιος ευθυγραμμίζεται με την κεντρική πέτρα του Στόουνχετζ την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, η έκλειψη του Ήλιου είχε ως αποτέλεσμα να ευθυγραμμιστεί ο Ήλιος με την πέτρα, σα να είχαμε μεταβεί κιόλας στη ημερομηνία αυτή!
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μονάχα σε μία περίπτωση:
Εάν το ηλιακό μας σύστημα, είχε δύο, αντί για έναν Ήλιο!!!

Σχετικά sites για περαιτέρω έρευνα:
http://www.nasa.gov/news/highlights/index.html
http://sci.esa.int/science-e/www/area/index.cfm?fareaid=6
http://www.spacetelescope.org/

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

01/04/2006, 19:09:19
Αυτό είναι ό,τι πιό εκπληκτικό έχω διαβάσει σχετικά με αστροφυσικά
φαινόμενα!
Ανυπομονώ να μάθω τί βρήκανε οι επιστήμονες!

stavros_pΜέλος
01/04/2006, 21:24:41
φτού να πάρει! ψάρωσα! Παρόλο που το θυμόμουν τι μέρα είναι σήμερα και σε άλλο το είχα καταλάβει...
AngelosΜέλος
02/04/2006, 08:55:32
Ε καλα

Τα πρωταπριλιατικα δεν διαφερουν πολυ απο την πλειοψηφια των θεματων που ανοιγουν εδω.

Αγγελος.

SavaothΜέλος
02/04/2006, 11:26:11
Δεν άντεξες, το πες..
AZAΧ_ΧΑΖΑΜέλος
02/04/2006, 12:28:27
quote:

Ε καλα

Τα πρωταπριλιατικα δεν διαφερουν πολυ απο την πλειοψηφια των θεματων που ανοιγουν εδω.

Αγγελος.

ΗΡΩΑΑΑΑΑΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

Ο άσπρος σίφουνας....

Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...

03/04/2006, 00:39:38
Μιας και έχει εκπνεύσει πια για τα καλά η πρωταπρηλιά, καιρός να απενεργοποιηθεί το θέμα αυτό.
Δυστυχώς, έχουμε έναν Ήλιο
Το ξέρω πως κάποιοι απογοητευτήκατε.
Πολύ ρομαντικό για να είναι αληθινό!

Το θέμα αυτό ήταν η φάρσα-αντιπερισπασμός του ESOTERICA, ώστε να μην υποψιαστεί κανείς ότι η ιστορία με το anti-esoterica.gr ήταν πρωταπρηλιάτικο αστείο.

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμα.
Το link που έχω παραθέσει στο εισαγωγικό μου μήνυμα, συγκεκριμένα το:
http://www.thothweb.com/article2711.html
αναφέρεται σε ένα άρθρο που δεν είναι πρωταπρηλιάτικο αστείο. Μετέφρασα τις πρώτες δύο σειρές του (για ξεκάρφωμα ) και το υπόλοιπο είναι δικής μου επινόησης.

Καλό μήνα λοιπόν σε όλους!!!

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

IsidaΝέο Μέλος
31/08/2003, 20:29:46
KALHSPERA SE OLOUS

THA HTHELA NA THESW ENA ERWTHMA...
OI PERISSOTEROI EXOUME DEI TIS TAINIES "O ARXONTAS TWN DAXTHLIDIWN" TO ERWTHMA MOU EINAI TO EKSHS: AYTOS O POLEMOS POU DIEKSAGETE STHNTAINIA, MHPWS EINAI <<O AORATOS POLEMOS>> GIA TON OPOIO MHLAEI O KA8HGHTHS FOYRAKHS??????? THA HTHELA NA MATHW....

SAS EYXARISTW POLU
ISIDA (Μαρία)

SiraxΝέο Μέλος
01/09/2003, 02:23:39
Mhpws 8a mporouses na e3hghseis kai se emas tous mh anagnwstes tou Kuriou Fourakh,poios einai autos o "aoratos polemos",gia na doume an mporoume na voh8hsoume ?????????????

Filika...

Non spero a niente,non temo nessuno,sono libero(N.K)

morphΜέλος
01/09/2003, 13:31:37
ο φουκαρας ο Tolkien παντως προσπαθησε να κανει κατανοητο ότι δεν θελει να περασει καποιο μηνυμα μεσα απο τον αρχοντα των δακτυλιδιων αφου απο τη στιγμη που κυκλοφορησε οι ανθρωποι επεμεναν να το θεωρουν ως αλληγορια για πραγματικα γεγονοτα. Αγνοω το περιεχομενο του "αορατου πολεμου" οπως αγνοω και τον καθηγητη φουρακη. παντως σεβομαι τον tolkien και δεν ψαχνω να βρω κανενα βαθυτερο συνδετικο κρικο με αορατους ή ορατους πολεμους.

"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω

04/09/2003, 13:10:05
Πάντως, έτυχε να ακούσω στο παρελθόν, ότι ο "καθηγητής Φουράκης" υποστήριζε ότι ο "αόρατος πόλεμος" είναι αυτός που παρουσιάζεται στην ταινία Star Wars...

Με τη λογική αυτή κάθε πόλεμος σε κάθε ταινία θα μπορούσε να αναχθεί σε κάποιον "αόρατο πόλεμο"...Νομίζω όμως ότι αυτή η "λογική" απλά δεν έχει λογική...

SecondbornΜέλος
05/09/2003, 02:01:32
Φίλε morph με εκπλήσσεις. Χίλια μπράβο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς ο Tolkien μισούσε την αλληγορία. Και ακριβώς σε αυτό το σημείο κρύβεται η μεγαλοφυϊα και το μεγαλείο του.

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."