ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΛΗΜΜΑ (Σχετικά με το ενδεχόμενο εμφύτευσης τσιπ ή χαράγματος) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΔΙΛΗΜΜΑ (Σχετικά με το ενδεχόμενο εμφύτευσης τσιπ ή χαράγματος) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

stratis7930 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
stratis79Μέλος
06/09/2005, 10:38:27
Αυτό το ερώτημα έχει πολύ συζήτηση, το αν δηλ. με δόλιο τρόπο θα πάνε να μας το φυτέψουν. Φαντάζομαι όμως ότι όταν θα αρχίσει να εφαρμόζεται το τσιπ θα έχουμε το χρόνο να σκεφτούμε και να δούμε ο καθένας τι θα πράξουμε.
ketterΝέο Μέλος
07/09/2005, 10:40:22
Auto vevaia mporei na ginete kai auth th stigmh, diladi xeirourgoi na
emfiteuoun to chip se as8eneis kata thn ora tou xeirourgiou.

Pos mporeis na eisai sigouros meta?

stratis79Μέλος
07/09/2005, 13:16:47
Το τσιπ φίλε ketter ξέρω ότι είναι ψηλαφητό. Μια μέρα χάδευα το σβέρκο ενός σκύλου και έπιασα κάτι σαν μεγάλος κόκκος ρυζιού, τελικά κατάλαβα ότι επρόκειτο για μικροτσίπ.

Pos mporeis na eisai sigouros meta?
===
Ουσιαστικά όπως το θέτεις ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Πιστεύω όμως πως θα περάσουν χρόνια για να γίνει υποχρεωτικό, θα μας το περνούν σιγά σιγά ώστε να το συνηθίσουμε και να δούμε πόσο πρακτικό είναι στην καθημερινότητά μας ώστε όταν έρθει η ώρα ελάχιστοι να το απορρίψουν.

ketterΝέο Μέλος
09/09/2005, 16:34:22
oraia.

Ti ginete me auton pou pernei to chip, kai meta to vgazei eite meso xeirourgiou (eite monos tou) ?
Telika autos aporiptei ton 8eo, metanionei kai aporiptei to xaragma?

RatRogueΝέο Μέλος
12/09/2005, 18:29:21
Καλησπέρα σας...πολύ ενδιαφέρον το θέμα, θα ήθελα να προσθέσω και τις δικες μου σκέψεις ως αφορμη για προβληματισμο...

Πρώτον, το Βιβλίο της Αποκάλυψης αποτελεί το πιο αμφιλεγόμενο Βιβλίο της Καινής Διαθήκης. Για αιώνες οι θεολόγοι έριζαν για το αν θα έπρεπε να περιληφθεί στα κανονικά κείμενα ή όχι. Χαρακτηριστικά, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος (εις εκ των Πατέρων της Εκκλησίας) είχε διατυπώσει την άποψη ότι δεν έπρεπε να περιληφθεί στον Κανόνα αλλά να έχει την τύχη και των υπόλοιπων «απόκρυφων Ευαγγελίων». Σημειωτέον, ότι και σήμερα ακόμα έχει «ιδιάζουσα θέση» στην ορθόδοξη παράδοση και πρακτική.

Δεύτερον, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες (τις οποίες μοιράζομαι με πολύ εμπειρότερους και ειδικότερους μελετητές) για το κατά πόσο το κείμενο της Αποκάλυψης περιέχει όντως μελλοντολογικές αναφορές και δεν αναφέρεται σε γεγονότα και καταστάσεις σύγχρονες του Ιωάννη (1ο αιώνα μ.Χ.). Η άποψη αυτή αναζητεί ερμηνείες στο κείμενο σύγχρονες με την εποχή που γράφτηκε, αντιμετωπίζει δηλαδή την Αποκάλυψη ως περιγραφή των δεινών εκείνης της εποχής, κωδικοποιημένη για ευνόητους λόγους. Δεν θέλω να επεκταθώ (μια έρευνα στο Δίκτυο θα είναι σίγουρα πιο εποικοδομητική απ’ότι θα μπορούσαν ποτέ να καταστούν οι περιορισμένες μου γνώσεις επί του θέματος), αρκούμαι να αναφέρω ότι, σύμφωνα πάντα με την ερμηνεία αυτή, ο αριθμός του Θηρίου είναι κωδικοποιημένη αναφορά στο Νέρωνα (το όνομα του Νέρωνα στα εβραϊκά φαίνεται να αντιστοιχεί αριθμολογικά με το 666, οπότε ερμηνεύεται ως συγκαλυμμένη αναφορά σ’αυτόν η αναφορά στο Θηρίο).

Τρίτον, κι αν ακόμα γίνει δεκτή η προσέγγιση της Αποκάλυψης ως κειμένου προφητικού, το ίδιο το χωρίο (Απ. 13:16-18) αφήνει πολλές αμφιβολίες για το αν όντως το «χάραγμα» έχει κάποια σχέση με τα βιοτσίπ. Καταρχήν, αναφέρεται σε χάραγμα στο μέτωπο ή στο δεξιό χέρι. Αν εγώ βάλω το τσιπάκι στο αριστερό χέρι ή στον ώμο ή στο σβέρκο; Κατά δεύτερον, αναφέρεται σε «χάραγμα» ενώ η διαδικασία εμφύτευσης καθόλου δεν μοιάζει με χάραγμα, και σίγουρα δεν αφήνει ορατά σημάδια. Κατά τρίτον, ρητά αναφέρεται ότι το χάραγμα θα φέρει το όνομα του Θηρίου ή τον αριθμό αυτού. Δεν νομίζω ότι θα ήταν ιδιαίτερα εμπνευσμένο marketing να μας σφραγίζουν με τσιπάκι που θα λέγεται «Θηρίο» ή θα γράφει πάνω τον –παγκόσμια γνωστό και συνδεδεμένο στο συλλογικό υποσυνείδητο της ανθρωπότητας με το Κακό- αριθμό 666. Πραγματικά δηλαδή, δεν μπορώ να δω τη σύνδεση μεταξύ του συγκεκριμένου χωρίου και της τεχνολογίας του βιοτσίπ.

Ομολογουμένως, η αναφορά «ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα» προβληματίζει, καθώς όντως ακούγεται «εσχατολογική» (στην εποχή μας ο αποκλεισμός κάποιου από τη δυνατότητα απόλαυσης των αγαθών του καταναλωτικού πολιτισμού αποτελεί ίσως την πιο επώδυνη μορφή εξοστρακισμού), μολαταύτα θεωρώ ότι ένας τέτοιος «αποκλεισμός» θα έφερνε τον αποκλεισθέντα κοντύτερα στο χριστιανικό ιδεώδες απ’αυτούς στους οποίους θα επιτρεπόταν να συνεχίζουν τις αγοραπωλησίες.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι το βιοτσίπ αποτελεί ένα τεράστιο θέμα, με προεκτάσεις ηθικές, νομικές, κοινωνιολογικές και πολιτικές και με πολύ σοβαρά επιχειρήματα, τόσο υπέρ όσο και κατά. Λυπάμαι όμως που δεν μπορώ να του αναγνωρίσω και θρησκευτική σημασία βασισμένος στην παραπάνω αναφορά.

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην κούρασα.

Occam's Razor: Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem

BizarreΜέλος
13/09/2005, 09:48:44
Παιδιά, συγνώμη, χριστιανή είμαι και εγώ, αλλά δεν μπορώ να ακούω τόσο «κολλημένες» απόψεις!

Τι θα πει «χριστιανικό ιδεώδες» και «καλός χριστιανός»? Καλοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ υπάρχουν. Ανεξαρτήτως θρησκείας. Δηλαδή, ο βουδιστής που δεν έχει ακούσει για το χάραγμα, αν το δεχτεί θα είναι αμαρτωλός γιατί απαρνήθηκε το χριστιανικό ιδεώδες? Ή ένας άθεος που ποτέ δεν έβλαψε κανέναν είναι καταδικασμένος από χέρι?
Πραγματικά, υπάρχουν άνθρωποι να το πιστεύουν αυτό?

Και τέλος, είναι γνωστό ότι τα περισσότερα θρησκευτικά βιβλία, όλων των θρησκειών (ναι, και της δικής μας θρησκείας!-δεν είμαστε εξαίρεση!) είναι αλληγορικά. Ειδικά την Αποκάλυψη την ερμηνεύουμε με χίλιους τρόπους. Πώς είναι δυνατόν, σε ένα τόσο αλληγορικό βιβλίο, όλοι εσείς να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι μιλάμε για κυριολεκτικό χάραγμα, στο χεράκι, και πρέπει να απαντήσουμε με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

Συγκεντρωθείτε παιδιά! Πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ είμαστε νέοι άνθρωποι. Νέοι με την ευρύτερη έννοια της λέξης. Και δεν μπορώ να ακούω από νέους ανθρώπους τέτοιους δογματισμούς και προκαταλήψεις. Η κουβέντα στο θέμα αυτό ξεκίνησε φιλοσοφικά και ήταν καλή. Μετά πήρε στροφή και κατέληξε να είναι συγκεκριμένη δογματική άποψη και όχι προσπάθεια ανάλυσης και ερμηνείας.

stratis79Μέλος
14/09/2005, 09:51:03
Και δεν μπορώ να ακούω από νέους ανθρώπους τέτοιους δογματισμούς και προκαταλήψεις
===
ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει τη γνώμη κι ας μην αρέσει στους άλλους.

Η κουβέντα στο θέμα αυτό ξεκίνησε φιλοσοφικά και ήταν καλή. Μετά πήρε στροφή και κατέληξε να είναι συγκεκριμένη δογματική άποψη και όχι προσπάθεια ανάλυσης και ερμηνείας.
===
ούτε αυτό απαγορεύεται.

Ti ginete me auton pou pernei to chip, kai meta to vgazei eite meso xeirourgiou (eite monos tou) ?
Telika autos aporiptei ton 8eo, metanionei kai aporiptei to xaragma?
===
έλα ντε! καλή ερώτηση.

BizarreΜέλος
14/09/2005, 10:20:56
quote:

Και δεν μπορώ να ακούω από νέους ανθρώπους τέτοιους δογματισμούς και προκαταλήψεις
===
ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει τη γνώμη κι ας μην αρέσει στους άλλους.

Η κουβέντα στο θέμα αυτό ξεκίνησε φιλοσοφικά και ήταν καλή. Μετά πήρε στροφή και κατέληξε να είναι συγκεκριμένη δογματική άποψη και όχι προσπάθεια ανάλυσης και ερμηνείας.
===
ούτε αυτό απαγορεύεται.

Δεν είπα ότι απαγορεύεται.
Κι εγώ την άποψή μου είπα!

lusiΝέο Μέλος
14/09/2005, 10:28:04

:O :(

just call me LuSi

ketterΝέο Μέλος
02/05/2006, 15:58:03
Paidia kamia ekseliksh gia auto to 8ema yparxei?
Prin 2 mines eixe kanei mia endiaferousa ekpomph o Xardavelas
me 8ema to Xaragma
proedrosΝέο Μέλος
17/10/2007, 21:52:47
H Aποκαλυψη το λεει ξεκαθαρα οτι το χαραγμα θα το εχουμε στο μετωπο η στο δεξι χερι.
Το verychip ομως αμα διαβασετε και ψαξετε στο ιντερνετ μονο στο δεξι χερι και στο μετωπο μπορει να εμφυτευτει.
Αλλωστε και ο γεροντας ΠΑΙΣΙΟΣ εχει αναφερθει χαρακτηριστικα για αυτο το θεμα.
Μιλαει ξεκαθαρα ο γεροντας και λεει οτι πρωτα θα φερουν τις ταυτοτητες μετα τισ καρτες,μετα θα λενε πως κλεβονται οι καρτες και μετα θα φερουν το σφραγισμα.Μαλιστα λεει οτι δε θα το επιβαλουν με το ζορι εδω στην ΕΛΛΑΔΑ.
Τωρα οσο αφορα εμενα δε θα το δεχτω.Μπορα λεει ειναι ο Γεροντας και θα περασει...Εξετασεις θα δωσουμε....
17/10/2007, 23:19:27
Ακριβώς φίλε Πρόεδρε,
Το τσιπάκι θα μπει ακριβώς στο σημείο όπου έχει προβλεφθεί εδώ και 2000 χρόνια πριν.

Σε λίγα χρόνια, πιστεύω, πως δεν θα μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτό και όποιος αντέξει.

kostakisΜέλος
18/10/2007, 10:07:50
Καλημέρα σε όλους

Είτε "χάραγμα" το ονομάσουμε, είτε "τσιπάκι", η ουσία δεν αλλάζει. Χάραγμα κάνουν μόνο οι νεοναζί σε ορισμένους μετανάστες και εμφυτεύματα τοποθετούνται μόνο σε μη υγιή σημεία του σώματος, για ιατρικούς λόγους (χωρίς απαραίτητα να είναι και αποτελεσματικά).
Ευτυχώς νιώθω υγιέστατος, άρα δε θα πάρω, ευχαριστώ. Τώρα το αν κάποιοι αισθάνονται νεοναζί, εκτός του ότι το επιβεβαιώνουν με διάφορες πράξεις του καθημερινά, μπορούν να ικανοποιήσουν την εν λόγω ανάγκη τους μεταξύ τους, δε διατίθεμαι.
Σ.Σ. Δεν είμαι οπαδός των προφητειών, ούτε της εσχατολογίας, αλλά υπάρχουν και δεδομένα ανθρώπινα δικαιώματα, των οποίων όντως τυγχάνω ένθερμος υποστηρικτής.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

proedrosΝέο Μέλος
18/10/2007, 22:23:10
Το οτι εδω και 2000 χρονια εχει προφητευτει απο την Αγια Γραφη δε σας προβληματιζει?
Ετσι χαλαρα θα το δεχτουμε?Σαν να ειναι απλα ενα τσιπακι?
Jiannis24Νέο Μέλος
19/10/2007, 03:12:50
Ασε τον τυφλο στην τυφλα του..Μην ζοριζεστε ρε σεις,αφηστε τους να βαλουν και τσιπακι και να κανουν και τατουαζ "satan come and get me"αφου βλεπετε οτι και να λεμε και εμεις και οι γραφες τα "ζωα" δεν περνουν Μπαχάρη... Μην ασχολειστε,ο Χριστός ηρθε μιλησε μας τα πε, μας εστειλε ανθρωπους δικους του να μας τα πουν και αυτοι μπας και παρουμε χαμπαρη...τι αλλο να κανει.. οποιος καταλαβαινει καταλαβαινει οι αλλοι ας παν στο Δ_____.

proedrosΝέο Μέλος
20/10/2007, 01:10:16
Aυτο βλεπω φιλε jiannis24 οτι ο XΡΙΣΤΟΣ μιλησε,μας τα υπεδειξε,εστειλε αγιους και τα ξαναειπανε κι εμεις περα βρεχει.....
20/10/2007, 10:53:27
Αγαπητοί Jiannis24 & proedros, βαστάτε λίγο γιατί μπήκατε αρκετά φουριόζοι!

Το αν θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι στην εμφύτευση του τσιπ ή όχι είναι κάτι το οποίο έχει να κάνει με τις πεποιθήσεις και την αντίληψη του κάθε ανθρώπου.
Εάν εγώ πιστεύω ότι θα γίνει η εμφύτευση και βγω και το δηλώσω δημόσια, θα πρέπει να περιμένω διάφορα ενδεχόμενα.
Ίσως κάποιοι έχουν την ίδια αντίληψη με την δική μου, ίσως κάποιοι να διαφωνούν, ίσως κάποιοι να με κοιτάξουν με μια σκεπτικιστική διάθεση κι άλλοι να το αρνηθούν κατηγορηματικά επειδή πιστεύουν κάτι διαφορετικό.

Αυτό σίγουρα δεν τους κάνει "ζώα" και σίγουρα δεν δικαιοδοτεί εμάς να τους αποδώσουμε τον όποιο χαρακτηρισμό επειδή έχουν το σύνολο πεποιθήσεων τους όπως ακριβώς κι εμείς.

Το περιεχόμενο των Συζητήσεων άλλωστε έχει ως σκοπό - μεταξύ άλλων - να μας κάνει να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και να επιχειρήσουμε ένα άνοιγμα ο ένας προς τον άλλον, ακόμη κι όταν οι πεποιθήσεις μας φαίνονται εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους.
Σ' αυτή λοιπόν την διαδικασία δεν είναι το ζητούμενο ο ένας να πείσει τον άλλον αλλά η εμβάθυνση στον εποικοδομητικό διάλογο, ο σεβασμός που μπορούμε να δείξουμε στον συνάνθρωπο μας κι η επαφή μας με πεποιθήσεις άλλων ανθρώπων, διατηρώντας τις δικές μας αν το θέλουμε.

Χαλαρά λοιπόν...

In anticipation of my resurrection...

kostakisΜέλος
20/10/2007, 17:08:59
Καλησπέρα σε όλους

Συμπληρώνοντας το φίλο Dying, απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τα ζώα δε θα πάνε στο Δ_____ (ο νοών νοείτο) κι ότι ευτυχώς εχω αρκετούς λόγους να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου όσον αφορά στην "τύφλα" μου.
Το ότι απλά διαθέτω την κοινή λογική να αρνούμαι κάθε λογής πρόσθετο (βλέπε πρόσθετα και συντηρητικά, πρόσθετα στήθους, πρόσθετη δουλειά κλπ. κλπ.), αν δεν είναι εκ των πραγμάτων αναγκαίο (πρόσθετα μέλη, μακριά από μας), μάλλον δε στοιχειοθετεί τους χαρακτηρισμούς που παρατέθηκαν και οι οποίοι δε θα επιστραφούν (προς μεγάλη τέρψιν) για λόγους οικονομικής ένδειας (ακόμα και τα internet-courier βλέπεις πήραν την ανιούσαν).

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Jiannis24Νέο Μέλος
22/10/2007, 00:47:06
Η πιστεύεις στην θρησκεία μας και σε αυτα που λένε η γραφές η δεν πιστεύεις, ενδιάμεσα πράγματα και αμπελοφιλοσοφίες δεν έχει...και την συνείδηση την εχουν ήσυχη τα παιδάκια και η πτωχοί το πνεύματι,ολοι οι άλλοι και ειδικά αυτοι που εχουν διαβάσει και ξέρουν για τις γραφές,και τις αγνοούν δεν μπορούν να εχουν ήσυχη συνείδηση,αυτο που πρέπει να έχουμε είναι φόβος Θεού,μπάς και μας λυπηθεί.
Και μία συμβουλή σε αυτούς που προσπαθούν να "ταρακουνήσουν" τους ανθρώπους σχετικά με τα σημεία των καίρων ειναι..ασχοληθείται με αυτούς που βλέπετε οτι υπάρχη κάποιο "φως", οτι υπάρχη ελπίδα να καταλάβουν σε τι σημείο βρισκόμαστε,οταν βλέπετε στον άλλον πίσσα σκοτάδι πείτε του ενα"ο Θεός μαζί σου" και αφήστε τον στο δρόμο του, απο κει και πέρα αναλαμβάνει ο Θεός.
Λοιπών Κωστάκη...Ο Θεός μαζί σου..