- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
trexagireveΗ αιωνιότητα, υπάρχει, ο δικός μας χρόνος δεν υπάρχει στην αιωνιότητα,αλλά μόνο τώρα, άρα, δεν υπάρχει γύρω μας, μονιμα η αιωνιότητα και μεις ζούμε την μερικη αντιληψη της πραγματικότητας
Η απόγνωση άνοιξε λαγούμι. Μικρή μικρή Αλίκη στην χώρα των Τραυμάτων ...
υ.γ. αχ! να είχα κι εγώ ένα θέμα να γράφω ελεύθερα ...
Edited by - zip on 07/07/2010 14:02:05
Το πρόγραμμα μου, εννοώ, που αν το ήξερες, σίγουρα, θα έβλεπες αλλοιώς, το τι κάνω και γράφω...
quote:
Έλα ρε φιλαράκι, που τα βλέπεις τόσο ρηχά..
Ότι πρέπει να λεπτύνει ο άνθρωπος,λέμε, για να γίνει πιο πνευματικός, γιατί αυτός ο κόσμος, ο κόσμος του αύριο, είναι η αιωνιότητα που έρχεται για όλο το σύμπαν...
Κι όποιος αντέχει, ή φορά, το "ένδυμα του γάμου"....
Προβληματιστειτε καμιά φορά, με τις λέξεις...
Δεν είναι κακό...
Το ΠΩΣ θα σωθείς, ώς τι, σε ενδιαφέρει;;
Πείτε αυτά τα .... υποψιασμένα και ανώτερα στους μπαρμπάδες , στις γιαγιάδες και τους παπούδες που είναι οι ....βασικοί πελάτες του δόγματος .Και επίσης εν πολλοίς αγράμματοι . Σ' αυτούς που τους τάζετε μια ζωή "σωτηρία" (απειλώντας τους βέβαια με τιμωρία αν δεν υπακούσουν). Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν (!!!!) , θα αναλύσουν , θα .....ψάξουν πιο βαθιά και θα προβληματιστούν......
Τι εννοείς,όταν λές ότι δεν θέλεις εσύ να ασχοληθείς,ακατοίκητο εντελώς τόχεις;Νυχτεριδες κι αράχνες ντίπ για ντιπ;...
Θα σε πείραζε, να σκεφτοσουνα για λίγο εννοείς;
Θα στο πω πιο ξεκάθαρα για να μην κουράζεις το .....πολύστροφο και πολυμήχανο μυαλό σου .
Είμαι ένας απλός άνρωπος και θέλω μια απλή και ξεκάθαρη απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση : Από τι θέλεις (το δόγμα σου) να με σώσεις ; Και συνέχεια αυτής : Αν δεν "σωθώ" τι θα πάθω ;
Αν δεν μπορείς να απαντήσεις ευθέως με απλά Ελληνικά και όχι .....αέρα πατέρα , άστο καλύτερα .
Το ένδυμα του γάμου, είναι το ρουχο, που φορά κανείς, όταν πάει σε μια καλή, επίσημη εκδήλωση..Εδώ, ο Χριστός, εννοεί, αν ο άνθρωπος, μονος του επιδιώκει κάτι καλύτερο, για τον εαυτό του, μπορεί να δει κάτι καλύτερο στο μέλλον, ή αν είναι προετοιμασμένος,
μόνο για άσχημα και δυσάρρεστα έργα...Η δική μας θέληση, πρόθεση, έχει σημασία για ότι μας συμβάινει..Οπως και όταν μας δινουν κάτι και το σνομπάρουμε...
Και τώρα, το αν κατάλαβες, ή όχι, ποσως με απασχολεί, αγόρι μου..
Για να μην νομιζεις ότι μπορεις να το κανεις μονο εσύ....
«Δεν θα διαφωνήσω, επι του νοήματος του μηνύματος σου ,φίλε μου Σβάμπε, αλλά, εδώ μιλάμε ιγα το μήνυμα που μεταφέρει ο λόγος ενός Θεού,αληθινού..»
Ρε συ τρεχαγύρευε διαβάζεις τι σου γράφουνε και τι απαντάς?
Αμφιβάλω!
Για ποιό «Λόγο αληθινού Θεού» μιλάς όταν δεν απαντάς σε βασικά πράγματα? Νομίζεις ότι με το να κλείνεις απλά τα μάτια σου και τα αυτιά σου, έχεις αράξει στον «αληθινό θεό»?
Έχεις φίλτατε μια ιδανική εικόνα ως δεκανίκι, και μάλλον δεν μπορείς καν να φανταστείς τον εαυτό σου σε μια προσπάθεια να πορευτείς δίχως δεκανίκι.
Λίγος, εξαιρετικά λίγος φίλτατε..
Εσύ, βλέπεις λοξά ,όχι εγώ...
Οι άνθρωποι, εχουμε χιλιοπει, αλλοιώνουν νοήματα, ειδικά απο τον Θεό, είτε γιατί δεν μπορούν να τα αποδώσουν, ειτε γιατι τα μεταφράζουν, ειτε γιατί τα χρησιμοποιούν...
Ο Θεός τι σχέση έχει με τις αναπηρίες μας;
Και με έκανες πάλι να γελάσω...Ιδανική εικόνα εγώ;
Ποια ιδανική εικόνα;Για ποιόν;Τον Θεό ή τον ανθρωπο;
Για σενα, αυτοί οι ..δύο, είναι ατελείς;..
Γιατί έχεις την εντύπωση ότι ο Χριστιανισμός θέλει να σε σώσει από κάτι? Γιατί να ασχοληθεί μαζί σου?
Και που θέλεις να ξέρει ο κάθε άνθρωπος τι θα πάθεις εσύ εάν δεν προβείς σε αυτό το σώσιμο που αναφέρεις, είναι δικό σου πρόβλημα. Μπα σε καλό σου.....![]()
Εάν θέλεις πιο ξεκάθαρη απάντηση πες το κι έγινε.![]()
![]()
![]()
«Οι άνθρωποι, εχουμε χιλιοπει, αλλοιώνουν νοήματα, ειδικά απο τον Θεό, είτε γιατί δεν μπορούν να τα αποδώσουν, ειτε γιατι τα μεταφράζουν, ειτε γιατί τα χρησιμοποιούν...»
Βολική απόδοση, εξόχως βολική. Οφείλω να το ομολογήσω!
Εγώ θα σου πω τι τρέχει (άποψη μου):
Καθώς ο/οι πιστός/οι αδυνατεί να δώσει απαντήσεις σε βασανιστικά ερωτήματα, αρκείται σε γενικόλογες και αόριστες ετσιθελικές «ερμηνείες», όπως καλή ώρα αυτά που και εσύ γράφεις, ότι τάχα «..οι άνθρωποι δεν μπορούν να μεταφράσουν τα νοήματα» και πάει λέγοντας.
Χρυσώνοντας με άλλα λόγια το χάπι της άγνοιας, πετάμε ένα «..ο Θεός τι σχέση έχει με τις αναπηρίες μας», και ώ του θαύματος λύθηκε το πρόβλημα μονομιάς!!!
Δεν λέω, βολικό τρεχαγύρευε, βολικό και ηρεμιστικό το σενάριο σου. ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΙΣΤΟΣ με άλλα λόγια!
trexagireve:
«Ποια ιδανική εικόνα;Για ποιόν;Τον Θεό ή τον ανθρωπο;»
Μα, ποιόν άλλο, τον θεό.
Τον Θεό που δεν είδες, δεν άκουσες, δεν βλέπεις, δεν μπορείς να του μιλήσεις, δεν βεβαιώνεις την παρουσία ή την απουσία του, τον οποίο όμως πιστεύεις όπως σου έχουνε πει ότι είναι, τον οποίο προσκυνάς, λατρεύεις, δεν κρίνεις, δεν αμφισβητείς, δεν θέλεις να αποχωριστείς.
Αντιλαμβάνεσαι γιατί ΠΙΣΤΗ ζητά ο Θεός σου και τίποτα άλλο φαντάζομαι.....