ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μία Καλησπέρα / Καληνύχτα - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Μία Καλησπέρα / Καληνύχτα - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΑΦΡΟΔΙΤΗ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
Alex_crfΝέο Μέλος
10/05/2007, 22:34:51
Γεια σας φίλοι μου!
Θυμάστε πριν από λίγα χρόνια που τα κρατικά κανάλια είχαν κάποιες εκπομπές καθαρά επιμορφωτικές, ντοκιμαντέρ, με θέμα διάφορα ζώα ή ιστορικά θέματα (λχ εκπομπές από το hitstory channel) και άλλες παρόμοιες εκπομπές; Θυμάμαι πόσοι απλοί άνθρωποι τις παρακολουθούσαν. Άνθρωποι χωρίς πολλές γνώσεις, που μάθαιναν με πολύ ενδιαφέρον για τον τρόπο ζωής των ζώων σε διάφορα μέρη του πλανήτη, για το τι έγινε στην αρχαία Πομπηία με παραστατικό μάλιστα τρόπο, για τους δεινοσαύρους, για το πως ζουν οι άνθρωποι σε άλλες χώρες, πολλά, πολλά πράγματα.
Τώρα όλα αυτά σταμάτησαν. Οι ίδιοι απλοί άνθρωποι τώρα πια παρακολουθούν τις εκπομπές της Ανίτας, τα κους κους και τις Τατιάνες και τα τηλεοπτικά γλέντια από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Όποιος θέλει πια να παρακολουθήσει κάτι επιμορφωτικό, που θα του μάθει κάτι χρήσιμο και θα τον κάνει πιο πολιτισμένο, θα πρέπει να "βάλει Νόβα". Να πληρώσει.
Είχα γράψει και πριν κάμποσο καιρό ότι τα κανάλια εκπέμπουν σε συχνότητες. Οι συχνότητες είναι περιορισμένες. Είναι περιουσία του Ελληνικού λαού. Τα κανάλια, για να χργσιμοποιήσουν τις συχνότητες και να εκπέμψουν τα προγράμματά τους, παίρνουν άδεια χρήσης των συχνοτήτων. Δεν τους ανήκουν, απλά τις χρησιμοποιούν. Οφείλουν να παρουσιάζουν προγράμματα κάποιοιυ επιπέδου, επειδή βγάζουν λεφτά από την περιουσία μας (τις συχνότητες) και επειδή η νομοθεσία τα υποχρεώνει. Για αυτό έχουμε και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
Εγώ δεν γελάω με τους κάτμαν τις ανθρωποφάγες Τατιάνες και τους κουτσομπόληδες των κους κους. Λυπάμαι γιατί μέσα από αυτές τις εκπομπές φαίνεται το επίπεδο του τόπου μας. Και είναι εκπομπές με μεγάλες ακροαματικότητες.
Προσωπικά, νιώθω ότι μου προσβάλλουν την προσωπικότητά μου αυτές οι εκπομπές, γιατί, χρησιμοποιούν κάτι δικό μου, κάτι κοινό, για να βγάλουν λεφτά με τρόπο που προσβάλλει την αξιοπρέπεια ανθρώπων χωρίς καταλογισμό, καθυστερημένων και κουτών ανθρώπων. Γιατί με ενημερώνουν πως ο σύζυγος μιας γυναίκας την απατά και αυτή για να τον εκδικηθεί πήγε με τον γείτονα. Γιατί με ενημερώνουν ότι ο τάδε πήγε στα μπουζούκια με την τάδε και αυτή ήταν ωραία ντύμένη. Γιατί χρησιμοποιούν τον τηλεοπτικό χρόνο για να εκδηλώσεουν τις κακίες τους οι διάφοροι Λαζόπουλοι και οι διάφορες Τατιάνες, επιτιθέμενοι κατά άλλων πρωταγωνιστών της τηλεόρασης.
Ρε παιδιά, όλα αυτά δεν με ενδιαφέρουν. Εγώ δεν τα παρακολουθώ. Αλλά νιώθω ότι ο τηλεοπτικός χρόνος πάει χαμένος με σκουπίδια, ενώ θα μπορούσε να προσφέρει στον πολίτη. Βέβαια τα κανάλια θησαυρίζουν με τα σκουπίδια, δεν τα ενδιαφέρει το επίπεδο, αφού πετυχαίνουν τον στόχο τους, τον πλούτο, με ελάχιστο για αυτά κόστος.
Φανταστείτε τώρα το καημένο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να πήγαινε και να τους έλεγε: "ΣΤΟΠ". Από εδώ και πέρα θα εκπέμπετε ποιοτικές εκπομπές. Ξέρετε τι θα γινόταν; Καταγγελίες όλη την ημέρα, ότι "το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο μας φιμώνει", ότι προσβάλλεται η ελευθερία του τύπου, ότι έχουμε χούντα. Θα έβγαιναν στα παράθυρα οι γνωστοί μας ΕΙΔΙΚΟΙ και θα άρχιζαν τις αναλύσεις. Εμένα φυσικά δεν θα με έδειχναν να πω την γνώμη μου. Μόνο τους δικούς τους θα παρουσίαζαν. Και αν έπαιρνα τηλέφωνο σε μία από αυτές τις εκπομπές για να πω την γνώμη μου, δεν θα με έβγαζαν ποτέ στον αέρα, γιατί το βήμα προσφέρεται μόνο σε αυτούς που θα υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους.
Θυμάστε τον "Βασικό Μέτοχο"; Δεν μπαίνω στο ποιος είχε δίκιο. Μου έκανε εντύπωση η πολεμική του ΜΕΓΚΑ κατά της κυβέρνησης για το θέμα αυτό. Το κανάλι προφανώς θα είχε συμφέρον να μην προχωρήσει ο συγκεκριμένος νόμος.
Έτσι θα γινόταν λοιπόν αν επιχειρούσε κάποιος υπεύθυνος να σταματήσει αυτόν τον εξευτελισμό του Ανθρώπου που εξελίσσεται κάθε μέρα στις τηλεοράσεις μας. Θα γινόταν επανάσταση στα κανάλια. Θα απειλούσαν να καταφύγουν ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια τα κανάλια μας, γιατί "θα αδικούνταν".
Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν μπορεί νομίζω να κάνει τίποτα για πολιτικούς λόγους λοιπόν. Αλλά μπορούμε εμείς οι πολίτες να κάνουμε πολλά. Λόγου χάρη, θα μπορούσε να δημηουργηθεί μια ιστοσελίδα, στην οποία οι πόλίτες να ψηφίζουν ποιες είναι οι χειρότερες εκπομπές. (Αν η ψηφοφορία ρωτούσε ποιες είναι οι καλύτερες εκπομπές, φαντάζομαι πως οι Ανίτες και οι Τατιάνες θα πρσλάμβαναν ειδικό προσωπικό για να ψηφίζουν όλη την μέρα). Θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζικές αγωγές για προσβολή της προσωπικότητάς μας, κατά των καναλιών. Θα μπορούσαμε να μαζεύουμε υπογραφές για το σταμάτημα αυτών των εκπομπών. Να στέλνουμε επιστολές παραπόνων σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Να προβάλουμε τα αιτήματά μας μέσα από τις καταναλωτικές οργανώσεις.
Προσωπικά όμως πιστεύω πως ελάχιστοι έχουν τα κότσια, τον χρόνο, την ορεξη να ασχοληθούν με τέτοια πράγματα. Οι περισσότεροι έχουν τις δικές τους σκοτούρες.
Κι εγώ έχω τις δικές μου. Πχ σε λίγο πρέπει να μπω στο στρατόπεδο γιατί είμαι φαντάρος.
Σας καληνυχτίζω ευχόμενος να καταλάβουμε την δύναμή μας σαν πολίτες.
11/05/2007, 07:50:15
Αγαπητέ Alex_crf, νομίζω πως δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποιος Nova για να μπορεί να δει κάποια επιμορφωτικά ντοκιμαντέρ για τα ζώα, για την ιστορία, για σημαντικές προσωπικότητες, για επιστημονικά θέματα κτλ.

Τα κρατικά κανάλια όπως και κάποια άλλα πχ το ΣΚΑΪ έχουν αρκετά ντοκιμαντέρ - για το ΣΚΑΪ μάλιστα ακούω ολοένα και περισσότερα θετικά σχόλια - τα οποία προβάλλονται σε καθημερινή βάση.
Το History channel προβάλλεται για παράδειγμα στην ΕΤ1 κάποιες ημέρες της εβδομάδας στις 10:15.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες θα μπορούσες να επισκεφθείς το παρακάτω θέμα το οποίο ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση κι αφορά προτάσεις για ντοκιμαντέρ, εκπομπές, σειρές και ταινίες (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Εβδομαδιαία τηλεοπτική ενημέρωση ESOTERICA.gr

Σχετικά μ' αυτό που αναφέρεις:

quote:
Λόγου χάρη, θα μπορούσε να δημηουργηθεί μια ιστοσελίδα, στην οποία οι πόλίτες να ψηφίζουν ποιες είναι οι χειρότερες εκπομπές. (Αν η ψηφοφορία ρωτούσε ποιες είναι οι καλύτερες εκπομπές, φαντάζομαι πως οι Ανίτες και οι Τατιάνες θα πρσλάμβαναν ειδικό προσωπικό για να ψηφίζουν όλη την μέρα).

Θα γινόταν όντως αυτό που λες!
Όσο για τα κανάλια και τα παράθυρα θα γινόταν της κακομοίρας!
Άλλοι θα φωνάζαν, άλλοι θα πλακώνονταν live, άλλοι θα μιλούσαν λίγο για να προλάβουν να πάνε στο παράθυρο του δελτίου ειδήσεων άλλου καναλιού κτλ κτλ.

quote:
Πχ σε λίγο πρέπει να μπω στο στρατόπεδο γιατί είμαι φαντάρος.

Καλή θητεία, αγαπητέ!

In anticipation of my resurrection...

11/05/2007, 09:57:47
ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!
Καλημέρα ρε παιδιά... Λέτε;;; Λέτε;;;
αυτό που δεν κατάφερε ο μέγας Αλέξανδρος με τις εκστρατείες του, η επανάσταση του 1921, το έπος της Αλβανίας, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Λιακόπουλος με τις εκδόσεις του, λέτε να το καταφέρει ο Καρβέλας; Ο Καρβέλας με το επαναστατικό τραγούδι "ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!" Να μην μείνει τίποτε... αφού όλοι μας κοροϊδεύουν.
Ξέρετε δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο να δω διασκευή ή αυτούσιο αυτό το τραγούδι να παίζεται σε πολιτικές συγκεντρώσεις...
Πάντως αν ήμουν αναρχικός ακόμα και για χαβαλέ θα το μεταχειριζόμουν για να κάνω τον Απάτσι στους Μπάτσοι...
Ρε λες...;;; έχει γούστο λέει...

"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"

Edited by - Απέριττος on 11/05/2007 09:58:53

criftΝέο Μέλος
11/05/2007, 10:48:13
Μερικές σκέψεις και απορίες για τους ενοχλημένους από την εκπομπή της Πάνιας...

Εκτός από το Je t' aime, δεν σας ενοχλεί τίποτα άλλο στην ελληνική τηλεόραση;
Πιστεύω πως αυτό που κατάφερε η ευφυής Αννίτα είναι πολύ σημαντικό. Να διαχωρίσει τους τηλεθεατές σε 2 στρατόπεδα. Σε αυτούς που αφού μπούχτισαν με την ηλιθιότητα της ελληνικής τηλεόρασης, είδαν μια αναλαμπή στην εν λόγω εκπομή και στους υπόλοιπους που είτε προσπαθούν να σώσουν κάποιο πρόσωπο και αρνούνται να ομολογήσουν ότι βλέπουν την εκπομπή για να μην χαρακτηριστούν ανεγκέφαλοι είτε όντως δεν την βλέπουν.

Τα χάλια της ελληνικής κοινωνίας είναι ολοφάνερα. Η τηλεόραση και οι καναλάρχες με τα τσιράκια τους έχουν πιθανώς το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης. Ακολουθούν οι δισκογραφικές και οι πνευματικοί πατέρες/εκδότες των διάφορων εντύπων που διαμορφώνουν χαρακτήρες και απόψεις. Την αρχή έκανε ο Κωστόπουλος πριν από πολλά χρόνια με το ΚΛΙΚ. Εισήγαγε όρους όπως glamour, celebrities, lifestyle, trendy και άλλες τέτοιες βλακείες και έκτοτε ο Έλληνας δεν ήταν ποτέ ο ίδιος. Απέκτησε -θα χρησιμοποιήσω ακόμα έναν σχετικό όρο- self-consciousness και έγινε καχύποπτος και αγχώδης. Τηρούσε αυτός/αυτή ή ο διπλανός του τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο club των πετυχημένων; Τί έπρεπε να αλλάξει/θυσιάσει για να το πετύχει;

Τα αποτελέσματα σήμερα είναι ολοφάνερα.

Η κουτσομπόλα κυρα-Κατίνα πέταξε τη ρόμπα από τη λαϊκή και σερβίρει τον καφέ της στον Πρωινό Καφέ και αποκαλείται πλέον ρεπόρτερ ή δημοσιογράφος. Συνεταιρίστηκε με τον γκέουλα(: ο ομοφυλόφιλος που έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους αξιοπρεπείς ομοφυλόφιλους) που, ελλείψει δυνατότητας τεκνοποίησης, υιοθέτησε ένα σκυλάκι.

Η ελληνική μουσική πέθανε. Η πιο εγκληματική απάντηση που μπορεί να δώσει κάποιος στην ερώτηση: "Τί μουσική ακούς;" είναι "Ελληνικά" όταν εννοεί οτιδήποτε ακούγεται πλέον από την τηλεόραση και παράγει μαζικά η HEAVEN. Ο ελληνικός στίχος δεν κάνει την μουσική ελληνική. Τα πιο συμπαθητικά ακούσματα είναι ούτως ή άλλως διασκευές Μαροκάνικων, Αιγυπτιακών ή Λιβανέζικων τραγουδιών. Όλα τα άλλα είναι απλώς για κλάματα. Όσο για τους εκτελεστές τους, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Είναι απλώς τραγικό το πόσο ισχύει στον χώρο του τραγουδιού το "ότι δηλώσεις είσαι"... και φτάνουμε να έχουμε "τραγουδιστές" που πληρώνονται under-the-table με 70 χιλιάρικα τη νύχτα που δεν πατάνε ούτε μια νότα σωστά. Άντζελα Δημητρίου, Βανδή, Κοκκίνου κά. για να μην μιλήσουμε για τα κουτάβια της Heaven και των realities ή για τις Χρύσπες κλπ.
Και όταν ο χώρος έξω από το Μέγαρο Μουσικής πλημμυρίζει από λιμουζίνες σαν ένα ακόμα σκυλάδικο για να ακούσουν οι επικριτές/κατακριτές της Πάνιας τον Πάριο ή τον Μητροπάνο καταλαβαίνουμε την κατάντια.

Ο "δοξασμένος" από όλους τους ντεμέκ πνευματικούς Λαζόπουλος ντύνεται σαν τον Παρασκευά και χύνει το φαρμάκι του δεξιά και αριστέρά όταν δεν ασχολείται και αυτός με τα του οίκου του όπως όλοι οι άλλοι. Θέμος Αναστασιάδης, οι ξανθιές των πρωινάδικων, το ζεύγος ΤΙΒΙΤΙΓΚΛΟΝ κλπ... Όλοι, ανεξαιρέτως, μας βομβαρδίζουν με παρλαπίπες για τη δουλειά τους, τις μεταγραφές τους από κανάλι σε κανάλι λες και μας ενδιαφέρει. Αν έκανα εγώ μια εκπομή και καλούσα επαγγελματίες του χώρου μου, μανάβηδες φερ' ειπείν, και άρχισα να μιλάω για ποιο μανάβικο έκλεισε θα ενδιέφερε κανέναν;

Ας μη μιλήσω για τους κατ' εξοχήν λακέδες των καναλαρχών, τους δημοσιογράφους και τα windows τους. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που θέλει ένα blog από μόνο του.

Όταν λοιπόν μας έχουν πλημμυρίσει τέρατα τύπου Άντζελας, Θώδης, Χρύσπας, Κελεκίδου, Μαρτάκη, Καραφώτη, και εγώ δεν ξέρω ποιοι άλλοι, με τουπέ, με φαρμάκι, με σοβαροφάνεια αλλά!!... χωρίς ίχνος ταλέντου, χωρίς ψήγματα επαγγελματισμού, χωρίς την παραμικρή ποιότητα στη φωνή ή στην εκτέλεση... όταν μας έχουν καβαλήσει και δεν λένε να μας αφήσουν να πάρουμε μια ανάσα οι καρεκλόσαυροι τύπου Νταλάρας, Μικρούτσικος, Κραουνάκης κλπ της κλίκας που μόνο ζημιά κάνανε στην Ελληνική μουσική... σας πειράζει μια εκπομπή που ξεπερνάει τα όρια της trash tv και φτάνει στο ανατρεπτικό; Που ο μόνος που πουλάει σταριλίκι και δεν γελάει με τη καρδιά του είναι ο Κάτμαν (αποδεικνύοντας ότι το σταριλίκι είναι θέμα βλακείας και μόνον); Που απλοί άνθρωποι, συμπαθέστατοι, χαρούμενοι, ευγνώμονες, ΑΜΕΑ, Αλβανοί, μαύρες, ξεδοντιάρες που η κοινωνία τους στερεί συστηματικά πρόσβαση στο βήμα που αποκαλείται προβολή κάνουν τον χαβαλέ τους, βγάζουν λεφτά (αρκετά ελπίζω), διασκεδάζουν τον κόσμο, ΔΕΝ το παίζουν κάτι που δεν είναι;;;

Χίλιες φορές ο Βεντούρας, η Μαλάμω, ο Παρασκευάς και ο Sex bomb από οποιονδήποτε άλλο μαϊντανό της Ελληνικής τηλεόρασης. Είτε σας αρέσει είτε όχι, οι πιο αντισταρ της Ελληνικής κοινωνίας είναι τα αστέρια του je t' aime και τους χρειαζόμασταν, επιτέλους!

melancholyΜέλος
11/05/2007, 15:02:42
Αγαπητέ φίλε Alex_crf,συμφωνώ μαζί σου.Όμως ειλικρινά πιστεύεις οτι ακόμα και αν υπήρχε κάποια ποιότητα στις εκπομπές θα τις παρακολουθούσε κανείς;Δυστυχώς, η εποχή που ζούμε μας έχει κάνε να επιθυμούμε τέτοιες εκπομπές!Θυμάμαι διάβασα κάτι πολύ καλό σε έναν τοίχο μια μέρα:Το lifestyle είναι μοναδικό,μετατρέπει τα μηδενικά σε νούμερα!Αυτό αντικατοπτρίζει τη κατάσταση της τηλεόρασης σήμερα...
11/05/2007, 19:23:41
Συμπόσιο των Επτά Σοφών του Κόσμου

Σήμερα το βράδι στο Περιστύλιο του Ζαππείου και αύριο στους Δελφούς γίνεται η πρώτη απόπειρα αναβίωσης του θεσμού.

Οι Επτά Σοφοί προέρχονταν από διαφορετικές επιστήμες (Ιατρική, Αστρονομία, Αρχιτεκτονική, Νομικά κ.λπ.) και αναζητούσαν την αλήθεια σε θέματα κοινωνικά, θρησκευτικά, πολιτικά, επιστημονικά, ηθικά.

Το πρώτο Συμπόσιο των Επτά Σοφών του Κόσμου είναι αφιερωμένο στην επιστήμη της καρδιοχειρουργικής.

Οι επτά, πλέον διακεκριμένοι καρδιοχειρουργοί του κόσμου, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικού περιεχομένου για τη ζωή, τον άνθρωπο και θέματα ηθικής. Τις ερωτήσεις θα υποβάλλουν οι ακαδημαϊκοί και καθηγητές κ. Δ. Νανόπουλος και κ. Α. Φωκάς και η εκπρόσωπος της Βουλής των Εφήβων κ. Ι., Λιάτου. Συγχρόνως, λειτουργεί ανοικτό blog για υποβολή ερωτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.7wisemen.com. Αύριο στους Δελφούς, τους Επτά Σοφούς θα απασχολήσουν ειδικότερα θέματα της Ιατρικής και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις συναδέλφων τους.

ΥΓ1.. Μετά το συμπόσιο οι διακεκριμένοι καρδιοχειρουργοί θα δώσουν συνέντευξη στον διακεκριμένο δημοσιογράφο Π. πουλο στο ``παρτυ της ζωής σου`` οπου εκεί μαζί με αλλους διακεκριμένους πολιτικούς τυπου Κουλούρη θα επιδείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες.

Την παράσταση θα κλέψει η συνέντευξη της κ. Λουκά.. στον διακεκριμένο δημοσιογράφο οπου θα σχολιάσει το Συμπόσιο των Επτά Σοφών.. ενώ στη συνέχεια θα καταπλήξει τους πάντες.. με εναν μοναδικό καρσιλαμά

ΥΓ 2.. Το χιουμοριστικό σχόλιο που αναφέρεται στο ΥΓ δεν εχει πρόθεση να θίξει τους διακεκριμένους επιστήμονες.
Ο νοών νοήτω..

Edited by - allzzaro on 11/05/2007 19:31:31

11/05/2007, 19:34:04

11/05/2007, 19:56:43
Προσφάτως εντεταλμένη παρουσιαστής της γιουρο-βιζιόν.. η οποία τα πήρε χοντρά λόγω χαρίσματος παρουσίασης, λόγου, γλυψίματος γλώσεψε την μπέρδα της?? και αποκάλεσε την ΠΓΔΜ.. Μακεδονία....

ερε γλέντια....

11/05/2007, 19:58:52
ερωτώ λοιπόν...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣ ΒΑΣ.. ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΖΙΟΝ

θα εχουμε τη νίκη στο τσεπάκι μας

11/05/2007, 20:21:32
Η Eurovision θέλει Φλωρινιώτη.

Σκηνική παρουσία ; φωνή ; κοστούμια ; κορμοστασιά ;

Κάθε χρόνο θα τους παίρναμε τα σώβρακα.

Τι άλλο θέλουμε επιτέλους ;

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
12/05/2007, 11:28:15
Ευστράτιε...
Μία ωραία επιδημία βουβωνικής πανώλης ίσως;;;
Έτσι...
12/05/2007, 11:46:09
Τι να πω ρε παιδιά... αυτόν το διαγωνισμό δεν μπορώ να τον καταλάβω.

Είναι ένας διαγωνισμός που σε προκαλεί με το όλο concept, να τον ξεφτιλίσεις με την συμμετοχή σου και εσύ το αρνήσε πεισματικά και συνεχίζεις να τον παίρνεις στα σοβαρά.

Δεν λέω μόνο για την Ελλάδα αλλά για σχεδόν όλες τις χώρες που συμμετέχουν.

Στράτος

μέτρον άριστον
12/05/2007, 19:17:31
H ΕUROVISION πρεπει να διαχωριστει σε 3, ή 4 στρατοπεδα... το Βορειο, το Νοτιο, το Ανατολικο και το Δυτικο... Για να σταματησουν πια τα "φαινομενα" των "ομαδων"... αντε γιατι εδω και 5 χρονια ετσι γινεται

melancholyΜέλος
12/05/2007, 23:16:54
quote:
Προσφάτως εντεταλμένη παρουσιαστής της γιουρο-βιζιόν.. η οποία τα πήρε χοντρά λόγω χαρίσματος παρουσίασης, λόγου, γλυψίματος γλώσεψε την μπέρδα της?? και αποκάλεσε την ΠΓΔΜ.. Μακεδονία....

Χοντρή γκάφα αλλά τί να πεί κανένας;Λάθη γίνονται!

quote:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣ ΒΑΣ.. ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΖΙΟΝ

Χαχαχαχα φαντάζεσαι;Βας βας βας ο Παρασκευάς βας βας!Θα τους στείλουμε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους!!!!

quote:
Για να σταματησουν πια τα "φαινομενα" των "ομαδων"... αντε γιατι εδω και 5 χρονια ετσι γινεται

Πολύ σπαστικό, πραγματικά!

angiΜέλος
13/05/2007, 00:58:28
Μα δεν τιθεται πλεον θεμα διαγωνισμου "τραγουδιου".
Δεν ξερω και αν τιθεται θεμα φερεγγυοτητας οσο αναφορα την τηλεφωνικη ψηφο.
Η ολη υποθεση δεν ειναι πια αξιοπιστη.
(για να μη μιλησω για το θεμα της fyrom το οποιο ειναι μια καλη αφορμη για να μην ξανασυμμετασχουμε).
Στην γειτονια μου προσπαθησαν ολοι να στειλουν μηνυματα (περισσοτερα απο 3 ο καθεις) για να ψηφισουν (περι των 30 ατομων και βαλε).
Κανενα μηνυμα δεν εσταλη.
Κανενα!
Προσωπικα μου αρεσε το Γαλλικο.
Αλλα για πια Ευρωπη μιλαμε;
Γηραια Ευρωπη....
και τραβεστι γλυφτες δηθεν ανατολικοι...
Δεν υπαρχει πλεον τιποτα γνησιο και αυθεντικο....
Παντως χαρηκα που βγηκε πρωτη η Σερβια εκπροσωποντας τουλαχιστον τη χωρα της ουσιαστικα και χωρις φαμφαρες...

Edited by - angi on 13/05/2007 01:01:40

Edited by - angi on 13/05/2007 01:05:52

angiΜέλος
13/05/2007, 03:29:37
quote:
και δεν λένε να μας αφήσουν να πάρουμε μια ανάσα οι καρεκλόσαυροι τύπου Νταλάρας, Μικρούτσικος, Κραουνάκης κλπ της κλίκας που μόνο ζημιά κάνανε στην Ελληνική μουσική...

Χαρηκα που συμφωνει καποιος μαζι μου...(επιτελους)..!!
Να εισαι καλα!!

maraki8Μέλος
14/05/2007, 09:26:00
quote:
Η Eurovision θέλει Φλωρινιώτη.
Σκηνική παρουσία ; φωνή ; κοστούμια ; κορμοστασιά ;
Κάθε χρόνο θα τους παίρναμε τα σώβρακα.
Τι άλλο θέλουμε επιτέλους ;

Φίλε Στράτο,εγώ άκουσα κάποια καλύτερη πρόταση:να πάει η Θώδη με τον Μελά,φορώντας φουστανέλα ο ένας,ντυμένη Αμαλία η άλλη!!Καλό;;

quote:

Οκ,ένα λάθος έκανε η γυναίκα,ένα σαρδάμ.Κανείς μας δεν κλανει λάθη όταν διαβάζει κάτι;όλοι τόσο τέλειοι και αψεγάδιατοι πια;;;λέτε να ήθελε να πεί κάτι τέτοιο επίτηδες;

quote:
Δεν ξερω και αν τιθεται θεμα φερεγγυοτητας οσο αναφορα την τηλεφωνικη ψηφο.

Πολύ σωστά.

quote:
και τραβεστι γλυφτες

Κι αυτοί ψυχή έχουν...

quote:
και δεν λένε να μας αφήσουν να πάρουμε μια ανάσα οι καρεκλόσαυροι τύπου Νταλάρας, Μικρούτσικος, Κραουνάκης κλπ της κλίκας που μόνο ζημιά κάνανε στην Ελληνική μουσική...

Περί ορέξεως...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

14/05/2007, 10:30:25
quote:
Οκ,ένα λάθος έκανε η γυναίκα,ένα σαρδάμ.Κανείς μας δεν κλανει λάθη όταν διαβάζει κάτι;όλοι τόσο τέλειοι και αψεγάδιατοι πια;;;

Πάνω που είπες για λάθη και σαρδάμ την πάτησες κι εσύ βρε?
Το έχω πάθει κι εγώ πολλές φορές να μπερδεύω στο ρήμα "κάνω" - και σε άλλα - τον τόνο με το "λ" και το διορθώνω την τελευταία στιγμή.

In anticipation of my resurrection...

kakounelΝέο Μέλος
14/05/2007, 11:20:46
Καθώς την επομένη των Απόκρεων ξεκινά η ετοιμασία για το επομενο καρναβάλι, και δε νομιζω ΚΑΝΕΙΣ να σνομπαρει το καρναβαλι, έχω να καταθέσω, γκουχ γκουχ, εχμ, τις προτάσεις μου για το γιουρια-γιουρο 2008 και την ελληνικη συμμετοχη.
1. Την ωρα που ολοι παραπονούνται και σκιζουν τα ιματια τους οτι ο θεσμος ειναι σαχλαμαρα, γελοιοτητα, υπερβολη, το οπιο του λαου, μια ντεκαντανς της κουλτουρας, μια κατρακυλα, ενα ξεκωλο,την ωρα που και οι μουσικοι ογκολιθοι της Ελλαδας(ματθαιος γιαννουλης)οι ογκολιθοι γενικως της Ελλαδας(ζερβος) το αφοριζουν ωρυομενοι μεσα απ τις μασελες τους ("απαπαπαπα τς τς τς, στην εποχη μου ακουγαμε μουσικη, θυμασαι τρυφωνα?...")ας αναλογιστουμε τι θελουμε να ειναι η γιουροβιζιον.
Εγω προσωπικα τη θελω τριπακι. Σατιρα, πανκ, θεατρικο μονοπρακτο, tiger lillies, μητσικωστα, drug show, post-modern, graffity,μελο, διαμαρτυρια, ροκ, θρασσος, τετοια. Ως τετοια προτεινω
-ν αλλαξει το ονομα απο γιουροβιζιον σε γιουρια, με το σεβασμο και τη σοβαροτητα που εχει κανεις σε κατι που ξερει εξαρχης πως ειναι σατιρα και ψωνιο.
-τα κλιπακια που προηγουνται της συμμετοχης καθε χωρας να ειναι οι ομορφιες της χωρας μεν, αλλα με χιουμοριστικο τροπο. πχ τα μετεωρα μεν, αλλα μεσα στο κοφινι που αναβαινει το γκρεμο, να ναι ο καλογερος με γυαλια ρευμπαν και να πινει φρεντοτσινο.
-παρουσιαστες να ειναι ντραγκ κουηνς και εκπροσωπος των ελληνικων ψηφων οχι πια ο κωσταλας αλλα η ελενη λουκα.
-η επομενη ελληνικη συμμετοχη να ειναι ο Μαγκας με το κλαρινο του σε ρεμιξ ημισκουμπρια , βοκαλς οι αδερφες μαγγιρα, μπαλλετο εννοειται βας βας-παντα νεοι, εξω απ τα δοντια,κλπ. Αν θελουμε κατι σοβαροτεροτερο, αντι για ημισκουμπρια να βαλουμε κωνσταντινο βητα, ο μαγκας παραμενει.
-μ αρεσει το "παθος" των αρχαιων ημων, ναι, αυτο που οδηγει στην κάθαρση μετά. Προτείνω λοιπον παθιασμένη, άρα αντικειμενικότερη ψήφο, άρα να μην ψηφίζει κανείς αν δεν είναι λίγο πιωμένος.Να γυρνάνε κεραστές, οινοχόοι, σε κάθε πιατσα ντι τρεβι καθε πολης και καθε χωρας, οπου ολοι οσοι θελουν να παρακολουθησουν και να ψηφισουν θα καθονται α λα πανηγυρι εξω-τι ωραια, γεροι νεοι και παιδια, σαν παρασταση καραγκιοζη, σαν τελικος μπασκετ, με καλαμακια σουβλακια και μπυρες...
Συνεχιζεται

ποτέ μην εμπιστεύεσαι έναν γυμνό οδηγό λεωφορείου

14/05/2007, 12:52:11
Καλημέρα σε όλους σας..
θα ήθελα να σχολιάσω το κείμενο του φίλου crift. Αγαπητέ μπορώ να σου πω ότι δεν διαφωνώ σχεδόν σε τίποτε απο αυτά που λες...
Σίγουρα μου είναι πολύ πιο σιχαμερή όλη αυτή η κάστα των υποτιθέμενων κουλτουριαρέων οι οποίοι δήθεν κάνουν ποιότητα.
Πριν όμως απο αυτό θέλω να σου πω ότι συμφωνώ και επαυξάνω σε σχέση με αυτόν τον ανεκδιήγητο Πετροκωστόπουλο... Ο πρώην σοσιαλισταράς ο οποίος προσπάθησε να ανεβάσει το επίπεδό μας δημοσιεύοντας στα παλιοπεριοδικά του φωτογραφίες με πέη... δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο γιατί θα αρχίσω να βρίζω...
Απο την άλλη έχουμε τον ακατανόμαστο (βλέπε Νταλάρας) ο οποίος προσπαθεί να καπελώσει τους πάντες και τα πάντα. Πρόσφατα άκουσα μια εκπομπή στο ραδιόφωνο στην οποία ένας παλιός τραγουδοποιός τον ξέχεζε και έλεγε πολύ σωστά ότι είναι ο μόνος ο οποίος κάνει αφιερώματα σε συνθέτες και στα εξώφυλλα των δίσκων του αντί να βάλει την φωτογραφία του συνθέτη που υποτίθεται ότι τιμά, βάζει την αφεντομουτσουνάρα του... σας ρωτώ όμως αν δεν ανακύκλωνε όλες τις παλιές επιτυχίες, τι έχει να δείξει η σημερινή του πορεία; Τα περισσότερα καινούρια τραγούδια του μετά απο ένα εξάμηνο δεν τα θυμάται ούτε και ο ίδιος.
Να πούμε για τον Λαζόπουλο που κατηγορεί όλον τον κόσμο και έχει γνώμη επι παντός του επιστητού, αλλά όταν είναι για την μασαμπούκα είναι μέσα σε όλα; Δεν αφήνει ούτε ψίχουλο να πέσει κάτω...
Να πούμε τον Σαββόπουλο που είναι μια καρικατούρα του εαυτού του; Ο οποίος εξαργυρωσε την επαναστατικότητά του με το να υποστηρίζει τον Μητσοτάκη, για να βάλει τον γιο του στην Ολυμπιακή; Και να δικαιολογείται συνεχώς για το γεγονός ότι πήρε τρελόχαρτο απο τον στρατό και κάνοντας συναυλίες για τους φαντάρους;
Είναι πολλοί αυτοί που φτύνουν το παρελθόν τους... και να σας κάνω μια πρόβλεψη; Αν τα πράγματα κάποτε αλλάξουν πάλι αυτοί οι ίδιοι θα γλύφουν εκεί που έφτυναν... αυτή είναι η νοοτροπία του έλληνα δυστυχώς...
Απο εκεί και μετά τι να δω; Δεν βλέπω σχεδόν καθόλου τηλεόραση... δεν αρνήθηκα ότι βλέπω Πάνια όπως δεν αρνήθηκα ότι μερικά απο τα τραγούδια αυτά μου αρέσουν κιόλας. Σαν χαβαλές είναι μια χαρά...
Και να σας πω κάτι; Πράγματι η Ανίτα στην τελική δεν κοροϊδεύει κανέναν (όταν λέω δεν κοροϊδεύει δεν εννοώ τους "καλλιτέχνες" της γιατί πολλές φορές τους ειρωνεύεται)με την έννοια ότι δεν το παίζει δήθεν... Μια εκπομπή χαβαλέ κάνει και το λέει...
Δεν πουλάει κουλτούρα... και να πω και κάτι άλλο... Γουστάρω που ο Καρβέλας γράφει επιτυχίες για τους παλαβούς και τους τρελαμένους παρά για την Βίσση (που της την έχει σπάσει τώρα) η οποία κοντεύει τα εξήντα και την έχει δει παιδούλα σταρ της πόπ σύστεμ.
Και στην τελική μήπως έχει άδικο που λέει ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ; Προσωπικά αυτό το τραγούδι με εκφράζει απόλυτα... Και θα σας ρωτήσω κάτι. Αν αυτό το τραγούδι το τραγουδούσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα το θεωρούσατε το ίδιο γελοίο;
Φιλικά...

"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"