- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
...Να προσέχεις λοιπόν,την επομενη ......φορά, αγαπητέ μου Εαρινέ...
Καληνύχτα Βαγγέλη και καλή ξεκούραση...![]()
soul
quote:
trexagireve
Έχεις απολυτο δίκιο αγαπητέ DPJ10 και πιστεύω, πρέπει να δούμε τι λένε επ αυτού,ανάλογοι, μοναχοί ερευνητές, που μελετήσαν το ζήτημα..
Η ερμηνεία τών ΄΄Μοναχών΄΄.
"Ολιγον προ τής εκτυπώσεως τού παρόντος εσκέφθημεν και την εξής ερμηνείαν την οποίαν αφορμήν έδωσε ημίν το κείμενον τής "Χρονογραφίας" τού ΣΥΓΚΕΛΛΟΥ το οποίον εις τις σελ. 16-17 λέγει τα εξής: “Ο Κάιν χθαμαλός ην από τής κατάρας τού Θεού και πάντες οι εξ αυτού γεννώμενοι. Ώκει δε την γην ήτις εστί τρέμουσα, χαμηλή ούσα, χωρισμένος υπάρχων εκ τού Σηθ, κατά πρόσταξιν τού Αδάμ. Οι εκ τού Σηθ υιοί Θεού λεγόμενοι και εγρήγοροι την υψηλοτέραν γην τής Εδέμ πλησίον τού Παραδείσου κατώκουν. Τω σο΄ έτει τού Αδάμ ο Σηθ αρπαγείς υπό αγγέλων εμυήθη τα περί τής παραβάσεως μέλλοντα έσεσθαι τών εγρηγόρων, και τα περί κατακλυσμού τού ύδατος εσομένου και τα περί τής παρουσίας τού Σωτήρος. Και γενόμενος άφαντος ημέρας μ΄ ελθών εξηγήσατο τοίς πρωτοπλάστοις όσα εμυήθη δι’ αγγέλων. Ην δε τότε ετών μ΄ . Ο Σηθ ευσεβής ην και ευδιάπλαστος σφόδρα και οι εξ αυτού πάντες ευσεβείς και ωραίοι ήσαν. (Να και ο λόγος που ΄΄οι θυγατέρες τών ανθρώπων ήσαν καλαί΄΄) Ούτοι κατά πρόσταγμα τού Αδάμ την υψηλοτέραν γην ώκουν τής Εδέμ, κατέναντι τού Παραδείσου, ΑΓΓΕΛΙΚΩΣ ΒΙΟΥΝΤΕΣ, έως τού χιλιοστού κοσμικού έτους. Τούτων την ενάρετον πολιτείαν μη φέρων ο αρχέκακος βλέπειν, εις την ωραιότηταν τών τότε θυγατέρων τών ανθρώπων αυτούς έτρωσε, περί ων φησί και ο θείος Μωησής ότι ειδόντες οι θιοί τού Θεού τας θυγατέρας τών ανθρώπων ότι καλαί εισίν, έλαβον εαυτοίς γυναίκας εξ αυτών.”
Τι σου είναι τέλος πάντων αυτοί οι μοναχοί ερευνητές......Και μετά σου λένε ορισμένοι ότι ο χριστιανισμός δεν έφερε τον πολιτισμό χίλια χρόνια πίσω .
*
Ο άνθρωπος ΔΕΝ προέρχεται από τον πίθηκο αλλά είναι "ξαδέλφια","συγγενείς". Για την ακρίβεια έχουν έναν κοινό πρόγονο. Το κακό με την εξέλιξη σε αντίθεση με άλλα φαινόμενα είναι ότι δεν μπορούμε να το βιώσουμε μέσα στα πλαίσια της ζωής μας γιατί χρειάζεται πολλά χρόνια για να συντελεστεί, ειδικά σε ανώτερους οργανισμούς. Για αυτό πολλοί είναι δύσπιστοι.
Επίσης ας διαχωριστεί επιτέλους ο όρος εικασία από τον όρο θεωρία. Η θεωρία έχει έρισμα σε αντίθεση με την εικασία.
Σταματείστε να πιστεύετε σε παραμύθια...Κάπου το πάνε, γι αυτο φτιάχνουνε το παρελθόν..Το μέλλον στοχεύουν..
Αφού μας πείσουν για το ποιό παρελθόν τους βολεύει, θα μας πούνε και ποιό μέλλον, μας αναλογεί..Γι αυτό ευτελίζουν τον άνθρωπο, λέγοντας του για πηθίκους, εξωγήινους, μητέρα φύση....
Δεν έχουμε καμία σχέση με τη φύση..Ειμαστε κάτι άλλο,ξεκάθαρα και έξω απο το αλυσιδωτό της σύστημα, πως να ανήκουμε σ αυτήν;
Πόσο μάλλον, όταν έγινε για να τη χαίρεται κανείς,όχι για να υπάρχει....Αυτή τη μορφή έχει...Χώρος για κάποιον, ποιόν; τον άνθρωπο...
Τόσο δύσκολο είναι;
quote:
Εγω πάντως,ως γνωστόν, διαφωνώ, με όποια θεωρία εξέλιξης
Είναι γιατί κρίνεις από τον εαυτό σου.
quote:
Δεν έχουμε καμία σχέση με τη φύση
Προφανώς είσαι παρά φύση και μπράβο σου που το παραδέχεσαι (αν και ήταν γνωστό σε όλους).

macedon
quote:
trexagireve -Εγω πάντως,ως γνωστόν, διαφωνώ, με όποια θεωρία εξέλιξης, πλήν του ιδίου του ανθρώπου, με την ίδια μορφή και καταγωγή,δίχως παρεμβάσεις απο πουθενά,τη θεία φύση τον θείο εξωγήινο, ή τον θείο Σάμ...
Το θέμα όμως είναι πως αυτό που λες είναι η προσωπική σου άποψη (πίστη), και όπως ξαναείπαμε άλλο πίστη και άλλο επιστήμη…![]()
Βλέπεις η πίστη δεν χρειάζεται αποδείξεις (γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις), ενώ η επιστήμη πάντα χρειάζεται εξακριβωμένες και τεκμηριωμένες αποδείξεις .

απόψεις, υπο συζήτηση ...Αυτό δεν κάνουμε εδώ μέσα;..
Και φυσικα κάνεις λάθος, όταν λες η πίστη δεν χειάζεται αποδείξεις...Υπάρχουν πλήθη αποείξεων, για τους πιστούς,άσχετα πόσο το βλέπεις εσύ έτσι...Ελαφρά τη καρδία το έγραψες,πιστεύω φίλε μου,για να δειξεις το πόσο εύκολα μπορεί καποιος να παρασυρθεί,αλλά, όλοι,το ίδιο κάνουμε, ειπαμε...Απλά, ο καθένας, θεωρεί τον εαυτό του προνομιούχο...Έτσι δεν είναι;
quote:
Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ φιλε μου elo, ότι όλες οι απόψεις,είναι υποκειμενικές και κατέχουσες μερικώς την αλήθεια...Κι επειδή, κανείς δεν έχει ...πρωτότυπα,έγκυρη γνώση της αλήθειας, όλα ειναι
απόψεις, υπο συζήτηση ...Αυτό δεν κάνουμε εδώ μέσα;..
Και φυσικα κάνεις λάθος, όταν λες η πίστη δεν χειάζεται αποδείξεις...Υπάρχουν πλήθη αποείξεων, για τους πιστούς,άσχετα πόσο το βλέπεις εσύ έτσι...Ελαφρά τη καρδία το έγραψες,πιστεύω φίλε μου,για να δειξεις το πόσο εύκολα μπορεί καποιος να παρασυρθεί,αλλά, όλοι,το ίδιο κάνουμε, ειπαμε...Απλά, ο καθένας, θεωρεί τον εαυτό του προνομιούχο...Έτσι δεν είναι;
Tι σημαίνει φίλε μου προνομιούχος...???
Και το λέω διότι η έννοια "απολαμβάνει" πολλών ερμηνειών , οι οποίες βασίζονται αλλα και αξιολογούνται απο ένα προσωπικό κώδικα πεποιθησεων και αρχών...
Θα μ'ενδιέφερε να ακούσω -εφόσον θές- την δική σου ερμηνεία και απόδοση της έννοιας του όρου που προ-ανέφερες...
soul
Είναι μια άσχημη ασθένεια....Πιστεύουμε ότι βλέπουμε κάτι που οι άλλοι δεν βλέπουν..Πόσο τυφλοί, πόσο χαζοί πρέπει να είναι οι άλλοι κι εμείς ποσο έξυπνοι, που να το πιάνουμε με την πρώτη, ενώ αυτοί δεν καταλαβαίνουν;Άρα, ολοι είμαστε το ίδιο γνώστες, μέρους της αλήθειας,όπως έχω ξαναπεί, αλλά δεν το εννοούμε και φερόμαστε, σαν να την εκφράζουμε ορίτζιναλ...
Θέλουμε δουλειά,να γίνουμε καλά, για να βλέπουμε καθαρά...
Προνομιούχος, σημαινει εξ ορισμού υπεύθυνος και εκπρόσωπος της αλήθειας...Έτσι παριστανουμε ολοι μας ότι ειμαστε, αλλά, επικίνδυνα ανευθυνουπεύθυνοι..Ειδικα στην εποχή της πυρηνικής και οχι μόνο ,ενέργειας..
quote:-Προνομιούχος, σημαινει εξ ορισμού υπεύθυνος και εκπρόσωπος της αλήθειας...
Έτσι παριστανουμε ολοι μας ότι ειμαστε, αλλά, επικίνδυνα ανευθυνουπεύθυνοι..Ειδικα στην εποχή της πυρηνικής και οχι μόνο ,ενέργειας..
Και απο ποιόν διαμορφώνεται και "αληθο-φορείται" αυτή η "εκτίμηση"..?
Απο εμάς τους ιδίους ή απο τους συνανθρώπους μας???
Και αν δύο άνθρωποι έχουν μια άλφα εκτίμηση για το προσωπό σου και άλλοι τρείς έχουν την εντελώς αντίθετη - και ίσως την αρνητική- ...τελικά , ποιά άποψη θα εμπεριέχει την αλήθεια..???
soul
Edited by - Εαρινός on 14/01/2010 23:10:15
Ομως οταν εχεις καποια δραση, να περιμενεις και την αντιδραση...
Επισκεφθηκε εναν δασκαλο ενας νεος : "Ερχομαι να σας ζητησω μια χαρη. Δωστε μου ενα κλειδι να βγαινω στιγμιαια με το αστρικο μου σωμα. Με μεγαλη μου χαρα του ειπε εκεινος, αλλα πρωτα θελω να μου φερετε κι εσεις αυριο το ακολουθο μαθημα. "ποιο ειναι το πιο τερατωδες που υπαρχει πανω στην γη. Σκεφτηκε λοιπον ο νεος και ειπε: Συμφωνα με τον νομο της αναλογιας των αντιθετων το πιο τερατωδες ειναι το αντιπολο του πιο μεγαλιωδους. Αλλα πιο ειναι το πιο μεγαλειωδες που υπαρχει πανω στον θλιβερο αυτο κοσμο?
Καπιοα στιγμη αναφωνισε" H αγαπη" ειναι το πιο μεγαλειωδες. Το μισος ειναι η αντιθεση του πιο μεγαλειωδους.
Ταδιδευσε ο νεος πολυ μακρια απο το φυσικο του σωμα γυρευοντας τον δασκαλο αλλα αυτος δεν εμφανιζοταν πουθενα. Ξαφνικα ενιωσε ενα τηλεπαθητικο καλεσμα και εισηλθε σε ενα χωρο. Εκει ηταν ο δασκαλος... αλλα μεταμορφωμενος σε παιδι μεσα στην κουνια του. Πλησιασε με σεβασμο λεγοντας, δασκαλε φερνω το μαθημα. Το πιο τερατωδες πανω στην γη ειναι το μισος. Εκπληρωστε αυτο που μου εχετε υποσχεθει. Δωστε μου το κλειδι... Αλλα το παιδακι σιωπουσε...{για αυτο λενε η σιωπη ειναι η ευγλωτια της σοφιας}. Ο νεος ενιωθε απογοητευμενος, ο δασκαλος δεν ειχε κρατησει το λογο του. Ομως καποια μερα ηρθε στον νεο το Φως. Θυμηθηκε: " Αφετε τα παιδια ερχεσθε προς σε εμε, των γαρ τοιουτων εστι η Βασηλεια των ουρανων" Τωρα καταλαβαινω . Ειναι επειγον, ειναι απαραιτητο να ανακτησουμε την νηπιοτητα στο νου και την καρδια. Αυτη η επανοδος αυτη η επιστροφη στο σημειο του πρωταρχικου ξεκινηματος, δεν ειναι δυνατη χωρις να εχουμε πεθανει στον ευατο μας, η ουσια, η συνειδηση, ειναι δυστυχώς μποτιλιαρισμενη μεσα σε ολα αυτα τα ψυχολογικα ακολουθα που στο σκοτεινο τους συνολο αποτελουν το εγω. Μονο εκμηδενιζοντας τα αρνητικα ακολουθα μπορει να ξυπνησει η ουσια στην κατασταση της αρχεγονης αθωοτητας. Οταν τα υποσυνειδητα στοιχεια ελαττωθουν, γινουν κοσμικη σκονη, η ουσια ελευθερωνετε Τοτε ανακτουμε την χαμενη αθωοτητα. Αδελφε, ζητησε ανωθεν Διακριση, ειναι αρετη, για να ξεχωριζουμε οτι η απλοτητα της πνευματικης ψυχης δεν μετριεται με τα πανεπιστημια της γης. "Ψυχη=Θειος Σπινθηρας".
anahs
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΣΑΦΗ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΠΑΡΑΔΟΣΗ" ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ;
ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ";
ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ;
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΟΛΟ "ΑΥΤΟ" ΤΟ "ΜΙΓΜΑ" ΠΟΥ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΑΙ";
ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΒΙΩΣΕΙ;
ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
Εφαρμοζοντας αυτην την διδασκαλια ανακαλυπτει κανεις το νοημα της ζωης. Σημερα πολλοι ισχυριζονται οτι γνωριζουν το νοημα της ζωης, εντουτοις ειναι δυστυχεις και αδυναμοι. Δεν βλεπουν οτι η αληθινη γνωση ειναι ασυμβιβαστη με την αδυναμια, τις δυστυχιες, τις αγωνιες και τους φοβους. Το να εισαι σοφος και να ενεργεις σαν ενας αμαθης τους φαινεται εντελως κανονικο. Πρεπει να καταλαβουμε στο εξης οτι εκεινος που γνωριζει αληθινα το νοημα της ζωης δεν ειναι πια δυστυχισμενος εκτος του οτι νιωθει την δυστυχια των αλλων, ομως η χαρα του πηγαινει προς αυτους και παιρνει πανω του το φορτιο τους. Εκεινος που νομιζει οτι γνωριζει το νοημα της ζωης και νιωθει παρολ'αυτα αποθαρρημενος, θλιμμενος και δυσαρεστημενος απαταται. Κατεχει μια λανθασμενη θεωρητική γνωση. Ολοι οι ανθρωποι ειναι αδελφοι και αδελφες, γιοι και κορες του ιδιου Ουρανιου Πατερα και της ιδιας Ουρανιας Μητερας. Και πρεπει να ειναι ενωμενοι σαν τα κυτταρα ενος οργανισμου, που εργαζονται ολα σε αρμονια για την υγεια αυτου του οργανισμου.
Η Διδασκαλια μας επισης, δεν εμφανιστηκε κατα τυχη. ΟΛοι η φυση και η δημιουργια δινουν την συγκαταθεση τους για τον ερχομο της.
Ηταν ετοιμη να γεννηθει και θα παιξει ενα σημαντικο ρολο γιατι μπαινουμε στην επιρροη ενως νεου αστερισμου: του Υδροχοου. Μια απεραντη πνευματικη ιεραρχια ετοιμαζει μεγαλες αλλαγες στον κοσμο. Γι'αυτο η νεα διδασκαλια που φερνουμε δεν ερχεται απο εμας αλλα απο τα αστρα, απο τις Ουρανιες ιεραρχιες ωστε να ειναι σε αρμονια με ολα τα καινουρια ρευματα που εμφανιζονται στον κοσμο.
Εχετε λοιπον ολοι σας τεραστιο συμφερον να μπειτε σε αυτον τον φωτεινο στρατο της μεγαλης αυτης αδελφοτητας.
Θα απαντησω συντομα και στα αλλα ερωτηματα σου.
Ειθε το φως και η ειρηνη να ειναι μαζι σας!
anahs
α]Σήμερα έχει αποδειχθεί -και υπάρχει η σχετική βιβλιογραφία- ότι η συμπεριφορά του ανθρώπου , εξαρτάται απο ένα συνδυασμό βιολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.."Κλασσική εξαρτημένη μάθηση".
β]Η συμπεριφορά μας εξαρτάται απο το περιβάλλον που αυτή εκδηλώνεται καθώς και απο τα απότελέσμτά της.."Συντελλεστική μάθηση".
γ]Η συμπεριφορά μας χαρακτηρίζεται απο πολύπλοκα σχήματα ... "Η διαπλοκή των ειδών μάθησης στην καθημερινή ζωή".
δ]Η συμπεριφορά μας εκδηλώνεται μέσα απο πολύπλοκα περιβάλλοντα ..."Το ψηφιδωτό των ερεθισμάτων".
Επίσης...ως προς την εγκατάσταση της συμπεριφοράς....
α] Η συμπεριφορά μας αντικατοπτρίζει τις προηγούμενες εμπειρίες μας...."προγράμματα ενίσχυσης"
β] Η συμπεριφορά μας συντηρείται ή όχι απο τα αποτελέσματά της ... "ενισχυτικά ή τιμωρητικά ερεθίσματα".
γ] Η συμπεριφορά μας μπορεί να είναι επανάληψη των άλλων .... "Τα πρότυπα , η μίμηση , και η μάθηση με παρατήρηση".
Διαμορφωτικοί παράγοντες συμπεριφοράς...
α]Το περιβάλλον συμβάλλει στην σταδιακή μορφοποίηση της συμπεριφοράς..."Διαφορική ενίσχυση".
β]Η συμπεριφορά μας , συχνά χρειάζεται άμεσες οδηγίες ... "Καθοδήγηση με υποδείξεις".
γ]Η συμπεριφορά μας συχνά χρειάζεται λεκτική καθοδήγηση ... "Οι κανόνες ως ρυθμιστής της συμπεριφοράς".
Τα ανωτέρω είναι απο το εισαγωγικό μήνυμα του βιλίου -Κατανοώντας την συμπεριφορά μας- της Μαρίας Ζαφειροπούλου , επίκουρης καθηγήτριας στο παιδαγωγικό του παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Θα πρότεινα στην φίλη μας -Anna999- να του ρίξει μια ματιά και μετά να αρχίσει να μας αναλύει τις θεωρίες της και να μας πεί ιδίως .... που ακριβώς δεν συμφωνεί με επιστημονικά ευρήματα που τίθενται υπ'οψιν του αναγνώστη του βιβλίου.
Πάντως για όφεις και δένδρα και κοιλάδες και χαραμάδες και πεδιάδες και νεροχύτες βουλωμένους -ιστορίες γι'αγρίους- .... ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ...Ούτε για καφετζούδες...και χαρτορίχτρες και πνευματικούς γκουρού απο το Πανεπιστήμιο της Ανδρομέδας!!!
Τι να πώ...ΤΙ???
Ειθε το φως και η ειρηνη να ειναι μαζι ΣΟΥ!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Edited by - Εαρινός on 21/09/2011 22:07:06
anahs
Δεν ανακαλύφθηκε ξαφνικά φίλη μου ο τροχός σήμερα , οι γνώσεις υπάρχουν και μάλιστα εγκυρότατες στο επιστημονικό πεδίο , όπου πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας -πλέον- απευθύνονται προκειμένου με σαφήνεια να αντιληφθούν ποιός είναι ο εαυτός τους και ποιοί είναι όλοι εκείνοι οι παράγοντες που λειτουργούν και τους θέτουν υπο την αιγίδα τους , προκαλώντας τους παραπραξίες στην σκέψη και στην συμπεριφορά.
ΚΑΙ ΔΕΝ χρειάζεται η Θεϊκή διαμεσολάβηση για να επιτευχθεί αυτό , κάλλιστα με την σκέψη του -ο άνθρωπος- μπορεί να αρχίσει να αναπλαισιώνει την σκέψη του και να επιφέρει εντός του , διαφορετικά αποτελέσματα που θα τον φέρουν πιο κοντά στον εαυτό του και στους συνανθρώπους του.
Καλημέρα.

quote:
NOMIZOYME OTI EIMAΣΤΕ ΧΩΡΙΣΤΑ ΟΝΤΑ. Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ, Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ?... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ. ΝΑ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΝΑ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΩΣΤΕ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΩΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΖΩΗ, ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ''ΟΝ'' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΙΣΤΑΝΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΓΩ, ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ, ΤΡΙΑ, ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΩΡΙΣΤΑ ΟΝΤΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΝ, ΕΝΑ ΜΟΝΟ, ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΤΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΕΙ, ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ, ΕΝΑ ΜΟΝΟ, ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, 'ΕΝΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΓΩ'. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΠΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ. ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΤΩΡΘΩΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ, ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ,ΝΑ ΠΟΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ. ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ 'ΟΝ, Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...[ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ] Μ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΟΛΕΜΟΙ ΟΥΤΕ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ.anahs
Απορώ γιατί ξεκίνησες με το παραμυθάκι της γένεσης και τον “καταραμένο όφις” , για να μας περιγράψεις “φιλοσοφήματα – σοφίσματα”, και αβάσιμα “ιδεολογήματα”.
Τις θέσεις αυτές ή παραπλήσιες φαντασιώσεις, τις έχουμε κουβεντιάσει με του ουφολόγους / μπουρδολόγους, και στερούντε οποιασδήποτε επιστημονική ή φιλοσοφικής / λογικής βάσης.
Υπάρχουν και μερικοί άλλοι “πιστοί” της τουρλού τουρλού άποψης μπάχαλο, πως “όλες οι θρησκείες είναι η εξής ....μία”
Οι υποστηρικτές αυτών των μπουρδουκλωμένων ιδεών, το παίζουν χριστιανοί, ερμηνεύοντας τον Ματθαίο αλληγορικά, (αυθαίρετα κατά το πως τους βολεύει), χρησιμοποιούν ερμηνείες Εβραίων, μπερδεμένες με ανατολίτικες ινδουιστικές θεωρίες για την ψυχή και των πυθανών κύκλων της, και Βουδιστικές αντιλήψεις για επίπεδα συνειδητότητας.
Ακόμα και την σπηλιά του Πλάτωνα χρησιμοποιούν σαν περιτύλιγμα καλλωπιστικό των μπερδεμένων ιδεών τους.
Με λίγα λόγια, δεν μας λες κάτι καινούργιο.
anahs
anahs
[/quote]
Απορώ γιατί ξεκίνησες με το παραμυθάκι της γένεσης και τον “καταραμένο όφις” , για να μας περιγράψεις “φιλοσοφήματα – σοφίσματα”, και αβάσιμα “ιδεολογήματα”.
Τις θέσεις αυτές ή παραπλήσιες φαντασιώσεις, τις έχουμε κουβεντιάσει με του ουφολόγους / μπουρδολόγους, και στερούντε οποιασδήποτε επιστημονική ή φιλοσοφικής / λογικής βάσης.
Υπάρχουν και μερικοί άλλοι “πιστοί” της τουρλού τουρλού άποψης μπάχαλο, πως “όλες οι θρησκείες είναι η εξής ....μία”
Οι υποστηρικτές αυτών των μπουρδουκλωμένων ιδεών, το παίζουν χριστιανοί, ερμηνεύοντας τον Ματθαίο αλληγορικά, (αυθαίρετα κατά το πως τους βολεύει), χρησιμοποιούν ερμηνείες Εβραίων, μπερδεμένες με ανατολίτικες ινδουιστικές θεωρίες για την ψυχή και των πυθανών κύκλων της, και Βουδιστικές αντιλήψεις για επίπεδα συνειδητότητας.
Ακόμα και την σπηλιά του Πλάτωνα χρησιμοποιούν σαν περιτύλιγμα καλλωπιστικό των μπερδεμένων ιδεών τους.
Με λίγα λόγια, δεν μας λες κάτι καινούργιο.
[/quote]
==============================================================
-Λιγη ψυχραιμια φιλε Γιαννη,δεν ειμαστε δα και για τον καιαδα.
Ακινδυνοι ανθρωποι ειμαστε,που ψαχνουμε σε καποιους αλλους δρομους
απ'αυτους που ψαχνεις εσυ.Αν ειναι λαθος ο δρομος που ψαχνουμε
θα το δειξει η νεκροψια.Παντως αν ειμαι λαθος η οχι δεν ειμαι απολυτα σιγουρος,αυτο για το οποιο ειμαι σιγουρος,ειναι οτι ο δρομος
μου εχει καρδια.
-Και κατι ακομα,εχω την αισθηση,οτι σ'αυτα που πιστευω,ειναι οχι μονο αντιθετοι,αλλα τα φοβουντε σαν ο διαβολος το λιβανι οι ιουδαιοχριστινοι και οι αλλες δημοκρατικες δυναμεις,οι οποιες εχουν ενα διπλο στοχο,να εχουν τυφλους πιστους απο τη μια αλλα και τυφλους απιστους απο την αλλη.Ετσι νομιζουν οτι κρατανε την Αληθεια κρυμενη
.....Τρομαρα τους!!!!!
quote:
ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΘΑ Δ ΕΙΣ... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙ... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΣΟΥ , ΒΑΛΤΑ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΟΥ.[ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Τ' ΑΓΑΠΑΣ]anahs
Ακόμα και να το θέλαμε στην γή θα πέσουν -όπως πάντα , γι'αυτό σου λέω ότι δεν ανακάλυψες τον τροχό τώρα εσύ και οι διδασκαλίες σου- βλέπεις ο νόμος της βαρύτητας άρχει , διαφορετικά θα είχες εκτοξευθεί στο διάστημα και θα έκανες περατζάδα διαστημική....μαζί με τα φύλλα και τους κορμούς των δένδρων μαζί....
ΥΓ:"Πάντως ότι τα φύλλα λιώνοντας θα γίνονταν λίπασμα , ομολογώ ότι είναι μια ανακάλυψη και όντως πρέπει να σ'ευχαριστήσουμε για την συμβολή σου στην επιστήμη"
Και γώ που νόμιζα ότι γίνονταν ξερόχορτα που τα καίγαμε για να φεύγουν τα κουνούπια....![]()
![]()