ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

cybershamangr60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
20/10/2004, 13:01:33
quote:
Αναδρομή στις προηγούμενες σελίδες, περιπλάνηση στα links που προτείνονται, επαναλήψεις στα σχετικά βιβλία που σκονίζονταν στα ράφια της βιβλιοθήκης μου, μέχρι που μου τά ΄χωσε χοντρά η σύζυγος, που ασχολιέμαι με αυτές τις μ@#*..*ες (όπως είπε) αντί να ασχολιέμαι με τα πιο πρακτικά ζητήματα της ζωής, οπότε (λίγο πριν πετάξει το pc από το παράθυρο ) της υποσχέθηκα να μην …χασομερώ πια στο esoterica, και … αλλά τι στα λέω αυτά αφορούν μόνο τους παντρεμένους… ώχ ξέχασα τώρα ανήκεις και εσύ στο club...
Ampere, όταν διάβαζα αυτά που έγραψες, διερωτήθηκα:

Μα τι διάβολο, όλες οι γυναίκες (σύζυγοι) από το ίδιο υλικό είναι πλασμένες;

Εν πάσει περιπτώσει, απ' ό,τι διαπιστώνω και οι δύο μας, όπως φαντάζομαι και άλλοι, συνδυάζουμε τις "οικογενειακές μας υποχρεώσεις" με τις "άλλες ενασχολήσεις".

Ζήσε τη στιγμή!

ΚωσταςΜέλος
21/10/2004, 09:17:11
Καλοσωριζω ολα τα νεα μελη και το μελος Ampere.

Θελω να ξεκαθαρισω οτι οταν ειχα δωσει το λινκ για τις παρενεργειες απο την kundalini το οποιο ειχα βρει απο ενα ξενο σαιτ για την αστρικη προβολη δεν ειχα βιωσει κατι απο αυτην την ενεργεια.
Πολυ απλα ημουν (και ειμαι) στα αρχικα σταδια της αστρικης προβολης και ειχα/εχω φοβο για το αγνωστο. Με ειχαν τρομαξει αυτα που λεγαν οτι βιωσαν καποια ατομα απο την κατα λαθος ενεργοποιηση της ενεργειας αυτης αλλα εγω προσωπικα δεν την εχω βιωσει ποτε.
Δεν ξυπναει και ευκολα εξαλου.
Αυτοι το παρακανανε σε ασκησεις διαλογισμου.

Αν φοβασαι κατι σκεψου γιατι.. Οταν λες κατι.. Οταν αρνεισαι.. Πιστευεις.. Υποστηριζεις.. ΣΚΕΨΟΥ

ΚΑΝΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

ΚωσταςΜέλος
21/10/2004, 09:28:37
gretel και εμενα μου λειπετε.
Κανω υπομονη να ξαναβαλω νετ και μετα θα τα λεμε συνεχως.

Τωρα θα αναφερω την πρωινη μου εμπειρια μετα απο πολυ καιρο.

Ξυπνησα στις 6 και 25 και μια και ημουν ξεκουραστος και δεν νυσταζα λεω ας διαλογιστω χωρις ομως να εχω στο μυαλο μου την σκεψη να βγω απο το σωμα μου.
Ενω διαλογιζομαι για μερικα λεπτα ξαφνικα ενω ειμαι χωρις σκεψεις στο μυαλο μεσα στο απολυτο σκοταδι του δωματιου μου νιωθω ενα ριγος σε ολο μου το σωμα το οποιο γινεται σαν να με χτυπαν χιλια βολτ ηλεκτρικου ρευματος.
Τοτε νιωθω να υψωνομαι και μετα να καταληγω κατακορυφα.
Δεν εβλεπα αλλα σκεφτομαι με απολυτη επιθυμια οτι θελω να δω και βλεπω.
Πεταω ωσ το δωματιο της μητερας μου το οποιο ειναι διπλα και μετα σκεφτομαι να δω αν μπορω να δω το σωμα μου στο κρεβατι το οποιο το βλεπω.
Μετα παω προς το παραθυρο του δωματιου μου και προσπαθω να περασω μεσα απο το τζαμι και ενω το κανω νιωθω να το δια περναω και μετα ανοιγω τα ματια μου στο κρεβατι και η καρδια μου χτυπουσε λιγο γρηγορα.

Αν φοβασαι κατι σκεψου γιατι.. Οταν λες κατι.. Οταν αρνεισαι.. Πιστευεις.. Υποστηριζεις.. ΣΚΕΨΟΥ

ΚΑΝΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

ΚωσταςΜέλος
21/10/2004, 09:57:36
Ενα μελος ειχε ζητησει βιβλια με ελληνικη γλωσα πρινα αρκετο καιρο.
Οριστε οσα ξερω:

1)ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΤΑΞΙΔΙ - ROBERT A. MONROE - EΚΔΟΣΕΙΣ ΕΣΟΠΤΡΟΝ

(Οι εκπληκτικες εξωσωματικες εμπειριες και ανακαλυψεις του πασιγνωστου ερευνητη των καταστασεων αλλαγμενης συνειδησης)

2)ΑΣΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΑΝΝΑ ΜΠΕΖΑΝΤ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΝ

(Για το αστρικο σωμα και τον αστρικο κοσμο)

3)ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ - DENNING & PHILLIPS - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗ

(Ωραιο εξωφυλο αλλα το μεσα πολυ περιπλοκο και χρονοβορο)

4)Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ - ΕΥΑ ΑΥΛΙΔΟΥ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ

(Πολυ καλη επεξηγηση για το συνειδητο ονειρεμα και τα αστρικα ταξιδια)
Καλυπτει και αλλα παραφυσικα θεματα.

5) 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

(Μιλαει και για τις εξωσωματικες εμπειριες και δινει την τεχνικη που ειναι πιο συνηθισμενη του Robert monroe)

6)ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ/ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΑΡΘΟΥΡ Ε. ΠΑΟΥΕΛ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

(Αναλυει το αστρικο σωμα με εξονυχιστικη λεπτομερεια,μορια και ολους τους επιστημονικους ορους. Αρκετα περιπλοκο)

ΚΑΝΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

21/10/2004, 09:58:38
Κώστα, συμφωνώ ότι η κουνταλίνη, για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται σωστές ασκήσεις και χρόνο.

Χαίρομαι για τις εμπειρίες σου.
Δείχνουν ότι έχεις μια διάρκεια στο θέμα, με δυναμική εξέλιξης.

Ζήσε τη στιγμή!

AmpereΜέλος
21/10/2004, 14:07:09
Αγαπητέ Κώστα, κατ’ αρχήν σ’ ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Και μια και όπως φαίνεται μαζί με τον Στέφανο και τη gretel είστε η «ψυχή» αυτού του topic σας ευχαριστώ επίσης για τα όσα έχετε προσφέρει.

Προς το παρόν όπως ίσως έχεις δει κάνω μια προσπάθεια να καταλάβω τι έχει προηγηθεί ώστε να μην επαναλαμβάνω πράγματα που λίγο – πολύ έχουν ξαναειπωθεί

Η γνώμη μου για το site περί kundalini είναι αυτή που προανέφερα και χάρηκα που είδα ότι ανάλογη ήταν και η γνώμη του εξαιρετικού μέλους Pagwna στη σελίδα 12 (Posted - 13/04/2004 ) του δεύτερου μέρους του topic. Συμφωνώ 100 % με αυτά που λέει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι υποτιμώ ή δεν σέβομαι αυτό που μπορεί να είναι ή να κάνει η kundalini. Άλλο όμως είναι – ας πούμε- να ενημερώνεις για τους κινδύνους του ηλεκτρικού ρεύματος (ειδικά όταν πρόκειται για πολλά …Ampere) και άλλο να καταλήγεις ότι από δω και πέρα θα φωτίζεις μόνο με κεράκια…τα οποία μάλιστα θα προμηθεύεσαι από ένα συγκεκριμένο μαγαζάκι.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι και η δική μου πρόθεση είναι να διακρίνω ό,τι μπορεί να ωφελήσει και να απαλλαγώ από ό,τι μπορεί να είναι τροχοπέδη σε αυτή τη διαδρομή που πορευόμαστε. Εκφέρω τη γνώμη μου, ακούω τι έχουν να πουν οι άλλοι και προχωρώ(???)…

μη φοβάσαι, μη κολλάς, μη τρελαίνεσαι

cybershamangrΝέο Μέλος
21/10/2004, 15:32:13
Μέχρι πρότινος θεωρούσα ότι καλύτερη στάση για ΑΠ είναι αυτή που βολεύει περισσότερο όταν κοιμόμαστε.
Και με αυτό το δεδομένο έκανα πάρα πολλές προσπάθειες για ΑΠ χωρίς επιτυχία. (Σε διάστημα 7 περίπου μηνών) Τα αποτελέσματα ήταν να φτάνω μέχρι το "παραπέντε" και εκεί είτε να συνειδητοποιώ ότι έχει περάσει πάρα πολύ ώρα στην προσπάθεια και να πιάνομαι οπότε τα παρατούσα ή τελικά να με παίρνει ο ύπνος. (Δοκιμάζοντας διάφορες τεχνικές π.χ. αναπνοές, μάντρα κλπ. πάντα ξαπλωμένος)

Προχθές το απόγευμα δοκίμασα κάτι διαφορετικό το οποίο είχε μια σχετική επιτυχία. Ήμουν ξαπλωμένος ανάσκελα και αφού έφτασα στην κατάσταση όπου δεν ένιωθα το φυσικό σώμα έδωσα μια ώθηση προς τα πλάγια και ω τι χαρά αισθάνομαι να εγκαταλείπω το φυσικό σώμα αλλά με λύπη διαπιστώνω ότι κάνω μια περιστροφή 360ο στον οριζόντιο άξονα και επιστρέφω στο φυσικό σώμα Προσπαθώ να ξαναβγώ αλλά ήδη έχει διαταραχθεί η ηρεμία του σώματος οπότε δεν καθίσταται δυνατό.

Το διαφορετικό ήταν ότι δοκίμασα σε θέση που δε με βολεύει να κοιμηθώ.

Άρα αναθεωρώ την άποψη μου για τη θέση του σώματος, θεωρώντας πλέον ότι είναι προτιμότερη μια θέση που να είναι αναπαυτική μεν, αλλά να μη βολεύει για ύπνο.

Οι μελλοντικές προσπάθειες και ο πειραματισμός θα δείξει αν τουλάχιστον για μένα έχει καλύτερη εφαρμογή αυτή η άποψη και είναι ορθότερη.

Η Ελπίδα πεθαίνει προτελευταία. Τελευταία πεθαίνει η Προσπάθεια.

21/10/2004, 17:44:40
ΑΓΑΠΗΤΕ AMPERE ΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΟΓΚΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΒΙΑΙΩΣ ΤΗΝ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ, Ή ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΦΙΔΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΠ. ΣΤΗΛΗΣ, ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΥΟ. Ή ΝΑ ΤΗΝ ΨΩΝΙΣΕΙΣ -ΝΑ ΚΑΕΙΣ- Ή ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΑΝΤΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΕ ΕΞΙΣΟΥ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Υ.Γ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.
ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
21/10/2004, 20:13:48
quote:
Υ.Γ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.
ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ
Και ξέρεις ποιο είναι το αστείο, αγαπητή gretel;

Ότι είστε ικανές να επιμένετε, για 50 χρόνια, για την ανοησία π.χ. της αστρικής προβολής και μετά, όταν "δείτε" κάποια πράγματα, να λέτε ότι είναι το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου!

Ζήσε τη στιγμή!

AmpereΜέλος
22/10/2004, 00:47:08
.. έτσι για να προσθέσω στην ελληνική βιβλιογραφία… Όχι ότι τα προτείνω, αλλά κάποτε τ΄ αγόρασα και είπα να τα ξανακοιτάξω πριν πάνε για …ανακύκλωση…

«Η πραχτική αστρική προβολή» ΥΡΑΜ εκδόσεις ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ

Μόνο πρακτική δεν τη βρήκα. Ξεφυλλίζοντάς την πάλι πάντως, απομόνωσα μια φράση που είχα υπογραμμίσει στην πρώτη μου ανάγνωση…
Ο πόνος και η θλίψη γεννιούνται από την ανισορροπία …. Όταν αντιλαμβάνονται (οι άσαρκες υπάρξεις) πλατύτερους ορίζοντες, αρχίζουν μοιραία τις συγκρίσεις. Έτσι γεννιέται η θλίψη.

«Το Συνειδητό Ονείρεμα» Δ. Ελευθερόπουλος εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ

Κάτι σαν εγκυκλοπαίδεια για το θέμα όχι όμως άμεσα για Α.Π. Ο τίτλος παραπέμπει σε «Καστανεντική» κυρίως προσέγγιση.
Μια φράση και από δω (όχι πάντως ενδεικτική…)
Το κενό διάστημα ανάμεσα σε δύο σκέψεις κρύβει την εμπειρία της πραγματικής μας κατάστασης.

Υ.Γ. Οι γυναίκες όπου κι αν είναι, είναι πιο πρακτικές. Γι αυτό και έχουν αποτελέσματα. Οι άντρες το …βασανίζουμε πιο πολύ …φιλοσοφικά…

μη φοβάσαι, μη κολλάς, μη τρελαίνεσαι

30/01/2009, 16:33:39
Ψηλός

quote:
Τότε, θα χρησιμοποιήσω τα διά σου επιχειρήματα και θα σε ρωτήσω: εσύ πώς εξαπολύεις, τόσο καιρό εδώ μέσα, τόση λάσπη κατά του Χριστιανισμού και των ιερωμένων;
Τόσο άμεμπτος και άσπιλος είσαι;;

**Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστείς ακόμη ....

Αυτό πάντως που σκαρφίστηκες εσύ για να ξεπεράσεις, την αδυναμία αντίληψης της διαφοράς αυτού που είπα με αυτό που κατάλαβες, δεν ήταν και... πανέξυπνο.
Ωστόσο θα σου απαντήσω, ευχαρίστως.

Μπορώ να στηλιτεύω όλα τα στραβά οποιασδήποτε θρησκείας, διότι:

Δεν υπάρχει θρησκεία στο όνομά μου.

Δεν έχω οπαδούς που με διάφορες δικαιολογίες να σφάζουν, να εξορίζουν, να δημεύουν περιουσίες, να απαιτούν τυφλή πίστη, να ξαφρίζουν τους κόπους των άλλων με ηλίθιες υποσχέσεις, να επηρεάζουν αδαείς προς όφελός τους, να υποκρίνονται τους πιστούς για να παρασύρουν κι άλλους στο μαντρί που έχουν φτιάξει για τους άλλους, να θησαυρίζουν με άνομες πράξεις, να πουλάνε και να αγοράζουν με κλεμμένα χρήματα, να ζητιανεύουν τον οβολό για να κάνουν "αγαθοεργίες" χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη με τα παράνομα χρήματα που έχουν κλέψει, να ευλογούν όπλα χωρίς να τα αγγίζουν, να βοηθούν με προσευχές ανθρώπους που δυστυχούν, να είναι πίσω από κάθε παρανομία που έχει κονόμα και πολλά άλλα τα οποία γνωρίζεις πολύ καλά κι εσύ...

Επίσης προσωπικά:
Δεν πράττω ούτε ο ίδιος τα παραπάνω και επίσης δεν έχω στην οικογένειά μου, μέλη που να είναι ομοφυλόφιλοι και να κατηγορούν τους υπόλοιπους για τέτοια "κουσούρια",

μέλη που να συμμετέχουν σε όργια και να φωνάζει ο ένας τον άλλο "Ροζαλία" Τζούλια" "Σουλτάνα" και τέτοια,

μέλη που να είναι κοινοί εγκληματίες, παιδεραστές, καταχραστές, εκβιαστές, βιαστές και διάφορα τέτοια και γι΄αυτό δεν έχω πληρώσει ποτέ για να κουκουλώσω κάτι τέτοιο,

μέλη που δεν πληρώνουν φόρους για οτιδήποτε κατέχουν και εκμεταλλεύονται και αδιαφορούν για την δυστυχία αυτών που τους πλουτίζουν,

μέλη που παρασιτοζωούν σε βάρος αυτών που μοχθούν και σπεύδουν να συνεργαστούν ΠΑΝΤΟΤΕ με τον ισχυρότερο, άσχετα αν είναι κατακτητής, δικτάτορας ή επίδοξος υποδουλωτής της υποτιθέμενης πατρίδας τους,

μέλη που ζουν μεσ' τη χλιδή, αδιαφορώντας για τη δυστυχία που βλέπουν γύρω τους.

Τα ξέρεις καλλίτερα εσύ, γι' αυτό πρόσθεσε ό,τι έχω ξεχάσει...

quote:
Ε αφού είναι έτσι, ας σκοτωθείτε και εσείς οι πέντε γάτοι. Αφού το κάνουν οι Χριστιανοί, μπορείτε να το κάνετε και σεις. Σωστά;

Όταν κάνεις το χαζό, είσαι απόλαυση.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
mimosaΜέλος
30/01/2009, 17:25:05
quote:
Αλλά, πού γνώριζαν οι ζωγράφοι τις μορφές των "αγίων", μετά από κάποιους αιώνες και τις θεωρείς αναπαράσταση υπαρκτών προσώπων και μάλιστα ταυτοποιημένες, δεν μπορείς να μας πεις, έ;

εεεχμμ... με καρμπόν τους ζωγραφίζουν.
Όλοι το ίδιο πρόσωπο εχουν!!!!

30/01/2009, 18:15:33
quote:

Ψηλός

quote:
Τότε, θα χρησιμοποιήσω τα διά σου επιχειρήματα και θα σε ρωτήσω: εσύ πώς εξαπολύεις, τόσο καιρό εδώ μέσα, τόση λάσπη κατά του Χριστιανισμού και των ιερωμένων;
Τόσο άμεμπτος και άσπιλος είσαι;;

**Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστείς ακόμη ....

Αυτό πάντως που σκαρφίστηκες εσύ για να ξεπεράσεις, την αδυναμία αντίληψης της διαφοράς αυτού που είπα με αυτό που κατάλαβες, δεν ήταν και... πανέξυπνο.
Ωστόσο θα σου απαντήσω, ευχαρίστως.

Μπορώ να στηλιτεύω όλα τα στραβά οποιασδήποτε θρησκείας, διότι:

Δεν υπάρχει θρησκεία στο όνομά μου.

Δεν έχω οπαδούς που με διάφορες δικαιολογίες να σφάζουν, να εξορίζουν, να δημεύουν περιουσίες, να απαιτούν τυφλή πίστη, να ξαφρίζουν τους κόπους των άλλων με ηλίθιες υποσχέσεις, να επηρεάζουν αδαείς προς όφελός τους, να υποκρίνονται τους πιστούς για να παρασύρουν κι άλλους στο μαντρί που έχουν φτιάξει για τους άλλους, να θησαυρίζουν με άνομες πράξεις, να πουλάνε και να αγοράζουν με κλεμμένα χρήματα, να ζητιανεύουν τον οβολό για να κάνουν "αγαθοεργίες" χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη με τα παράνομα χρήματα που έχουν κλέψει, να ευλογούν όπλα χωρίς να τα αγγίζουν, να βοηθούν με προσευχές ανθρώπους που δυστυχούν, να είναι πίσω από κάθε παρανομία που έχει κονόμα και πολλά άλλα τα οποία γνωρίζεις πολύ καλά κι εσύ...

Επίσης προσωπικά:
Δεν πράττω ούτε ο ίδιος τα παραπάνω και επίσης δεν έχω στην οικογένειά μου, μέλη που να είναι ομοφυλόφιλοι και να κατηγορούν τους υπόλοιπους για τέτοια "κουσούρια",

μέλη που να συμμετέχουν σε όργια και να φωνάζει ο ένας τον άλλο "Ροζαλία" Τζούλια" "Σουλτάνα" και τέτοια,

μέλη που να είναι κοινοί εγκληματίες, παιδεραστές, καταχραστές, εκβιαστές, βιαστές και διάφορα τέτοια και γι΄αυτό δεν έχω πληρώσει ποτέ για να κουκουλώσω κάτι τέτοιο,

μέλη που δεν πληρώνουν φόρους για οτιδήποτε κατέχουν και εκμεταλλεύονται και αδιαφορούν για την δυστυχία αυτών που τους πλουτίζουν,

μέλη που παρασιτοζωούν σε βάρος αυτών που μοχθούν και σπεύδουν να συνεργαστούν ΠΑΝΤΟΤΕ με τον ισχυρότερο, άσχετα αν είναι κατακτητής, δικτάτορας ή επίδοξος υποδουλωτής της υποτιθέμενης πατρίδας τους,

μέλη που ζουν μεσ' τη χλιδή, αδιαφορώντας για τη δυστυχία που βλέπουν γύρω τους.

Τα ξέρεις καλλίτερα εσύ, γι' αυτό πρόσθεσε ό,τι έχω ξεχάσει...

Τι να προσθέσω; Υπάρχει και τίποτα;
Εσύ φίλε μου έχεις από τώρα καπαρώσει το λαμπρότερο φωτοστέφανο!!!

***Δεν πιστεύω να περιμένεις τώρα να σχολιάσω τους φραμπαλάδες που ανέφερες πιο πάνω;

quote:

quote:
Ε αφού είναι έτσι, ας σκοτωθείτε και εσείς οι πέντε γάτοι. Αφού το κάνουν οι Χριστιανοί, μπορείτε να το κάνετε και σεις. Σωστά;

Όταν κάνεις το χαζό, είσαι απόλαυση.

Τι να κάνω; Βλέπεις πρέπει και εγώ να προσαρμοστώ με τους …… χαζούς. Τους λες άσπρο, σου λένε μαύρο, τους λες κόκκινο, σου λένε μπλε, τους λες πράσινο, σου λένε καφέ …….. τους λες γιατί τα κάνετε αυτά και σου λένε γιατί δεν φοράς κράνος και, ……. καταλήγουμε στην κολοκυθιά και φτου από την αρχή!
Νομίζεις πως μπορείς εύκολα να κάνεις διάλογο με τέτοια άτομα;;;;;

30/01/2009, 20:47:36
quote:
Sesostis:
Ακριβώς το αντίθετο συνέβαινε . Οι αυτοκράτορες εκτός ελαχίστων περιπτώσεων σύρονταν και άγονταν από τους επισκόπους , οι οποίοι είχαν τεράστια επιρροή στο θρησκόληπτο πλήθος το οποίο ξεσήκωναν κατά βούληση , με αποτέλεσμα ακόμα και εμφύλιες συγκρούσεις λόγω θρησκευτικών διαφορών . Μία από τις αιτίες που διέλυσαν αυτό το θνησιτελές πολυεθνικό μόρφωμα που απεκαλείτο Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία .

Tι γράφεις Sesostris? Δε γνωρίζεις ότι άλλαζαν τους επισκόπους σαν τα πουκάμισα? Δε γνωρίζεις ότι για παράδειγμα ο Αρκάδιος είχε εξορίσει τον τον Ιωάννη το Χρυσόστομο? Δε γνωρίζεις ότι έγιναν διωγμοί εναντίων των οπαδών του? και ότι αυτοί διάρκεσαν πολύ καιρό? Δε γνωρίζεις ότι ο πάπας Ρώμης Ιννοκέντιος διαμαρτυρήθηκε για τους διωγμούς αλλά ο αυτοκράτορας τον αγνόησε?

Δε γνωρίζεις ότι εξαιτίας αυτών των γεγονότων σχηματίστηκε η μερίδα των λεγόμενων "Ιωαννιτών" με αποτέλεσμα ο Ιωάννης να εξοριστεί ακόμη ποιο πέρα στο φρούριο της Πιτυούντος, στο βορειοανατολικό σύνορο της αυτοκρατορίας? Δε γνωρίζεις ότι τελικά ο πατριάρχης Ιωάννης Χρυσόστομος εξέπνευσε από τις κακουχίες στο τελευταίο του αυτό ταξίδι?...............
Δε γνωρίζεις?

Η εκκλησία επηρέαζε τον αυτοκράτορα ως ένα βαθμό, σε καμία περίπτωση δεν τον υποκατέστησε. Το αντίθετο μάλιστα για παράδειγμα ο Θεοδόσιος έκανε ότι ήθελε χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Στη σελίδα 265, της Ιστ.του Ελλ. Έθνους διαβάζουμε:"H πολιτεία θεωρούσε χρέος της να εμπεδώσει την τάξη και την περιφρούρηση της κοινωνικής γαλήνης και ήταν γι' αυτό έτοιμη να πατάξει κάθε απόπειρα διασαλεύσεώς της.
Ο Βυζαντινός αυτοκράτωρ, υπερασπιστής της πίστεως και φρουρός της τάξεως, έκρινε αναγκαίο να επεμβαίνει στα πράγματα της εκκλησίας, όταν αυτή ταρασσόταν από δογματικές έριδες ή από ισχυρές προσωπικές αντιθέσεις.
Έτσι δεν ήταν σπάνιες οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες, τα εκκλησιαστικά θέματα κατέστησαν και πολιτικά και η εκκλησία υπέστη την πίεση της πολιτείας."

Δε γνωρίζεις ότι ο άγιος Αθανάσιος πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε εξοριστεί από τον Κωνσταντίνο? ότι αργότερα εξορίστηκε από τον Κωνστάντιο?.......δεν έχει νόημα να συνεχίσω!............άνοιξε και κανά βιβλίο! .............δε δαγκώνουν!

Σελ.54 στο ίδιο έργο.:"(κεφάλαιο: "Θρησκευτική πολιτική του Κωνσταντίου").... Ήδη από το 355. εγκαινιάζοντας το είδος της καισαροπαπικής πολιτικής που αργότερα έμελλε να υιοθετήσει ο Ιουστινιανός, εξαπέλυσε συστηματικό διωγμό εναντίων των οπαδών του Συμβόλου της Νίκαιας και κατόρθωσε σε μικρό χρονικό διάστημα να απαλλαγεί από όλους τους αντιγνωμούντες επισκόπους, που συνάμα πήραν το δρόμο της εξορίας"
-Αγαπήτέ Sesostris, τι έχεις να πεις?...........

quote:
Sesostis:
Παραγνωρίζεις το ότι ο μεν Θεοδόσιος φανατικός χριστιανός ων ,διέπραξε τα εγκλήματά του με τη σύμφωνη γνώμη και την σύμπραξη εν πολλοίς των επισκόπων , ο δε Ιουλιανός δολοφονήθηκε από τους χριστιανούς κατόπιν συνωμωσίας και πάλι των επισκόπων , γιατί βλέποντας την πνευματική κατάπτωση του κράτους του , θέλησε να επαναφέρη την πατρώα θρησκεία και να επαναλειτουργήση τις φιλοσοφικές σχολές .
Και ενώ στην ιστορία ο Ιουλιανός είναι γνωστός ως «φιλόσοφος» λόγω των συγγραμμάτων του , η εκκλησία τον αποκαλεί «παραβάτη» και «αποστάτη» .

Λάθος πάλι σε παραπέμπω στην Ιστορία του Ελλην. Έθνους σελ. 83. Εκεί διαβάζει κανείς ότι μετά από αβάσταχτη φορολογία του Θεοδοσίου, ξέσπασε επανάσταση στην Αντιόχεια. Ο λαός της Αντιόχειας ξέσπασε σε βανδαλισμούς δημοσίων κτηρίων.
Οι αρχές της Αντιόχειας τώρα για να εξιλεωθούν απέναντι στο Θεοδόσιο προέβησαν σε άγρια και "αδιάκριτη" σφαγή των πολιτών.
Ο αυτοκράτορας έστειλε απεσταλμένους οι οποίοι πήραν τον τίτλο της μητροπόλεως από την Αντιόχεια και τον έδωσαν στη Λαοδικεία. Παράλληλα για εκδίκηση φυλάκισαν ολόκληρη τη βουλή της Αντιόχειας. Έκλεισαν τα δημόσια λουτρά και τον ιππόδρομο.

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγραψε 21 ομιλίες προκειμένου ο Θεοδόσιος να μην καταστρέψει την Αντιόχεια. Ο Λιβάνιος κατάφερε να λυγίσει τον αυτοκρατορικό απεσταλμένο Καισάριο για επιείκεια και έτσι επέστρεψε στην Κων/λη για να τη ζητήσει από τον Θεοδόσιο. Συγχρόνως και ο επίσκοπος Αντιοχείας Φλαβιανός έπαιρνε το δρόμο προς την Κων/λη για ικεσία. Έτσι τελικά ο Θεοδόσιος το Πάσχα του 387 έδωσε ανμηστεία.

Τώρα όσο για τη δολοφονία του Ιουλιανού αυτά είναι τερατώδης ψέματα. Οι Χριστιανοί επίσκοποι αντιπαθούσαν τον Ιουλιανό και με το δίκιο τους. Άλλο όμως αντιπαθώ και άλλο δολοφονώ.

Διαβάζουμε στη σελίδα 344 ότι ο Ιουλιανός σκοτώθηκε στην εκστρατεία κατά των Περσών κατά τη διάρκεια μιας μάχης.
Ο ιστορικός Αμμιανός Μαρκελίνος που συνόδευε τον Ιουλιανό, μας ενημερώνει ότι σκοτώθηκε από ένα δόρυ που του εκτόξευσε άγνωστος ιππέας ενώ ο Ιουλιανός ήταν έφιππος.

Καταδικάζει ως αβάσιμη τη φήμη ότι σκοτώθηκε από κάποιον από τους στρατιώτες του. Απλά ο Λιβάνιος θεωρεί δεδομένο ότι τον σκότωσε κάποιος Χριστιανός. Μόνο που ο Λιβάνιος δεν ήταν στην εκστρατεία......ποιον θα πιστέψουμε? αυτόν τον συνοδό του στην εκστρατεία? ή τον άλλον που δεν ήταν εκεί? Απλή λογική!

Τα υπόλοιπα μετά.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 30/01/2009 20:54:06

30/01/2009, 23:40:36
quote:
trexagireve
Αγαπητοί φίλοι, καλά θα ήταν να μην επικρατεί αυτό
το αφοριστικό και διχαστικό κλίμα,περί των λέξεων όπως
ειδωλολάτρης=εθνικός=Έλλην, που ίσχυσε για κάποια
συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Φίλε trexagireve , από αυτά που παρέθεσα στην προηγούμενη απάντησή μου

«Καταπτύσας τῶν Στωικῶν φιλοσόφων, τῶν ἀπορρή-
των μυστηρίων γνώστης ἐγένετο…»

(3 Οκτωβρίου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο Δοξαστικό Εσπερινού, σελ. 16.)
και

«Τῶν γὰρ ἁλιέων ζηλώσας τὴν παρρησίαν καὶ τὴν σκηνορράφων θεολογίαν,
τὴν Πλάτωνος μυθολογίαν καὶ τὴν Στωϊκὴν φλυαρίαν λόγοις καὶ ἔργοις κατέρ-
ραξε...»

(18 Νοεμβρίου, Πλάτωνος και Ρωμανού μαρτύρων, στο Δοξαστικό Εσπερινού, σελ. 122.)

εσύ αυτό κατάλαβες , ότι εννοούσαν τους ειδωλολάτρες ; Φίλτατε μήπως δεν έλαβες καν τον κόπο να τα διαβάσης ; Αλλιώς δεν εξηγείται η εκτός τόπου απάντησή σου .

quote:
trexagireve
¨Ελληνες ύμνησαν τα καλά των Ελλήνων και Έλληνες καθύβρισαν τα
κακώς κείμενα, ίσως και με υπερβολή, που η ιστορία έχεις πολλές
και ποικίλες εκφράσεις της απο όλους τους τύπους των Ελλήνων,
στο πέρασμα του χρόνου...

Ποια ήταν τα κακώς κείμενα , η φιλοσοφία των Στωικών , ή του Πλάτωνα ;
Για να ακριβολογούμε όμως θα πρέπη να σημειώσουμε ότι όχι οι Έλληνες , αλλά οι Ρωμιοί είναι εκείνοι που καθύβρισαν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να καθυβρίζουν τους Έλληνες φιλοσόφους στα ιερά τους κείμενα . Και επαναλαμβάνω ότι τα κατάπτυστα αυτά υβρεολόγια για τους Έλληνες , περιέχονται μόνο στο λειτουργικό των Ορθοδόξων .

30/01/2009, 23:44:17
quote:
Ψηλός
Ο κάθε αρχαιολάτρης, τελικά, έχει το ελεύθερο και το ακαταλόγιστο να λέει το κοντό του και το μακρύ του για το τι αντιπροσώπευαν για τους αρχαίους τα αγάλματα.
Βέβαια, την ασυδοσία αυτή οι αρχαιολάτρεις, σήμερα, την ονομάζουν "ελευθερία"! Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη!!
Αυτό το επιβεβαιώνει και ο Seostris αφού παραλληλίζει τις εικόνες υπαρκτών προσώπων με τα αγάλματα των αρχαίων που ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του για το τι αναπαριστούσαν!!

Αντιπαρέρχομαι Ψηλέ το ότι αρκετοί από τους αγίους είναι ανύπαρκτα πρόσωπα , για να σου υπενθυμίσω ότι όταν έγραφα :

«Ότι λοιπόν αντιπροσωπεύουν για τους χριστιανούς οι εικόνες , το ίδιο αντιπροσώπευαν και για τους αρχαίους Έλληνες τα αγάλματα.»

κατά κάποιον τρόπο υποτιμούσα τους αρχαίους Έλληνες , γιατί οι λατρεία των εικόνων , των μουμιοποιημένων πτωμάτων , και των διαφόρων αντικειμένων (μαϊμού) , όπως το σφουγγάρι και το καλάμι που έδωσαν ξύδι στον Χριστό , ο ομφάλιος λώρος του Χριστού , τα Δώρα των μάγων , η αγία ζώνη κλπ κλπ , δεν λέγεται λατρεία αλλά φετιχισμός .

Όσο για την ασυδοσία , αυτή μάλλον θα πρέπη να την αναζητήσης στους κόλπους της εκκλησίας σου .
Και κάτι ακόμα . Δεν είμαι αρχαιολάτρης !

30/01/2009, 23:45:45
quote:
Ψηλός
Και γιατί να σας κατακρίνει;
Κάντε ό, τι γουστάρετε, σάμπως αυτόν μόνο προσκυνάτε; Τόσους και τόσους θεούς έχετε, ένας πάνω - ένας κάτω, ..... εκεί θα μαλώσουμε τώρα;
***Ο Αριστοτέλης, τουλάχιστον, φέρεται ως υπαρκτό πρόσωπο! Ο Δίας;; Εσείς τι λέτε επ' αυτού;

Όσο υπαρκτό πρόσωπο ήταν ο Ζεύς Ψηλέ , άλλο τόσο ήταν και ο Ιησούς .

*

30/01/2009, 23:46:12
Ψηλός

quote:
Τι να προσθέσω; Υπάρχει και τίποτα;

Ε... όλο και κάτι θα ξέχασα...
Μην είσαι υπερβολικός...

quote:
***Δεν πιστεύω να περιμένεις τώρα να σχολιάσω τους φραμπαλάδες που ανέφερες πιο πάνω;

Όχι βέβαια.
Τι μπορείς να πείς;;

quote:
Τι να κάνω; Βλέπεις πρέπει και εγώ να προσαρμοστώ με τους …… χαζούς.

Για να σε ησυχάσω θα σου πω ότι τα έχεις καταφέρει.

Τώρα είσαι ακριβώς, ίδιος με τους υπόλοιπους.

quote:
Νομίζεις πως μπορείς εύκολα να κάνεις διάλογο με τέτοια άτομα;;;;;

Σε μένα το λες που προσπαθώ τόσο καιρό;;;

Ξέρεις πόσοι συμφωνούν μαζί σου, σ' αυτό;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
30/01/2009, 23:46:55
quote:
trexagireve
Λέω, λοιπόν, ότι οι αρχαίοι φιλόσοφοι, σαν θρησκεία, δεν
είχαν πολλά στοιχεία, για τον Θεό, αλλά πολλούς προβληματισμούς
και απορίες, που δεν απαντούνταν απο τις υλικοσοφιστικές
θέσεις του 12θεου...Ενώ ο χριστιανισμός, έλυσε τέτοιες απορίες
και προχώρησε την θρησκευτική συνείδηση, πιο πάνω...

1,22…επειδή και Ιουδαίοι σημείον αιτούσι και Έλληνες σοφίαν ζητούσιν ,23 ημείς δε κηρύσσομεν Χριστόν εσταυρωμένον , Ιουδαίοις μεν σκάνδαλον , Έλλησι δε μωρίαν

Προς Κορινθίους πρώτης επιστολής Παύλου το ανάγνωσμα πρόσχωμεεεν .

*

30/01/2009, 23:50:37
quote:
europaios2
…….πάντως σε ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου σε ένα ερώτημά μου γιατί θα είναι η αφορμή, για να μάθουμε τη φιλοσοφία του δωδεκάθεου και φυσικά τους μεγάλους "γκουρού του" .

Ο Αθ. Σταγειρήτης γκουρού του δωδεκαθέου ;;;;
Φίλοι europaioi , μη μου πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα ότι έχει να πέση πολύ γέλιο .

*