- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
europaios2
Tι γράφεις Sesostris? Δε γνωρίζεις ότι άλλαζαν τους επισκόπους σαν τα πουκάμισα? Δε γνωρίζεις ότι για παράδειγμα ο Αρκάδιος είχε εξορίσει τον τον Ιωάννη το Χρυσόστομο? Δε γνωρίζεις ότι έγιναν διωγμοί εναντίων των οπαδών του? και ότι αυτοί διάρκεσαν πολύ καιρό? Δε γνωρίζεις ότι ο πάπας Ρώμης Ιννοκέντιος διαμαρτυρήθηκε για τους διωγμούς αλλά ο αυτοκράτορας τον αγνόησε?
Δε γνωρίζεις ότι εξαιτίας αυτών των γεγονότων σχηματίστηκε η μερίδα των λεγόμενων "Ιωαννιτών" με αποτέλεσμα ο Ιωάννης να εξοριστεί ακόμη ποιο πέρα στο φρούριο της Πιτυούντος, στο βορειοανατολικό σύνορο της αυτοκρατορίας? Δε γνωρίζεις ότι τελικά ο πατριάρχης Ιωάννης Χρυσόστομος εξέπνευσε από τις κακουχίες στο τελευταίο του αυτό ταξίδι?...............
Δε γνωρίζεις?
Από ότι βλέπω europaioi επανέκαμψε ο Νο 2 για να απαντήση . Μα γι’ αυτό κι εγώ φίλτατοι έγραψα το "εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων" .
Εσύ μάλλον ξεχνάς ότι ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός , που είχε αρπάξει το θρόνο από τον πατριάρχη Δημόφιλο , διοριζόμενος από τον Θεοδόσιο Α' λίγο πριν παραιτηθεί κάτω από την κατακραυγή των επισκόπων των οποίων δεν είχε ζητηθεί η γνώμη , είχε ζητήσει και εισακούσθηκε από τον μακελάρη Μέγα και Άγιο Θεοδόσιο να κυνηγήσει τους εθνικούς και τους αιρετικούς με ειδικές τιμωρίες (βλέπε θεοδοσιανούς κώδικες).
quote:
europaios2
Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγραψε 21 ομιλίες προκειμένου ο Θεοδόσιος να μην καταστρέψει την Αντιόχεια. Ο Λιβάνιος κατάφερε να λυγίσει τον αυτοκρατορικό απεσταλμένο Καισάριο για επιείκεια και έτσι επέστρεψε στην Κων/λη για να τη ζητήσει από τον Θεοδόσιο. Συγχρόνως και ο επίσκοπος Αντιοχείας Φλαβιανός έπαιρνε το δρόμο προς την Κων/λη για ικεσία. Έτσι τελικά ο Θεοδόσιος το Πάσχα του 387 έδωσε ανμηστεία.
Μη ξεχνάς ότι ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος τον αποκάλεσε «ευσεβή μονάρχη» που πολεμούσε με δάκρυα και προσευχές !!!
quote:
europaios2
Τώρα όσο για τη δολοφονία του Ιουλιανού αυτά είναι τερατώδης ψέματα. Οι Χριστιανοί επίσκοποι αντιπαθούσαν τον Ιουλιανό και με το δίκιο τους. Άλλο όμως αντιπαθώ και άλλο δολοφονώ.Διαβάζουμε στη σελίδα 344 ότι ο Ιουλιανός σκοτώθηκε στην εκστρατεία κατά των Περσών κατά τη διάρκεια μιας μάχης.
Ο ιστορικός Αμμιανός Μαρκελίνος που συνόδευε τον Ιουλιανό, μας ενημερώνει ότι σκοτώθηκε από ένα δόρυ που του εκτόξευσε άγνωστος ιππέας ενώ ο Ιουλιανός ήταν έφιππος.Καταδικάζει ως αβάσιμη τη φήμη ότι σκοτώθηκε από κάποιον από τους στρατιώτες του. Απλά ο Λιβάνιος θεωρεί δεδομένο ότι τον σκότωσε κάποιος Χριστιανός. Μόνο που ο Λιβάνιος δεν ήταν στην εκστρατεία......ποιον θα πιστέψουμε? αυτόν τον συνοδό του στην εκστρατεία? ή τον άλλον που δεν ήταν εκεί? Απλή λογική!
Οι ιστορικοί πιστεύουν τον Λιβάνιο ! Περιττό να σου σημειώσω ότι το ίδιο πιστεύω κι εγώ .
*
Εδώ και αρκετούς μήνες έχω αποχωρήσει από τα φόρουμ. Αν και έχω κάνει εγγραφή πριν αρκετό καιρό η δράση μου είχα επιλέξει να είναι δράση της σιωπής και έτσι έλαμψα δια της απουσίας μου. Σας πληροφορώ όμως ότι είχα κάποια δράση και δημοσιεύσεις εναντίων αυτού του χώρου στον οποίο είδα να υποθάλπτονται οι επιστήμονες του παραφυστικού-παρατρομάρα τους. ΝΑΙ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΝΤΑΙ γιατί δεν είναι παρά δράση ατόμων μυθομανών και αναφέρομαι στις πύλες του ανεξήτητου αφού η φαντασία και η απορριψη μέρους της αλήθειας ορίζει πολλές από τις πλάνες.
Επιστρέφω λοιπόν ενεργά και για λίγες ημέρες και θα φροντίσω να γελάσετε λίγο ορισμένοι αλλά θα υπάρχουν και στιγμές εκνευρισμού αφού ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ δεν έχω δει ανθρώπους να μπορούν να διατηρήσουν την ηρεμία του λόγου.
Γνωρίζοντας πως μερικοί εδώ έχουν γίνει ήδη τηλεοπτικά αστέρια θα σας ενημερώσω ότι την δική μου ηρεμία ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να την ταράξετε. Αυτό γιατί τηλεοπτικά από αγωνία να ακουστεί η φωνή σας έχετε δημιουργήσει μία οχλαγωγία αν και μερικοί είστε καθηγητές οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν ασκηθεί στην ηρεμία. Επίσης η δράση της εσωτερικής διδασκαλίας από την Βουδιστική αίρεση η οποία δρα μέσα από το site αυτό θα έπρεπε να σας έχει διδάξει τεχνικές ηρεμίας και αυτοσυγκράτησης σε όσους μετέχετε σε αυτά γιατί βλέπω την συμμετοχή ΑΛΗΘΙΝΑ πιστών οι οποίοι είναι ανάμεσά σας έχοντας τον έρωτα της φιλοσοφίας και αναζητώντας την ηδονή της κίνησης του πνεύματος μέσα από τις φιλοσοφικές συζητήσεις.
Επί του θέματος και μετά την εισαγωγή μου έχω να πω ότι οι υβριστές της εκκλησίας είναι τόσο πολλοί που μέσα στην εκκλησία ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην εμφανιστούν απαντητές προκαλώντας τα ίδια και χειρότερα αίσχη.
Εν καιρό λοιπόν και αν έχω χρόνο θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα και θέλω να δω το ύψος του πολιτισμού που επικαλείστε να αναπτύσσεται με ένα φιλοσοφικό πνεύμα. Κάποτε με έστειλαν σε εσάς κάποιοι από το MusicHeaven θεωρώντας ότι εδώ θα βρω τους δασκάλους μου αφού εκεί δεν είχαν τρόπο να με αντιμετωπίσουν λεκτικά αφού διέθεταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΝΟΙΑ. Φίμωσαν με εξαιρετικό τρόπο τις φωνές που είχαν λίγο επικοδομητικό λόγο μέσα από ένα κλίμα τρομοκρατίας διαγραφών που έχουν δημιουργήσει.
Οι διαγραφές αποτελούν φασιστικά πρότυπα που ΟΥΔΕΠΟΤΕ εφαρμόστηκαν στην αρχαία Ελλάδα όπου στις φιλοσοφικές συζητήσεις υπήρχε ένα πρωτόκολο το οποίο όριζε ένα σύστημα χλευασμών γυρίζοντας την πλάτη στους απολίτιστους. Αυτό έπραξα στο filosofia.gr όπου γύρισα την πλάτη στους περισσότερους και αν επιστρέφω συχνά εκεί αυτό γίνεται για να τιμήσω τους λίγους αξιόλογους στοχαστές.
Εδώ υπάρχουν αξιόλογοι;;;;;;;;
Θα το διαπιστώσω σε λίγες ημέρες αν και ήδη έχω πάρει τις πληροφορίες μου.
Υποκλίνομαι λοιπόν και ελπίζω να γίνω αποδεκτός σε έναν επικδομητικό και πολιτισμένο διάλογο.
Καλημέρα.
βρεις ότι ζητάς απο αυτό το φόρουμ και τους διαλόγους εδώ
μέσα.....Εδώ φίλε μου, ψάχνουμε το θέμα περί πνεύματος
και το πως εκφράζεται, μοιάζει να είναι δεύτερο, αλλά, πρέπει
κι η αλήθεια να φανεί, πως δεν είναι έτσι, έχει σημασία και η διάκριση με το σημαίνον του σημαινόμενου....
Επειδή η αλήθεια είναι πάντα φωτεινή, και φυσικά, ποτέ δεν
έχει ανάγκη να κρύβεται.Αυτά τα "αποκρυφιστικά" και μυστηριακά
είναι απλές παγίδες που στήνουν επιτήδιοι,υποκινούντες τα,
για να μπαίνουν οι άνθρωποι σε λαβυρίνθους του νου, όπου τους
περιμένουν δαίμονες και δαιμόνια της σκέψης για να τους πάνε
εκεί που τους θέλουνε, να εργαστούν ενάντια ακόμη και στη φύση
τους.....
Εδώ φίλε η φιλοσοφία είναι πόλεμος, αλλά ακόμη με κανόνες,
ακόμη με σαβουάρ βίβρ, αλλά και χιούμορ, δείγμα πνεύματος,
πιστεύω....
Φίλε μου sesostris μωρία ήταν για τους αρχαίους Έλληνες, η θυσία
ενός Θεού, με την εθελούσια στάυρωση, όταν οι θεοί του 12θέου, μόνο
την πάρτη τους κοιτούσαν....Δεν ξέρανε θεό, αλλά ότι τους πλασάρανε
για θεό...Κι αυτό είναι η αλήθεια..Τώρα, επ αυτού, τι θύρα κινείς;
Θέλω να σου πω την άποψή μου για την παρθενική σου τοποθέτηση στο θέμα μας.
Δεν γνωρίζω ποιά παρόρμηση σε κάνει να αναφέρεις αυτά που αναφέρεις για το άλλο φορουμ, αλλά θεωρώ ότι δεν ήταν αναγκαία, για δύο λόγους.
α. Δε νομίζω να ενδιαφέρει κάποιον, πλην ίσως των δύο που σε γνωρίζουν, ούτε η συμμετοχή σου εκεί, ούτε οι λόγοι αποχώρησής σου και
β. Στο παρόν φορουμ, ο καθένας κρίνεται απ' το στίγμα που δίνει, με τις τοποθετήσεις του και τα σχόλιά του, τα οποία είναι και τα μοναδικά δείγματα, που έχουν οι υπόλοιποι για να τον κρίνουν.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω κάποια κομμάτια του σχολίου σου, αλλά ελπίζω αυτό να γίνει στην πορεία της συμμετοχής σου εδώ.
quote:
Εδώ υπάρχουν αξιόλογοι;;;;;;;;
Είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα η αξιολόγηση των συνομιλητών αν και όχι απαραίτητο, δεν εκδίδουμε πιστοποιητικά εδώ, συζήτηση κάνουμε κι ας περνάει κάποιες φορές από κάποια στάδια.
quote:
Θα το διαπιστώσω σε λίγες ημέρες αν και ήδη έχω πάρει τις πληροφορίες μου.
Δεν καταλαβαίνω γιατί προκειμένου να συμμετάσχεις σε ένα διάλογο να χρειάζεσαι πληροφορίες οι οποίες μπορεί να σε προκαταλάβουν αλλά και γιατί κάποιος να τις χρειάζεται...
quote:
Υποκλίνομαι λοιπόν και ελπίζω να γίνω αποδεκτός σε έναν επικδομητικό και πολιτισμένο διάλογο.
Για τους περισσότερους εδώ οι μοναδικές πληροφορίες για σένα, θα είναι τα γραφόμενά σου.
Απ' αυτά λοιπόν και μόνο θα εξαρτηθεί, απλά, η αντιμετώπισή σου, σε επίπεδο διαλόγου και τίποτε άλλο.
Αν δεν ξεφύγεις απ' τα πλαίσια του σεβασμού του συνομιλητή σου και ο διάλογος είναι έτσι όπως περιγράφεις, δεν μπαίνει θέμα αποδοχής σου.
Δεν είμαστε αδελφότητα.
Όμως οφείλω να ομολογήσω ότι προσπάθησες να κάνεις κάπως εντυπωσιακή είσοδο...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Εφόσον τηρείς αυτά που επιθυμείς σίγουρα θα έχεις έναν εποικοδομητικό και πολιτισμένο διάλογο.
Από κει και έπειτα, πάντα θα υπάρχουν φαινόμενα. Το θέμα είναι όχι μόνο να μπορείς να τα "αντέξεις" αλλά να υπάρχει και η κατάλληλη αντιμετώπιση από τους μετέχοντες.
Πιστεύω ότι κουτσά στραβά υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με παλαιοτέρα. Οπότε καλή και εποικοδομητική συμμετοχή.
quote:
Sesostris:
Ο Αθ. Σταγειρήτης γκουρού του δωδεκαθέου ;;;;
Φίλοι europaioi , μη μου πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα ότι έχει να πέση πολύ γέλιο .
Εσύ θα μου πεις τους γκορού! όχι εγώ!........εγώ θα δεις τι θα κάνω.
quote:
Sesostris:
Από ότι βλέπω europaioi επανέκαμψε ο Νο 2 για να απαντήση . Μα γι’ αυτό κι εγώ φίλτατοι έγραψα το "εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων" .
Εσύ μάλλον ξεχνάς ότι ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός , που είχε αρπάξει το θρόνο από τον πατριάρχη Δημόφιλο , διοριζόμενος από τον Θεοδόσιο Α' λίγο πριν παραιτηθεί κάτω από την κατακραυγή των επισκόπων των οποίων δεν είχε ζητηθεί η γνώμη , είχε ζητήσει και εισακούσθηκε από τον μακελάρη Μέγα και Άγιο Θεοδόσιο να κυνηγήσει τους εθνικούς και τους αιρετικούς με ειδικές τιμωρίες (βλέπε θεοδοσιανούς κώδικες).
Παραμύθια της χαλιμάς!
Ο Δημόφιλος ήταν Αρειανιστής και όχι Ορθόδοξος. Όλοι οι ορθόδοξοι επίσκοποι είχαν εξοριστεί από τον αυτοκράτορα Βάλη, πλην του Αθανασίου και του Βασιλείου Καισαρείας! Κατά το διορισμό του Δημόφιλου όλους όσους είχαν αντίρρηση τους φόρτωσε σε ένα καράβι και τους έκαψε ζωντανούς (Ιστορία Ελληνικού Έθνους σελ.72)
Επίσης ο Θεοδόσιος απομάκρυνε τον Δημόφιλο διότι αρνήθηκε να υπακούσει στο Δόγμα που καθιέρωσε η σύνοδος της Νίκαιας.
Ενώ για το χαρακτήρα του Γρηγόριου που λοιδορείς, διάβασε το παρακάτω: Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος στον «Κατά Ιουλιανού» λόγο του, ο οποίος γράφτηκε αμέσως μετά τον θάνατο του Ιουλιανού, την αποτυχία του διωγμού των Χριστιανών από τους Παγανιστές και την οριστική επικράτηση του Χριστιανισμού γράφει:
«Ας μη χρησιμοποιήσουμε την ευκαιρία με απληστία, ας μην απολαύσουμε με ηδονή την εξουσία, ας μη γίνουμε πικροί σε εκείνους που μας αδίκησαν, ας μη κάνουμε αυτά τα οποία καταδικάσαμε.
Αλλά αφού απολαύσαμε την μεταβολή, όσο για να αποφύγουμε τα δεινά, ας μισήσουμε ό,τι έχει σχέση με αντεκδίκηση......
Ας μη θελήσουμε λοιπόν να αναμετρηθούμε στην οργή, .........Ας γίνουμε κατά τούτο ανώτεροι και υψηλότεροι από εκείνους που μας αδίκησαν.
Ας δείξουμε τι διδάσκουν σε εκείνους μεν οι δαίμονες, με τι εκπαιδεύει εμάς ο Χριστός ο οποίος, αν και υπερείχε εκείνων τα οποία έπαθε ενίκησε τελικώς με εκείνα που μπορούσε να κάνει και δεν έκανε.........
Ας αυξήσουμε το μυστήριο με αγαθότητα. (Γρηγορίου Νανζιανζηνού, Κατά Ιουλιανού λόγος στηλιτευτικός 36)
Ο Θεοδόσιος πάλι είχε ως πολιτική του την τάξη και τη συνοχή, όπως αυτός την αντιλαμβανόταν "εκείνη την εποχή". Δεν υπήρχε περίπτωση νά στηρίξει τους Αρειανιστές.
Πρώτον, γιατί ήσαν μειοψηφία έναντι των Ορθοδόξων και δεύτερον γιατί ο ίδιος ήταν Ορθόδοξος.
Στη συνέχεια και μόλις ευχερήσω θα δεις και τους λόγους των "διωγμών του" όπως μας πληροφορούν οι ιστορικοί.
quote:
Sesostris:
Μη ξεχνάς ότι ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος τον αποκάλεσε «ευσεβή μονάρχη» που πολεμούσε με δάκρυα και προσευχές !!!
Δε γνωρίζω εάν το είπε ή όχι. Δε στέκομαι όμως γιατί είναι άνευ σημασίας, αφού ο Θεοδόσιος στήριξε τους Ορθόδοξους επίσκοπους οι οποίοι νόμιμα είχαν εκλεγεί και παράνομα τους εξεδίωξε και εξόντωσε ο αυτοκράτορας Βάλης.
quote:
Sesostris:
Οι ιστορικοί πιστεύουν τον Λιβάνιο ! Περιττό να σου σημειώσω ότι το ίδιο πιστεύω κι εγώ .
Σου έγραψα μέσα από την Ιστορία του Ελληνικού έθνους τι πιστεύουν. Ο λόγιος Λιβάνιος δεν ήταν παρόν! Ο ιστορικός Αμμιανός Μαρκελίνος που συνόδευε τον Ιουλιανό στην εκστρατεία το απέκλεισε. Αλλά ως γνωστόν έχεις μια συμπάθεια προς τους λόγιους! Οπότε σε δικαιολογώ!
[/b [b]Ο Λιβάνιος ήταν εθνικός και είχε λόγο να κατηγορήσει τους Χριστιανούς........εσύ τι κοινό έχεις με τον Λιβάνιο?

***Ψήνω μπριζολίτσες στο τζάκι, ανάλογα με την όρεξη θα συνεχίσω ή όχι!.......αν όχι καλή νύχτα!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 31/01/2009 20:00:52
Δεν θα μείνω στο θέμα αφού με ενδιαφέρουν άλλα πιο επικοδομητικά. Η εισαγωγή μου δεν αναφέρονταν στους συζητητές εδώ αλλά στους διαχειριστές στους οποίους να είστε βέβαιοι ότι δεν θα είμαι αρεστός.
Πριν περάσω σε άλλο θέμα που θέλω να σχολιάσω θέλω να κάνω μια αναφορά ακόμη επί των υβριστών της χώρας οι οποίοι κρύονται μέσα σε ανάλογα φόρουμς των συζητήσεων και που είναι αυτοί που διασύρρουν την Ελληνική φιλοσοφία. Ξέρω ότι ξεφεύγω από το πνεύμα της συζήτησης αλλά είναι μια άλλη πτυχή του θέματος η οποία θα ήθελα να ληφθεί υπόψην σας.
Οι υβριστές αυτοί βρίσκονται μέσα στους χώρους φιλοσοφίας που αντί να αναδυκνίουν την αρετή που δίδαξαν οι αρχαίοι αναδυκνίουν έναν κατήγορο και σοφιστικό λόγο ο οποίος έχει να κάνει με ιδιοτέλειες που ανήκουν στον πόλεμο μεταξύ των θρησκείων.
Η αναφορά μου έγινε γιατί κάπου είδα την αναφορά στην τυφλή πίστη. Η Ορθοδοξία και ο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ που δεν είναι άλλος από τον Άγνωστο Θεό που πίστεψε ο Σωκράτης, θέλει την ΑΓΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΑ ΠΙΣΤΗ και όχι την τυφλή πίστη. Η τυφλή πίστη αποτελεί είδος πίστης που ανάγεται στην έννοια της θρησκείας και περιλαμβάνει τον φανατισμό. Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι εκτός της Κλίμακας που διδάσκει η Ορθοδοξία.
Απλά λοιπόν εξηγώ ότι τα λάθη Ιερέων δηλαδή ανθρώπων ανάγουν βιαστικούς και αστόχαστους και απομακρύνονται από τον ΕΝΑ ΘΕΟ δηλαδή την Αγία Τριάδα η οποία ήταν γνωστή στην αρχαία Ελλάδα.
Θα εξηγήσω και την Αγία Τριάδα την οποία ΛΙΓΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ Γέροντες εξηγούν κατανοητά για τους χρόνους πριν την γέννηση για να εισέλθετε στην έννοια της Αγίας Τριάδας. Σε κάποιο άλλο φόρουμ όπου υπήρχε δράση μιας άλλης κρυφοβουδιστικής αίρεσης υπήρχαν εξηγήσεις και αναφορές στην Αγία Τριάδα αλλά εκεί δεν είχαν ασκηθεί πνευματικά ανάλογα με την διδασκαλία στην οποια επιδίδονταν με αποτέλεσμα οι εκνευρισμοί που εμφανίστηκαν επέδειξαν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ψυχικές αδυναμίες.
Προ της Γέννησης λοιπόν είχαμε τον Πατέρα, το Πνεύμα το Άγιο και τον Υιό που ήταν ο ΜΗ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ακόμη Λόγος του Θεού. Θυμίζω ότι κατά την Ορθοδοξία ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ η δράση του Λόγου ήταν αυτή που όρισε την Δημιουργία. Έτσι λοιπόν και με την εξήγηση ότι ο Ιησούς γεννήθηκε από την Δεξιά Πλευρά της ψυχής του Θεού κατά πως δημιούργησε την Έυα από την δεξιά του Αδάμ η Αγία Τριάδα είναι ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ τόσο κατά τους χρόνους της παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης. Όσοι έχετε μελετήσει Επίκουρο νομίζω ότι γνωρίζετε την αναφορά του περί της Τριάδος η οποία είναι εμφανώς διαστρεβλωμένη αφού δεν έφτασε στα χέρια μας το γνήσιο κείμενο.
Δεν έχω πολύ χρόνο και έτσι δεν θα απαντήσω σε όλα αλλά σε όσα επιλέξω. Οστόσο χαίρομαι που τα πρώτα δείγματα είναι ανθρώπων στοχαστών και μάλιστα εξαιρετικά μελετητών.
quote:
gexrag:
Απλά λοιπόν εξηγώ ότι τα λάθη Ιερέων δηλαδή ανθρώπων ανάγουν βιαστικούς και αστόχαστους και απομακρύνονται από τον ΕΝΑ ΘΕΟ δηλαδή την Αγία Τριάδα η οποία ήταν γνωστή στην αρχαία Ελλάδα.
Aγαπητέ gexrag, δε θέλω να χαλάσω το συνειρμό σου, αλλά θα ήθελα
να διευκρινήσεις εάν αναφέρεσαι στο σήμερα, στο χθες ή και στα δύο.
Aπό κει και έπειτα εάν αναφέρεσαι στο χθες, να μας πεις για ποια λάθη? τα περί δόγματος? ή τα περί αντιμετώπισης των αντίπαλων δογμάτων-θρησκειών?
Θα βοηθήσεις τη σκέψη μου. Λίγα πράγματα, μην πλατειάσεις (για δική σου οικονομία το λέω!), θα καταλάβω.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Τα δόγματα έχουν σημασία ΜΟΝΟ για όσους ασχολούνται με την Θεολογική διδασκαλία και ο διωγμός των δογμάτων απομακρύνει επίσης πολλούς από την αγάπη. Η Ορθοδοξία ΠΟΤΕ δεν θα έρπεπε να αφορίζει αλλά να ακολουθεί το ΔΟΓΜΑ ΘΕΟΥ που με τον Λόγο Του (Ιησού Χριστό) είπε ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. Η Ορθοδοξία θα έπρεπε αντί να καλλιεργεί φοβίες αιρετικών ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ.
quote:
Η Ορθοδοξία ΠΟΤΕ δεν θα έρπεπε να αφορίζει αλλά να ακολουθεί το ΔΟΓΜΑ ΘΕΟΥ που με τον Λόγο Του (Ιησού Χριστό) είπε ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. Η Ορθοδοξία θα έπρεπε αντί να καλλιεργεί φοβίες αιρετικών ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ.
Συμφωνούμε ότι θα έπρεπε να είναι έτσι η ορθοδοξία, δεν είναι όμως...
Λοιπόν, για συνέχισε το συλλογισμό σου...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Συμφωνούμε ότι θα έπρεπε να είναι έτσι η ορθοδοξία, δεν είναι όμως...Λοιπόν, για συνέχισε το συλλογισμό σου...

quote:
gexrag:
Διαχρονικά φίλε μου τα λάθη των Ιερέων υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν και αποτελούν στοιχείο το οποίο διώχνει πιστούς από την εκκλησία και τους ωθεί σε σκληροκαρδίες και σε αδικίες προς τους συνανθρώπους τους.
Πρόσεξε.....αυτό είναι δικαιολογία για τους μή πιστούς! Από αρχαιοτάτων χρόνων η Ελλάδα βρίθει από σκάνδαλα και εμφυλίους πολέμους, για τα οποία υπεύθυνα ήσαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
-Δεν είναι τυχαίο που ο Σόλων μόλις νομοθέτησε, έφυγε για να αποφύγει τις πολιτικές πιέσεις......άρα αυτό αποτελεί δικαιολογία στο να πούμε ότι αυτοί........ μας οδηγούν σε μίσος προς καθετί Ελληνικό?
-Ή, αφορμή στο να προσπαθήσουμε να σκεφτούμε και να αφυπνίσουμε τους κοιμισμένους! ώστε όλοι μαζί να διώξουμε αυτά τα παράσιτα?
Το ίδιο ισχύει και με την εκκλησία. Το να πει ο πιστός ότι ο παπάς της ενορίας μου είναι κλέφτης ή τοιούτος ή παλιάνθρωπος οπότε και εγώ αποστρέφομαι το Χριστιανισμό! ........... είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων μωρία! γιατί στην πραγματικότητα είναι δικαιολογία! για να κάνει τα ίδια! (αναφέρομαι μόνο στους Χριστιανούς).
-Θα χρεωθεί λοιπόν η ορθοδοξία τα λάθη ή τις αμαρτίες των παπάδων?
-Όταν σου χαλάσει το ηχείο πετάς όλο το radio-cd του αυτοκινήτου σου? ή αλλάζεις ηχείο?
quote:
gexrag:
Τα δόγματα έχουν σημασία ΜΟΝΟ για όσους ασχολούνται με την Θεολογική διδασκαλία και ο διωγμός των δογμάτων απομακρύνει επίσης πολλούς από την αγάπη. Η Ορθοδοξία ΠΟΤΕ δεν θα έρπεπε να αφορίζει αλλά να ακολουθεί το ΔΟΓΜΑ ΘΕΟΥ που με τον Λόγο Του (Ιησού Χριστό) είπε ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. Η Ορθοδοξία θα έπρεπε αντί να καλλιεργεί φοβίες αιρετικών ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ.
Εδώ τώρα έχουμε μια ιδιάζουσα περίπτωση.
-Πάμε σε μια παραλία και όπως είναι γεμάτη με κόσμο π.χ. στη Μύκονο! Βλέπουμε 5 κοπέλες Ελληνίδες που κάνουν τόπλες...........κανένα πρόβλημα.......υπάρχει γύρω και άλλος κόσμος άντρες γυναίκες παιδιά.......κανένα πρόβλημα.....όπως τώρα καθόμαστε γυρνάμε το χρόνο 1.000 ή 2.000 χρόνια πίσω και πηγαίνουμε στη Μύκονο της τότε εποχής την ίδια περίοδο γεμάτη από κόσμο!
Έχουμε όμως κρατήσει τις 5 κοπέλες αυτές και τις έχουμε μεταφέρει και αυτές σε αυτή την εποχή, ανάμεσα στον κόσμο της τότε εποχής!......πόσο νομίζεις ότι θα έμεναν ζωντανές?
Με αυτό το παράδειγμα θέλω να σου τονίσω ότι θα πρέπει να βλέπουμε την κάθε εποχή διαφορετικά! την κάθε εποχή να έχουμε την "ικανότητα" να τη μελετήσουμε υπό το πρίσμα των συγκεκριμένων συνθηκών......Ανέτρεξε στην αρχαιότητα και μίλησε στο βήμα για υποψήφια γυναίκα στην αρχηγία της Σπάρτης.......τι αντιδράσεις θα υπάρξουν?
Πήγαινε στο Μακεδονικό στρατό και πρότεινέ τους γυναίκα αξιωματικό!.......πως λες να σε κοιτάξουν?
-Σε αυτά που ισχυρίζεσαι συμφωνώ μαζί σου μόνο για το σήμερα! Σήμερα θα ήταν απαράδεκτο για παράδειγμα να έβγαιναν οι Καθολικοί και να αφόριζαν τους Προτεστάντες ή τους Ορθόδοξους και το αντίστροφο. Τότε όμως τα πράγματα ήσαν διαφορετικά! Η εκκλησία πάλευε να βρει την ταυτότητά της.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Ορθοδοξία ταυτίστηκε με την Ελλάδα! ο Μονοφυσιτισμός με τη Συρία! ή την Αίγυπτο και την Αρμενία! ο Καθολικισμός με τη Δυτική Ευρώπη.
Αυτό συνέβη γιατί η ερμηνεία του κάθε δόγματος έγινε με βάση την εθνική του φιλοσοφία. Εάν δεν είχαμε τους προσωκρατικούς φιλοσόφους να είσαι σίγουρος ότι θα ήμασταν Καθολικοί στο Δόγμα.
Από κει και έπειτα οι θρησκευτικοί εχθροί απειλούσαν τη βιωσιμότητα της ήταν λοιπόν φυσικό μέχρι να σταθεί στα πόδια της να χρησιμοποιήσει και "αθέμιτα" μέσα όπως ο αφορισμός. Τι ήταν όμως ο αφορισμός? Απλά η αγανάκτηση και η ζήτηση από το Θεό πλέον της καταστροφής του αιρετικού.
Εδώ όμως να ενημερώσω ότι οι αφορισμοί! ήσαν εκατέρωθεν ......οι Μονοφυσίτες αφόριζαν τους Ορθόδοξους και το αντίστροφο.......πολύ απλά θα έλεγα σιγά τ' αυγά!
Το ότι η Ορθοδοξία μιλάει για αιρετικούς ορθά πράττει. Για την αγάπη μιλάει ούτως ή άλλος! Δεν πρέπει όμως να προειδοποιήσει για τις αιρέσεις?
-Η ερμηνεία του Δόγματος δεν έγινε από τυχαίους ανθρώπους αλλά από αληθινούς πατέρες. Μην ξεχνάμε ότι πολλές πηγές για τη ζωή τους, τα έργα τους και τα γεγονότα δυστυχώς δεν υπάρχουν. Δεδομένου όμως ότι αυτοί ήσαν ποιο κοντά στην εποχή του Χριστού μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι οι σημερινοί πατέρες "εφόσον" υπάρχουν έχουν την ικανότητα να ερμηνεύσουν το Δόγμα ορθότερα.
Το ότι έχω δίκιο με τις αιρέσεις, αυτό αποδεικνύεται από τον Δούρειο ίππο που έφτιαξαν οι Καθολικοί με την Ουνία, που έχει ως σκοπό απλά και μόνο τη μετάβαση από την Ορθοδοξία στον Καθολικισμό! και τίποτα περισσότερο.
Το θρησκευτικό δόγμα δεν είναι πολιτική διαφορά........να μοιράσουμε τα κουκιά και να τα βρούμε! Εάν ήταν έτσι αυτό θα είχε συμβεί εκατοντάδες χρόνια πριν. Το Δόγμα έχει να κάνει με την πίστη απέναντι στην ερμηνεία του Θείου Λόγου.
Έχει σίγουρα και εθνική χροιά, αλλά πάνω απ' όλα πεποίθηση. Εάν εσύ μπορείς να διαπραγματευτείς τη θρησκευτική σου πεποίθησή......δεν είναι κακό! Εγώ όμως δεν μπορώ! τη θεωρώ αδιαπραγμάτευτη.
Είναι λοιπόν σήμερα πολύ λογική η τοποθέτησή σου.......το ίδιο και η δική μου, λέμε τις απόψεις μας και μέχρι εκεί. Εάν συζητούσαμε πριν 1300 χρόνια, το πιθανότερο θα ήταν να πιανόμασταν στα χέρια.......έτσι ήταν τότε......τι να κάνουμε? Οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες ιδέες, σήμερα δεν τρέχει κάστανο......τότε όμως......το ύφος θα ήταν έντονο και οι ψιλές! το ποιο πιθανόν!.......
-Γι' αυτό λέω και πάλι ότι θα πρέπει να βλέπουμε την κάθε εποχή με τα δικά της γυαλιά και όχι τα σημερινά! αν θέλουμε να πλησιάσουμε την πραγματικότητα.

Edited by - europaios2 on 01/02/2009 17:34:19
Φίλε μου europaios2΄
Συμφωνώ μαζί σου σχετικά με την οπτική της εποχής. Δεν μπήκα όμως σε τόσες λεπτομέρειες. Φυσικά ο πουριτανισμός άλλη εποχής ήταν αίτιος για εγκλήματα τα οποία δεν θα υπήρχαν αν υπήρχε υπακοή στην άνοδο της ψυχής κατά τον τρόπο που δίδαξε ο Θεός στον Ερμή τον Τρισμέγιστο πρώτα στον οποίο έδωσε την σημερινή γνωστή Κλίμακα της Ορθοδοξίας. Αυτός που θα ολοκληρώσει την ψυχή παιρνώντας νικηφόρα μέσα από τα στάδια αυτά δεν θα προκαλέσει ΚΑΝΕΝΑ έγκλημα και θα υπακούσει στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ αρχικά ΕΝΤΟΛΗ ΘΕΟΥ που ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ, "ΑΓΑΠΑΤΕ".
Αν υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες θα πρεπει να διδάξω ολόκληρη την διδασκαλία αγάπης της Ορθοδοξίας και αυτό δεν θα το πράξω.
Στο θέμα αυτό έχω ολοκληρώσει και θα αναζητήσω νέα θέματα στα οποία θα πρέπει να προσθέσω. Δεν θα μείνω πολύ ανάμεσά σας αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο προκλητικός λόγος ορισμένων θα με οδηγήσουν σε στιγμές διασκέδασης καθώς θα κληθώ να τους απαντήσω.
quote:
Δεν θα μείνω πολύ ανάμεσά σας αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο προκλητικός λόγος ορισμένων θα με οδηγήσουν σε στιγμές διασκέδασης καθώς θα κληθώ να τους απαντήσω.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτού του είδους η διασκέδαση προϋποθέτει πάντα, πρόκληση;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Θα εξηγήσω και την Αγία Τριάδα...
quote:
Αν υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες θα πρεπει να διδάξω ολόκληρη την διδασκαλία αγάπης της Ορθοδοξίας και αυτό δεν θα το πράξω.Στο θέμα αυτό έχω ολοκληρώσει και θα αναζητήσω νέα θέματα στα οποία θα πρέπει να προσθέσω. Δεν θα μείνω πολύ ανάμεσά σας αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο προκλητικός λόγος ορισμένων θα με οδηγήσουν σε στιγμές διασκέδασης καθώς θα κληθώ να τους απαντήσω.
Μπροστά σε τόση ταπεινοφροσύνη τι να απαντήσει κανείς... Πόσα κιλά είναι τα όρια εφέλκυσης και διαμήκης τάσεως του καλαμιού σου;
quote:
europaios2
Παραμύθια της χαλιμάς!Ο Δημόφιλος ήταν Αρειανιστής και όχι Ορθόδοξος. Όλοι οι ορθόδοξοι επίσκοποι είχαν εξοριστεί από τον αυτοκράτορα Βάλη, πλην του Αθανασίου και του Βασιλείου Καισαρείας! Κατά το διορισμό του Δημόφιλου όλους όσους είχαν αντίρρηση τους φόρτωσε σε ένα καράβι και τους έκαψε ζωντανούς (Ιστορία Ελληνικού Έθνους σελ.72)
Ενήργησε σύμφωνα με τις αρχές που εφάρμοζε σε όσους δεν συναινούσαν η θρησκεία της αγάπης .
quote:
europaios2
Επίσης ο Θεοδόσιος απομάκρυνε τον Δημόφιλο διότι αρνήθηκε να υπακούσει στο Δόγμα που καθιέρωσε η σύνοδος της Νίκαιας.
Δηλαδή πρώτα άκουσε τις συμβουλές του και τις έθεσε σε εφαρμογή , και ύστερα σκέφθηκε ότι ήταν Αρειανιστής και δολοφόνος των Ορθοδόξων επισκόπων και τον απομάκρυνε ;;; Πολύ χοντρό το ψαλίδι φίλε , όπως λέγει και ένας γέρος τσομπάνης που γνωρίζω .
quote:
europaios2
Ενώ για το χαρακτήρα του Γρηγόριου που λοιδορείς, διάβασε το παρακάτω: Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος στον «Κατά Ιουλιανού» λόγο του, ο οποίος γράφτηκε αμέσως μετά τον θάνατο του Ιουλιανού, την αποτυχία του διωγμού των Χριστιανών από τους Παγανιστές και την οριστική επικράτηση του Χριστιανισμού γράφει:«Ας μη χρησιμοποιήσουμε την ευκαιρία με απληστία, ας μην απολαύσουμε με ηδονή την εξουσία, ας μη γίνουμε πικροί σε εκείνους που μας αδίκησαν, ας μη κάνουμε αυτά τα οποία καταδικάσαμε.
Αλλά αφού απολαύσαμε την μεταβολή, όσο για να αποφύγουμε τα δεινά, ας μισήσουμε ό,τι έχει σχέση με αντεκδίκηση......
Ας μη θελήσουμε λοιπόν να αναμετρηθούμε στην οργή, .........Ας γίνουμε κατά τούτο ανώτεροι και υψηλότεροι από εκείνους που μας αδίκησαν.
Ας δείξουμε τι διδάσκουν σε εκείνους μεν οι δαίμονες, με τι εκπαιδεύει εμάς ο Χριστός ο οποίος, αν και υπερείχε εκείνων τα οποία έπαθε ενίκησε τελικώς με εκείνα που μπορούσε να κάνει και δεν έκανε.........
Ας αυξήσουμε το μυστήριο με αγαθότητα. (Γρηγορίου Νανζιανζηνού, Κατά Ιουλιανού λόγος στηλιτευτικός 36)
Ο (αγαθός) Γρηγόριος δεν είπε μόνο αυτά που απομονώνεις σκοπίμως . Μετά την δολοφονία του φιλέλληνα αυτοκράτορα Ιουλιανού , προσπάθησε να τον σκότωση για δεύτερη φορά με ένα σωρό τερατώδεις συκοφαντίες που δημιούργησε στην διεστραμμένη φαντασία του και εξέμεσσε , κάνωντας λόγο για τον ποταμό της Συρίας Ορόντη που συγκάλυπτε τους νεκρούς που σκότωνε ο στυγερός Ιουλιανός , κάνωντας λόγο για παιδιά και παρθένες που «ετεμαχίζοντο χάριν ψυχαγωγίας και μαντείας και θυσιών ασυνήθων» . Και συνεχίζοντας τις εμετικές συκοφαντίες του αυτός ο ψευδολόγος ανθέλληνας ιεράρχης αναφέρει μεταξύ άλλων :
«... λέγεται ότι οδήγησαν εις το μέσον παρθένους αγνάς και ουρανίας, αθίκτους σχεδόν και από τα μάτια των αρρένων και αφού τας απεγύμνωσαν από την εσθήτα των δια να τας εξευτελίσουν προηγουμένως με την θέαν, έπειτα τας έσχισαν και τας εχώρισαν εις δύο (ω πως να υποφέρω, Χριστέ, την μακροθυμίαν που έδειξες τότε!), άλλοι μεν και με τα ίδια τους τα δόντια έφαγαν και εχόρτασαν με τα ωμά σπλάχνα κατά τρόπον αντάξιον προς την μανίαν των ... άλλοι δε, ενώ ακόμη τα σπλάχνα εσπαρταρούσαν, αφού τα ανέμιξαν με τροφήν προωρισμένην δια χοίρους, εξαπέλυσαν τους πλέον ορμητικούς από τους χοίρους ... τροφήν ανάμικτον η οποία δια πρώτην και τότε φοράν εβλέπετο και ηκούετο, την οποίαν μόνον εις τους δαίμονάς του ήτο ικανός να προσφέρη ως τροφήν ο δημιουργός αυτών ...»
Αποσπάσμα από το βιβλίο του Γεωργίου Γρηγορομιχελάκη «Βίοι Αγίων: Πρότυπα προς αποφυγήν» Εκδόσεις ΔΑΔΟΥΧΟΣ 2004
Όμως μπορεί το ιερατείο να ονόμασε τον Ιουλιανό Ειδωλιανό , Αδωναίο , Καυσίταυρο , Αποστάτη , Πισαίο , Παραβάτη , κ.ά. υβριστικά επίθετα , όμως η ιστορία του έδωσε την τιμή που του άξιζε κατατάσσοντάς τον στους φιλοσόφους , και χαρακτηρίζοντάς τον σαν «μια από τις πλέον προικισμένες και αξιολάτρευτες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας» .
Υ.Γ.
Στην απάντησή σου φρόντισε να μη κάνης τον κόπο να μου γράψης τα κατεβατά των απολογητών , από τα παραμύθια που περιέχονται στα συναξάρια για τους (αγίους) που βασάνισε ο Ιουλιανός , γιατί τα έχω διαβάσει . ![]()

ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (α)
A. ΓΕΝΙΚΑ
Ο Σύρος Ιωάννης ο Χρυσόστομος κρατάει επάξια την κορυφή στο συρφετό των υβριστών και συκοφαντών του ελληνισμού, του ελληνικού πνεύματος και των Ελλήνων. Στα κείμενά του μπορεί κανείς να διαβάσει πλήθος ύβρεων τόσο κατά του λαμπρότερου πολιτισμού που ανέδειξε ο πλανήτης όσο και κατά των δημιουργών του.
Η πολεμική εναντίον του ελληνισμού δεν ήταν ούτε μεμονωμένη ούτε περιστασιακή. Για να επικρατήσει η ασιατική θρησκεία των νομάδων της ερήμου έπρεπε να χτυπηθεί το μοναδικό εμπόδιο που υπήρχε κι αυτό ήταν ο ελληνικός τρόπος σκέψης, ο ελληνικός πολιτισμός. Η πολεμική κατά του ελληνισμού, που ξεκίνησε από τους "πατέρες" των χριστιανών και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, υλοποιήθηκε με το πλήθος των συκοφαντιών και ύβρεων κατά των Ελλήνων αλλά και με πλήθος νομοθετήματα που εν τέλει επέβαλλαν την ασιατική θρησκεία και τη διατηρούν μέχρι σήμερα.
Σ'αυτήν την πολεμική, ο μέγας ανθέλληνας υβριστής, Ιωάννης ο Χρυσόστομος κρατάει επαξίως την πρώτη θέση στον κατάλογο των ανθελλήνων χριστιανών.
Β. Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
Η παράθεση όλων των ύβρεων που το σαθρό στόμα του Ασιάτη χριστιανού (που το ελλαδικό κράτος επέβαλλε σαν "προστάτη των γραμμάτων", τρομάρα του) ξεστομίζει κατά των Ελλήνων θα μπορούσε να γεμίσει ένα ολόκληρο βιβλίο. Ενα τέτοιο πόνημα θα ξέφευγε κατά πολύ από τους σκοπούς του παρόντος φόρουμ. Ετσι, παρατίθενται ενδεικτικά ορισμένα από τα λεγόμενα του Χρυσοστόμου κατά των Ελλήνων που όμως καταδεικνύουν το μίσος και τη χολή που χύνεται κατά του ελληνισμού καθως και τη λάσπη και το βόρβορο που χρησιμοποιήθηκε από τους αρχιχριστιανούς στην προσπάθειά τους να επικρατήσουν. Μια προσπάθεια που δεν θα είχε ενδεχομένως καμία επιτυχία, αν δεν συνοδευόταν από ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο εν τέλει επέβαλλε την ασιατική θρησκεία ως υποχρεωτική στους υπηκόους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Οι σύγχρονοι ανθέλληνες χριστιανοί, υπερασπιζόμενοι το ασιατικό δόγμα και τους εκφραστές του, προσπαθούν να δικαιολογηθούν, όχι γιατί έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τις ύβρεις κατά των Ελλήνων (άλλωστε το δόγμα τους είναι σαφές: "Οι χριστιανοί δεν έχουν πατρίδα" και με την αντικατάσταση της εθνικής ταυτότητας με τη θρησκευτική αυτό είναι εύκολο) αλλά γιατί αν οι Ελληνες γνωρισουν και κατανοήσουν τι λένε γι'αυτούς οι χριστιανοί θα τους πάρουν με τις πέτρες.
"Δεν αναφέρονται στους Ελληνες, αλλά γενικά στους ειδωλολάτρες", λένε ανοήτως, αγνοώντας τα ίδια τα κείμενα των πατέρων τους που είναι παραπάνω από σαφή. Οταν ο Χρυσόστομος μιλάει για Έλληνες, για Ελλάδα, για Ελληνισμό, για τις πόλεις της Ελλάδας, για τους φιλοσόφους της που επιπλέον τους ονοματίζει (Πλάτωνα, Πυθαγόρα), πόσο ανόητος μπορεί να είναι κανείς για να μην βλέπει αυτό που πραγματικά υπάρχει και να φαντάζεται ανοησίες που οι ίδιοι οι χριστιανοί εφηύραν, θεωρώντας πως οι πατέρες αναφέρονται ... στους Σαρακηνούς ή τους Νουμίδες;
Γ. ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ο Χρυσόστομος επιτίθεται στους Ελληνες μέσα από τρεις άξονες: Κατά του ελληνικού τρόπου σκέψης, κατά της ελληνικής φιλοσοφίας και των φιλοσόφων και κατά των ίδιων των Ελλήνων, ενώ ακόμη και η Ελλάδα δεν μένει έξω από τη λασπολογία του, καθώς χαρακτηρίζεται από το συγκεκριμένο Σύριο χριστιανό ως "βάρβαρη".
Ετσι οι Ελληνες, διά στόματος του ανεκδιήγητου Σύριου, χαρακτηρίζονται μιαροί, παμμίαροι, βρωμεροί, άθλιοι, ασεβείς, δαίμονες, μωροί, διεφθαρμένοι, ανόητοι, λάφυρα του διαβόλου, όφεις της ασεβείας, υιοί της κατάρας, ανόητοι, χαμαιπετείς, αναίσχυντοι, μέθυσοι, αισχροί...
Συγκεκριμένα, ο Χρυσόστομος αναφέρει για τους Ελληνες ότι είναι:
μιαροί:
"Πώς μιαροί και παμμίαροι και πάντα επ'ανατροπή και της ζωής και της καταστάσεως της ημετέρας τεκταίνοντας της ημετέρας" (Λόγος εις τον μακάριον Βαβύλαν, κατά Ιουλιανού και προς Ελληνας).
ανόητοι:
"Ουδέν γαρ Ελλήνων ανοητότερον" (Προς τους εγκαλέσαντες υπέρ του μήκους των προοιμίων...")
μωροί:
"Ελληνες γαρ εισί(...) ο γαρ μωρός, μωρά λαλήσει" (Υπόμνημα εις τας Πράξεις των Αποστόλων, ομιλία β΄).
βρωμεροί:
"Επεί και οι Ελληνες διά τούτο εισί βδελυκτοί" (Ερμηνεία εις την προς Ρωμαίους επιστολήν, ομιλία στ΄).
διεφθαρμένοι:
"Ο γαρ βίος αυτών (των Ελλήνων) σφόδρα διέφθαρτο". (ό.π.).
άθλιοι:
"Ω και Ελλήνων υμείς αθλιώτεροι" (Λόγος περί παρθενίας).
δαίμονες:
"Τι του Χριστού όφελος; Τι δε της πίστεως, όταν ανθρώπων ανέχηταί τις Ελλήνων, μάλλον δε ουκ Ελλήνων αλλά δαιμόνων;" (Ερμηνεία εις την προς Κολοσσαείς επιστολής, ομιλία ζ΄)
ασεβείς:
Ελληνες πάντες ήσαν, ασεβείς πάντες (για την επίσκεψη του Σαούλ στην Αθήνα, στο "Ομιλία προς τους εγκαταλείψαντες την Σύναξιν της εκκλησίας").
ασχημονούντες:
Καίτοι γε επιθυμείτε τας Ελληνικάς εκπομπεύειν ασχημοσύνας έτι. (...) Πάντως γαρ όπου μαρτύρων μνήμη εκεί και Ελλήνων αισχύνη. (Εις τον άγιον ιερομάρτυραν Βαβύλαν).
οι χειρότεροι όλων:
"Ει γαρ τους εχθρούς φιλείν δει, ό και τους φιλούντας αποστρεφόμενος και των Ελλήνων κατά τούτον χείρων ων, τινός ουκ έσται κολάσεως άξιος;" (Υπόμνημα εις την προς Εφεσίους επιστολή, ομιλία δ΄)
"Ούτος και Ελλήνων χείρων" (Υπόμνημα εις την προς Ρωμαίους επιστολή, ομιλία ζ΄).
χαμαιπετείς:
"Οι Ελληνες χαμαί κείνται, χαμαιπετείς και χαμαίζηλοι". (Υπόθεσις της προς Κορινθίους πρώτης επιστολής, ομιλία δ΄)
αισχροί και μέθυσοι:
"Ου γαρ εξήν αδεώς ζην, καθάπερ παρά τοις Ελλησι, εν αισχρότητι και μέθη και αδηφαγία και τρυφή και πολυτέλεια". (Περί της των νεκρών αναστάσεως ομιλία).
ανόητοι:
"Ουδέν γαρ Ελλήνων ανοητότερον" (Προς τους εγκαλέσαντες υπέρ του μήκους των προοιμίων και ότι χρήσιμον το φέρειν ελέγχους).
τα λόγια των Ελλήνων μοιάζουν με εμετό
"Και καθάπερ εκ παιδικού στόματος πολύς αποβλύζων σίελος πολλάκις και σιτίου και ποτών εμόλυνεν, ούτω και από του στόματος των Ελλήνων απορρέοντα ρήματα, μάταια και ακάθαρτα". (Υπόθεσις της προς Κορινθίους πρώτης επιστολής, ομιλία δ΄)
αναίσχυντοι:
Ούτε μπορούσε κανείς Ελληνας, αν και είναι τελείως αδιάντροποι ("καν πάντη αναισχυντείν")(...)να παρουσιάσει προφητεία, ενώ για όλα τα άλλα ομιλούν αδιάντροπα και λένε ψέμματα ("διά τι τα άλλα πάντα απηρυθριασμένως και γυμνή ψευδόμενοι την κεφαλήν"). (Λόγος εις τον μακάριον Βαβύλαν, κατά Ιουλιανού και προς Ελληνας).
ενώ συνοψίζοντας, τους χαρακτηρίζει (μαζί με τους Ιουδαίους) ως:
"Ελληνες μεν ουν και Ιουδαίοι, αδελφοί ανομίας, του διαβόλου τα λάφυρα, της αμαρτίας τα έγγονα, της πλάνης τα θρέμματα, της δυσεβείας η πώρωσις, της γεένης οι ναυτολόγοι, οι όφεις της ασεβείας, οι υιοί της κατάρας". (Εις την αρχήν της ινδίκτου).
Αυτόν τον ανεκδιήγητο, μισέλληνα, Σύριο χριστιανό διάλεξε το χριστιανικό ελλαδικό κράτος να ανακηρύξει ως εκ των προστατών της ελληνικής παιδείας!
Συνεχίζεται

macedon
quote:
Υ.Γ.
Στην απάντησή σου φρόντισε να μη κάνης τον κόπο να μου γράψης τα κατεβατά των απολογητών , από τα παραμύθια που περιέχονται στα συναξάρια για τους (αγίους) που βασάνισε ο Ιουλιανός , γιατί τα έχω διαβάσει
Στην απάντησή μου θα γελάσει και το σκυλί!

quote:
[Συνεχίζεται
macedon
.... στη συκοφαντία είσαι άπαιχτος!!
Θα σου πρότεινα να πάρεις κοντά σου τον ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ και τον γιαπετ να τους κάνεις κάποια ιδιαίτερα να βελτιωθούν και αυτοί!
****Να μην ξεχάσω. Το νου σου!! Να τους βελτιώσεις και στην κοπτοραπτική.

Ως και το σπίτι του κ. Λαλιώτη (ένα από τα σπίτια του) ενδέχεται να βγει στο σφυρί για την καταβολή του ποσού.
Δυστυχώς, διάφορες φυλλάδες έντυπες και ηλεκτρονικές, καθώς και οι παρατρεχάμενοί τους, που ανήκουν στο χώρο που προσπαθεί να αναβιώσει την ειδωλολατρία στην Ελλάδα, έχουν επιδοθεί σε έναν, δίχως προηγούμενο, αγώνα σπίλωσης και κατασυκοφάντησης ανθρώπων που σήμερα δεν υπάρχουν πια για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Οι συκοφάντες, φυσικά, πάνω σε αυτή την αδυναμία των θυμάτων τους στηρίζονται και πράττουν το έργο τους. Εκμεταλλεύονται, βεβαίως, και το αλλαλούμ που κυριαρχεί στην Μπανανία τη χώρα μας και έτσι δρουν ανενόχλητοι.
Ελπίζω μόνο πως ο κόσμος που βλέπει την κατάντια αυτών των ομάδων/κύκλων να αντιλαμβάνεται τους σκοπούς τους και να τους αμείβει όπως τους αξίζει.
Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως ήδη αρκετά άτομα, κάποια εξ αυτών γνωστά πλέον στον Ελληνικό χώρο μέσω των διάφορων μέσων επικοινωνίας (τηλεόραση, περιοδικά και Διαδίκτυο), τα οποία είχαν προσχωρήσει αρχικώς σε αυτές τις ομάδες , αντιλήφθηκαν τη σαπίλα και τους σκοπούς των εν λόγω ομάδων, τις εγκατέλειψαν και, ορισμένοι τονίζουν τους άθλιους σκοπούς των κύκλων αυτών.

ότι πρόκειται περί ανανδρείας και ατιμίας,καθώς τέτοιες
μεγάλες μορφές του πνεύματος, δεν τόλμησαν και πριν
να τους σπιλώσουν...Μόνο τώρα τελευταία ακούγονται αυτές
οι ...ύβρεις και φυσικά ζούμε στην εποχή όπου ο καθείς λέει
το μακρύ του και το κοντό του...
Αλλά, οι φανοί αυτοί του πνεύματος, έχουν την ίδια τους την
ζωή και το έργο τους να δείχνουν πεντακάθαρα, το έργο που
επιτέλεσαν και παρέδωσαν.. Η ασκητική και αυστηρή ζωή τους, οι
διωξεις που υπέστησαν, επειδή δεν σιώπησαν και τα έβαλαν με
αυτοκράτορες κι αυτοκρατόρισες, υπέφεραν και μαρτύρησαν για
την πίστη τους, πράγμα που δεν συνανταται εύκολα σε άλλες
θρησκείες...
Δυστυχώς, ζούμε την εποχή το ανήτου, που λέει κι ο φιλος
Μακεδον...
Μπορείς να γίνεις σαφέστερος;;
Προσπάθησε να στηρίξεις αυτά που λες περί συκοφαντίας και να αποκαλύψεις ότι πράγματι, όσοι αναφέρουν τις ύβρεις, μέσα απ' τα "ιερά" κείμενα της θρησκείας σου, είναι όντως συκοφάντες και λένε ψέμματα, παρουσιάζοντας στοιχεία που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ.
Ο χαρακτηρισμός, από μόνος του δεν φτάνει, παρά μόνο για να γελοιοποιήσει αυτόν που τον ξεστομίζει, όπως καλή ώρα τους "πατέρες" σου...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ