- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Δεν κλαιγομε και σε παρακαλω μην δημιουργεις εντυπωσεις με χαρακτηρισμους που δεν υφισταντε εδω μεσα δεν ηρθα για να πεισω καποιον να συμμεριστει τα πιστευω μου ουτε και να τα υπερασπιστω διοτι δεν ειμαι αξιος να το κανω η θεση μου ειναι οτι το θεμα προφητειες ειναι ενα πολυ σοβαρο μειζον θεμα θα ελεγα και προσπαθω να το πλησιασω με προσοχη και σεβασμο . Ουε μπορω να σου φερω παραδειγματα αν και το ιντερνετ ειναι γεματα απο αυτα γιατι ειμαι σιγουροσ οτι θα τα απορριψεις ολα με ανυποστατες κατηγοριες.
Velissariosquote:
ρε παιδια δεν ειναι θεμα διαφωνιας ειναι θεμα οτι ψαχνετε για αποδειξεις ενω ειναι θεμα πιστηςΘέμα πίστης είναι η ύπαρξη προφητειών του Κοσμά; Θέμα ιστορικής έρευνας είναι.
Θέμα πίστης είναι η ύπαρξη του Αγαθάγγελου;
Ιστορικό θέμα είναι επίσης.Θέμα πίστης είναι π.χ. ότι ο Γράψας θα πάρει την πόλη, όπως είπε ο Παϊσιος; Θέμα ενημέρωσης είναι. Ο Γράψας βγήκε στη σύνταξη.
quote:
Ποιος ο λογος λοιπον να ανοιγουμε ενα θεμα η να με ρωτατε κατι πανω σε αυτο που πιστευω και μετα με αφθαιρετα σχολια να το κατακρινεται?Δηλαδή εσύ τι πιστεύεις; Ότι ο Γράψας π.χ. είναι ακόμη αρχηγός του επιτελείου;
Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου, το θέμα ανοίχτηκε για να εξεταστούν τόσο οι "προφητείες" σαν θρησκευτικό προϊόν γενικά όσο και να αναλυθούν συγκεκριμένες προφητείες και να καταδειχτεί η αυθαιρεσία τους, η μεταγενέστερη κατασκευή τους, η πλαστογραφία τους και η "κατά πώς βολεύει" ερμηνεία τους.
Αντί λοιπόν να κλαίγεσαι, είσαι ευπρόσδεκτος να καταθέσεις τις αντιρρήσεις σου και τα στοιχεία σου ώστε να αντικρούσεις όποιες θέσεις θεωρείς ότι είναι λάθος.
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά έτσι γίνεται ο διάλογος....
macedon
quote:
σε παρακαλω μην δημιουργεις εντυπωσεις με χαρακτηρισμους που δεν υφισταντε
Εγώ δημιουργώ εντυπώσεις με χαρακτηρισμούς; Ας θυμηθούμε το πρώτο σου μήνυμα στο παρόν θέμα για να πάρουμε μια ιδέα περί "εντυπώσεων" και "χαρακτηρισμών".
"Ο μακεδων απο οτι βλεπω συνεχιζει την προπαγανδα του κατα του χριστιανισμου χαχαχα παραμενεις γραφικος οπως παντα παντως εισαι απολαυση ειλικρινα αχα"
Τώρα βέβαια, επί της ουσίας δεν είδα να γράφεις τίποτε για να αντικρούσεις την "προπαγάνδα" αλλά, δε βαριέσαι... Μάλλον ζητάω πολλά...
quote:
εδω μεσα δεν ηρθα για να πεισω καποιον να συμμεριστει τα πιστευω μου ουτε και να τα υπερασπιστω διοτι δεν ειμαι αξιος να το κανω
Εγώ πάλι θεωρώ πως είμαι άξιος και να ασχοληθώ με τις προφητείες και να αποδείξω ότι πρόκειται για μπαρούφες, όταν δεν πρόκειται για τεχνάσματα των χριστιανών.
quote:
Ουε μπορω να σου φερω παραδειγματα αν και το ιντερνετ ειναι γεματα απο αυτα γιατι ειμαι σιγουροσ οτι θα τα απορριψεις ολα με ανυποστατες κατηγοριες.
"Ανυπόστατες κατηγορίες" δεν χρησιμοποιώ. Αποδείξεις, ναι. Φέρτες εσύ και τις συζητάμε... Τι έχεις να χάσεις;

macedon
Υ.Γ δεν μπορεις να αποδειξεις το αυταποδεικτο γιατι Εκεινος που εφτιαξε την λογικη και τους νομους ειναι πανω απο αυτους οποτε για να ξεκινησουμε μια κουβεντα πρεπει να παρεις σαν βαση οτι Δεν μπορουμε να σκεφτομαστε τον Θεο και την υπαρξη Του με εργαλειο την ανθρωπινη λογικη .
quote:
europaios2Εδώ να αναφέρω ότι ο παππούς μου ήξερε να διαβάζει την πλάτη από τα αρνιά. Ήμουν μπροστά όταν διάβασε την πλάτη του αρνιού που είχαμε σουβλίσει το Πάσχα.
Αυτό ... το διαβάσατε ;;; !!! (τώρα το πρόσεξα .... σελ.6 του θέματος) Χαχαχαχαχαχα!
quote:
Ξεκινα με τις προφητειες π.χ που εκαναν λογο για την ελευση του Χριστου
Τις υποτιθέμενες περί Ιησού προφητείες θα τις αναλύσουμε μία προς μία... Λίγη υπομονή να έχεις μόνο.
quote:
η ακομη και του Μ.Αλεξανδρου
Δε γνωρίζω καμία τέτοια προφητεία.

macedon
Χαχαχαχαχαχαχα! (πω, πω, ρε φίλε, έχω πεθάνει στο γέλιο! Δηλ. χαχαχαχαχα! τι να πω ... χαχαχαχα!)
europaios2,
μια ερώτηση : Το αρνί, είσαι σίγουρος πως ήταν ντόπιο ;
Edited by - zip on 05/10/2010 13:23:31
quote:Για τον ερχομο του Μ.Αλεξανδρου απο τον Δανιηλ μπορεις να το ψαξεις αν θελεις.
Velissariosquote:
Ξεκινα με τις προφητειες π.χ που εκαναν λογο για την ελευση του ΧριστουΤις υποτιθέμενες περί Ιησού προφητείες θα τις αναλύσουμε μία προς μία... Λίγη υπομονή να έχεις μόνο.
quote:
η ακομη και του Μ.ΑλεξανδρουΔε γνωρίζω καμία τέτοια προφητεία.
macedon
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
«Είδα το κριάρι να κερατίζει προς τη δύση, και προς τον βορρά, και προς τον νότο• και κανένα θηρίο δεν μπορούσε να σταθεί μπροστά του, και δεν υπήρχε κάποιος που να ελευθερώνει από το χέρι του• αλλά, έκανε σύμφωνα με τη θέλησή του, και μεγαλύνθηκε. Κι ενώ εγώ σκεπτόμουν, ξάφνου, ένας τράγος ερχόταν από τη δύση επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης, και δεν άγγιζε το έδαφος• και ο τράγος είχε ένα κέρας περίβλεπτο ανάμεσα στα μάτια του. Και ήρθε μέχρι το κριάρι, που είχε τα δύο κέρατα, που είχα δει να στέκεται μπροστά στον ποταμό, και έτρεξε προς αυτό με την ορμή τής δύναμής του. Και τον είδα ότι πλησίασε στο κριάρι, και εξαγριώθηκε εναντίον του, και χτύπησε το κριάρι, και σύντριψε τα δύο του κέρατα• και δεν υπήρχε δύναμη στο κριάρι να σηκωθεί μπροστά του, αλλά το έρριξε καταγής, και το καταπάτησε• και δεν υπήρχε κάποιος να ελευθερώσει το κριάρι από το χέρι του. Γι' αυτό, ο τράγος μεγαλύνθηκε υπερβολικά• και όταν δυνάμωσε, συντρίφτηκε το μεγάλο του κέρας• και άντ’ αυτού ανέβηκαν άλλα τέσσερα περίβλεπτα κέρατα προς τους τέσσερις ανέμους τού ουρανού» (Δανιήλ 8.4-8) …
«Το κριάρι που είδες, που έχει δύο κέρατα, είναι οι βασιλιάδες τής Μηδίας και της Περσίας. Και ο τριχωτός τράγος είναι ο βασιλιάς τής Ελλάδας• και το μεγάλο κέρας, που είναι ανάμεσα στα μάτια του, αυτός είναι ο πρώτος βασιλιάς. Το ότι συντρίφτηκε, και ανέβηκαν τέσσερις άντ’ αυτού, σημαίνει ότι τέσσερα βασίλεια θα σηκωθούν από το έθνος αυτό• όμως, όχι σύμφωνα με τη δική του δύναμη» (Δανιήλ 8:20-22)
Σ’ αυτή την προφητεία βλέπουμε να περιγράφονται και μάλιστα με λεπτομέρειες, η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νικηφόρα εκστρατεία του στην Ασία, ο ξαφνικός του θάνατος και ο χωρισμός του βασιλείου του σε 4 βασίλεια. Αυτά μας τα περιγράφει η Αγία Γραφή σχεδόν 400 χρόνια πριν πραγματοποιηθούν !!!
quote:
VELISSARIOSΣ’ αυτή την προφητεία βλέπουμε να περιγράφονται και μάλιστα με λεπτομέρειες, η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νικηφόρα εκστρατεία του στην Ασία, ο ξαφνικός του θάνατος και ο χωρισμός του βασιλείου του σε 4 βασίλεια. Αυτά μας τα περιγράφει η Αγία Γραφή σχεδόν 400 χρόνια πριν πραγματοποιηθούν !!!
Εντάξει μπορεί και να αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη, εκτός αν το έχουμε βρει κάπου διατηρημένο (π.χ. πάπυρο) πριν την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

quote:Τα αναφερει η Π.Διαθηκη οχι καποιος παπυρος.Τα 4 βασιλεια ηταν τα 4 Ελληνιστικα βασιλεια που δημιουργηθηκαν απο τους στρατηγους του Μεγαλου μακεδονα στρατηλατη συγνωμη zip τωρα ειδα την ερωτηση σου.quote:
VELISSARIOSΣ’ αυτή την προφητεία βλέπουμε να περιγράφονται και μάλιστα με λεπτομέρειες, η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νικηφόρα εκστρατεία του στην Ασία, ο ξαφνικός του θάνατος και ο χωρισμός του βασιλείου του σε 4 βασίλεια. Αυτά μας τα περιγράφει η Αγία Γραφή σχεδόν 400 χρόνια πριν πραγματοποιηθούν !!!
Εντάξει μπορεί και να αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη, εκτός αν το έχουμε βρει κάπου διατηρημένο (π.χ. πάπυρο) πριν την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Lost in Necropolis
La ville de la mort
http://www.youtube.com/watch?v=RCHErevvc84
Edited by - VELISSARIOS on 05/10/2010 13:49:06
quote:
Γι' αυτό, ο τράγος μεγαλύνθηκε υπερβολικά• και όταν δυνάμωσε, συντρίφτηκε το μεγάλο του κέρας• και άντ’ αυτού ανέβηκαν άλλα τέσσερα περίβλεπτα κέρατα προς τους τέσσερις ανέμους τού ουρανού» (Δανιήλ 8.4-8)Σ’ αυτή την προφητεία βλέπουμε να περιγράφονται και μάλιστα με λεπτομέρειες, η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νικηφόρα εκστρατεία του στην Ασία, ο ξαφνικός του θάνατος και ο χωρισμός του βασιλείου του σε 4 βασίλεια. Αυτά μας τα περιγράφει η Αγία Γραφή σχεδόν 400 χρόνια πριν πραγματοποιηθούν !!!
To "όταν δυνάμωσε, συντρίφτηκε το μεγάλο του κέρας" αποσυμβολίζεται ως "ξαφνικός θάνατος" ; Τον θάνατο, τον καταλαβαίνω ... "συντρίφτηκε", ok, το "ξαφνικός" από που προκύπτει ;
quote:
Τα 4 βασιλεια ηταν τα 4 Ελληνιστικα βασιλεια που δημιουργηθηκαν απο τους στρατηγους του Μεγαλου μακεδονα στρατηλατη
Ναι ... δηλ. ποια ;
Edited by - zip on 05/10/2010 13:51:40
quote:Ο Αλεξανδρος πεθανε ξαφνικα μετα απο μια νυχτα εντονη οινοποσιας αλλοι λενε οτι τον δηλητηριασαν αλλοι λενε οτι δεν αντεξε ο οργανισμος του απο τις συνεχεις κακουχιες οπως και να εχει πεθανε σε μιαστιγμη που ηταν παντοδυναμος και εκεινος και ο Ελληνισμος.quote:
Γι' αυτό, ο τράγος μεγαλύνθηκε υπερβολικά• και όταν δυνάμωσε, συντρίφτηκε το μεγάλο του κέρας• και άντ’ αυτού ανέβηκαν άλλα τέσσερα περίβλεπτα κέρατα προς τους τέσσερις ανέμους τού ουρανού» (Δανιήλ 8.4-8)Σ’ αυτή την προφητεία βλέπουμε να περιγράφονται και μάλιστα με λεπτομέρειες, η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νικηφόρα εκστρατεία του στην Ασία, ο ξαφνικός του θάνατος και ο χωρισμός του βασιλείου του σε 4 βασίλεια. Αυτά μας τα περιγράφει η Αγία Γραφή σχεδόν 400 χρόνια πριν πραγματοποιηθούν !!!
To "όταν δυνάμωσε, συντρίφτηκε το μεγάλο του κέρας" αποσυμβολίζεται ως "ξαφνικός θάνατος" ; Τον θάνατο, τον καταλαβαίνω ... "συντρίφτηκε", ok, το "ξαφνικός" από που προκύπτει ;
quote:
Ο Αλεξανδρος πεθανε ξαφνικα μετα απο μια νυχτα εντονη οινοποσιας αλλοι λενε οτι τον δηλητηριασαν αλλοι λενε οτι δεν αντεξε ο οργανισμος του απο τις συνεχεις κακουχιες οπως και να εχει πεθανε σε μιαστιγμη που ηταν παντοδυναμος και εκεινος και ο Ελληνισμος.
Ναι ... από την προφητεία αυτό πως προκύπτει ... αυτό ρωτάω. Α, πέθανε σε μια στιγμή που ήταν παντοδύναμος, τώρα το διάβασα σωστά, ok ... μάλιστα. Τα 4 βασίλεια ποια είναι ; Ονομαστικά δηλ. ποια είναι ;
Edited by - zip on 05/10/2010 13:56:00
2 Το βασίλειο της Περγάμου
3 Το βασίλειο των Σελευκιδών
4 Το βασίλειο των Πτολεμαίωνν
quote:
Τα αναφερει η Π.Διαθηκη οχι καποιος παπυρος
Και η Παλαιά Διαθήκη ΠΟΥ βασίζεται αν όχι σε αντιγραφές παπύρων; Αυτό σου λέει ο Αγνώστικ. Αν είναι φυτεμένο μετά από αντιγραφές και μεταφράσεις ή εκ των προτέρων.
quote:
Όταν σπάει το κέρατο πεθαίνει το κριάρι; Εγώ καταλαβαίνω ΑΠΩΛΕΙΑ δύναμης ή προστασίας ΟΧΙ θάνατο...
Τώρα ... 'ντάξει, εδώ θα κολλήσουμε ; Στο πότε πεθαίνει κι αν πεθαίνει ένα κριάρι αν του κοπούν τα κέρατα ; Συμβολισμός είναι ... "συντρίφτηκε" λέει, ε, η συντριβή μπορεί να σημαίνει και θάνατο ...
Ομολογω οτι μπηκα στο τρυπακι της αναζητησης-"ευρεσης"-στοιχειων,οχι για να πεισω εσενα για την ορθοτητα των θεωρησεων μου αλλα για να επαληθευσω στον εαυτο μου το "αδικο" των δικων σου!
Το εκανα ξεκαθαρο απο την αρχη οτι δεν εχω σκοπο να πεισω κανεναν ουτε να επιβαλω τη δικη μου θεωρηση,δεχτηκα ομως την τοποθετηση μου απο εσενα στο αντιπαλο "στρατοπεδο" μονο και μονο για να σου δωσω ενδειξεις για τη μη υπαρξη των στρατοπεδων,βεβαια η διατυπωση σου αρκετες φορες εφερε στα ορια τις αντοχες μου και ειμαι πεπεισμενος οτι θα συνεχισουν να δοκιμαζονται απο παρομοιες αντιληψεις!
Λοιπον η αναζητηση αυτη με οδηγησε εδω http://www.esoterica.gr/articles/sciences/scienspr/scienspr.htm και ως γνησιος "μοιρολατρης" το θεωρησα σημαδι της περατωσης αυτης της συζητησης τουλαχιστον απο μερους μου!
Συνεχιζω βεβαια να διατηρω τις επιφυλαξεις μου για το ποσο ειρηνικη θα ειναι αυτη η συνυπαρξη ή εστω ποσο ειρηνικο θα ειναι το μονοπατι που θα οδηγησει σ'αυτη τη συνυπαρξη!
Ο λογος ειναι αυτος " γιατί μονο αυτοί έχουν τα μέσα και τα εργαλεία να κατανοήσουν την πραγματικότητα ."
quote:
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ«Είδα το κριάρι να κερατίζει προς τη δύση, και προς τον βορρά, και προς τον νότο• και κανένα θηρίο δεν μπορούσε να σταθεί μπροστά του, και δεν υπήρχε κάποιος που να ελευθερώνει από το χέρι του• αλλά, έκανε σύμφωνα με τη θέλησή του, και μεγαλύνθηκε. Κι ενώ εγώ σκεπτόμουν, ξάφνου, ένας τράγος ερχόταν από τη δύση επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης, και δεν άγγιζε το έδαφος• και ο τράγος είχε ένα κέρας περίβλεπτο ανάμεσα στα μάτια του. Και ήρθε μέχρι το κριάρι, που είχε τα δύο κέρατα, που είχα δει να στέκεται μπροστά στον ποταμό, και έτρεξε προς αυτό με την ορμή τής δύναμής του. Και τον είδα ότι πλησίασε στο κριάρι, και εξαγριώθηκε εναντίον του, και χτύπησε το κριάρι, και σύντριψε τα δύο του κέρατα• και δεν υπήρχε δύναμη στο κριάρι να σηκωθεί μπροστά του, αλλά το έρριξε καταγής, και το καταπάτησε• και δεν υπήρχε κάποιος να ελευθερώσει το κριάρι από το χέρι του. Γι' αυτό, ο τράγος μεγαλύνθηκε υπερβολικά• και όταν δυνάμωσε, συντρίφτηκε το μεγάλο του κέρας• και άντ’ αυτού ανέβηκαν άλλα τέσσερα περίβλεπτα κέρατα προς τους τέσσερις ανέμους τού ουρανού» (Δανιήλ 8.4-8) …
«Το κριάρι που είδες, που έχει δύο κέρατα, είναι οι βασιλιάδες τής Μηδίας και της Περσίας. Και ο τριχωτός τράγος είναι ο βασιλιάς τής Ελλάδας• και το μεγάλο κέρας, που είναι ανάμεσα στα μάτια του, αυτός είναι ο πρώτος βασιλιάς. Το ότι συντρίφτηκε, και ανέβηκαν τέσσερις άντ’ αυτού, σημαίνει ότι τέσσερα βασίλεια θα σηκωθούν από το έθνος αυτό• όμως, όχι σύμφωνα με τη δική του δύναμη» (Δανιήλ 8:20-22)Σ’ αυτή την προφητεία βλέπουμε να περιγράφονται και μάλιστα με λεπτομέρειες, η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νικηφόρα εκστρατεία του στην Ασία, ο ξαφνικός του θάνατος και ο χωρισμός του βασιλείου του σε 4 βασίλεια. Αυτά μας τα περιγράφει η Αγία Γραφή σχεδόν 400 χρόνια πριν πραγματοποιηθούν !!!
μερικές παρατηρήσεις
1)ο αλέξανδρος αναπαριστόταν σαν κερασφόρος με κέρατα κριαριού άρα αυτός θα έπρεπε να είναι το κριάρι και όχι ο τράγος
2)τα κέρατα του κριαριού θα έπρεπε να ήταν και αυτά ένα γιατί ένας βασιλιάς υπήρχε αυτός της περσίας
3)τα βασίλεια ήταν 5
μακεδονίας,περγάμου,σελευκίδων,πτολεμαίων,ινδίας
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen