- Το αστέρι των Χριστουγέννων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Δες και τουτο...
-στο φορουμ της αστρολογιας...-
Το Αστρο της Βηθλεεμ
![]()

Edited by - ΑΤΜΑ on 14/12/2003 20:38:34
Ο Θεός, λένε, δε χρειάζεται να κάνει ένα θαύμα όταν η φύση εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό.
KAI TO LINK ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ:
http://www.spin.gr/spin/story.jsp?id=156
ΦΙΛΙΚΑ 
Alma Libre....
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις τους φίλους UFO και lencolas!
![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
ΕΑΝ ΗΤΑΝ UFO,ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΟΠΩΣ ΓΡΦΤΗΚΑΝ..) ΗΤΑΝ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ..
ΟΜΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ Η ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ..
ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ UFO ΗΤΑΝ ? ΥΛΙΚΟ,ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ π.χ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ?
ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ? ΑΣΤΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ?
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΚΤΑΚΤΟ..
ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΣΤΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΤΕ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ UFO........
Αυτή , φίλε μου , είναι μια θεωρία που "παίζει" και αυτή.
Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Δεν είναι καινούργια άποψη.
Απλώς ή την πιστεύεις και την αποδέχεσαι ή όχι.
Δεν είναι εύκολο να την αποδείξεις και να την τεκμηριώσεις.
Οπότε καταλαβαίνεις γιατί δεν σου απαντά κανείς.
ΝΑΙ , ΙΣΩΣ , ΟΧΙ , είναι οι απαντήσεις. Τι άλλο να πει κανείς;
Τώρα αν έχεις στοιχεία ή καλύτερα μια πιο συγκεκριμένη δομημένη θεωρεία
που να προσεγγίζει το θέμα.... περιμένω...

ουυυυ...
ειχε να κανει με την ευθηγραμμιση καποιων πλανητων ή κατι τετοιο δεν θυμαμαι παντως ειχε να κανει με πλανητες

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it
quote:
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Α.Τ.Ι.Α.. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΛΕΩΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΛΕΩ...
Αρχικά, ας δεχτούμε ότι όντως εμφανίστηκε το "αστέρι" και οδήγησε τους μάγους ως την φάτνη. (Επειδή υπάρχει και η άποψη ότι προστέθηκε αυτή η "ιστορία" αργότερα με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα).
1.Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι το "αστέρι" ήταν κομήτης.
Είναι η μοναδική περίπτωση ενός ιδιαίτερου αστρονομικού γεγονότος που δείχνει κατεύθυνση (στην εικονογραφία έχουμε το άστρο με την ουρά) και έτσι οδηγεί τους μάγους τουλάχιστον προς μία συγκεκριμένη πορεία.
Το πρόβλημα που προκύπτει εδώ είναι ότι δεν έχουμε βρει αστρονομικά στοιχεία για την εμφάνιση κάποιου κομήτη γύρω σε εκείνη την χρονολογία και ένα δεύτερο, ότι αν οι μάγοι χρειάστηκαν μερικούς μήνες για να φτάσουν από τις πατρίδες τους στην Βηθλεέμ, ο κομήτης δεν μπορεί να φαινόταν για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ακόμα ένα πρόβλημα, ότι γενικά στην αρχαιότητα, η εμφάνιση ενός κομήτη δεν συμβόλιζε ένα ευχάριστο γεγονός, αλλά έναν θάνατο ή μιά καταστροφή.
2.Η περίπτωση της συνόδου των πλανητών ή την έκρηξη σουπερ-νόβα.
Η τελευταία σημαντική σύνοδος βρήκαν ότι έγινε τον 5ο αιώνα πΧ οπότε δεν συμπίπτουν οι ημερομηνίες. Για την έκρηξη σούπερ-νόβα πάλι, δεν έχουμε κανένα στοιχείο.
Ακόμα κι αν είχαν δει κάποιο τέτοιο φαινόμενο στον ουρανό εκείνη την εποχή και σύμφωνα με την "μετάφραση των σημείων" συμβόλιζε την γέννηση ενός σπουδαίου βασιλιά κλπ. με ποιόν τρόπο οι μάγοι υπολόγησαν τον τόπο και τον χρόνο της γέννησης του, ώστε να πάνε στο σωστό μέρος, λίγες μέρες μετά την γέννηση του;
Θα μπορούσε ο καθένας τους ξεχωριστά να υπολογίσει την "αντανάκλαση" του αστρικού φαινομένου στον γήϊνο χάρτη
ή μήπως χρειαζόταν η συνεργασία και των τριών; (3 σημεία που μπορούν να προσδιορίσουν ένα συγκεκριμένο σημείο σε ένα επίπεδο)
Νομίζω ότι η περίπτωση της συνεργασίας των 3 μάγων είναι out of question.
3. Η περίπτωση του μεταφυσικού ή εξωγήϊνου γεγονότος.
Στην πρώτη περίπτωση το άστρο είναι ένα θαυμαστό δημιούργημα του Θεού για να οδηγηθούν οι μάγοι (αλλά μόνο αυτοί, άρα οι γνώστες;) στην Βηθλεέμ και να προσκυνήσουν τον νεογέννητο υιό Του. Αρα, ουδέν σχόλιο!
Στην δεύτερη περίπτωση τα πράγματα μπλέκονται.
Αν ήταν εξωγήϊνο σκάφος, τι σχέση είχε με την γέννηση του Ιησού;
Απλά γνώριζαν την επερχόμενη γέννηση και είτε στάλθηκαν (από τον Θεό;) είτε πήγαν μόνοι τους εκεί για να την παρακολουθήσουν...
ή ο Ιησούς ήταν εξωγήϊνος και τον έστειλαν να "γεννηθεί" για τους δικούς τους σκοπούς. Τότε προφανώς το άστρο (σκάφος) στάλθηκε για παρακολούθηση της κατάστασης και προστασία του νεογέννητου;
-Arthur C. Clarke-
Κατά την προσωπική μου άποψη δεν πρέπει να προσπερνάμε το θέμα των «3 Μάγων» εξ απαλών ονύχων και θα εξηγήσω γιατί.
Οι αστρονόμοι ακόμη ψάχνονται αλλά δεν έχουν κάποια πειστική απόδειξη. Ενδεχομένως, η απόδειξη αυτή να βρίσκόταν στα συρτάρια των αρχαίων αστρονομικών ιερατείων και μπορεί να έχει σχέση με τον υπολογισμό του χρόνου με βάση τις Παγκόσμιες Εποχές. Στους καιρούς της Βίβλου, η Βαβυλώνα ή Μεσοποταμία, ήταν το παλαιότερο κέντρο αστρολογίας και οι επονομαζόμενοι Χαλδαίοι, κάτοχοι της μαντείας των άστρων. Οι Βαβυλώνιοι προφήτευαν τις εκλείψεις του Ηλιου και της Σεληνης πάρα πολύ καλά, καθόρισαν δε και το βασικό ουράνιο σύστημα συντεταγμένων που χρησιμοποιείται και σήμερα.
Ακόμη κι ένα σημερινό λεξικό αν ανοίξει κάποιος δίπλα στη λέξη Χαλδαίος θα βρει «αστρολόγος», «προφήτης», «μάγος».
Ωστόσο, εκείνο που νομίζω πρέπει να έχουμε ως οδηγό, στο θέμα των μύθων, είναι πως, συνήθως, οι μύθοι είναι συμβολικοί και μεταφορικοί και δεν θα πρέπει να τους επεξεργαζόμαστε με λογοτεχνικό τρόπο. Ετσι, ενδεχομένως, όταν μιλάμε για «3 Μάγους με τα δώρα» να έχουμε να κάνουμε με κάποια κωδική γλώσσα που συνδέει την αστρολογία των Χαλδαίων με το ότι η Μεγάλη Σύζευξη γινόταν 3 φορές κάθε 6 μήνες, στην Ανατολή για λίγες μόνο ώρες πριν το ξημέρωμα και τέλος σαν άστρο στη Δύση, παίρνοντας θέση τη νύχτα δίπλα στον Ηλιο.

-Arthur C. Clarke-
quote:Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Όντως 3 γωνίες από 3 σταθερά σημεία χρειάζονται για να προσδιοριστεί ένα σημείο στο επίπεδο. Εγώ έχω ακούσει ότι μάλλον επρόκειτω για σύνοδο Δία-Αφροδίτης που στον ουρανό φαίνεται πολύ λαμπρή (σαν άστρο). Τώρα μπορεί να έφταιγαν οι συγκεκριμένες γωνίες της συνόδου για αυτό ή να ήταν σύνοδός τους με κάποιον ακόμη πλανήτη (πχ Άρη ή Ερμή).
Θα μπορούσε ο καθένας τους ξεχωριστά να υπολογίσει την "αντανάκλαση" του αστρικού φαινομένου στον γήϊνο χάρτη
ή μήπως χρειαζόταν η συνεργασία και των τριών; (3 σημεία που μπορούν να προσδιορίσουν ένα συγκεκριμένο σημείο σε ένα επίπεδο)
Αυτά περι εξωγήινης προέλευσης του χριστού είναι λίγο τραβηγμένα.... Το ίδιο και ο ιπτάμενος δίσκος....

ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ,ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ 4ου ΑΙΩΝΑ μ.χ ...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος